Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Passat Variant: číslo 1 mezi německými firemními vozy

Libor Zezulka
Diskuze (6)
Podle studie společnosti Dataforce se v žebříčku deseti nejoblíbenějších vozů německých firem objevuje šestkrát jméno spojené s koncernem Volkswagen. V první desítce kromě krále VW Passat Variant nechybí například VW Touran, Golf kombi a nový Golf.

Podle studie společnosti Dataforce se v žebříčku deseti nejoblíbenějších vozů německých firem objevuje šestkrát jméno spojené s koncernem Volkswagen. V první desítce kromě krále VW Passat Variant nechybí například VW Touran, Golf kombi a nový Golf, koncernovou nadvládu uzavírá Audi A4 Avant a Audi A6 Avant. Nové registrace Volkswagenu Passat Variant tvoří ze všech registrací více než 10 procent. Studie se rovněž zmiňuje o pohonných jednotkách. Asi málokoho překvapí, že vévodí turbodiesely TDI.

Pod kapotou Passatu Variant se vznětová jednotka objevuje téměř v 80 procentech případů, největší popularitě se těší agregát 1.9 TDI s výkonem 96 kW, s nímž vyjede asi třetina všech passatů. Následuje motor se stejným objemem, avšak výkonem 74 kW, který si koupí asi 25 procent zákazníků. Za volant passatu nejčastěji usedají obchodní cestující, i proto většina vozů obsahuje tzv. business paket, který zahrnuje přípravu pro telefon, tempomat, přední mlhovky, multifunkční displej, dešťový senzor a vyhřívaná přední sedadla. Mezi nejoblíbenější barvy patří stříbrná metalíza a černá perleť.

Volkswagen Passat se vyrábí přes 30 let, od svého uvedení v roce 1973 se prodalo více než 13 milionů passatů. Současná generace čeká na nástupce, jehož představí německá automobilka na autosalonu v Ženevě v březnu příštího roku, verze kombi bude k vidění ve Frankfurtu.





komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (6)