Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Benešově vybudují parkoviště za 115 milionů korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
V Benešově chtějí vybudovat na pozemcích bývalých Pražských kasáren podzemní záchytné parkoviště pro 219 aut. Výstavba si vyžádá 115 milionů korun a bude hrazena z městského rozpočtu.

Kdy se začne stavět, je otázkou. Vše podle starosty Jaroslava Hlavničky záleží na penězích. V příštím roce to zřejmě nebude, protože radnice chce investovat do oprav Tyršovy ulice, jež se má stát jakousi výkladní skříní města. Na oba projekty není k dispozici vhodná dotace a město je musí financovat samo.

Výstavba podzemního parkoviště ve tvaru rovnostranného trojúhelníku bude podle starosty dlouhodobou akcí a půjde nejspíš o otázku čtyř městských rozpočtů. "Je to stavba, kterou nelze rozdělit na etapy. Jde samozřejmě stavět po částech, ale bude tam vždy nějaké rozestavěné torzo," upozornil.

Lokalita je rozvojovým územím, na němž se mají postupně demolovat staré objekty a budovat nové bytové domy s obchody a službami. Parkoviště má mít dvě podzemní podlaží s celkovou kapacitou 219 míst pro automobily a 31 pro motocykly. Plánovány jsou dva vjezdy napojené na ulici Karla Nového, součástí stavby budou i toalety a víceúčelové pronajímatelné prostory. Na povrchu vznikne zeleň a místo pro odpočinek.

V budově mají být různé zóny umožňující dlouhodobé i krátkodobé parkování. Parkování tak podle Hlavničky může být částečně placené a částečně zdarma. S tím, že by odstavená auta někdo hlídal, se podle starosty nepočítá.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)