Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

SEAT Ibiza Cupra nově za 499.900,-Kč

24 komentářů

kopamt
vs.PQ 24 = Cupra 😉
miromen
Za mě taky jednoznačně CUPRA. :yes:
bojler_
PQ25 kurz vs. PQ25 když už.. PQ24 už dlouho ne.
kopamt
vs. 3D = Cupra!
Spotove auto vznikne "prezliekanim" z rodinneho 5D len tazko. 😉 O vyzore uz ani nehovorim.
Proste 3D su 3D. Fobia ma viacero handicapov a tie dvere su len dalsim z nich.
ybalgin
měl by sis v tom udělat pořádek... hádej proč má současná fábie označení SK250 ;-\
kopamt
...(pomôž mi...možno mi niečo ušlo)...má základ v PQ 24 alebo v PQ 25? Je to teda šľachtená PQ 24 a ešte to nie je základ z PQ 25? v tom pripade to nazyvam podľa zakladu.
Tymkoo
mnoo tak to tu teď máme krásně vyrovnanou partii, kterou ze začátku vedla Fábia jíž po srovnání cen předběhlo Polo a ted se před ní dokonce tlačí i Ibiza.

jenže v mých očích to vypadá tak, že se mi desing Ibizy (Cupry) nějak moc nelíbí. oproti ní vypadá Fábia, dospěleji a hlavně dotaženě. Škoda, že Fábii neubrali 5cm na výšce a nepřidali to na výšce. takhle u mě souboj vyhrává Polo
:yes: Zcela urcite pro me vyhrava ibiza.
O Fabii po strance designu se da dost pochybovat,navic v zatackach se nahyba jak kachna.
gottak
Nastává těžký výběr pro koncernové fanoušky! Můj názor je, že Cupra působí jako sporťák nejvíce, a tak by tomu u "sportovní značky" mělo být. ( o ostatním netřeba polemizovat, když jsou to skoro totožné vozy)
GeekStar
Nejsou to skoro totožné vozy. Polo a Ibiza mají jinou (novější) platformu, Fabia je ještě na staré platformě (totožné s Fabií I. generace).

Výběr rovněž není těžký, za 550k máš Clio RS 😄 Ovšem pro koncernové fanoušky to může být oříšek, to zase jo.
miromen
A 50tkč je malo nebo moc ? Ja bych řekl že 10% je dost.
RS
Fabia už jezdí na výrazné míchanici. PQ24 s mnoha prvky z PQ25.
gottak
Skoro totožné znamená - ne zcela stejné. Odchylky jsou, ale vzhledem k použité technice a dalším věcem, které koncernu zlevňují výrobu na tyto sporťáčky, je zrejmé, že musí být dosti unifikované, a tudíž podobné.
prof.opa-key
Polo se mi moc nelibi a ibiza taky ne, u me vyhrala fabia. A to i treba z duvodu kdyz nekde jede tak nenapadny rodinny auto, ale slapnete na to ostatni ve vetsich autem cumi. Navic ta zelena barva se mi strasne libi
J4K
Tak to je opravdu vyspělý názor, přesně to je ten důvod si koupit "nenápadně zelenou fábku RS", abych to těm ve vetších rodinných autech natíral a ti v těch větších autech závistivě čuměli..... 😲 8-s
125S
U Ibyzy to vypadá, že přihazují ještě navrch 4pístkové přední brzdy (že by bremba? 😐 ).

Jinak vyrovnanej souboj, tady bude záležet na náklonosti k té a té značce 😉
každému se líbí něco jiného :yes:
Atomas
Souhlas, já bych za půl mega raději volil novou Astru 1.6 Turbo 132 kW s pocitem, že kupuji už kus auta...
miromen
No s autem ktere je větši a těžši bude určitě větši zabava.
Atomas
Auto pro zábavu si dokážu představit trochu jiné. Ale pro dobré svezení bych opravdu raději volil Astru, než Ibizu...
Klaudius
Lepší Passat ako Astra...
Atomas
Pokud by byl za stejný peníze, tak je mi to jedno...
eda.nezbeda
Porad nechapu proc pri "prakticky" stejnem cenovem rozpeti u vsech tri koncernovych sourozencu Skoda jako jednina nenabizi priplatkove bixenony?? Ja povazuju od urcite doby xenony za zakladni vybavu (pro svuj vlastni komfort a bezpecnost - seroslepost). Proste v tom nevidim logiku, protoze pro me by to pri shodne cene a zadne velke preferenci jedne ze znacek byl dost velky argument pro ty co je nabizi ... ;-\
s ibizou jezdim už víc než půl roku a nemůžů si stěžovat.
Perfektní jízdní vlastnosti, skvělej zvuk a vzhled a hlavně žádná porucha. a to ji vůbec nešetřim😊
co se týče spotřeby tam je to horší. při sportovní jízdě to mam za 12l ale i když pojedu jak v autoškole tak to pod 9l nedostanu😞
jinak svezení můžu jen doporučit.