Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zmírnění bodového systému

Ladislav Čermák
Diskuze (86)
Definitivní podoba bodového systému nebude tak přísná, jak počítaly původní návrhy

Nedlouho před zahájením bodového systému schválila dolní komora parlamentu pozměňovací návrhy Senátu, které poněkud zmírní postihy za některé dopravní přestupky. Nejvýznamnější a nejkontroverznější změnou je zrušení zákazu předjíždění kamionů, který pravděpodobně prolobbovali zástupci autodopravců. Notoričtí porušovači zákazu parkování pak uvítají zrušení bodového ohodnocení za porušení zákazu stání - čekat je bude jen bloková pokuta.

Změny nově vymezí a "ocení" některé přestupky. Řidič, přistižený s obsahem alkoholu v krvi přes 0,3 promile a ve stavu vylučujícím způsobilost řídit, vydělá si 7 bodů, pokud ale bude ve stavu, ve kterém by řídit mohl, dostane o bod méně a v obou případech bude s řidičem zahájeno trestní řízení - zde si neodpustíme poznámku, že se zde otevírá velký prostor pro korupci policistů. Do 0,3 promile dostane řidič jen 3 body.

Bodový systém dává každému řidiči celkém dvanáct bodů, po jejich vyčerpání přijde na rok o oprávnění řídit motorová vozidla a bude muset zpátky do autoškoly. Cílem opatření je snížit počet úmrtí na silnicích do roku 2010 na polovinu. Počty těžkých zranění a úmrtí mají na našich silnicích v posledních letech klesající tendenci, nyní budeme s napětím sledovat další vývoj statistik nehod, zaviněných kamiony, které zdaleka tak optimistické nejsou.

Ladislav Čermák
Diskuze (86)
5. 5. 2006 19:06
Re: VŠECHNO ŠPATNĚ
Jo, jistě...
5. 5. 2006 18:27
Re: VŠECHNO ŠPATNĚ
Ty palce... samozřejmě takhle - :no:
5. 5. 2006 18:24
VŠECHNO ŠPATNĚ
Jo, je to tak. Trest musí být udělen a vykonán rychle. Nastává doba, kdi ti kat bude roky načínat šíji... aby tě jednou nad kalným ránem konečně sejmul dobře mířenou ranou z milosti - posledním bodíkem... Uleví se ti, to si piš... roky ve strasech... ve snech vnímáš jen deset černejch děr ve svý duši... s tímhle se přece nedá jezdit. Jedeš moc rychle? Zaplať pokutu, nebo vykonávej po sobotách třeba měsíc veřejně prospěšný práce - zametej ulici kde bydlíš. Nemáš-li ani na jedno, ustelem ti na měsíc na tvrdý pryčně. To je cesta, rychlej, tvrdej, ovšem pochopitelnej a přežitelnej trest. Štípat ušní boltce a načítat ti za to body... to je jen o tom, abys klečel v kalužích slz na silnici před policajtem, v ruce náhodou žmoulal jednu (nebo raději dvě) pštitisícovky a modlil se, že mu to nebude málo... Ti blbci, kteří jezdí bezohledně budou takhle jezdit dál... My, pružní jezdci, co to občas šlehnem při předjíždění na stopade... my to odnesem... sice nebouráme, ale nabouraj nám profil. Vlastně nás vyříděj... Budem za grázly. Jo, na silnici bude mít každej polda možnost ověřit si, kolik máš bodů... tak věř, že do půl roku budem přesně vědět co stojí nedostat bodík... P.S. Tohle není o zlepšení poměrech na silnici. To je o zlepšení životní úrovně určité skupiny obyvatel a o vytvoření zástupu psychicky zdeptanejch jedinců... jen to zkus... rok nejezdit... Ano, budeš jednou spěchat... pojedeš sice bezpečně, tvrdě a rychle, nikoho neohrozíš, ani neomezíš, budou prázdné silnice, poletíš nad ránem a budeš to mít pod kontrolou... třikrát tě sejmou na dé jedna... Nazpátek už pojedeš Pendolinem a na nádraží si pak na rok pořídíš na to Pendolino permanentku :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
5. 5. 2006 18:06
Re: TAK JÁ TO TEDA SHRNU
;-) :yes:
5. 5. 2006 18:05
Re: To jsou věci po dvou deci
>:D >:D >:D :yes: Za toho nachcanýho nádrážáka >:-[] >:-[] >:-[] :yes: