Technika
Vigantol
0
... jak to soudruhům vyšlo, dnes večer mi na auto nasadí vítězný Continentaly, tak doufám že bude zima v pohodě 😄
iudex
0
Nápodobne, stavil som na tieto Contíky a predpokladám, že som zle nevybral. Už len si nájsť čas a nahodiť ich na auto (a na druhé Pirelli). 😐
Dle výsledků opotřebení to vypadá, že po ujetí 20 tisíc km by na sněhu Micheliny a Klebery zbytek lehce porazily, protože by měly víc vzorku.
Jenže tu gumu co koupím tady může být vyrobena úplně v jiné továrně a mít trochu jiné vlastnosti než testovaná. Na svém autě jsem měl 2x po sobě Bridgestony a na jedné sadě jsem najel 20 000 a ta druhá vypada na jednou tolik
Jenže tu gumu co koupím tady může být vyrobena úplně v jiné továrně a mít trochu jiné vlastnosti než testovaná. Na svém autě jsem měl 2x po sobě Bridgestony a na jedné sadě jsem najel 20 000 a ta druhá vypada na jednou tolik
Osobne by mne zajimalo, jak to opotrebeni merili.
Pisou ze😒br /> "opotřebení pneumatik je hodnoceno na základě průběžného měření úbytku dezénu během 12 tisíc km."
To znamena, ze s kazdou sadou pneumatik najeli 12000 km?
To by dalo dokupy 192000 km.
Navic mne zajima, jak se jim povedlo zachovat stejne podminky behem 12000 km pro vsechny...
Pisou ze😒br /> "opotřebení pneumatik je hodnoceno na základě průběžného měření úbytku dezénu během 12 tisíc km."
To znamena, ze s kazdou sadou pneumatik najeli 12000 km?
To by dalo dokupy 192000 km.
Navic mne zajima, jak se jim povedlo zachovat stejne podminky behem 12000 km pro vsechny...
Opotrebenie sa meria na stolici kde koleso beží proti odporovému válcu... tak sa dá dosiahnuť určitý výsledok ktorý síce má určitú váhu pri porovnaní s ostatnými značkami no oproti reálnemu životu (zaťaženie nápravy, zlé tlaky, zákruty, obrubníky, diery) je neadekvátne, takže určite nebudú brať reklamácie na to, že v teste to vydržalo 20.000 a mne len 15... 😄
Nejen opotrebeni, jednou mi na sluzebni vuz nazuli Dunlopy "made in France" a ty zase pri vjeti auta do kaluze samovolne zatacely doleva. Takze potvrzuji, ze je zapotrebi se divat nejen po znacce vyrobce a oznaceni typu, ale i po tom, kde byly gumy vyrobeny.
Jinak uz leta s uspechem pouzivam Nokiany. (v soucasne dobe HR2)
Jinak uz leta s uspechem pouzivam Nokiany. (v soucasne dobe HR2)
No opotrebenie je určite merané v skúšobni po nejakom skúšobnom cykle, nie v reálnej premávke, takže o rovnaké podmienky by som sa moc nebál.
Ty bys měl snad té Francii vyhlásit válku. Ty Ádo.
Gratuluji k fotce u nicku, jen u málokoho tak dokonale sedí.
Gratuluji k fotce u nicku, jen u málokoho tak dokonale sedí.
Je to blbost, Vysledky hodnotim ako neobjektivne, je to len platena reklama. Ja mam pneu SAVA Eskimo 3, po cca 30 tis. km su tak v polovici a drzia jak pribite. Nasjkor som tomu neveril, ale mechanik ma presvedcil. A cenovo si niekde inde ako pneu z prvych priecok testu.
je to normální placený PR článek, kterých je v novinách a časopisech plno. Už jen ten odklik "koupit" do běžného testu asi moc nepatří
Môžem potvrdiť, že Sawa Eskimo 3 sú na snehu výborné gumy. Rovnako dobré ako dunlopy alebo continentaly. Mne však jedna buchla v 170km/h. Na šťastie na zadnom kolese. Možno že bola podhustená alebo poškodená (bolo to auto z požičovne) ale dobrý dojem z tejto pneu mi to trochu pokazilo.
Continentaly co test vyhrály jsou o 180 Kč dražší než to Tvoje Savo , to my nepřijde jako "někde jinde". (bral jsem e-shop, kde jsem kupoval gumy já) 😉
Blbost to není, testy ADAC jsou určitě dělané objektivně... samozřejmě pak záleží na tom, čemu dáš přednost. Savy jsou opravdu dobré na sněhu, ale hodně ztrácí na suchu i mokru, což jsou moje priority (v mých končinách je souvislá vrstva sněhu na silnici výjimka).
Testy Adac považuji za objektivní, ale to je na každém z nás. Nikdo ti nic nevnucuje a je to pouze infomativní hodnota po spotřebitele, takže nevidím důvod někoho osočovat.
To že auto.cz přidá do tabulky odkazy na prodejce pneu, to už může být reklama na daný e-shop, ale v tom nevidím žádný problém.
