Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tunel Blanka: Spor nekončí, IDS hrozí, že dnes ukončí své práce

Jan Mička
Diskuze (4)
Situace okolo pražského tunelového komplexu Blanka dále houstne. Hrozí další odklady otevření kvůli dluhu města, který se vyšplhal na 150 milionů korun.

Ve středu 14. ledna odpoledne probíhalo arbitrážní řízení ve sporu mezi Prahou a Inženýrskými dopravními stavbami (IDS). Řešily se peníze, konkrétně dluh Hlavního města za neplánované vícepráce na tunelu Blanka. Přestože firma za své služby inkasovala přes 200 milionů korun, požaduje další 150 milionů. Podle vedení města již cena komplexu vzrostla na neskutečných 43 miliard korun, protože je jeho součástí i křižovatka Malovanka s přilehlým tunelem.

Konečný verdikt ve sporu však včera nepadl a firma IDS pohrozila, že dnešním dnem ukončí své práce a odejde z tunelu. Pro motoristy by to znamenalo další zdržení otevření tunelu, kterým jsme mimochodem měli jezdit již od prosince minulého roku. Takovou hrozbu ze strany stavební společnosti nelze brát na lehkou váhu, proto Praha připravuje výběrové řízení na nového správce stavby.

Podle vyjádření náměstka primátorky Krnáčové Petra Dolínka budou jednání pokračovat příští měsíc, další rozhodnutí ve sporu by mělo padnout 19. února. IDS tvrdí, že ukončení činnosti by oddálilo otevření tunelu o další dlouhé měsíce, je si tedy ve sporu vědomo své silné pozice. Nicméně řidiči se stávají rukojmími v tomto sporu...

Jan Mička
Diskuze (4)
16. 1. 2015 06:39
Re: To se dalo cekat
Skuhrat si běž na novinky.
15. 1. 2015 16:25
Tunelarske velmoci...
O tychto nasich povestnych tuneloch (na Sk napr. "Visnove") sa raz bude ucit na univerzitach! Lenze nie na stavebnych fakultach, ale skor na ekonomickych a pravnickych...
15. 1. 2015 11:40
To se dalo cekat
Kluci z TOPky jsou sikulky. Z jejich radeni se Praha nevzpamatuje jeste hodne dlouho.
15. 1. 2015 09:54
česká republika
tak si říkám jestli nemůžu žalovat naši krásnou zemi za to, že je tu ale opravdu úplně bordel skoro úplně ve všem, jinak s poctivostí nejdál dojdeš zní jako věta z jiným časů v jiných zemích, ale možná jsem se jenom špatně vyspal, auta mám pořád rád :-)