Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Srovnávací testy

Zpět na článek

TEST Ford Mondeo kombi vs. Škoda Superb Combi vs. VW Passat Variant – Manažerská kombinatorika

492 komentářů

Cara Binieri
Výborný test.
Na tom, kdo vyhrál na body nezáleží, hlavní je, že při výběru vozu snad již není možné udělat chybu.
Gratulace Fordu.
Đawson
Dnes si sou vozy tak podobné, že je snad jedno co si kdo koupí
hihihi
Tak to se pletes...
_Teddy_
"...Interiér Passatu Variant pro nás byl malým zklamáním. Použité tvrdé plasty nevypadají příliš hodnotně, navíc nejsou měkčeny ani v oblasti kolen (!), což popravdě nechápeme..."

Sodoma-Gomora! VW, ktory sa odjakziva pysil tymi najmaksimi plastami, da do svojej vlajkovej lode akysi bakelit? Tak sa mi zda, ze poniektori VW-pozitivni budu dnes zaspavat s placom... 😄

Aby bolo jasno, mne je teda sum-a-fuk ci ma auto plasty tvrde alebo makke, hlavne nech nedrncia. Ale u niektorych ludi sa tu vypestovala akasi obsesia plastami, a podozrievam ich ze v kazdom novom aute hned s chutou zahryznu do pristrojovej dosky, alebo aspon zacnu olizovat stredovy tunel. Tito budu teraz hlboko sklamani...
3_diamanty
je jasne ze napr Peugeot 508 je ina liga ako Passat uz sa tesim na ich porovnanie 😄 ako ho P508 posle k zemi v kazdej oblasti a skonci sa jeden velky humbuk okolo jedneho nudneho strotu menom passat.
BroukJ
At porovnas jakekoli auto s Passatem, (u vetsiny) vzdy vyhraje Passat, protoze je to Das Auto.
Ronault.
Doufám, že to nebylo psáno vážně. 😲
jogy
Buďme realisti, 508 Passata "v kazdej oblasti" k zemi nepošle, lepší ale IMHO bude.
Zajímavé je, že staré Mondeo porazilo "nový" Passat. Musím ale uznat, že na svůj věk se Passat drží dobře.
Cara Binieri
Z těch olizovačů se hlavně stanou kvůli ftalátům postupně dementi. 😉
lled
No ono to sice redakce dala do textu, dokonce to vypíchla jako mínus, ale nikde na bodovém hodnocení to znát není. 😉
iudex
Presne to mi udrelo do očí. Možno to pre niektorých bude znamenať koniec fixnej idey o Apoštolovi, drviacom konkurenciu svojim kvalitne vypracovaným interiérom.
A pre zopakovanie ešte raz: 😉
"Interiér Passatu Variant pro nás byl malým zklamáním. Použité tvrdé plasty nevypadají příliš hodnotně, navíc nejsou měkčeny ani v oblasti kolen (!), což popravdě nechápeme."
Krispos
Komfortní rodinný kombík 4x4? Superb, nově Laguna....
hihihi
Legacy pokud ti neprorezivy podvozek >😁
[odkaz]
Krispos
vidíš na Subaru bych zapomněl, taky výborné auto... a víc než moje Felda určitě rezivět nemůže 😄
hihihi
To jsem si take myslel, ale videl si ty obrazky ? Nove Legacy, ale mozna u jednoho zapomneli na antikorozivni upravu... ;-\
h.onzyk
Laguna má 4x4 ? Jestli ano tak pardon ale podle mě má "jen" 4control, což ale neznamená pohon všech kol, ten se dá dokoupit tuším do Insignie.
alambert
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Horst Fuchs
Nu, němečtí testeři už stačili zareagovat a tak nalezneme v jejich hodnocení Passata věty typu : "Výhodou VW Passat je použití tvrdých plastů v interiéru, protože tyto se snadno udržují". Zanedlouho tak bude zajisté standardem použití tvrdých plastů, zatímco konkurence bude kritizována za jakési nesubprémiové měkčené plasty, které přeci nemají v správném autě co dělat! To je ta relativita.
hihihi
Ale ne vzdy jsou mekcene plasty vyhodou, uz nevim co to bylo za auto, ale mekcene plasty zpusobovaly vrzani palubni desky za jizdy...
I kdyz trochu prehnane, nekomu to tady proste nevysvetlis 😉
Ronault.
Povětšinou právě vržou tvrdé plasty, když už. A není třeba maskovat bezhlavé obhajování slovem "vysvětlovat".
hihihi
Nikoho neobhajuji, jen jsem chtel napsat, ze mekcene plasty rozhodne plus, ale neni to take 100% vyhra a spis zalezi jak je to dano dohromady jako celek, jak a co licuje a tak...
_Teddy_
tak tomu sa vravi, spravit zo somara kona. alebo naopak... 😄
Patozzi
Já tedy musím říci, že když jsem si do Passata v autosalonu sednul, žádných tvrdých plastů jsem si upřímně nevšiml. Interiér mi zkrátka byl docela příjemný, cítil jsem se v něm dobře, nikde mi nic nevadilo a to mi tak nějak stačilo. Když jsem si ale hned poté sedl do Superba Combi a středový tunel mi při sezení dost nevybýravě dával najevo, že "tady bydlím já", bylo mi jedno, jestli se má pravá noha setkala s plastem tvrdým či měkčeným, ale bylo to setkání velmi nepříjemné a pro další rozhodování jestli Superb Combi ano či ne mi to jaksi také úplně stačilo... Auto těsně pod milion (s výbavou, o které uvažuji), s měkčenými plasty sice, ale ve kterém se mám po několika kilometrech cítit jako na nějaké středovéké mučící pomůcce, to raději auto jiné, klidně s plasty neměkčenými... (a mimochodem nejsem žádný fanda a zastánce vozů VW, kdybyste mě z toho chtěli obvinit😊
Hamunasakra
Rozumim tomu dobře, že na posezení je z nich nejlepší Mondeo? 😉
Patozzi
😄 ... jestli to je skutečně reakce na můj příspěvek, tak k takovému závěru jsem určitě dospět nechtěl. Já jsem se do hodnocení Mondea vůbec nepouštěl. Já se totiž v Mondeu nesnesu s tím slavným Fordím Convers displayem, nebo jak té věci říkají, takže v Mondeu jsem si také nestihl všimnout, jestli tam jsou plasty tvrdé nebo měkčené, s tím modr👋oranžově svítícím čímsi jsme si řekli, že se nemáme navzájem rádi, a hned jsem vystoupil. Takže já bych asi z téhle trojky vybral Passata. I když u nového Passata se zase nesnesu s jeho cenou, takže asi budu vybírat úplně jinde >😁
Hamunasakra
Popravdě hlavně tak jsem to myslel i já - možná je fakt rozumější vybírat úplně jinde 😉
Já dám dost na pohodičku a nadpůrměrnej motor, takže bych v mainstreamu volil 2.2 HDi 150 kW/450 Nm - jestli v P508 nebo v C5 to už je věc vkusu ... 😄
_MT_
Podle mě může jít o výbavu... Tohle je "jen" Comfortline. Dříve tu testovali sedan v Highline a u něj si v interiéru stěžovali jen na ten tvrdý plast na středovém tunelu. A naprosto se s tebou shodnu. Tvrdý plast, kterého se nedotýkám, protože mám dost místa, mi nevadí; zato plast, který mě dloube do kolena, si může být měkčený jak chce, ale kamarádi nebudeme.
Mr.Murphy_
Tak se zdá, že Mondeo nám tady po ránu posnídalo Superba s Passatem. To pro některé figurky zdejších diskusí nebude příjemný start do nového týdne..... Těším se na přepočet tabulek, vysvětlování, fabulaci a tak vůbec 😉

Jinak ale jak už zaznělo v testu, je to spíš o preferencích než o tom, že by byly špatné a dobré auta.... Ono tady fakt nejde šlápnout vedle :yes😒br />
Osobně bych nicméně na 99% volil Peugeot 508, který je podle prvních náznaků opravdu mimořádným vozem a v českých krajích bude nabízet i jedno (pro mě významné) plus - člověk v něm nezapadne do davu ulítaných, typizovaných kravaťáků, kteří se sakem na zadním sedadle denně lítají tam a zpátky po českých dálnicích.... 😉
Krispos
Zdání klame, pro začátek navrhuji, aby sis ten článek přečetl 😄 mezi vyhrát na body a posnídat je rozdíl, zvlášť když Mondeo vyhrálo jen díky lepším jízdním vlastnostem...
_Teddy_
no myslim ze je tam toho predsa len viac. osobne pre mna nie je dolezite kde je ako makky plast, co ale stoji predsa za spomenutie je nosnost: o ~150kg viac, ako superb (a o ~100kg viac ako passat). To je u kombika dost dolezity udaj. Takisto za spomenutie stoji vyska nakladacej hrany, sirka batozinoveho priestoru, a sirka interieru.

Co ale nechapem je ta spotreba: ako moze mat superb na dialnici o liter vyssiu nez passat, ked maju ten isty motor? to ma superb tak dodrbanu aerodynamiku, ci co?
Krispos
Tak možnosti jsou dvě😒br />
1) Passat měl v nádrži německou naftu 😄

2) To je to škrcení Škody ze strany VW 😄
Ronault.
Já bych v tom viděl reálně úplně něco jiného.

Passat byl ve verzi blue motion, což je mimojiné i jiné gumy s nižším odporem a snížený podvozek(tím si tedy nejsem jistý, nějaký VW znalec by to mohl potvrdit či vyvrátit)?

Superb byl s paketem pro špatné cesty, což je přece i zvednutí podvozku o nějaký ten cenťák nahoru, což zvýší o nějaké to deci spotřebu.

Takže žádná zrada v tom asi nebude, spíše jen ty rozdíly ve světlé výšce.
mikesh
Tak nejak, neco udelaji i gumy (17" 225 vs 16" 215), ono se to nascita.
6B6
Při novinářském testu S2 a Passata s 1,8 TSI vyšel rozdíl 2 l ve prospěch Passata (7,5 - 8 l) a co vím od prodejce, mají pocit, že i při srovnání na dráze se jim jevil chod motoru v S2 méně kultivovaný, nešel tak za plynem a jezdil za víc než Passat, stejný pocit měli i prodejci Škody z téže firmy...tipovali nějakou konstr.úpravu, jiný SW ve prospěch Passata, ale nezjistili jak to je.Zatím... Časem budou vědět, pak se ozvu.
Johny.Rico
Tak to je opravdu zvláštní 😢
Magistr
Já jsem zaslechl (ale pozor, je to nepotvrzené, prostě "agentura JPP") že SW řídící jednotky Passatu je opravdu nastavený jinak, přinejmenším v jedné věci. Šlo prý (!) o to, že drobné závady nebo poruchy vedou u Passatu (2.0 TDI) k okamžitému zastavení motoru a nemožnosti ho znovu nastartovat, zatímco u Škodovky se tentýž motor při stejné závadě jen přepne do nouzového režimu a umožní pokračování v jízdě.
Potvrzovala by to i zkušenost z jedné společnosti co znám, kde měli šest Passatů 2.0 TDI a během dvou nebo tří let se pět z nich vrátilo z cest na odtahovce, ve dvou případech dokonce opakovaně.

Opakuji: NEVÍM, jestli je to pravda, ale pokud by byla, tak je klidně možné i jiné nastavení dalších věcí v SW...
Johny.Rico
No ty vole...
_Teddy_
uprimne povedane, ze by az tak do*urvili ten isty motor v superbe, to sa mi az nechce verit. jasne ze chcu superb umiestnit pod passat, ale takyto "matersky kanibalizmus" je prilis silne kafe...
mikesh
To je totalni nesmysl. Muzes dat odkaz na ten test? Auto ktere vazi stejne, ma stejny motor a stejnou prevodovku proste nemuze zrat o 25% vice.

EDIT: Dle testu v Autobildu se stejnym motorem 1.8T mela A4 7.9, Superb 7.9, Passat 8.0 [odkaz]
Emel
Jen ten ceník vypadá poněkud nevstřícně... ve srovnání třeba se sesterskou C5, která má v základu lepší podvozek a stejné motory.
iudex
Ano, spolu s odlišným prístupom Peugeotu k akciám a zlacňovaniu bude mať C5 vždy cenový náskok.
h.onzyk
Stejný srovnávací test byl ve Světě Motorů, tuším 2 čísla zpátky, taky vyhrál Ford, ale Superb tam předskočil Passata.
Hamunasakra
Jo P508 působí že by je moh sfouknout všechny 😉
Magistr
Musím přiznat, jsem překvapen. Nikoliv tím, že Mondeo vyhrálo, ale tím že redakce auto.cz dokáže udělat takhle "férový" srovnávací test a že nenachala "povinně" vyhrát koncern VW. Klobouk dolů a moje úcta.

K věci samé - není co řešit. Přiměřený prostor, komfort, jízdní vlastnosti, bezpečnost atd. dnes nabídne v téhle kategorii mnoho aut - velmi dobře by se tu držela i trojice Francouzů, Japonci i další (třeba Fiat Croma). Zásadní chyby se prostě v téhle kategorii nedělají.

Jde tudíž zejména o to, kdo nabídne co NAVÍC. A tady je to jasně Mondeo, které kromě velmi vysokého "standardu" ve všech ohledech poskytne řidiči i potěšení z jízdy. Kdyby tu byl Citroën C5, mohli bychom zase mluvit o výjimečném pohodlí, u Laguny zase o agilitě podvozku 4Control a o ceně...

Takže: gratulace Mondeu ke zcela zaslouženému vítězství.
:yes: :yes:
sgt
pod toto sa môžem podpísať. Naozaj škoda že do testu nezaradili aspoň C5 a Lagunu. Po prečítaní tohto naozaj férového testu by to bol potom asi najlepší porovnávací test na tomto portáli...
Johny.Rico
Cromu bych zde teda moc nezatahoval. Ani bych ji nebral přímo jako konkurenta. Krom je spíš vůz sám pro sebe a nevěřím tomu, že by se měla srovnávat s těmito vozy. Ano, má lepší diesel, ale to je vše.

Joo, kdyby tam byli C5 a Laguna, bylo by to opravdu zajímavé, ale vím na 100%, že by byly na posledních místech... věř tomu.
Ronault.
Podle toho na jakých podvozcích by nastoupily. C5 na hydractive je jiná než na pružinách, 4C je jiný než základ.
webpaja
Dobré zjištění 😄 kdo by si jinak za vymoženosti připlatil 😉
Ronault.
Otázkou je kolik se připlácí, pokud budeš připlácet a pořád budeš i s 4C nebo hydractive na ceně konkurence a přitom ji díky tomu předčíš, proč ne 😉
Johny.Rico
U C5 bych sto pro připlatil za Hydru a u Laguny taky za 4C... v tom právě ty auta mají konkurenční výhodu, no ne?
webpaja
Upřímně, i kdyby Croma vyhrávala jeden test za duhým, což se jí ani po představení nedařilo, stejně by skončila v propadlišti zapomnění a to kvůli fatálnímu přešlapu turínských plánovačů.

Nota bene, buďme rádi, že neuspěla...snad nikdo z autofandů by takovýto prototyp "rodinného ideálu" nechtěl mít doma.
boberko
KANKUNEN
Ty vidíš slova Ford a VW a už vidíš rudě. V článku je vysvětlení.
sir
...proč jako vždy v těchke srovnávacích testech (minulý rok v autotipu taky pasat, superb mondeo a jeste neco) vyjizdeji vsechny auta krom Mondea s vestavenou navigaci a pak jedina vytka k interieru je...ze tam jsou male tlacitka a u konkurence ne? Navic na konci testu v uvedenem srovnavacim ceniku mate uvedenou polozku +41tis za navigacni system, ktery v aute neni??

Trosku skoda, jinak by i posledni "vetsi" vytka nebyla, vestavena navi pomaha celkem hodne k lepsimu dojmu z palubky.

Jinak skvela srovnavacka!

Pro Coswortha... ...nejmensi kufr ..protoze ma nejmensi vysku po roletku a nepocita prostor pod podlazkou 😄
Aleš Jungmann (Auto.cz)
Děkujeme za pochvalu. U srovnávacích testů už nějakou dobu nesrovnáváme výbavy konkrétních vozů nýbrž obecné srovnání cenově blízkých verzí - zkrátka přehled základních prvků běžně dokupované výbavy a porovnání její ceny. A právě ten vidíte v tabulce.
sir
Já to chápu....jste to mohli v testu zmínit...třebas...že pokdu by byla vestavěná navi jako u konkurence...nejsou malé tlačítka 😄 z toho důvodu jsem si ji objednával i já.

Hlavně dík za to, že konečně někdo nevychavluje super kvalitní interiér od Pašíku..a napíš pravdu....
Jinak jen houšť takových srovnávaček.
ZoomZoom
Pro redakci: nemáte v plánu srovnávací test Mondeo vs. Mazda 6, a případně některého dalšího vozu střední střídy?
Díky za odpověď.
sir
Já je "testoval" ....tedy svoje versus kamarádovo...akurat že on měl jen atmosfericky 2,0 benzin...ale jinak v plné výbavě...moc pěkné...trošku tvrdé plasty v interiéru. A při běžné jízdě spotřeba podobná s tím mým.
hihihi
Take bych se primlouval pridat k testu dalsich "par aut" (C5, Avensis, Legacy, apod.), aby byl test "dokonaly" :yes:
Jinak pochvala redakci SUPR TEST A DLE MYCH ZKUSENOSTI I PRAVDIVY !!!
del42sa
určitě, C5 se už prodává s novým 2,2HDi 150kW tak by její test neškodil 😉
Hamunasakra
Je dost možný, že na C5 2.2 HDi 150 kW/450 Nm nemá ani jedno z těhle aut... 😉
sir
proč v testu chybí zmínka o tom, že Passat a Superb má průchod pro lyže atd v opěradle v zadním sedadle a v Mondeu ne.... ne že by to bylo nějak rozhodující, ale mě to u Mondea trošku chybí. A pro někoho to je důležité a může se rozhodnout pak jinak 😄
Krispos
Passat a Superb mají i možnost 4x4, což Mondeu chybí....
sir
To ano, ale to je spíš obecněji známo, nežli to, že tam nejní průlez pro lyže😄 ale jde to vidět na fotkách, tak vlastně....proč jsem to psal? >😁
Krispos
Spousta čechů lyžuje z gauče při koukání na Eurosport, tak to neocení >😁
sir
>😁 >😁 pravda....když vezu jedny či dvoje bežky tak to nechybí...ale když jedou 4 lidi (jednou za uhersky rok) tak by se to hodilo. ....ikydž ono by se hodilo plus 100 koní....minus 3 litry benzinu na sto . plus zvuk osmivalce >😁 že..a tak
Bárt
No jo, jenže čtyři páry lyží tou dírou stejně asi neprotáhneš. Aspoň tedy sjezdových lyží...
mikesh
4 pary sjezdovek tim protahnes v pohode.
hihihi
Nemuzes zase chtit, aby tam byly vsechny detaily, ja si myslim, ze ten test je tak akorat...strusny, presny.
iudex
Tak to tu máme. Test roka. Stredná trieda, rodinný ideál i manažérsky sen v jednom. Domáci predajný trhák Škoda Superb, európsky klasik a vlhký sen niektorých prispievateľov Passat a v predajoch "vždytentretí" Ford Mondeo.
Predovšetkým treba zvlášť akcentovať základnú myšlienku testu, totiž že kúpou ani jedného z áut nespraví človek chybu. Všetky tri autá predstavujú to najlepšie v strednotriednom mainstreame, odlišnosti sú v rámci detailov, mierne iného marketingového zamerania a priorít výrobcu. Tie detaily ale potvrdzujú už známe fakty, od Superbu akcentujúceho pozdĺžny priestor na úkor priečneho až po Mondeo preferujúceho kvalitu jazdy a podvozka.
PR a reklamné bludy test dokonale prekukol, litre v kufri sú prakticky rovnaké, napriek čarovaniu s číslami a započítavaniu centimetrov kubických aj z výfukového potrubia. Kto chce prevážať dlhé člny, ide do Supa, kto kubické a široké náklady, ide do Mondea.
Jediným, čím test prekvapil (pravdupovediac snáď len tých, čo hlásajú svoje "pravdy" o nadradenosti Pasata bez reálneho porovnania) je konštatovanie o viacerých jeho nedostatkoch v oblastiach, kde mal byť neporaziteľný: kvalita interiéru a materiálov, prehrešky voči ergonómii a fakt, že v radení sa musí dívať na chrbát vlastného bratanca Superba. Keď k tomu prirátame poznámku v teste, že riadenie Passata nevyvoláva žiadnu radosť ani emócie, máme tu definitívne zbúranie pár ľuďmi pracne budovaného mýtu o akomsi "supermainstreame", t.j. viac ako bežnom mainstreame - VW Passate. Tí najpovolanejší túto fikciu dokonale zotreli, výsledkom čoho je, že Passat nedokázal zvíťaziť v tomto porovnávacom teste.
Uložme si preto tento test medzi záložky prehliadača a prečítajme si ho zakaždým, keď sa bude ktokoľvek snažiť goebbelsovsky presvedčiť, že jedine XY ďaleko vyniká nad ostatnými v strednej mainstreamovej triede.
Ešte raz redakcii: výborná práca. 😄
_Teddy_
jo, pekne napisane. S tou zakladnou myslienkou suhlasim: ktorekolvek s tychto troch aut clovek kupi, nespravi chybu. Mozno by ale stalo za to zratat cenu ~rovnako vybavenych modelov😒br />
mondeo: 737590
superb ~817820
passat ~787900 Kc.