Jinak preference každého řidiče jsou jinde. Někdo chce nájezd km, někdo zase záběr, stabilitu, odolnost vůči aquaplaningu atd. Proto mně třeba nevadí, že letní Conti mám na jednu sezonu, najedu nějakých 20- 25tisic, ale odvádějí svoji práci výborně. A proto se taky chystám do zimních Conti, protože mají nejlepší výsledky na sněhu a pro mojí zadokolku je trakce na sněhu dost důležitá při rozjezdech. Proto mi nevadí, když za 2 zimy půjdou do kytek.
To že auto.cz přidá do tabulky odkazy na prodejce pneu, to už může být reklama na daný e-shop, ale v tom nevidím žádný problém.
Jinak preference každého řidiče jsou jinde. Někdo chce nájezd km, někdo zase záběr, stabilitu, odolnost vůči aquaplaningu atd. Proto mně třeba nevadí, že letní Conti mám na jednu sezonu, najedu nějakých 20- 25tisic, ale odvádějí svoji práci výborně. A proto se taky chystám do zimních Conti, protože mají nejlepší výsledky na sněhu a pro mojí zadokolku je trakce na sněhu dost důležitá při rozjezdech. Proto mi nevadí, když za 2 zimy půjdou do kytek.
:yes: presne tak... je to určitá forma doporučenia a určite má vyššiu vypovedaciu hodnotu ako keby mi tu niektorý pacient v diskusii niečo radil, lebo to kupoval jeho ujo, teta, otec, pes... >😁
Presne tak, kazdy ma jine preference. Ja volil Alpin A4 z duvodu maleho opotrebeni, pac na pouzivani 4 roky z vysoka ....Pro me je dulezity vysoky vzorek, pac i takove celopatkove zimni protektory z Obnovy Brno s relativne bidnou smesi oproti novym gumam odvedou svoji praci na jednicku >😁
No neviem, čím sa mám riadiť: nemeckou inštitúciou dlhé roky vykonávajúcou porovnávacie testy pneu podľa jasných kritérií, alebo radou majstra pera a volantu z auto.cz, ktorý do sveta vykrikuje, že "moje gumy držia ako pribité". >😁 😉
Tak ti s klidným svědomím můžu říct,že savy jsou pěkný šmejdy.Tyhle testy maj jedno společný a to,že vepředu se pohybujou furt stejný značky renomovanejch výrobců a nechápu ty který šetřej na takový důležitý věci jako jsou pneumatiky.
Tak s klidným svědomím můžu říct,že největší šmejdy jsou barumky ty savy jsou průměr o dost lepší je kormorán snoupro,to jsou ty levné a dobré, značky renomovaných výrobců-spíše přestěhovaných výrobců,ještě michelin ten jde a sem tam contiky vše ostatní made in poland a china jo a ještě rusia,vždy když mě příjdou nové gumy tak se nestačím divit kde všude po světě se ty renomované značky vyrábějí >😒] Když vidím třeba goodyear made in rusia tak se jenom směju ale viděl jsem ty samé made in china a ta kvalita tam asi nebude,a lidi za to vysolej necelý dva litry za jednu-hlavně že tam je ten slavný nápis na boku ale že ta směs v té gumě jsou namletý bůchvíjaký houna :no: :no:
To byl vždycky značnej prodejní argument zdejších pneuservisů. "Pane vy jste si koupil Pirelli ale to nejsou skutečný Pirelli, tyhle jsou vyrobený v Maďarsku a jsou špatný a úplně jiný než ty co vám můžeme dodat my"
špatný zkušenosti s Barum? Bravuris 2 dopadávají relativně dobře ve všech testech. Já jezdím v zimě i v létě na barumkách a zatím bez problému. Je pravda, že jsem ale prémii ještě nezkoušel.
To "relativne" je velice podstatne slovo. Vetsinou konci tesne pred cinskymi znackami. Pokud chce mit clovek jistotu, tak bere Bridgestone, Dunlop, Goodyear nebo Michelin. Kdo jezdi hodne na snehu, neslapne vedle s Nokiany. Vechno ostatni je vetsi nebo mensi kompromis. Cenove rozdily nejsou velke, takze se nevyplati setrit.
tak u nás na severu čech je sněhu hodně a doteď jsem jezdil na Barum Polaris 2 a jelikož jsem byl spokojen, koupil jsem Polaris 3. S Bravuris2 jsem měl taky dobré zkušenosti, tak jsem je objednal na léto. Na silnici sedí dobře a brzdí také slušně. Neřekl bych, že si Barum dovolí dát pneu, která by byla nebezpečná. Nikdy bych na své auto nedal protektory nebo pneu z Tesca za 600kč.
Člověk si musí uvedomit, že Barumky jsou provinční značkou Continentalu. A Contíky jsou špička. Barumky využívají především starší technologie a levnější směsi. Jsou mraky horších gum. Pokud je člověk chce obout na nějaké výkonnější auto, či chce jezdit pilu, vybral bych raději osvědčenou značku. V opačném případě Barumky odvedou dobře svou práci.
