Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AD Technik: Servis klimatizací

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Německá společnost Waeco pro péči o klimatizace nabízí velmi široký sortiment plniček od základních modelů až po špičkové i s chladivem R1234yf.

Plniček klimatizací je na trhu mnoho, firma Waeco zastoupená v Česku společností AD Technik však u všech modelů sází na odolnou kovovou konstrukci dovolující častou přepravu či bezpečný pohyb po servisu. Jednu z velkých výhod plniček Waeco tvoří otočný displej s LED ukazatelem pracovní fáze plničky. Obsluha tedy může z různých míst servisu sledovat klíčové hodnoty zařízení bez manipulace s plničkou a plánovat další práci. U novějších modelů lze displej navíc naklápět.

Další klíčový bod a výhodu plniček Waeco tvoří speciální samosmršťovací obaly na olej pro mazání kompresoru a UV barvivo k detekci úniku z klimatizace. Speciální obal zaručuje stoprocentní ochranu obou medií před vniknutím vzdušné vlhkosti. Precizní hliníkové nádoby s vnitřním samosršťovacím obalem jsou součástí dodávky plničky. Lze použít i klasické nádoby nebo doobjednat Waeco originál.

Plničky Waeco používají váhu chladiva na osmi kvalitních uloženích. V praxi to přináší správnou funkci váhy a následné množství chladiva v okruhu klimatizace i při častých přejezdech plničky po nerovné podlaze servisu. Provozovatel se tak vyhne servisním nákladům za průběžné kalibrace váhy a případným reklamacím na špatné množství chladiva v doplněné autoklimatizaci. Tlaková nádoba je opatřena ohřívacím páskem, který napomáhá k dopravě chladiva do systému A/C i při vyšší teplotě. Ohřátí chladiva procházejícího přes separátor zaručuje rychlejší recyklaci média.

Nejlepší běžně dostupné plničky klimatizací recyklují 90 až 95 procent chladiva. Waeco nabízí patentovaný Low Emission systém, který díky oběhu chladiva přes patentovanou nádobu zajišťuje vyčerpání a načerpání chladiva ze systému i hadic a téměř nulové ztráty chladiva. Plnička ASC2500 LE (Low Emission) tak přináší pouze nepatrné ztráty chladiva a snížené provozní náklady servisu. Na druhou stranu zaručuje s nejmenšími nároky na vydané množství chladiva perfektní naplnění okruhu klimatizace. Přesná dávka chladiva má obrovský význam i pro činnost zejména menších klimatizací s chladivem o hmotnosti kolem 500 gramů. Plnička se systémem Low Emission navzdory vyšší pořizovací ceně přináší nižší náklady v celém životním cyklu a naprostou spokojenost uživatelů autoklimatizací. Špičková plnička Waeco ASC 2500 LE byla schválená pro použití v téměř všech osobních automobilech a užitkových vozidlech DAF, MAN a Scania. Pro práci s nejnovějším chladivem R1234yf byly vyvinuty plničky ASC5000/ASC5000RPA s modernizovaným ovládacím panelem a patentovaným plnicím systémem oleje a UV aditiva. Doplňují tak široký sortiment plniček Waeco řad ASC 1000, 2000, 2500 a 3000 určených pro práci s chladivem R134a. Nižší typy zvládnou čtyři vozidla během hodiny, s větším obchodním číslem pak o jeden

automobil více.

Ladislav Černý
Diskuze (0)