Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Škoda Octavia 1,6 TDI – Superb v ohrožení

474 komentářů

KANKUNEN
měl být Superb v ohrožení tímto ošizeným Golfem s kufrem. Naopak Octavii kombi bude ohrožovat Golf kombi. Nebude mít nakládací hranu a vzadu bude mít nápravu místo trubky. Nějak meziřádky pořád čtu, že O2 byla pořádněji udělané auto.
zlysoused
No však Golf má pro tuto motorizaci taky "trubku", ne?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
positivemind
V plusech máte Lepší stabilita ve vysokých rychlostech než u 1,6 TDI
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Děkuji za upozornění, opraveno
WinDiesel
Proc je 1,6 TDI dlouhodobe nejprodavanejsi motoricaci Octavie, kdyz TSI je o 60 000 levnejsi jezdi se spotrebou "jen o litr vyssi".
A redakce tuto blbost neopomene pri sve lasce k benzimum alespon 3x zopakovat.
Konkurencni weby sice jezdily za 7,5 ale to nic neznamena.
Navic oba udaje, jak pro benzin tak pro naftu nelze brat vazne, dokud si redakce neumaze ruce a nezmeri spotrebu hezky po staru, kanystrovou metodouJe vseobecne znamo😒br /> Skoda Auto cipuje novinarska auta.
Skoda Auto nastavuje PP s rezervou pod skutecne realne hodnoty.
A ted mne kamenujte.
Jasné, zas teorie o *...se smir s tim ze tvoje modly jen smutne smrdí, zatimco moderni benziny jedou :-!
Slavek-TDM
Uz se zacinas menit na naftoveho Adu ai v tomto pripade se mylis. Rozdil prumernych spotreb u A7 1.6TDI vs. 1.2TSI 77kW je zmerenych (tedy nikoliv laboratornich) 1.17 L/100km. 😄
Ham.
No ale ona ta spotřeba o moc víc než o litr vyšší není.
[odkaz]
[odkaz]
Slavek-TDM
To jsou udaje pro starou OII, novych je minimum. Ale i u stary Octavie to bylo prumernych 1.2 l/100km. Jinak nase sluzebni auto byla kratka 1.4 90kW a prumer za nejakych 15 tisic km byl cca 6.1 :yes:
Ham.
Ano vím, ale nepředpokládám, že u nových motorů bude ten rozdíl jiný. Při jízdě v rámci limitů v ČR to bude vždy cca ten litr, při mixu kde bude větší podíl německé dálnice s vysokými rychlostmi ten rozdíl může růst (ano pod plnou zátěží benzín nepojede za 8,5 místo zmíněných 7,5 u nafty ale rozdíl bude 2 nebo i 3 litry). Naopak při převaze nějakých okresek ten rozdíl může být i pod litr. Diesel je účinnější motor a benzín jej ve spotřebě nemůže překonat, ale přeplňované nové benzíny nejsou nijak dramaticky daleko. Je to vždy o nájezdu, typu auta (velké těžké SUV v benzínu prakticky nedává smysl), požadovaném komfortu, ceně paliv a pořizovací ceně. Pro někoho je lepší diesel, pro někoho benzín. Obecně platí klasické, že pro svátečního jezdce benzín, pro větší nájezd nafta.
Futurista
To mě spíš zaujal ten čas z 0-100km/h. Papír udává 10s, při testu 13s. Tak buď ty tři vteřiny někam zmizely, nebo se to zkoušelo na zasněžených pláních, a v tom případě neměl test smysl.

No o ceně auta asi nemá cenu mluvit. Za tu cenu (myšleno základ 1,6 TDI) mám u konkurence silnější motor, auto plně vybavený (nemyslím kraviny tipu rozpoznání značek, lejno assist atd...) a pohodlnější kombík. Jasně, nebude to 590l, možná nebude mít vzadu tolik místa, ale bude mít pro rodinu naprosto dokonalý parametry.

Ale kdo chce kam, ať si pomůže sám...
Parda71 (BMWfans)
Taky mě ten rozdíl zaujal, ale ber, že je zima, cesty jsou promrzlé a auta na zimních gumách, takže ta trakce není jako na vyhřáté cestě na letních. Podle mě by šlo dosáhnout papírových hodnot v lepším počasí.
_Teddy_
Takto velke auto s hmotnostou 1.3 tony (s tymi vsetkymi "extras" to bude mozno aj pol druha), motorom o vykone 77kW a natiahnutymi 5 prevodmi nemoze nikdy dat 0-100 za 10 sekund. To je skratka nezmysel...
_MT_
Ono to totiž pod jedním testem nestačilo rozebírat, tak se to musí i pod druhým. Měřili to pravděpodobně na zasněženém letišti. Proto na něj ostatně jeli. Podmínky jsou do určité míry vidět na videu, ale nejspíš si našli o něco lepší plácek.
Xawier
...Bo 70 procent Octávií kupují fleaťáci do firem!!! Při ročním projezdu 40, nebo 50 tisíc měsíčně by si TSI koupil jen blázen. Nejde jen o spotřebu,ale hlavně každej motor je dělanej na jiné použití! Navíc TDI má mnohem vyšší zůstatkovou hodnotu při dalším prodeji. To co jsi psal ty je logické pouze pro soukromou osobu s nájezdem do 30t km ročně... Osobně bych dal také určitě přednost TSI před TDI. Ale to je zase jiná pohádka...
Ronault.
Vidíš, že ti to občas jde :yes:
šmoula nešika
:yes:
Nicco
To je prdsa tym, ze naftova firmena 1.6ka bude mat spotrebu v lavom pruhu D1 8L a 1.2TSI 14L. Mozno by pomohlo predavat za 500kc turbokit pre firemneho zavodnika - omedzenie otacok na 3500, tak by mal tiez max 8l/100 😄
Atila_
V tom clanku je chyba a nebo opravdu nizsi stredni trida se slabouckym diesel vyjde v lepsi vybave na osmset tisic tedy na castku na ktere konkurencni auta ve stredni tride dnes realne konci v absolutnim maxu?
Futurista
To asi nebude chyba. 1,2 TSi stála cca 730, tohle je o 60 dražší... Taková nejprodávanější klasika... >😁
Parda71 (BMWfans)
Pánové, nechápeme podstatu příplatkové výbavy a fakt, že Škoda většinou novinářské auta plní výbavou pod střechu? >😁
kari.laz
Narvali tam co šlo-

Výbava testovaného vozu😒br /> Elegance Plus v hodnotě až 21 600 Kč: 17" kola z lehké slitiny, kontrola tlaku v pneumatikách, asistent rozjezdu do kopce, vyhřívané čelní sklo, Parking Assistant (parkovací senzory vpředu a vzadu) a barevný Maxi DOT (+15.000,-)
Traveller Assistant: rozpoznání dopravních značek, Intelligent Light Assistant, Light Assistant, Lane Assistant, infotainment navigační systém Columbus, barevný Maxi DOT, vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním a senzorem vlhkosti, dešťový senzor a osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu (+65.800,-), Automatic Parking Assistant (+14.000,-), bi-xenonové světlomety s LED denním svícením a natáčením do zatáček (+24.500,-), rozpoznání únavy Driver Activity Assistant (+1.500,-), elektricky ovládaná, vyhřívaná a sklopná zrcátka s pamětí, automatickým stmíváním a osvětlením nástupního prostoru (+6.000,-), elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a spolujedce (+30.000,-), paket Green tec (+2.000,-), exteriérový chrompaket (+3.000,-), komfortní telefonování s vnější anteénou a hlasovým ovládáním (+7.500,-), malý kožený paket (+1.000,-), potah sedadel Alcantara/kůže (+35.200,-), černé přední mlhovky s funkcí Corner (+3.000,-), vyhřívání zadních sedadel (+4.900,-), Sound System Canton (+12.900,-), roletka Sun and Pack (+3.000,-), zásuvka na 230 V (+2.500,-), asistent rozjezdu do kopce (+2.000,-), Driving Mode Selection – volba jízdního profilu (+2.500,-), nezávislé přídavné topení s dálkovým ovladačem (+24.500,-).
Choochoo
To je dnes vsude samej assistant a pak se clovek divi, ze mu blyskaji do ksichtu proti jedouci ridici dalkove, kdyz si ten jejich assistent mysli, ze uz proti nic nesviti. Asi si budu muset prizvednout tlumene, jako ochranu proti temto super assistantum >😁
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Je to tak, Octavia může stát i přes 900 tisíc, Superb dokonce 1,2 milionu [odkaz] Ale pak je to auto s výbavou, kterou v mnoha případech u konkurence vůbec nedostanete.
Dixik2
Já se dostal na 935 100 Kč-OIII 1.8 TSI DSG Elegance.

Teď v ceníku nově DAB-3000 Kč,zadní LED světla pro Ambition-3 500 Kč.
Koženka pro opěradla zadních sedadel pro Eleganci-500 Kč
esenbe
To je argument jak vrata. Jasně sice do O 3 a superbu jde dát to co jinam ne, co na tom, že pak zaplatím jako za auto o třídu výš a třeba ještě prémii. Hlavně, že to jde ... díky škodo
Parda71 (BMWfans)
Nikdo ti to nenutí a můžeš si odvést Škodu v základu, kde ti nechybí krom klimy nic. Nechápu co je na tom k nepochopení.
esenbe
Jde mi o to, že to přece není plus mít možnost narvat nižší střední všeljakou výbavou i za cenu toho, že se dostanu na ceny střední prémie. Pořád je to omýláno jako velké plus škody, ale je to vážně až takový plus ?
jossalito
Možnost volby je vždy plus. Bez debat. :-!
Ham.
Vždy je to plus a na tomto modelu je založená strategie německých značek obecně. Ne každý potřebuje vyšší střední a klidně si koupí střední nebo dokonce nižší střední v plné výbavě. Prostě proto, že mu to velikostí vyhovuje a má na to aby nejezdil v holobytě. Zdejší diskuze bychařů kteří se dohadují jaké větší auto by si koupili za 0.7, 0.9 či 1.1 mega je typicky česká záležitost. Náš trh je dnes pro automobilky včetně Škody malý až nezajímavý takže tyto teorie jsou jim ukradené a orientují se na typického Němce, Švýcara, Rakušana nebo Brita a tam taková strategie příplatků má své opodstatnění (třeba ve Švýcarsku nebo Rakousku u Škody doslova frčí téměř plné palby se 4x4). Vedle zájmu konkrétních zákazníků (tím netvrdím, že jich je 90😖 má tato strategie ještě sekundární efekt a tím je daleko větší image modelu. Image se netvoří základním motorem a minimální výbavou "cena od" ale vždy vrcholným modelem. Prostě OIII RS v plné výbavě dělá prestiž modelu, to že jich jezdí pár a vedle toho tisíce 1.2 je šumák. Je to stejné jako M3 nebo RS5, prostě osmiválec s výbavou, kterou v mnoha případech nemá ani vyšší střední to je ten pravý imagemaker pro danou řadu i když 99% se prodá s dvoulitrovou naftou s kterou jezdí kdejaká šikmooká plečka.
esenbe
Trošku si to protiřečí s tím, že octavia je velikostně auto na hranici střední třídy. Já třeba osobně nejsem příznivcem výbav. Jsem uplný opak zákazníka co popisuješ. Chci hlavně to dané auto s tím daným motorem a klima,rádio a el. okýnka mi stačí. Nic víc nepotřebuju. Nejsem si jistý teda jestli jsem čecháček, ale myslím že takových je nás víc i všude ve světě
Ham.
To ale vůbec nevylučuje, že je hromada zájemců na opačném pólu, kteří mají zájem o slušnou výbavu i u auta nižší střední a přece si je výrobci nenechají odejít ke konkurenci. Ten kdo opravdu s autem jezdí a nekupuje si jej na leštění a má dostatečné prostředky tak určitě věci jako xenony, vyhřívané sesle, třeba i to nezávislé topení nebo alespoň vyhřívané přední sklo, lepší provedení sedadel, v řadě případů automat nebo navigaci nepovažuje za výstřelky zhýralých milionářů ale za věci denní potřeby. Na západ od nás je dokonce často vidět jev, kdy průměrná motorizace u daného modelu je nižší než u nás, ale výbava je daleko vyšší . U nás vidět třeba základní modely jako 114i, 114d, 316i nebo 316d je prakticky zázrak (a když tak jako ojetiny dotažené z venku), zatímco v Německu se jich kupují hromady a často s lepší výbavou než v ČR typické 118d nebo 320d (stejná situace je u ostatních výrobců).
Parda71 (BMWfans)
Pokud ti stačí základ, tak proč se vůbec vzrušuješ nad Škodou za 800K? I pro tebe má Škoda variantu, tak nechápu tvé rozhořčení >😁
jossalito
>😁 :yes😒br />
Jen doplním, bežný úkaz na západ od našich hranic je, že potkáš auto, které má základní motor, ale výbavou je nadupané až po střechu.
Parda71 (BMWfans)
Ano, ale i u nás jezdí OII s černými zrcátky minimum o OII Tour nemluvě. A na co velké motory do zacpaných měst.
_MT_
Je to značné plus, pokud chceš jen pár specifických věcí. Plné výbavy nejsou tak drahé, pokud si dokážeš vyjednat cenu, a pak máš výhodu, že můžeš vynechat věci, které ti zase vadí. To mne většinou štve u Japonců. Musím mít nejvyšší výbavu, protože to, co chci, v nižších není, ale tam mi zase nutí věci, které prostě nechci. Utratit milion za auto, se kterým nebudeš spokojený, je něco, co si rád odpustím.
Nicco
"Ale pak je to auto s výbavou, kterou v mnoha případech u konkurence vůbec nedostanete."
Tak je pravda, ze u malokoho sa da dokupit lepsia zadna naprava, nez je v zaklade alebo zadny stierac, skrabka a dazdnik. 😄
Makovnik
Ked tuto vybavu nalozim do Lancie Delta 2,0 JTD 165k, tak okrem bufiku, vyhrievania zadnych sedadiel, celneho skla a systemu rozpoznania unavy je tam vsetko a konci to na 823000Kc 😄
Nech ten zvysny balik stoji 40000, aj tak je 804000 za Oktu hodne vela. Rozdiel 60tis. zhltne priplatok za 2,0TDI.
Parda71 (BMWfans)
Delta >😁 >😁 >😁 :yes:
Makovnik
Jaj sorry, nema skrabku :yes:
_Teddy_
Bez skrabky je to srot! Nechapem ako dnes este mozu predavat auta bez takej podstatnej vybavy...
😄

btw kedysi ked vysli prve Favority, mali v celnej maske ten skodovacky znak len volne zasunuty. Ked sa to rozkriklo, decka po sidliskach to kradli na tucty a stretnut favo so znakom bolo pomaly raritou. Tipujem ze s tymito skrabkami to bude nieco podobne...
Pacho69
předpokládám, že víko nádrže je zamčený?
Parda71 (BMWfans)
U Rapidu ne, u Octavie ano.
šmoula nešika
Tak tak.
Dixik2
Tohle má taky torzku. :-! Je na podvozku Brava.
Makovnik
Ma, a co teraz? >😁
Dixik2
Že to neumí česky. :-!
Makovnik
No holt, nieje to pre blbych; ocakava aspon trosku vzdelaneho vodica >😁
Dixik2
Oni by měli být spíš vzdělaní dealeři,což nehrozí. >😁
Makovnik
To ano, to je druha vec >😁 , ale take ftakoviny nerobia auto zlym 😉
Nicco
Deltu/Bravo by som tu netahal, lebo ked uz na to pride, tak Octavia je proti tomu super auto.
Makovnik
A cim? velkostou kufra?
strýček BOB
To je zase cenovka >😁 to zase budou elaboráty, jak se za ty prachy nechá koupit kde co, jenom ať to není Škoda.
Futurista
... nejhorší je, že je to pravda... 8-s Bohužel...
kari.laz
obzvláště tohle " jenom ať to není Škoda." >😁 Pak už na ceně nezáleží >😁
twistedTSD
:yes: ...
strýček BOB
Když budu u konkurence chtít benzínový motor, Columbus a bufík s dálkovým ovládáním, tak dostanu co? Nic, utřu nudli. Až si budeš v reálu jednou vybírat auto, tak to pochopíš.
Choochoo
Auto vetsina kupcu kupuje na jezdeni, takze jde spise o to, aby ten benzinovy motor jel a nezdechaval jako TSI a pak sis tam nemusel jen vyhravat Columbusem a pritapet bufikem 😉
Parda71 (BMWfans)
Které TSI zdechává? >😁 Pokud neumíš pracovat se spojkou, tak doporučují kondiční jízdy v autoškole, tam tě to doučí 😉
idam.i
Som zvedavý kolko Colombusov budeš musieť dokupovať vďaka lopkárom ?
esenbe
Holt budeš muset koupit u konkurence o třídu vyšší auto. A dokonce i ušetříš ...
Atila_
Proc bych mel kupovat Columbus, kdyz u konkurence narozdil od Skodovky muzu mit navigaci vestavenou? :-!
XTad
Jenomze novy Columbus uz je taky vestaveny.
Aladeen
Akurát to bude väčším lákadlom pre zlodeja 😉 keď tam natrieska človek nepodstatné veci..
Mireon
Poradím Vám bufík s dálkovým ovládáním jde dát do každýho auta a nemusí být ani nový. Kvůli tomu si nemusíte kupovat škodovku.
jossalito
Jde, jenže ne každý to má jako příplatkovou výbavu, to kvůli záruce. 😉
Mireon
Tak nevím, máme asi 10 aut s nezávislým topení a uším jen jedno to mělo z továrny a z žádným není problém akorát ty co to měli dodělávané mají dálkové ovládání s dosahem asi 1km což je lepší. Dnes už tam stejně nejspíš všichni cpou webasto.
PavelG
Autori mne stale prekvapuji, pod jak hrozny sracky se jsou ochotni podepsat. To uz se asi fakt nejste schopni upichnout nikde jinde, jinak mne to rozum nebere.
Bože ty ses krupan >😒]
leone
...dát za 1.6 TDi s 5.-ti kvaltem !!!!!!!!! 800 tis., tak to je zlý sen >😁 >😁
Choochoo
To neni zly ale cesky sen >😁
Baron de Maxim-Fratzek
Chápu, že někdo chce za každou cenu nové auto, ale toto hraničí s nesvépravností... Za 800 můžu mít lehce zajetou BMW 530d v automatu s navigačkou, ve vepří, s veluxem, hlíny 18, metla, cokoli.
mario79sk
uz zakladna cena ktoru tam uvadzaju pri tejto motorizacii je prehnana - 21 tisic eur.
Ozzman
Ukaž mi někoho, kdo si koupí Octávku 1.6Tdi v plný palbě?😊 Většina aut bude kolem 500-600 tisíc..
Za 800 máš Passata/Superba/Mondeo... To snad ani nikdo nebude uvažovat o Oktávce v téhle cenové s 1.6TDI
Parda71 (BMWfans)
Podívej se někdy kolem sebe a možná budeš překvapen kolik jezdí OII combi Elegance 4x4, DSG v kůži, neřku-li kolik jezdí Laurinek 😉 Tam ty ceny rozhodně nebyly 500-600K
Ozzman
Ale to nejsou auta s motorem 1.6 Tdi / nebo TSI 1.2 jak je tu rozebíráno 😉 , ale když už, tak vrcholné motorizace 😄
Parda71 (BMWfans)
I 1.6TDI ve 4x4 šlo dovybavit. Ale to nemění nic na faktu, že ti takovou výbavu nikdo nenutí. Nebo se taky podivuješ nad BMW 114i, které můžeš mít i za milion, pokud chceš? V podstatě věci není rozdíl. Němci (a Škoda) prostě mají jinou politiku příplatkové výbavy a dovolí ti v autě mít i to, co jinde nedostaneš. Logicky to musíš zaplatit ale.
Ozzman
To já vím, že MŮŽEŠ, ale já konstatuju, že tu někteří brečí nad tou cenou 800 tisíc. Jenže nikdo jim nenutí to auto mít v plný palbě a za 500-600 se dá koupit slušně vybavená O III TDI 1.6 a levněji TSI 1.2. To je celé. A takových TDI 1.6 /1.2TSI v plné bude jezdit minimum. To sis asi spletl vlákno 😄 Příplatková výbava se prodraží u hodně aut...
Parda71 (BMWfans)
No raději nic >😁
Ronault.
No ale ani těch 500t rozhodně není málo za 77 kW diesel, stejně vybavená 308 výjde na 330t, samozřejmě, je to končící model, ale není třeba chodit daleko, i ta i30 výjde mnohem lépe... Prostě příplatek 60t je za TDI příliš moc, což v době výborných TSI je jasná volba pro soukromého kupce.
mario79sk
Ale aj 500 tisic je vela za danu motorizaciu a zakladnu vybavu, cena je poriadne prestrelena.
Ozzman
1.6 Ambition TDI za 480 + pár příplatků, co k životu potřebuješ.. .. Neni to holobyt jako Active.. Přijde mi to adekvátní na koncernové auto velikosti Octavie. Také by se mi líbilo, kdyby stálo o 100-150 tisíc méně.. jenže proč by slevily, když nemusí? Počkej si leda na předváděcí nebo bazarové kusy 😄
Parda71 (BMWfans)
Škoda má chytře drahé naftové motorizace i oproti Golfu z jediného důvodu. Kupují se do firem, kde na to v rámci fleetu stejně zákazník dostane množstevní slevu. O to výhodnější jsou zase TSI, u kterých jsou ceny nastaveny dobře.
Mireon
Ano za 800 je 2.2TDCI Mondeo kombi v automatu a titaniu X kde je výbava o které se škodovce může jen zdát (i v příplatcích) v základu.
_Pavel
Při pohledu do ceníku je u toho Mondea cena 962 tisíc a ještě zbývá fůra věcí dovybavit, zběžným pohledem za 100-200 tis. Není tam např. navigace, bluetooth, atp. Jediný podstatný prvek proti OIII, který k Mondeu existuje (za příplatek 34 tis. je poloaktivní podvozek). OIII má naopak modernější asistenční systémy (logicky, vzhledem k tomu, že Mondeo je výběhový produkt).