Přesně tak. Svému vozu (a sobě 😉 ) dopřávám to nejlepší. Continental vyhrávají v tomto rozměru pneumatik několik let po sobě (či jsou v první trojce) a i když třeba Micheliny nesjedeš tak brzo, vždy beru jako stěžejní vlastnost chování na sněhu - jako nadšený lyžař, tzn, někdo, kdo občas vyjede na hory, je to nejdůležitější faktor - na sněhu ti to pořádně ujede jen jednou. Notabene když autem jezdí i partnerka - to je velmi rázný argument k volbě maximální bezpečnosti.
S Barumkami souhlas - s tím, že cenový rozdíl mezi nejlepšími a (lepším) průměrem (Barum) je pár stovek a za to rozhodně nestojí. 😉
S Barumkami souhlas - s tím, že cenový rozdíl mezi nejlepšími a (lepším) průměrem (Barum) je pár stovek a za to rozhodně nestojí. 😉
Nejlepší zimní, co jsem jezdil, byly GoodYear Ultra Grip. Ty bych komukoli doporučil. Teď jezdím Pirelli SnowSport a nic moc tedy.
Barum x Conti: Rozdíl pár stovek to je, ale volba už je na každém z nás.
Barum x Conti: Rozdíl pár stovek to je, ale volba už je na každém z nás.
Ad 1.) - jasně - v rámci první trojky, či pětky, jde pouze o otázku priorit.
Ad 2.) - rozdíl pár stovek to je, ale rozdíl v kvalitě je větší. Ale jak říkáš - "ale volba už je na každém z nás".
Ad 2.) - rozdíl pár stovek to je, ale rozdíl v kvalitě je větší. Ale jak říkáš - "ale volba už je na každém z nás".
Vyzkoušel jsem už poměrně dost pneumatik a zastávám názor že pokud se člověk rozhodne pro nějakou ze známých značek neudělá chybu. Důležité je asi nekupovat na normální auta protektory a neznačkové pneu z Číny. Výsledky testů jsou fajn ale to jakou pneu koupím u mne neovlivňují. To jestli je pneumatika na prvním nebo třetím místě v testu, protože se s ní do zatáčky dá jet o 2km/hod pomaleji mi nepřijde důležité.
Ehm, tak nějak, i když tam někdo láduje Micheliny, Conti, Bridge, vždy je to jen a jen o lehké noze a o předvídavosti. Myslí -li si někdo, že může na sněhu či srajdě jet stejně rychle, jako na suchu, nepomůže mu ani "svěcená".
Je dobré se dívat, s jakým umem na obyčejných zimních gumách jezdí obyvatelé našich hor,
a jaké jsou problémy těch, kterým nasněží ve městech jednou za zimu - jsou v čudu i s věhlasnými značkami. Případně si vyjedou o víkendu na hory >😁 Tady se potom projeví, kdo je šofér a kdo mezikus mezi sedadlem a pedálama. a nezáleží na tom, co má obuté.
Jako každoročně se bude nadávat na silničáře, nikdo nepřizná, že v zimě jezdit neumí.Tak uvidíme-první zprávy na Nově po prvním sněžení.
>😁
Je dobré se dívat, s jakým umem na obyčejných zimních gumách jezdí obyvatelé našich hor,
a jaké jsou problémy těch, kterým nasněží ve městech jednou za zimu - jsou v čudu i s věhlasnými značkami. Případně si vyjedou o víkendu na hory >😁 Tady se potom projeví, kdo je šofér a kdo mezikus mezi sedadlem a pedálama. a nezáleží na tom, co má obuté.
Jako každoročně se bude nadávat na silničáře, nikdo nepřizná, že v zimě jezdit neumí.Tak uvidíme-první zprávy na Nově po prvním sněžení.
>😁
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
chlapci, chlapci ale tu radite na auto obut vsteko mozne len nie cinu....ale v inych testoch trepete a obhajujete cinske a korejske kramy staby auta!!!! HA HA HA!!! Je mi z vas do smiechu. Cinske gumy nie ale auta ano...HA HA HA
KIA HJUNDAJ SANGJONG XILINILINFG s USB v zaklade ale na pneu Michelin...JOU BEJBY!!!!
KIA HJUNDAJ SANGJONG XILINILINFG s USB v zaklade ale na pneu Michelin...JOU BEJBY!!!!
Čínské auto asi koupíš jen těžko. Nicméně nejde o to kde je věc vyrobena ale kdo řídí výrobu a dohlíží na kvalitu. Troufám si řící že co já vím...Dunlop vyrábějící v Číně nebude mít problém s kvalitou...zatímo domácí značka LIWU ano.
Pro tebe to bude mozna prekvapeni, ale oni jsou dve Koreje - Severni neboli KLDR a Jizni. KIA a Hyundai jsou z Jizni Koreje, coz je jedna z nejrozvinutejsich zemi sveta, narozdil od Ciny a Severni Koreje.
Ale neboj, v 7. tride to budete brat na zemepisu...
Ale neboj, v 7. tride to budete brat na zemepisu...
ajaj dotkol som sa majitela korejskeho smejdu....domace kino z juznej koreji je pre mna taky isty smejd ako z ciny to plati o autach aj o pneumatikach
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.