Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buggyra má double! Vršecký s Lackem jeli pro diváky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
David Vršecký odhodil berle a sedl do svého tahače. V sobotu z toho bylo první místo a zásluhou Adama Lacka, který dojel druhý, si český tým Buggyra dojel před domácím publikem pro double!

První měřený trénink víkendu se nesl ve znamení postupu do Superpole. To již tradičně Adam, tak David zvládli bez problémů. V rozhodující moment měli jezdci pouze dvě kola na zajetí nejlepšího času. Adam si vyjel třetí místo s odstupem tří deset vteřiny na Maďara Kisse, David si zajistil start do první víkendové jízdy z pozice páté, když se mezi piloty týmu Buggyra Racing vklínil Antonio Albacete.

Úvodní závodní jízdu doprovázelo slunečné počasí, které přálo plnému svahu nadšených fanoušků. Ti se přišli také podívat na křest nového závodního stroje Tatry Phoenix týmu TATRA BUGGYRA RACING. Novou posádku ve složení Jarda Valtr, Josef Kalina a Jiří Stross přivítal Martin Kolomý s bratry Kiliány sprchou šampaňského. „Všichni si přejeme, aby obě auta dorazila do cíle následujícího Dakaru a nejlépe, aby obě byla v první pětce,“ zaznělo z úst sedmého muže letošního Dakaru, přezdívaného Kolomajz.

Pak už se ale všichni vrhli na start první víkendové jízdy. Startovní procedura proběhla bez problémů a Adam si udržel třetí pozici. „Začali jsme dobře,“ usmíval se Adam a pokračoval: „samozřejmě jsem chtěl to druhé místo a myslím, že jsem tlačil, jak jen to šlo. Ale Hahn neudělal ani jednu chybu. Nechtěl jsem jít do velkého rizika. Přeci jen jsem měl za zády Antonia a přijít o pódium se mi před domácím publikem nechtělo.“

David se po startu propadl na šesté místo, ale pobízen zaplněným mosteckým svahem to kolo co kolo zkoušel na před sebou jedoucího Reinerta. Nakonec se dvojnásobný mistr Evropy přeci jen na pátou pozici dostal. „Snažil jsem se ztracené místo získat zpět a povedlo se. Bohužel jsem si o Reinerta udělal defekt zadní pravé gumy a poslední dvě kola jsem bojoval se stabilitou. Naštěstí se podařilo závod dokončit,“ řekl nakonec osmý v cíli David Vršecký.

Štěstí v neštěstí vynesla osmá pozice Vršeckému pole position pro druhý sobotní závod. Start se Davidovi nepodařil, když se před něj dostala Stephanie Halm. David si však držel bojový odstup a čekal, až se polem probije jeho týmový kolega, který startoval šestý. „Jednou jsem to na Stefi zkusil džentlmensky, ale toto je tvrdý sport. Přeci jen šlo o vítězství na domácí půdě,“ usmíval se David na tiskové konferenci. Pěkného předjížděcího manévru záhy využil i Adam a oba piloti českého týmu vedli celé startovní pole. „Asi jsme si nemohli ve druhém závodě více přát. Navíc jsme jeli pro diváky, kteří nás povzbuzovali tak, že jsme je kolo co kolo slyšeli až v kabině,“ uvedl po závodě Adam Lacko.

Tým Buggyra si vítězstvím ve druhé jízdě zajistila nejen vítězství mezi týmy, ale také posílení průběžného vedení v hodnocení šampionátu konstruktérů, a to na rozdíl čtyřiceti bodů.

FIA ETRC 2015 Most – Pořadí 2. závodu v cíli
1.David VršeckýBuggyra
2.Adam LackoBuggyra
3.Stephanie HalmMAN
4.Norbert KissMAN
5.Rene ReinertMAN
6.Antonio AlbaceteMAN
7.Gerd KorberIveco
8.Jochen HahnMAN
9.Frenkie VojtisekMAN
10.Ellen LohrMAN

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)