Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VC Pacifiku – druhá kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Zlepšení zaznamenali také naši Huleš a Smrž. Huleš se zlepšil o 1,389 sekundy a posunul se na nadějné 18. místo. Naoki Matsudo je již pouze o 0,3 sekundy rychlejší!! Smrž zajel zase 28. čas, ale i on dokázal zrychlit o 1,432 sekundy.

Ve 125 se letos popáté postaví ne nejlepší startovní pozici Dani Pedrosa (Honda), který svým časem 1:58,026 zlepšil rekord okruhu o 0,8 sekundy. Jediným, kdo s ním dokázal držet krok byl Manuel Poggiali (Gilera), který skončil druhý se ztrátou 0,113 sekundy. Třetí a čtvrté místo si po včerejšku prohodili Steve Jenkner a Arnaud Vincent (oba Aprilia), když Němec je třetí. Druhou řadu povede do závodu Andrea Dovizioso (Honda), který je první, kterému se nepodařilo překonat loňský nejlepší čas. Celá první čtveřice to dokázala. Vedle Doviziosa si stoupne Lucio Cecchinello a dále Pablo Nieto (Aprilia) a Hector Barbera (Aprilia).

Po včerejším poněkud slabším úvodu se ve 250 vybojoval nejlepší startovní pozici Fonsi Nieto (Aprilia), jenž dokázal posledním rychlým kolem (1:52,389) odsunout na druhé místo Marca Melandriho (Aprilia). Ital ztratil na Španěla 0,101 sekundy. Třetí čas potvrdil Randy de Puniet (Aprilia) a první řadu doplní překvapení víkendu, domácí jezdec na divokou kartu, 18tiletý Yuki Takahashi na Hondě. Toni Elias (Aprilia) se neudržel v první řadě a povede tak řadu druhou. Vedle něj se po horším pátku vyhoupl Sebastian Porto (Yamaha) a také obě tovární Hondy v rukou Emilia Alzamory a Roberta Rolfa, který se také výrazně zlepšil.

Zlepšení zaznamenali také naši Jarda Huleš (Yamaha) a Kuba Smrž (Honda). Huleš se zlepšil o 1,389 sekundy a posunul se na nadějné 18. místo. Naoki Matsudo je již pouze o 0,3 sekundy rychlejší!! Smrž zajel zase 28. čas, ale i on dokázal zrychlit o 1,432 sekundy.

Třída MotoGP měla v Motegi nezaznamenala žádnou změnu na prvních dvou místech a tak se domácí Daijiro Kato (Honda RC211V), může radovat ze své první pole position v MotoGP. Druhý odstartuje Max Biaggi (Yamaha YZR-M1). Oba nedokázali vylepšit včerejší časy, ale na vedoucí pozice jim to stačilo. Výborně dnes zajel Loris Capirossi (Honda NSR500), který dokázal svůl loňský čas vylepšit o 0,6 sekundy a za nejlepším Kotem zaostal o pouhých 0,117 sekundy. Včerejší čtvrté místo potvrdil Carlos Checa (Yamaha YZR-M1), který také hodně zrychlil a ubral z pátečního času 0,66 sekundy.

Poněkud zklamaní musí být u Hondy, když tři z jejich čtyřech RC211V jsou „až“ ve druhé řadě. Nejrychlejším byl navíc nováček v jejím sedle Alex Barros. Až šestý čas zajel Valentino Rossi, když se potýkal s nedostatečnou přilnavostí zadního kola. Konečně poslední RCV v rukou Tohru Ukawy odstartuje ze sedmé pozice. Druhou řadu doplní, stejně jako včera Kenny Roberts (Suzuki GSV-R). Výrazné zlepšení proti pátku zaznamenal Olivier Jacque (Yamaha YZR500), který se posunul na 9. místo, když dokázal ubrat více než sekundu, ze svého času. Akira Yanagawa na Kawasaki ZX-RR klesl na 18. příčku, když jej postihl v úvodu kvalifikace pád.

___

Vše o motorkách - www.moto.cz

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)