Svět motorů 47/2012: Citroën C-Elysée - první český test

Vitek
Diskuze (7)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

EU chce STK každý rok. Nejrychlejší multikára světa. Nehody se zvěří. Důkaz z radaru je k ničemu. Stát prodělává na pronájmech. Miss Motorsport 2012 začíná.

Reportáž - Lze dodržet bezpečnou vzdálenost?

Vzali jsme redakční vůz a vydali se na silnici se záměrem soustředit se právě na tuto problematiku. Jsou i chvíle, kdy je dodržení bezpečné vzdálenosti skoro nemožné.

Mix

Nové Maserati Quattroporte. Nový hybridní systém Hondy. Lamborghini Aventador Roadster. Modernizovaný Cadillac SRX. Nový český traktor.

První test - Citroën C-Elysée

Elegantní kabát, prostorná kabina, obrovský kufr a nečekaně pohodlné pérování. Výhrady máme hlavně ke kufru. A to přesto, že je obrovský.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Dlouhodobý test – Škoda Citigo

Již při prvních testech nás překvapila nečekaným pohodlím a nízkou spotřebou paliva. Při tříměsíčních intenzivních zkouškách projevila i další nečekané schopnosti.

Test - Subaru WRX STI Top sedan

Legendu vnímáme jako mistra zakroucených okresek. My jsme ale subaru vzali na okruh v Mostě. Tedy mimo jeho nejobvyklejší působiště. Byl to dobrý nápad?

Test - Chevrolet Malibu 2.0 CRDi LTZ

Po zkušenostech s líným a žravým benzinovým motorem jsme byli nažhaveni na dieselovou verzi, která má u evropských manažerů šanci na úspěch.

Test - Audi A6 allroad quattro 3.0 TDI/230 kW Tiptronic

Třetí generace kombíku, který si rád odskočí do terénu, mazlí duši i tělo. Ale nechá si za to pořádně zaplatit.

Jízdní dojmy - Cadillac ATS

Zbrusu nová platforma vyvinutá podle nejlepší receptury pro sedan střední třídy zvyšuje jeho šance na úspěch.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Bazar – Mazda 6

První generace byla nesmírně ovladatelné a jízdě zábavné auto. Nadšení z řízení rychle vystřídalo vystřízlivění nad dalšími provozními vlastnostmi.

Historie – Puch

Aromatické jméno rakouské továrny na motorová vozidla Čechům nikdy moc nevonělo: za časů monarchie patřilo konkurentovi mladoboleslavského Laurina & Klementa.

Mix

Daně z pohonných hmot. Test navigací. Billboardy u silnic. Škodíte, o Odejděte! Exhalace škodlivin.Pohonné hmoty pod lupou. Studentské soutěže.

Reportáž - Jak se žije pošťákovi v dodávce

Jaké to je rozvážet balíky po Krušných horách? Strávili jsme celou směnu s člověkem, kterého nezastaví ani sněhová bouře.

Téma - Odhlášení neexistujícího vozidla

Pokud posíláte k věčnému spánku dosluhující auto, nechte si vystavit doklad o jeho ekologické likvidaci. Jinak se připravte na potíže při odhlášení vozu.

Aktuální slevy

Městské nákupní tašky jsou čím dál více v kurzu. Přinášíme tipy na osm nejprodávanějších.

Rozhovor - Adéla Gondíková

Řídí moc ráda. Od té doby, co bydlí mimo Prahu, sedí za volantem denně. Auto používá jako mobilní kancelář, ročně zdolá 40 000 kilometrů a hlídá si zrcátka.

Mix

Terénní rolls. Speciální Land Rover jde do aukce. Holubí vůz. Simulátor F1. Replika Duesenbergu SSJ.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Mix

Čtyři mrtví na soutěži v Uherském Brodu. Zákaz rallye v Česku do konce roku. Jaká opatření pomohou větší bezpečnosti? Co si o tom myslí sportovní komisař? Jaký má názor redaktor Světa motorů.

Komentář - MS v rallye

Končí éra Sebestiana Loeba, která zřejmě zůstane v historii automobilových soutěží dlouho nepřekonaná. První sezonu ve WRC má za sebou i Martin Prokop a devětkrát dokázal bodovat.

Komentář - MS motocyklů

Stálí čeští účastníci Karel Abraham a Jakub Kornfeil byli letos vidět. Příští rok určitě pojedou, i když oba čekají změny.

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (7)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
Avatar - twistedTSD
18. 11. 2012 22:06
Re: SM
Máš pravdu, exteriér Rapidu vypadá mnohem hodnotněji. >:-[] ...A porovnáváš VTi s TDi.
18. 11. 2012 18:52
Re: SM
Porovnal jsem. Rapid má lepší interiér a v benzínu stojí 14000 euro.

Pokud pominu, že je C-elysee poměrné nepěkné auto, tak je i cenový rozdíl odpovídající.

Co tam máš dál?
18. 11. 2012 12:00
Re: SM
Ty vidis pod plechy?

porovnaj si tento interier+ext. za 18500euro
[odkaz]
[odkaz]

a tento za 12900
[odkaz]
[odkaz]

prečo mam pocit,ze ten Rapid je hoden toho o skoro 6tis eur lacnejsieho? A to ze su v nom tvrde plasty snad popisalo sa vo viacerych testoch...ale kufor a škrabka...a reklamna kampan SM pokracuje
Avatar - šmoula nešika
18. 11. 2012 11:52
Re: SM
Nic nelogického v tom nevidím - Citrón má kufr cca stejně velký jako Rapid (tuším, že o trochu menší i když dnes se těm číslům věřit moc nedá), ale má v něm ostré nečalouněné plochy, laciné vzpěry otevírání, vysokou hranu... a koneckonců i sedanovitý vstup, který mladoboleslavskému liftbacku nemůže konkurovat. Rapid má jako jedinou kufrovou nevýhodu nesklopný sedák, ale ten má i Volkswagen Golf a skoro nikomu to nevadí. Takže tahle slovní hříčka je tedy kupodivu celkem pravdivá.
18. 11. 2012 10:39
SM
"Elegantní kabát, prostorná kabina, obrovský kufr a nečekaně pohodlné pérování. Výhrady máme hlavně ke kufru. A to přesto, že je obrovský."

ááá...už vieme,prečo je Rapid taky uspešny...len kvoli kufru :-)