Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Demontáž hliněného Jagaru XF sekyrami

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Co se děje s hliněnými modely automobilů, které jsou nakonec schváleny do sériové výroby? Zničí se.

Ani v době výkonných počítačů, kdy většina konstruktérů vyměnila rýsovací prkna za modernější techniku, čas neodvál skici designérů a hliněné modely v životní velikosti. Stále je nutné vidět, jak nová generace či modernizovaný model bude zhruba vypadat naživo.

A co se s takovými modely děje potom? Nejedná se o funkční prototypy, takže si je automobilky nechávají málokdy. Většinou je zničí. Tak jako trojice chlapíků od Jaguaru, kteří se vyřádili na faceliftovaném XF pro modelový rok 2012. Místo obvyklých nástrojů vyfasovali sekery a za chvíli z něj zbyla z hromádka stavebního materiálu – hliněné slupky a polystyrenové pěny, která se používá na vnitřní části. Nakonec zřejmě přišla ke slovu košťata a poté lopaty.

Při téhle práci je asi dobré být na někoho nebo na něco naštvaný, krásně se vybijete. Oficiální video z destrukce navíc ukazuje, že si vyhráli i ti, kteří dělali jeho konečnou úpravu. Zpomalené záběry vypadají velmi efektně. A fanouškům značky ani hliněného modelu nemusí být líto. Se skutečným autem se tohle nedělá!

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - switch.man
8. 6. 2012 10:47
taky
..to mohli postavit před garáž ke kanálu.. s anglickou frekvencí srážek by to bylo za chvíli "rozebraný" a kostra použitelná pro další hliněný kousek .) .. jen to video by bylo nudnější .))
Avatar - Ada je zase tady
8. 6. 2012 01:08
To by bylo něco!
Kdyby na místě toho sádrového modelu byl například nový Passat a sekeru by v roce drželi místní pomatení rendlíkovci >:D >:D >:D