Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda vyjede s modernizovanou Octavií na začátku příštího roku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Škoda Auto se chystá vyjet s modernizovanou Octavií třetí generace již na začátku příštího roku. Vůz asi představí ještě před březnovým autosalonem v Ženevě.

Naopak nová generace kompaktního SUV Yeti bude mít premiéru až na podzim na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Uvedly to důvěryhodné zdroje z automobilky.

U faceliftu Octavie bude hlavní viditelná změna v podobě dělených předních světlometů, lehce pozměněná bude i záď, ale auto má hlavně dostat další elektronickou výbavu, kterou disponuje Superb nebo Kodiaq. Yeti by měl být zcela nový vůz s většími rozměry proti stávající generaci. Vyrábět se bude spolu se Seatem Ateca v Kvasinách. Modelovou ofenzivu Škody příští rok doplní modernizované verze vozů Citigo a Rapid.

V roce 2018 přijde na řadu modernizovaná Fabie a ještě v tomto roce nebo o rok později by se měla objevit verze kupé velkého SUV Kodiaq. Kupé se sníženou zádí bude určitě k dispozici pro čínský trh, ale automobilka zvažuje i nasazení v Evropě. Po roce 2018 by měl vyjet i první crossover Škody, zhruba o velikosti Fabie. Crossover pod názvem Arona představí sesterský Seat už příští rok.

V roce 2019 počítá Škoda s uvedením prvního hybridního vozu. Podle předsedy představenstva Bernharda Maiera má být prvním hybridním modelem v Evropě Superb, v Číně s hybridním pohonem přijdou Octavia a Kodiaq. Zatím podle něj ale nepadlo konečné rozhodnutí, kdy budou tyto modely uvedeny na konkrétní trhy.

Škoda v polovině roku zahájila provoz Digitální laboratoře, která má vyvíjet nové aplikace pro její vozy a hledat nové obchodní příležitosti v oblasti digitalizace. Laboratoř zatím funguje na bázi partnerství s jinou společností. Do konce roku má podle Maiera začít fungovat jako nová samostatná firma se sídlem v Praze.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Avatar - white label
3. 10. 2016 00:19
Re: Naco?
Představa jak pogo častěji potkává ve Francii Škodovky pro něj musí být přímo hororová... >:D ;-)
Avatar - hurkar
2. 10. 2016 23:14
Re: Naco?
nič v zlom a proti tebe vôbec nič nemám. Nepoznám ťa, no pokiaľ ide o čísla tak písmeno Š je v abecede ešte na vyššom mieste ako 18 ;-) česko ajkeď nemá €uro tak bez problémov môžeš vycestovať do francúzka. Nie do hornej dolnej ale do väčších miest ako napr Marseille, Nice a to nehovorím o ďalších podobných počtom obyvateľov. Videl by si čo melem :-)
1. 10. 2016 09:35
Re: Naco?
Nemel tady nesmysly a podívej se na čísla. Škodovka je mezi značkami až na 18. místě. Znáš vůbec tolik značek? Velmi často jsi ji viděl asi jen na TdF. :-)
Avatar - hurkar
1. 10. 2016 08:19
Re: Faceliftové dostihy?
>:-[] :yes:
Avatar - hurkar
1. 10. 2016 08:04
Re: Naco?
veľmi sa mýliš kámo, škodovka sa vo fr objavuje na cestách s podivom až až veľmi často, najviac Superb a rovnako Oktavia, pomenej Fabia a Rapid s Yetim