Technika
už s něčím přijďte, tohle bezvýsledné plánování už je unavující. ;-\
Hlavně aby pánové od Alfy nezapomněli, že jednou ze základních hodnot jejich značky je také jedinečný zvuk jejich benzinových motorů! Bohužel, Giulietta s 1.75 TBi na tomto poli zcela zklamala (jen slabě syčí), tak snad si teď už dají pozor. Giulietta s 1.4 T má zvuk v pořádku, tak snad se dočkáme i u toho nového dvoulitru. Správná benzinová Alfa přece musí při vytáčení hluboce a jadrně "troubit", jinak je to o ničem....
😄 konečne alfina pôjde hore ako má, nemecké šporťáky tejto kategórie zaplačú... >😁
Pokud by bylo velké, mělo by dlouhou dobu náběhu, 1.8 není žádný velký fukar, to by charateristiku motoru Alfy docela zabilo.
Jinak s tím zastoupením je to stejné u všech značek. Já si koupil novou káru a po čase jsem, já vůl, ztratil servisní knížku. Volal jsem Opel CR a poslali mě do (_l_). Tak jsem volal Opel DE a ti mě poslali do Opel ČR a ti mě poslali do (_l_). Nedovoláš se ničeho. Tak teď si budu muset schovávat faktury ze servisu. Prostě, jak položíš cach na dřevo, nikoho už nezajímáš...
Ja mel na mysli 2,0 16v (pripadne 2,0 16v TS v Alfe) a tam uz to tak slavne nebylo...
JInak s Tipem spokojenost :yes:
Jako jezdit pomalu a na nizke otacky? Se Sedicivalvole? >😁
Jinak - olej jsem menil (Selenia, samozrejme) po 8 tisicich.
Nikdy jsem netocil studeny motor (to ostatne na zadnem svem aute).
Jednoho dne stacilo proletet esicko - leva/prava/brzdy a prava - olej se rozlil vsude mozne a cerpadlo nasalo naprazdno. Byla tam v tu chvili vytocena dvojka a motor se odporoucel.
V tom motoru bylo spatne vyresene olejove cerpadlo a mazaci system obecne. V Anglii je hojne predelavany na suchou skrin a funguje asi dobre.
Takze nejprve ta cesta: Ostrava - Hlucin pres Dehylov. Zatacka v Dehylove z kopce dolu k nadrazi. Je to prava kolem zabradli (2 rychlost / 3000 otacek) - mirna leva (2 - 3 / 4500) - prava na brzdy (2/5000) - plyn (tak sekundu, tudiz vytocena 2 asi 6200 otacek) - leva vracecka (2/3500) - plny plyn - prava (2/6000, pak uz 3 a dolu z kopce).
Motor byl po CELKOVE GO, takze gufera nova a pres ne ani kapka. Olej jsem kontroloval vzdy pred jizdou, nebot sem s temito motory uz mel zkusenosti (nicmene ne ve vlastnim aute). Olej Selenia dle predpisu vyrobce.
Diky znamostem v Italii jsem pak GO pojal ponekud jinak a namontoval italske dily: Kliku (neprejte si slyset, co o vyvazeni original kliky rikal italsky motorar), olejove cerpadlo, pisty, krouzky a hlavu (komplet + vacky + ventily). Ten kit mel davat jen asi o 2 kW vic nez original (takze 110 kW) ale mel vydrzet podstatne dele. To ja uz se nedovim, nebot Tipo Sedicivalvole je uz davno pryc.
Obhajujte si tu s Beaumontem co chcete a jak chcete. Ty 2,0 16v motory byly nesmirne charismaticke, vykonne a s turbem se z nich dal vydupat sileny vykon, ale spolehlivost a zivotnost byla mizerna.
Na to Tipo rad vzpominam, takova auta uz se nedelaji.
Ja jednu - ma z puvodnich 220 koni (jakasi Limited edition verze) asi 280 a je pouzivana jako vikendove vozidlo. GO motoru kazdych 10 000 km, coz vychazi jednou za rok.
A prevodovka ze to vydrzi bez problemu? >😁
Uz jsi nekdy videl vysypany diferak? A to prosim na mnohem slabeji naladenem motoru, nez je ten v Delte...
Nemluvě o tom, že za dvacet let od té doby ušla konstrukce pěkný kus, používají se jiné materiály atd. takže v novém motoru pro Alfu by 300 koní neměl být problém.
Dlouhodobe to bez pravidelneho servisu nejde.
Kazdopadne u noveho motoru (ktery je jen na paire) pro 4C (ktere zatim nevyslo z pod strechy vystaviste) nepochybuju, ze bude situace lepsi. Na dnesnich motorech se kazi spis komponenty a management, nez ze by se samotne motory zadiraly.
Každopádně zatím je kolem 4c více otázek, než faktů.