Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Forester mění tvář

Libor Zezulka
Diskuze (18)
Po třech letech na trhu Subaru Forester změní vizáž. Novou podobu ukáže na autosalonu ve Frankfurtu letos v září. Stát bude vedle nové imprezy.

V Japonsku už přepracovaný forester znají, evropská verze se ukáže na autosalonu ve Frankfurtu, kde doplní imprezu. Z fotografií vyplývá, že forester slevil ze své nekompromisnosti a přidal trochu amerického stylingu. Přední část působí mohutněji, k čemuž přispívají přepracované světlomety, kapota, mřížka chladiče a masivní nárazník. Zadní část se přidává čirými světlomety. V interiéru se výrobce zaměřil na zlepšení kvality sedadel a použitých materiálů.

Inovacemi prošly rovněž pohonné jednotky, které budou podle Subaru ekologičtější a ekonomičtější. Týká se to zvláště nepřeplňovaného agregátu s objemem 2.0 litru. Turbomotory přidají více chuti do života v nižším spektru otáček, Subaru slibuje lepší tah odspodu. Jízdní vlastnosti posílí nové tlumiče, pohon všech čtyř kol samozřejmě zůstává. Na evropských trzích se faceliftovaný forester objeví na konci tohoto roku.

Libor Zezulka
Diskuze (18)