Vsimnite si v tabulke, ze aj ked ma superb "zaklad" nizsi ako passat, dodatkova vybava pre superb je podstatne drahsia ako pre passat...
6B6
Máš pravdu, ale: u nás v salonu je O2-Scout, ceníkově na 730 tis+je v ní drobností za asi 40 tis, prodejní cena vč. věcí navíc je 655 tis, takže oproti oficiální ceníkové(pokud bys to konfiguroval) je skutečná cena asi o 115 nižší. Tolik oficiálně. ještě se dá dohodnout profesní sleva, ale to i jinde,jenže ne každému,takže tu bych nepočítal.Spíš jsou to ceny pro další vyjednávání.
mikesh
To je fakt, taky zalezi na typu a vybave, treba u fabie je zase 7°DSG podstatne levnejsi (tusim kolem 38tis.) nez u pola (kolem 54tis.).
Frasier
:yes: :yes: :yes:
hihihi
Plus tohoto testu je proste v tom, ze jsou zde zohlednena vsechna hlediska a muzes si vybrat. Kvalitni jizda = Passat, lepsi jizdni vlastnosti = Mondeo...apod. Pro mne ac ho vubec nemusim by vyhral Passat protoze ja preferuji hlavne to "pohodli". Ale nepis, ze je to to nejlepsi ve stredni, C5, Avensis, Legacy - to jsou auta minimalne srovnatelna !!!
Magistr
Tak tak, zejména pokud je jízdní pohodlí na seznamu priorit vysoko (a zábava za volantem naopak nízko), tak C5 prostě nemá konkurenci, hydropneumatika je pořád to nejlepší na filtraci nerovností, tedy když nepočítáme vzduchové pérování v autech o třídu až dvě výš...
hihihi
Jo jo, ac ten porad vubec nemusim, tak jsem jednou v topgearu videl srovnani BMW a Citronu pri nataceni dostihovych koni....auto jelo vedle nich...BMW hop hop nic videt a Citronek krasne houpave video >😁
Magistr
Jo, taky jsem to viděl. Pěkná ukázka, jak to funguje... :yes:
kuko
jo to byl hardcore, jak tam s tou nízkou C6 jeli po dostihové dráze :yes: >😒]
kuko
to zas dnes budú falošní sobi lieteť horom dolom >😒]
jazva
nebudú, vzývači sa tu ani neukážu... Čo si tu druhý deň?! 😉
kuko
možno už sa píše blog, kde se bude prezentovať "skutočná pravwda" >😒]
jazva
Ja mám tušenie hraničiace s istotou, že tento test bude úspešne ignorovaný. Nebolo by to prvý krát a asi ani posledný.

Ale možno máš pravdu 😉
Krispos
Já mám tušení hraničící s jistotou, že se GTI baví tím, jak ho tady vyvoláváte 😄 Až se dosměje, napíše něco provokativního, aby splnil vaše touhy. Ale vy jste k tématu taky nenapsali ani slovo a pokud vaší jedinou motivací, proč si tu plácáte játra, je provokovat GTIho, pak nejste o moc lepší 😄
hihihi
Take jsem je nepochopil, kdyz dana diskuze je konecne od vetsiny lidi k tematu, je zde toto vyse.... ;-\
Ronault.
Nebuď snílek 😉
kuko
jenom si děláme trošku legrace po ránu. jestli tě to nebaví, nemusíš to číst 😉

osobně je mi úplně fuk co GTI zase vysmolí. A že ho provokujeme? Ne ne, provokují ho všechny ty komentáře na test, které s výsledkem souhlasí.
Tipuju, že zítra ráno bude v diskuzi 500 příspěvků a nebude to žádná poezie....

A jestli chceš k tematu - asi bych si taky vybral Mondeo. Má sice hnusný středový panel, ale celkově se mi líbí nejvíc. Čarování s litrama v kufru neřeším - osobně jsem se už víckrát přesvědčil, že tady papír snese hodně, ale důležitější než nahoněné litry je praktičnost. Na Superbu mi vadí ta subjektivní stísněnost. Za volantem máš pocit, jakobys byl v autě o třídu menším. Ale jinak je kombík o třídu (možní i dvě) hezčí než sedan....
Ronault.
Souhlasím, nemusíme zde řešit vážné věci a myslím, že leckdo byl nemístně uražen dotyčným, takže proč bychom se nepobavili na jeho účet. Naivně si myslet, že se baví vždy on vyvrací mnoho diskuzí. 😄

Nevím, jestli je hezčí o třídu nebo dvě, ale rozhodně diametrálně. Škoda musí mít největší kufr, protože to čechy zajímá. Jinak by se nenaháněly falešnými litry díky jiné metodice, nakládací hranou nad rovinou kufru a čáry s rezervou.
kuko
s těma litrama je to trošku trapné, ale budiž.

já mám ve svém sedanu taky pod podlahou plnohodnotnou rezervu a kolem ní ještě hafo místa, tipnul bych klidně že by to dalších 20litrů udělalo. Ale ten prostor je specifický, drobností tam nacpeš spousta, ale třeba už jen něco velikosti notebooku ne. Takže je snad logické, že se nezapočítává do velikosti kufru.

Ale dnešní marketing, to je fascinace protiklady - sportovní vs. malá spotřeba vs. litry v kufru...
Ronault.
Dobře sepsáno! :yes😒br />
Mimochodem zaujala mě ještě jedna věc. A to automatická parkovací brzda v Passatu, která se neodjistí pokud se nepřipoutáš. Ano, bezpečnost je důležitá, ale tohle je podle mě otravné. Třeba jen potřebuješ přeparkovat, kousek popojet abys uhnul s autem atd. a kvůli tomu se poutat? Nebo já třeba vycouvu z garáže, nechám běžet motor aŤ se zahřeje a jdu zavřít garáž a vrata. To se i v garáži s Passatem budu poutat?

A nebo druhá situace. Jistý člověk s asi nejvíce příspěvky tady léta hlásá, že couvání na zrcátka je pro amatéry a jen profík couvá otočený na sedadle s ramenem přes spolujezdcovo sedadlo.... Koukám, že tady jeho Apoštol mu dává jasné znamení, že se takhle couvat bude hůře, protože otáčení se s pásem není zrovna idyla.

Druhým detailem jsou ony hodiny. Podle mě VW chtělo nejen vstoupit do subprémie, či prémie, ale rovnou do luxusu a exklusivity po bok Rolls-Royce, kde platí po desetiletí věta, že RR je tak dokonale odhlučněný, že můžeš za jízdy slyšet tikání hodin >😒] >😁
kuko
tikání hodin za jízdy jsem slyšel i v našem Pontiacu Boneville r.81 😉
T613
tos tam měl kukačky? 😄
Ronault.
Určitě, podle čeho jiného by použil nick Kuko, když ne podle kukaček v Pontiacku.
kuko
blbouni....

závidíte :-!

>😒]
T613
proč bych ti měl závidět děsně hlučné hodiny? >😁
kuko
:yes: >😒]

ale tikali hezky. Ono taky Bonevilly byla vrcholná řada Pontiacu, něco jako supermainstream >😁
iudex
>😁 :yes:
ryman
mám takový pocit, zda li není i v legislativě psáno, že se při couvaní není nutno poutat? takže bych to viděl tak, že při zařazení zpátečky se to odbrzdí i bez pásu 😉 v laguně když dám zpátečku, tak signalizace nezapnutého pásu přestane řvát, tady bych to viděl na podobný princip.. oni soudruzi v DDR nebudou určitě blbí 😉 :-!
Ronault.
Tak mě v Laguně začne pípat až překročím nějakou určitou rychlost a je jedno, jestli couvám nebo jedu vpřed, auto je schopno pochopit, že třeba jen přeparkovávám. Jak je to přesně u Passatu těžko říct, možná by mohla redakce upřesnit, jestli popsali komplet mechanismus nebo jen z části, což se u testů stává (nemám jim to zazlé, ono psát tkaový detailní test, to je pomalu na velikost diplomové práce)
Bárt
Ta poznámka redakce o automatické brzdě je dle mé zkušenosti chybná. Zrovna minulý týden mi můj tchán odprezentoval svého nového passata, kterého dostal před třemi týdny. A jak jsem naživo viděl, alespoň ve spojení s DSG se člověk i bez poutání rozjede - on je typický "poutač při rozjezdu"... Jinak ty tvrdý plasty na spodním "patru" přístrojovky mě taky hodně překvapily. Já sám mám mondeo (současná generace, ale před faceliftem) a v něm je měkčená opravdu celá přístrojovka až "do sklepa"...
Cipísek
Samozřejmě, že se člověk rozjede i bez pasu. Zaráží mě jak všichni kritizují ale nikdo v Passatu ani nejel, protože na tuhle blbost nikdo nereaguje. Když je člověk v Passatu připoutám, elektronická ruční brzda se sama vypne při rozjezdu. Pokud člověk připoután není, je potřeba ji odbrzdit stiskem tlačítka. Pokud člověk není připoután, začne od cca 20km/h auto zvukově signalizovat nepřipoutání se. Pokud člověk není připoután, nefunguje ani funkce autohold.
Ham.
no to je na plech. >😒]
pocitac
Passat se možná zase dostane na pomyslný vrchol, ovšem až s opravdu novou generací. Vítězství se stávající konkurencí by bylo možné chápat téměř jako výsměch. Se „zastaralým“ modelem, který prošel již třetím faceliftem prostě Passat na mladé rivaly nemá šanci. I tak ale musím Passat pochválit, na to jak je to staré auto, pořád má co nabídnout. Ovšem konkurence je prostě dál. Těším se na srovnání s Peugeotu 508 SW, podle mého názoru to bude opravdový král „středních rodinných komiků.“ Zdá se, že si od konkurence vzal všechny pozitivní vlastnosti a spojil je do jediného auta. :yes:
Ham.
no král komiků to sedí, protože do krále kombíků bylo právě pasováno mondeo.
pocitac
ano, zatím "jen" mezi těmito třemi, uvidíme v dalších srovnáních, určitě se dočkáme... díky redakci za pěkný test :yes:
hihihi
Pro managery mozna ano, pro rodinu moc tvrdy...i kdyz nevim proc by manager mel mit kombik, co by vlastne stehoval... >😁
_MT_
Ke kombinaci manažer a kombík mě vždy jen napadne: tak jsi manažer nebo stěhovák? >😒] IMHO působí to směšně...
_MT_
Pažout má dobře našlápnuto, celkem mu fandím, ale o jeho úspěchu na českém trhu nemám iluze.
Anndy008
Skoda, ze sa nepridala insignia. Sam som velmi nedavno vyberal (kombi, manazerska limo na dlhe presuny) a subjektivne najvyhodnejsia mi prisla insignia. Zo vsetkych aut (o.k., novy passat este nebol k dispozicii, porovnanie so starym bolo) mi prisla insignia na to najvhodnejsia.
Dovodom bol najma komfort jazdy a aj komfortne a slusne nastavitelne sedadla (aj bocne vedenie tam je, aj podpera stehien, etc..).
Vsetky ostatne auta boli na 18" viac kodrcave. Tak isto ponuka 4x4 sa hodiala, adaptivny podvozok, plus som velmi spokojny s adaptivnymi svetlometmi.
Nezanedbatelnu ulohu hral aj interier - a to najma vo svetlej verzii cosmo (hnedo-bezova s "drevom"). Ten interier (pocitovo a designovo) pozdvihol to auto o pol triedy vyssie ako konkurenti. Kvalitu posudit neviem (ale po 9tis. km nikde nic nevrzga zatial).
Ale insignia ma nevyhodu v tom, ze na to aka je dlha (4,9 m), tak kufor je dost maly (voci konkurencii), plus absencia praktickych hacikov a podobne.
Druhou nevyhodou je aj relativne vysoka hmotnost (az skoro 2t, kombi, 4x4, 2.0 cdti 162k), ktora degraduje aj s tymto motorom dynamiku, resp. dynamika je iba jemne nadpriemerna.
Ale v praxi sa s tym jazdi prijemne, rychlo a hlavne pohodlne.
Priemerna spotreba je momentalne 6,9l, ale je to hlavne mesto a dialnice (aj nemecke, aj rakuske), malo by to este klesnut.

Zalezi, co od auta clovek ocakava, ale skoda, ze do testa nezobrali aj insigniu, bol by som zvedavy, ako by dopadla. Co som porovnaval ja, tak konkurentov v hlavnych ulohach manazerskej limuziny, insignia prekonava. Je rychla a komfortna, pritom krasna a elegantna.
_Teddy_
Ta hmotnost, to asi bude uz take poznavacie znamenie pre opel. Ako insignia, tak aj nova astra maju tak trochu "nadvahu" (pri porovnani s konkurentmi). Okrem dynamiky to potom nepriaznivo vplyva aj na spotrebu...

A pokial ide o konkurenciu, okrem nemeckej produkcie mohli priradit do porovnania aj vyssie spomenute francuzske modely, a napriklad tiez japoncov (avensis, accord, mazda6). Su to take trochu specificke auta, ale tiez hodne zamyslenia.
Anndy008
To je pravda. A nie je to len tak trochu, ale min 200kg navyse, co je uz dost. Insignia vazi od cca 1500 (sedan s 1,6 benzinom, v zakl. vybave, manual), az po 2200 (kombi, V6, automat, 4x4, plna vybava). Tak nejako to uvadza manual.
Na druhu stranu, auto ma len 9 tis. km ale 95% ciest su dialnice + mesto, a spotreba je 6,9 zatial. Kolega s passatom (starym s 2.0 tdi a 4x4) ma priemerku vyrazne vyssiu.

Je ale pravda, ze tu vahu je citit, ale co uz. Kazde auto ma aj nevyhody.
Johny.Rico
Je totiž slušná, spořádaná, logická. Kéž by to tu tak bylo vždy... všichni víme, proč tomu tak není.

Jinak Ford vyhrál poprávu. Když mrknu na ceník, výbavy atd atd... je opravdu nejlepší volbou. A to bych z nich nejraději bral Škodovku, protože je mi nejblíž. Ford si to ale zasloužil, opravdu :yes:
Wen Věčněžasnoucí
:yes:
GTI
No, tohle už je vořech, odtestovat tuhle trojku, navíc v Česku, to je dráždění rozžhavejch klíčů od garáže doslovnou bosou nohou. Člověka naplňuje radostí a pýchou skutečnost, že se tu zcela regulerně testuje náš produkt s tím nejlepším, co evropský střední mainstream nabízí. Člověk je potěšen, v čem všem to ten Superb dokonale a s přehledem Mondeu nandavá. Fantastické.

Na diskuzi je znát, jak si FOFA oddychli, z jednotlivých příspěvků přímo prýští nezřízená radost, že snad Mondeo získlao o jeden bodík na šotolině více a tudíž je možno adorovat tatínkovu garáž do umdlení.

Ti, kdo Mondeo znají však ví, že je to soustavná dvojka segmentu. Tuhle skutečnost samozřejmě nemůže zvrátit jeden domácí (byť velmi poctivě napsaný :yes: test. Připadá mi, jako by tu snad diskuzní kolegové neznali testy jiné...

Tedy co vnímám jako nedostatečnost u Mondea, to je v prvé řadě neuvěřitelná ignorace pohonu 4x4. Současně pak je nunto se zmínit o reservách v designu, a samozřejmě v ergonomii za volantem (zde konfrontačně odtušuji ze starého Passatu).

Avšak, nehledejme programově nepřítele ve vedlejší garáži, mimo až diskuzně tradičně lehce infantilních fanoušků fordu, všichni víme, že kvalita těch, kteří jsou na špici třídy je tak vyrovnaná, že jestli si pořídíš Mondeo, Superb či Passat z tebe nedělá v jednom případě moulu a v druhém silničního krále. Pouze snad, kdyby ti šlo i o to, jak ve svém autě působíš na své okolí, jak tě tvůj vůz vybavuje silniční prestiží a mírou image, pak nejvyšší miru image získáváš na zdejších silnicích v... Superbu, ano ano, tohle prostě dokázala naše ŠKODA, na druhém místě je samozřejmě Passat, Apoštol tvých snů, a (přiznejme si otevřeně) až o notný kus déjedna vzadu je Mondeo.

Samozřejhmě, že když si osadíš Superba čtyřkolkou a rozehraješ tu partii na takřka tři sta koních, je ti kloboučník v Mondeu zdaleka ukradenej, jen ve zpětným sleduješ jeho krví a zoufalstvím podlitá očka...

Tedy závěr - výborný testík o nejlepší trojce třídy, složme hold PASSATovi, tomu, který definuje klání, k němuž se vymezují všichni ostatní, a který je nejprodávanějším modelem dané třídy v Evropě. Pochvalme však i důstojnost Fordu a kvalitu našeho Superbu.

A závěr, resp. krátký testový doplněk? Jistě - Volba těch, co ví - SUPERB, ŠKODA SUPERB.

P.S. Na stěnu vylep však Mondeo, budeš ve třídě za machra...

BRAVO TEST :yes:
Pepis
Těmi "takřka tři sta koňmi" máš na mysli 260 koní z 3,6 V6 FSI? Obávám se, že Mondeo bude v reálu s nejvýkonnějším Ecoboostem rychlejší. Ale u blbů je obvyklé, že se řídí papírovými hodnotami.
iudex
To vieš, pri Superbe je 260 k "takmer 300", zatiaľ čo pri Mondeu by zrejme 240k bolo "málo nad 200". 😉
_Teddy_
to je ale samozrejme pravda, pokial zaokruhlujes na cele stovky 😄
GTI
Čím se řídíš, je mi v podstatě jedno, ale hodláš-li si tu nadávat, pak tě jemně upozorňuji, že to, co jsi tu ví jistě každej.

Obáváš se, že rychlejší bude... Superb... jsi chtěl jistě napsat 😄
Pepis
Zajímavé: [odkaz]
iudex
Záver je prekvapivý i očakávateľný zároveň: "Ford Mondeo nicméně přináší víc řidiči. Na silnici je přesnější a citlivější, a i když má o čtyřicet koní méně, na jakékoli zakroucené okresce bude rychlejším společníkem než Superb 3,6 FSI. Zajímavější však v tomto případě je, že také pohodlnějším."
Toľko k poukazovaniu na absenciu V6 v Mondeu. Evidentne ani V6 nie je samospasiteľná. Ale späť k testu: predohraby dízle.
Pepis
Jasně, to byla jen vsuvka na osvěžení pro mistra GTI.
GTI
Týden.cz... 8-s 😄
jogy
Testoval jsi tato auta sám? Víš o nějakém lépe zpracovaném testu stejných aut s jiným výsledkem? Jestli ne, tak i test z tyden.cz má vyšší hodnotu než tvoje přání a domněnky 😄.
To že se ti výsledky nehodí do krámu přece neznamená, že je test špatný.
GTI
Nemám žádný krám, jen nedělám z horního testu bibli na dalších padesát let. Jak si Mondeo a Passat stojí obecně, tu snad ví každý - Passat je nejkomplexněji odladěný vůz třídy. Je to tedy v sournu to nejlepší, co leze mít. V jednotlivostech pak je možné nalézt u konkurence lepší výsledek. Ty ale kupuješ autojako celek, a proto vítězí ten Passat, Apoštol tvých snů.
Magistr
Jak vidíš, tak u testerů (na auto.cz ani jinde) Passat nevítězí. U tebe možná ano.
Pepis
jogy
Zajímavé, že tady Mondeo vyhrálo jako celek, ne v jednotlivostech. Právě ten souhrn mu zajistil vítězství, byť těsné.
Emel
No zase tak těsné ne...
Emel
Ponechme stranou osobní preference, ty jsou všem dobře známé... ale vysvětli mi, jak kupuješ auto jako celek. To jako že máš zároveň naftu i benzín, kombík i sedan? U mě je to tak, že vím co chci a ta konkrétní varianta mě zajímá, možná jsem ochoten zvážit pár alternativ, ale jinak mi je komplex ukradený pokud je ta moje jedna varianta v pořádku.
Hamunasakra
Nejkomplexněji odladěný? To je GENIÁLNí formulace! 😄
iudex
Márna snaha, ten test nepustí, aby si ho interpretoval inak. Všetko je jasne napísané, bez stopy neobjektivizmu. Len hold nevyhral ten pravý, tak to neprekúsneme. Očakávateľné a predvídateľné ako mexická telenovela.
Tak aspoň sa môžeš utiekať k tomu druhému v teste, aspoň že aj ten je z koncernu.
Blbé, že Tvoj favorit nevyhral, ale taký je život. Poukazovaním na absenciu 4x4 u Mondea (jeho jediný podstatný nedostatok) pri teste predohrabov s tým nič nespravíš.
GTI
Nemám žádného favorita, a zrovna od tebe bych tu ignoraci jiných testů tedy nečekal...

Absence 4x4 je zásadní nedostatek nabídky Fordu.
iudex
"Nemám žádného favorita" ... si zábavný. 😄
Ja neignorujem iné testy, ja reagujem v diskusii pod týmto konkrétnym. A keďže je o porovnaní kombíkov v dvojlitrovej nafte s manuálom, nebudem tu riešiť kvality DSG vs. PowerShift.
S poslednou vetou treba súhlasiť, je to objektívny fakt. Ale opakujem, riešime porovnávačku predohrabov, tak sa držme témy. A medzi predohrabmi zvíťazilo Mondeo. Punktum.
GTI
To ovšem neznamená, že Mondeo je snad lepší, než Pasat, to doufám chápeš?
Katikakus
V teto konkretni konfiguraci je, copaks necetl ten test? Nebo cetl a nepochopil?
Iudex ti to serviruje na stribrnem podnosu - tady resime dvoulitr diesel, v manualu a s pohonem predni napravy. Absence 4x4, ci srovnani DSG vs Powershift je z pohledu tohoto testu bezpredmetne.
Navic sirka interieru, rizeni, tvrde plasty atd. nejsou na motorizaci zavisle.
iudex
MONDEO JE LEPŠIE. Minimálne v kombinácii dvojlitrovej nafty v kombíku. To si z uvedeného testu beriem ja a inak sa to ani (napriek Tvojej upätej snehe) vysvetliť nedá. Paňátna? 😄
GTI
Ne ne ne, Toto horní mondeo je dnes lepší než ten horní exemlář Passata, piš to správně.
iudex
Nech je po Tvojom: Mondeo kombi 2,0 TDCI je lepšie ako Passat Variant 2,0 TDI. V triede, kde 75% predajov tvorí dvojlitrová nafta, predohrab a manuál, je to víťazstvo kľúčové.
Že Passat zvíťazí medzi V6 benzínmi (ktorých sa v triede predá 0,5😖, to by ma moc neutešilo. 😉
Magistr
skejpa
vrkuboy
Magistr
Ignoraci například těchto testů, kde Mondeo taky nad Passatem (a jinými) vyhrálo? Dodejme že bez ohledu na konfiguraci karoserie a motoru😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
GTI
Mondeo nemůže principiálně zvítězit nyní nad Passatem, neb Passat nabízí více. Skutečnost, že Mondeo někdo označí za vítěze testu není v tomto případě rozhodná.
Magistr
Ale jo, já tvrdím dávno, že každý si má vybrat podle svého, že neexistuje "nejlepší auto" (ani obecně, ani ve třídě), že je jen auto nejvhodnější pro jednoho konkrétního člověka.

Pokud je to pro tebe v dané třídě Passat, budiž. Pro redaktory několika různých časopisů / webů to je Mondeo, pro jiné zase C5, Laguna...
GTI
Passat je nejlepší v komplexu, tedy (ve zkratce) v nejlepším sladění všech vlastností, to neznamená, že konkurence nemůže mít lepší jednoitlivost.
lled
Tady v tomto pripade je dle redakce AUTO.CZ Mondeo lepsi na skale 0-10 ma nejvice bodu, postav se na hlavu, delej stojky, pis neco o 4kolce, DSG...stejne to nezmenis. A mimochodem bodove hodnoceni je postaveno tak, ze vidis, ze Mondeo v danych parametrech ma "nejlepsi sladeni". :-!
Magistr
A pročpak to tenhle ani jiné testy (viz odkazy) neodhalily?

Passat rozhodně "nejlepší v komplexu" NENÍ, tomu už teď snad nevěříš ani ty. Věřím ale, že tvým požadavkům by nejlíp vyhovoval, to je klidně možné.
empi
Testy muzes brat jen jako voditko, do kterych autosalonu vubec zajit, ale ne jako bibli. Treba nakonec zjistis, ze tvuj dojem se mirne lisi nez ten novinare a o par bodu ti nejvic vyhovuje prave Passat.
PS: proti tvym 3 anglickym testum tu muzu dat 5 nemeckych a ver, ze v kazdem bude Passat pred Mondeem. A taky z toho nevyvozuju, ze Passat deklasuje Mondeo.
Katikakus
No pokud se bavime o tomto testu, tak Mondeo v komplexu opravdu lepsim vozem je, mas to nahore jasne napsane. :-!
jazva
čiže ak to mám dobre chápať, tak ak v teste dostane dobré hodnotenie tá správna značka(prípadne to testér za tej správnej značke dobre nandá), tak sa jedná o Majstrov testérov a ich testérske umenie je treba tesať do kameňa.

A pri tomto teste tých Majstrov testérov a hlavne ich prácu degraduješ do "jedného bezvýznamného domáceho testu" a všetkých radšej odkazuješ na iné zahraničné(zrejme kvalitnejšie) testy...

Radšej si sa mal zdržať komentáru ako sme to tu všetci predpokladali a mohol si obísť bez tej všeobýmajúcej hanby ktorá až strieka na všetky strany z tvojho príspevku.
GTI
Uvidíš, že to jednou pochopíš, to jen nyní se slepě domníváš, že horní test předurčil Mondeo na trůn mainstrramového středního krále. Probuď se člověče, Země se stále točí...
jazva
Osobne mi je úplne jedno kto tu vyhráva testy. Pre mňa za mňa, aj keby tu vyhlásili za naj auto planéty Trabant, tak ak si pôjdem vybrať auto, budem si ho vyberať ja podľa vlastných kritérií a nie podľa toho čo kto o tom aute napíše.

Ide mi len o tú tvoju schopnosť niečo napísať ako nemennú pravdu a za pár dní to poprieť... 😉
GTI
Skutečnost, že mé příspěvky chápeš jako neměnné pravdy jen posilují mou diskuzní potenci 😉 leč nyní si tak trochu protiřečíš, tys nepochopil to nejdůležitější - výsledek horního testu nevypovídá nic o tom, který vůz je jepší či horší, vše samozřejmě zůstává při starém - jednička Passat.

Za výběr tě chválím.
jazva
Nevkladaj mi do textu slová ktoré som tam nedal.... >😁 Je síce možné, že po toľkých rokoch ti už chápanie slovenčiny nejde tak ako si to o sebe myslíš a preto si ťa dovolím trochu vrátiť do mantinelov. Takže si tú moju vetu prečítaj ešte raz a ja pevne verím, že nájdeš v sebe dosť inteligencie aby si ju pochopil, tak ako je napísaná a nie tak ako by si ju chcel vidieť napísanú... 😉
_Teddy_
podobnu "flexibilnost" nazoru prejavil pri hodnoteni COTA... v zavislosti od toho, ci vyhra trebars Polo, alebo Nissan... 😄
jogy
Lidé si nekupují šíři nabídky, ale konkrétní auta. A tam často vítězí Mondeo 😄
Magistr
GTI
Opravdu?... 😄
Emel
Jo
Rojin
Tak tímhle tvrzením bych si nebyl úplně tak jistej. Pokud těmi lidmi myslíš managery, pro který tyto auta tak trošku jsou, tak ti přemýšlí spíš nad tím jak udělat dojem. Jak si své pozadí povozit co možná nejluxusněji a dívají se přitom hodně na výbavu. VW je zde jasná jednička to ať mi nikdo nevyvrací. Ovšem já osobně bych sáhl po SUPERBU.
empi
Mondeo vitezi casto, ale Passat jeste casteji 😉 .
hihihi
Tak jsi tady zase rozpoutal peklo >😁
Mondeo vs Passat je jak sleduji zdejsi diskuzi neresitelne dilema! >😁 >😁 >😁
(zajimave jak se opomina Skoda, ale ta je asi kde byt ma...tedy alespon u nasich diskutujicich)
Pravdu mate vsichni a byt Vami uz bych se o tom nebavil 😉
skejpa
Ja se dobře bavím >😁 Opravdu se bavím. Když vyhraje Passat a někdo napíše, že ho to nezajímá, že pro toho někoho je stejně lepší něco jiného tak se čilíš, že to tak není, že to test ukázal. Teď Passat prohraje a najednou to není autem ale testem, a je to kvůli výbavě nebo já nevim co 😄

Upřímně, já bych si nevybral ani jedno. Když bych tu šanci měl, volil bych asi Mazdu 6, díky jejímu dynamickému charakteru nebo Insignii protože má pěkný design (ale je dost těžká 😒 ) a nebo nakonec accord, ikdyž ten už je zas s cenou trochu výš. A samozřejmě s benzínem 😉

Ale ať už bych já volil jakkoliv, těší mě, že mondeo porazilo oba koncerňáky 😄 Má k té mojí favoritce Mazdě 6 jistě nejblíže a to prvenství si v tomto testu zaslouží. :yes:
Hejvl11
Nerad se takhle ptám a jako Čechovi mi to trhá srdce, ale musim se tě zeptat, odkdy je Superb náš? Jak určitě dobře víš, tak motor, převodka, podvozek atd přijedou do ČR z celýho světa pod nálepkou Made for VW a v Mladé Boleslavi je nějaký vietnamec a ukrajinec dá dohromandy a vznikne z toho Superb. Jedinné části, které jsou ještě původně české jsou palubovka(bez rádia), zadní sedačky a částečně i karoserie.Já se divim, že VW vůbec kývnul na takovou kvalitu, jakou má Superb nyní. Divim se, že mu ještě VW nesebral deštník a lá RR (i když se snažil, ale dělal to asi moc okatě a lidé s tim nesouhlasili), měkčené plasty nebo elektrické dveře kufru. 300hp pro V6, elektrické nastavování podvozku a širší interiér by VW už nepřekousnul. Ať žije koncern.
Hammunasakra
:yes: 😄
Dinar
Chápu diskusní směšování pojmů, kdy se při hodnocení některé konkrétní motorizace dopouští diskutér obecných závěrů týkajících se celkově nějakého modelu auta, nedej bože ještě vztaženo, opět obecně, k modelu konkurenčnímu. Od redakce profi auto magazínu bych čekal, že se podobného nedopustí, ale stalo se, bohužel. :-!
GTI
Hmmm, trefa :yes:
iudex
Nemyslím.
iudex
Tak daj argumenty, čo sa Ti na predmetnom teste nepáči a prečo; ja tam nejaké veľké paušalizovanie nevidím, naopak je to dosť konkretizované na danú /plne porovnateľnú/ konfiguráciu kombi, dvojlitrový dízel so 140 k a manuál.
Dinar
Že zrovna ty mě budeš nutit, abych si tu připadal jak v mateřince... 😲 Hodnotím-li modely růz. značek mezi sebou, tj. píšu např. nadpis mondeo vs. passat, pak nemůžu hodnotit jízdní vlastnosti konkrétního auta, motorizace, protože vzhledem k modelu nemají valnou vypovídací hodnotu. Každý, kdo si zkusí více aut ví, že např. (použiju-li passat jako příklad) s malým turbobenzínem a v základu je to jiné auto, z hlediska chování na silnici než např. s V6. A to platí pro každou značku, každý model. Hodnotím-li model, musím hodnotit to co nabízí, např. škálu motorizací, podvozky, má-li jich víc, el. tlumiče např., převodovky, pohony, možnosti výbav, sedaček, individualizace. V tomto mohu modely mezi sebou srovnávat. Chci-li hodnotit konkrétně, např. jízdní vlastnosti pak fajn, vyberu motorizaci, k ní adekvátního konkurenta pokud možno na stejném rozměru kol a směle do toho. Tohle redakce sice udělala, a vůbec ne špatně, jen jaksi opomenula podstatu, že nehodnotí passat vs. mondeo ale passat 2,0tdi vs. mondeo 2,0tdci. A to je zásadní, alespoň bych doufal, pro profi automagazín.
lled
Teda ja vubec nechapu smysl Tve snahy o rozepri, vsem je jasne, ze se hodnoti vcetne motorizace (a to tech nejprodavanejsich!) - to, ze se zvoli nadpis jaky se zvolil - je naprosto v poradku ne? Mozna je jeste dlouhy, takze bych ho zkratil. Komplexni test by si pral snad kazdy, ale jeste jsem nevidel magazin, ktery by byl schopen si sehnat x variant tehoz vozu a pak vse porovnaval s podobnym Y variant konkurence.
kuko
?

napsalo se, že se testuje pravděpodobně nejžádanější motorizace, která je u všech velice podobná? napsalo

zmiňovali se jiné konfigurační varianty v testu? nezmiňovali

rozměr pneu - často nedokážou zajistit stejný rozměr ani v Reichu a v ČR by to byl spíš zázrak. Ale nejsou to žádné extrémní rozdíly, v testu se na to naopak poukazuje.

Takže pořád nechápu, jaký s tím máš problém. Nikde tam nevidím definitívum, že Mondeo je nejlepší. Testovali se konkrétní motorizace, výsledky jsou s minimálními rozdíly. Teď to vyhrál Ford. Příště třeba se budu testovat benzinový dvoulitr s automatem a výsledek bude opačný.

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že být na prvním místě Passat, tak se test vydává za test tisícíletí, který by se měl stát povinnou četbou od 2 třídy ZŠ...
puko
skejpa
10 palců nahoru :yes: :yes: :yes:
iudex
Kde prosím Ťa vidíš v teste paušalizovanie?!!! Predmetom testu je Ford Mondeo kombi 2,0 TDCI vs. Škoda Superb kombi 2,0 TDI vs. VW Passat Variant 2,0 TDI. Ja a každý tu, čo vie čítať a pochopiť písaný test to i tak vníma: porovnávačka dvojlitrových dízlových kombíkov. Kde máš nejaké paušalizovanie (okrem príspevkov GTIho)? Nik v teste netvrdí, že PowerShift je lepšia ako DSG, ale striktne konkrétne, napr. TDCI má lepší ťah, ale horšiu spotrebu ako TDI v Passate a pod. Vyjadrujú sa ku konkrétnym motorom, prevodovkám, obutiu atď. Teda žiadne V6, žiadne 4 motion, žiadne DSG, výhradne konkrétne modely. A že niektoré výhrady sú nezávislé na motore a pohone, je zrejmé a tie sa paušalizovať dajú (napr. šírka interiéru Mondea či neergonomicky umiestnená navi v Passate).
Že zrovna Ty budeš umelo vyrábať problém tam, kde nie je, ma prekvapuje. 8-s
Magistr
O kousek výš máš odkazy na čtyři jiné testy, které Mondeo taky vyhrálo, a to s různými motory a karoseriemi...
Dinar
Nemám problém s žádným testem, kde mondeo vítězí, jde mi o zobecňování. Tento test není mondeo proti superbu a passatu, ale mondeo 2,0tdci vs. passat 2,0tdi a supperb 2,0tdi v kombi. Pokud z toho někdo vyvozuje závěry, že mondeo je lepší než passat nebo naopak, pak je to špatně.
webpaja
Normal, nejprodávanější varinaty se sešly...žádný drama. Důležitý je napsáný výše. Neuděláš chybu. Vše ostatní jsou drobný nuance. Pravda je, že kdyby toto bylo vrcholný provedení Fordu (jakože není), pak bych si ho nekoupil. Přece jen člověk tráví nejvíc času uvnitř.
Ronault.
Ale kdo?

Pokud jsem ten test četl pozorně, tak bylo docela podrobně sepsáno, v čem které auto dominuje a kde má naopak chyby a mám-li být trochu konkrétnější, dočetl jsem se, že v některých bodech, které se týkají všech verzí bylo Mondeo lepší nebo naopak horší. Nemyslím si, že to vyvrátíš, když někdo napíše, že interiér Superbu je užší, když tohle se jinou výbavou nebo motorizací nedá kompenzovat. Kdo chtěl si z toho správně vyvodit důsledky, udělal tak, ale že bych v testu našel nějaké paušalizace...?
jazva
Tak podľa mňa bude mať Mondeo vnútornú šírku, vynikajúce jazdné vlastnosti, obrovskú šírku kufru rovnakú pri všetkých motorizáciách.
Tak isto ako Passat bude mať pri všetkých motorizáciách necitlivé riadenie, tvrdé plasty v interiéry a presné ale GUMOVÉ radenie.

Alebo sa nebodaj mýlim?
Magistr
Ale v těch ostatních testech byly (i) jiné motorizace a jiné karoserie. Máš tam čtyřválce benzín, máš tam vrcholné verze Superb V6 vs. Mondeo 2.5 T (OK, to už bylo nahrazeno jiným motorem), máš tam eko-verze Econetic vs. Bluemotion.
Moc toho nechybí, snad základní benzíny a silnější diesely než 2.0, jenže tam Passat (ani Superb) nic nenabízí...
mikesh
Nutno podotknout ze ony vsechny testy byly z jedne "dilny".
_MT_
A hlavně po přečtení plusů a mínusů bych spíš volil Passat >😁 A to to auto nemám zrovna rád. Prostě mám jiné hodnoty než testovací jezdec.
_MT_
Vzhledem k možnostem příplatků je nemožné Passat s Mondeem objektivně srovnat. Pokud chceš víc splynout s autem, víc cítit, co se děje, Mondeo bude asi vždy lepší. Podle mě je v tomhle Mazda 6 ještě lepší. Ale to je tak všechno. Ten zbytek je jen otázkou dobrého koktejlu příplatků u Passatu a Mondeo mu stačit asi nebude. Cena je argument na dvě věci, když každý dostane jinou slevu (a ne zrovna malou). Vzhledem k charakteru Passatu by byl takový Pažout 508 lepší volba pro srovnání. Oba jsou komfortně zaměření, mají velmi decentní design, v nejvyšších výbavách by to bylo zajímavé srovnání.
_Teddy_
myslis ze aj za tvrde plasty v interieri passatu moze 2.0 tdi?
Ondrej Lanik, Auto.cz
Po pravdě řečeno, motorizace v nadpisu původně byly, ale s ohledem na délku nadpisu srovnávacího testu, která není příliš kompatibilní s formátem internetových titulků, jsme je v tomto místě odstranili.