Sice uznávám, že při rozpočtu kolem 800 tis. dle ceníku bych silně tíhnul k Mondeu (v jiné, nižší výbavě), ale buďme ke Škodovce féroví, ano?
Mireon
Jasně ceník je jedna věc na škodovku vám nikdo 25-30% slevu nedá narozdíl třeba od mondea. Octavia 200koní naftu nemá kdo ví jestli bude mít benzín. Já teda zrovna navigaci nepotřebuji. Bluetooth to je pravda to mám v příplatcích ještě je tam tuším barva a něco dálšího. Je tam hlavně ventilovaná kůže. Jinak asistenční systémy nekomentuji. Ty pro mě nejsou vůbec zajímavé. Maximálně asistent dálkových světel,ale ještě jsem se nesetkal s takovým který funguje tak dobře jako když to člověk dělá sám. Docela by mě zajímalo co by jste do toho mondea dal za 200tis. Kromě navigace, bluetooth a barvy možná nějaký kola už mě toho moc nenapadá.
Parda71 (BMWfans)
Napsal jsi to dobře, MŮŽEŠ mít. Ty bys volil jeté BMW (já taky), někdo hold Octavii v plné, kterou si ve firmě stejně odepíše z daní a za tři roky slušně prodá a koupí další. 😉
twistedTSD
Snad tu nebudeš srovnávat ojetinu s novým autem? 8-s
beibej
"Chápu, že někdo chce za každou cenu nové auto, ale toto hraničí s nesvépravností... Za 800 můžu mít lehce zajetou BMW 530d v automatu s navigačkou, ve vepří, s veluxem, hlíny 18, metla, cokoli."
Jen mentál by si koupil 530d když za stejných 800 lze sehnat Rollse nebo Bentley >😁
hikeen
Nevím proč všude musíme číst ty opěvné články na novou Oktávku?(teda vím zaplacené PR jen neoznačené) Nová Oktávka bude dobré auto. Ale už to trochu novináři přehánějí...Řeči o tom, jak se Oktávka někam posunulu atd. Snaha vyvolat, že je to auto něco víc než je. To, že je ještě více nafouknutá z ní nedělá lepší auto vzhledem ke konkurenci než byla O2. A stokrát opakované o zadní nápravě je pravda. To,že 2.0 TDI nemá víceprvek je ostuda. Ale to se myslím během pár měsiců změní....
jossalito
Nemusíš, ty opravdu nemusíš. Ale koukám, ty chceš. :-!
JuckiCZ
Suzuki Kizashi za 680 000.
Výbavy nebudu zkoumat, jen vím, že u Suzuki mi nic nechybí a že toho Octa nebude mít o moc víc.
120 000 mám na benzín (na ty cca 2 l/100 km, co to bude žrát navíc) a kromě menšího kufru získám všude - nesrovnatelně lepší motor, převodovku, podvozek, prestiž i design.
Ano, Octávii koupit kolem 400 000 tisíc smysl má, ale tohle opravdu ne! >😁
A samozřejmě toho bude určitě víc ze střední třídy, než Suzuki, jen mě prostě napadlo jako první.
Parda71 (BMWfans)
V čem je prestižní auto střední třídy od výrobce, který si udělal jméno především na malých autech? >😁 Dneska to tu je opět výkvět za výkvětem.
JuckiCZ
Jde o to, že je to plnohodnotná střední, že toho jezdí málo, že to nerachtá - není to diesel, že nepotkáš nevybavaný kus,...
Nemluvím o prestiži značky, ale vozu 😉.
Parda71 (BMWfans)
No jo, Škoda si na sebe sama upletla bič tím řazením do střední třídy, protože hodně lidí jez toho zmatených. Octa má výhodu ve své univerzálnosti. Může se měřit v 2.0TDI nebo 1.8TSI se střední třídou, ale v 1.2TSI za 350K i s nižší střední.
Není diesel a nevybavený kus? Octa se neprodává v benzínu a nejde dovybavit? Nebuď směšný.
JuckiCZ
O to nejde, já tu řeším koupi konkrétního vozu - specifikace v testu a smysl této koupě.
Octa má určtě výhody v univerzálnosti, nenapsal jsem, že ne!
Až se tu postaví benzínové auto se šestikvaltem a multilinkem, tak pak to bude jiná debata, ale to tady neřeším, ani řešit nebudu.
Řeší se to, že tady tvrdíš něco o prestiži.
Nebo Ty si opravdu myslíš to, že je tako testovaná specifikace prestižnější, než Kizashi? >😁
Parda71 (BMWfans)
Děláš si ze mě srandu? O prestiži jsi tady mluvil jen ty, já ti jen vyvrátil tvé tvrzení o Suzuki a jeho domnělé prestiží díky tomu, že "nerachtá", což není argument, ale blbost. O tom jak to s prestiží je, ti vysvětlují v příspěvku z 13.25.

O smyslu takto nakonfigurované Octavie se s tebou nikdo nepře. Tady to je jen o schopnosti pochopit fakt, že tohle je novinářské auto, které je takhle nakonfigurované schválně, aby se novinářům a tedy i čtenářům a potencionálním kupcům ukázalo co vše nový model umí a co vše může mít. A ano, najde se člověk, který si i takové auto koupí, ale prvotní smysl je, aby si lidi připláceli alespoň za něco a nemusí to být nutně extras za čtvrt mega. V tom mají automobilky největší tržby
JuckiCZ
Prestiž jsem zmínil jako první, to ano - ale pouze jako jednu z výhod.
Vrtat jsem se v tom však nezačal jako první, to jsi začal až Ty - takže tvrdit něco o prestiži náleží Tobě, zmínit prestiž - to zase náleží mě 😉.
A rachtání dieselu beru jako argument, pro mě to má veliký vliv na prestiž (ikdyž to může být subjektivní, ale o tom přece diskuse je 😉 ).
PS: První dvě věty brát prosím s úsměvem a nadhledem! Nejsem jeden z těch, co by chtěli řešit takto stupidní slovíčkaření na fórech pořád dokola 😉.
Parda71 (BMWfans)
Vrtal jsem se v tom, protože jsi plácl blbost.
Rachtání dieselu, dobrá, možná máš s novými CR diesely zkušenosti, možná nevíš o čem mluvíš, každopádně to je argument jako noha, když se Octavia nabízí také s benzínem, takže je jasné, že nebude to zmiňované Kizashi srovnávat s 2.0TDI ale TSI že ano 😉 A co si budem, pro tebe je rachtání dieselu nevýhoda, ale co by za takový "rachot" Kizashi dalo, aby se aspoň něco v Evropě prodalo.
V pořádku, normálně diskutujeme 😉
_MT_
V tom případě řešíš hlouposti, protože zájemce o podobný vůz o Kizashi jen tak nezavadí. Něco jiného by bylo, kdybys porovnával obdobnou Octavii (tedy nejspíš 1,8 TSI dovybavenou na stejnou úroveň). Že neřešíš výbavu, byl dobrý fór, vzhledem k tomu, o jaké peníze jde. Tím spíš, že pak mluvíš o nějaké úspoře.
KANKUNEN
No ještě litr a třílitr a zastane 4 třídy najednou.
twistedTSD
Myslím, že do střední třídy ji řadí pouze novináři.
Ozzman
:yes: Taky sem se chtěl zeptat, co je na Suzuki prestižního? A v čechách bude vždy prestižněji pro masu působit Oktávie! >😁 I když se mi Kizashi líbí je to holý fakt... 😄
JuckiCZ
Nevím, co je prestižnějšího, na typickém zástupci nižší střední (kterých tu bude jezdit víc, než čehokoliv jiného) se 77 kW dieselem na 17" kolech oproti zástupci střední třídy (který tu bude k vidění jen velmi vzácně) se 131 kW benzínem na 18" kolech.
Parda71 (BMWfans)
Nic, prestiž nemá ani jedno, ty jsi s tím začal. Prestižní auto je MB E nebo 5er a výše, rozhodně ne Octavie v plné ani velké Suzuki, které se může tvářit jako výhodná koupě.
JuckiCZ
Jednooký mezi slepými generálem 😉.
Jistě, prestižní v pravém slova smyslu není ani jedno - ani MB není, když parkuje vedle Aston Martina, nebo RR, ale prestižnější a méně prestižní použít podle mě lze a o tom se tady bavím.
Parda71 (BMWfans)
Zamotal ses do toho a teď kolem sebe kopeš. Dobře, rozeber si Kizashi a jeho potencionální prestiž v ČR. Model, jež v prodejích paběrkuje a v podstatě nikdo jej nezná. Málokdo si jej všimne a asi málo lidí tě poplácá po rameni co že sis to koupil. Octavie v solidní výbavě má u lidí auru dokonalého vozu. Proto ten zájem a jistá sorta ti to bude i závidět. O benefitech jako výrazně lepší zůstatková hodnota apod. ani nemluvě. Ne, ani jedno není prestiž ní model a už vůbec ne prestižní výrobce, ale troufám si tvrdit, že s Octou vždy uděláš v ČR větší parádu, což se snad dá považovat za jakousi obdobu prestiže. Neříkám, že je to dobře a neříkám, že já bych ti po rameonu plácal, ale je to tak (taky bych volil Kizashi v manuálu)
JuckiCZ
Nechci kolem sebe kopat, nechci být ofenzivní, ani nepříjemný! 😉
Celej problém je, že já nevěřím tomu, že nejčastěji se vyskytující model na silnicích, který často jezdí ve směšné výbavě má vysokou prestiž (chceš-li "udělat parádu").
Stojím si za názorem, že pokud někam přijedeš dieselovou octávií a Kizashi, tak ať to auto člověk zná, či ne, tak se nad tím Suzuki víc pozastaví (už jen ta větší kola dají na prvním dojmu a k tomu ještě zvuk diesel vs. benzín) a určitě vyvolá víc zájmu a víc rozruchu. Když tím přijedeš k někomu na návštěvu, tak jsem přesvědčen o tom, že na Suzuki se začne vyptávat víc lidí (značka, model, motor, výkon, výbava...), než na Octávii, jem přesvědčen, že se za ním otočí víc lidí (sám mám Rovera, takže vím, o čem píšu) a tudíž Suzuki beru jako auto, které udělá větší parádu a tudíž má i prestižnější postavení.
A to se bavíme o automobilových analfabetech, když to auto potká někdo, kdo se v autech vyzná, tak tam není už vůbec co řešit.
Nejde o to, kdo Tě poplácá po rameni, že sis to koupil, jde o to, kolik zájmu a uznání ten vůz sklidí 😉.
Ozzman
Ano, zeptají se lidi, lidi co se o auta zajímají, ale na masu bude prestižněji působit Oktávka f plný palbě 😄 Jde o to, jakou cílovou skupinu chces oslnit.
Pacho69
No upřímně Kizashi v 4x4 v 2,4 benzínu s automatem se tedy úplně nestrefil svými vlastnostmi do nátury evropských řidičů (a jiná kombinace bohužel není k dispozici), možná proto se prodává za to, za co se prodává. Špatná technika to asi není, ale její spojení není úplně šťastné. Takže cena je taková, jaká je. Navíc mě prostě u japonců pořád štve ta jejich výbavová politika...
JuckiCZ
Manuál a předokolka je k dispozici a to mi přijde v pohodě 😉.
Parda71 (BMWfans)
Proč pořád dokola srovnáváš Kizashi vs Octavia jako benzín vs. nafta? To už děláš schválně, ne? >😒]

Dá se s tebou jinak souhlasit, ale já to nemám ze své hlavy. Myslím si o sobě, že jsem člověk poměrně společenský a v mých diskuzích s mnoha lidmi skončím u aut a drtivá většina lidí má Octavii za vzor dokonalého auta. Proto se taky tak prodává, protože ti lidé jsou přesvědčeni, že si kupují ideál, byť tomu tak někdy není a pro cesty do práce 5km opravdu OII 2.0TDI nevyužijí, ale to už je věc jiná. Nicméně dá se na tohle aplikovat to o čem píše kolega dole, na těch stupidních prupovídkách octa f tdi f plné palbě opravdu totiž něco je.
JuckiCZ
Vlastně to dělám schválně 😉.
Ale z toho důvodu, abych pořád rozvíjel jen to téma, se kterým jsem sem původně přišel.
Viděl jsem Octávii s malým Dieselem a pětikvaltem ta 800 000 Kč a hned mě napadlo srovnání s Kizashi (asi právě proto, protože má pevnou cenu a nemusím se drbat s přplatky), tak jsem chtěl vyjádřit, že tato Octávie mi nedává smysl už jen když vezmu v potaz Kizashi a nebudu brát v úvahu jiné značky.
No a tuto úvahu jsi mi napadl a teď už to jen a jen rozvíjíme 😉.
To, že v ČR jsou masy takové, jaké jsou, psát nemusíme, ale lidé, kteří chodí na tento server by takové názory mít neměli, oni by totiž o autech měli něco vědět 😉.
Parda71 (BMWfans)
Pro tebe je ta úplná fixace výbav japonských aut výhodou? Němci jsou sice druhý extrém, ale je to určitě klad. Individualizace je krásná věc. Třeba Accord je neskutečně povedené auto, ale díky výrobě v Japonsku se prodává na nereálné peníze a ta nemožnost individualizace jej ubíjí. To samé si myslím platí i pro Kizashi. Pokud se tohle nezmění tak to pořád budou volby fajnšmekrů a znalců.
JuckiCZ
Je to pro mě velkou výhodou z hlediska ceny - když mrknu na jakéhokoliv japonce a dovybavím cokoliv evropského na srovnatelnou výbavu, jsem u japonce o veliké sumy níž s cenou. Evropská auta to nechce moc dovybavovat, protože čím více příplatků, vím více je to předražené.
Když si vyjedeš Hondu Civic Sport 1,8, tak cenově porazí kohokoliv. Problém je v tom, když si člověk začne vymrčovat střešní okno, ale nechce kůži, nebo chce vyhřívané sedačky, ale nechce střešní okno atd. Ono několik dobře postavených výbav a možnost ke kterékoliv výbavě kterýkoliv motor není nic špatného, problémem je, když se to nepovede - třeba právě Accord. Když chci 2,4ku a nějakou střední výbavu, mám smůlu - a to mi přijde Lifestyle dosti důstojná výbava na top motor...
Třeba u Kizashi mi to přijde všechno v pořádku, k němu se ta 2,4ka prostě parádně hodí, tak nevidím důvod nabízet jiný motor (a tržně se teď nechovám, to bych tam nacpal špatný diesel a on by si to evropan koupil...), výbava je dobrá a cena v rámci třídy taky super. Jedinou výtku bych měl - nemožnost kombinace manuál + 4x4, ta by se tu hodila...
Takže sečteno a podtrženo - ideál je něco mezi (třeba u Civica je to v pořádku sestavené) a já radši Japonskou cestu, kdy zkousnu za stejné peníze něco navíc, po čem úplně netoužím (tudíž to tam mám vlastně zadarmo), nebo něco malého oželím a velké peníze ušetřím 😉.
Parda71 (BMWfans)
_MT_
Prestižní = s dobrou pověstí, vážený, uznávaný, ceněný. Což jednoznačně implikuje subjektivitu (tedy záleží na společnosti, ve které jsi) a tady si Škoda povede lépe než Suzuki (v rámci české kotliny). Rozdíl je vidět, když auto nemají před sebou, jen řekneš, co máš. Spousta lidí je zvědavých, něco neobvyklého určitě přitáhne pozornost.
Ozzman
V ČR uděláš větší parádu s Oktávkou Elegnace, než se suzuki 😄 To je celé 😄
Aladeen
a čo je prestížne na Škodovke ktorú má každí druhý ? :no: Suzuki Kizashi na cestách len tak nestretneš 😉
kari.laz
Tak s tou spotřebou jsi hodně ustrěllil, pokud to porovnáváš s 1,6 TDI

[odkaz]

A jinak tady máš ještě srovnání rozměrů, které není nikterak dramaticky rozdílné😒br />
Kizashi😒br />
Rozměry dle nákresu - vnější rozměry
a) délka (mm): 4650
b) šířka (mm): 1820
c) výška (mm): 1470
d) rozvor (mm): 2700
e) rozchod vpředu (mm): 1565
f) rozchod vzadu (mm): 1575
Rozměry dle nákresu - vnitřní rozměry
g) podélný prostor vpředu min/max (mm): 840 / 1060
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 600 / 860
i) výška nad sedadlem - vpředu (mm): 990
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 900
k) šířka vpředu (mm): 1490
l) šířka vzadu (mm): 1490

Octavia 3😒br />
Rozměry dle nákresu - vnější rozměry
a) délka (mm): 4659
b) šířka (mm): 1814
c) výška (mm): 1461
d) rozvor (mm): 2686
e) rozchod vpředu (mm): 1549
f) rozchod vzadu (mm): 1520
Rozměry dle nákresu - vnitřní rozměry
g) podélný prostor vpředu min/max (mm): 830 / 1070
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 580 / 830
i) výška nad sedadlem - vpředu (mm): 1040
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940
k) šířka vpředu (mm): 1470
l) šířka vzadu (mm): 1470

Kizashi je super, ale zrovna OIII na něj rozměrově moc neztrácí a nabídkou jednoho rozežraného motoru to taky moc nezachraňuje.
JuckiCZ
S tou spotřebou vycházím z toho, že jsem ve dvou recenzích četl/slyšel, že se Suzuki není problém jezdit pod 8 l/100km. A nemám důvod jim nevěřit.
A navíc, když pojedu s tím dieselem na krev, Kizashi nepojede ani ne půl plynu, proto mi to nepřijde tolik přestřelené 😉.
Mireon
Rozežraný motor? cca 130kw benzín a 8,5l? To co platí u suzuki asi neplatí jinde že?
JDM
jezdívám do jihlavy do subaru\suzuki a vždy si ho tam prohlížím (kizashi) je to fakt nádherný auto :yes: mejt ten balík vys.ru se na nějaký audi VW nebo BMW a jdu pro něj 😉
JuckiCZ
Za takovej balík snad ani žádný Audi/BMW nekoupíš >😁
JDM
jakto že ne??? třeba to kizashi v jihlavě r.v. 2011 najeto 30 000km cena 470 tis , Audi A4 avant r.v. 2011 najeto 30 000km cena 470 tis
JuckiCZ
Aha, já myslel nový auta 😉.
Parda71 (BMWfans)
Mít to zadní náhod, tak to je kup století 😉
_MT_
😄
androidromano
"Existují kompaktní hatchbacky s lepším podvozkem a podstatně zajímavějšími zážitky z jízdy, existují i komfortněji naladěná auta a existují spousty levnějších sedanů a hatchbacků nižší střední třídy. Žádný z nich ale nenabízí takový vnitřní prostor, alespoň z poloviny stejně snadný přístup k zavazadlům a podobně pestré možnosti příplatkové výbavy. Octavia není dokonalá, ale je tak dobře navržená, že si zaslouží naše uznání."

priklad Golf, Mazda 3, Audi A3, BMW 1, Alfa Rome Gullieta, Civic a pod 😄
JuckiCZ
Konečně to někdo napsal tak, jak to má být - s rozumem a nezaujatě.
Konkurence naštěstí pořád existuje!
Parda71 (BMWfans)
Ano, autor to vystihl přesně. Octavie nikdy nebyla nejlepší (krom kufru), ale její síla je v nadprůměrných vlastnostech u většiny důležitých veličin. Ceny jsou taky v pořádku, za tolik "masa" to není nic přehnaného. Navíc až opadne nadšení z novinky, tak přijdou akce a pobídky. Jako u OII, tak byla ceníkově ještě dražší, ale fakticky se prodávala za jiné ceny, ale to zdejší bychaři a plkaři neví, neb nikdy nové auto nekupovali.
JuckiCZ
Ceníkově byla dražší - a ano, prodávala se levnějí, než bylo v ceníku, ale to je stejné u všech automobilek, takže ten ceníkový rozdíl více-méně zůstane zachován i v reálné kupní ceně 😉.
Nebo snad pouze Škoda dává slevy?
Parda71 (BMWfans)
Ne, ale když Francouzi dávají slevy už na plakátě a lákají na to lidi, tak pak v autosalonu už moc nemají kam jít. Škoda moc ceníky neupravuje, ale v saloně ti slevu dá. Vždy bude dražší, to neříkám že ne, ale ne o tolik, jak tady někteří mylně proklamují.
JuckiCZ
To je možné, mě jen štve, že tady často čtu příspěvky ve smyslu toho, že slevu dá jen Škoda.
Ono nám nezbývá porovnávat nic jiného, než ceníkové ceny, protože výsedná sleva se stejně liší od prodejce, kupce, modelu, výbavy i času, takže kalkulovat v případě porovnávání dvou modelů s ní prakticky nejde.
Parda71 (BMWfans)
Tak si takový blbostí nevšímej.
Stejně je to úplně jedno kolik to auto stojí na papíře. Pokud jsi potencionální kupec, tak obvoláváš a chodíš po autosalonech a jasně dostaneš představu o reálné ceně. Ceník slouží pouze jako hrubá představa. Že jsou bychaři a hateři z ceníků Škody na větvi je jejich problém.
JuckiCZ
_MT_
Já ti nevím, když chci nakupovat, porovnávám nabídky, ne ceníky.
lukas13
Ale francouzi ty dodatečné slevy dávají, jak jsi přišel na to že ne?
Parda71 (BMWfans)
Ano? Zajdi do salonu pro slevněnou C4 za nějakých 260-270 (nevím teď přesně) a zkus si vyjednat slevu. Dají ti max pět tisíc hádám. Já kupoval se známou Megana v základu a neslevili nic a jen přidali koberečky. Už prostě nemají kam jít, aby na autě neprodělali. Ještě dodám, že se teď bavím o nižší střední v základu, na C5 určitě slevu dostaneš 😉
Futurista
Nic proti,ale to sis o tu slevu asi neřekl. Na Clio, který je novinka, dostaneš 4%, víc zatím nevyhádáš. Nepočítám koberečky a nějaká povinná lékarnička. Na Megana ti všude nabídnou ještě 8%. A to všechno z ceníkových cen. No a pokud máš nějaký známosti, dostaneš i víc. Věř mi, frantíci maj kam jít... Na druhou stranu těch 20 %, jak se tady někdy dočítám, je utopie. To bys musel mít hooodně vysoký známý... 😄 U Dacie je to tak, jak píšeš...
Parda71 (BMWfans)
Bavíme se C segmentu a na mysli jsem měl základní modely cena od. Megane Celebration, C4 co je teď v akci nebo 308 za 234K. Tam výraznější slevu nemáš šanci ukecat. Pokud zadáš auto do výroby nebo máš zájem o vybavenější verzi, na kterou se nevztahuje nějaká velká akce, tak tam je situace jiná. O tomhle to původně bylo, ale asi jsem to jen pořádně nevypsal 😉
_MT_
Samozřejmě, že to jde. Záleží tedy, co kupuješ, kde to nakupuješ. A na tvém postavení.
lukas13
Já toho Megana III kupoval v roce 2010. Sleva byla, i přes akční slevu, velmi výrazná. A je tomu tak i dnes - se "svým" showroomem jsem stále v kontaktu. Asi jsi někde udělal chybu.

(Sorry Pardo, měla to být reakce na Tebe. Ale asi jsi to tak i pochopil 😉 )
Futurista
Parda pak psal,že kupovali Megana Generation. Takže je možný, že u týhle nejnižší výbavy, která si na nic nehraje a je to fakt základ, už se o moc níž nedostaneš. Jako u Dacie. Ale u vyšších to jde a půjde. Jak jsem psal. 8 % klasika pro soukromou osobu, 12% pro fleety, a pokud máš kontakty, jde i víc. A pokud místo 540t zaplatím 430t za auto v plný výbavě se šestikvaltem v dýzlu v 1,6dCi 96kW, je to znát. A za ušetřený peníz jezdím 2 roky zadarmo.

Pravda, šáde jsem nikdy nekupoval, ale o slevách si moc iluzí nedělám.
lukas13
O tom že kupoval Generation jsem se nikde nedočetl. Ale ano, u těchto verzí bych také nečekal žádný zázrak. Já měl slevu přes 10% (po té ofiko slevě) +výbavu navíc za asi 20tis. Takže ano, u Renautu to jde. A pokud budu kupovat další auto u nich a stanu se stálým klientem, včetně toho že už vědí že veškerý servis řeším u nich, bude sleva daleko výraznější.
Futurista
Aha, tak možná už blbnu já. Psal, že měl na mysli základní výbavy. Tak sorry. No já budu na podzim kupovat už 3. rendla v řadě, mám dvě děti, takže rodinný auto. Nikdy mě Rendlík nikde nenechal a jsem spokojenej. Servisuju v Rendlíku, mám známý, takže pro mě jasná volba. A za ty peníze, co jsem psal výše, moc lepších voleb nebude... Hlavně záruka 5 let??? Nádhera.
lukas13
Já mám toho mého GrandToura (tzn. ne Generation, to v kombíku není) také víceméně v základu. I proto se mi ta sleva, kterou jsem uhádal, zdá stále super - i po třech letech nemám pocit, že bych dnes za podobné peníze volil jinak. Spokojenost veliká. Ve štychu mě nikdy nenechal - a to jezdím po půlce Evropy. Jednou z těch "uhádaných" věcí byla i ta záruka na 5 let. Auto s kratší zárukou bych, zejména po této osobní zkušenosti, už nikdy nebral. Ten pocit bezpečí je k nezaplacení (včetně jednoho defektu i se zničeným diskem v Německu - v rámci Renault Assistace bylo vše u místního dealera opraveno, mě byla poskytnuta zdarma večeře a za 1,5 hodiny jsem pokračoval v cestě - paráda).
Futurista
No já mám MII Grandtoura skoro 5 let, končí mi leasing,takže bude výměna.A už teď vím,že budu volit výbavu a motor jinak. Kvůli dětem (5 a 9), manželce, a i kvůli sobě. Ne že bych najezdil statisíce, ale ta 1,6 dCi je super, na to TDI v 1,6ce nemá ani na dohled. A na cestě k Marseille člověk ušetří dost oproti benzínu. A díky známým bude i velká sleva.

