Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Akce Černoch: Policejní honička se střílením v ulicích Prahy (video)

Diskuze (60)
V ulicích Prahy se v úterý odehrála honička, při které policisté stříleli na ujíždějící auto.

Generální inspekce bezpečnostních složek (GIBS) – letos nově zřízený orgán, který má za úkol odhalovat a vyšetřovat trestnou činnost příslušníků bezpečnostních složek – se na svých webových stránkách pochlubila nejnovější akcí s krycím názvem Černoch.

Vyšetřování GIBS se zvrtlo v honičku, kdy podezřelý prchal před příslušníky GIBS a Policie ČR v černém Passatu CC. Řidič ujíždějícího Volkswagenu se vyznamenal mnoha nebezpečnými manévry. Honička začíná vyjetím na silnici před projíždějící auto a pokračuje rychlou jízdou v hustém provozu a ohrožováním řidičů v protisměru. Po 50 sekundách jsme svědky i projetí křižovatky na červenou.

Ani pronásledovatelé se ale nevyhnuli nepřiměřeně nebezpečnému jednání. Například stříbrná Octavie, která nakonec Passat zastavila, projíždí kruhový objezd v protisměru. Akce se neobešla bez střelby.

Samotný GIBS komentuje průběh akce takto: „Vzhledem k okolnostem, místu, času a stoupající agresivitě řidiče, nebylo možné zastavit vozidlo jiným způsobem, bylo rozhodnuto o použití donucovacího prostředku použití zbraně. Při střelbě však došlo i k zasažení dvou projíždějících civilních vozidel a drobnému poranění nezúčastněné osoby.“

A co vedlo řidiče Passatu k tomu, aby takto nebezpečně ujížděl? Dle GIBS „pachatel, který se vydával za příslušníka Policie České republiky, požadoval po poškozené finanční částku ve výši 300 tisíc korun českých za to, že ovlivní průběh trestního stíhání, které je proti ní vedeno.“

Co si o zásahu GIBS myslíte? Hlasujte v anketě!

Diskuze (60)
Avatar - Nerez
6. 4. 2012 17:16
Re: honička
Politici to ovšem řešit nechcou, protože kdyby se tato absolutní demokracie změnila v zemi, kde si každej *** nebude moct dělat co chce, tak by to znamenalo konec i jejich blahobytu.
Avatar - Nerez
6. 4. 2012 17:02
Re: honička
To je fuk, už je to, že se za:
a) vydával za policistu
b) vydíral někoho jiného
c) ujížděl před policisty

se u mě dostal za tu mez, kdy mi jeho života není vůbec líto :no:

Nehledě na to, kolik peněz dotyčný bude stát náš stát, až bude souzen a půjde bručet...
Avatar - Nerez
6. 4. 2012 16:23
Re: nedovedu pochopit...
S tím ujetím musím bohužel musím souhlasit. Ještě bych to bral, pokud by zadržení dělal jen GIBS. Ale od jednotky formáty URNy jsem čekal lépe zvládnutou akci ;-\
Avatar - Nerez
6. 4. 2012 16:13
Re: GIBS
Oni možná něvěděli, o koho jde. Kdyby znali jeho totožnost, lehce by si mohli ověřit, zda je policajt, nebo ne. Takhle se to dozvěděli až jej dopadli.
6. 4. 2012 16:00
Re: GIBS
To je přeci nesmysl - když ta osoba vyleze z auta a někde se ztratí, jak jí dokážeš vypátrat? Jak dokážeš že šlo o ní? Jak vlastně můžeš vědět, že šlo vůbec o majitele vozu? Kdyby měl ve voze něco, co nechce aby policie našla, stihl by to uklidit...

V tomhle případě se asi vědělo o koho jde...ale když by zastavil u obchodního centra a tam vběhl, vysvětli mi, jak by jej dopátrali pomocí vrtulníku a později přivolaných policistů? Ono se lehce radí, ale myslím, že se málokdo od policie honí v provozu pro svou potěchu nebo jen proto, že by byl hloupý. :-)