Všechny závěry testu se týkají jen testovaných vozů, které byly k dispozici.
kosmonaut
Což zde většina chápe. Už jen proto, že jsme na motoristickém serveru, kde rozeznáme všechny modely automobilky Audi od sebe a kde je nám jasné, že naftový kombík manuál může působit úplně jinak než benzínový sedan automat 😉
positivemind
Musím pochválit redakci, úroveň jde prudce nahoru :yes: vážně slušný test
Výstižné a objektívne ,veľmi pekný porovnávací test! 😉 😉 😉
webpaja
Ano bez diskuze, pro srovnání jsem občas zavítal ke konkurenci, ale evidentně panuje přímá úměra...čím lepší zde...tím horší jinde.
kuko
musím souhlasit.

auto.cz má sice stabilně hodně vysokou úroveň, ale dnes to bylo fakt moc moc dobrý.

naopak u konkurence jsem dnes četl (i když obvykle mají také celkem slušné testy) jeden hodně hodně špatný...
GTI
Doufám chápeš, že skutečnost, která plyne z testu, že totiž Mondeo vyhrálo testové klání, ještě neznamená, že Mondeo je snad lepší vůz než Passat.
_Teddy_
jasne, pretoze vyhravaju zasadne len ti horsi! >😁
Magistr
Pro tebe třeba ne. Pro redaktory auto.cz, pro redaktory mnoha jiných časopisů / webů ad. ano. Ale jistě, každý má své (jiné, individuální) preference a podle těch si vybírá.

NEEXISTUJE "NEJLEPŠÍ AUTO", ani "nejlepší auto ve třídě" pro každého. Jsou jen lidé s různými potřebami, požadavky, vkusem a názory. Pokud se někdo na auta dívá podobně jako redakce auto.cz, bude mu z těch tří nejvíc vyhovovat Mondeo. Pokud jinak, ať si klidně koupí Supa, C5, Lagunu, 508, Passata, Avensis nebo cokoliv jiného...
hihihi
Presne :yes:
_MT_
Katikakus
Tak kolikrat to tady dnes jeste budes muset napsat, co myslis? A myslis, ze to neco zmeni na vysledku testu? :-!
skejpa
To se snažíš přesvědčit nás nebo sebe ? >😁 Neboj, my všichni víme (dokonce i ti co tu nejsou zrovna přítomni), že pro tebe je nejlepší volbou Passat 😉 Nebudeme tě přesvědčovat o opaku neboj 😉 No a ostatní si zase vyberou něco jiného než tu koncernovou plechovku >😁 >😒]
GTI
Tak jsme se to na diskuzi zase pěkně všechno dozvěděli...

Je to to samé, jako když tu z jednoho testu daného vozu odtušují ti jednodušší jedinci na kvalitu modelové produkce celého výrobního období. To samé je nahoře, testovala se jedna motorizace, jedna výbava, jedno obutí, jedna... jízda. Z výsledku lze učinit závěr, že jeden testér v Česku (10 miliónů obyvatel) dospěl k názoru, že v daném klání umístí mondeo na první příčku.

V komplexu, vezmeme-li samozřejmě celou výbavovou strukturu daných modelů, od kabin, materiálů, přes motory a pohony až po image je samozřejmě PASSAT jedničkou třídy, o tom se tu snad nebudeme přít.

Ano, já uznávám, že v dnešním testu dal jeden testér jedno mondeo před jednoho PASSATa. Ale víš, co se těch Passatů vyrobí za rok?
Katikakus
Tak kolikrat to tady dnes jeste budes muset napsat, co myslis? A myslis, ze to neco zmeni na vysledku testu?
GTI
Nerozumím, ty bys snad chtěl měnit (proboha) výsledky testu? Neuhodil ses? Jestli ti vadí, že Passat nebyl testérem v předmětném klání usazen na první mosto, měl by ses s tím smířit, víš co věcí tohle umístění mohlo ovlivnit? Všichni jsme lidé... pochop to.

No, třeba ty, jaký máš názor na celkovou produkci daných modelů (4x4, šestiválec) podle tebe se toto (v komplexním hodnocení) nepočítá nebo co? Ty bys snad za tohle (v komplexník klání) body Superbu odebral?

Pochop, že nahoře nebylo cílem nalézt nejlepší vůz nýbrž jen a než to, otestovat tři vozy, ve výsledku se pak jedná o izolovanou skutečnost, která namá ambici popisovat, kvalifikovat či jinak sortýrovat produkci středního mainstreamu jako celek.
Magistr
No co, kolega Katikaktus asi má podobný názor jako testeři auto.cz, britského Autoe😜ressu, Autocaru a mnoho dalších a dal by přednost Mondeu. Ty to vidíš jinak, no a?

Až bude někdo chtít 4x4, u Mondea si nevybere, vezme třeba Insignii nebo Supa.

Až bude někdo chtít silnější diesel, tak Passat ani Sup mu nic nenabídnou, tak si koupí třeba C5 nebo Mondeo.
Atd.
Katikakus
Mas problemy s chapanim psaneho textu? Neuhodil se nahodou ty? My se tu bavime o testu nahore, ktereho cilem bylo vybrat nejlepsi vuz v konifguraci s dvoulitrovym dieselem, v manualu a pohonem predni napravy. Co je na tom nejasneho?
skejpa
Ja bych to uz neresil. Tohle zavani bohnicema >😁
iudex
Aj keď budeš mať bold a zapnutý CAPS LOCK celý čas, nič nezmeníš na tom, že v teste dvojlitrových naftových kombíkov zvíťazilo Mondeo. Nie v teste štvorkoliek, nie v teste sedanov, ale dvojlitrových naftových kombíkov predohrabov. Jediný, kto tu paušalizuje (a spolu s Dinarom paušalizáciu odsudzuje) si Ty.
GTI
A jak bys vyložil tento příklad - bude ve střední třídě jeden vůz na cca 400 koních, bude nabízen v jedné motorové, výbavové a karosářské variantě a proti němu se postaví Superb. Který vůz je podle tebe lepší?

Vidíš, musíš prostě rozlišovat mezi dílčím kláním a komplexním pohledem na celou modelovou výrobu. Dnes to u jednoho testéra monedo dotáhlo na první příčku. A co to jako vypovídá o prvenství daného modelu v koémplexu. Takřka nic, jen se potvrdilo, že ten Pasat je opravdu v komplexu nejlepším vozem. Co tu pořád řešíš?
Magistr
Pak ovšem nemůže být ani Passat v komplexu nejlepší, protože taky 400 koní nemá, nenabízí se s dvanáctiválcem atd. Nejlepším autem je tudíž Rolls Royce Phantom. No, s tím bych celkem souhlasil.
kuko
čemu nerozumíš?

v testu dvoulitrových naftových kombíku se jasně ukázalo, že nejlepší je Passat sedan, protože má 4x4 a témeř 300koní >😒]
iudex
Katikakus
Ronault.
Magistr
:yes: 😄
GTI
>😁 >😁
karlitto00
tak si se vysmal sam sobe...parada >😁 :yes:
miromen
>😁
skejpa
:yes: Teď už mi málem ukápla slza smíchy >😁
skejpa
R-class
vrkuboy
vrkuboy
Magistr
...a deset dalších testérů dalo Mondeo s různými motory a karoseriemi v deseti dalších testech - taky na první místo.

Ale jasně, každý může mít svou hlavu. Pro GTI-ho je prostě Passat lepší než Mondeo. Pro nás ostatní ne.
GTI
Napsaj jsi to přesně. Nic to nevypovídá, nebo snad hodláš svůj názor označit za zákon a názor můj ne? Zde přece nejde o váhu hlasu, ale o charakter testu a to, co nám má sdělit - Horní jedno Mondeo bylo ve společném klání vyhlášeno za úspěšnějšího. A to je vše, z toho přece nemůžeš dovodit, že se změnilo otáčení zeměkoule...

Nebo ty neznáš různé výsledky testů stejných aut vybavených jen jinou motorizací či pohonem?
Magistr
Však ano, každý má svůj názor, požadavky, potřeby.

Jen holt většina testerů se napříč motorizacemi a karoseriemi shodne na Mondeu a já s nimi souhlasím. Ty nemusíš, jen bys tvoje osobní preference Passatu (nebo čehokoliv jiného) měl vždycky důsledně označovat právě jako OSOBNÍ PREFERENCE. Ale ono je to skoro jedno, stejně tě tu všichni známe... 😉
lled
Brals tu kabinu pres tvrdý plasty? >😁
kuko
už se těším na srovnávačku jakéholiv GURU že když vyhrá, tak tenhle elaborát zopakuješ 😉
GTI
To víš, srovnávačka, to je ošemetný ořech. osobně jsem ve srovnávačkách velmi zdrženlivý (viz můj blog), neb si uvědomuju, coi jistě i mnozí zde - výpověď o umístění nemůlže mít váhu zákona.
deliqent4
Nevím z jakého důvodu jsou všichni tak nadržení na Passat. Viděl sem už 3 testy a ve stejném složení jako tady a 2x vyhralo Mondeo a jednou Superb. Není se co divit novej Passat je jenom facelift minulé verze ať se u VW stavějí třeba na hlavu, nepopírám že je to solidní auto i přes to že minulá generace měla chyb více než dost a i zapřísáhlí fanoušci VW potažmo přímo Passatu skřípali zubama. Já si myslím že ti co ty auta testují ví co dělají a spravedlivě vyhrálo Mondeo. Nemůže vyhrát přece Auto jenom proto že se menuje Passat podobnou situaci vidím i u Golfu každej je z něho úplně na větvi ale když vleze člověk za volant tak zjistí že je to auto dobré tak leda pro důchodce. To co se kritizovalo u Fiatů že mají přeposilované nebo necitlivé řízení má Golf taky a spoustu jiných nešvarů to mi věřte. Dnes bych si Golfa nekoupil ani náhodou na trhu je spousta jiných a zrovna tak hodnotných aut ke špičce samozřejmě patří Focus nebo Gulietta obě tyto auta bych upřednostňoval spíš než Golf. Když už VW tak Sciroko to aspoň pěkně vypadá a nezapadne do té šedi ostatních účastníků provozu.
miromen
Prostě Mondeo je kral třidy a ty i kdyby jsi skočil na křiž misto ježiše tak to nezměniš. Navic nechceš zde doufam tvrdit že ti dva koncerniste vypadaji lip než krasne Mondeo ? Jinak na plakat patři pouze kral tak doufam že v pokojiku visi Mondeo a ne kdejaky outsider.
GTI
Mondeo není král třídy, to bys musel u Passatu zapomenout na haldex, a na řadu nových bezpečnostních asistentů, a na komfortní jízdu. Mondeo (jako modelová řada) je v rámci třídy dvojkou. Jistá jednotlivost, která se na mondeu cení jsou jeho sportovnější jízdní vlastnosti. Toužíš po nich? Kup si mondeo. Chceš nejlepší jízdní luxus, nejlepší jízdní komfort? Bereš Passata.
Ronault.
Tobě zase dala redakce jeden odstavec o nejměkčím naladění podvozku z této trojice a hned je to nejlepší jízdní luxus až jsi zapomněl na hydractive C5, co?

O každém autě z této trojice je tam nějaký pěkný odstavec, tenhle třeba dobře vyzní o Passatovi, ono taky proč ne, když je to bluemotion.
miromen
Mondeo je prostě kral jak už jsem psal. Tim myslim nejlepši auto třidy pro ˇ"socialy". Snad nebudeme do kvalit aut tahat koberečky a jine věci ať už podstatne nebo nepodstatne. Mam na mysli vlastnosti auta kde prostě Mondeo koncernisty převyšuje.
Typhoon
Mondeo je král třídy a přesto si lidi, co si kupují tyto auta, Mondeo nekoupí. Proč asi. Mondeo získalo body navrch za jízdní vlastnosti. Ale za jízdní vlastnosti na limitu, kam se 99% řidičů, kupujících si tyto auta, za celý život nedostane. V normálním jízdním režimu jsou tyto auta plně srovnatelná. Kdo jezdí rád rychle, koupí si audinu nebo baworáka.
Problém Mondea, i když vyhrál v testu, je v pověsti značky a s poskytováním prodejních a servisních služeb. Proto, ač je to dobré auto, nedosáhne nikdy takových úspěchů jako VW nebo Škoda.
GTI
miromen
:no:
miromen
S těma jizdnima vlastnostma už je to otřepane. :no: Ale když už je zmiňuješ tak si projeď tabulku.Jízdní vlastnosti v běžném provozu Mondeo: 10b. Jízdní vlastnosti v extrému Mondeo:10b a to při nejlepšim komfortu a odhlučněni. Tak co tady pořad tahaš nějake limity ikdyž je to jistě přijemne že auto i v nebezpečnych situacich podrži.
Katikakus
Kdyz uz tady zminujes uspechy Skody, uvedom si, kolik se rocne celkove proda Superbu a kolik Mondei. Nebo se podivej za hranice CR.
lled
Tak nějak podezřívám redakci, že tento test zmanipulovala a teď všchni sedí, čtou a řežou se smíchy nad touto debatou - "nejlepší auto", "nejkomplexnější nabídka" atp >😁

Bravo redakce!
GTI
>😁 Já bych to nenazval manipulací, na to je testér příliš solidní, ale jako jistou předjarní diskuzní nabuzovací porovnávací VWýjimku bych si to v podstatě představit uměl. Alešovi to samozřejmě nedaruju, ostatně za trest si to mondeo bude muset na rok za svůj vůz údajně vyměnit, ale naštěstí se to podařilo zásluhou zkušených jezdců diskuzně vybalancovat, Mondeo může být za to druhé (papírové) místo vlastně i rádo, neboť útok Superbu je drtící, zejména na čtyřkolkce s bezmála tři sta koňmi pod kapotou.
kuko
marná sláva, papírové místa jsou v tomto testu rozdány jinak než v tvých plakátových snech

a i když budeš milionkrát opakovat "bezmála", tak z těch 260koní těch 300 prostě neuděláš :no: 😄

to pak rovnou napiš, že Mondeo má "bezmála" 4x4, vždyť 4x2 to už k tomu nemá daleko >😒]
GTI
>😁 Píšu bezmála 300, neb si těch 260 nepamatuju...
Emel
Ono by to pak vypadalo, že Mondeo s 240 má skoro stejně... víš?
Johny.Rico
:yes: >😁 >😁
skejpa
Však se taky řežem smíchy >😁
iudex
V teste dvojlitrových dízlov v kombíku s predným pohonom musí zvíťaziť Pasat, pretože má možnosť 4x4, V6 benzín, dvojspojku a najväčšiu kombinovateľnosť výbav. Ja myslím, že je to dosť jasné. 😄
Ronault.
Konečně jsi na to kápl a já teda vůbec nevím, co tady diskutujeme a proč se vůbec tyhle články píšou, když je to tak jasné.
Ondore
A bude horšie, príde porovnávačka s 508 😲 😉 Ochraňuj nás všemohúci, keď nebodaj zvíťazí niečo z východu >😒]
kuko
to už si redakcia nabudúce sakra rozmyslí, či bude dávať empirickým hodnotám takú váhu v záverečnom bodovom ohodnotení, alebo či nedá 70% bodov za "pocit z interiéru". Hmm, aj keď v prípade 508 by to tiež mohlo zle zamotať výsledok >😒]
Ronault.
Pocit z interiéru závisí na logu na VWolantu, že to nevíš zrovna ty, to je zarážející! >😒]
lled
VWole! >😁
Ondore
😉
kuko
o mně je známo, že nemám to správwné vwoko. A nejsem ani gurmán přes plasty >😒]
Ondore
Redakcia si dovolila veľa, tiež si myslím, že príde anonym, že toho redaktora by mali okamžite!! prepustiť >😒] Jeho ostatní kolegovia sa tak snažia, do designových duelov dávajú (ak sa to čo i len trochu dá) autá jednej automobilky a teraz im to Aleš takto pokašle 😉
GTI
Jen lehká korence - horní exemplář mondea byl označen jedním občanem České republiky za výrobně povedenější než horní exemlář PASSATa. To se ostatně dá pochopit, vždyť je to novej model, musí se to všechno ještě odladit...

BRAVWO PASSAT :yes:
Ronault.
Měl bys používat uvozovky, hlavně proto, že by to byl další argument do krámu, ono kdybys napsal "nový", tak by to Passatu pomohlo, páč by se dalo říci, že šlo vlastně o facelift... ale ono i to Mondeo není nejmladší ve třídě.
lled
nezapomen na teplotu vzduchu, tlak, silu vetru a velikost ozonove diry , take hraji roli - ted momentalne v neprospech Passatu! >😁
Ondore
Časy sa menia a nové modely prichádzajú v kratších intervaloch, "nový" Passat naozaj mohli ako vravíš viac "odladiť", aby bol viac - nový. Na druhú stranu všetko zlé je na niečo dobré, po pár takýchto výpraskoch VW urýchli vývoj a nová verzia tu bude už o tri roky 😉
Frantizsekk
To jako sorry, ale kolikrat se odlazuje facelift, aby se Passat mohl dustojne zucastnit testu?
alambert
R-class
Nejdřív píšeš o nejkomplexněji odladěném vozu a najednou je zas neodladěný...

Buď jak buď neodladěnost není omluva, jak se ji zde mylně snažíš prezentovat, ale nectnost.
Mr.Murphy_
a důležité je to, že vítězství Mondea v testu neznamená, že to je lepší auto stejně tak jako poslední místa produktů VW v testech na 100tkm neznamenají to, že by měly problémy se spolehlivostí. Na tom není nic k nepochopení :yes😒br />
Pikantní také je, že při pochvalném testu je tester označen za "mistra pera, profíka v oboru a vůbec celý test je mistrovským dílem" a když to náhodou neklapne, tak se prostě jedná o "názor jednoho občana České republiky" >😁

Ale hlavně že se bavíme, ne? Názor na auto si nakonec každý umí udělat sám, ovšem ta legrace je k nezaplacení 😉
kuko
>😒]
GTI
>😁 😉
Magistr
😄 :yes:
puko
akurat, ze je tu podla mna jeden problem...ti co vieme, vieme...ale chodia sem aj novi ludia, taki, co miestne diskusne pomery nepoznaju a prave ich moze miestna "dobre" znejuca demagogia neziaduco ovplyvnit 😒 bohuzial
hihihi
Prosim udelejte jeste za kazdym porovnavacim testem "volebni pruzkum"😒br /> KTERE AUTO BYSTE SI Z DANE TROJKY KOUPILI
ci
KTERE AUTO JE Z DANE TROJKY PODLE VAS NEJLEPSI
hlasujte zde😒br />
Dekuji.

PS: Snad by to trochu zabranilo diskutujicim rezanicim >😁
skejpa
To ale není vůbec špatný nápad. Dodal bych tam taky kolonku "jiné" protože já bych si kombíka v naftě vybral jiného 😄
_MT_
bordeaux
Zeby prisiel konecne koniec nadvlady passatu? My ludia, zakaznici spotrebitelia sa mozeme len tesit, nech sa k tymto trom dobrym autam pridaju dalsi vyrobcovia. Predsa konkurencne prostredie a mnozstvo zaujimavych produktov sposobi len jedine: Bitku o zakaznika!

A tak nepomozu ani neustale masturbacie jedinca apostola na diskusiach auto.cz, ktory sa v diskusii kruti ako zraneny had a odvolava sa na chybu konkretneho modelu alebo tu porovnava odlisnoe vybavy, pripadne chce vsetkym tvrdit ze superb je to najlepsie a pritom je najlepsi passat ale superb je predsa najlepsi lebo este je tu audi a to je najlepsie aj ked passat je autosol tvojich snov a superb je najlepsi ak som to nahodou nenapisal.

