Paříž 2010
No, je to síla. Legendární, ikonozní alfapřídě doznávají postupem času až fatální ústup z designové slávy... osobně si to vysvětluji tím, že markanta, totiž (překrásná) mřížka chladiče již není tím, co je na přídi dominantní a co je (jako v případě modelu 159) dokonce umocňováno horizontálně (kontrastně) orientovanými štěrbinami světel. Namísto toho, abych se esteticky radoval ze středu přídě, z harmonie stylu, poulí na mně z nových modelů zleva a zprava šilhavě voči jakýsi hybrid. Něco mezi žáborybím metrosexuálem. Škoda.
Neřekl bych, jako kari.laz, že Giulietta a Mito vypadají jak angličáci, ale Giulietta je dle mne tak maximum, kde lze tuto "funky" tvář uplatnit. Ve vyšších třídách už přestává "fungovat" rozverně bláznivá hravost, která hlavně u mini aut může a funguje naprosto bez problémů, ale je potřeba počítat s větší dávkou serióznosti (pozor, nezaměňovat za uniformitu). Přesně v tomhle stylu je dokonalá 159, vedle ní samozřejmě naprosto odlišný přístup v podobě Passatu a třeba Avensis. K tomu, jak na mě působí 159 bych postavil klidně Accord a na protipól, který už zavání tím, že je "toho moc" stavím Mazdu 6, nebo Insignii.
alfa :yes:
A jestli máš problém s tím, že někdo nemá v profilu uvedené auto, tak začni nejdřív u sebe.
To bychom se asi cudovali, co sedla 99% "priznivcu designu aut z Apeninskeho poloostrova" - to mi ver 😉
Na poruchovost tu uz dnes s...e pes, ale designove jsou Alfy opravdu nepovedene😒br /> Prid na Giuliette je opravdu ja vyorana mys, to zamrzi tim spise, ze zbytek auta stoji za to.
MiTo je nepovedene celkove - prid nejenze neni pekna, ale je i zbytecne mohutna, absolutne prehnane jsou oblouky blatniku a auto neni "prisate" k zemi (coz je vlastnost, kterou napriklad VW dal prakticky vsem svym modelum, BMW radeji uz ani nevzpominam :yes: ).
Skoda toho GTcka, to byla opravdu pekna Alfa.
Alfa: :no😒br />
P.S.
"doufám, že nechtejí tento vykulený kukuč roubovat na všechny nové modely"