Docela by mě zajímalo, co bych dostal za slevu, kdybych měl známý u šáde, a chtěl OIII s 1,6 TDI. Kamarád mění auto ve firmě a dostal k dobru 620t. Na OIII v kombajnu čekat nebude, tak vzal Superba lift v 1,6 TDI. Bez výbavy. Jinak by se nevešel. Jsem zvědavej, jak mu to (ne)pojede. Ale má pravdu, je to služební, tak co. 😄
lukas13
Tak to přeji šťasnou ruku při výběru. V rámci té rodiny - nebyl by lepší Scénic?

Kamarád - jo, je to služebák. Tak co? 😉 Každopádně rozdíl v rámci výběru "služebák vs. mé auto" je docela znát. Osobní zkušenost. 😉
Futurista
Scenica nechci, krátkej se mi nelíbí. Grand Scenic je pěknej, super svezení, kufr, že se na něj závistivě kouká i OIII, ale přijde mi, že bych zbytečně vozil prostor nad hlavou a vzduch v kufru. Švagr ho má, ale má taky 3 děti. A ještě nejsem tak starej, abych potřeboval vyšší posaz. Navíc GScenic v 1,6 dCi už je taky trochu dražší, takže já budu spokojenej s Meganem. Já přemýšlel i nad Fluencem, protože kufr má velkej a kočár ani postýlku už nevozíme, ale pak jsem si řekl, že v kombajnu se dá krásně přespat. Je rozhodnuto.

Mám dojem, že Octa malinko supluje i MPV, který zatím Šáde nemá. Proto ten velkej kufr. Jen si neumím představit, jak velkej bude mít to MPV, jestli se ho teda dočkáme...
NSA
Když jsem před rokem kupoval Lagunu tak stála v salonu s cenovkou 564000,- (přivezli ji tam jako předváděcí 14 dní předtím - na tachometru 5km) prošel jsem kolem ní bez povšimnutí 😄 Nakonec mě přijde po 4 letech na 420000,- i se sadou zimních pneu,záruka na 5 let atd... 😄 Uhádat se dá cokoliv pokud je k tomu druhá strana svolná 😄
_MT_
Snad každý dává slevy, ale že by rozdíl zůstal zachován? Ani náhodou. Alespoň z mojí zkušenosti. Neříkám, že zrovna Škoda dává největší. Naopak bych řekl, že FO to bude mít v ČR u Škody relativně těžké.
figurka
Jo. Ono to nadauto z Octavie dělají ti, kteří nejvíce křičí, že to nadauto není.
Parda71 (BMWfans)
:yes: asi tak
Makovnik
Je to sice blbost a snaha akoze byt nad vecou, ale ok, je to tvoj nazor.
Nebyt novinarskych kecov o tom, ake je to uchvatne, nebolo by o com debatovat a nikto by nemal potrebu vysvetlovat a ukazovat, ze to nadauto nie je, iba dalsia plecharina v rade plechov.
figurka
OK. Kde novináři tvrdí, jak je Octavia uchvatná ? Když to shrnu, tak jsem zatím zaznamenal, že v URČITÝCH PARAMETRECH je na špičce třídy, v některých ale naopak ne. V top výbavách, které jsou zatím novinářům k dispozici jsou položky, které některá konkurence VE TŘÍDĚ prostě nenabízí a musí se pro ně jít o třídu výše, ale pak je cena v rámci třídy vysoká. Z pohledu obsahu kufru a prostoru se může zdát a hlavně v kontextu top výbav, jako alternativa k vyšší třídě, než v jaké je Octavia obecně zařazena.
Makovnik
Ked sa budes hrat na slovicka a vytrhavat z kontextu, tak ozaj nie je nicim uchvatna. Ale preco by sa potom naslo tolko ludi, co im chce nieco vyvracat??
Citat treba suvisle a hlavne chapat text.
Tento test je este velmi slusny, i ked sa to perfekcionizmami hemzi. To a hento je uzasne, perfektne, rychle, presne atd atd... Avsak najma perly od bulvaru SadoMaso: "... A najednou jsme v úplně jiném světě. Třetí generace působí daleko luxusněji, hodnotněji...." vytvoria auru vynimocnosti a potom nastupia ludia, ktori si to osahali, previezli sa a mame tu kontrast. Kontrast najma v tom, ze sa ozyvaju aj majitelia skodoviek, ze ich verzia 3 nijak neprekvapila a posun nevidia.

A dalej keci o tom, ako sa dotyka strednej triedy priestorom, kufrom, rozmermi, razvorom a podobne. No to sa dotyka aj Fluence a nikto pritom nezmyslami o strednej triede nekypi.
Jednoducho snahy urobit z auta to, co nie je. Potom sa netreba divit, ked to niektori radi napravuju na spravnu mieru.
To, ze sa auto da DOVYBAVIT na prvky vyssej triedy, este neznamena, ze do vyssej triedy aj patri. Ak si ho dovybavime na prvky luxusnych limuzin, tak ho s nimi budeme rovnat?? Triedu auta urci zakladna cena, nie to, pokial sa da vytunit.
JDM
figurka
>😁 >😁 Když projdeš zatím dostupné testy, nebo porovnání, tak zjistíš, že se všemi táhnou jako nit shrnuté poznatky výše. A ty poznatky nalezneš právě i u těch, kdo se svezl. Fluence. Podívej se jako výbavou jde "nabouchat" Fluence. Ten se ke střední nepodívá. Octavia některými prvky ano. Neznamená to, že je Octavia střední třída. Ano, je to o chápání psaného textu, jak píšeš. Třídu auta určuje základní cena ? No, tak zrovna chudák Fluence. >😁
Futurista
Kde jsou ty časy, kdy se lidi učili řídit sami...Dneska když nemáš výbavu,jako bys nebyl. A co na tom, že pod kapotou je motor jak do Citigoučka. Když tak koukám na Fluence, má všechno, co bych do auta chtěl. A za sebe napíšu, že všechny asistenty, jako jízdní pruhy, značky, rozjezdy do kopce, tlak v pneu atd. naprosto nepotřebuju. Pro mě osobně by to byly vyhozený peníze. A abysme nechodili daleko, Megane grandtour 1,6 dCi v plný výbavě ( vč. couvací kamery, bi xenonů, 2zonový klimy) vyjde na 560t Kč. A ten motor je o hodně jinde než koncernová 1,6 TDI.

Že si člověk může dokoupit kraviny za dalších 300 tisíc ještě z Octy jiný auto neudělá. Furt to bude Octa. Včera jsem míjel OIII v bílý barvě, asi v základu bez poklic... No. Asi to bylo tím marastem, ale nic krásnýho jsem na tom autě neviděl... 😒
figurka
Ok. Pro tebe. A proč by Škoda měla ignorovat případnou klientelu, která má zájem o opak. A znovu opakuji, nikde jsem nezazanamenal, kromě místních kritiků, že by někdo "na tvrdo" říkal, že je Octavia obecně střední třídou. Vždy je to parametr vytržený z kontextu auta, který je zmíněn, že je nad nabídkou třídy, kde Octavia je. Motor jak do citigoučka ? >😁 Chápejme pojem základní motor. 1.0 Ecoboost v Mondeu ti přijde OK ? Podívej se na základní motorizace v prémii, která by měla být podstatně více o prestiži.
Makovnik
Chudak Fluence? v case uvedenia za 299900 [odkaz] to je len 35tis. menej nez Octa.
Ked o 2 roky bude stat zaklad oktavky 279900 alebo menej, povies chudak Oktavka? >😁
No smiat sa na vlastnej blbosti je v tunajsich diskusiach celkom bezne 😄

Ked si prejdes ostatne testy, tak najdes viac poznatkov ako v tomto tu, kde je najma porovnanie motorov, ale samozrejme, najdes aj tu nove superlativa, ved som o tom pisal.
Prave opacne poznatky najdes v diskusii, ked sa niekto uz viezol.

To, ze niektore prvky dokupitelnej vybavy obsahuje aj stredna trieda neznamena, ze auto k nej patri >😁 kolkokrat to treba opakovat, aby to bolo jasne? >😁
Ked takto 'inteligentne' zacneme hladat spojitka vybavy napriec autami, zistime, ze Oktavka je aj kamion, ci buldozer >😁
figurka
Taky netvrdím, že Octavia do střední třídy patří, ale uplný opak. Nauč se číst. Kde je v testech psáno, že Octavia je střední třída ? A směji se tvé hlouposti, že nechápeš ani vlastní argumentaci. Octavii není škodou prezentována jako limuzína, Alfréde a ty to ještě potopíš prohlášením, že třídu určuje základní cena. No, tedy znovu, podle téhle logiky chudák Fluence, tohle si nezaslouží a podle téhle logiky by "prohrál" na plné čáře.
Makovnik
Smejes sa jedine na svojej neschopnosti chapat text, lebo ja viem velmi dobre, co a ako argumentujem.
Nikde nepisem, ze ty tvrdis, ze patri do strednej triedy; to si kde nabral???
Nesnaz sa jelitovsky prekrucat.

Oktavka je prezentovana aj Skodovkou ako auto vynimocne vo svojej triede, resp. nieco viac: "Třída sama pro sebe" [odkaz] Zjavne vsak aj v Skodovke trpia schizofreniu, lebo zaroven tam pise "Nejvic mista ve sve tride".
Novinari sa toho bezprizorne drzia.
Ale vobec, presli sme vdaka tebe prec od povodnej temy; nebavili sme sa o tom, ci je alebo nie je strednou triedou, hoci dokonca tag pod tymto testom odkazuje clanky na strednu - mozes o tom Vaverku poucit.
Povodne sme sa bavili o tom, ci je Okta3 uzasna a dosli sme k tomu, ze nie, iba novinari z toho robia divadielko.

Okta je v zaklade na 334tis., Fluence v case uvedenia 299, tak neviem co splietas, ze prehral na celej ciare. Preco to musim opakovat?
figurka
>😁 Jen ukazuješ, že nejsi schopen pochopit význam sdělení, ale jen jeho "přesný překlad" do mozku. Proto se tady ty a pár dalších zabedněnců snaží popasovat s prohlášeními, které jim nezapadají do obecné definice.
Makovnik
Ano ano; ty si jediny najvynicmocnejsi, co pochopil novinarove "sdělení", ze Oktavka nie je stredna trieda, to je len "akoze". Mimovolne novinarovi uniklo porovnanie so strednou triedou, on to tak nechcel. Preto je aj test oktavky na A.CZ zaradeny do strednej triedy: [odkaz] >😁
Keby si rozumel, co pises, tak sa chytas za hlavu nad tymi sprostostami.

Protiargumenty ti uz zmizli, kedze si vsetky stratil; teraz sa uchylis k prazdnym frazam, ze nikto nepochopil; len ty mas patent na rozum a si tu najchytrejsi pod slnkom a snazis sa tu vsetkych svojimi blabolami spasit.
Toto divadielko tuna nie prvyraz rozohravas.

Vidim, ze si dalsi sasek do radu, s ktorym vecna debata nema zmysel. Pokojne sa chod hrat dalej s tymi, co ti bezbreho lizu tvoje bachorky z ruky. 😉
NSA
Makovnik
Dynamika oproti udajom vyrobcu kriva na obe nohy.
Bud novinari nevedia odstartovat a kvaltovat alebo vyrobca prehana a idealne podmienky si nechava pre seba.

Urcite to tu niekto opat vysvetli nedostatkom adhezie, ci potrebou merat laserovym zameriavacom a atomovymi hodinami, aby sme dosiahli presne vysledky....
Lenze argument nedostatku adhezie priamo popiera rovnake zrychlenie oboch motorizacii 0-60 za 5.4s. Snad si dakto nemysli, ze redaktori nasli rovnako nekvalitne adhezne podmienky.
Zrychlenie 0-100 za 13sek je hodne u auta, ktore sa pysi nizkou hmotnostou; este by redaktori mohli napisat, ake bolo obsadenie auta.
Pruzne zrychlenie taktiez bieda, i ked v tomto pripade za to moze dlhe sprevodovanie.

Agregat vsak treba pochvalit za spotrebu, ak je skutocne, ako sa pise v clanku.

No ale ta cena [odkaz]
_Teddy_
Ja by som povedal, ze je to naopak: udaje od vyrobcu su z rise snov (ako to uz tak byva, a nie len u skodovky). To auto s "nizkou hmotnostou" ma ~1300kg zrejme v "holobyte", ale so vsetkou to extra vybavou to bude mozno pol druha tony. K tomu si ber velky priecny prierez (sirka/vyska), motor 77kW, a pat natiahnutych prevodov. Je jasne ze v takej konfiguracii je skor tych 13 sekund realnejsich nez udaje od vyrobcu...
kataro
s dynamikou to v reálu slavný není, dneska sem měl tu čest na vlastní kůži 😄
_MT_
Jestli ono to nebude tím, že obě auta testovali najednou. V diskuzi to bylo i zmíněno, že mají i modrou 1,6 TDI, jestli se nepletu. Ale čekal bych nějaké rozdíly. AutoForum myslím měřilo dynamické parametry v Portugalsku, tedy za sucha. S Octavií jsem nejel a neplánuji, se sourozenci zkušenost mám a čísla dokáží naplnit.
Motor TSI doverne poznam. Pri predpisovej jazde je usporny ako tak. Na ceste do Taliansky 140-150km/h
spotreba 8,6L/100km. Moge srac!!! Malicky motorcek so spotrebou dvojlitra. :-! :-! :-!
Aladeen
Mňa by zaujímal test Novej 1,4 TSI . To je podľa mňa motor ktorí tomuto autu bude pasovať :yes: poskytuje slušný pomer výkonu a hmotnosti
šmoula nešika
To, že si máš sehnat SM jsi asi slyšet nechtěl, že?
Aladeen
Nie ,to nechcel >😁
šmoula nešika
😄
lukas13
Pane Vaverko, víte, že existují kombíky C segmentu? Víte, že mnoho z nich má rozvor větší než OIII, ta vaše "třída sama pro sebe"? Víte, že např. současná Laguna je také liftback? A adoruje ji zde někdo za to, básní se v testech jak móóc je proti sedanům lepší, takže je to vlastně E segment? Absurdní, že? Liftback je prostě jiná karosářská varianta (v případě Oktávie před těmi patnácti lety geniální rozhodnutí, o tom žádná), s větším kufrem než HB, praktičtějším přístupem do kufru než má sedan a o něco méně praktičtější a zároveň z hlediska uživatelského nejvíce podobná kombíkům. Nic více, nic méně. Tak proč, sakra, kombíky v rámci všech testů OIII úspěšně ingnorujete, zatímco sedany - ó jak častá karosářská varianta v evropském C segmentu - zmiňujete? Proč se nám neustále snažíte nacpat do hlav že OIII je něco víc, v podstatě "skoro" střední třída? Co to zde zkoušíte, probůh? Má střední třída v základu motor o výkonu 86 Hp, 15ky plecháče a černá zrcátka? Má kdokoli v rámci střední třídy celoplastové vyplně dveří...?

ACZ a pane Vaverko zvláště, chápu nadšení z nové generace českého etalonu a zároveň velmi dobrého auta - neb tím OIII zcela bez debat je. Chápu, že tomuto modelu bude v českých motoristických médiích věnována zvýšená pozornost - je to logické, přirozené a správné. Dokonce i chápu že první testy vyznívají (obecně, ne jen v rámci OIII a ne jen v rámci ACZ) velmi často poměrně optimisticky a chybky novináři "objevují" až v pozdějších testech - to už patří k věci a nevidím na tom nic špatného.
ALE - a to je ono velké ALE - něco jiného je psát jako přes kopírák bludy z PR oddělení Škoda Auto. OIII není a nikdy nebyla "svou třídou". Není a nebyla konkurencí aut z D segmentu. OIII je typickým mainstreamovým zástupcem C segmentu - a podotýkým zástupcem velmi dobrým. Ano, těží z modulárního systému VW, takže si ji můžete vybavit tak, že to konkurence často nenabídne. Ale to umí GVII také a hází ho snad někdo k Passatu do střední třídy? Takže co zbývá - to že OIII je v základu liftback, zatímco konkurence HB? To stačí? Svatá prostoto. 8-s

Pane Vaverko, touto recenzí jste překročil onu pomyslnou hranici. Redakce ACZ by si velmi rychle měla promyslet, zda chce zůstat respektovaným a čteným motoristickým serverem, nebo zda chce zabřednout do bahna bulváru. Je mi to líto, ale tohle se už vážně nedá číst. Ten závěr, to je skutečně snůška PR blafů. Ve Škodovce můžou bouchat šampaňské. Ale motoristický fanda, váš čtenář, může jen zamáčknout slzu. Neboť váš čtenář dnes prohrál...
šmoula nešika
S některými pasážemi tvého příspěvku souhlasím.
Sám ale musím uznat, že na té třídě "sama pro sebe" něco je. Už jsem to tu párkrát psal, některými věcmi jasná horní polovina C segmentu, někde střední třída. Rozhodně ne passat ani golf. Opravdovým konkurentem je vrchocéčková jetta. Takže ano, asi je to okraj nižší střední, nebo "něco mezi" C a D.
lukas13
Ale vždyť kombíky C segmentu ti nabídnou uplně to samé! Mnohdy mají i větší rozvor. Liftback má prostě jenom jinak tvarovanou záď a méně prostoru nad vrchním krytem zavazadelníku. V čem je OIII výše, čím je jinde než např. Focus kombi či Astra v kombíku? Já tam prostě žádný rozdíl nevidím.
šmoula nešika
O kompaktních kombících jsem zrovna nepsal. Ale máš pravdu, zde se to komplikuje. Raději zůstaneme u liftbacku.
Futurista
Vrchocéčková jetta??? Taky dobrý... >😁 Tady se člověk dozví věci a ještě se pobaví... >😒]
šmoula nešika
No jo. >😁 😄
_Teddy_
OctaviaIII by do strednej triedy patrila mozno pred 5 rokmi. Pretoze nie len ze "rastu" auta v C-segmente, ale rovnako narastaju aj auta v D-triede (kde uz pomaly bude standartom 5 metrov). Okrem toho, neviem si fakt spomenut na ziadne auto strednej triedy ktore by sa dnes robilo s torznou prieckou vzadu...
_MT_
Asi jen Laguna.
šmoula nešika
K některým věcem je třeba přistupovat individuálně.
figurka
Co ti konkrétně vadí u tohoto testu ? Já z něj mám naopak dojem, že se konečně posouváme z prvotního nadšení do praktických poznatků.
šmoula nešika
Už to s Vaverkou bývalo horší. Konečně občas vypustí i něco smysluplného.
lukas13
Hlavně celkové vyznění testu a ten závěr.

Závěr😒br />
- to účelové srovnání s HB a sedany (kolik se jich v C segmentu prodá, kolik modelů se vyrábí?) za současné ignorance existence karosářské varianty kombi.

Vyznění testu😒br />
- ono podsouvání že největším konkurentem je Superb (který je "jenom" o 100tis dražší. "Takže vlastně, mámo, koupíme tu Oktáfku a máme skoro Supa. A ušetříme kilo!" A přitom skutečná konkurence je většinou na našem trhu cenově vyhodnější! Zrovna studenta pana Vaverku bych chtěl vidět jak tasí ze svého tyto "drobné").

- ona ignorance skutečné konkurence (Golf VII, Focus, Astra, Civic, Auris, P308, atd. atd.). Podsouvání, že na OIII nemá odpověď (ale má, proboha - ony úspěšně ignorované kombíky)

- ono vyřazování OIII - klasického (a velmi dobrého!) zástupce mainstreamového C segmentu z tohoto segmentu. Snaha nabulíkovat nám že je téměř o segment výše a kdo by tomu z nějakých důvodů nechtěl věřit (třeba se podíval na rozvor OIII a rozvory kombíků konkurence), tak že je OIII "kategorie sama o sobě". A znovu opakuji - jediný rozdíl je, že základní karosářská verze není HB ale je liftback. Jinak je OIII typickým zástupcem C segmentu. A - řečeno slovy klasika - kdo to nevidí, ten je úplně blbej. :-! 😉
jossalito
Hele, Octavia 3 má tu smůlu, že jde o povedený auto. Tohle spoustu lidí nechce a nedokáže překousnout. :-!
lukas13
Hele, buď argumentuj a nebo raději nereaguj. Pokud sis nevšiml, já několikrát - právě proto že jsem tyto hloupé reakce čekal - opakoval že OIII je velice dobré auto. Nauč se laskavě číst.
jossalito
A ty se nauč brát svět trochu s nadhledem. Číst tady ty tvoje uskřípnuté pindy je k uzoufání. :-!
lukas13
Tak je nečti a neraguj. Už tě nějaký čas znám. Takhle reaguješ kdy jsi v úzkých. Zrovna teď tedy ty ten svět s nadhledem rozhodně nebereš. :-!
jossalito
Já a v úzkých? Z tebe? Ale jdi ty... :-!
šmoula nešika
Přiznej si, že jsi narcis. >😒]
jossalito
Leda tak tulipán. Fanfán. :-!
Makovnik
Jelito, ale ty nemusis "Nemusíš, ty opravdu nemusíš. Ale koukám, ty chceš. " >😁 >😁
figurka
Ono je nyní stále trochu problém s verzemi testovaných Octavií. Zatím se testují top výbavy a vzhledem k prvkům výbavy je zajímavý zen přesah výše. Nevnímám to jako tlačení Octavie do střední třídy, ale jako zamyšlení nad rozdíly a co přináší. Ono už to potom není tolik o rozměrech, jako o přesahu výbavy "mimo" třídu. Samozřejmě, že v základu to bude o něčem jiném.
lukas13
To s tebou samozřejmně souhlasím. Přesah výbav tam je - sám to ve svém prvním příspěvku zmiňuji. Ale u GVII to přeci jde také a nikdo ho s Passatem nesrovnává. Ale - viz. např. ten závěr testu - je zde snaha tlačit OIII "nad" či "mimo" C segment kvůli velikosti či snad kufru. A to je prostě blbost. Blbost okatě korespondující s PR Škodovky.
Nagano
Ne, ta snaha vyplývá z ceny auta...to auto je o kus dražší než konkurence v C segmentu a proto se jí snaží tlačit někam jinam...jinak je to naprosto průměrné auto, které nenabízí nic navíc oproti konkurenci...
Argumenty možnosti dodatečné výbavy jako lane assist, parking assist jsou bezpředmětné...tahle výbava je člověku platná asi jako "mrtvýmu zimník", monstrózní kufr je taky o ničem pro normálního smrtelníka (mimochodem by mě zajímalo jak se bude chovat, když v autě pojede 5 lidí a ten monstr kufr bude plnej).

Někdo tu psal, že O3 je v těch důležitých věcech nadprůměrná...asi takto si představuji důležité vlastnosti auta😒br /> Komfort - zadní torzka rozhodně není komfortní, krátké sedáky v předu a vzadu taky ne...žádné polstrování dveří taktéž.
Jízdní vlastnosti - torzka již byla zmíněna, auto je rozhodně dost neklidné na nerovnostech (trochu problém v ČR), z mého pohledu jediné dva použitelné motory jsou 1,4 TSi a 2,0 TDi...vše ostatní je do auta typu Octavia prostě slabé...navíc při představě naplnění kufru a obsazení alespoň 4 cestujícími (proto si tohle auto lidi přece mají kupovat) mám pocit bude Octa s 1,2 TSI (nedejbože s 63kW) a 1,6 TDi nebezpečné auto. Navíc mi u Octavie chybí ten zážitek z jízdy.
Výbava - za všechno se platí a to souvisí už na začátku s vysokou cenou
Pocit jistoty - bát se v každém okamžiku jestli mi před barákem nebo kdekoli jinde auto stále stojí, nebo jestli má stále přední světla, navigaci apod...

