Ekonomika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeSaab 9-3X: Nové ceny začínají pod 800 tisíci Kč (1,9 TTiDS od 795.000,- Kč)
74 komentářů
delphino
musím říct že tohle je poprvé za hodně dlouhou dobu, vlastně za celý můj, vzhledem k saabovské historii, krátký život co od nich vidím krásné, ale myslím tím opravdu krásné i do detailu produkční auto. Ke každému předchozímu, z kteréhokoliv segmentu jsem měl nějaké výhrady, tady ne. Takže ode mě pochvala
to nejlepší teprve přijde :yes: [odkaz]
Videl jsi ho uz zive? Mne se libily uz fotky, ale v realu na me pusobil jeste mnohem lip...
už si ho viděl naživo? Možná to není krasavec v tom dnešním "autodesign" smyslu, ale je právě neotřelý, jiný a přitom není škaredý, takže jistě zaujme, tím že nikdo nemůže říct, že by se podobal jiné značce byť v jediném detailu. (pokud sem někdo chce psát nesmysli typu volant, 4 kola, nechť si odpustí)
ve Franfkurtu bylo par kousku...
A je to paráda :yes:
Ostatně i 9-3X vypadá "live" líp než na fotkách. Jen si ho těžko představuji v nějaké jiné barvě než bílé nebo černé. Moje oblíbená vínová červená nebo tmavě modrá by k těm plastům asi moc nepasovaly.
Ostatně i 9-3X vypadá "live" líp než na fotkách. Jen si ho těžko představuji v nějaké jiné barvě než bílé nebo černé. Moje oblíbená vínová červená nebo tmavě modrá by k těm plastům asi moc nepasovaly.
Tak tak, bíla a černá mu vysloveně sluší, ale třeba ta vínová, která na běžné 9-3 je fantastičnego, tady nevím nevím.
Hele, oceňuješ toho horního oplastovaného bělouše, kuko... upřímně... co ty jedeš za kvádra a za kopyta? Stačí jen materiál - tesilky, skorotvíd a pogumovaný kopyta, nebo co jako? >😁 😉
hele, oceňuješ oplastovanou Oktávku, GTI úpřimně, co ty jedeš za kvádra a kopyta? 😉
V tom to všechno právě vězí, totiž umět vidět. Ty třeba nevnímáš ten rozdíl ve vizuálním vyznění scouta a toho horního bělouše. Bělouš je u konce s vizuálním dechem. A je jedno jestli se ti líbí či nelíbí. Scout je v tom nejlepším slova smyslu bezvadně střižený mainstreamový vůz. Já bych dokonce odhadoval, že se ti líbí třeba i minulý kombík od C5. Že je to tak?
Tak tady teda nemuzu souhlasit...Bocni profil 9-3X je fakt paradni...ackoli designove neprinasi nic novyho! Ve srovnani se Scoutem je minimalne na stejny urovni...a navic prinasi i moznost odlisit se. A to nejen znackou jako takovou, ale i vzhledem.
P.S.: nelibi se mi minulej kombik C5 😉
P.S.: nelibi se mi minulej kombik C5 😉
Bla bla bla, subjektivní názor jako tradičně vydávaný za koncernomoudro lidovozového všehomíra. Umět vidět carlzeiss optikou mých jedině správně doostřených okulárů je správně, pohled jiných je špatně. Z toho je mi poněkud blivno, GTI, z toho mainstreamu. Tobě ne? Třeba z passata s kufrem? Ta jeho optika vepředu i vzadu, to je přece jeden z nejodpudivějších příkladů mainstreamového designu >😁 Viděno mojí optikou :-!
tak tahle generace 9-3 je můj osobní favorit, samozřejmě v kombíku 😉
9-3X jsem zatím potkal jen jednou. Na D1 jsem míjel kamion plný novučičkých sabíků :yes: Ale naživo v provozu zatím nic.
Cena je to myslím velice slušná :yes: Kdo ví, možná až jednou natáhnu tepláky a vyrazím na lov voňavek po důchodcích z Reichu :-!
9-3X jsem zatím potkal jen jednou. Na D1 jsem míjel kamion plný novučičkých sabíků :yes: Ale naživo v provozu zatím nic.
Cena je to myslím velice slušná :yes: Kdo ví, možná až jednou natáhnu tepláky a vyrazím na lov voňavek po důchodcích z Reichu :-!
presne tak.. kombi musi byt. Idealny saab by bol predok z 9-3 a ostatok z novej 9-5. Viem si predstavit mat aj 9-3X pred domom aj ked moj favorit je nova 9-5.
Včera jsem na karláku potkal 9-7X... Měla švédský značky - asi nějakej patriot, protože jinak si koupi toho monstra nedokážu vysvětlit a to, jak víš, mám sáby celkem rád. 9-3X jsem naživo zatím neviděl, ale na fotkách nevypadá špatně... Minimálně MALINKO lepší než drákula SUV >😒]
tak já jako renaultista mám taky nutkání vzít raději drákulu, ale když ten Saab se mi prostě líbí >😒]
9-7X jsem viděl zatím jen v US filmu. Ale jednoho mají v bazaru za Prahou a prý vůbec nejezdí špatně
9-7X jsem viděl zatím jen v US filmu. Ale jednoho mají v bazaru za Prahou a prý vůbec nejezdí špatně
9-7X je pekne "MASO" typicky cistokrvny amik. Omaskovany saab logom. Minimalne jeden jazdi po BA ulickach a rozhodne je to auto ktore sa neda nevsimnut!
acALIEN
Sakra, umack jsem se, nechtel jsem psat k tomuhle Saabu a prispevek uz smazat nemuzu. No nic, tak vam aspon popreju hezkej weekend,
zhodou okolnosti som presne tuto nadheru videl predvcerom v autosalone (v striebornej farbe). dizel 35 tisic euracov a nejaky paket za 4 tisicky zdarma to malo. zial akcia platna len do konca mesiaca. ozaj pekny kusok.
GTI
Vedle na hlavní stránce je parádní dvojsnímek - Saab x Sandero. Vsadím se, že kdybys měl vybrat, která karoserie se ti líbí více, volil bys Sandero... No, to jsou konce...
A jak bys volil ty?
Já bych v zájmu udržení legendy snad ani raději...nevolil 😄 Je to problém. Přitom i přes ty neskutečné roky má sedan 9-3 stále své velké kouzlo. V detailech už samozřejmě neobstojí, ale jako celek je to stále pohledný vůz. O řád kritičtěji ovšem vnímám horní kombi. Když si člověk představí, co dokázalo Volvo, jak vypadá například kombík od A4, jak vypadá doslova božský Mercedes-Benz C-klasse, či třeba kombi od alfy 159, je tohle prostě zcela mimo tu pověstnou mísu. Snad se nyní soustředit na velký Saab, který by mohl vnést do té ospalosti trochu života. A tiše čekat na pokračování 9-3.
1. Aktuální generace 9-3 vyjela v 2003, takže jí táhne na sedmý rok - "neskutečné roky"?
2.Kombík je podle mně vyváženejší než sedan. Má šmrnc a plně vystihuje označené SportCombi (po stránce dizajnu, nebo si snad někdo plete tyhle kombíky s motokárami?)
Krom toho tah za relativně málo investic rozšířit skromné modelové portfolio je celkem rozumný. Spíš se divím, že relativně úspěšnou kategorii pseudeplastovýchterenníchkombíků do města neatakuje více výrobců.
Apropos, nemusíš volit krvepotně na základě tradice a vzpomínek na mládí. Vem jednoho Drákulu, zaškrtej celou půlstranu doplňků, sadu zimních ti za ověřenou kopii diplomu dají určitě zdarma a všichni ďáblové v Ssangjongu ti budou tiše závidět :-! 😉
2.Kombík je podle mně vyváženejší než sedan. Má šmrnc a plně vystihuje označené SportCombi (po stránce dizajnu, nebo si snad někdo plete tyhle kombíky s motokárami?)
Krom toho tah za relativně málo investic rozšířit skromné modelové portfolio je celkem rozumný. Spíš se divím, že relativně úspěšnou kategorii pseudeplastovýchterenníchkombíků do města neatakuje více výrobců.
Apropos, nemusíš volit krvepotně na základě tradice a vzpomínek na mládí. Vem jednoho Drákulu, zaškrtej celou půlstranu doplňků, sadu zimních ti za ověřenou kopii diplomu dají určitě zdarma a všichni ďáblové v Ssangjongu ti budou tiše závidět :-! 😉
Vypadá to, že jsem ti snad šlápl na kuří voko. To samozřejmě nebylo mým cílem. Ten rok 2003 ještě ověř, pasoval bych to někam k 1997. Můžeš mi věřit, sedan vypadá, to nahoře ne. Vizuálně nejkvalitnější kombi (ikona) je dnes dvojka - MB-C, MB-E. Pak je Audi A6, A4, BMW 5, 3, V70, 50, Alfa 159 (to vše je styl). Pak je Passat, Superb, Mondeo, Golf, Octavia, (to je akcent na praktičnost v kvalitním moderním designu). Uvědom si s kým tak bys saaba asi chtěl konfrontovat? Vizuálně má nejblíž asi tak k... Roomsterovi. Doufám to tam vidíš?
brouku, tohle je 2 generace 9-3, první generace vyjela kolem 97 jak píšeš. U těch Saabů se těžko určuje věk, to je pravda...
Nevím jaký máš problém s tímhle kombi, asi zase jenom podpichuješ aby debata nevázla 😉 Nebo že by to ani nesplňovalo definici kombi a je to vlastně zmršené kupátko? Je to normální pohledný kombík, který má řekl bych i trošku originality. Takhle to vidí moje kuří voko 😉
Nevím jaký máš problém s tímhle kombi, asi zase jenom podpichuješ aby debata nevázla 😉 Nebo že by to ani nesplňovalo definici kombi a je to vlastně zmršené kupátko? Je to normální pohledný kombík, který má řekl bych i trošku originality. Takhle to vidí moje kuří voko 😉
1997. No proto.
Nepodpichuji, kuko. Vím přesně, jak to auto na mne působí. A vím také, jak působí na okolí. Je to vidět na prodejích. A to i za tak krásnou cenu...
Právě s tou originalitou je problém. Sám vidíš na nové 9-5, že potenciál modelu "900 resp. 9000" se vyčerpal. Dokonale. Nyní musí Saab přijít i v této třídě s něčím, co bude jiné, co bude jako zjevení (viz nová 9-5). Naznačuješ, že bys snad někdy pořídil starší kousek. Pozor na to, tohle auto nepůjde do legend, to není krabice á la Volvo. A protože na rozdíl od toho Volva se profiluje jaksi do sportovního režimu, vytvořil si sám na sebe saab past. Sportovní kombíky vypadají přece úplně jinak. Zde bych asi použil příkladu Alfy romeo a její fantastické 159.
Nepodpichuji, kuko. Vím přesně, jak to auto na mne působí. A vím také, jak působí na okolí. Je to vidět na prodejích. A to i za tak krásnou cenu...
Právě s tou originalitou je problém. Sám vidíš na nové 9-5, že potenciál modelu "900 resp. 9000" se vyčerpal. Dokonale. Nyní musí Saab přijít i v této třídě s něčím, co bude jiné, co bude jako zjevení (viz nová 9-5). Naznačuješ, že bys snad někdy pořídil starší kousek. Pozor na to, tohle auto nepůjde do legend, to není krabice á la Volvo. A protože na rozdíl od toho Volva se profiluje jaksi do sportovního režimu, vytvořil si sám na sebe saab past. Sportovní kombíky vypadají přece úplně jinak. Zde bych asi použil příkladu Alfy romeo a její fantastické 159.
když si jednou, doufám, podobnou 9-3 pořídím, tak ne kvůli tomu, že je/není legenda, jednoduše se mi hrozně líbí 😉
a k mojí abidos teplákové soupravě se bude i hodit :-!
a k mojí abidos teplákové soupravě se bude i hodit :-!
Ty to tu podáváš, jako bys "jednou" kupoval ikonu rozměru devětsetjedenáctky. Bože, vždyť je to přežilá vectra na přežilé karoserii. Jak si to představuješ, že jako jednou přijdeš k někomu a poprosíš ho, aby ti prodal dvacetiletýho saaba? Co bys s ním jako pak dělal? To vypadá, že ses našel v komunitě navoskovanejch copů - stoletá honda crx a v očích touha aby si toho někdo všiml...
Chlapi já vám asi nějak nerozumím, srovnáváte spoustu kombíků a nic z toho. Sice je tahle 9-3 pěkný, ale technicky starší kousek - já bych si ho nekoupil. Už jen pro to, že je v republice jen 8 značkových servisů - pokud se na něm něco po... tak jste v loji, na opravu si pěkně počkáte a vaše konto taky slušně zhubne >😁 Pak budete proklínat tu dobrou kupní cenu... 😉 Co si budeme povídat, neni to žádnej prodejní trhák... Saab zaspal dobu, snad už to s novým vlastníkem bude lepší...
asi máš problém spracovat psaný text, zaměnuješ pojmy a dojmy a vkládáš jiným do úst myšlenky které tě obcházejí při křečovitém prosazování vlastních subjektivních postulátů 😉
neodolatelné nutkání být středobodem pozornosti je diagnóza moje? moje/tvoje - vidíš tady sice malý, ale významově zásadní rozdíl, že? :-!
neodolatelné nutkání být středobodem pozornosti je diagnóza moje? moje/tvoje - vidíš tady sice malý, ale významově zásadní rozdíl, že? :-!
[odkaz]
Tady jasně vidím jinej rok, 97 je v případě 9-5.
Tady jasně vidím jinej rok, 97 je v případě 9-5.
hyrysysy
Tak výběr by byl. Škoda, Audi, Saab a Volvo. Škoda má kufr, Audi patří do BAM, Saab TTDi+Saabovskej perfektinterier, a Volvo? Volvo je pro ty chytrý 😉 .
Ale kterýho vybrat? Jak někdo trefně Audi Sandero asi ne. Na silnici je jich moc. Když už dám do auta milion, pak něco barevnějšího. Octavii Sandero? No, to samý jako Audi Sandero, ale když už mám toho melouna na auťák, nebudu si přece kupovat Škodovku.
Tak mně zůstala švédská dvojka. Na Volvo nejsem dostatečnej šprt, geek, nerd, švédskej obchodní zástupce. Jóó, TTDi je parádní mlejn. Nemá ho ani Audi Sandero, ani Škoda Sandero, ani Volvo geekSandero. Žádnej z nich neumí navodit ten správnej pocit za volantem. Saab vypadá furt dobře.
Jo, to jen kdybych chtěl a potřeboval náklaďáka a napodobeninu 4x4. Zatím nepotřebuju, ani nechci.
Ale kterýho vybrat? Jak někdo trefně Audi Sandero asi ne. Na silnici je jich moc. Když už dám do auta milion, pak něco barevnějšího. Octavii Sandero? No, to samý jako Audi Sandero, ale když už mám toho melouna na auťák, nebudu si přece kupovat Škodovku.
Tak mně zůstala švédská dvojka. Na Volvo nejsem dostatečnej šprt, geek, nerd, švédskej obchodní zástupce. Jóó, TTDi je parádní mlejn. Nemá ho ani Audi Sandero, ani Škoda Sandero, ani Volvo geekSandero. Žádnej z nich neumí navodit ten správnej pocit za volantem. Saab vypadá furt dobře.
Jo, to jen kdybych chtěl a potřeboval náklaďáka a napodobeninu 4x4. Zatím nepotřebuju, ani nechci.
deolator
Tento SAAB je čtyřkolka ve všech variantách... Možná stačí jen nahlédnout: [odkaz]
bylo by to fajn, ale píše se tam jenom o systému AWD obecně, zatímco všechny tiskové správy + testy jasně říkají, že 4x4 pro naftu není, a velmi pravděpodobně se s ním v této generaci (vzhledem k tomu, že motor 1.9TTiD už asi pro příští nebude) nepočítá
ledaže by jsi věděl něco nového a podělil by jsi se o to 😉
ledaže by jsi věděl něco nového a podělil by jsi se o to 😉
Ono sice 9-3 není žádný velikán, ale Oktávka taky trošku klame tělem (vypadá větší než ve skutečnosti je)
4x4 bych viděl jako ideální pro někoho kdo bydlí v horách, na druhou stranu jestli měl Saab doteď a přežil to jenom s předním pohonem, 4x4 bude pro něho spíš taková třešnička na dortu :-!
Ale ty plasty, na to prostě není odpověď, a možná ani ten volant nepadne tak nějak dobře do ruky (zdravíme SM 😉 )
Ale i pres tuhle absenci a neolizovatelny platy bych bral Saab 😄
Poslední dobou jezdím na lyže tam je čtyřkolka jasná, ale je to i na vodě nebo v pomalých zatáčkách na suchu.
Pokud je to stálý pohon, ne to co mě nakopne v půlce zatáčky a ještě k tomu špatným směrem.
Otázka by pro mně, v případě výběru podobného vozu a omezeného rozpočtu byla - stojí mi za to investovat do 4x4 když na hory jezdím minimum a náklady na paliv👋servis jsou pro mně relevantní? Nebýt omezen financemi beru 4x4 bez mihnutí oka. >😒]
Mě 4x4 přesvědčilo právě tím, jak dokáže auto i z pomalé prašné zatáčky vystřelit jak projektil. :yes: