Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Historie crash-testů: Volkswagen Brouk vs. Golf II (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Kdekdo by si myslel, že konstrukčně mladší Golf druhé generace uspěje při nárazu do bariéry lépe než obstarožní Brouk.

Vždyť auta dělí, co se základů konstrukce týče, více než čtyři desetiletí. Zřejmá je i radikální odlišnost obou koncepcí: legendární Brouk měl vše vzadu, Golf naopak vpředu. Jenže crash-test ADAC ukazuje, že zas až takové rozdíly ve výsledku nejsou.

Alespoň ty vizuální. Z videa je zřejmé, že byl proveden tzv. poloviční čelní náraz. Auta tedy narazila do pevné překážky nikoli celou přední částí, ale jen její polovinou. Předpokládejme, že rychlost v okamžiku střetu byla minimálně 48 km/h, případně 64 km/h. Německý autoklub posílal při testech do bariéry vozy většinou tímto vyšším tempem.

U obou volkswagenů se zdeformovala celá přední část až po čelní sklo a A-sloupek, který se zlomil. Golf měl mohutnější přístrojovou desku navrženou s ohledem na bezpečnost, což o Brouku neplatilo. Byť testovaný exemplář někdy z poloviny 70. let již měl plastový interiér a volant, což riziko zranění přece jen trochu zmírňovalo.

V těchto případech by však s největší pravděpodobností došlo k úmrtí obou živých řidičů.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
29. 11. 2011 13:56
Re: WV brouk = okopírovaná TATRA V 570
Brouk a centrální nosnou rouru? Vždyť má motor vzadu a náhon na zadní kola? Kde si viděl brouka s centrální nosnou rourou a kardanem?
29. 11. 2011 13:07
WV brouk = okopírovaná TATRA V 570
kdyby neměl brouk centrální nosnou rouru co vymyslela tatra tak je s ní placka.. [odkaz]

A´t už to byla V570 nebo T 97,němci nam je zakázali vyrábět kvuli konkurenci a plány okopírovali.