Mozeme zvolat len jedno😒br />
Bravo Mondeo.

Ale nie len mondeo, Bravo kazdej znacke ktora bude v buducnosti na takej latke ako mondeo a vyrovna predaje na kolturnu uroven.

Este mi nenecha pridat jednu vec a to co sa tyka predajnosti😒br />
Aj nokia sa hrdi najvyssim poctom predanych modelov a pritom sa predavaju hlavne do firiem tie najvacsie Low_end , ktore apple alebo HTC neponuka. Aj HP preda najviac notebookov pritom je plne zrovnatelne s Lenovo , Dell ci pripadne Toshiba..

Uvedomme si ze predajnost nie je odrazom kvality vozidla ale poziadaviek a zvyklosti trhu. A cim viac konkurentov, tym vyssia konkurencia.
Cara Binieri
OT😒br /> Nokie se do firem prodavaji proto, ze jsou to bezkonkurencni a nejkvalitnejsi PRACOVNI nastroje (E-series). Na to se zadne HTC a nedejboze multimedialni show-off iPhone nechyta.
Notebooky nelze brat podle znacek, ale podle modelovych rad. U HP maji smysl pouze Elitebooky, u Lenova ThinkPady T/W/X, u Toshiby Portégé. IdeaPady, Paviliony a nejaka Qosmia jsou ty nejhorsi lowendy, presto se prodavaji nejvic. S kvalitou to nema nic spolecneho.
Bezny zakaznik totiz chce nizkou cenu, leskly plasty, hustej zvuk a nadupanou grafiku. V podstate ekvivalent Oktavky/Megana/Golfa na hlinach, metle a TeDeIcku. 😄
Andromeda
:yes: Pán ví,o čem mluví 😉 .Ovšem zde platí:máš to marný >😒] ...PS:Ač HP vcelku mohu,Pavilion je obr střep...V auto hantýrce lowend...
R-class
Vždyť to tak napsal. Pořádně se podívej kde věta končí a kde začíná.
Já bych dodal že HP ProBook-y jsou nejen dle mého názoru skvělým kompromisem dobré kvality za nízkou cenu.
Cara Binieri
Opet plati jak ktere ProBooky. Treba rada ProBook S je kvalitativne, materialove i technicky k smichu. 😄
Jinak je u nich value for money snad neprekonatelna.
Andromeda
Nemám problém s psaným textem - koukni,jak je to psáno vzhledem k větám,na které reaguji.Řada Pavilion je tím vlastně z té komerce a rádoby láce vypíchnuta jako extrém.O řadě HP ProBook z mé strany ani ň...Tak kde je problém?Kdo má problém s větnou skladbou a výkladem? ;-\
_MT_
lukas13
Děkuji autorovi testu. Je jedním z nejlepších, jaký jsem poslední dobou četl. :yes😒br />
Děkuji GTImu. Již dlouho jsem se nad žádnou diskuzí tak nenasmál >😁
GTI
😄 😉
ozawasan
Především - palec nahoru redakci - neodflákli to a dali si záležet. Navíc je vidět, že vítěz nebyl předem dán....... za to tedy ten palec vzhůru :yes: :yes😒br />
No a k autům samotným? Nemá smysl se přít do krve, zda to či ono. Zda tohle je lepší a tohle ne. Dnešní úroveň techniky špičkových automobilek - což všechny zúčastněné jsou, jsou na takové úrovni, že moc chyb nehrozí - a když tak pořádná a v celé sérii 😉 - a tak se výběr auta řídí dle jednoduchého klíče - u firem - cenovou politikou platnou, pro ten který fleet. U soukromých uživatelů - osobními preferencemi, toho kterého jedince. Chcete někoho odsoudit za to, že se mu líbí zrzky? Proč? Protože Vám se líbí blondýnky a zrzka Vám nasadila na hlavu dančí? Ale no tááák. Passat se bude líbit těm, kteří příliš nemilují změny podléhající posledním trendům. Tedy ty viditelné, neboť pochybovat o hi endu techniky pod karosérií(nejen haubnou), může jen Don Analfabetico. To je hlavní deviza Passatu - jistota a "neměnnost" zaběhlého řádu. Ford upřednostní Ti, kteří co se změn a progrese týče, milují "být na špici". Ukázat, že modernost a jistá progresivnost tvarů je jim nade vše. No a Superb - ten je - zlatou střední cestou, mezi oběma póly.
A vtip na celém tom triumvirátu je jednoduchý - nelze udělat chybu, protože všichni tři jsou stvořeni na dlouhé cestování a jsou "user friendly" - lze tak jen vyjádřit svůj postoj k životu............
Cara Binieri
Jako vzdy trefne.
kipep
:yes: přesně tak.
GTI
Ano ano, snad jen dodám, že ten Passat dojede... nejdál 😉 :yes:
R-class
Dokud nenatankuješ víc než pět litrů... >😁 Při větší porci a tedy delší štrece do hry vstupuje spolehlivost... A Passat budeš poroučet ke krajnici dřív než stihneš nastavit tempomat...
Andromeda
Ale ty přece nemáš favorita,že 😉 - nestrannost je Ti nade vše,ne ?
superkutil
Já bych bral Mondeo, ale je pro mne podmínkou 4x4. Do roku 2000 se Mondeo 4x4 vyrábělo, ale pak od toh Ford ustoupil a myslím, že v dnešní době je to velký handicap. ;-\
rest
Pre mňa takisto, Mondeo 4x4 by bola jednoznačná voľba.
O cca rok sa budem rozhodovať presne medzi touto 3-kou. Ak sa dovtedy Ford neprebudí, čo je asi scifi, tak 4motion vyhrá ... aj keď 2,2 200hp 😉 ... no a ešte tu je 508 :yes:
Emel
Taky jsem si říkal... jenže v Passatu na suchu v tom pro mě překvapivě není žádný rozdíl, čtyřkolka je úplně stejně nedotáčivá jako předokolka. Nevím jestli je nová generace haldexu lepší, ale dle zkušenosti s minulou generací vidím haldex na těch pár zimních měsíců jako zbytečný luxus.
rest
Pre mňa by ten haldex cez 4 mesiace tohtoročnej zimy (a v Tatrách duplom) bol určite veľkým plus. A tak som sa zariekol, že budúci kombík musí byť 4 kolka. Za tých 30% času za rok mi to stojí. Beriem, že kto sa pohybuje väčšinu roka na "suchu" túto vymoženosť neocení.
Emel
Ani letos v zimě se mi nestalo, že bych měl s dobře obutou předokolkou nějaký problém. Jasně, 4x4 ti dává daleko větší jistotu, že se někde nezahrabeš... ale mě to za tu váhu a spotřebu navíc asi nestojí, o vyšší ceně a poruchovosti nemluvě. Možná někde kolem 250 koní by to začalo být zajímavé i kvůli rozjezdům...

Kdybych bydlel na horách, mluvil bych jinak... ale tady u nás sníh rozhodně 30% roku neleží a když jo, je problém spíš zastavit než se rozjet 😉.
skejpa
4x4 je dobra vec. Nekdy se ani nezda, jak se to hodi. Jasne, obejdes se i bez toho ale kdyz to mit muzes, rozhodne bych to zvolil. ten litr paliva navic te nezabije a neni to jen zima, kdy ti to muze pomoci. Takova mokra trava, bahno, rozjezdy na ledy apod... to sou pekny previti a 4x4 pak treba ocenis i na chalupe.
Emel
Taky jsem si říkal... jenže pak jsem se sám sebe zeptal, jestli mi nějaké bahno na chalupě a lepší pocit v zimě stojí za horší spotřebu a dynamiku po většinu času užívání auta, větší provozní náklady a vyšší cenu - a odpověď je že nestojí.

Já jsem byl původně hlavně navnaděný zkušenostmi ze Subaru... říkal jsem si, že to auto prostě musí jet lépe i na suchu a to už by mi za to stálo... ale subjektivně to tak nebylo.
_MT_
Mě bylo řečeno, že rozdíl v jízdních vlastnostech je znát. A to v pozitivním smyslu. O něco lepší vyvážení, v zatáčkách neutrálnější atd. Určitě to stojí za zkoušku, pokud má člověk Passat v hledáčku.
Ji/Ri
Je krásné dívat se jak se naše Škoda pasuje hrdě s těmi nejlepšími.
Je krásné dívat se jak se Ford propracoval zpět mezi extratřídu.
Je smutné dívat se jak nadutci z Vlčího hradu podkopli extratřídě nohy. Ano, podkopli, podkopli a žduchli do zad i zákazníky - ty svoje věrné zákazníky, kteří byli a stále i jsou ochotni za toto ne vždy uplně spolehlivé vozidlo platit nemalé peníze.
Jsem nadšen ze Supa, je to krásná kláda. Jsem nadšen z Mondea - to má šmrnc, jsem nadšen z C5 - není k němu co dodat, je fantastická, dneska jsem se seznámil s 508 - je úžasný, Laguna III je popelkou.....Subaru je klasa sama o sobě, byť nechápu tu slabou naftu...ale nechme se překvapit........ u všech je příjemné pozorovat, jak se snaží nás, zákazníky, za naše peníze hýčkat.
Naopak je smutné a tristní dívat se jak Passat usnul na vavřínech. Není už doba, kdy stačí jen malá úprava a jede se dál. Je ale úplně k pláči, když v podstatě starší modely, které co nevidět nahradí nové, ujely Passatu. A to není o modelu, jak jsem se dočetl, je to trendu. Nedejbože, nebo raději dej, ať i ti ostatní dají do aut 4x4. Už teď se z Passatu stává zatuchlý oder...... po zdokonaleních konkurence bude už jen smrad nad hrncem. A maskovat tu ojebá.vku zákazníků tím, že vylepšili a že sjednotili s vyšším modelem Phaetonu....... je smutné dívat se, jak dělají ze svých zákazníků tupce.
Gratuluji všem.... lituji Passata..... 😄 ;-\ Test :yes:
pogo26
Pohled na to jaká je šance, že dojedeš domů, už tak zdrcující pro Passata není. [odkaz]
GTI
Zajímavé :yes:
Ji/Ri
2004-2009.....hm, to jen podtrhuje to, co jsem napsal..... :-!
ozawasan
nic není tak jednoduché, jak to vypadá...... Se subaru s Tebou budu z duše souhlasit - mám důvod navíc - prodal jsem turbínového forestera a pořídil třílitrového outbacka - sice "starší" model, ale už s SI drivem - a nikdo mně nepřesvědčí o lepším autě - tedy zatím 😉 . Slabý diesel může mít původ v tom, že je zkrátka nic nenutí dělat silnější - USA to nevyžadují - tam je silný benzín a také berme to jako "testovací fázi" nového diesel boxeru.....až si to všechno sedne a prověří časem - přijdou určitě silnější kousky.......
A ad Passat - na tohle ti to napíšu takhle - neměl passata - ale měl Fiata Cromu 2.0 stříkačku - od roku 1992 až do roku 1999 - už po dvou letech jsem mu říkal, ať si koupí něco "lepšího". Hele táto - je to fiat, pověst už ne moc valná(v té době), shnije Ti to, nemoderní palubka atd. atd.... A táta mne utnul - víš volíku - mně se v tom autě zkrátka dobře jede - sedí mi............ a tím má hypersupermoderní reklama na nová auta(která si mohl koupit zfleku) padla.....
A o tom to zkrátka je - je sorta lidí, která má ráda to svoje - a mají právo na to zvolit si po svém...........
GTI
Hodně dobrý :yes:
Ji/Ri
Dnes je to ale málo.... zarputilých bude méně a méně....
ozawasan
nezapomínej na firemní politiku - Třeba takové Tesco šlo od Forda k VW - proč asi? - Politika importéra .......
Andromeda
To může platit i obráceně a fleet politika je přece jen trošku rozdílná od běžného kupce...
GTI
Tak to tu můžeme pomalu zavřít. Závěrem snad krátká rekapitulace toho nejdůležitějšího. Nejde o českou losovačku, auto si musíš vybrat a koupit na svůj zadek. Ten se v autě zpravidla vozí, tak jak je to u horní trojky, resp. jak se to má u toho z horní trojky nejlepšího ses mohl dočíst v testu, ne ne nemusíš to hledat, dovolím si centrální testovou pasáž citovat😒br />
"Jestli však chcete být hýčkáni vždy a všude, bude vaší volbou Passat Variant. Ten byl totiž z testované trojice jednoznačně nejpohodlnější. Cestující byli od nástrah českých silnic téměř dokonale izolováni, za celou dobu testu jsme nezaznamenali ani jediný nepříjemný ráz do zad což rozhodně nebývá zvykem. Jízdní vlastnosti jsou proto logicky mnohem méně sportovní než je tomu v případě Mondea, i tak nás však překvapila ochota podvozku projíždět zatáčky na limitu..."

BRAVWO VOLKSWAGEN - PORSCHE :yes:
Emel
Tak zase tradičně přihodím něco pro vyrovnanost😒br />
"I přesto lze mezi dobrými určit toho nejlepšího a to poměrně jasně. Je to Mondeo kombi..."
"Srovnání cen jen podtrhuje bodové vítězství Mondea. "
GTI
Jde právě o to, co v sumě vlastností ten který hodnotitel označí za rozhodné. Osobně bych v této třídě volil dle míry komfortu za jízdy a sportovní vlastnosti bych nepreferoval. Mimo jiné přesně v tom tkví tajmeství Passatu, je nakonfigurován nejlépe ze všech. Akcent je u něho na harmonii, odladěnost. Neznamená to, že Mondeo je špatný vůz, Ford jen na to ladění jde jinak. Samozřejmě, že když započteme haldex a aktuální bezpečnostní systémy, pak Passat je jasnou volbou z této trojice.
Ji/Ri
Znovu musím doporučit svezení..... nechci tě zklamat, tohle dokonale odvede apík.... 😐
Emel
Osobně bys volil Passat, bez ohledu na to jak je nakonfigurovaný 😉. Někdo by zase z čirého fandovství volil Cromu. No a někdo napíše test a ten nějak dopadne... zbytečně to tu pitváš.
Ji/Ri
je to tak :yes: :yes: :yes:
skejpa
Zajímalo by mě, kolikrát ještě vytvoříš další část diskuze s titulkem závěrečné srovnání nebo něco na ten způsob.

Teď, když sis vybral z testu to pro tebe nejhezčí, už to snad píšeš naposled. Nebudu ti oponovat. Budu doufat, že je to opravdu poslední perla. Už to totiž přestalo být srandovní.
GTI
To není nejlepší pro mne, to je nejlepší pro největší počet řidičů, kupců mondea a Passatu.
skejpa
Demagog nejvyšší úrovně. Kam se na tebe hrabe Paroubek 😄 Jak říkám, oponovat ti nebudu...
Ji/Ri
Tvé koření je použito v nepřiměřené míře..... Passata vynech... 8-s 😉
Ji/Ri
GTI, při jízdě pašíkem je snad vše, jen ne hýčkání.....
Pokud adoruješ výše napsané, tak z toho jen dedukuji, že jsi passatem nikdy nejel... jinak bys, při smyslech, nemohl tohle napsat. Ano, C5 hýčká naše zadnice,.... ale passat?
Passat je volen právě pro svou šedost, asexualitu, dá-li se tohle pojmenování použít pro auto..... nic proti passatu - viz. výše, ale svého vrcholu dosáhl již minulý rok při výprodeji dosluhujícího modelu.
Hra čísel😒br /> Pokud si dnes budu vybírat vůz a nebudu chtít, stejně jako 90% kupujících v této kategorii, 4x4, nebo 300 koní v benzínu..... ale budu chtít dobré, kultivované, pohodlné, praktické svezení, což je dominantou tohoto segmentu, budu chtít Passat? Ne, nebudu. Je to tak, že už neumí konkurovat.... :no:
mikesh
Můžete napsat jakou jste použili metodiku (přední sedačka na doraz vpředu/vzadu/sklopená?!). Přece jen přes 40cm rozdíl u stejně dlouhých aut není málo, zvláště když v oblasti kolen ztrácí Mondeo na Superb podélně 10cm.
Wen Věčněžasnoucí
Tak jsme se dozvěděli, že facelift letitého modelu na dnešní konkurenci prostě nestačí a je tu veselo...

Takhle kopající a prskající GTI mě baví :yes😒br />
Kdy si pánové už konečně uvědomíte, že Apoštol je věčný? >😒]
dislike
osoba GTI trpi zrejme nejakou dusevni poruchou, normalni lidi jsou schopni prijmou nazor i jinych lidi (a treba i obcanu Ceske republiky nebo redaktoru casopisu o autech). Mozna je nejakej passat dobry auto, mozna ne. Co na tom zalezi? Pokud nekdo otestuje stihacky a rekne, ktera se mu zda nejlepsi, zcela jiste se najde dalsi GTI, kterej bude tvrdit, ze ta, se kterou usina kazdej vecer v postylce, ta je ta nejlepsi.

Mily GTI, mozna misto hazeni spiny na ostatni znacky (a uzivatele) bys mel vzit hadrik, a jit lestit toho tvyho apostola. Kazdej clovek ma svuj rozum a potreby, kazdymu se libi neco jinyho, nekdo je na holky, nekdo na vyfuky, nekdo lehce infantilni a nekdo tezce dusevne nemocnej. Normalni clovek, kdyz kupuje auto, tak procte testy, katalogy, popta se znamych, pujde se svezt, treba nekolikrat. Protoze v tom aute bude jezdit on, ne ty. Muzes dupat nozkama, kdyz nekdo rekne, ze se mu libi mondeo nebo laguna - jeho vec, urcite je svepravenej a vi, proc tak ucinil.

A to, co pod kazdym clankem, kde se mihne tvoje ikona VW, predvadis, je spis k placi. Mas-li potrebu, zarid si motlitebnu a modli se, mozna ti nejakej apostol pozehna.

Bylo tady nekolik odkazu (ale zrejme to psali podplacenci Fordu, z tveho pohledu), na youtube je mimo jine srovnavaci test mondea, insignie, superbu i passatu. Ano - passat to nevyhral. To asi soudruzi udelali nekde chybu, ze.
bordeaux
GTI v tejto diskusii ma uplne najvtipnejsie prispevky ako sa snazi branit svojho apostola.. Je to neuveritelne vtipne ako zrazu nie su dolezite jazdne vlastnosti ale komfort. A dva prispevky nizsie je zase najdolezitejsi pohon 4x4..

GTI rozdychaj to ale inac diki za tvoje reakcie, co reakcia to vyborny Joke >😁 >😁 >😁 >😁
kexxik
GTI je doslova pomatenej. A všechno mu způsobil koncern. Měli bychom být solidární a podat na koncern žalobu, že ze sebe tady kvůli nim dělá blbce.
Všímejte, jak se v diskuzi rozohnil >😁 tolikrát si zde založil téma, co 15min nějaký příspěvek s 3 až 27 argumenty, proč je Passat to nejlepší ve třídě, co lze koupit. Dokonce se snížil i k tomu, že téměř pochválil zbývající soupeře, že vůbec sahají Passatu po kotníky.
chester
>😁 >😁 >😁
chester
tak aka bola noc? urcite si sa budil spoteny a pri otvoreni oci ti rychlostou TDI vbehla myslienka, ze ta tvoj apostol zradil, ze nedokazal ustat porovanie s Mondeom...

ja si myslim jedno, tvoj hnev by nemal byt smerovany panovi redaktorovi, ale vw__nakolko teba i mnoho dalsich oklamali, ze spravili len puhy treti F/L a vydavaju ho za nieco nove a pri tom to na Mondeo nestaci, ba dokonca aj na ine znacky__a budu dalsi a Passat musi min. 3. roky vdyrzat... ano__zradili ta! >😒]

je usmevne, ze ked niekde vw zlyha, ohanas sa argumentmi s vahou absolutnej lahkosti...
tvoje argumenty...

hori Passat - Ferrari tiez horelo
ze je Megane RS lepsi ako Golf? ale ved Megane sa musi porovnavat so Sirom...
Mondeo je lepsie ako Passat? nemoze byt! ved nema 4x4 a 300 k!
a mnoho dalsich tvojich p_icovin...

necakam, ze niekto z nas ti pomoze zbavit sa vw-filie, ci snad dokaze do tvojho zivota vzniest objektivnost a priznanie si pravdy (aj ked sa na teba hrnu haldy argumentov)...ale naozaj__skus sa zamysliet nad svojimi postojmi a asi aj zivotom__lebo mas vokol seba aj ludi, rodinu, znamych...a ak na nich skusas nieco podobne (nehovorim teraz len o autach), tak mi je ich naozaj luto...

a co je najviac usmevne, ze sa tu bijes za automobilku, od ktorej nevlastnis ziadny model...
8-s
GTI
Takhle odstřelit poslední větou sám sebe se tu nepodařilo nikomu již hodně dlouho. Tedy podle tebe by se na diskuzích měla auta hájit s odkazem na to, jestli je vlastníme nebo nevlastníme? ;-\ Kup si novou hlavu, nebo absolvuj alespoň výbrus...

Jinak tě velmi chválím, že mě poctivě čteš, tohle mi dělá radost 😉 :yes:
chester
no ked uz si taky ultrafan...mal by si jazdit aj na ich produkte...nemyslis? ahaaa__to ty si ten plagatovy kovboj... >😒] prepaaac...

inak >😁
GTI
Nerozumíš si, ty jsi napsal, že auto obhajuji aniž bych ho vlastnil. To je asi vůbec největší hloupost, kterou tu kdo napsal za poslední dva roky. Auto přece nechválíme za to, že ho vlastníme, nýbrž za to, jaké má vlastnosti, jak vypadá a co ve světě aut znamená. Pokud to všechno chápeš jinak, potom doporučuju opravdu ten výbrus.
chester
ja som nepisal o aute, ale o automobilke__neprekrucuj si to vo svoj prospech >😁
a btw__ako mozes niekoho takto "krvavo" obhajovat, ked vobec nemas s tou znackou skusenosti???
GTI
Z čeho dovozuješ, že nemám vůbec žádné zkušenosti s automobilkou? Z toho že nevlastním horního Passata? 😄

Ty se domníváš, že v rámci mainstreamu není Volkswagen nejlepší automobilkou? A koho bys dal z evropských automobilek před Volkswagen?
Magistr
Já třeba Ford, Opel, Fiat, Peugeot, Citroën a Renault.
kuko
tak dobře, je to moc nepřehledný. Koho bys před něj nedal? >😒]
Magistr
Popřemýšlím, někdo mě napadne... už vím, Škodu, Seat a Ladu! 😄 😄 😄
GTI
Ano, konečně diskuze na tvé urovni... ;-\ 8-s :no: Bojíš se sám sebe, bojíš se napsat pravdu, bože...
problém je to, že ty si myslíš, že Passat ve světě aut něco znamená. Jak vypadá?Poslední model se mi nelíbí. Vlastnostmi nenabízí nic tak vrcholového, že by ostatní smetl, spíš naopak často ztrácí. A co dnes Passat znamená? Pro laiky jako ty určitě prémiovou limuzínu (ještě z dob, kdy ji kupovali veksláci), pro znalejší je to průměrný mix, solidní auto, nic víc,nic míň.
GTI
Základní problém je to, že ty se domníváš, co já se domnívám. Trochu ti to upřesním - Passat znamená to nejlepší v dané třídě. A to je vše.

Skutečnost, že se ti nelíbí posledení model ještě nezanemá, že to není karosářsky to nejlepší, co lze v dané třídě pořídit. Nic harmoničtějšího, vyváženějšího, nic, co by více odráželo postavení, určení vozu v dané třídě nyní neexistuje. Nebo ty snad znáš něco designově povedenějšího, exklusivnějšího? myslím ve středním mainstreamu.
Design? po stránce designu je to vždy velmi individuální. Takže už jen to, že si dovolíš hodnotit design jako nejlepší ve třídě o něčem svědčí. Ale jak chceš. Dnes jsou oblíbené kombíky. Postavme např. kombi: Passata, Mazdu 6 a Hondu Accord. Kolik lidí ze 100 podle Tebe šáhne po Passatu?
GTI
Všichni, kteří mají vkus. Z tohoto důvodu by si ani jeden z nich nepořídil ani accord ani mazdu. Přece nemůžeš porovnávat tyhle vozy s Passatem. Pasata v kombi můžeš protovnávat jako nahoře, Mondeo, Superb a tak.
majk162
milý GTI, ano Passat je dotažen do posledního detailu!!!
Kupodivu zmizeli měkčené plasty, tam kde se koleno opírá, je to tvrdé 8-s
Když potřebuju sklopit sedačky, tak musím vytáhnout opěrky. Já vím, budeš argumentovat kolikrát je sklápím, jo to je dotaženo do posledního detailu 8-s . Najde se toho časem víc, to mně jen teď napadlo pár věcí. Design je věc názoru, každému se líbí něco jiné. Pro mě je Apoštol hnus fialový. 8-s
Bohužel Apoštol není to nejlepší.
GTI
Ty jsi ***? Já že mě tu oslovuješ tak horce...

Co je pro tebe Passat není rozhodné, rozhodné je, jaký je opravdu.
majk162
já mám o své orientaci jasno. To ty hned ustříkáváš z koncernových miláčků. Tu z golfu, tamhle z fabie, tu tam A6 a nejvíc z milovaného apoštola. GTI, až ho budeš strkat do výfuku, tak dej pozor, aby ještě nebyl rozpálený >😁
bordeaux
ty si taky naivny tarajko a chester to presne vystihol, cele forum sa ti tu smeje a ty tu furt len prispievas.. A preco by sme ta necitali? ty ked vidis nejaky dobry vtip neprecitas si ho? ked vidis niekde na ulici debilka, nepozries sa na neho? To plati aj tu.. vidime ako tu bojujes s veternymi mlynmi a my sa na toms mejeme citame ta a zhadzujeme >😁 >😁 >😁 GTI doteraz si bol ultrafan ale tato diskusia je jeden velky FAIL z tvojej strany.. Ale rozposlal som linky na tejto diskusie na viacero dalsich for nech sa aj ini pobavia.. A vies ze som prekvapeny kolko ludi cita tunajsie diskusie a pozna ta? a vies ze ich nazory su totozne? tu nikto nema nic proti VW, v teste je jasne napisane ze su to rovnocenne auta aj ked mondeo je proste najlepsie.. Ale tu sa vsetci smeju z teba, uz to pochop deculo...
GTI
O vítězství v těstu (asi vhodnější výraz) rozhodla cena, nikoliv snad vlastnosti jednotlivých vozidel.

Ostatně stačí nahlédnout do hodnocení - Apoštol je nejlepší například v těchto kategoriích😒br />
- kvalita sedadel (já vím, tohle na plakátu nerozlišíš)
- funkčnost přístrojovky
- kultivovanost chodu motoru
- spotřeba
- odfiltrování hluku v kabině

"Prohrál" s mondeem např. při jízdě na limitu a v kufru. Ve všech rozhodných skutečnostech pak získal stejný počet bodů.

Jezdí tvůj tatínek často na limitu? >😁

Závěr - z výsledku testu je zřejmé, že všechna vozidla jsou zcela vyrovnaná, kdo chce o fous větší kufr, kdo často letí v autě v driftu na limitu, ten směřuje k mondeu, kdo si chce jízdu užívat v tichu jízdy a v komfortu sedadel, jede Passata, českej kovboj samozřejmě vynikajícího Superba.

Na závěr asi ten nejdůležitější (vím, nikoliv pro plakátovej svět) signál, který test do světa vyslal, cituji😒br />
"Jestli však chcete být hýčkáni vždy a všude, bude vaší volbou Passat Variant. Ten byl totiž z testované trojice jednoznačně nejpohodlnější. Cestující byli od nástrah českých silnic téměř dokonale izolováni, za celou dobu testu jsme nezaznamenali ani jediný nepříjemný ráz do zad což rozhodně nebývá zvykem. Jízdní vlastnosti jsou proto logicky mnohem méně sportovní než je tomu v případě Mondea, i tak nás však překvapila ochota podvozku projíždět zatáčky na limitu..."

Co by sis koupil ty, je v podstatě jedno, rozhodné je, co si kupují opravdoví kupci. Těch, co si kupují PASSATa je mnohem, mnohem více, než těch, co si kupují Mondeo. Proč asi?

P.S. Jinak souhlas - na plakát výhradně mondeo, ten jízdní limit, to je žrádlo ne? 😉
jazva
strácaš koncetráciu... Passat si síce napísal správne s Caps Lockom, ale pri Mondeu si ti asi ušla ruka a napísal si ho s Veľkým Písmenom Na Začiatku - síce správne, ale nie je to tvoj štýl... >😁
chester
to su tie jeho detinske hratky s pismenkamy...
GTI! najlepsie bude, ked vsetko co je mimo vw group pis (pokial mozno) co najmensim >😁
GTI
A jak vnímáš (mimo těch písmenek) to hodnocení jízdy Passata, souhlasíš s "občanem"? 😉

Myslím, jak vnímáš toto: "Jestli však chcete být hýčkáni vždy a všude, bude vaší volbou Passat Variant. Ten byl totiž z testované trojice jednoznačně nejpohodlnější. Cestující byli od nástrah českých silnic téměř dokonale izolováni, za celou dobu testu jsme nezaznamenali ani jediný nepříjemný ráz do zad což rozhodně nebývá zvykem. Jízdní vlastnosti jsou proto logicky mnohem méně sportovní než je tomu v případě Mondea, i tak nás však překvapila ochota podvozku projíždět zatáčky na limitu..."
jazva
Dá sa to vnímať ale aj takto😒br />
Interiér Passatu Variant pro nás byl malým zklamáním. Použité tvrdé plasty nevypadají příliš hodnotně, navíc nejsou měkčeny ani v oblasti kolen (!), což popravdě nechápeme. Tříramenný volant se dobře drží, není tak měkký jako volanty konkurentů, což může být pro někoho výhoda. Tlačítka na něm mají precizní zdvih a co se týče uživatelské přívětivosti, hodnotíme je jasně nejlépe. Jsou však nejnáchylnější k nechtěnému přepnutí.

Ale úprimne mi je to jedno, len sa tu dobre bavím... Ani jedno z tých áut nie je moja šálka kávy, som totiž na ne mooooc mladý... 😉
Magistr
Z tebou citovaného odstavce bych zdůraznil jednu část, a to "Z TESTOVANÉ TROJICE". Pokud by tam bylo ještě čtvrté auto v podobě Citroënu C5 (s hydropneumatickým podvozkem), doporučení pro milovníky maximálního komfortu by jednoznačně znělo pro něj, a to jak kvůli tlumení nerovností, tak kvůli sedačkám a skvělému odhlučnění. Takhle je Passat v komfortu nejlepší ze tří, ale rozhodně nikoliv na špici celé kategorie. Ostatně do souboje o nejkomfortnější auto třídy bude mít co mluvit i 508...
GTI
C5, myslší jako v základu, že filtruje lépe? Nebo na hydro?
Magistr
Myslím hydropneumatiku (Hydractive III), kterou ostatně má většina C5.

Základní metallique (pro nejslabší motory) jsem nezkoušel, tam nevím.
GTI
Většina (zejména u nás) určitě pojede pouze na zkladu. Ano filtrace je příkladná, není už příkladný každý jízdní režim, koneckonců i (historická?) poruchovost toho systému, resp. náročnost případných oprav možná ani zisk v té filtraci nevyváží. Popravdě, mimo Rollse se to moc nikde neujalo.

Jinak souhlas, standardní jízda má u tohtoto systému své (filtrované) kouzlo.
Magistr
Poruchovost Hydractivu je (počínaje Xantií) minulost, týkala se prakticky jen starých rachotin bez údržby. Údržba je jinak nečekaně levná, prakticky se jen mění kapalina a jednou za čas poměrně levné "koule", ale zase neměníš tlumiče. Čili náklady srovnatelné.

Citroën má na hydropneumatiku patent, Rollsu poskytl užívání zdarma, ale ostatním ne.

Přehled prodejů nemám, ale co jsem kde viděl C5, tak většina byla s výbavou Exclusive a ta už Hydractive má vždycky.
GTI
U francouzských a italských aut platí zásada historické poruchovosti, ta se snižuje vždy s náběhem nového modelu o sto procent 😄

Kdyby to bylo tak dobré, jede na tom každá automobilka.
Magistr
Nesmysl, to jsou právě ty předsudky staré dvacet třicet let, které už dnes naprosto neplatí.

Jak by to mohl používat někdo jiný, když je to patentově chráněno?
GTI
Zaplatil by licenci. Poruchovost nejsou předsudky, je to realita. Proto existují servisy.
R-class
Jasně, a proč by měl Citroen prodávat inženýrské řešení, které mu dává náskok před konkurencí. To je stejně směšné jako, že by audi "za rohlík" prodala Kii design A6-tky...
Ty jsi tak těžce mimo, že to otřásá Himalájem. Útěchou je, že podle diskuze to vypadá, že drtivá většina diskutérů to je schopna bez problému rozlišit. Horší by bylo pokud by tvým falešným pokusům o argumentaci opravdu někdo věřil... A ještě horší by bylo, kdyby dotyčný měl volební právo... Nechat se opít rohlíkem... A nejkratší cestou zpátky k totalitě či diktatůře...
GTI
Nevyvyšuj se tu nad kolegy z diskuze, zde jsme si všichni rovni, a všem... padni komu padni. Tvůj blábol nestojí ani za řeč, spojuješ tu patentové právo s nějakým blíže nedefinovaným průmyslovým právem na ochranu designu karoserie A6... ano, i takhle lze usilovat o světáka diskuze.

Až si uděláš jasno v klávesnici, ohlaš se, zatím je to tak na čtrnáctidenního zaracha v tatínkvoě garáži.
Andromeda
Aha,proto má VW ty servisy největší - alespoň fyzicky >😒] ?Že by ona realita?
kuko
kdyby to bylo tak extrémně poruchové, asi by se s tím Citroen nes..al už 50 let, ne? 😉
Andromeda
Ano,to byly doby,kdy se nejen individuálně téměř "tahaly" kousky v jakémkoli stavu.Znám případ,kdy konkrétně VW bylo zakoupeno(jedné manželce kupce se líbil lak >😒] ),ač osově karoserie neseděla!Ano,stopa předních kol se nekryla se stopou zadních -> čtyřstopost v praxi >😒] a kastle při pozornějším pohledu osově ujížděla k jedné straně.V té době-a pamětníci vědí-se objevilo velké množství Fiatů(Regaty,Ritmo,..)a Citroenů(BX,CX,..)V jakém byly stavu netřeba hodnotit.Obzvláště hydropneumatika o sobě překvapivě brzy dávala vědět...Odkud ty auta pocházela -> bůh suď :-! A díky těmto titánům ducha + obchodu ta "poruchová hydropneumatika" .
chester
lenze opravdovyych kupcu bude ubudat___lebo su uz lepsie a co chvila__budu o mnoho lepsie auta ako Passat 😉
a uz je to len o takychto testoch a marketingu...
bez pochyb bude ukusnute z kolaca pan Pasika >😁
boberko
GTI
To je zde tvůj jediný příspěvek? Asi ti zrovna povolili obojek, co? >😁 Tak pozor, ať ti pěna nestéká po bradě...
kexxik
GTI: líbí se mi, jak vždy použiješ jen věty, co se ti hodí. To negativní nikdy nezkopíruješ 😉
další fakt je to, že Passat v podstatě nikdy srovnávací test nevyhrál ani v minulých generacích a přesto je nejlepší, že? Divný, že pořád je nejlépe druhý a nikdo to pořád nechápe - je nejlepší >😁
GTI
Druhý není. Celé to nazírání má jeden velký háček - představ si garáž, představ si, že si máš vybrat co v této třídě do ní. Pokud tedy znáš to, jak Passat jede (nahoře to máš napsané) a znáš samozřejmě i jeho rezervy, pak pokud bys chtěl to nejlepší z tohoto pohledu, musíš koupit Pasata, nic lepšího třída nemá - asi bys ho vzal na haldexu, no a Mondeo... to je pouze papírový vítěz, důležitý je vítěz v garáži. Jak a kolik kupců na to takto nahlíží, to zjistíš v tabulce prodejů.

Horní test vyhmátl podstatné - nejkomfortnější jízda - Passat., nejvýše položený jízdní limit - Mondeo. O co ti jde na silnici, o ten limit, nebo o ten komfort?
jazva
Keď ti pôjde o komfort, tak kúpiš MB na vankúšoch a nebudeš sa trápiť v PASSATE!!! >😁 :-!
Magistr
A ta tabulka prodejů (myslím celoevropských, ne jednotlivé trhy) vypadá jak? Pokud možno bych prosil odkaz.
kexxik
GTI: cituji "druhý není." Skóre z testu = Mondeo 8,62 bodů, Passat = 8,42 bodů. Já myslel, že školní docházka je povinná pro všechny.

myslím, že už je toho na tebe moc.
Magistr
Teď jsi asi dal reakci jinam, než jsi chtěl, ne? Já se GTI-ho ptal odkud bere své přesvědčení, že se Passatů celoevropsky prodá víc než Mondea.
GTI
Passat je nejprodávanější střední sedan v Evropě. Podívej se zde na tabulky prodejů, určitě to tam bude.
Magistr
To jsem právě NIKDE nenašel, zde ani jinde. Máš odkaz?
GTI
Podívám se.
Magistr
Těším se.
GTI
Musíš se zaměřit na to, za co ta čísla jsou, možná ti bude milejsí vyšší číslo za jízdu, než za kufr větší o tři litry...
Magistr
Nebo naopak...
GTI
Ano.
GTI píšeš jako argument: Horní test vyhmátl podstatné - nejkomfortnější jízda - Passat., nejvýše položený jízdní limit - Mondeo. O co ti jde na silnici, o ten limit, nebo o ten komfort?

Asi ti nedochází, že tyto slova jsou v rámci porovnání těchto 3 aut !!! ne celé třídy!!! Takže pokud je Passat nejkomfortnější v testu, NEZNAMENÁ to, že je nejkomfortnější v celé třídě. Ach jo, to je jak vysvětlovat něco dítěti.
GTI
Na to nemusíš upozorňovat. Ten nejkomfortnější (absolutně) je dle tebe jaký vůz?
kexxik
na to ti nikdo nemůže 100% odpovědět, že? (teda jen ty to už děláš) 😉 aby to bylo korektní, musel by být test všech vozů, kterých se to týká. Takže tvoje hodnocení je pustá doměnka, protože jsi takovému testu nikdy nebyl přítomen a jednoduše neexistuje ani tak široké porovnání.
jogy
Prodá se více Passatů => Passat je lepší auto než Mondeo. Chápu to správně?
GTI
Není to pouze jeden tento důvod, ale chápej to tak, že právě ty prodeje kvalitu auta dokumentují. Ano, v mainstreamu to tak v podstatě platí bez výjimky, ten nejlepší ukousne nekvětší kus krajíce. U toho Passata je to o to cennější, že je současně v nabídce ten z dražších modelů. Znáš snád jiný vůz, který je ve třídě prodejně opomíjenou popelkou a zasloužil by trůn prodejního krále třídy více než Passat?
kuko
aha, takže v mainstreamu předpokládám, že když Megane 2 byl nejprodávanějším vozem, nebo když P207 byl nejprodávanějším vozem, nebo když Ford Fiesta byl nejprodávanějším vozem, nebo když Fiat Panda byl nejprodávanějším vozem.... to jsou všechno ty výjimky? 😉
GTI
Jde současně o cenu, když by byl passat za stotisíc, zlámal by sis haxny abys byl první ve frontě. Proto píši, že Passat je nejprodávanější i přes to, že patří k dražším.
R-class
Co to pleteš... Passat za sto tisíc by nevypadal stejně jako ten dnešní za 800 000,- Tak levně VW opravdu vyrábět neumí. Tomu by se říkalo ultraštíhlá výroba...
Passat za 100000 by vypadal jako nelakovaný Fiat Linea s dřevěnými lavicemi (neohoblovanými) a dvouválcovým atmosférickým motorem...
R-class
Ale i tak bys řekl, že ty třísky v zadku jsou SUPERmainstreamové.... >😁
Magistr
No co, když se někomu líbí Fox, musí být trochu masochista 😉

No, vlastně ne trochu... 😉
kuko
jde o cenu? Fajn, takže vynecháme ČR trh, který je pro celkové prodeje v rámci EU relativně nepodstatný.

Takže znova - Megane 2 (2roky po sobě nejprodávanější celkově), P207 (detto), Ford Fiesta... cenové rozdíly proti Golfu/Polu na západních trzích minimální, někde dražší, někde levnější.

Těším se na nové "argumenty" >😒]
jogy
"Ano, v mainstreamu to tak v podstatě platí bez výjimky, ten nejlepší ukousne nekvětší kus krajíce." A jediná výjimka je Fox, ne? 😄
Já se prostě nemůžu zbavit dojmu, že všechna tvá tvrzení jsou účelová. Nejlepší auto je to nejprodávanější, ale jen když je to VW. Podruhé je nejlepší Fox, nevadí, že se moc neprodává, hlavně že má na kapotě správný znak. Jednou je autor článku mistr svého řemesla, protože vychválí tvého oblíbence, jindy má slabší chvilku, protože test nedopadl podle tvých představ.
GTI
Orientuješ se ve světě aut? Ty opravdu považuješ Foxe za vůz, u něhož jsi předpokládal, že bude nejprodávanější ve třídě? 😄 Asi jsi se uhodil, ne? Znáš vůbec historii tohoto modelu? Znáš vnitřní poměry kabiny Foxe a Pandy? Vždyť ty sám, kdybys měl něco pořídit v této třídě, chtěl bys toho Foxe, tak si tu veřejně neplivej za límec.

Jenom prosťáček (nezlob se) tvého kalibru může u prodejních poměrů o nichž píšeme, to jest mainstreamová střední třída v Evropě argumentovat neúspěchem Foxe...
R-class
Ten prosťáček se zde opravdu nekoná. Neb zmínka o Foxu se netýkala prodejů ve střední třídě ale způsobu tvé argumentace.

A pokud výše uvedný příspěvek byl plivání za límec, tak to límec tvůj je přímo svod k septiku...

Člověk se nemůže divit, že ti nejdou auta, když ti zatím nejdou ani písmenka. Zejména ta čtená... Těm psaným stoličku podtrhává znehodnocený potenciál...

Jen se divím kde jsou ti nohsledové ze tvého blogu? Žeby to bylo tím, že zde se za různé autory nedá vydávat tak jednoduše jako na blogu?
GTI
Jestli ti dobře rozumím, domníváš se, že zde resp. na blogu vystupuji pod různými nicky. Mohl bych tě požádat, zda bys tu dvojí trojí či kolikaterou identitu mohl označit? Potom můžeme diskutovat dál.

Pokud si neděláš legraci, pak očekávám omluvu. A myslím to vážně!
R-class
Tou dvojící / trojicí myslím ty neomalené a povýšené identity se slohem jevícím se být podoben tvému...

Je to má doměnka (svobodně vyřčená), ktoru by zřejmě poodkrylo porovnání IP adres. Svoboně prohlašuji, že fakt, že ve zdejších diskuzích ti už paty neolizují, mě v této doměnce dále utvrzuje... (počínaje dneškem možná začnou, jen to bude chtít založit dvě nové emailové schránky a dvě registrace...)

Za sdělení jasně označené jako doměnky se zatím omlouvat nehodlám...

Tvé bez servítek častované urážky širokému počtu diskutéru jsou ale jiná káva, ty by omluvu jistě snesly... Co víc, mezi džentlmeny dokonce žádaly...
GTI
Hlupáku :no:
R-class
Ale no tak, myslím, že potvrzaovat TVŮJ statut na ose "buran-džentlmen" nebylo pro Ty, co zde nejsou poprvé, vůbec nutné. Navíc takto direktivně...
Ale budiž, vítám jakákoliv doznání... :yes:
Wen Věčněžasnoucí
:yes: Mám stejný názor, taky si myslím, že je tu několik Gétéíů a je škoda, že nejsou ajpiny vidět, i když mám pocit, že by se to zjistit dalo, ale musel bych moc gůglit... 😉
Krispos
Dopoledne jako zdravy rozum, odpoledne jako Wolff, večer jako Strýček BoB a v noci jako fantom GTI? >😁
R-class
To ne, tihle jsou INDIVIDUALITY jak řemen.... Ale zavítej do blogu DIU a pod náporem neomalenosti ti na mysl začnou vytonávat otázky a podezření...
MariAchi
Obvykle nadavky odsuzuju (z pochopitelnych duvodu), ale v tvem pripade se to oznaceni jevi jako opodstatnene.
Neni to nadavka, v tvem pripade je to zcela realne oznaceni tveho myslenkoveho potencialu, tak se uklidni.
:no:
GTI
Díky, Mariachi, R tu napsal dvacet příspěvků a už by tu přisuzoval zdvojené identity, na blogu proboha!. Je to ubohé, nepřijatelné a jeho napadení neakceptovatelné. Je to doslovný diskuzní hnus!
R-class
Ano správně, na blogu je realizování zdvojené identity mnohem jednodušší než zde v diskuzi.

A pleteš se napadání zde předvádíš ty, já prezentoval pouze svou doměnku, na kterou si každý může udělat svůj názor...

Co je a není ubohé je dobře patrné na zmíněné ose "buran-dnžentlmen" na které ses naprosto svépomocí zřetelně lokalizoval zcela vlevo. To ale neměj za zlé mně, ale tvým způsobům... Já v tom totiž roli nehraju...
GTI
Popletl sis to tu evidentně s tvojí oblíbenou knajpou, kde si v nestřeženém okamžiku plivete do piva. Roli diskuzního burana tu nyní hraješ dokonale.
R-class
První věta je evidentně jen křeč než cokoliv příbuzného s realitou či tématem. Komentář proto netřeba a můžeme se jen domnívat co autora k takovýmto pokřiveným prostoduchostem vede.... Kde ho tlačí bota...

Pokud tu roli pouze hraji, není to tak zlé, být jim, považoval bych to za větší prohru... Jak vidím, né už tolik ty...
Michal Stehnij
Na příspěvky GTIho nemá smysl reagovat, působí dojmem placeného bloggera od VW-). Passat případně Superb, (který je mimochodem úzký na šířku), jsou ta nejlepší auta a ten kdo si ani jedno z nich nekoupí, je pomýlený prosťáček-)).
GTI
Jak tě tak Finlande čtu, ty budeš také někým placený... No, naštěstí mají Bohnice omezený rozpočet 😉

P.S. Za průlomový postřeh, že je Superb úzký to dnes vidím pro tebe na dvojitej nášup u večeře. Dobrou chuť.
Michal Stehnij
Musím uznat, že nad tvými příspěvky se člověk královsky baví. Opravdu si myslíš, že mně urazíš? 😉 Nenech se vysmát.
GTI
Nemám zájem tě urazit, naopak, komik tvého kalibru, který tu sděluje skororevoluční poznatek o šíři Superbu tu múže často sehrát pozitivní roli v diskuzní zábavě 😉

P.S. Tvůj třetí příspěvek... to je až dojemné 😄
Ronault.
Nehraje se na kvantitu, ale na kvalitu, někdy i 3 příspěvky mohou být hodnotnější než 27 000 keců.
MariAchi
Tyhle tri to ale nebudou.
GTI
První věta není křečí, první věta dokonale vystihuje tvůj hospodský status, který zde diskuzně předvádíš - jsi zvyklý plivat kolegům v nestřeženém okamžiku do piva. Takových buranů je mnoho, přece se nedomníváš, že na světě jsou jenom čestní lidé.

Ostatně můžeš na D.I.U. připojit příspěvek. Tam ty adresy dopodrobna rozebereme. Na to odvahu nemáš, viď 8-s
R-class
Namáš třeba nějaký argument? Něco co se dá brát vážně... K té tvé hospodské povídačce jsem se už vyjádřil... To je opravdu křeč...

Musí li to být, napíšu jen, že jsem rád, že mám kolem sebe jiný kolektiv než ty... Čerpáš li tedy ze své zkušenosti...

A taky je to o důvod víc proč pít toho Jacka...
MariAchi
A k tomu jeste alkoholik! 😲 V tvem, mladem, veku :no😒br />
Co ty dnes o sobe prozrazujes, to bere dech.

Vzpominam, ze kdysi na sebe jeden casty diskuter prozradil, ze je na psy.
Snad to s tebou tak daleko nedojde. >😁
R-class
Já bych řekl, že dech ti vzal už samotný test... Že jisté lidské orgány bez kyslíku nefungují, to víme, a díky tobě i vidíme-čteme...
MariAchi
Priznam se, ze test jsem ani necetl. Jen jsem ted mrknul na vysledky.
Ronault.
Aha, hlavně, že diskutuješ jako divý. :no:
MariAchi
Vsak nediskutuju o testu.
Ronault.
To je vlastně pravda, proč bys to vlastně ty vůbec dělal?
R-class
Ano, toto je prázdný výkřik, který by ze stolu smetl nejen první iq test...
MariAchi
Zminujes IQ test, budu hadat proc😒br /> Zrovna nedavno jsi nejaky delal a nevysel ti moc dobre.
Mas o sobe vysoke mineni (odhaduji mimojine i z tveho snaziveho slohu) a tak jsi k testu, ktery te odhalil jako prumer, ci podprumer, zacal vzhlizet s respektem.
Sam muj koment nemas jak sestrelit a tak se ted v zoufalstvi uchylujest k onomu "mocnemu" testu, nebot kdyz to nandal tobe, tak mne musi zvladnout taky, hm?
Tak to ale funguje jen ve tvych - velmi, velmi naivnich - predstavach.
Ronault.
Mariáši, Mariáši, ty zase máš ten svůj konfrontační ton, kdy jedním vyčítáš to, co sám provádíš, viď? 😉
MariAchi
Ale no tak - Rendliku 😄
Kde komu co vycitam?
A kde to provadim?
Pouze chlapci (vysvetlim dale) s nickem R-class vysvetluji, jak to v zivote chodi.

S tim chlapcem😒br /> Dospely chlap by to s temi falesnymi identitami nevymyslel. To jen mladi, nezkuseni kluci, vymysleji zpusoby, jak se dostat nahoru, zvysit si ctenost, sledovanost, bodove hodnoceni atd...
A tak, kdyz se mu to hodi do kramu, aplikuje tyto klukovske metody tady na diskusi.
Ty si, doufam, nemyslis, ze nekde tady na blogu, ci diskusi, je nekdo, kdo si zvysuje nejaky svuj kredit tvorenim emailovych schranek a na ne vazanych e-identit?
Ronault.
Mariáši, nechceš nám tu tvrdit, že ty jsi ten největší milius, nepřátelštější a nejsrdečnější, či dokonce nejvíce objektivní a nezávislý diskutér na fóru?

To už bychom tady uvěřili, že je Passat nejlepší auto ve všech směrech ve své třídě 😉
MariAchi
To samozrejme nechci.
Ocekavam, ze toto poselstvi vsem sdelis ty, Rendliku! >😒]
R-class
IQ test jsem zmínil proto, že tebou zmíněný myšlenkový potenciál zřejmě souvisí s tím inteligenčním, který je (řekněme s přibližnou přesností) snadno prokazatelný právě tím testem... A o slovo prokazatelný se jedná především... to je totiž to co odděluje realitu od tvého prázdného výkřiku.
Jistota výsledku lepšího než se mi snažíš přisoudit, jenž by snadno odhalila nepravdivost tvého tvrzení... ta mě k tomu vedla... Žadné zklamaní v nedavné době...

Ano, je pravda, že jsem z těch co děkují za dobré zdraví, i to duševní... A co ty? Jsi na tom stejně nebo bys šel od psychologa se sklopenou hlavou a připravenou výmluvou, že ti "zrovna" dopsalo pero...
MariAchi
Hledani vymluv - dalsi typicka klukovina.
Ty se ale umis odkopat >😁

Moje pero je v naprostem poradku, to bud v klidu >😁
Andromeda
Pro R😡ofistikovanou formou napsáno a formulováno 😉 .Myšleno v dobrém.
jogy
Ale no tak, nejdřív doporučuji zhluboka se nadechnout, uklidnit se a vynechat prosťáčky a plivání za límec. Prospěje to tvému zdraví i pověsti 😉 .
Narážku na Foxe ber jenom jako takové jemné popíchnutí. Povedlo se, ne? Nechci tady srovnávat Foxe s čímkoliv jiným, do diskuze k tomuto článku to opravdu nepatří. Jen narážím na tvůj způsob argumentace. Jednou jsou důkazem o kvalitě auta prodeje, podruhé vnitřní prostor. Co to bude příště? No přece cokoliv v čem je tvůj oblíbenec lepší než konkurence.
GTI
Ale no tak, opravdu se domníváš, že tu někoho můžeš popíchnout argumentací foxem? Natolik se zase nezapírej.

Nikoliv jedno, nýbrž vždy, kdy je to pravda. Kvalita Passata se projevuje i v tom, že je to nejprodávanější model třídy. Není to tedy tak jak mi podsouváš, že tvrdím, že je nejprodávanější a tudíž nejkvalitnější. Já chápu, že rozeznat tuhle myslenkvou nuanci může být nad tvé schopnosti. Nezlobím se, nevysmívám se. Ale prosím, buď korektní.
jogy
To, že popíchnutí zafungovalo je z tvé reakce docela jasné. 😉
Nepodsouvám ti tvrzení "že je nejprodávanější a tudíž nejkvalitnější", jen narážím na fakt, že si jako stěžejní hodnotící kriterium vždy vybereš to, které ti vyhovuje.
GTI
Musím tě opravit - vyberu kriterium, které je objektivní, např. ten jízdní komfort, ale uznávám, že někdo označí za rozhodné kritérium těch několik litrů v kufru navíc. No, můj postoj se v tomto více kloní k té jézdě. Na tom není nic k nepochopení, není to vybraný argument účelově, a pokus se představit, kdyby takjako passata (jízdně) hodnotil testér mondeo. No ocenili bychom ho, ne? Jenomže holt v té jízdě to vyhrál Passat. A já se domnívám, že ta jízda je holt dost důležitá, dokonce... rozhodná.
jogy
"můj postoj se v tomto více kloní" Tohle je přesně to, co ve většině tvých příspěvků chybí. Ale stejně se nemůžu ubránit dojmu, že se pokaždé kloní jinam 😄
Můj se zase kloní ke komunikativnímu a zábavnému (v rámci třídy) řízení. Rozdíl mezi námi je ale v tom, že já tady nehlásám, že můj favorit je nejlepší ve třídě, univerzální auto snů pro každého atd.
Wen Věčněžasnoucí
"...líbí se mi, jak vždy použiješ jen věty, co se ti hodí..."
.
Tomu se říká DEMAGOGIE! Nějaký pan Paroubek to dobře uměl >😒]
kexxik
on z testu zkopíroval nějaký kladný argument, ale obešel ten negatviní >😒] tomu říkám demagogie!
GTI
Nikoliv nějaký kladný, nýbrž ten, který je pro budoucího kupce rozhodný. Umíš si vůbec představit, že pro tebe jsou všechny tři vozy v rovině neodlišitelných. Kdybys měl ten test dělat ty, dal bys každému autu u každého hodnocení po deseti bodech. Ty nuance dokáže odhalit jen testér, a já jsem pak akcentoval to, co považuji za rozhodné pro jezdce. Podle mého názoru je to komfort jízdy, pro někoho, to uznám, to může být skutečnost, že mondeo má o pár litrů větší kufr než PASSAT.

Kolik ti je, kexxíku, dám pětku že ti ještě není 18.
bordeaux
dalsi prispevok? ty musis byt odvcera na praskoch >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
GTI
Jo, teď jsi mě přímo detektivně odhalil... 8-s >😒] tak nějak to přesně bude...
Yazaman
Ta spotřeba Superbu ve srovnání s Passatem s identickým motorem je dost tragická. Při 130 km/h je Superb o 15% horší. Ale v podstatě se není čemu divit. Nějaké deci jde sice na vrub o 1cm širším gumám, ale hlavní vinu na tom má odfláknutá aerodynamika. Už delší dobu si všímám, že snad všechny modely Škodovek mají proti konkurentům ve třídě horší součinitel Cx. A to je při vyšších rychlostech sakra znát.
Tady se nejspíš projevují úspory nákladů při vývoji.
_MT_
Vem si aerodynamiku, Passat má navíc BMT balíček a Superb zase větší kola a paket pro špatné cesty. Ono se to nasčítá.
jurkoboss
Jaaaaaj, ze vas to tu este bavi?!!!

Porovnavaci test, jeden z tych lepsich, a ta "super" diskusia.
Ako chlapci na pieskovisku.

Keby toto predpokladal autor testu, ako sa tu budu kopirovat cele vety a potom filozoficky rozoberat, urcite by si dal este viac zalezat na pisani tohto testu.
Wen Věčněžasnoucí
>😒] >😒] >😒]
Andromeda
Už to bude >😁
Wen Věčněžasnoucí
10
Wen Věčněžasnoucí
9
Wen Věčněžasnoucí
8
Wen Věčněžasnoucí
7
Wen Věčněžasnoucí
6
Wen Věčněžasnoucí
5
Wen Věčněžasnoucí
kurňa, ještě 2
Wen Věčněžasnoucí
A máte po ptákách!!!
Andromeda
A nestihl jsem tu jubilejní 400-stou >😒]
Charm
Zajímalo by mne zda se redakce auto.cz nechala při výběru účastníků testu inspirovat Světem motorů č. 5/2011 😉 a jak je obtížné sehnat k testu tato tři auta?
_MT_
Tak mě napadlo, že by se tu na ACZ mohlo dodělat subjektivní hodnocení. Člověk by si nastavil váhu (tedy jak je pro něj důležitá komunikativnost řízení, slícování interiéru, kvalita materiálů atd), redakce by objektivně konkurenty ohodnotila a každý by pak získal přepočtené bodování podle svých preferencí >😁 Je to taková prkotinka realizovatelná za jedno odpoledne, ale určitě by to bylo zajímavé.
GTI
99% diuskutérů by nebylo schopno rozlišit kvalitativní nuance jednotlivých testovaných aut. 99% diskutérů by u každého auta a u každého hodnocení dala deset bodů každému. Jen mistr testér je schopen odlišit jednotlivosti. Ty také potom vyjádří nejen v tabulce, ale i slovně.

Jak z tabulek, tak z textu, občana, testéra, je zřejmé, že ty vozy jsou opravdu kvalitativně na takové výši, že je vlastně jedno, jaký jedeš. Pouze, kdyby ti šlo nikoli o pár litrů větší kufr u mondea, nýbrž o komfort jízdy, a nyní si dovolím odcitovat podle mého názoru nejdůležitější sdělení testu, cituji😒br />

tak kdyby ti šlo o to, jezdit autem, které poskytne nejkomfortnější jízdní zážitek, budeš si muset pořidit PASSAT.

Současně pak je dobře vědět, že je-li tu opravdu ostrý jezdec, který hodlá s mainstreamovým středním naftovým kombíkem jezdit dravě, tedy především na limitu, pak v tomto případě mu nelze než doporučit mondeo. Bacha na vejce. Myslím ty v kufru...

Tedy závěr - Tři králové - Superb jako fantastická realita Škody, mondeo jako v jízdě na limitu výborný driftér, a PASSAT jako jízdně nejodladěnejší, nejkomfortnější produkt daného testu.

První místo, které mondeu zajistil o pár litrů větší kufr nemusí nikoho mrzet, zejména tu většinu, která v Evropě kupuje Passaty.

BRAVWO VOLKSWAGEN-PORSCHE :yes:
R-class
Prosím o vyjádření pana testéra zda je pravdou, že první místo MONDEO získalo díky o pár litrů většímu kufru.

V podstatě to není zapotřebí, každyý si totiž 9 u MONDEA může zaměnit za 8(kterou získal passat) a zjistí, že mondeo je přesto vítězem. Jak tabulkově, tak hodnocením testéra vozu jako celku.

A GTI-ovsky demagogický odstavec na závěr😒br /> Jistota na limitu se dá vykládat i jinak: asice, že by ses nemusel stydět před rodinou či svou milou, protože bys mohl hrdě prohlásit: vybral jsem vůz, který bude v nenadálá krizové (limitní) situaci bezpečnější... Protože na "Vašem / lásko Tvém" bezpečí mi záleží nejvíce... 😉
Michal Stehnij
VW Je prostě GTIho mantrou, to se jinak nedá popsat. Mně tam třeba chyběla Honda Accord Tourer s 2.2 dieselem, kterou považuji za celkově lepší auto. Passat je dobrý, nicméně designová nuda a strohá německá studenost. Kolik lidí, tolik "chutí," ale já Passat beru jako velmi schopné, dobře postavené, byť nudné auto. Já bych se rozhodoval mezi Toyotou Avensis (více zaměřená na pohodlí) a jak jsem řekl, Hondou Accord Tourer (lepší jízdní vlastnosti). Musím přiznat, že u mně by při výběru nefigurovalo ani jedno z testovaných aut.
dislike
Demagogovi se nema odporovat. Zrejme vam v teplicich vypousti cosi do vzduchu. Jen me mrzi, ze vsude, kde se objevi 'cosi' s nickem GTI, ztraci jakakoli diskuse, byt by mohla byt jakkoli konstruktivni, smysl.

davam do ignore listu.
Andromeda
Takže společně s A.Jiráskem : Proti všem ,neb 99% jsou Psohlavci , jimž je vlastní Temno 😉 ...Ale že je zábava 😄
Ji/Ri
Když mi půjde o to, jezdit autem, které poskytne nejkomfortnější jízdní zážitek tak si koupím C5 nebo 508 nebo Lagunu, ale určitě ne passat..... :-!
GTI
Jiří, nezapomeň, že koupí Laguny nebo C5 zatrácíš to, co ti ten Passat automaticky dává. Vedle toho, ty sedomníváš, že v komfortu je jízdně lepší Laguna? A co hydro? To dává citroen zdarma?
R-class
Hydro CITROEN zdarma nedává, stejně jako nedává vw zdarma 4x4. C5 je však i s tím hydrem zřejmě stále levnější než passat, který jej vůbec nenabízí...
Ronault.
... a ani to nestačí pro některé aby přesvěčili většinu včetně redakce, že Passat je nejlepší. Kluci ušatí, snažte se, zatím byste nepřesvědčili koukám ani sebe!
Tak do boje! :yes:
GTI
Pro ty ctěné a vážené kolegy, kteří snad z vážných osobních důvodů nemají čas na přečtení celého testu a celé diskuze snad jen informace o tom nejdůležitějším, co test (a diskuze) přinesl. Zde budu nyní citovat autora testu, jde o myšlénku, která se i jako citace line celou diskuzí napříč diskuzním spektrem. Cituji😒br />

BRAVWO VOLKSWAGEN- PORSCHE :yes:
Ronault.
GTI, co takhle si to třeba nechat vytetovat na čelo, nebo na jinou partii těla, případně si vzít transparent a vyrazit do ulic. :yes: VWíra to potřebuje, VWíra tvá si to žádá!
R-class
Tys ho ještě na ulici nepotkal jak zpívá? 😒br />
Hare koncern! Hare koncern!

passat, passat, hare! hare!

...zasvěcení mezi ně stojí dva metráky měkčeného plastu, jako kompenzace na stravu... >😁
Ronault.
O tom měkčením plastu pochybuju, protože po tomhle testu, kdy je jasno že i Passat přitvrdil na plastech, je známkou luxusu tvrzený plast. Měkký plast je maximálně známka punku >😁
R-class
Nebo to je jen důsledek silné akvizice té jejich sekty... Zkrátka už dochází... >😁
Marfek
V tom případě je pro Vás pane ideální na posez za volantem PVC hajzldeska!
Michal Stehnij
Co mně opravdu pobavilo jsou příspěvky jednoho, (všichni zde asi víme o koho se jedná), že se japonská auta repasují v továrnách. (Notabene na diskusi oc C coupé). Já se skutečně královsky bavím-). Jak Honda, tak Mazda jsou vždy v první pětici nejlépe hodnocených vozů podle TUV a oni je Japonci repasují-). Ten ať už to nepije ani ředěné-).
GTI
Finlande, s tebou tu bude sranda >😁 Myslím to dobře, nečerti se :yes:
rasto111
Andromeda
A jsme znovu na začátku >😒] ,passátní víře ni 435 diskuzních "šlehů" není patřičnou obětí,tak směle na vlčí bojiště trhat a krvácet :-! ...
MariAchi
To je cislo, co? 😲
Ale kolik tech komentu je skutecne k autum?
Andromeda
Řež na široké frontě se dala čekat ihned po zveřejnění testu.A že plecháče jdou časem tzv. bokem je tradice.Renault,Fiat a VW -> jistota konfliktu.
MariAchi
To je fakt - pod Toyotou nebo Hondou to nikdy tak nevre...
Vynechals Alfu.
Andromeda
Pravda,Alfa je další soudek prachu...
MariAchi
Rovnou sud!
Cim to, kruci, jenom je?

Trochu jsem to tady prolezl (tedy tu diskusi) a koukam😒br />
Mondeo vyhralo na body srovnavaci test.
Rozdil mezi nejlepe obodovanym (Mondeo) a nejhure obodovanym (Superb) je necela 3 (slovy: tri) procenta.

A v diskusi se o tech autech skoro nemluvi.

Zpocatku banda provokateru vzpomina GTIho a privolava ho a vyzyva at neco napise.
A pak teda GTI neco napise a banda se do nej pusti se smichem a urazkami.
A to zabere prakticky 85% (muj odhad - dnes jsem se tu naodhadoval, co?) diskuse.
Jak je to mozne, ze nekoho muzou ty GTIho komenty tak silene drazdit, ze to na nej zkousi znovu a znovu, vzdy se stejnym prubehem a koncem?
GTI je mozna posedly nemeckou technikou (o cemz ja pochybuji), ale je tu na diskusich patrna i jina, mnohem silnejsi posedlost - posedlost GTIm! 😲
R-class
Ono to vypadá na něco jako princip automatu... Hodíš "čtvrťák" a dostaneš čokoládu...

No a zde je to podobně jen místo čokolády si zde chodíš pro denní příděl humoru... Stačí "vhodit" a automat na zábavu ti vrátí vtip... 😉
R-class
GTI-diskutére, podle diskuze kladeš maximální důraz na komfort, tak to proto máš v nicku označení GTI?
Wen Věčněžasnoucí
To musí mít na Vlkohradě radost z takového fanouška, ještěže tu našel kamaráda...
.
Masquerade, masquerade
Grab your mask and don't be late...
sir
Ale koukám veselo 😄 Ač fanda Fordu a jezdec Mondea....tak jsem sice rád, že Mondeo test vyhrálo....ale dělat z toho událost "roku" >😁 tedy dle počtu příspěvků v diskuzi >😁

Příště budou testovat jiné verze a tam pro změnu vyhraje Passat a zas to tady bude boj >😁
dietmar
Ford Mondeo bych nikomu nedoporučil, naopak, pokud můžete, tomuto autu se vyhněte. Vlastním Ford Mondeo 2,5 T benzin Titanium s maximální možnou výbavou. Jedná se o nejdražší Mondeo v republice !! Byl zakoupen v Karlových Varech a při nákupu byl slibovaný VIP servis !! Ihned po nákupu vozu, přesně 2měsice po nákupu se auto zastavilo a 28dní !!!! mechanici v KV nebyli shopní auto oživit a celých 28dní auto pouze tlačili ze servisu na parkoviště !! Z ničeho nic auto ožilo a nikdo z tzv. mechaniků ani nevěděl proč !! Po vleklých problémech s veškerou elektronikou auta jsem podal reklamaci vozu na kterou Ford ani po roce nereagoval. Na dopisy mých právníků vůbec nereagují a jediné co nabídli, bylo přes telefon ústy ředitele KV servisu 200.000,- korun za vozidlo, které stálo přes 1.400.000,- Kč !!!
Pokud můžete toto vozidlo nekupujte !!
BruceWayne
Jako většinu aut v CZ zabije nekvalitní servis!!! Největší chybou je koupit auto u Charouze. :no: Tenhle lotr snad doje.be co se dá a je jedno jestli IPB či Ford. :-! Ovšem to ho nezajímá, protože má "imunitu"
makakaron
[odkaz]
pepaol
Test je od stolu srovnáním tří katalogových listů. Zcela o ničem. Já tedy při výběru auta beru v potaz nejen dojem z prvního svezení, ale HLAVNĚ opravitelnost, dostupnost servisu (ne každý má servis Fordu ve svém městě), ceny dílů ... a jak moc se bude auto do budoucna kazit.
Proto mne nezbývá, než řídit se zásadou nekupovat auta na F. Tedy Fiat, Ford a francouze. Fordem tam, vlakem zpátky. Proč ? Pro tu opravitelnost, poruchovost ...
Jako příklad můžu uvést motor od Peugeotu 2,2 HDI, do kterého jsem po 105.000 km musel vrazit 35.000 Kč, aby auto vůbec jezdilo. EGR ventil, dvouhmoťák, regulace tlaku paliva. A to mne vyhrožovali vstřikama.
Když koupím koncern, za těch ušetřených 35.000 Kč jsem mohl mít pěknou dovolenou. Protože jejich motory se NEKAZÍ !!! Jezdím od r. 1987 koncernová auta s motory 1,9 TDI. Na Oktě I 450.000 km. Upadlo kde co, ale motor bez závady !!!
Není to zaujatost proti Fordu. Švagr, soused mají Mondeo. Věčně řeší naftový motor. Soused už Mondeo nemá, do opravy zadřené klikovky nešel. Já mám teď na 8 letém Passatu 1,9 TDI PD 96kW najeto 210.000 km, motor bez závad. Přemýšlim o obměně za mladší. Vypadá to na Superb. Neboť nový Passat je bakelit. A serou mne manažeři v koncernu, že úmyslně znehodnocují Škodu, aby se VW prodával líp. U Superba se to konkrétně týká zůžení o 5 cm v ramenou a nesmyslného prodloužení do délky. Nevím na co mám mít na zadních sedadlech před koleny 20 cm místa. Z auta je teď jezevčík, prostor pro řidiče je úmyslně zmenšen.
Závěr ? Než vrážet prachy do oprav Fordu a poslouchat vrzající bakelitovou palubovku v Passatu, beru Superba. Pro mne vítěz testu.
Yazaman
Trochu ti budu oponovat. Jednak nové diesely VW nejsou už takový zázrak, jako byly před 15 lety (i můj brácha má na Octávce 81kW 400 tisíc). Pak tady srovnáváš náklady na hypotetickou opravu, ale nebereš v úvahu, že v testované specifikaci máš už při koupi u Mondea bonus 100 tisíc v pořizovací ceně.
V Passatu jsem sice nejel, ale třeba nový Superb mi pocitově moc nesedí. To starý Superb se mi (i přes všechny jeho neduhy) zdál být opravdovým, bytelným kusem auta (asi to je tím základem Audi). Ten nový mi přijde jen jako taková nafouklá Octávka. Tady se prostě naplno projevila nákladová dieta v podobě sešupu jedné třídy u použité podvozkové platformy.
Jinak to natahování kabiny do absurdní délky, a taky předního převisu, mi přijde jako taková z nouze ctnost, nehledě na podivné proporce takového auta (to platí hlavně pro sedan).
Hammunasakra
Nejen "přijde (mi jako nafouklá Ockávka)" 😄
..on to také "nafouklý" Golf (po technické stránce) JE 😉
PS: A se "správnou" dávkou DRZOSTi je presentován jako (skoro)vůz VYŠŠí střední třídy - varianta LEXUSu GS, BMW 5 atp. 😄
..a jsou tací co tomu (snad) i "věří" 😉
Hammunasakra
Já tedy zrovna s motorem 2.2 HDi najezdila skoro 160.000 km "bez ztráty květiny" 😉
..a EGR ventil odchází "z principu" u VŠECH dieslů VŠECH značek.. 😄
..případnému dřívějšímu "odchodu" přispěje (leda) NE(moc)kvalitní palivo (v česku NEpoužívání aditiv - v česku "vlastní doaditivování" lze považovat za NUTNOST!
PS:No a škoda byla od prvopočátku KOUPENA a ZAMÝŠLENA jako "rodinná lowend" značka koncernu VW - a popravdě BEZ koncernu by NIC jako SUPerb nikdy NEvyráběla, že? 😉
PPS: No a ta "úzká" auta + levná technika "pod kabátkem" (SUPerb je technicky jen "natažený" Golf = tedy vůz nižší střední) to je přece ÚMYSL (a logicky to nikdy NEbude jinak.. PROČ by Volkswagen "tlačil" modely škoda ještě NAD ty své?????? 😄
Hammunasakra
Kdepak, VÍTĚZ testů této "kategorie" (viz místní TESTy) je ("hrubě" PODceňovaný model) Toyota Avensis 😉
PS: A pro mne + na dálkové dálniční trasy (viz i místní TESTy) Citroën C5 V6 Exclusive Criollo :yes: :yes: 😄
emilio9130
Ford Mondeo je na trhu velmi dlouho,nekolik designovych obmen/facelift,takze vcelku dopracovany/dodelany model,koupi rozhodne nic nezkazite,ale ani neprekvapite,ponevadz na trhu je uz nekolik predeslych generaci.........(ja osobne Fordy nemusim).
VW Passat je pro me znovu velke zklamani,uz to davno neni ten stary dobry Passat...
po druhem faceliftu zase nuda,pristrojovka jako z minuleho stoleti a kvalitniho materialu velice malo,mnoho plastu,jako u uzitkoveho vozidla(pick up).............vyslovene auto pro propoceneh👋ustvaneho obchodniho zastupce.......proto
hodne plastu pro snadnou a rychlou udrzbu...
Nejlepsi volba podle me pada na Skodu Superb,aktualni design,pouzite materialy(napr.trochu toho chromu v interieru,kuze),pohodli pro
posadku vozu,s malou nadsazkou i trochu reprezentativni vozidlo(na obchodni jednani),do divadla,tenis i nejake to hobby-chalupu.........u estate/kombi neni videt,tak
markatni atypicke zuzeni karoserie jako u sedanu.........kombi opticky klame a pusobi vice
vyrovnaneji pri pohledu z kazdeho uhlu........
(Zaverem muzu konstatovat,ze vzdy je dulezite zohlednit i to,ze kdyz si zaskrtam i ty nejake nadstandarty,jestli se radeji v te celkove sume/porizovaci cene nepodivat po 2. az 3. letem BMW ?!?)
BruceWayne
Začnu u "modli" některých občanů v CZ- VW-Superb. To auto je prostě nepovedený a nelíbí se mi. Ano, v kombi ještě ta záď vypadá "jakš takš", ale mě nestojí ani za pohled. Passat vypadá usedle a možná proto je o něco hezčí než Superb, ale je to VW a nemám v něj důvěru. Mondeo je už o něco lepší a klidně bych ho koupil manželce, ale v benzínu . Postrádám Toyotu, Mazdu či Renault i Hyundai.
martindr
Dakujem redakcii za tento test na dnesne volno. Je zabavne si znova precitat diskusiu, v ktorej sa miestny majster snazil spravit z vody coca-colu.... >😁

D A K U J E M
Moik
Se zájmem jsem kdysi četl příspěvky GTI a bavil se reakcemi ostatních, chladnými provokacemi a rudnutím soků.

GTI: sílu do dalších příspěvků! CHladných, vyrovnaných, neurážejících.
Hammunasakra
😄
r2d2
je prostě jen Ford. Koncern je někde jinde...
Yazaman
A kde teda je ten koncern?
r2d2
koncern vládne automobilovému světu, dnes není silnější automobilky.
jsem asi perfekcionalista ale mám rád když oddělám nějaký kryt a nic mě nevyleká, prostě to jsou auta dotáhlá dokonce, což se o některých jiných řict nedá. Myslím si že i ztoho pramení jeho uspěch.
Hammunasakra
Tady budu trochu oponovat.. 😄
...jeden z mnoha automobilových koncernů o kterém mluvíte (tedy koncern VW), nikdy automobilovému světu NEvládl a není tomu tak ani v tuto chvíli (snad možná z úzce "středoevropského pohledu" 😉 ). Za nějakých 5 let by tato firma chtěla být první v počtu prodaných ks za rok, ale ani v tu chvíli zřejmě nebude "nejhodnotnější" automobilkou - rsp. automobilkou s nejvyšší tržní cenou (a "uspěchanost" směřující JEN nebo alespoň "hlavně" za CÍLem být "první v prodejích" ji asi tak na 99% dokonce uškodí..
PS: I když při pohledu na datum narození DIKTÁTORa FERDINANDa P. se ten spěch dá pochopit... 😄
ub
Jistou kvalitu VW nikdo při smyslech upřít nemůže, ale pokud někdo napíše Ford je jen Ford, neví co mluví. Ford se svou tradicí (a třebaže bych zůstali jen u evrospké divize) má za sebou tolik úspěšných vozů s duší, že si může VW nechat zdát. Je to jako s McDonaldem nebo Coca-Colou.. Nejlepší ve svém oboru, ale to neznamená, že je Coca-Cola absolutně nejchutnější (třebaže je dobrá) a už vůbec ne, že je zdravá. Přesto nemá (téměř) konkurenci. Mekáč nenabízí nejchutnější jídlo na světě a opět o zdravosti toho hnusu co se prodává po tunách se ani nebudu bavit, ale prodeje jdou dobře, děti by jinam ani nešly a mediální masáž dělá nadále nepřetržitě své. Chceš-li vypadat, kup si Passata. Není to jiné vůbec v ničem. Mondeo a někteří další zástupci střední třídy jsou na stejné úrovni, v něčem lepší, v jiném horší. Passat i Mondeo jsou skvělá auta, ale dokonalé není ani jedno. Nevolil bych ovšem ani jedno, a spěciálně ten tvůj superkoncern a hlavně pak VW se totiž krade jak nic jiného na světě, a to riziko ještě není započeteno v už tak nadsazené v ceně.
r2d2
No že to není v jičem jiné to bych až tak neřekl, je pravda že dnes i koncern jde tak trochu dolů, ale kvalitu aut na přelomu tisíciletí a obzvášt platformy A4 muže zpochybnit jen blázen. Jistý odvar se ale přechoval dodnes, bohužel to ale není co bývalo.
ub
Je víc než překvapující cenový rozdíl, jistěže Mondeo už je ve fázi maximální zralosti a tak jsou na pořadu citelné slevy, ale současný Passat co si budeme povídat, není nic než lehce vylepšená a lehce upravená předchozí generace. Ale ta cena je ovšem Velmi Wýživná, když ho člověk dle tabulky v článku dovybaví na úroveň Mondea, nestíhá se divit. Lepší Passat rozhodně není prakticky v ničem zásadním, v něčem zaostává, cenu má ale vyšší a prodejní čísla taktéž... Takže v čem že to tkví? Že by lidé opravdu uvažovali v duchu GTI-ho vyjadřování, kdy světu vládne povrchnost a pozérství? Kam toto ale spěje?