Neříkám, že je Octa špatné auto, to rozhodně ne, ale také rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu co v dané kategorii můžu mít (Golf, Focus, Giulietta)...Octu bych v aktuálním provedení a kvalitách řadil po boku cee´d a i30, C4 a Megane...kdo tvrdí, že to je jinak je slepý nebo nedokáže přijmout pravdu...to že nabídne vzadu o 3 - 5 cm místa na nohy více než zmínění konkurenti ji prostě neposouvá nikam výš!
lukas13
Naprosto souhlas :yes😒br />
Jen poznámka - to auto je dražší jen u nás. Příští týden jedu služebně do Německa, tak se kolegů schválně zeptám jak na OIII hledí oni. Moc bych se divil, kdyby to bylo jako zde u nás. Jen poznámka - vyšší cenu v domácí zemi nepovažuji za nic nenormálního, prostě takhle se trhy chovají.
Nagano
Cenu na domácím trhu uznávám, ale je potřeba ji prostě dát do seznamu záporů daného auta, mě jako kupujícího nezajímá jestli si kupuji české auto nebo jakékoli zahraniční..
lukas13
Tak to jistě. V době kdy jsem kupoval své auto, byla OII v podobné výbavě a motorizaci dražší o tolik, že bych nebyl patriot, ale blázen. 😉
_MT_
Najdou se dobrodruzi, kteří si Škodu koupí v zahraničí. 😄
lukas13
To jo. Jednoho i znám. 😄
jossalito
Jestli máš problém s českou cenou, kup si to auto jinde. Jestli ani jinde není levnější, kup si jiné. Já to taky tak dělám a věř, že mne některé nabídky automobilek nechavají naprosto chladným. :-!
figurka
Dokud ale nebude reálná srovnávačka v rámci třídy, tak jen dle suchých čísel ta Oct. III z určitého pohledu přesahovat může což o Glofu říct nelze. Když do toho zamíchám osobní dojem, tak z Oct. III zatím unešen tedy nejsem a hlavně se nějak nemohu popasovat s tím, jak to auto působí na silnici. Opticky mi přijde, že se "vznáší" nad koly a chce to opravdu velká kola, aby se to zlepšilo, ale.... ;-\ 😉
lukas13
Viz. dole příspěvek RohYpnola - rozměry Cruze SW vs. OIII. I můj Megane v kombíku je rozměrově větší auto (hlavně rozvor). A přesah výbavy jsme již řešili - MB A, BMW 1 či GVII ho mají též. A nikdo je do (v prvních dvou příkladech samozřejmně do luxusní, ne mainstreamové) střední nehází.

Jinak ti, coby fanoušku koncernu, děkuji, žes zjevně pochopil to, že nehaním OIII jako takovou - právě naopak - jen mi vadí to podsouvání toho auta tam, kde nemá co dělat. Dle mého to může pro novou Oktávku být mědvědí služba.
figurka
Klasika. Každý, kdo nesouhlasí s nesmysly ohledně koncernu je automaticky fanouškem koncernu. Kdo kde tvrdí, že je Octavia střední třída ?
lukas13
No, tak předně to v podstatě tvrdí autor tohoto testu 😉

Ps.: S těmi fanoušky/nefanoušky máš pravdu. Omlouvám se.
_MT_
Přijít nová Jetta dříve než Passat, tak se podobného srovnání určitě dočkáme. A i když přijde později, tak se nejspíš objeví - jako odpověď na otázku, co dostávám navíc. Tím, že je novější, v některých ohledech Superb porazí. Ale že by se na něj komplexně dotáhla, to si myslím, že nehrozí (posuzuji jen od stolu).
lukas13
A to je ono - je to jen a pouze o tom, že to auto má kufr. A není to kombík. A to je to, co mi přijde naprosto uhozené. Dej autu C segmentu "batoh" a ejhle, můžeme srovnávat se střední třídou. Celkové zpracování? Takový ten obecný pocit vnímání kvality interiéru (a tam je tedy rozdíl mezi C a D sakra cítit)? Technika? Všechno putna. Prostě to není HB tak je to vlastně "skorostřední".
Bristol
mě vždycky baví testy nových vozů hlavně koncernových...na začátku je to prostě skvělé bez chybné auto...je to jako dnes když se takhle písávalo i o O1 a poté co se přestala vyrábět najednou začali vyplouvat při recenzích ojetin na povrch pravdy které majitelé už dávno znali...malý prostor vzadu, slabé zpracování interiéru, žravé benzíny, podprůměrné podvozky atd...to samé očekávám i u O2 které je sice mnohem lepším vozem než třeba O1 ale zdaleka ne dokonalým(hlavně špatné motory 2.0TDI PD, a menší TSI a opět v rámci konkurence spíše průměrný podvozek) to samé se písáválo i o Golfu V a pak najednou po skončení výrobi začali vyplouvat na povrch problémy...

nebylo by spíš na místě zvolit i na začátku vlažnější nebo alespoň nezaujatý přístup a pak nezažít takovouhle studenou sprchu jak už to většinou postupem času bývá?
Ozzman
Tohle je pravda. S tím musím souhlasit.. Dost mne překvapil článek, který porovnával O II s OIII, kde na OII napsali konečně pravdu, která dle mého názoru neni tak hrozná jak psali.. a nejvíce mne pobavilo "přesednutí z OII do OIII je jak z oktávie do Passatu 😁" >😁
_Teddy_
Presne! Ako s tym pocitom potom koresponduju tvrde plasty vsade kam sa clovek pozrie (pricom makcene plasty sa este vlani spominali hadam v kazdom teste koncernoveho auta ako neskutocna vyhoda!) a plastove vyplne dveri s minimalnym (alebo ziadnym) tapacirovaniim, to fakt netusim.

Octavia je skvele auto, ale v konkurencii "svojich". Napokon, myslim ze je lepsie ak Octavia bude patrit medzi tych najlepsich v nizsej strednej triede, nez by mala patrit medzi tych najslabsich v strednej.
Bristol
proti octávii nemám nic...ale chce tu prostě zůstat nestraný a pokud možno na zemi...je to typický koncern, který ani nemůže být stejně dobrý jako golf(krom kufru): nadšení z jízdy nula na to tady máme jiné konkurenty například z japonska, spolehlivost bude průměr a to bude octa ještě ráda, zpracování interiéru bude jistě na úrovni o tom nepochybuju, výbava konečně konkurenceschopná, cena už o něco méně(ovšem v základu bez AC to ještě jde), podvozek jistě opět horší než ten v golfu takže taky průměr navíc tvrdý na rodinné auto možná zbytečně, na tvrdý podvozek bohužel zcela jistě nenaváže mrtvé řízení bez zpětné vazby, takže potenciál sportovat se tímto zabíjí...toť vše...
_MT_
Jsou to někdy vtipálci. 😄 Když někdy vidím to přehnané nadšení, tak mám tendenci odstavce, nebo rovnou celý článek přeskakovat. Adoraci bez kritiky většinou neberu vážně, pokud nejsem přesvědčen, že by to skutečně mohl být špičkový produkt, který si to zaslouží. Také jsem někdy přehnaně nadšený. 😄
lukas13
:yes😒br />
Jo, tu poslední větu by měli mít v některých redakcích napsanou na zdi. Hodně velkým písmem.
Bristol
s tím naprosto souhlasím: ještě před deseti lety bylo(řečí zdejších novinářů) O1 skoro nejlepším autem co se u nás dá koupit(v rámci své třídy) dnes už každej ví že krom 1.9TDI a velkého kufru je to střep který mizerně jezdí, dozadu se vejdou jen průměrně vzrostlé děti, interiér naprostá mizérie(hlavně verze před fl.) a ani po modernizaci to žádná sláva nebyla...líné a žravé benzínové motory(kromě 1.8T který ale zase dokázal v plné míře poukázat na bezradnost podvozku)...jediné co mě napadá jako plus je že O1 v rámci své tehdejší konkurence moc nerezla... 😉
kuny
To chce klid. Vaverka je podle mého názoru technický analfabet, opappouškuje kdejakou PR blbost, kterou (zřejmě) někde slyšel, neumí ani změřit spotřebu paliva. Ale zase je tu na ACZ je výborný prostor pro odreagovávací diskuzi. Sem tam se tu můžeme pěkně pomasírovat a to je přece legrace, ne? 😉
lukas13
To ano, to je. 😉
jossalito
Píšeš blbosti. Zbytečně. :-!
lukas13
Tak argumentuj. A ty moje blbosti vyvrať. :-!
jossalito
Proč? Ty se potřebuješ očividně utápět v tomto kopání kolem sebe. Já opíšu, že v tomto případě je to prostě zcela mimo a zbytečné. Je to tvůj osobní boj. :-!
Nagano
Je zajímavé, že ty vždycky napíšeš jen to, že člověk píše blbosti, ale nikdy to nepodložíš svými argumenty...že bys je neměl? Nebo nevíš co jsou to argumenty?
jossalito
Nevidím žádný smysl v tom, se tady dohadovat dále o kravině. Je to ztráta času. :-!
Nagano
Zapomeň na to...očividně to s tebou nemá smysl.... :-!
jossalito
To si piš, že nemá, kraviny a koniny si řeš s někým, kdo na to má náladu a mizivé IQ. :-!
Nagano
Právě díky tomu mizivému IQ jsem zareagoval na tebe...nikdo chytřejší tu totiž tak jako ty neplká prázdné blbosti... :-!
jossalito
>😁 Prober se a přečti si znova, o čem se tu dohaduješ. >😁 :no:
Ronault.
Když je to ztráta času, tak proč tu píšeš? Pro vlastní pocit důležitosti? Ego je mrcha, co?
šmoula nešika
>😒] :yes:
lukas13
Ne. Já zcela jasně argumentuji. Nazvat mě ukřičeným klučinou který kolem sebe jen kope je účinné. A také ubohé.

Buď mě vyveď z omylu na základě jasných argumentů, nebo už raději v této diskuzi nepokračujme.

Takže, jossalito, já se ptám - proč není OIII jasným zástupcem C segmentu? Co tak mimořádného z ní dělá kategorii "samu pro sebe" či dokonce auto D segmentu? Co, jossalito, to že je to liftback? Máš prostor, prosím...
jossalito
Přečti si více článků o Octavii, rozhovor s ředitelem a pak si možná uděláš svůj vlastní názor.

A mimo to, nějaký třídy auta jsou bežnýmu člověku ouplně u zádele a řeší to nejvíc tady, s prominutím trumbelíni, kteří vůbec neví, o čem je skutečný život. Třída auta neurčuje nic, lautr nic. Je to jen prázdný pojem pro generování nesmyslných tabulek. :-!
lukas13
Takže zase nic. A popření tříd, když se ti nehodí.

Dnes je to z tvé strany hodně křečovité. Křečovité a směšné.

Ps.: Nijak se zde netajím tím, že před cca třemi lety jsem kupoval nové auto, právě zástupce C segmentu v kombíku. Nevím, co by mohlo být více ze života. Jossalito, já, onen trumbelín, se tě co nejponíženěji ptám - kdy jsi naposled kupoval nové auto, kdy naposled ti při nákupu tvého nového kočáru byly ty třídy "ouplně u zádele"? Kdy, ty praktiku všedního života?
jossalito
Hele, já zde konzistentně již nekolik let píšu o třídách aut to samý. Že bežný zákazník ani neví, co to je střední třída, vyšší střední apod.
Pokud tvrdíš opak, nežiješ ve skutečném světě a nikdy jsi nebyl svědkem toho, když příjde člověk do salónu, tak podle čeho auto vybírá. Třídy vozů, to ale rozhodně nejsou. Hodnotit vše ostatní podle sebe, to ukazuje jen to, že nechápeš svět mimo ten vlastní a nejsi schopen pochopit myšlení trhu. :-!
Parda71 (BMWfans)
Ano, jak by pak chudák prostý zákazník-laik mohl akceptovat takový Kaškáj a jiné crossovery? Měl by v hlavě hokej. Naprostý souhlas. A vše platí dvakrát podtrženo v ČR, kde se první hledí na cenu a pak na vše ostatní.
lukas13
Jo jo, bo zejména v ČR mají na nové auto za půl mega a více vlastně skoro všichni. :-! 😉
lukas13
A já naopak tvrdím (viz. má reakce níže na pana Vaverku) že auto za takovou cenu si v našem regionu kupují úspěšní a (relativně k naší ekonomické situaci) bohatí lidé. Neříkám, že kupci které popisuješ neexistují. Ale že by jich byla drtivá většina? Ani náhodou...

Ps.: Je vtipné, že nejdřívě mě označíš za "teoretika", tedy plakáta. Pak za menšinového kupce. A sám odvozuješ jak funguje český kupec nového vozu. Takže ještě jednou - kdy jsi si ty konkrétně naposledy kupoval nové auto?
jossalito
Co má co společného nákup mého vozu s tím, jak se chovají bežní lidé?

Kamarád si kupoval nové auto před týdnem, ty si myslíš, že ho zajímalo, do jaký třídy patří? Ale guvno, vzal prachy a šel se poptat, co mu za ně nabídnou. Bylo mu jedno, jestli to bude sedan, lift, kombík nebo MPV. Nakonec skončil u MPVčka. Jeho brácha zase koupil auto v září, Chtěl SUV a opět se šel zeptat, co mu za jeho peníze nabídnou, limit byly peníze, ne třída nebo značka auta.

Mý nejmladší auto má dva roky.
lukas13
A z nákupu tvých kamarádů budeme vyvozovat že obecně to tak funguje?

A netvrdím že kupci neřeší situaci jak popisuješ - tzn. mám nějakou sumu a v rámci ní se rozhoduji napříč třídami. To ale neznamená, že onen kupec není schopen ony třídy rozeznat.
jossalito
Bežný člověk neví, co to sjou třídy auta. Máš li o mém tvrzení pochybnosti, optej se náhodných lidí na ulici, mladých, starých, mužů, žen. Zjistění ti otevře oči. Tipuji, že o třídách vozů bude mít tušení max. 10% dotázaných, a to ještě přeháním.
Rozeznají maximálně malé, velké, osobní, SUV (kterému říkají "teréňák"), ženské ani to ne.
lukas13
Běžný člověk to neví. Běžný kupec takového vozu ano. Možná netuší co je B, C či D segment, ale rozhodně tuší co je "třída Fabie", "třída Oktávka" či "třída Passat". MPV a SUV různých velikostí nevyjímaje

Jinak děkuji že naše diskuze opět dopadla jako vždy - nejdříve na ostří nože a nakonec se to uklidnilo. :yes: Přeji dobrou noc.
jossalito
Ale guvno, jak řekl doktor v černejch baronech...

Jdi se optat lidí, ať se dostaneš do reality.
Futurista
Jestli můžu, mám dojem, že většina lidí, než vstoupí do salonů, má vybráno, a jde zjistit případný slevy. Beru osobní zkušenost. Neumím si představit, že někam vejdu, řeknu mám tolik a tolik, co mi nabídnete... Prostě vím, že kombajn pro rodinu, nafta, klima, tempomat, park. senzory, všude pytle, co nejdelší záruka, a to všechno do tolika peněz. A je jasný, že z toho už pár aut vypadlo. Jasně, bejt svobodnej, je mi to celkem fuk. Ale takových kupců v NSS a výše moc nebude.
lukas13
Jj, možná to teď tak z mých reakcí nevyplinulo, ale vidím to úplně stejně.

Např. můj otec měl před cca pěti lety jasný požadavek - mám cca milion, potřebuji obrovský kufr, hlavně šlo o plochu při sklopených zadních sedadlech, roční nájezd +/- 80 tkm, tudíž dlouhou záruku bez omezení kilometrů. Původně chtěl velké MPV, nakonec vyhrálo velké SUV. Výbavu v této kategorii naopak už moc neřešíš - prostě tam je.

Já osobně - a už jsem to tu psal - požaduji mít ve svém příštím autě silný benzín, +/-500 litrů kufr (klidně 400) a úsměv na tváři když z "toho" vylezu. To vše za cenu do 600 s DPH. Takže Mazda 6 2,0, Megane GT 220, Mazda 3 MPS, Clio GrandTour RS. Otázka kompromisu v rámci onoho úsměvu a komfortu. A ta OIII mi tam rozhodně tak nějak nezapadá. A rozhodně mě ani nenapadne přirovnávat jí k té D segmentové Mazdě... To spíše k tomu Meganu.
_MT_
Řekl bych, že čím víc nároků máš (tedy hlavně těch, u kterých nechceš/ nemůžeš dělat kompromis), tím jasnější je tvá volba. Každý tvůj požadavek ti ořezává nabídku. Skutečně zajímavé je to ve chvíli, kdy máš více než jedno auto a své potřeby chceš nějak mezi ně rozdělit. To je možností, až ti z toho jde hlava kolem.

Já jich zase tolik nemám, takže se spíš rozhoduji podle toho, co se mi líbí. A to jsou hlavně kupé a roadstery. Ne, že bych v některých ohledech nedokázal využít víc, ale mít kupé je pro mne důležitější, než mít s sebou šest obleků místo dvou. Největší dilema mám vždy při výběru praktického auta. Nad obměnou už přes rok přemýšlím, služební auto je už pryč a pořád nemám jasno.
_MT_
Otázka je, jestli je potřebuje rozeznat. Podle mne to k nákupu nepotřebuje. Třídy jsou dobré pro komunikaci. Pod pár písmenky se skrývá relativně komplexní sada vlastností, sice ne normovaná, ale znalý člověk si nějakou představu udělá. Nejlepší je však komunikovat potřeby. Můj názor.
lukas13
S tím nelze než souhlasit. Ohledně vnímání těch tříd - já tvrdím, že většina lidí vnímá tu "třídu Golf" či "třídu Passat" atd. A rozhodně si myslím, přesně jak píšeš, že např. mezi C a D segmentem je více rozdílů než jen rozměry a možnost jak si to mohu vybavit. A nejzajímavější se mi zdá pohled do ceníků v rámci základních výbav. Tam je vidět, že většina automobilek má v dané třídě v rámci vybavení a motorizace +/- podobný standart. A ten standart je v C a D segmentu zatraceně odlišný...
Bristol
kdyby byly třídy jak píšeš k ničemu tak by tu firmy neinvestovaly miliony na marketing a jeho segmentaci nemyslíš...? Škoda Auto se tu zuby nehty snaží tlačit novou Octávku do segmentu D a je naprosto jasné proč: prostě chce auto segmentu C prodávat za peníze segmentu D...stejně jako se to pokouší dělat Citroen s DS5...snaží se prodat auto na podvozku C4 za větší peníze jak moc se jim to bude dařit ukáže čas...a jak moc se to bude dařit octávce též ukáže čas...rozhodně to není zbytečná věc: když půjdu koupit auto a mám v kapse obnos peněz které jsem za auto ochoten a schopen dát tak první nad čím přemýšlim je v jakém segmentu budu vybírat...přece zákazník co má v kapse cca 150 tisíc nebude vybírat mezi novou dacií sandero a 7 let starou audi A4...to by byl asi pěknej hlupák a nebo by mu bylo jedno jaké auto chce a k čemu ho potřebuje... 😉
lukas13
jossalito
Ale kdeby, škoda chce dělat jiné auta než ostatní, Nabídnout víc auta. Třídy jsou jí u zádele, proto je nijak vážně nebere a dělá si svoje. 😉
Nagano
Co čekáš od 24 letého kluka, který ještě stále prožívá svůj vlhký sen v Octavia I...jak už tu bylo nespočetněkrát napsáno, na auto.cz se nikdy nic nezmění...podívej se, kdo si u nich platí reklamu a je ti jasné jak budou psát...koho chleba jíš, toho píseň zpívej...

Pokud je člověk alespoň trochu inteligentní a soudný, tak si auto vyzkouší a posoudí sám...celá tahle šaškárna tady je jen pro fanoušky aut, aby se mohli dohadovat v diskuzi a generovat kliky na auto.cz a tím peníze z reklamy...o ničem jiném to není...
lukas13
Mno, pamatuji časy kdy ACZ bylo jiné. Ještě před třemi lety jsem zdejší testy a mojeAuto.cz využil jako jeden z užitečných nástrojů při výběru auta.

Jinak ano, současný stav odpovídá tomu co popisuješ. Bohužel
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Myslím, že s kompaktními kombi by se měla srovnávat Octavia Combi. Přijde v květnu. Jiný liftback nižší střední třídy si nevybavuji (Rapid asi počítat nebudeme 😄 ) a jinak souhlasím s tím, že když budeme hledat co nejpodobnější auto, tak jím asi bude ta Laguna. Mimochodem, běžný zájemce o auto neřeší třídní zařazení a kolikrát ani typ karoserie, to je taková naše "nerdí" automobilová specialita, všechno si to zaškatulkovat a pak se bránit srovnávání mimo ty škatluky,
lukas13
Předně děkuji za odpověď. :yes😒br />
Tedy nevím, ale v mém okolí většina lidí třídy, alespoň to základní členění, zná a řeší. V našem regionu rozhodně platí, že kdo má půl milionu a více na nové auto, je v našich poměrech bohatý člověk. A úspěšní lidé (zejména v demokratických zemích) jsou statisticky vzdělanější a informovanější než je průměr v celé populaci. Základní třídy rozeznává i moje maminka, která jinak auta rozhodně neřeší. Asi je to tím že +/- po pěti letech si jedno nové kupuje.

Z hlediska uživatelského se snad shodneme, že liftback má nejblíže ke kombíku. To že to jako sedan vypadá ještě neznamená, že k němu má OIII nejblíž. Několik Oktávek jsme v rodině měli, takže osobních zkušeností s lifbackem mám habaděj. (mimochodem, zrovna u té Laguny bych nemusel kombíka - právě proto že druhá varinata je liftback. U OIII jakbysmet). Laguna je nejpodobnější právě onou karosářskou variantou, čím jiným?
Právě na základě těchto argumentů - tj. srovnávat OIII primárně s HB či sedany a ignorovat to, že podobné vlastností nabízejí u konkurence ony kombíky, považuji za podpásovku. Ještě když Oktávku potom hodíme tak nějak trochu "nad" a trochu "vedle" C segmentu.

Pane Vaverko, opravdu se domníváte, že jen kvůli tomu, že OIII je v základu liftback a nikoli HB, ji můžete "házet" výše? Pozn. Argument o možnosti výbav jsem již uváděl - GVII si mohu také až "nezřízeně" vybavit a stejně ho nikdo do jednoho pytle s Passatem nehází...
Bristol
s tím souhlasím...ale zároveň je pravda že Octávia III je velikostně(ale i cenově) velmi blízko odcházející Laguny...jenže to jaksi není relevantní ani férový soupeř...protože je prostě moc starý a mezitím se D segment posunul někam trochu dál viz například nová Mazda 6...
lukas13
No a Fiat GrandePunto je (resp. byl v době své premiéry) rozměrově vpodstatě C segment. Ale nikdy nikoho nenapadlo ho tam řadit. Takže to částečné překrývání se stává. Proto píši že třídy nejsou jen o výbavách nebo jen o velikosti. Je to o souhrn více faktorů.

Ohledně velikosti OIII - podívej se níže kde rohYpnol srovnává rozměry Cruze SW a OIII - a Cruze je větší! Můj Megane v kombíku má také větší rozvor. Zkrátka OIII není ve srovnání s kombíky C segmentu nijak výjmečná - ani malá, ale ani velká. A toto je velmi snadno doložitelné, viz. testy zde na ACZ.
Ham.
Může se ti to nelíbit, můžeš se tu vztekat na redaktora a neurvale jej napadat, ale to je to jediné co s tím naděláš. OIII ač zástupce nižší střední tak v nejvyšších výbavách a motorizacích bude konkurovat běžnému mainstreamu ve střední třídě. Chápe to tak nejen pan Vaverka, ale prakticky všichni motorističtí novináři Evropě, kteří dosud OIII testovali. Stačí sundat klapky z očí a přečíst si třeba recenze z UK, kde nejvyšší motorizace a výbavy OIII bez obalu srovnávají třeba s Mondeem.
lukas13
Torzka (Pro 1,8 ne. Ale v případě 2,0 TDI ano). Nečalouněné výplně dveří. Rozvor pod 2,7. Jasně. Kladivo na Mondea a Passaty. Ono to teda jako rozměrově přesně zapadá do C segmentu, ale jasně Ham.e, jasně. A co silný a vybavený GVII v nejvyšších výbavách a motorizacích. Taky střední? A když ne - vím, je to HB - tak co GVII Variant? Podle tvé logiky je to jasná střední. No jo, ale co s Passatem?

