Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone by rád vyráběl nové kupé-kabrio pro Fiat

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Italská karosárna Bertone, která se už léta neživí jen zakázkovým navrhováním, ale také výrobou automobilů, se v současné době nachází v nelehkém období. Z výrobních linek totiž vyjíždí jen asi dva tisíce vozů Mini Cooper S...

Italská karosárna Bertone, která se už léta neživí jen zakázkovým navrhováním, ale také výrobou automobilů, se v současné době nachází v nelehkém období. Z výrobních linek totiž vyjíždí jen asi dva tisíce vozů Mini Cooper S, což je ve srovnání s nedávnou minulostí povážlivě malá produkce. Bertone je podle Automotive News Europe připraven investovat až 150 milionů euro do výroby nového kupé-kabrioletu Fiatu.

V minulém roce dostali podle listu dealeři Lancie přislíbeno, že v roce 2007 se dočkají atraktivního kupé-kabria, které všichni považují za nástupce legendární Lancie Fulvia. Koncept takového modelu jsme viděli na autosalonu IAA ve Frankfurtu v roce 2003. Původně zamýšlený model ale vycházel z podvozkové platformy, jejíž produkci Fiat ukončil již v minulém roce.

Model, o kterém Fiat Auto uvažuje v současnosti, by se prý neuživil pod značkou Fiat, ale s logem Lancie by to prý nemusel být až takový problém. Výchozím technickým základem bude pravděpodobně platforma Fiatu Grande Punto. Jednou z možných vývojových verzí je zřejmě i studie, kterou Bertone představil letos v Ženevě.

Na definitivní schválení výroby nového italského kupé-kabria se stále čeká, podle Automotive News Europe bude Bertone od rozhodnutí Fiatu potřebovat dalších 20 až 22 měsíců k zahájení sériové výroby.

Ondřej Láník
Diskuze (1)