Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 23/2005

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Hlavním tématem tohoto vydání je brněnský autosalon. Přinášíme přehled všech zajímavostí, které jsou na brněnském výstavišti k vidění. Škodovka ukázala yetiho, Alfa Romeo předvedla breru a ani ostatní výrobci se nenechali zahanbit.

Obsah

Přímo na věc...

novinky      6

Hlavním tématem tohoto vydání je brněnský autosalon. Přinášíme přehled všech zajímavostí, které jsou na brněnském výstavišti k vidění. Škodovka ukázala yetiho, Alfa Romeo předvedla breru a ani ostatní výrobci se nenechali zahanbit.

JÍZDA      12

Hybridní technologie se stále více dostávají do popředí zájmu automobilek. Lexus představil luxusní hybridní SUV RX 400h a my jsme měli možnost ho jako jedni z prvních v Česku vyzkoušet.

TAJNÉ PROJEKTY      14

Testuje se malé SUV na bázi pandy, které by mohlo být podobné studii Samba. Také máme informaci o novém mini.

test      16

Ford Focus C-Max s motorem 1.6 TDCI jsme prověřili na dlouhé trase do Chorvatska. Jak se s tímto kompaktním sportovně naladěným MPV jezdí?

test      18

Z trochu jiného soudku je test Mercedesu Sprinter s „korbou“. Auto pro sedm pasažérů a hodně nákladu jsme důkladně prověřili i s naloženou ložnou plochou.

test      19

Osm válců a objem 4,4 litru. To je pohonná jed-notka Volva XC90 V8. Testovali jsme ho jak v terénu, tak v levém dálničním pruhu.

SROVNÁVACÍ test      20

Více než třicetiletý rozdíl nebránil uskutečnění zajímavého srovnání. Postavili jsme proti sobě Datsun 240Z z roku 1971 a současný Nissan 350Z.

test      26

Nabroušený motor a jisté jízdní vlastnosti. To jsou hlavní klady Fordu Fiesta ST, který na silnici může závodit kdeským.

test      42

Na novou generaci Hyundaie Sonata jsme byli skutečně hodně zvědaví. Testovali jsme ji s motorem 2,4 litru a automatickou převodovkou. Toto auto udělalo skutečně velký krok vpřed.

... a vše kolem

Den nejlepších aut      22

Tradiční slavnostní vyhlášení ankety našeho vydavatelství o nejlepší auta roku proběhlo i letos v golfovém klubu v Líšnici. I díky počasí to byla hodně povedená akce.

LAHůDKA      24

Je to tak trochu lahůdka nelahůdka, ale bezesporu se jedná o exotický automobil, který svou existencí obhajuje umístění v této rubrice: Honker 2000.

BAZAR      28

Malé SUV, které těží z genů věhlasné off-roadové značky. To je Land Rover Freelander. Jak si stojí na bazarovém trhu? Jaké má slabiny a silné

stránky?      

PRODEJNÍ AKCE      29

Stejně jako každý týden, ani v tomto vydání nechybí rozsáhlá rubrika, která monitoruje všechny slevové akce na trhu nových osobních aut. Díky ní můžete ušetřit desetitisíce.

CO JE TO?      33

Elektronické systémy jsou stále komplexnější – co umí BMW ConnectedDrive? A jaké jsou výhody

Fiatu Multipla s pohonem na CNG?

TUNING      34

Jeden z vrcholů tuningové výstavní sezony je za námi. Sesterská redakce MAXI tuningu přivezla z Tuning World Bodensee v Německu hodně zajímavá auta a postřehy. Je na co se dívat.

CESTOVÁNÍ      36

Pokračuje další ze série servisně-cestovatelských článků, které vám přijdou vhod před dovolenou v Chorvatsku. Ušetřete si nervy a poučte se z našich postřehů.

PATINA      40

Předválečné období přálo v Německu sportovním autům. Proč? To se dozvíte v článku o německých sportovních autech v letech 1934–1939.

RELAX      44

Máme pro vás novou motoristickou disciplínu - formule off-road. Zatím je v plenkách, a tak se nejlépe hodí právě do rubriky Relax. Nalistujte stranu 44 a pochopíte proč.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)