Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rinspeed vylepšil Porsche Cayenne

Miroslav Kudělka
Diskuze (23)
Rinspeed již 27 let upravuje automobily a vozy Porsche patří do jeho pozornosti od roku 1983. Posledním vozem, který prodělal osvěžující zákrok byla novinka Poresche Cayenne...

Rinspeed již 27 let upravuje automobily a vozy Porsche patří do jeho pozornosti od roku 1983. Posledním vozem, který prodělal osvěžující zákrok byla novinka Poresche Cayenne.

Porsche Cayenne je sám o sobě výjimečným vozem s výjimečnými vlastnostmi. Technici firmy Rinspeed však našli jeho rezervy a pustili se do jejich vyplňování. Práce na motoru se soustředily na silnější verzi 4,5litrového osmiválce se dvěma turbodmychadly. „Pouhým“ zásahem do řídící elektroniky motoru bylo dosaženo nárůstu 55 koní na 371 kW (505 k) při 6500 ot/min a točivého momentu o 80 Nm na 700 Nm při 2250-4750 ot/min. S nárůstem výkonu byl změněn také výfukový systém, který vyluzuje nesrovnatelně sportovnější zvuk, než sériová verze.

Úpravě byl podroben také podvozek s vzduchovým odpružením. Také zde bylo dosaženo snížení o 30 mm pomocí úpravy řídící elektroniky. Pro snadnější krocení vyššího výkonu dostala přední náprava vysokovýkonné brzdy s osmipístkovými třmeny a kotouči průměru 400 a tloušťky 36 mm. To by již mělo stačit i automobilu se zrychlením z 0-100 km/h za 5,1 sekundy a maximální rychlostí 272 km/h.

Také vzhled byl poněkud modifikován. Na karosérii přibyly spoilery vpředu i vzadu a výrazné lemy na blatnících pomáhají chránit boky karosérie proti znečištění od širokých kol, která poněkud zvětšují rozchod. V interiéru přibyly hliníkové pedály, ozdobné prahové lišty z nerezu a koberce s firemním logem.

Miroslav Kudělka
Diskuze (23)