Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proton Impian – omlazení

Michal Fokt
Diskuze (9)
Malajsijská automobilka připravila vylepšení sedanu Impian.

Proton Impian vstupuje do modelového roku 2007 se změnami zevnějšku i interiéru. V tomto případě nebudeme používat zavedené klišé, že inovovaný model poznáte podle změněné masky chladiče, nárazníků a zadních svítilen, protože tohle auto zřejmě nikdo z vás na vlastní oči neviděl. Proton sice v polovině devadesátých let plánoval ofenzivu na evropských trzích, ale licenčně vyráběné a jen mírně pozměněné o generaci starší Mazdy 323 se nesetkaly s úspěchem. Proton se tedy stáhnul z evropských trhů s levostranným řízením a angažuje se pouze ve Velké Británii.

Ale zpět k Impianu. Má rozměry 4465x1740x1420 mm, rozvor 2600 mm a jeho interiér byl nyní zcela přepracován, takže by měl zlepšit dojem luxusu, k mání bude i kožené čalounění sedadel a volantu, v interiéru se objeví též imitace dřeva a chromované doplňky. Počítat můžete s asijsky tradičně vysokou mírou elektrifikace Za zmínku stojí i to, že disponuje údajně dobrou nabídkou místa na zadních sedadlech a kufrem o objemu 410 l. K pohonu slouží jediný motor 1,6 l s a výrobce uvádí, že ladění podvozku a řízení dostali na starost technici Lotusu, který Protonu patří.

Sluší se také připomenout, že zanedlouho budeme dost možná slýchat o Protonu častěji, je totiž velmi pravděpodobné, že vstoupí do aliance s koncernem PSA, nebo dojde přinejmenším k zahájení úzké spolupráce. O tom se v současnosti intenzivně jedná.

Michal Fokt
Diskuze (9)
21. 11. 2006 17:15
tak,tak
Suhlas, Protony radu "400" (415i,416i neskor aj 418í ako coupé) boli vyrabane na baze Mitsubishi Lancer V. generacie. Protony radu "300" zase zodpovedali konstrukcne spriaznenemu Coltu (VII. generacie?).
21. 11. 2006 13:47
Klasika
Bez módnych výstrelkov, konzervatívne, napriek tomu nie nudné. nenadchne, ale ani neodpudí. Klasika...