Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Checa si v Brazílii věří

Jiří Rozkošný
Diskuze (1)
Carlos Checa chce v Brazílii potvrdit zlepšené výkony z posledních závodů a pomýšlí na premiérové vítězství ve třídě MotoGP.

Carlos Checa chce v Brazílii potvrdit zlepšené výkony z posledních závodů a pomýšlí na premiérové vítězství ve třídě MotoGP.

Checa vyhrál kvalifikaci na poslední závod v Portugalsko, v nedělním deštivém počasí se ale musel spokojit se druhým místem. Dobré výkony v posledních závodech však Checovi zvedly sebevědomí a před dalším závodem v Riu si hodně věří: Loni jej dělila jediná zatáčka od vítězství, v poslední zatáčce ale narazil na jezdce o kolo zpět, který mu neuhnul. Nutného zpomalení tehdy využil Rossi a na Checu zbylo pouze druhé místo. „V posledních dvou závodech před Portugalskem jsme se trochu ztratili, ale nyní mám na motorce dobrý pocit, jezdí velmi dobře. Škoda, že v Estorilu pršelo, ale nyní plně věřím mému stroji i svým schopnostem. Pokud budeme v Riu pracovat na nastavení motorky stejně efektivně, pak si jsem jist, že získáme dobrý výsledek,“ řekl Checa a dodal: „Yamaze se v minulosti v Riu dařilo. Minulý rok jsme bojoval o vítězství, ale v závěru jsem měl smůlu.Myslím, že pro čtyřtakty to je dobrý okruh, má dlouhou rovinku a převládají rychlé zatáčky, což čtyřtaktům více vyhovuje. Je to zábavný okruh, zvláště když máte silný stroj. Největší pozornost, jako vždy, se bude věnovat přilnavosti. V minulosti byla občas hodně špatná, musíme počkat na první den.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (1)