Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Roadster: elektrický supersport odhalen

Libor Zezulka
Diskuze (139)
Společnost Tesla Motors dosud úzkostlivě tající veškeré informace o svém novém elektrickém supersportu se konečně rozpovídala.

Společnost Tesla Motors dala už před časem ve známost, že chystá jakýsi úžasný supersport, který pokoří ve sprintu na stovku Porsche 911 Turbo, aniž přitom spálí jediný decilitr benzínu. Tesla prozradila, že půjde o supersport elektrický. Před dvěma dny 19. července 2006 kdesi v nazdobené hale v Santa Monice chlapíci z firmy Tesla Motors skutečně odhalili sporťák, který si vystačí jedině a pouze s elektrickou energií.

Na 350 přítomných hostů (včetně Arnolda Schwarzeneggera) s otevřenými ústy sledovalo, jak se supersport celkem tradičních tvarů téměř neslyšně rozjíždí a za zvuku pouze proudícího zvuku a odvalujících se pneumatik prolamuje hranici 100 km/h a poté i 200 km/h. Zrychlení z 0 na 96 km/h trvá super elektromobilu méně než 4 sekundy (přesnou hodnotu zatím Tesla neprozradila), na 160 km/h zrychlí vůz za méně než 11 sekund.

Pod karoserií z uhlíkových vláken se zadními LED světlomety bije třífázové elektrické srdce, které vyvine maximální výkon 185 kW. Na jedno nabití, jež zvládne zákazník sám i bez střední průmyslovky, ujede Tesla Roadster až 400 kilometrů. Adrenalinový výlet se přitom obejde bez škodlivých emisí. Schopnosti převodového ústrojí tohoto 3946 mm dlouhého sporťáku končí u dvou stupňů pro jízdu v před a jednoho pro jízdu vzad

Video z představení Tesly Roadster si můžete prohlédnout na Autoblogu.

Libor Zezulka
Diskuze (139)
21. 7. 2006 20:04
Re: OT: NATRHNI BODŮM KOULE
:yes:
21. 7. 2006 20:00
Re: Interier znam
Matchbox - :-) :yes: :yes: Správně... ta Ciellova spirála, to je správná cesta :yes: