Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruské automobilky zvažují konkurenci pro německou prémii

David Bureš
Diskuze (98)
Prodeje luxusních aut na ruském trhu výrazně rostou. Tohoto zájmu by mohli využít i domácí výrobci.

Ruské automobilky by mohly začít vyrábět luxusní vozy, které by konkurovaly modelům z dílny značek jako Audi, BMW nebo Mercedes-Benz. Po domácích výrobcích to žádá zdejší ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov.

Manturov podle ruského vládního deníku Rossiiskaya Gazeta oslovil ruské výrobce ZIL, Marussia Motors a GAZ Group, zda by nezačaly prodávat luxusní vozy. Vývoj prémiových aut by Kreml finančně podpořil.

Ruský ministr doufá, že do konce prvního pololetí roku bude vláda tušit, jakým směrem se vydá. Do té doby by tak mělo být jasnější, kdo by luxusní automobily ruské značky mohl vyrábět.

Samotní výrobci se k projektu luxusní značky zatím příliš nevyjadřují. ZIL tvrdí, že se v současnosti zaměřuje na vývoj limuzíny pro ruského prezidenta Vladimíra Putina, jehož výsledkem je zatím prototyp 4112-R. Pokud by však zákazníci měli o prémiový model zájem, své plány by automobilka přehodnotila.

GAZ krátce sdělil, že nebude projekt komentovat, dokud vláda neurčí podobu auta. Pouze výrobce supersportů a majitel stáje ve Formuli 1 Marussia Motors přiznal, že se návrhem zabývá.

Už v loňském roce Kreml oznámil, že chce obnovit výrobu ruských státnických limuzín. Na obnovení výroby vládních vozů měla prezidentská kancelář podle tehdejších zpráv k dispozici až 40 miliard rublů (25 miliard korun).

Ruští zákazníci mají o automobily luxusních značek velký zájem, prostor na trhu by se tak mohl najít. Prodeje německého prémiového tria tu výrazně rostou, BMW zde loni prodalo 37.515 nových aut (+33 procent proti roku 2011), Mercedes-Benz 37.436 aut (+ 29 %) a Audi 33.512 aut (+ 44 %).

David Bureš
Diskuze (98)
Avatar - Barrichello
18. 2. 2013 20:34
Re: RUSÁCI NIKDY NEVYROBILI ŽÁDNÉ POŘÁDNÉ AUTO
[odkaz]

[odkaz]

Jen namátkou, protoypy měl i Gaz, ZIL, Lada a další
18. 2. 2013 20:23
tak tohle muze klidne
velikosti kufru konkurovat i oktavce a kdyz sundaj viko kufru tak je to pickup
Avatar - Barrichello
18. 2. 2013 20:01
Re: ZIL
Koukal sem že na webu mají nabídku na slevu na odtahovky a vys. plošiny a to už je dokonce faceliftovaný model Byčok. Takže zacharov válí, za ty 2 roky tam udělal neskutečné množství práce.
[odkaz]
Avatar - Barrichello
18. 2. 2013 19:59
Re: ZIL
Ještě nevidíš ten druhý rozměr - že v Moskvě na obřím pozemku stojí továrna ZIl, která by neměla co dělat a musel propustit lidi, takhle se dá lidem práce, navíc nový vůz mohou dodat i dalším státníkům. Např. poslední vyrobenou limuzínu koupil v roce 2000 Kazachstán.

Zákazníků by se jistě našlo víc, takže to není o tom že se udělá jedno auto, těch aut může být klidně 50.

Avatar - Aladeen
18. 2. 2013 18:13
Re: RUSÁCI NIKDY NEVYROBILI ŽÁDNÉ POŘÁDNÉ AUTO
Daj sa liečiť chlape ;-)