Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Díra na Wales Rally potrápila závodníky

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Díry a skoky jsou obvykle bezpečně zapsané v rozpise, co se však stane, když se díra objeví nečekaně?

Fandy rally upozorňujeme, že následující záběry jsou drastické - nejeden soutěžní vůz byl totiž dírou, která se na trati objevila až v průběhu soutěže, ošklivě poničen.

Bohužel pro soutěžní posádky se velký, zákeřný výmol utvořil na dopadu po skoku, kam není vidět. A protože nějakou chvíli trvalo, než pořadatelé zakročili a projíždějící speciály varovali, odneslo šestnáctou rychlostní zkoušku nazvanou "Sweet Lamb" několik posádek velmi nepěknými šrámy. Dokonce úplně odstoupit musel Elfyn Evans (Fiesta) a Jason Pritchard (Impreza).

Pro úplnost dodejme, že nejrychleji ze všech čtyřiceti klasifikovaných posádek zvládla 1.870 kilometrů dlouhou Wales Rally 2011 posádka ve složení Jari-Matti Latvala a Mikka Anttila s vozem Ford Fiesta WRC, druhý skončil Mads Ostberg a třetí Henning Solberg, oba taktéž s Fordem.

Staronový světový šampion Sebastian Loeb odstoupil kvůli kolizi s civilním automobilem po absolvování osmnácté rychlostní zkoušky.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Avatar - Rubb
18. 11. 2011 13:01
Primitivismus
Tato rychl. zkouška měla být zastavena a zrušena ... né tam mávat jak prostitutky u německých hranic :no: Mnoho posádek nevlastní vinou přišlo k poškození auta :no:
Avatar - R32
15. 11. 2011 07:35
Re: Magoři
>:D >:D >:D len dúfam, že si to nemyslel vážne... Ako vtip :yes:
15. 11. 2011 00:04
Re: Magoři
Tak jako odbornik nejsem, ale pochybuju, ze WRCcka to maj predelany na plyn...
14. 11. 2011 16:55
Re: Magoři
Chybaju mi tam nejake oficialne nastroje ako upozornit na prekazku na trati. Nieco na sposob F1, nie len mavat rukami, to si potom posadky myslia, ze ich povzbudzuju a este viac pridaju plyn.
Avatar - R32
14. 11. 2011 12:58
Re: Magoři
A ako to mali počas pretekov opraviť? Veď autá sú púšťané v minutových intervaloch a na tú jamu by trebalo báger... Rozumnešie bolo postaviť tam maršála (čo neskôr aj spravili) aby ich upozornil a spomalil. Tak to občas na rely chodí, prvé autá vyhrabú jamy a tí ďalší za to platia... ;-\