Ne, třídy nejsou jen o výbavách či rozměrech. Je to souhrn těchto věcí. Mimochodem, auta stejných segmentů mají +/- podobnou základní výbavu. A v B segmentu to není 86 Hp, plecháče a černá zrcátka. U nikoho. Nikdy jsem neslyšel o přeskočení třídy od nějaké výbavy...

Řadil bys nabušený BMW 1 či MB A do D segmentu? Asi ne, že? Ale s Oktávkou to není problém?
Ham.
Překrucuješ. Nikde nepíši, že je to střední. Píši, že novináři po celé Evropě konstatují, že OIII ač nižší střední bude v nejvyšších výbavách a motorizacích konkurovat střední třídě v mainstreamu.

A srovnávat to budou právě s Passatem či Mondeem.

protože 1.8 TSI nebo 2.0 TSI bez problémů bude konkurovat i vyšším motorizacím ve středním mainstreamu
protože 4x4 nemá ve střední zdaleka každý konkurent
protože podvozek s multilinkem se bez problémů vyrovná nebo i překoná etalóny typu Passat
protože dsg je jeden z lepších automatů na trhu v porovnání s tím co nabízí mainstrem ve střední
protože vnitřní rozměry jsou bez problémů na dolní hraně střední třídy a leckterého zástupce překonají
protože výbavu kterou OIII dovoluje v řadě případů konkurence ani nemá

Takže bez ohledu na stopadesátkrát omílané do jaké třídy jaké auto vlastně patří, prostě novináři i kupci budou vybavené verze OIII bez problémů srovnávat s mainstreamem střední třídy.

Ano nabušený MB A v provedení CLA budou všichni novináři srovnávat mj. s C-klasse protože je v řadě parametrů bez problémů srovnatelný ač zástupce nižší střední (Němci takové srovnání už provedli a můžeš hádat kdo vyhrál). A každému je u pindíka jestli jeden patří do C a druhý do D segmentu. Prostě a logicky srovnávají podobná auta. Teorie, že nejde porovnávat auta z různých segmentů je postavená na hlavu a funguje pouze v hlavách naivků. Pro příklad třeba Mondeo, deriváty Insignie pro US trh a nově i Mazda 6 v sedanu jsou postavené tak, že na US trhu konkurují evropské vyšší střední, protože Amíci je berou díky vnějším rozměrům jako midsize sedany a nikomu tam plíce netrhá, že pro Evropu je vyšší střední posunutá hlavně motory a výbavou ještě daleko jinam. Prostě srovnávají a zastánci tříd se mohou jít se svými teoriemi klidně bodnout.
jossalito
Tohle vysvětlení snad pochopí i místní zadubenci. :yes:
Parda71 (BMWfans)
:yes: :yes: :yes: Konečně a snad už bude dohadům o třídách konec. Já vím, jsem naivní.
Ronault.
Máš tam několik "nepřesností" v té adoraci.
2,0 TSI pokud se nepletu nebude, vrchol má tvořit 1,8 TSI
Passat zdaleka není etalon střední třídy, možná v roce 2006. Navíc ten podvozek s multilinkem bude jen u 1,8 TSI, bohužel ani u dvoulitrového dieselu nejprodávanější motorizace střední třídy.
Je už pomalu více automobilek, které dvouspojku nabízejí, než nenabízejí.
Je to novinka, bylo by smutné, kdyby s ničím novým nepřišla.

Ano, srovnávat budou, reálně nastane problém, že srovnávat budou moci jen pokud bude mít Octavia 1,8 TSI a v plné výbavě se spíše středem nabídky aktuálních nových modelů střední třídy, ale na tom až tak nic nečekaného není, docela běžná praxe napříč značkami. Např. každou chvíli by měl přijít do nabídky H/K 1,6 T-GDI a pak nebude problém srovnat i30, která je na tom prostorově taky výborně, se např. i40 a i30 nějak výrazně zaostávat nebude, hlavně při srovnání kombíků. Mimochodem, u té i30 ten podvozek bude výborný i v základní 1,4 CVVT, ne jen u 1,6 T-GDI 😉
Ham.
Myslím, že pár nepřesností máš ve své slepé zaujatosti ty😒br /> - 2.0 TSI má být ve verzi RS, je zde o tom článek
- Passat je je stále v Německu ve srovnávacích testech mainstreamu číslo 1, v UK je číslo 2 za Mondeem k tomu bezkonkurenční prodejní špička. Takže určitě model (třeba spolu s Mondeem) s kterým se bude srovnávat. S Lagunou se určitě srovnávat nebude
[odkaz]
[odkaz]
- Ano, dvojspojku nabízí více výrobců, ale někteří nabízí daleko větší neštěstí a některé dvospojky teprve začínají a podle toho vypadá jejich odladěnost, dsg je nejprodávanější automat ve střední třídě. Jinak řečeno, v mainstreamu moc lepších automatů není.
- OIII se základními motory a s vlečkou nikdo se střední třídou nesrovnává, o to se nikdo nedohaduje
- I30 v kombajnu může být srovnávána se střední třídou, pokud bude 1.6 GDI turbo nebo nějaký lepší diesel než 1.7 tak proč ne.
- až dají někteří výrobci do regulérní střední třídy 1.0 tříhrnek (což bude ještě letos) tak konkurentů "zespodu", kteří mají dostatečné rozměry a slušné motorizace asi jenom přibude
Ronault.
- dej odkaz
- Píšeš o podvozku, ne o celku jako autu "protože podvozek s multilinkem se bez problémů vyrovná nebo i překoná etalóny typu Passat", jsou zde lepší i ti, co právě skončili, Mazda 6 a další (Mondeo, 508 GT, Avensis, i ta tebou zavrhovaná Laguna GT)
- Srovnává hned nahoře v nadpisu testu.
- O to jde, děláš tady ze srovnání Haló, ačkoliv jde o běžnou věc, že se nejvyšší verze modelů jedné třídy srovnávají se základem nebo středem nabídky o třídu výše.
Ham.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
- výroba od 22/13 podle odkazu Dixika
- přečti si ty srovnávací testy, třeba Laguna se 4C je dobře naladěná na rychlý průjezd zatáčkou, ale na nerovnostech má všechny nectnosti vlečky, které se zmiňují u OIII s vlečkou takže agilita je OK, komfort je hodnocen špatně
- nadpis říká, že Superb je v ohrožení, to ovšem neznamená, že autor řadí OIII do střední třídy. Já to čtu tak jak je to napsané, při srovnání těchto konkrétních dvou aut (Sup vs OIII) je minimálně na zamyšlenou zda jedno či druhé protože v řadě parametrů jsou shodné, v některých mírně kulhá OIII a v některých Sup.
- já z toho haló nedělám, to z toho dělají různí nedospělci, kteří nesnesou článek nebo test kde se jakékoliv srovnání se zástupcem střední třídy považuje za projev totální motoristické demence, viz poněkud exaltovaný příspěvek lukas13 na který jsem reagoval.
Ronault.
- beru zpět, v záplavě "možná" článků o O III jsem toto přehlédl
- Laguna s GT má díky 4C jinak laděné tlumiče, nejsou tak tuhé, jak u klasické Laguny, komfort je o poznání lepší, to na okraj. Ale co ti další?
- těch parametrů, kde kulhá Superb mě moc nenapadá, možná novší navigace a příplatková výbava, to ano, inu roky se nezapřou
- děláš neděláš halo, já jen brzdím tu ráznost, pro mne to až taková pecka a hlavně novum není, jak tys uváděl a jak jsi hodnocen, ale beru, že písmena nedokáží dobře vyjádřit ""sílu""
Ham.
Pročti si ty testy, Passat nezaostává ani v kličkování mezi kuželi, ani na dráze na prověření handligu.
Handling první, mezi kuželi druhý
[odkaz]
Superb vs OIII
- prakticky ve všech motorech mimo 3.6, má SUP kompletně starou generaci motorů, protože nová generace vyvinutá pro nové modely do starých modelů dát nejde. Takže motorově lehká výhoda na straně OIII
- SUP bude lepší prostorově v podélném směru, ale o něco horší v šířce interiéru vzadu
- OIII má o něco větší rozchod kol
- OIII má nižší hmotnost, což v kombinaci se stejnými nebo výkonnějšími motory (1.😄 dává OIII určitě výhodu v podélné i příčné dynamice
- desing jakkoliv je věcí názoru každého jednoho je určitě výhodou OIII, protože největší slabina Supu v sedanu je právě design, který asi pro OIII nebude žádný problém překonat v očích většiny lidí
- OIII má haldex 5, Sup jen haldex 4
- OIII z hlediska výbavy vše co Sup plus řadu věcí navíc
- ano Sup nabízí 3.6, což je jednoznačná výhoda a v jakési hirearchii aut je to hlavní argument pro řazení Supa výš než OIII, prostě šestiválec je šestiválec a na to se žádný čtyřhrnek nevychytá i kdyby se na kostičky pokrájel a na 200kW vyladil
- Sup má výhodu víceprvku i u 2.0 TDI, ovšem třeba OIII 2.0TDI 103kW nebo 135kW se 4x4 a víceprvkem nabídne dostatečně
konkurenceschopnou variantu vůči Supu a zde také bude přemýšlení OIII vs Sup absolutně nejčastější, mám vzít lepší naftu (135kW vs 125kW), lepší haldex, lepší jízdní vlastnosti a ustoupit v podélné velikosti auta nebo naopak, protože ceny budou velmi podobné.
- ano, OIII s 1.2 TSI v základu není konkurent pro Supa
Takže srovnání se Supem je zcela přirozené a záleží na preferencích co u koho převáží. Dokud nepřijdou nové generace Passatu, Superbu, ale třeba i toho Mondea tak si myslím, že OIII může celkem zle řádit v jejich revírů a kolik kousků vystřílí bude v podstatě záležet jen na cenové politice u těch vyšších verzí OIII.
Ronault.
Já s tebou víceméně ve srovnání souhlasím, ty argumenty tam jsou, ale
- ta motorová výhoda pro běžného kupce spíše překvapením, než něco, s čím počítá, resp. nás pár to ví, je to 10% kupců? Kéž by.
- design - facelift čeká SII, naštěstí, snad pomůže, hlavně na zádi
- výbava - nezkoumal jsem podrobně ceník Octavie, ale např. čtyřzonová klimatizace a některé luxusní prvky výbavy typu střešní okno s fotovolt. články v Octavii jsou? Ale to je opět kategorie, kde už OIII cenou nedošáhne.
Jinak ano, já tu konkurenci, hlavně na ČR trhu, pro střední od OIII vidím, vždy to tak bylo. Samozřejmě image i tak Octavii i u nás nedovolí např. konkurenci pro M6, Mondeo, to si přesto nemyslím, nicméně pro logické volby v těch vyšších výbavách OIII tady je. Ale to jak píšu výše, skoro všude, viz volba Hyundai nebo možná ještě více právě u toho výše propíraného Renaultu Megane/Laguna. Pokud nastoupí nový model, je logicky konkurencí pro starší o třídu výše vždy (Citig👋Fabia, Cli👋Megane, C5/C6 atd.)
lukas13
Jen si dovolím malou vsuvku - díky, mluvíš mi z duše, vnímám to velmo podobně. Dík.

Jen poznámka - za těch 540 (resp. do 600) mohu mít svým pojetím geniální Mazdu 6 ve střední výbavě s atmo 2.0 145 Hp. Megana Grandtour GT 220. Mazdu 3 MPS. Clio Grandtour RS (za pár měsíců). Proč bych, probůh, měl chtít OIII o výkonu lehce nad 100 Hp? A rozhodně OIII, ať v jakékoli výbavě, nevnímám jako střední třídu. Kdyby v testu byla formulace typu "svou OIII si můžete dovybavit na úroveň vozů o segment výš, a to za podobnou cenu" neřeknu ani popel. Ale to, že pan Vaverka ji řadil o segment výš jen a pouze díky karoserii typu liftback je z textu zcela zřejmé.
Ham.
- nevím jak kde, ale ve společnosti kde dělám drtivá většina lidí kteří mají nárok na střední třídu už ví, že OIII má nové motory a třeba pašík nebo sup staré. Ano rozumí tomu možná těch 10%, ale info ve smyslu staré/nové lidé vnímají a možná daleko silněji než ti co tomu trochu rozumí.
- facelift supa může opravit v partii zadních světel, ovšem profil střechy a boční náhled alá jezevčík mu zůstane
- většina lidí kteří mají letos nárok na výměnu ve střední třídě u nás ve firmě čeká na ceníky OIII, typicky TDI 135kW, 4x4 kombajn v nějaké slušné výbavě, protože si v rámci finančního limitu mohou vybrat co chtějí. Vsadím se, že pokud ceny budou cca v intencích toho co už z ceníků známe, že 2/3 skončí u OIII a pašíci, mondea, supové, insignie popř. prémie se základním motorem v holobytu (což jsou všechno alternativy které se jim vejdou do limitu) ostrouhají mrkev.
- je zajímavé, že srovnání OIII se Supem (přičemž p. Vaverka nikde neřadí OIII do střední třídy a pokud si pamatuji tak v rozhovoru s Pečenkou ze Škodovky tento pán na přímý dotaz odpověděl nižší střední rozměrově na horní hranici) u řady jedinců co jsou krapet chabrus na nervy vyvolává záchvatovou potřebu mnohastránkových litanií o tom, jaká jsou redaktoři nemehla a přitom skutečnost, že například PSA bez mrknutí oka řadí 508 natvrdo do vyšší střední třídy zcela oficiálně je nechává zcela v klidu.
_MT_
Určitě. Neznalý slyší na nové, znalý ví, co mu nové přinesou (a jakou prioritu tedy má získat nový motor), chytrý si to zjistí.
Ronault.
- samozřejmě díky pověsti TSIček a 2,0 TDI bude každý rád slyšet "nové", protože snad budou konečně funkční (bohužel to není narážka, realita)
-otázkou bude, co za ¨senu a kolik se jim bude chtít jít ke konkurenci, nebo se jen spokojí s českým snem, což není nic neobvyklého
- PSA ne, ale Peugeot ve své nabídce, ale špatné zařazení PR oddělením je něco jiného než zařazení nezávislým redaktorem, ten rozdíl snad cítíš i ty...
Ham.
- pověst 2.0 TSI a 2.0 TDI CR, které kolegové používají je skvělá
- "PSA ne, ale Peugeot ve své nabídce" to je stejně zásadní rozdíl asi jako mezi pojmy VW a Volkswagen
>😁
Ronault.
- kolik těch 2,0 TSI kolegové jako služební mají? Kolik té pověsti stojí na vyšší míře tolerance pro chyby koncernu?
- pokud nevidíš rozdíl mezi PSA a Peugeot, tak klidně používej název Seat Octavia 😉
Ham.
- čtyři TSI zbytek jsou TDI, já jsem měl TSI v roce 2008-2009
- PSA = Peugeot S.A. tedy něco jako VAG = Volkswagen A.G.
Ronault.
- kolik jsi najel, který, podíl a povinnost volby konkrétní značky...
- PSA čili Peugeot S.A., jak správně udáváš, je název pro celý koncern, ne pro značku. Pokud hovoříš o PSA, myslíš tím tedy i Citroen a ten nemá na svých stránkách uváděné modely stejně jako Peugeot, čili 508 vyšší střední třída např. Totéž platí o VAG... taky nikdo nepíše, že na stránkách "Seatu je nová A6"
Ham.
- 120tkm, povinnost značky není žádná, pouze dodržet finanční limit na nákup v jednotlivých kategoriích, koncern, BMW, MB a Ford mají s firmou dohodu o slevě (letos je u všech jmenovaných cca -15% proti aktuálnímu ceníku plus mínus jedno dvě procenta (nevztahuje se na skladovky nebo předváděčky), u ostatních si musí každý slevu vybojovat jakou umí u dealera.
- no dobře tak podvádí jen Peugeot, Citroen je svatý. Ale když řeknu PSA tak tím myslím PSA, protože Citroen de jure neexistuje, právní subjektivitu má jen PSA, Citroen jsou znaky na kapotě nebo elektronické logo na webu. Cokoliv provede Peugeot nebo Citroen tak za to "může" PSA protože to je jedna obchodní firma s názvem PSA. U VW koncernu je to krapet jinak, když něco provede Škoda nebo Audi, tak zavřou představentsvo Škody nebo Audi protože má svou právní subjektivitu (není to jen nálepka na láhvi nebo znak na haubně ale zároveň i obchodní firma).
LambaX
😄 :yes: dobře napsané
_MT_
V nižší střední je sedanů dost. Mnohem více než liftbacků. A kombi se vyhýbají nejspíš kvůli tomu, že i Octavia bude mít kombi. S nimi to v praktičnosti prohraje, proto asi není Octavia jen liftback.

Asi takhle. Kombi je spousta. Někdo k nim má sedan, někdo hatchback, někdo obojí. Škoda má liftback, takže dává smysl je porovnat. Nedává smysl příliš stavět na kufru, protože to vede ke kombíkům. Je určitá skupina lidí, pro kterou je kufr liftbacku ideálním kompromisem, to všichni víme a netřeba to dál rozebírat.
Bristol
trošku to už unavuje a spíš by mě redakce zajímalo jak teda vlastně jezdí nějaká ta silnější octavia s podvozkem ze světa normálních aut...jenže takové asi ještě nejsou k mání že? Takže si tu můžeme číst o podmotorovaném "voze" s absolutně nereálnou výbavou s tyčí vzadu za cenu Mercedesu C v základu: který bude mít sice menší výbavu zřejmě ale zase lepší image, silnější motor, a plnohodnotný podvozek? zrychlení z 0-100 za 13s? tééda no to už chápu k čemu tam ty sereptičky jsou-aby člověk zabil čas než se dostane na cestovní rychlost, nehledě na to že pružné zrychlení pro jistotu neuvedeme vůbec-to bude asi neméně tragické, vím jak jezdí základní O2 Prima s 1.6TDI a raději ani nechci vědět jak reálně jezdí O3 s nabušenou výbavou i když má být O3 papírově lehčí než srovnatelná verze O2

na závěr bych rád poprosil redakci(i když je jasné že si asi nejde moc vybírat auto k testování) aby konečně začali testovat auta v reálných výbavách protože takové auto se skutečně prodá snad jedině v předváděčce...reálně si ho totiž takto nikdo nevybaví ani neobjedná leda nějakej magor co neumí počítat
jossalito
Zbytečně se vztekáš, a píšeš jako plakát, promiň. :-!
kuny
Ještě jste zapomněli proti sobě postavit dvě motoricky a výbavově identické OIII v jiném odstínu lakování. To by byl panečku srovnávací testík jak víno! Která barva bude pohodlnější a mít větší zrychlení? Jak si povede na nerovnostech? A možná, Lukáši, že bys ji zase mohl rozbít jako Ceeda, tentokrát bys možná i ten airbag zahlédl... :no:
šmoula nešika
Prohrála by černá. Panu redaktorovi by se přehřál mozek. To by byly perly.
rohYpnol
K závěru😒br /> "...Existují kompaktní hatchbacky s lepším podvozkem a podstatně zajímavějšími zážitky z jízdy, existují i komfortněji naladěná auta a existují spousty levnějších sedanů a hatchbacků nižší střední třídy. Žádný z nich ale nenabízí takový vnitřní prostor, alespoň z poloviny stejně snadný přístup k zavazadlům a podobně pestré možnosti příplatkové výbavy. Octavia není dokonalá, ale je tak dobře navržená, že si zaslouží naše uznání... "

Jen dodávám - Kdyby Octavia III nenabízela TAK velký kufr a TAK velký prostor uvnitř, jednalo by se o veskrze průměrné auto. Nenapsal jsem totéž, jen z jiného pohledu? Otázkou pak je - když kupuji nižší střední třídu, jsou tohle parametry, které mě opravdu TAK zajímají?
jossalito
Jenže, člověče, tady se nehodnotí co kdyby NEměla, ale čím naopak disponuje ty jinej úhle. :-!
kuny
???? Octavia disponuje z hlediska nižší střední velmi dlouhou karoserií. Není to moc vhodné auto do města na nákupy. Klasický HB v této třídě s kufrem okolo 350-ti litrů DISPONUJE mnohem atraktivnější karoserií z hlediska parkování, couvání, atd.
jossalito
Aha, chudáci ti, co potřebujou zaparkovat ve městě, co? Ach Bože... >😁
Makovnik
Ty s kolobezkou ten problem rozhodne nemas. Niet sa co cudovat, ze problemom s parkovanim nerozumies >😁
rohYpnol
jossalito neparkuje, ale vy(na)stupuje >😁
jossalito
Jasně, bourákama tu (na internetu) jezdí zásadně uhrovití mládenci. Všeci vostatní, podle nich, na kolobrndě. :-! :yes:
rohYpnol
ale no tak, nebuď přízemní. Jemné dloubnutí nezaškodí.
jossalito
Ale, tak mě je to fakt jedno, já mám svý jistý. A co máte jístého vy, to je vaše věc. Takže ti to dloubnutí vracím. 😉
kuny
Nerozumíš tomu, že objektivní fakt (délka auta) je pro určitou skupinu lidí objektivním negativem a pro určitou skupinu lidí objektivním pozitivem? Myslíš si, že ostatní výrobci své HB dělají blbě krátké, protože jsou hloupí a něco jim uniká? Naopak, sečti si, kolik autnižší střední typu HB se prodá v EU a kolik je v tomto segmentu prodaných Octavií. Octavia má své klady, oslovuje určitou skupinu zákazníků a poměrně úspěšně vyplňuje jistou mezeru na trhu. V ČR vyplňuje i jisté mezery v mozcích některých lidí.
Bristol
nevím kde jinde by si rád parkoval? na poli? jo tam je místa dost pravda... :yes:
rohYpnol
Jasně, takže vlastně se shodujeme na tom, že Octavia je veskrze průměrné auto nižší střední třídy s oberkufrem, které rozměrem atakuje střední třídu a zdědila široké možnosti příplatků z Golfu. Tím její vyjímečnost hasne :-!
jossalito
V článku je zmíněno, v čem nabízí více než konkurence a jsou to záležitosti, které do již postavenýho auta nijak nenapráskáš.
Tedy, auto je postaveno velmi chytře a ty prkotiny, které někomu tááák strááášně vadí, jdou odstranit jednoduše faceliftem apod., kufr, místo apod, ty na špatný základ nijak nepřidáš. :-!
rohYpnol
jasně, a co se nedá odstranit faceliftem, dá se odstranit novou generací, že >😒]
Ronault.
A když ne novou generací, tak to není negativum, ale pro tvou idiocii špatně chápané pozitivum!

To nejsou nekomfortní jízdní vlastnosti, to je ušetřených PATNÁCT, ještě jednou, PATNÁCT kilo na zadní nápravě (1 a půl balíku PET Matonnek pro ilustraci).

To nejsou nepolstrované výplně dveří a palubka z tvrdých plastů, to je bytelný interiér, který neohlodá zub času!

To není JEN pětistupňová převodovka za příplatek 60t oproti benzínu, to je komfortní řazení, které neotravuje se zbytečným řazením dalšího stupně!

Atd... vy ***i s nízkým IQ!

PS: Dovolil jsem si odpovědět za jossalita.
Parda71 (BMWfans)
A Renaultu třikrát hurá >😁 sorry za spam :-!
Ronault.
Kde vidíš v mém příspěvku Renault Pardo? Nebo krom spamu chceš jít i na tu ubožejší hladinu? 😉 Věřím, že ne.

PS: Moc to tady v diskuzi prožíváš.
Parda71 (BMWfans)
Prosté rýpnutí, nic víc za tím nehledej. Kdepak, nic tady neprožívám spíš se tady dobře bavím. Nebo kde máš pocit, že bych něco prožíval? Takový pocit můžu mít spíš já z tebe, když vidím jak se snažíš ironicky napodobit jossalita.
Ronault.
Tak to rýpnutí ti moc nevyšlo, je to možná tak na úrovni Ády a to jsem ti ještě přidal, ten má alespoň styl, tohle je jak od prosťáčka. Trochu se snaž, máš na víc, nebo jen na obhajování josalita? Taky víš čím jezdím, o čem a jak píšu, takže žádná omluvná okolnost není k mání, naopak.

A ano, prožíváš, zábava vypadá trochu jinak než křečovité příspěvky a rozdiskutovaná vlákna o ničem.

PS: To nebylo ironické napodobování, dogoogli si slovo ironie. 😉
Parda71 (BMWfans)
Nečekal jsem, že se tě to tak dotkne, ale podle toho jak ses toho chytnul, tak to padlo na úrodnou půdu.

Nebudu se tady s tebou hádat co prožívám a co ne, nicméně moje vlákna třeba byla o ničem (prestiž u Kizashi apod.), ale i od toho diskuze jsou. A baví mě číst plačky mamlasů nad cenovou politikou Škody, o tom jestli to má nebo nemá multilink apod.

Vím co znamená slovo ironie, chytráka si dělej na petrumra, ne na mě 😉
Ronault.
Nedotklo, překvapilo, to jsou dva různá slova. Pokud by to napsal onen petrmur, mávnu nad tím rukou, pokud ty, jsem oprávněně překvapen, i když možná tě přeceňuju...? Uvidíme.

Samozřejmě, že prožíváš, nebo snad považuješ Emela za plačku, když dole "žehrá" nad cenou? Cena patří k součástí hodnocení auta, pokud je přestřelená, trh ji neocení a škodovka si to zažila několikrát, teď např. s Rapidem. Multilink je obdobná situace.

Pokud bys věděl, co znamená, použil bys jej správně, ale možná jen náhlé zatmění?

Svedeme to pro dnešek na tvou poweekendovou únavu. 😉
Parda71 (BMWfans)
Víš, že mi je tvé citové rozpoložení jedno? Prostě jsem si rýpnul, tak si mě za to třeba srovnávej s kým chceš. Ty mě už vážně nepřekvapíš. Dole v diskuzi s jossalitem a hamem jaksi nestíháš, tak si snažíš rozumy vylít na mě, je mi to jasné 😉

Škoda cenově přestřelila u Rapida, u Octavie je cena v pořádku (snad ty nafty by mohly být levnější, ale tam je vysvětlení nad slunce jasné), ale podle tebe Škoda přestřelila několikrát, tak kdo je tady po víkendu znaven? 😉

Zatmění, hm. Stručná definice ironie- V literatuře je ironie způsob výsměchu. Mimoto je užívána za účelem kritiky, pro kterýžto účel mluvčí často používá termíny zdánlivě kladné v úmyslu devalorizovat předmět hovoru.¨

Takže Ronaulte se prosím nesnaž své zatmění přenést na mě 😉
Ronault.
S tebou jsem začal diskutovat dříve než s Hamem, nemlž a lépe si všímej 😉 Navíc nevidím, že bych někde nezvládal argumenty, ty ano? Samozřejmě pokud víš, co za vlastní kiks se snaží jossalito vytáhnou, ale o tom na štěstí pro něj, nemáš páru 😉

Historie Škodovky se datuje od Rapidu? To jsou mi novinky.

Kde vidíš výsměch a zdánlivě kladné úmysly? 😉 Ona by to ironie byla, pro tebe i je, pro mne není, protože jossalita znám lépe než evidentně ty. 😉
Parda71 (BMWfans)
Nezvládáš je tady a to mi stačí a co se týká dalších konverzací, tak se mi hamova i josallitova argumentace zdá pádnější.
Jmenuj další cenový úlet jako u Rapidu. Mě teda žádný nenapadl. A že by se někdy psalo o neúspěchu jiné Škody na domácím trhu si taky nevybavuju. Vždycky byly dražší, hlavně před krizí v roce 2008, ale i tak se prodávaly a vždy se daný model vyšvihl do čela své kategorie. Takže se ani tyhle dřívější vyšší ceny nedaly brát jako cenový propadák. Ale rád se od tebe poučím co si ty představuješ pod pojmem přestřelení ceny.
A už je to tady. Ona to byla ironie, ale tys to vlastně jako ironii nemyslel, takže jsem to já špatně pochopil. Hm, parádně jsi z toho vybruslil :yes: 😉 (jo toto byla ironie). Ale hlavně že jsi kolem toho měl namyšlených řeči kdo jak po víkendu ujel co? >😁
Ronault.
Tak tobě se zdá josalitova argumentace pádnější, jo? >😒] On nějaké argumentky krom urážek používá?

Ham? Ty to čteš? Tak čti pozorně.

Ten přechod od roku 2008 kdy Škodovka nedokázala vykrýt pokles cen trhu hlavně s Fabii II a její ústup postupně z nejprodávanějšího auta na trhu korunovaný ztrátou dominance ve třídě je jeden z příkladů.
Něco podobného se děje v nižší střední, H/K útočí nejen na Fr, Jap a It. Dalším s příkladů budiž roomster, až s poklesem ceny kousek nad Fabku se mu začalo dařit.

Možná jsi to pochopil jako ironii, ona ironie by měla být mírně nadsazená, z mých úst nečekaná, což není, šlo o pouhou odpověď za jossalita, která je vlastně totožná. 😉 Ale beru, asi ti to tak připadlo.
Nic to nemění na rýpnutí a la MŠ. Máš na víc, v to věřím, ale jak píšu výše, rozhořčen takovým evergreenem, že existují i odpůrci Škodovek, to jaksi zapomínáš.
Parda71 (BMWfans)
Ne už to nečtu, mám i jiné věci na práci.
Myslel jsem si, že se bavíme o nástupu na trh a o ceně, která model uvádí a faktu, že Rapid byl jako horká novinka při vstupu na trh zákazníky opomíjen a nevyšvihl se do čela statistik, což bylo vždy u nových Škodovek pravidlem. Jestli chceš rozebírat ceny Škodovek jak se vyvíjely postupem času s mnoha dalšími souvislostmi, tak o tom řeč nebyla. A do toho se mi ani nechce pouštět, protože jak už jsem řekl, tak mám i jiné věci na práci.
Odpůrci Škodovek mohou být, ale plačky nad novinářským vozem za 800K mě vážně dojímají. Toto nejsou odpůrci, ale prosťáčci. To samé nižší střední vs. střední u OIII. Dost jasně to popsal ham a tam již nebylo co dodat.
Jo a ještě se vrátím ke tvé předchozí reakci. Jossalita a jeho názory znám si myslím taky dobře. Neznamená, že když mám zlomek příspěvků co ty, tak že sem nechodím. Jen nemám tolik času, abych se tady s každým vykecával. A že v drtivě většině souhlasím spíše s ním než s tebou ani nemusím dodávat.
Ronault.
Však ano, Fabia II přišla na trh, pokud se nepletu, v druhé polovině roku 2007, cenu si držela tak dlouho než ve Škodovce zjistili, že podíl na trhu klesá, totéž u Roomsteru. Ty nástupy nejsou jen horizont prvních dvou měsíců. S trochou nadsázky ti uvedu příklad Fusionu, pamatuješ jak byl neprodejný prvních pár let výroby a jak se z něj stal trhák po slevnění?

Ty nářky se týkají i ceny cca 500t za v podstatě průměrně vybavenou Octavii s 1,6 TDI, což je základní diesel. Osobně bych eleganci s tímto motorem viděl za 450t horní strop (horním stropem nemyslím plnou výbavu, ale nad tuto cenu bez příplatků) a to jsemvzal všechna možná pozitiva Octavie v potaz a i jakýsi český přesah do střední.

Pokud v drtivé většině případů souhlasíš s argumenty formou urážek, nemáme se spolu o čem bavit.

PS: K té ironii... První příspěvek je hořké konstatování, možná bys ji ještě mohl chápat jako sarkasmus, což je krapet něco jiného než ironie. Ta má otázka, kde vidíš ironii je ironická. Už rozumíš? (Možná kdybys z té wikipedie citoval celý text, ne jen úsek, který se ti zrovna hodil) 😉
Parda71 (BMWfans)
Akorát, že my jsme se bavili o nástupu. A nástup Fabie byl dobrý, klesá už několik let, ale nástup měla dobrý a pokud si pamatuju dobře, tak ty "rekordy" z úvodu už nezopakovala. Fusion je pravý opak, tak nevím proč ho sem pleteš.
Naftové Octavie jsou dražší i než srovnatelný Golf podle mě z důvodu fleetů. Neobhajuji to, ale Škoda to má asi dobře vymyšlené, protože dává na flleety množstevní slevy, tak budu pořád rentabilní. No a pokud to dobře vymyšlené nemá a spadne hubu, tak se snad poučí, ale to ukáže čas.
Ohledně ironie se s tebou nehodlám dále bavit. Navezl ses do mě a snažil ses mít rádoby chytré narážky jak jsem to nepochopil, ale opak je pravdou a sám nevíš co píšeš. Takže když už sis našel zdroj, tak si ho přečti a dožeň, co neznáš.
A ano, souhlasím se jossalitem. Používá možná drsnější jazyk, ale to se při konverzaci s tebou nedivím. Nicméně i tak mu argumentace nechybí a názorově jsme si blízcí a vždycky jsem s ním dobře podiskutoval, což se o tobě říct nedá.
Ronault.
Nástup Fabie II nijak hvězdný nebyl, v ČR určitě ne... největší pokles byl tak po půlroce, kdy konkurence šla dolů, stačí se podívat do ceníků, kdy Fabia začala klesat... a dodnes si stále částečně neoprávněně drží punc drahého malého vozu a mnoho kupců jde rovnou ke konkurenci.

Na fleety dává slevy, soukromníkům vůbec, ty odkazuje max. do bazaru... ale oni půjdou a chodí jinak, teď k H/K... a ti už loví i ve firmách a bude to pokračovat dále...

Navezl jsem se do tvé dětinské radosti nad Renaultem, prostě jsi udělal totéž, co dole předvádí petrmur, dal jsi mu to podobně zbaštit, ani sis neuvědomil, že o pár příspěvků později budeš hrát stejný cirkus. Tak se s tím smiř. O motání není řeč, pokud dobře chápeš sled příspěvků. Bohužel ne. Rudo před...

Nahoře píšeš, že nemáš tolik příspěvků, co já, ale čteš, takže si mi rovný, proto se nemám povyšovat. To je ten rozdíl, ty čteš, tys na rozdíl odemne neprošel opakovanými diskuzemi s tímto nafoukancem, který ani po opakovaném předložení důkazů nebyl schopen uznat omyl, vždy následovalo urážení, nadávání, osočování. A ty jeho rozluky a návraty, další komedie. Nebo opakované pokrytecké kritiky ostatních ze závislosti a přitom min. 3 roky po sobě člen TOP 10 nejaktivnějších diskutérů. Eufemismus "možná drsnější jazyk" si nech pro klub eufemismů. Kdybych byl sám, neřeknu ani půl slova, ty zkušenosti jsou u mnoha jiných stejné. Hulvát, nic více.

Ale to je tvůj boj, možná pro odznáček dokážeš i více 😉
Parda71 (BMWfans)
Nechce se mi to hledat, ale Fabia vedla český žebříček a prodávala dva tisíce aut měsíčně a bylo to určitě někdy v letech 07, 08 pak šla nahoru Octavie. Ale to je jedno. Primárně jsme se bavili o nástupu na trh a osvojení si kategorie novou škodovkou, což proběhlo vždy až na Rapida.
Slevy dávají i zákazníkovi, kde jsi přišel na to, že ne?
Pořád mi předhazuješ jak jsem se do tebe navezl, což ani nemělo co dělat s Renaultem, ale jen rypačka do tebe. Nevěděl jsem, že si takový suchar, tak si to příště odpustím, ale ty si odpusť mě srovnávat s petrumrem.
Zajímavý je vlastně celý tvůj výstup tady. Mě haníš za malé popíchnutí, jossalito je pro tebe hulvát, ale do mě neustále rýpeš taky, předsouváš mi, že nechápu tvé příspěvky, které očividně nechápeš sám a plkáš cosi o víkendové únavě a snažíš se vypadat chytře a namyšleně, při tom to je jen křeč z tvé strany a s jossalitem si nemáš co vyčítat. Výsledek je asi takový, že raději milion jossalitů, GTI apod., kteří mají styl a umí si stát za názorem než ty, který se ze sebe snažíš udělat něco co nejsi a maskuješ to za namyšleností, kterou tolik kritizuješ.
Tímto tady pro dnešek končím, zdar.
Makovnik
Jossajelito si vie stat za nazorom? No to je fakt, ten si tvrdohlavo stoji aj ked si vymysla, klame, prekruca atd... takych tu ozaj treba vela, vyborne sa s nimi diskutuje 8-s :no:
Radsej 90% toperov; ten sice pise casto odveci, ale velaraz to podpori faktami, nie jelitovskymi prazdnymi slizkymi dristami typu "Píšeš blbosti. Zbytečně." 😉
Ronault.
Spíše než šla nahoru Octavie, šla dolu Fabie. Samozřejmě, že hlavní podíl nese pokles ceny konkurence v nižší střední spojený s krizí.

Pokud dětinsky používáš na mne Renault stejně jak petrmur na tebe BMW, jsi roven petrmurovi, nic více v tom nehledej.

Není to omé namyšlenosti, ale o tvé neschopnosti se zamyslet nad psaným textem, bohužel jsi nerozluštil, kde se skrývala ironie doteď, ani po vysvětlení, škoda, možná, i když asi těžko, příště. Ad styl a stání si za názorem.... tito lidé si stojí za svým názorem, i když jde o lež a čím větší lež to je, tím více kopou, to ty, jakožto fanoušek stejného, čemu fandí oni (nic jiného v sobě nehledej), nepoznáš.
rohYpnol
myslím, že to bylo 16 kg >😒] ... a vovovovotom to je 😉
Ronault.
Dokonce! >😒]
jossalito
Aha, takže už ti to konečně došlo. Sláva. :-!
qwert88
Do Octavie asi nejlepší volba 1.6ka z naftových motorů.2.0TDi už je zbytečně drahej.Řekl bych že k nejprodávanějším budou určitě patřit 1.6TDI 77kw,1.4TSI,potažmo 1.2TSI 77kw.Pro běžné potřeby dostačující a ta 1.6TDI je prí opravdu povedená,moc "nehučí",moc "nežere" a celkem příjemně jede.Ještě príjemnější jistě bude 1.4TSI.
Bristol
já si představuju "auto které příjemně jede" trochu jinak...než s 1.6TDI 77kW 😉
kaplic
pětirychlostní skříň, tvrdé výplně dveří, navigace u kolen, krátké sedáky, vzadu jednoduchá náprava, v reálu naprosto nudný vzhled - spíš taková faceliftovaná O I a nesmyslně velký kufr - bohužel nic pro mě, ale věřím, že dost lidí bude mít opačný názor a auto jim dobře poslouží.

K testu snad jen jedno, pan Vaverka by se skvěle hodil jako tiskoví mluvčí Škody Mladá Boleslav. Ono přečíst si pár PR letáku od Škodovky, abych měl co použít v textu testu a ignorovat přímou konkurenci Octavie III z nikoho dobrého motoristického novináře neudělá ;-\ O panu Vaverkovi jsem si udělal obrázek u testů zejména francouzských aut - jediné výstižné slovo, které mě napadá je bohužel "diletant", takže tento test beru s rezervou 😄

Škodu mám jinak rád a O II po faceliftu se mi hodně líbí, nová bohužel už tolik ne.
dal
Opravdu nic moc. Když to porovnám s i30 v kombíku dostanu srovnatelný prostor pro náklad i cestující.
OIII má lepší 😒br /> možnost individualizace
stěrače
palubní PC
širší nabídku motorů
řízení
škrabka
i30 má lepší
záruka
nezájem zlodějů
min. o 100tis. lepší cenu při srovnatelné výbavě
podvozek a jízdní vlastnosti
spolehlivost důležitých komponent
menší uniformita
jossalito
To by mne zajímalo, jaký je rozdíl mezi korejským turbem a turbem ve škodovce. Důležitej komponente. >😁
NSA
A pročpak ty zmiňuješ zrovna turbo co? "dal" nic o žádném turbu nepsal - že by závan minulosti co ? :no: ty důležitej diskutére 😉
CenturionCz
hlavním problémem všech těchto testů je skutečnost, že je auto plně vybaveno. To totiž hodně ovlivní dojem z auta a to nejen u Škody, ale i u prémiových značek. Je to něco, co působí na recenzenta a co nemůže zcela vytlačit z mysli. O tom však Octavia není a široká nabídka výbavy je spíše jen pro omezenou klientelu - většina prvních vlastníků těchto vozů bude mít výbavu spíše střední nebo menší a od toho se odvíjí i srovnání s konkurencí.
rohYpnol
přesně tak. Tohle Škoda vždycky uměla. U nás je její počínání doslova přidrzlé. Vše myslitelné za příplatek, základní výbava žebrák kostitřas. V základu nedostaneš ani píď, i kdyby byly výrobní náklady v řádu halířů. (vždyť vyjádření zástupce Škody proč nedávají lakovaná zrcátka, když to stojí halíř ve stylu aha, já se zkusím zamyslet...).

Zahraniční sitace Škody je mnohem smysluplnější, tam funguje jako takový větší a levnější bratranec Volkswagenu, ale u nás? Dražší než Volkswagen s nesrovnatelně horší základní výbavou. Tomu říkám výhra 8-s

Pak do novinářských flotil nasadí FULL výbavy s příplasty pomalu převyšujícími cenu vozu (přeháním) a světe div se, novináři zpívají jak Škoda píská... Smutná realita ovšem je, že 95 % kupců Škody pak tu kýženou "kvalitu" nedostanou a těch zbylých 5 % mohli mít za utracené peníze plnohodnotnou střední třídu, leckdy možná i s lepší výbavou.
petrumr
rohYpnol
jestli chápeš majitele škodovek jako pilné, protože si za každou výbavovou položku museli odmakat šichtu, pak ámen s tebou >😒]
Jinak jo, jsem línej hledat v ceníku nižší střední třídy položky jako vyhřívané ostřikovače čelního skla, tónovaná skla, atp., neboť to považuji za zcela běžnou výbavu.
Kneblis
Proč stále píšete jen o škodovkách a vychvalujete tyto vozy na úroveň MB, BMW a dalších nepřijde Vám to trochu trapné a přehnané s tou Vaší reklamou? Kdo se škodovkama jezdí nebo jezdil (ale spon služebníma jako bohužel já) a po té se svezl s vozidlem podobné nebo stejné třídy od jiného výrobce, tak mnohem dobře ví, že vozidla od jiných výrobců jsou kolikrát mnohem pohodlnější, luxusnější než stále omílaná škodovka!!!
Jinak k těm motorům samozřejmě, když se jedná o reklamu nebudete psát, že dnešní 1.6 a 2.0 TDI už nepatří mezi nezničitelné diesely a kokurence je kolikrát již mnohem dál, ale jen je stále nepřechavlujte!

ps. REKLAMA SE VÁM OPRAVDU POVEDLA.
petrumr
lukas13
>😁

Sakra, chlape, ty už to nehul.
petrumr
Parda71 (BMWfans)
Ty fakt svou roli místního šaška plníš velice svědomitě >😁
petrumr
Parda71 (BMWfans)
Ty máš spíš prošly mozek, moulo >😁
rohYpnol
blbost, připlatil si za prodlouženou záruku >😁 zatím je jen v kolonce "přesluhuje" 😉
Bristol
netušil jsem že pravidelné používání motoru HTP má na lidi tak fatální psychické účinky... 😐
Makovnik
Vies; drvi to mozog pri zatlaceni do sedacky 😄
Kneblis
Panečku ty máš v noci hodně drsné sny.
Nagano
Ty jsi taky pro lidi...ale za blbce... >😁

Čteš si to po sobě vůbec???
petrumr
Makovnik
Schizofrenia? >😁
rohYpnol
Cruze SW vs. Octavia III
---------------------------
Délka 1:0
- Cruze 4681
- Octavia 4659
Šířka 1:1
- Cruze 1797
- Octavia 1814
Výška 2:1
- Cruze 1521
- Octavia 1461
Rozvor náprav 2:2
- Cruze 2685
- Octavia 2686 - ten 1 mm je opravdu jasné vítězství Octavie, jasná střední třída 😉
Rozchod kol 3😁
-Cruze 1544/1558
- Octavia 1549/1520
Šířka interieru 3:4
- Cruze 145/141
- Octavia 147/147
Délka opěradla řidiče 4:4
-Cruze 650
-Octavia 625
Délka sedáku řidiče 5:4
- Cruze 500
- Octavia 480

Tvrdí snad někdo z novinářů, že Cruze JE TŘÍDA SAMA PRO SEBE? Ale ať si klidně obhajují tu jejich PR Boleslavskou pravdu 8-s 8-s 8-s
Parda71 (BMWfans)
Octavi III vs. její zařazní do střední, ach jo >😁 Never ending story. Ano, OIII není střední třída, souhlas, spíš mě zaráží, že se nad tím může vůbec někdo pozastavovat. PR a marketing si žije vlastním životem a je zaměřen na laiky, kteří snad auto.cz nenavštěvují, i když...
rohYpnol
čemu mám tedy z testu věřit, když novinář není schopen auto zařadit do třídy a vsugerovává mi, že Octavia je vlastní třída 8-s ? Nezajímat se o auta, tak po přečtení tohoto PR běžím do salónu a sázím fíky na stůl s pocitem vítězství pravdy a lásky na světě... Snad chtěl autor napsat Octavia je PŘÍPAD sám pro sebe. S tím by se dalo souhlasit 😉
jossalito
Bohajeho, a na co to zařazení auta do třídy má proboha vliv? Na stáčivost medu v Zimbabwe? 8-s
rohYpnol
má vliv na věrohodnost novináře. Když ti lékař bude vysvětlovat, že amputace levé nohy je kvůli omrzlinám nevyhnutelná a nakonec ti uřízne pravou nohu, budeš mu věřit, že tě amputací nohy zachránil před gangrénou?
jossalito
>😁
Tak tohle je vysvětlení jako noha, ta amputovaná. >😁
Parda71 (BMWfans)
>😁 >😁 >😁 :yes:
Ronault.
Jedna stránka věci je PR prohlášení, které je samozřejmě poplatné autorovi, ne faktům. Druhou stránou by měl být redaktor nezávislého média, který by měl být schopen rozlišit PR od reality a tedy psát realitu.
jossalito
Sám ředitel Škody Auto zařadil a dostatečně přesně i vysvětlil. Proč tady má stále někdo s tím problémy, to teda fakt nechápu. Jako kdyby na tom záležela jeho (číkoliv) erekce. 8-s
Ronault.
Na mou erekci zařazení Oktávie nemá, ale na tvou dle tvých reakcí bude mít zcela zásadní...
jossalito
Jo, mi je to zcela zásadně u zádele. Odjakživa. :-!

Fakt se směju tomu, jak to tady furt dokoločka řeší ty samý individua a pak hnedle dodají, jak je Octavia vůůůbec nezajímá. K pláči. K smíchu. K politování. :-!
rohYpnol
potrefená husa se zakejhala? Je ti to u zádele ale stále řešíš, jak to tu ostatní řeší? Něco nedává smysl >😒] >😒]
jossalito
Já zde řeším především jejich vlastní blbost a neschopnost nadhledu.

Auto jako takové není potřeba řešit. To se svými kvalitami obhájí samo, o tom jsem zcela přesvědčen. :-!
Makovnik
Radsej ries svoje mindraky a komplexy a nelesti si tu zaostale ego v kazdom prispevku >😁

Keby bola pravda, ako ti je vsetko u "zádele", tak tu ani nos nevopchas. Ale pokrytec si ukazkovy, to sa musi nechat :-!
jossalito
Jsi k smíchu.

Jak poctivě lezeš pod články o značkách, kterým se akorát snažíš vysmívat, jak si potřebuješ poléčit vlastní mindrák, jak se potřebuješ do něčeh👋někoh👋kohokoliv navézt a uchlácholit svoji, v reálném životě ušlápnutou, osůbku.

A pak zde vykládáš něco o pokrytcích a egu...

Ty jsi ukázkový ubožák a prostý okopávač kotníků. Možná, až dospěješ, tak ti dojde, co jsi sem psal za voloviny a budeš se za to alespoň stydět. :-!
Ronault.
Klasická josalito telenovela, pokračuje to použitím stejných vět na "soka" v diskuzi. >😒]
jossalito
No jo, ty si taky potřebuješ splnit, co?

Tak jen do toho, očividně to potřebuješ. Minule jsi to z nepochopení totálně projel, tak to zkusíš tady. :-! :yes:
Ronault.
Minule jsi nebyl schopen dodat relevantní odkazy a důkazy a neustále jsi se vymlouval "to není to, co jsem myslel a blbě vyjádřil" 😉 Ale to je u tebe klasika :-!
jossalito
Ronaulte, předně, tys vůbec díky svému technickému antitalentu nebyl schopen a ochoten pochopit, o čem se bavím. Hlavně, že se servisákem jsem se dohodnul během minuty. Jó, ale Ronault, ten na to má jinej pohled. Ale ten je k řešení problému zcela irelevantní. :-! :yes:
Ronault.
Když servisákovi na něco ukážeš prstem, je to velmi snadné, když máš něco technicky vysvětlit, je to horší, co? Mimochodem, motorem ostřikovačů, to bylo to, co stálo dle tebe přes 1000 Kč a nakonec byl levnější než u Škodovky, tak to bylo, jen si vzpomenout na fakta, ale to se ti nechtělo, co? Klasická josalitovina :-!
jossalito
A to si myslíš, že sem tam napochodoval s dveřma od auta? >😁

Já ti to přece tehdy psal, že jsem nejdříve čerpal info z Renault klubu od lidí a pak se vydal do servisu. 😉
Tys měl akorát hnedle rudo před očima a místo mylšení, jsi začal bezuzdně psát blbosti.
Ve výsledku tě tak trochu nenapadlo, že já jsem asi věděl, co chci, že jsem to řešil a vyřešil. Tys ale ani nepochopil o co šlo. Což stejně nebylo gró diskuze. 😉 >😁
Ronault.
Myslíš ty odkazy na motorky ostřikovačů, které jsi sháněl na vrakáči, protože nejsou k sehnání a já ti dal odkazy na několik e-shopů? Jo, tos nedal, píďo 😉

Rozesmátými smajlíky tehdejší trapas nespasíš.

PS: Ano, když potřebuju na autě něco opravit, tak ho přivezu do servisu, zatím jsem ještě nepřijel do servisu autobusem a popisoval, co za díl chci vyměnit u souseda doma. Ale každý máme jiné postupy.
jossalito
Znova si nepamatuješ. Srovnávali jsme ceny ve značkovém servisu. Tys tam začal tahat náhrady. Diskuze byla v začátku o tom, že ceny dílů u Renaultu jsou vyšší než třeba u škodovky. 😉

Ty jsi prostě jako malý kuře, který se snaží přesvědčit slepici, že je chytřejší. Prostě k potrhání. >😁

PS: To auto nebylo moje, proto nebyl důvod, abych s ním jezdil do servisu, na to fakt čas nemám. Co ale mám, je spolužačka, která v Renaultu pracuje a vždycky mne ráda uvidí. 😉
Ronault.
Ne, to jsme nesrovnávali, tys v diskuzi s někým jiným argumentoval předraženým motorkem ostřikovačů, imho na Meganu II (takže auto, které už dávno v záruce není) a vložil jsi odkaz na NÁHRADU (ne originální díl) z Octavie I, který tam pasoval a použil jsi jej.
Tehdy až já reagoval a poslal ti několik odkazů na daný díl za stejnou cenu, co stal onen motorek z Octavie I bez nutnosti úprav, které tys tak "chytře" prováděl.

Nepřekrucuj, ten tvůj trapas, že neleze sehnat motorem ostřikovačů na Megana II a musel jsi jej nahradit motorkem z Octavky I je nezapomenutelný 😉
jossalito
Zase mimo, zase mimo.
Odkaz jsem dal na díl, který jsem sháněl, odkaz z originálního katalogu Renault jsem neměl a nemám a taky jsem to tam napsal, proč linkuji tedy náhradu.
Když se řešily ceny origo dílů v servisu - jako gró diskuze, tak proč argumentovat náhradou, že?
Takže znova Ronaulte, jsi mimo, mimo a zase mimo.

A PS: Nemůžu za to, že neumíš rozeznat rozdíl mezi pružinovým tlumičem dveří a plynovou vzpěrou. Pro mě jsi prostě takovej kašpárek z vlastního přesvědčení. >😁 :yes:
Ronault.
Nepsal jsi o pružinovém tlumiči dveří, ale psal jsi doslova "tlumič dveří", bez uvedení kterých dveří, natož mechanismu, tlumič dveří je v autě na pátých dveřích, proto můj odkaz.

Ono je pro jossalita zcela logický postup, že argumentuje cenu originálních náhradních dílů Renaultu odkazem na náhradu Škodovk. Vlložil jsi pouzeodkaz na náhradu, konkrétně odkaz na motorek stěračů Octavie, který jsi zakoupil a upravil, žádný odkaz na Megana jsi nevkládal.

Vše je dohledatelné, pletou se ti pojmy s dojmy. 😉
jossalito
Znova si to najdi, znova si to přečti. Ať tu zbytečně nelžeš. Já velmi dobře vím, co jsem tam psal. A od tebe je silně nerozumné se dohadovat s někým, kdo má v technice přehled asi 10x větší než ty sám. Tady jsi mimo, byl jsi mimo a dokud to nepochopíš, mimo budeš i nadále. Tímto s tebou končím, protože jsem opět poznal, že ti pamět zase tak dobře neslouží. Po kolikáté už? 😉
Ronault.
Má paměť slouží skvěle, stačí dohledat článek a dát odkaz, dokud to alespoň jeden z nás neudělá, nebude rozsouzeno, samozřejmě logický postup je spíše na mé straně, ale to ty neuznáš, tvá logika je tak trochu "jiná" >😁
jossalito
Co tady prosím tě blbneš?

Vždyť ti od začátku říkám, že vím, co jsem hledal, co jsem taky v originálním servisu našel a kolik to stálo. Tečka, o nic jiného nešlo. Tys tehdá plácal a i teď plácáš irelevantní blbosti. Cena dílů v autoriz. servisu je daná a s tím nic neuděláš. že vyšla pro Rencek blbě, to je holý a prostý fakt. 😉 >😁
Ronault.
Jedna věc je, co jsi možná někde v servisu hledal a druhá věc je, co jsi tady napsal. Motorek stěračů raději nezmiňuješ, co?
Tvé holé fakty jsou reálně povídačky, aneb problém sehnat motorek ostřikovačů a proto montáž náhrady z Octavie, ačkoliv cena stejná. Na to nepamatuješ, co? 😉 Raději >😁
jossalito
>😁
Ronaulte, o stěračích, potažmo motorku, tam nepadlo ani slovo. Ty jsi fakt mimóza, promiň. >😁 :yes:
A mimito, věci, které jsem tam vzpomínal, byly přímo od lidí z Renault klubu, asi to jsou internetoví šašci, kteří nic neví, v ničem se neorientují a vlastně, jsou to ouplní blbci. Přece Ronault říkal. >😁 :yes: :yes: :yes:
Ronault.
Omluva za překlep, motorek ostřikovačů a ten tam byl. Máš radost, co, že z překlepu uděláš vědu... Inu pro malé lidi jsou důležité malé radosti, tak si ji užij :yes: >😒]

To vlákno diskuze, kde tys hledal informace, je 10 let staré, z dob, kdy Megane II přišel na trh, nemlž 😉
jossalito
Ronaulte, tohle není a nebylo o překlepech, ale o tom, že ty víš kulový a jsi mimo.

Jen to jako chlap nemáš koule přiznat. Je to tvůj osobní boj.

Já mám jasno. >😁
Ronault.
Ty máš jasno v tom, že nikdy nepřiznáš sebemenší chybu, že jsi tady psal nesmysly o drahých dílech, dokonce konkretizoval na motorek ostřikovačů, to budeš zarytě 1000x odmítat. 😉
jossalito
Jseš vedle ty trumbero, Už toho nech, akorát se tu sám ponižuješ. Svojí blbostí - podotýkám. :-!
Ronault.
Ano, všichni jsme blázni jen josalito je letadlo... Stejná píseň po tisícíkrát. Ty překvapit neumíš 😉
Makovnik
Ze som k smiechu mi povie pajac, ktoremu sa skoro kazdy rehoce? >😁

Ja sa do koho navazam? ukaz jelito. V opacnom pripade iba SPROSTO KLAMES, ale ty si taky miestny uboziak a klamar, to je ti typicke. 8-s
Len neukazuj seba; ty si totiz zvlastny exemplar zivocicha, do ktoreho sa moze kopat, lebo si o to sam ziada >😁

Zapni posledne ostatky rozumu. Mozno to zvladnes, ty pridrziavac lopaty :-!
jossalito
Hele, vyhrál jsi, ok? >😁 :yes😒br />
Ty tyhle internetové vítezství potřebuješ. Chápu to, v reálu se ti jich nedostává. :-!
Makovnik
Ale jelito, tak lahko sa potopis? Nie si vo forme. Ukaz, ze nie si bridil a dokazes svoje tvrdenia obhajit.

Ak sa vsak pozriem na mnozstvo diskusnych vojen, ktore pravidelne rozputavas, hoci len v tejto diskusii, internetove vitazstva su tvoje absolutne jedine zivotne vyhry >😁
jossalito
Ty už jsi fakt zoufalý. Přitlač! >😁 :yes:
Makovnik
Ved tlacim a aj tak klames, jossajelito >😁
Katikakus
Trefa primo na komoru! :yes: >😒]
kyklop
k batozine u tejto octavie voci kompaktnym hb? Viem si predstavit vela vyhod (priestor v interiery, velkost kufra) tejto octavie vyplyvajuce z jej rozmernosti voci triede kompaktnych hb, ale pristup do kufra to istotne nie je
Ronault.
Pán Vaverka se asi rád přehýbá přes vysoko položenou hranu kufru, což je, bohužel i v kombících, evergreen Škodovky.
rohYpnol
v kombajnu se to obvykle u Škody zamázne mezipodlahou.
Ronault.
I u O2 a F2? 😲
rohYpnol
O2 nejsem jistý, Fabia ne, tam to bylo i se schodkem podle Škody zřejmě v třídní "normě".
Ronault.
Takže kde? Jen SII? U O2 jsem to neviděl, tam je schodek.
rohYpnol
SII, Octavia I, Octavia II pravděpodobně. Yeti má myslím 2 varianty podlah - s dojezdovkou a s plnohodnotnou.
Ronault.
O I má schodek učitě, O 2 jsem viděl vždy se schodkem, ale pokud je tady nějaký Škoda znalec výbavy, opraví nás. Být to VW, tak by nám White label poradil >😁
rohYpnol
já myslím že jednoduše to stačí shrnout že schodky v kufru u schade jsou na draka obecně 😉
kyklop
ked dam do kufra medzipodlahu avyrovnam nakladaciu hranu s dnom tak zmaznem aj najvacsiu vyhodu v podobe velkeho (vela litrov) kufra
Emel
Jak už bylo řečeno, konkurence samozřejmě existuje... Octavii v liftbacku je prostorově docela blízký třeba Megane Grandtour. Pár věcí se mi líbí u Octavie víc... ale na druhou stranu, Megane má šestistupeň a to je pro mě docela silný argument. Kdyby tak Škoda chtěla snížit příplatek za DSG na 35.000 jako u Fabie...
Ronault.
Ámen :yes: Osobně bych u Octavie vyzdvihl palubní ""entertainment"" (navigace, radio, atd.), dokud nepříjde R-link do Meganu, nemá šanci a až příjde a bude umístěn nahoře v kapličce, bude špatně přístupný.
Emel
V této třídě mi stačí rádio s ovládáním na volantu / pod volantem a slotem na USB nebo SD.
jossalito
Hele, příplatky jsou od toho, abys mohl vyhádat slušnou cenu. 😉
Emel
Krátce po představení jsem zkoušel "diskutovat" o ceně u Rapidu a nedostal jsem se dál než na nějaký Defend lock zdarma, ale možná jsem se netvářil dostatečně nadšeně. Předpokládám, že u nové Octavie to bude podobné. Já Škodovce přeju že nemá problém s prodejem svých aut, nicméně 50k v cenové relaci 500.000Kč bych dal jen se skřípěním zubů 😄
jossalito
Hele, nemůžeš čekat, že vlezeš do salónu a na auto, které je na trhu měsíc, dostaneš dvoucifernou slevu. Na to musíš počkat. Koukni, kolik stojí Rapid teď a co má za výbavu, tedy v jaké ceně. A půjde to ještě níže. 😉
M6-MZR
Kupit Octaviu III s tymto motorom a v tejto vybave za 803 900 KČ? To kupi asi len blazon... Pozeram cennik M6 v CZ a nova M6 2.5 Skyactive-G AT, 192 koni vo vybave Revolution je za 804 900 CZ... Myslim, ze je dost rozumne si tu tisicku priplatit... Lepsi podvozok, benzin, lepsi vykon, lepsi komfort, kombi atd atd...
vabis
Když už i redaktoři popisují u zelné slepice hluk od kol, tak to už musí být pořádné forte. To je pánové v roce 2013 takový problém vypolstrovat to nějakým Vibraflexem/Dynamatem atd ? Na jedné straně se pánové ze Škodovky tváří hogo-fogo, pravdou je, že některé věci nemají špatné, na straně truhé taková fatální plivnutí zákazníkům do tváře ;-\

ps: A neklidné od 180? No od 110, řekněme si to popravdě 😉
ps2: "střední třída" asi vzniklo z nějakého překladu z němčiny, místo "pro středoškoláky" 😉
jossalito
Taky tě mrzí, že to Škodovka nenatřela Mercedesu? Nebo ti vadí, že utřela Logana? >😁
vabis
Mi vadí pouze to, že když se někdo s vynaložením určitého úsilí vydá nějakým směrem, tak si to před koncem zbytečně pokazí věcmi, co jdou dost vidět, ale jejich odstranění není vůbec nákladné. Např CityGo, když už elektromotorek se vším všudy v pravých dveřích je, tak ten kus drátu aby šlo ovládat i od řidiče se už tam mohl dát. S tím to máš stejný. Všude omýlaná jednodušší ZN nemá tak špatné vlastnosti, ale oni nevypruží akusticky nezatlumí.
jossalito
Odpověď je jednoduchá, je to škodovka. Je taková, jak ji dovolí, aby byla. 😉
GTI
Velmi elegantní, znalý text testu. Takhle se to má psát. Člověk si mnohé nejen potvrdí, mnohé se i dozví. Snad jen tichý protest k hodnocení barvy. Na snímcích bych to viděl více pro tu modrou, než pro hnědou. Však to znáš, hnědá je barva důchodců.

Jinak se nahoře opět odehrává boj plakátů na téma benzín x nafta. Šermuje se podnikovými nákupy, žebračenkou jakož i ročním průběhem kilometrů. Tomuhle se nedá než z celého hrdla smát. Nafta je údajně pro podniky, pokud najede soukromá osoba pod třicet tisíc ročně, má naftu automaticky zapovězenou... ptám se - tohle tu píší nějací bohničtí garážoví rytíři, nebo liga za práva malomyslných?

Pokus se tedy zapamatovat - jezdí se nafta nebo benzín. Někdo chce naftu, někdo chce benzín. Každá z motorizací má své klady a samozřejmě i zápory, přitom tyto vlastnosti jsou vzájemně harmonické, není totiž nic tolik k zatracení u benzínu, proč by sis měl prioritně kupovat naftu a samozřejmě není nic k zatracení u nafty, proč by sis měl prioritně kupovat benzín.

Nejde o peníze, nejde o prodejní cenu auta po pěti letech, jde (zejména u občanů) vždy o to, co jaký který řidič CHCE jezdit. A nyní pozor - věta století - (tedy... pro tebe) - Ridič, který chce jezdit benzín si koupí benzín, a řidič, který chce jezdit naftu si koupí naftu. Já vím, koulíš bulvy jak z praku, no je to proto, že žiješ v neskutečných fantasmagorických bludech ve vztahu k motorizaci auta. Uznávám ovšem, že tohle holt plakát jaksi nebere...

P.S. Nová OCTAVIA je neskutečný žrádlo. A test to dokonale potvrdil.

BRAVO TEST, BRAVO FOTO a BRAVO ŠKODA :yes: :-!
M6-MZR
GTI, na com ty aktualne jazdis? Kupis si OIII?
Nesmierna Krasavica
M6-MZR: Všetko je to predsa o tom, že "buď na to máš, nebo na to nemáš" (GTI). A GTI na to zjavne nemá. A nielen na to, preto to furt dookola omieľa. :-!
M6-MZR
:yes: :yes: :yes:
jossalito
Ono je to spíš o tom, pochopit, na co člověk má a na co ne.

Příklad, ten co jezdí v S-kládě, třeba může Octavii považovat za výborné auto (a jsou takoví), ale on sám nemá na to, aby ji vyměnil za to svoje S.ko. A proč taky, že? 😉
Nesmierna Krasavica
Tak to je poriadne pritiahnute za vlasy. Odtrhni sa od pocitaca a chod medzi ludi. Skus nieco zo zivota 😄
Ozzman
Proč by mělo? Jezdím v autě střední třídy a taky považuji některé z aut nižších tříd za výborná auta. Jen mi vyhovuje něco jiného...
jossalito
To bylo ze života. Můj strýc jezdí v S kládě a manželce koupil Škoduli, taky s ní občas jezdí, jezdí se mu v ní dobře a klidně to přizná. Jsou lidi, kteří si opravdu nic dokazovat nemusí. 😉
Nesmierna Krasavica
A teraz tu o dvanastich mesiacikoch. To moj stryc ma brata, ktory pozna cloveka, ktory sa kamarati s jednym, co ma Rolls Royce....
Ale spät k teme: to je sice pekne, ze S-Klasseninhaber vie ocenit Oktaviu, lenze ja som hovorila o tom, ze niekto (....kto asi?) nema ani na tu Oktaviu. Takze by si mal tuto story o strykovi s S-Klasse v garazi (alebo pred panelakom, to je jedno) zavesit nie pod moj prispevok, ale pod toho, kto v jasno v tom, co clovek ma a co nema.
Nadychali ste sa, chlapci, vyparov z nafty alebo benzinu a potom meliete "mimo misu"
jossalito
Já tu lhát nemusím, to opravdu ne a jestli mi nevěříš, tvůj problém. :-!
Ozzman
Proč by na to neměl? S jeho textem ohledně nafty vs benzín se nedá nic než souhlasit. Zahoď teď předsudky k novému autu, které je s naftou dražší. Já osobně ročně najezdím pod 30 tisíc a mám naftu, protože mi nafta vyhovuje.. Víš kolik lidí mne tu přesvědčovalo proč mam naftu? Proč sem si radši nekoupil benzín? Že je to lepší,.když nejezdím každý týden 1000km atd... Jenže já mám naftu, protože se mi s tím jezdí dobře, má to sílu a s nákladem to jede kopec nekopec... odpověď na to byla že neumím řadit... Tohle GTI vystihl přesně..

Takže to není o penězích.. Nechtěl sem jezdit benzínem, měl sem omezený rozpočet, tak sem koupil jetou naftu... 😄 jsem spokojen.. Každý ať se rozhodne sám.
Nesmierna Krasavica
Gratulujem, ze si sa takto rozumne rozhodol. A teraz skus kratsie a vystiznejsie prispevky. Alebo si chcel zensku poucit, ze: nafta ma mensiu spotrebu, vetsi tocivy moment, lepsi zatah v nizkych otackach - tym padom nizke otacky aj pri velkych rychlostiach, tym padom vhodna na dlhe prejazdy pri konstantnych vyssich rychlostiach (zeby dialnica?), tym padom vacsiu nachylnost na upchatie DPF pri kratkych vzdialenostiach, pre ktore je tym padom lepsi benzin (zeby nakupna taska do mesta?). Toto snad ucia na zakladnej skole soferovania, nie?
Alebo co si chcel presne povedat?
Michal Stehnij
Právě že spousta lidí tohle neví a pak se jak by se řeklo, "čudujů." Hlavně ve velkých městech jezdí dieselů i nižší střední dost a dost, přitom o smyslu dieselu v autě velikosti Fabie HB tak nějak pochybuji.
Ozzman
Ženská neženská... otázkou je kdo sedí na druhý straně doopravdy😁 a Je mi to upřímě jedno, takže tím se neoháněj. Jen podporuji GTIho tvrzení, že každé auto má něco a každý si má vybrat, to co mu vyhovuje a ty moudra o tom, že do města je lepší benzín a když nejezdíš 30 a více ročně se ti to nevyplatí.. Chci naftu, koupim naftu, nikomu ji necpu.. vyhovuje mi, mam pro to své důvody a jen spotřeba to neni, ta oproti menším autum s benzinem neni nikterak závratně nízká, kdo chce benzin, at si ho koupí. Jde prostě o to, že každý "mudrc" zde vštěpuje někomu své názory...
Michal Stehnij
To že Ti někdo sdělí svůj názor, ještě nutně neznamená, že Ti ho vštěpuje, pokud to tak vnímáš, je to jen Tvá věc. Stačí napsat, že Ti prostě diesel vyhovuje, (proti tomu rozumný člověk nic namítat nebude a s hlupákem se nemá cenu bavit). Ta diskuse jestli diesel nebo benzin je spíš kvůli těm, kteří neví, že aby motor mechanicky vydržel, musí se k němu člověk určitým stylem chovat, jiné zásady platí u dieselu, jiné u benzinu, ale to v Tvém případě jistě vysvětlovat nemusím.
Ozzman
Sdělí a vštěpuje je rozdíl, který rozeznám, neboj a nemyslím tím sebe, jen si to někdy pročti...Říct názor nezaujatě beru a nikomu sem ho tu nikdy nevyčetl.
O údržbě to stejné sem ti popsal v komentu níže :yes: O všechno se musíš starat.. 😄 bezúdržbové věci neexistují 😄
Nesmierna Krasavica
"Jde prostě o to, že každý "mudrc" zde vštěpuje někomu své názory..."
Tak prosim ta uz nic nevstepuj, tes sa zo svojho auta. Ked budes mat zhruba dvakrat tolko rokov, ako teraz, mozes poucovat celkom legalne. Ked si ty pravdepodobne este za sebou tahal kacera (1993), tak ja som sa vytesovala z mojho prveho auta - Peugeota 205 s naftovym motorom (myslim, ze to bol 1.8 Style). V zime som ho musela parkovat s predkom nad kanalovym poklopom, kde bola o nieco vyssia teplota, aby som rano vobec nastartovala.
Ozzman
No a? Já někomu něco vštěpuji a puučjí?? Píšu, že každý si má koupit to co chce a co mu vyhovuje a na co má... takže jsi trochu mimo... :no😒br />
Tvého pežota je mi líto... vlastne neni 😁 A proto teď už celý život házíš nafťáky do jednoho pytle?😁 Koneckonců.. tvoje věc. dobrou noc a užívej si co ti je po chuti...😁
Michal Stehnij
Mohu se zeptat proč 205 v dieselu? To bude na našich (a slovenských) silnicích tak trochu přírodní úkaz.
Ozzman
Kamarád ho má doteď a nemůže si ho vynachválit 😄 Jen nestojí na kanálu, startuje i tak >😁
Michal Stehnij
Já neříkám, že 205 s dieselem MUSÍ být a priori špatná, ani nebude, ale agilita a mrštnost toho auta je ta tam, nehledě na to, že rozdíl ve spotřebě bude zanedbatelný, 205 je lehká jako pírko.
Ozzman
Já s tim nikdy nejel 😄 Takže nemužu soudit 😄
Futurista
To u toho kanálu byly docela fronty ne? >😁
Michal Stehnij
Je to samozřejmě o preferencích, ale s turbo-benzin má jízdní projev podobný, navíc, ojetý diesel může být slušná past na kupujícího, dobře beru, ty jsi třeba věděl co je nutné si ohlídat, ale i tak, je riziko pořád vyšší než u ojetého benzinu. Nesoudím ničí volbu, jen nechápu lidi, kteří si připlatí za diesel, když jejich jezdění spočívá v tom, že 2x ročně jedou na dovolenou do Itálie, (příklad z širší rodiny) po městě využívají MHD. Tam mi příplatek za diesel přijde zbytečný, ve světle TSI, která mají spotřebu jen o málo vyšší, neřku-li o potenciálně vyšších servisních nákladech u nových dieselů.
Ozzman
Turbobenzín neodsuzuji, jezdím s takovým autem také, má své světlé stránky. Nýbrž stejně bych šel zase do nafty, protože v zatíženém autě jede lépe. Kdybych chtěl nákupní tašku do města, bude to malý benzíňák. Nezáleží kde jezdíš ani kolik najezdíš km za rok.. záleží co ti víc vyhovuje a jak auto využíváš.
Michal Stehnij
Pokud jsi na tom tak, že můžeš auto za 2-3 roky měnit, tak asi tolik nezáleží na tom jestli koupíš naftu nebo benzin, ale motorům s DPF a dvouhmoťáky vysoký podíl městského cyklu moc nesvědčí.
Ozzman
Nemyslíš si, že je to spíš kus od kusu? Stylu jízdy a já nevim co... Benzínové motory mají také problémy... nezlob se, ale tohle jsou prostě jen vyčtené věci, co se komu stává atd.. Dám ti příklad.. Měl sem Renault Laguna II Dci. Všemi opovrhovaný vůz.. za 1. Renault a za 2. "nejhorší všech dob" ... Měl sem ho 3 roky a ne od nova, ale od 130ti tisíc.. a byl sem spokojený. pár oprav.. Doteď slouží dál.. Stačí se o to starat.. Ano, vrzal interiér.. Proto na tyhle řeči nedám. Nezavrhuju značky jen proto,že se o nich píšou hanlivé věci, ale rád si vše vyzkouším... Stejně jako máme doma "bezporuchové VW" a na malý počet KM žádná sláva se spolehlivostí. Neznamená to, že bych si VW už nikdy nekoupil.. ba naopak, bude u mě stejným konkurentem. Vybírám auto kus od kusu a ne dle tabulek spolehlivosti. 😄 Když se o auto nestaráš, každé se rozyspe.. auto je stroj a ten je potřeba občas servisovat.. 😄
Michal Stehnij
Nic vyčtené není, samozřejmě, "zprasit" se dá cokoliv, ale potenciál vydržet nejdéle má atmosféra s vyšším objemem. Je tak trochu zajímavé, že bys byl do výběru ochoten zahrnout i značku, která už Tě jednou zklamala, k takové já bych se nevrátil. Co se týká těch "bezporuchových VW" tak to byla tak max. TDI, SDI a MPi v Octavii I. gen. Nevím jak je na tom nová generace TSI, ty nebudu soudit, ale co se týká spolehlivosti, VW etalon nikdy nebyl, u motorů HTP a min. generace TSI to platilo dvojnásob.
Ozzman
Já bych se vrátil, protože vývoj jde dopředu, chyby se odstraní, vzniknou nové chyby, u jiných značek, pořád se to mění, proto bych celých 50 let nebyl naštvaný na jednu konkrétní značku a vyhýbal se ji...nehážu to do jednoho pytle 😄
Michal Stehnij
Nejde o naštvání, spíš by šlo o ztrátu důvěry (u mně). Lhostejno tomu, o jakou značku by šlo.
_MT_
To by ti za chvíli výběr pěkně prořídl. Tedy záleží, co považuješ za zklamání. Pro mne je v tomhle směru důležitý servis a prodejce. Pokud jsem opravdu spokojen, nemám důvod je vyškrtávat. Vždy je tu možnost, že budu mít smůlu, takže potřebuji partnera, na kterého se mohu spolehnout.
rohYpnol
Všichni chtějí jezdit v benzinu, přesto většina jezdí v naftě. Zvláštní, že tohle platí tím víc, čím vyšší třída. Podívej se na podíl dieselů u Audi, BMW. Všechno to jsou zaručení milovníci spálené vůně benzinu... Zeptáš se - a co bys bral raději - TSI nebo TDI? Odpověď je - jasné TSI. No a pak se zeptáš - a čím jezdíš? Odpověď TDI...

A hlavně - víceméně nikdo se nerozhoduje mezi benzinem a naftou podle svých preferencí, ale podle ekonomické výhodnosti provozu. Tedy často toho teoretického. S rozmachem turbobenzinů není jediný jiný důvod ke koupi dieselu než provozní náklady.
Michal Stehnij
Provozní náklady jsou nižší, pokud se budeme bavit pouze o spotřebě, servis úsporu na palivu většinou dorovná, možná i zvýší.
rohYpnol
proto jsem psal teoretické 😉
Kuban
protože těžší auta slabé benzínové motory obtížněji tahají... to je ten hlavní důvod 😄

a se střední třídou se co? Se střední třídou se nezávodí 😉

co se TSI vs TDI... je to skoro na stejno, to si ale musíš počkat jednu generaci, než se s tím lidé sžijí, a přestanou si tupě myslet, že 1.2Tsi je ostuda, přitom potře kdejaké předchozí MPička 😄
nomises
Když jsme spatřil nadpis "NEJLEPŠÍ OCTAVIA", tak jsem automaticky asocioval "Ta v sousedově garáži" (naštěstí ne v té mojí 😄
jozephko
Je to nezmysel na prvý pohľad, ale vraj je to tak. Pri zisťovaní normovanej spotreby hrá rolu aj fakt, koľkokrát treba počas skúšobnej "jazdy" preradiť. A tu má 5-stupňová prevodovka výhodu. Že je to ale na míle vzdialené skutočnej realite, to už euro úradníkov v Bruseli nezaujíma.
Zdá sa mi totiž oveľa ekonomickejšie vyrábať len jeden typ mechanickej prevodovky, aj keď možno o niečo zložitejšej, ako 2 typy prevodovky.
Nesmierna Krasavica
...a Renault Fluence je "executive limousine". 😉
jossalito
Vím, že bys chtěl, aby to tak bylo, ale bohužel. 😉
Nesmierna Krasavica
No vidim, ze ironicke smajliky su niekedy prehliadnute.
Takze, aby bolo jasne, zabudla som dodat: "....Fluence je limuzina a ja som lietadlo."
jossalito
Hlavně se soustřeď na ty smajlíky. 😉
MariAchi
Ještě mu napiš, ať si vyřeší tu krizi sexuální identity 😄
lled
Mno ta brzdná dráha (45m) je celkem katastrofa. ;-\
Futurista
Taky mě to napadlo. Ale byl přece sníh. A když už se rozjíždíš 13 vteřin, přece bys nechtěl zase hned stavět, ne? Ale třeba nám zas pan Vwavwerka napíše, že chyba byla u testéra, a že Octa z 0-100 umí za 6,5 a zastaví na 13 meterch. Jako se spotřebou s TSI ve městě... V pondělí za 8,4, a ve středu to byla chyba, protože se klidně dá přece po Praze jezdit za 6 až 6,5... >😁
Michal Stehnij
Nemluvě o nižším jízdním komfortu, diesel je prostě těžký, částečně to asi dělala i 17´kola, ale i tak.
Nejde o naštvání, spíš by šlo o ztrátu důvěry (u mně). Lhostejno tomu, o jakou značku by šlo.
ryccardo
Neví náhodou někdo jak funguje vystřelovací kapota co má chránit chodce? Jen mě napadlo aby to každý drcnutí do závěje nebo muldy sněhu nevyhodilo kapotu. To by bylo lepší tu kravinu na zimu odpojovat. Nebo to nějak spolupracuje s kamerou na rozpoznávání značek a umí to poznat, že je před autem chodec?
vabis
Oct III kromě krátké předváděčky ze zvědavosti moc neznám a ani nepotřebuji. Nicméně se domnívám, že očekáváš moc sofistikované řešení. V praxi většina moderních machrovinek co se dávají za vzor a účtují ze za ně mastné příplaty je jen nějaké čidélko a pár drátů, co dělá externí dodavatel na koleně s výrobními náklady v řádech desetikorun. Ono simply never se omezuje na řešení typu škrabka na led ve víčku. Větší high tech bych v tom nehledal. Odpojovat to legálně asi nepůjde, taky bych si porušil abs a podobné protivnosti. Problém vidím spíš v tom, že systém je (záměrně) na jedno použití. To třeba panu Vaculíkovi když jezdil s w212 kapota taky "bouchla" když přejel dopravní kužel. Jenže jen vylezl, zacvakl zpět a bylo. Ale Škoda AZNP si pohlídá, aby autorizovaný servis byl nepostradatelný.
ryccardo
No když to umí číst značky tak proč by to neumělo rozpoznat chodce. Když už tam takovou záležitost montuju, tak to přece nenechám vystřelit při každým drcnutí nárazníkem nebo projetím haldou sněhu, kterou mi pluh nechal ležet na silnici. Vzhledem k tomu, že se jedná jak píšeš o pár čidel a drátů si dovedu představit (za předpokladu, že to takhle ***sky funguje jak se obávám) nahradit pyropatrony odpovídajícím odporem, aby si čidlo myslelo, že tam ta pyropatrona je ale holt prostě nebude vystřelovat. Nebo to prostě nějakým jiným způsobem za pomoci šikovného autoelektrikáře vyřadit z činnosti. Stejně jako by to chtělo udělat s ESP, když ho holt neumí udělat vypínatelný. Myslím, že problém vidíš správně. Je potřeba zaměstnat servisy tak to schválně uděláme tak aby každý vystřelení kapoty provázela návštěva autorizovanýho servisu.
Lucaslegend
je to trocha zlozitejsie ako len par dratikov....mam vystrelovanie kapoty na honde a asi to bude podobne aj na inych autach.....za plastovym naraznikom je hlinnikovo kovovy naraznik a v nom su tri senzory , lavy pravy a v strede a tie snimaju naraz... ...su velmi citlive....ja som jemne oprel naraznik o murik ked som parkoval , fakt jemne ziaden naraz, ziaden skrabenec alebo puklina na narazniku a poskodilo to stredovy senzor , zmenil uhol natocenia a par stupnov a uz to vyhadzuje chybu...., samozrejme ze nestrelila kapota lebo zalezi to aj od rychlosti akou auto pojde, a ako je natocene a aky ma sklon auto...ci je nutne vobec vystrelit kapotu.....
cena tych senzorov s tou kovvovu listou je 560E original v honde....nakupna cena bez dph a marze hondy je 366E......teoreticky by mohlo byt mozne narovnat ten senzor aby mal spravny uhol a a nalibrovat znova snimace a mozno to bude ok...chystam sa na to ked bude teplejsie lebo treba zhodit cely predny plastovy naraznik aby som sa tam dostal...snad to bude fungovat a nebudem musiet kupovat ako celok ....
a zmysel odpojanai toho systemu nevidim ...bud chcem mat bezpecnejsie auto alebo nie a nekupim si to....a ani to nepomoze nejako vypnut lebo ten senzor posunes tak ci tak ked tuknes....
inak cely ten system ked vystreli kapoty stoji par tisic E
ryccardo
No to je teda pěkný. To by mi to asi dlouho nefungovalo. A to se na to nejde vykašlat a prostě tu chybu ignorovat a nechat celý vystřelovací mechanismus nefunkční nebo ti to kvůli tý chybě padá do nouzovýho režimu? O3 má myslím tuhle záležitost už v základu, takže jaksi nejde si to nekoupit. Prostě ji dostaneš ať chceš nebo nechceš. Bezpečnější auto chci mít ale ne za tu cenu, že do toho každou chvíli budu cpát peníze za rozbitý čidlo nebo vystřelenou pyropatronu.
Lucaslegend
no vydis ani mne to dlho nefungovalo 😄 ale chcem to spojazdnit...do akeho nudzaku by to malo hadzat pre boha?? jednoducho len svieti jedna kontrolka ze vystrelovaci system je nefunkcny...ale veru mohli dat nejaky vypinac toho systemu , tak isto ako dali vypinac protikolizneho systemu....lebo na luke, v lese to fakt netreba mat zapnute 😄 ale vravim vystrelit ti to len tak nevystreli za to ze tuknes kdesi...a urcite ked vypnes poistku od toho systemu tak to nastopro odstavis 😄
ryccardo
no do nouzáku. Auto ti zahlásí chybu a jedeš buď max 30 km/h do servisu nebo nejedeš vůbec. Pokud by se ti jen rozsvítila kontrolka tak je to v pohodě. Dá se tomu vytáhnout pojistka a je to. Jen jestli ta pojistka nebude dohromady s něčím. ESP je taky pod jednou pojistkou s ABS, takže nejde vyřadit jen jedno, ale zlikviduješ si tím oba systémy ;-\ Co si myslel tím protikolizním systémem?
Lucaslegend
tak nastastie take auto som este nemal co by malo taky nudzovy rezim 8-s
moja honda ziaden taky nudzovy rezim nema....proste ked sa pokazi nejaky system tak zasvieti patricna kontrolka a ide sa dalej ale bez toho systemu...aj ked sa poserie 4x4 system tak jednoducho rozsvieti kontrolku a uz je z toho len predokolka 😄 bez ziadneho nudzaku...
poistku na ten vystrelovaci system som v navode nenasiel kde by mala byt...tak ale nebol by problem odpojit priamo tie pyropatrony co vystreluju kapotu keby to bolo nevyhnutne...
ale vecsina systemov, spotrebicov ma samostatnu poistku....
ESP - u mna sa to nazyva VSA a je to kombinacia aj asr, ide vypnut uplne pomocou tlacidla nastastie 😉
protikolizny system som myslel normalny radarovy system co snima prekazky pred vozidlom, tiez sa to da uplne vyvpnut ale fakt ze nemam to dovod vypinat, vobec to neobmedzuje...
ryccardo
Tak to buď rád, že to má Honda takhle šikovně udělaný. Takhle by to podle mě mělo mít každý auto. S tou kapotou jsem slyšel od kamaráda dobrej tip jak to vyřešit. Vymontovat čidla z nárazníku nechat je normálně na drátech a přimontovat je opačným směrem, aby koukali směrem do motoru a nebimbaly se tam jen tak na drátech. Pak si ŘJ myslí, že čidla normálně fungují nehází to chybu a nepoškodí se při každým drcnutí nárazníkem. Když ty pyropatrony jen odpojíš tak ti určitě bude svítit nějaká přiblblá kontrolka na palubce, takže ti nezbude než vyřadit i tu. To samý v případě, že z toho vytáhneš pojistku. ESP u normálních aut vypnout jde. U nových to už trapně nejde. S hrůzou jsem zjistil, že to nejde už ani u 4x4. Služební yeti mě díky tomu minulý týden poslala do závěje, když ŘJ zcela nepochopila moje kontra a přidání plynu. Než jsem stihnul zareagovat na bleskurychlý manévr ESP v podobě nasměrování auta mimo silnici, vykousnul jsem v závěji slušnou díru. Ještě že to nebylo tvrdý. A o chvíli později jsem se nemohl prohrabat zasněženým parkovištěm. Prostě mě to tak dlouho přibrzďovalo kola až mě to zastavilo v tom největším hnoji. Neříkám, že je to špatný systém. Pokud s tím pojede manželka tak je lepší když to má zapnutý. Vzhledem k tomu, že prý žijeme v demokracii chci ale, abych měl možnost volby jestli to chci nebo nechci použít. Já to naštěstí v autě ještě nemám.
Lucaslegend
tie snimace musia byt presne pod urcitym uhlom , tak neviem ze ked ich otocis ci trafis presne to rozpetie uhla v ktorom mozu byt....uz to ten tvoj znamy tak skusal??? ale ked budes mat diagnostiku tak ta ti ukaze aky mas uhol, takze by to slo doladit...a to znamena ze by si to chcel mat potom deaktivovane na trvalo?....neviem ci to je dobry napad koli ochrane chodcov, ta kapota je tak robena ze pocitali stym ze vystreli aby ochranila chodca...cize ked nevystreli tak moze sposobit este horsie zranenie ako auto bez toho systemu , kedze budu horsie deformacne zony pre chodca v tej kapote kde sa moze smrtelne zranit....

no yeti nema ziadny sportovy rezim , ze by esp bolo benevolentne a dovolilo ti napr ist driftom 😊) ... tym kontra si myslel ze si otocil volant preste opacne ako si chcel ist hej??? lebo esp sa snazi presne poslat auto tam , kam natocis kolesa....tak ono nemoze vediet ze ty si chcel nieco presne opacne 😊...
podla mna je to na*** system ked ti to dusi motor a nemozes sa koli tomu vyhrabat zo snehu...mal si vybrat poistku na chvilu 😄
pozri si moje video v mojej recenzii na moje .auto ako to krasne hrabe bez esp😒br /> 😉
ryccardo
Zkoušel. Na Mercedesu to funguje 😉 Pak to máš samozřejmě trvale vypnutý. Do teď všichni jezdíme autama, který to nemají, takže bych se tím vůbec nestresoval. Když srazíš chodce je to vždycky průser. Nemyslím, že by vystřelovací kapota způsobila, že chodec padne jako do peřinky. Je primárně potřeba jezdit tak, aby si žádnýho chodce nesrazil. Podle mě je vystřelovací kapota kravina. Jako mnohem zajímavější řešení bych viděl airbag v nárazníku a části kapoty. To by zmírnilo náraz podstatně víc navíc by se taková ochrana týkala i dětí, kterým je vystřelovací kapota houby platná.chodce co tu popisuju. Chápu, že Yeti nemá sportovní režim, ale proč 3 roky stará oktávka 4x4 má vypínatelný ESP a nový Yeti ho nemá? Na normálním 4x2 autě to jsem ještě ochoten pochopit, ale na 4x4? To tím jízdní možnosti toho auta úplně zničím. Jo kontra myslím, že jsem přilítnul do levý zatáčky (na sněhu) rozhodil si auto, pak chvíli dal jsem pravej rejd a přidal plyn. Je mi jasný, že ESP směruje auto tam co míří přední kola, ale já myslel, že to mám vypnutý. Je tam totiž tlačítko se symbolem smýkajícího se auta, ale to bylo k mý smůle jen ASR! Podle mě není na * když ti ESP dusí motor a usměrňuje to jízdu do směru natočení volantu, ale musí to jít*** vypnout!! Ne že pak jedu ve sněhu a pořád cejtím jak to přibržďuje. Zrovna ve chvíli kdy nejmíň ze všeho potřebuju ztrácet rychlost. Až budu donucen si jednou takový auto pořídit tak ESP bude první věc, která z toho půjde ven.(Pojistku bych vyndal, ale to jsem ještě nevěděl která to je. Už jsem si to zjistil, příště půjde ven 😉
ryccardo
btw jinak máš moc pěknou káru 😉
Lucaslegend
dik 😄 inac to video som doplnil o dalsie zostrihy 😄
kolkokrat si aj ja hovorim ze este dake tlacidla navyse mohlo mat aj moje auto alebo dalsie moznosti nastavovania v menu......vyrobcovia aut niekedy setria na nespravnom mieste 😐
hodne ma nastvalo ze americka a japonska verzia ma dalsich par volitelnych nastaveni v menu a europska verzia to proste nema...😐 pritom sa jedna iba o softwarovu zalezitost....ako keby dake obmedzenia robila EU?
georg63
pokud to takto půjde dál. Oct.3 vypadá o generaci starší, než Oct.2. Strohé a chudé auto. Na obrázku super, ale skutečnost je úplně jiná. Nechápu, jak to mohl někdo nechat takto dojít....hluboké zklamání. 😒
šmoula nešika
Nejmenuješ se ČERNÁ KRONIKA?
Sinuhet
Doporučuji zrušit jakékoliv anktety typu vůz roku apod. Navrhuji Octavii III udělit navždy titul vůz světa ve všech kategoriich.
Kuban
Tak pokud je špička výkonu už ve 3tisíc otáčkách za minutu, zakládá si tenhle motor na největší NAFTOVÝ FAIL tohoto roku...

Pokud je tomu opravdu tak, jak z článku chápu, že od 3tisíc otáček až do 4tisíc je výkon +- stejný, což znamená, že síla stále s otáčkama upadá tudíž i dynamika, je toto už opravdu jen zoufalý tahač nákladu alá kamión... Ostuda moderních turbodízlů.

V článku motor popisují absolutně špatně.. Pokud s otáčkama neroste výkon, znamená to že se ztrácí síla, pokud není síla není zrychlení....

Buď je tedy opravdu jen vůz navržen na provoz do 3tisíc otáček, tomu odpovídají i težké převody, pak ok, jenže na to aby to jelo trošku rychle po dálnici to zabije absolutně dynamiku a nějakým 10sekundám NELZE VĚŘIT.

těch 13sekund by odpovídalo přesně té doměnce těžce zpřevodovaného dízlu.... Tedy zabití všech jeho výhod...
GM.rja
Můžete vysvětlit, jak se podařilo automobilce zrychlit z 0 na 100 km/h za 10.8s, když redaktorům až za 13s? To nám zase Schóda potažmo sh.itwagen lže o geniálnosti jejich motůrečků?
Sinuhet
V sobotu jsem se byl projet novou octavii 1.6TDI. No že bych se z toho po. ral to tedy ne. V autě kravál, motor hlučný, zadní náprava na místních dírách tloukla jak kovadlina. Boční lišty u klik vevnitř na dveřích šílené, v motoru nablitý silikon a přestříkaný. Na rovinu proti OII 5 kroků zpět, je vidět, že se hodně šetřilo. U kolene na palubce boule jak ***, tvrdé plasty pod palubkou. :no:
Nipi
Musím souhlasit - už mi to nedá abych nenapsal svůj názor. Dostal jsem po výměne staré dobré O2 novou O3 s 1,6 TDI Ambition + pár blbostí (moc se toho za ty ceny nevešlo). Je to velké zklamání. To dunění od kol je hrůza. jedu 60kou po dlažbě a neslyším ani rádio. To je kapitola sama o sobě - zvuk v něm nějak divně přeskakuje a zní jako když moderator v radiu kokta nebo jako když jim přeskakuje CD a k tomu displej s minipísmenky. Nastavení ASR a dalších věcí se konfiguruje v menu radia - taky parada. Až mi smažky vyčořej radio tak si nastavím na autě leda velké H. Když si dám do kapsy ve dveřích 1,5L PETku tak mi tlačí na koleno. Spotřeba 4,6 po městě je těžká utopie a se zmenšenou nádrží proti O2 tankuju cca po 700Km. Kdo má benzíňák bude na tom ještě hůř. Za ty peníze naprostá tragédie a utrpení. Dveře jak papír, musím s nima třískat aby dovřeli nebo je dotlačit rukou až k autu. Je to ošizenej krám. Tohle už si koupí jen skalní nadšenec značky škoda. :no: