Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Chevrolet Spark: Nová generace nese v Koreji název Daewoo Matiz Creative (nové fotografie)

Nástupce Chevroletu Spark dostane dynamicky tvarovanou karoserii s délkou 3,6 metru a nový motor o objemu 1,0 litru.
Zpět na článek
19. 10. 2009 12:31
Re: ocel
S takým detailom by som sa absolútne netrápil. Novinári majú tendenciu zjednodušovať, okrem toho výraz "vysokopevnostná oceľ" je hodne široký pojem pre laickú verejnosť. Problematike rozumie užší kruh odborníkov, programovaná deformácia konštrukcie je hotová veda, ktorá sa nedá "obkecať" pár slovami.
19. 10. 2009 09:03
ocel
82,5% karoserie je vyrobeno z vysokopevnostni oceli - to jako, ze to ma z vysokopevnostni oceli i blatniky??? Asi se tim mysli 82,5% skeletu kastle. Ale ani to neni zaruka uspechu v crashi. "Vybetonovanim" kastle se zatizeni prenese na posadku ... no uvidime, jak to nakonec dopadne.
18. 10. 2009 15:28
Re: hm
Myslel som, že prvé auto, ktorému sa predné svetlá budú dotýkať A stĺpika bude Pažout, ale vidím, že to bude ešte tvrdý súboj... :-)
Avatar - woody-alien
17. 10. 2009 22:12
Re: hm
Tak proti téhle hrůze jsou Agila a Splash hotovými Mistry Elegance....omlouvám se že jsem použil titul jehož jediným oprávněným držitelem je kultovní kousek z produkce VW. ;-)

Máš ale pravdu, že to mají designéři těžké. Vymyslet něco zajímavého v tomhle segmentu může skončit vytvořením parodie na "moderní" automobil. Světla velikosti sloních klů a nápadně podobného tvaru, příď za kterou by se nemusel stydět F 450 a k dovršení všeho pokus o nerušení "elegantního" profilu zapuštěním klik zadních dveří, takže jak píše marek.q tam zbyde masa plechu kterou může snad překonat jedině Transit Jumbo Van.

S interiérem bych se ještě smířil, u těhle pidi aut je to celkem zajímavý, ale myslím, že podsvícení a grafika přístrojů začnou po chvíli majitele otravovat. Něco jinýho je koukat na to v Las Vegas coby turista s foťákem v ruce a něco jinýho je to mít stále před sebou v autě. Jedině jako memento. Nikdy více. ;-\
Avatar - marek.g
17. 10. 2009 21:39
Re: hm
>:-[] kámo nedivil bych se,kdyby jsi nebyl daleko od pravdy :-!
17. 10. 2009 21:24
Re: hm
V budúcej generácii odpadá predná kapota - k motoru sa dostaneš po demontáži pravého alebo ľavého svetlometu (prípadne oboch) pomocou špeci gola-sady s extra dlhými nástavcami zospodu vozidla.
Smerovky budú súčasťou predných dverí. Naopak kľučky zadných dverí plne nahradia ich okná. >:D
Avatar - marek.g
17. 10. 2009 20:43
Re: hm
tou klikou u zadních dveří,kdyby ji umístili klasicky mohli alespoň rozbít tu masu plechu... :-! okno zadních dveří je fakt malé.S těmi předními světly to začíná zacházet do extrému a nechci vidět kam až to zajde :-!
17. 10. 2009 19:54
Re: hm
Všetko by malo mať svoj zmysel - a tie skryté kľučky zadných dverí ho práve nemajú. Na čo má na krátkej vysokej hrči vznikať dojem, že nemá ďalší pár dverí? Toto nie je štýlový voz so športovými génmi ako Alfa 156 alebo dajme tomu Seat León. Navyše kľučka zabíja riadny kus už aj tak malého okna zadných dverí, spolu s minimalistickým oknom piatych dverí to znamená úbohý výhľad dozadu. Súhlas s tým predkom - vyzerá to príšerne. Svetlá od nárazníka až po čelné sklo, to je fakt už príliš.
Interiér je divoký, ale farebné spestrenie kvitujem, celkom takémuto vozítku sedí. Displej za volantom je už menej sympatický, drobná grafika núti dosť výrazne preostrovať zrak, a tiež neviem, aký prístup je k tým trom tlačíkam nad ním. Rýchlomer má tiež dosť drobné číslice a zložitú grafiku, čitateľnosť nebude zrovna jeho plusom.
Odvahy dosť, ale krásy pomenej a logiky nedostatok.
Avatar - salamoon
17. 10. 2009 15:40
"budiky"
skdoa,ze takto odvazne budiky enma nejake sportove auto,vyzeraju vyborne...ak by ten pravy bol este z hlinika,bola by to bomba....
Avatar - R32
17. 10. 2009 12:06
Re: hm
Táto kategória áut to má čo sa designu týka tažké, ten predo vyzerá ako z auta o číslo až dve väčšieho no určite je to oproti súčasnému modelu veľký posun vpred... Páči sa mi ako pekne schovali zadné dvere a madlá zadných dverí, pri prvých fotkách som uveril že je to trojdverko. Ak tam bude cena "proklete nízka" tak to určite má šancu. Aj tá palubka sa celkom podarila akurát mám "obavu" o čiteľnosť toho displeja na slnku. Trochu mi to pripomína Suzuki Splash/Opel Agila... :-)
neregistrovaný "Houbaa"
17. 10. 2009 10:37
hm
design jak useklá fiesta z vietnamský tržnice - hlavně ty zadní světla jsou děsně cool >:-[]