Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswageny Touran a Caddy EcoFuel: místo studie rovnou série

13 komentářů

Hlavně u pražské MHD by se nad tím měly zamyslet. Zatím totiž ty její autobusy ovzduší spíš škodí než prospívají (jeden autobus & 20 zážehových osobních aut Euro4)
Pokud si budu chtit koupit auto s alternativnim palivem tak proto abych mel moznost volby. Nechapu proc se jiz dnes nevyrabeji auta pro paliva s libovolnym pomerem benzin/lih, protoze jedina uprava takoveho motoru je jiny material ventilu a sedel (pripadne nejake upravy parametru spalovani - softverova zalezitost). Tato auta budou jezdit v nasledujicich 15 letech a potom takova vlastnost prijde jiste vhod, zvlaste pokud je vlastne temer zadarmo. A pokud bude takove auto mit moznost spalovat plyn tak jen dobre . Ale volitelne. Nikdo nevi, co bude za 3 roky. Auto, ktere je jenom na CNG a benzin je jen rezerva , pro mne neni resenim, a zvlaste ne v CR.
Auta na takřka libovolnou kombinaci benzín/líh se vyrábějí. Tady je jejich seznam: [odkaz] Teda nezastírám, že člověk s evropským vkusem na auta si asi ze zmiňovaných nevybere. 😄
Ale jo. Je tam C-klasse. Ale já bych asi bral ten Sebring. 😉
Pssst. 😐 Pořád se okolo chodí s pochodněma. >😒] Jinak u té C-klasse nevím, zda je to u všech modelů nebo jen u variant pro severoamerický trh. Ta druhá možnost by mohla někomu vadit. Protože prý během přepravy přes oceán na lodi někdo ukradne brzdové kotouče a nahradí je bubnama. Taky ukradne volant aby nešlo zatáčet a kladívkem odklepe protikorozní ochranu. >😁
>😁 >😁 já to neřek >😁 😉
Ale myslel sis to!!!! Mas to u me rozlity, ty neznabohu😉
Ano, nekde daleko za morem se vyrabeji. Kdybychom se jukli do Brazilie, tak tam je takovych aut vetsina. Dokonce, a to je to so mne toci, jsou to i stroje ktery se prodavaj v Evrope (mam pocit ze Fiat). Ale u nas takove stroje nenabizi. Proste zavislost je treba udrzovat.
Nenabízí se tu přes ofic. dealery. To máš pravdu.
A nie je to hriech liať pijatiku do nádrže? 😲
Nemůžu si pomoc. Cena takto sériově upraveného auta bude vysoká. Takže se jen tak nezaplatí. Nedej bůh, aby se plynový pohon moc přemnožil. Vláda by pak zavedla spotřební daň a budem, tak kde jsme dnes u benzínu.
Co drahy jsou skoro za stejnou cenu co naftaci anebo dokonce v akcich levnejsi jak naftaci o nekolik desitek tisic, jezdim na zemak s origos golfem a fakt pohoda za 1,15kč/km a neřeším vůbec nic.Tak zatím zdar dokud ta cena bude ok tak se da jezdit. Takze pokud se cena zvyssi(konec vyhody spotrebni dane v roce 2020 tak mi bude skoro 40 a uz budu jezdit na vodik nebo bioplyn kterym muzu nahradit zemak. Takze je to uplne fuk vsichni ted narikaji ze to bude drahy ale vzhledem k tomu ze navratnost je vetsinou do rkoa dvou tak nevim co kdo resi.Zatim cus a mnoho stastnych a lecnich kilometrů 😉 :-!
Dobré ráno automobilky. Takéto alternatívy tu mali byť už pred 20 rokmi a u všetkých modelov, namiesto kopy zbytočných elektronických systémov. :no: