Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Saab nestíhá vyrábět 9-5, čekací doba je 2 měsíce

42 komentářů

chrudoš
Auto jsem objednaval 30.10. 2009, dodaci lhuta nakonec 30.4. 2010 nebo 30.1. 2010 v jine barve. Kurna, cekaci lhutou mam malem Ferrari 😄
Objednal jsem Sorento 12.2.2010 - dodání snad 30.8.2010... Si tak říkám: objednám novinku, dostanu výběhový model >😒] Ale už tomu začínám věřit... 😉
chrudoš
Taky dobry narez. A mas nejakou specialni vybavu nebo vyssi vybavu? Me bylo vysvetleno, ze Kia, Hyundai a Chevrolet sekaji modely, jak je to napadne a pak treba 5 procent linky venuji na objednavky, ze je to pro ne tak levnejsi, nez brat vsechno na objednavku, tzn kazdy model na lince jiny. Proto je zakladnich nebo akcnich verzi vzdycky plny dum, na svou konfiguraci si u korejcu clovek dost pocka
Výbava střední, ale vše ostatní dokupované (nejvyšší výbava je výhradně v kůži - té jsem nepřišel na chuť, prostě ji nechci...), panoramatické okno, bezklíčový vstup/startování, tlak v pneu, dotyková navigace s kamerou (DVD Pioneer), přední senzory, prahy, atp... 😉 Je to na zakázku, hold si musím počkat - jenže dostat Sorento byť i skladové, to nejde - skladové prostě nejsou, nestíhají vyrábět. Než jsem podepisoval smlouvu, bylo řečeno tak 4 měsíce, při podpisu už 5 měsíců - no a výsledek je prostě takový...
Nejsem ,,problémista" tak to vydržím - autosalon za to nemůže 😉 Už jen 3 týdny :yes: Recenze ať se podívám kamkoliv jsou velmi dobré, tak jsem to nechtěl rušit 😉
Subaru.in
Nu, ruseni objednavky by te asi financne mrzelo, to vetsinou neni ZADARMO, nebo ano?

Kdyz jsem kupoval Audi 2007 tak Ł3000 byla zaloha o kterou bych prisel pokud bych odstoupil od smlouvy!
Pokud bych zrušil do termínu dodání, tak ano - přišel bych o ni (50.000,-). Pokud odstoupíš po termínu co je ve smlouvě, můžeš se naopak domáhat 0,05% z celkové částky denně, což je nic moc... 😉
white label
No jo, ale zapomněl si dodat, že si z těch šesti měsíců čekal pět měsíců na schválení úvěru aspoň jednou bankou... >😁
PetrPu
Saab je zpět 😄 a to jsem rád 😄
pelikoš
to jim přeju,že mají takový zájem... 😉
acALIEN
vole 70 000 aut rocne je nic
Parda71 (BMWfans)
Ale jeden model pro automobilku, která málem zanikla? Já myslím, že good.
acALIEN
Jojo, je to fajn oziveni zombie, ale jak dlouho muze zombie behat na trhu automobilu, kde je to samej dravec..?
gld
dravce lovia živú korisť 8-s

škarohlíde..
somalec
konečně pořádný Saab po dlouhé době co se trochu prosadil, už jsem se začal obávat, že nám zapadne úplně a to by byla velká škoda...
to je dobre preju at to vydrzi
acALIEN
Ja nevim, proc tu tak jasate, cekaci doba 2 mesice neni nic extra, na Volvo se ceka pul roku. Dalsim a tim nejpodstatnejsim faktem je, ze cekaci doba na 9-5 neni zpusobena nedmernou poptavkou, ale neschopnosti vyrabet rozumne mnozstvi vozu z duvodu snizenych vyrobnich kapacit. Je mi jasne, ze fanousci Saabu to takhle slyset nechteji, ale lide vseobecne tezce prijimaji pravdu a skutecnost 😉 . Saab mam rad a 9-5 je fajn.
ManInBlack
Na automobilku, která před půl rokem měla výrobní haly prázdný a temný to zas není až tak špatný výkon, nemyslíš? Hlavní je, že se Saab rozjíždí a tak je to správně, tak to ma byť. 😄
acALIEN
Je dobre, ze se zase rozjizdi, otazkou je, jak dlouho bude 9-5ka ,,hitem" ,protoze nic jinyho nemaji a ten prcek je teprve na rysovacich prknech a pochybuju, ze s cenovou politikou Saabu bude ten prcek predejni pecka..Prejme jim jen to dobre...a taky, aby si prestaly hrat na superznacku, kterou uz 20 let nejsou.
Ricardo
300 kusů x 5 dní v týdnu x 50 týdnů by teoreticky dělalo 75 tisíc aut ročně, to není zlý...
Navtech
Nedělá volvo kolem kila ročně? A kolik maj modelů... Otázka je, jestli najde saab těch 70t na jedno auto, ale pak by to byl úspěch.
Ricardo
Volvo dělá zhruba 300-400 ročně, ale velkou část v "žádanějších" karoseriích než ukrutně dlouhý sedan...
Subaru.in
Volvo vyrobilo v minulem roce kolem 335 000 jednotek "bez zisku" po prevzeti Geely planujou zdvojnasobeni produkce.

Jak pisou na www.autocar.co.uk mirny narust prodeju nad lonskou hranici by jiz melo vratit Volvo do cernych cisel.
acALIEN
:yes: :yes:
acALIEN
Berte to tak, ze ted si to objednavaj fanousci a tech neni nekonecno.. 😄
Ingister2
300 vozov denne je cca 70 000 ročne... to je furt málo.
Ak sa na SAAB-a bude čakať 2-3 mesiace aj o rok dva, tak to bude OK...
acALIEN
to je zoufale malo
Ricardo
A kolik by sis představoval?
Ingister2
Musia sa vyhrabať niekde na 200 kpcs. Ak zvyšok predajov bude tvoriť 9-3 ka prečo nie...
Ricardo
Časem bude i kombi, nová 9-3 a k tomu 9-4X a 9-1 (teda snad... u Saabu jeden nikdy pořádně neví)
Kolem odhadem 70 tisíc/rok se pohybuje i nový Superb a ten se s 9-5 se v jistých ohledech dá určitě srovnávat.
acALIEN
aby to do te doby zase enchciplo, ona ta 9-5 neni zadnej zazrak, je to Insignia s jinym interierem a kastli... a to uz taky neni nejnovejsi auto...
acALIEN
300-400 000
Ricardo
Od jednoho modelu? acAliene, toto není Golf >😁
supergutik
jsem prodejcem v MaH SAABu v Bratislave. momentalne je dodaci doba nove 9-5ky neco pres 4 mesice, ale to proto, ze je ted ve fabrice celozavodni mesicni dovolena, pak se budou uz 9-5ky vyrabet jako modelovy rok 2011. Takze kdo si prijde auto objednat za mesic, tak na nej bude cekat neco malo cca pres 3 mesice, kdyz objedna ted, tak pres 4 mesice. Standartni dodavka 9-3ky, ktera se uz par let dela je min. 8 tydnu, pokud je vse OK a to je auto, ktere netrha zadne rekordy, je to proste normalni cekaci doba, tak jako kdekoliv jinde... Proste cekaci doba 2 mesice na auto zadane do vyroby je uplne normalni skoro vsude, akurat neni pravda, ze Vam ted SAAB doda novou 9-5ku za 2 mesice, ale za 4 minimalne...
Ingister2
Tá biela 9-5 ka čo tam stála dnes ráno je Vaša, alebo už pre zákazníka?
supergutik
Bila je jako predvadeci, nekdy pristi tyden bych uz mel mit znacky, tak dojdete na jizdu. a v salone mam jeste cernou, obe jsou 2,8T Aero 😄
Ingister2
Ja som bol u Vas pred dvomi rokmi, strasne som rozmyslal nad starou 9-5 kou, nakoniec som s arozhodol inak...
Ale táto nová... bude na rok už aj kombík??? Nemáte niekde fotku ako by mohol vyzerať?
supergutik
Kombik jsem videl na zivo pred 14 dni v SE, ale zakazali nam fotit. Pristi rok bude, ale nejdrive b ymela jeste prijit 9-4X
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Dobrý den, údaj pochází z článku v ekonomické rubrice ve švédském tisku. V souvislosti s Vašimi informacemi je proto 8-10 týdnů zřejmě doba mezi samotným zadáním do výroby a faktickým vyrobením objednaného auta, bez následného transportu k zákazníkovi.
Ja som na moje auto čakal 3/4 roka (je pravda že je o niekoľko kategórii vyššie ako Saab, ale aj tak) a vy tu robíte scény z 2 mesačnej čakacej lehoty >😁 >😁 >😁
gld
Odkedy sa na fábiu čaká trištvrte roka? :-!
Katikakus
Rekni mamince, aby priste objednala u jineho prodejce. Tady pisou, ze je maji skladem a k dodani ihne😜 [odkaz] >😒]
Dušan10
Dva mesiace je normálna dodacia doba a nevidím dôvod z toho robiť nejakú drámu ...

Len pre informáciu - Dacia Duster má dodaciu lehotu 8 mesiacov, i20 štyri mesiace a nik neodpadáva ...

Ak autor fandí Saabu tak je to jeho vec, ale vyťahovať takéto "úspechy" Saabu je trochu trápne ...