Testy
V téhle barvě Okta na prémii rozhodně neútočí 😄
Jinak tohle je zase "test", že bych se z toho podělal. Naftová Okta je vše, jen ne sportovní (respektive u mojí služební se za 15 tkm ještě ani jednou sportovní choutky neprojevily, asi špatný kus) a některé formulace jsou opravdu "perfektní"...
Jinak tohle je zase "test", že bych se z toho podělal. Naftová Okta je vše, jen ne sportovní (respektive u mojí služební se za 15 tkm ještě ani jednou sportovní choutky neprojevily, asi špatný kus) a některé formulace jsou opravdu "perfektní"...
Asi nejseš ten správnej pilot. >😒]
To já vím >😒]
Na druhou stranu, vzhledem k použití toho auta by jakékoli sportovní projevy byly špatně 😄 Takže je svět ještě v pořádku.
Projetí RS se ale nemůžu dočkat.
Na druhou stranu, vzhledem k použití toho auta by jakékoli sportovní projevy byly špatně 😄 Takže je svět ještě v pořádku.
Projetí RS se ale nemůžu dočkat.
Sportovní auto nečekej. Naftová RS vůbec ne, to je jen rychlé kombi a ten rozdíl v dynamice oproti běžnému 2.0TDI není subjektivně moc znát.
Benzín ano... to auto jede a díky motoru dokáže nadchnout a svést k rychlé jízdě. Nicméně... volant bez zpětné vazby, nic-moc zvuk, předokolka... ne, sportovní auto vypadá jinak.
Benzín ano... to auto jede a díky motoru dokáže nadchnout a svést k rychlé jízdě. Nicméně... volant bez zpětné vazby, nic-moc zvuk, předokolka... ne, sportovní auto vypadá jinak.
Multilink pro nižší motorizace než RS,4x4,Scout bude od 22KT/15. :-!
To je zajímavá informace, taková 1.4TSI s multilinkem by se mohla stát hitem 😄.
Co takhle DCC pro RS?
Co takhle DCC pro RS?
Možná od toho týdne jak jsem psal.Bude ho mít i SIII.
To by bylo fajn. 22KT15, to je ještě daleko 😒
Dovtedy sa ešte všeličo môže zmeniť a nakoniec to ani nemusí byť pravda...
U SIII to je jisté-DCC.U OIII RS se to ještě neví,ale multilink za příplatek od 22KT/15 taky platí. :-! Ještě by měl být od tohoto týdne i Side Assist.
To není dobrá zpráva. O čem se tady budeme donekonečna hádat. 😄
Třeba o tom, že by to nemuselo být za příplatek ....... >😁
Nesouhlasím... multilink za příplatek ke všem motorům, to je ideál... pokud to bude řekněme nějakých 15-20t. Ať si každý rozhodne, jestli mu to za to stojí, nebo jestli dá přednost jednodušší konstrukci levnější na údržbu.
:yes: Souhlas..tak by to mělo být nastavené!
Jenže pak by byl Golf ještě levnější než je nyní proti O III !!!
Asi je u Škody něco špatně!
Že by ceny byly moc vysoké?? 😉
Jenže pak by byl Golf ještě levnější než je nyní proti O III !!!
Asi je u Škody něco špatně!
Že by ceny byly moc vysoké?? 😉
To bych netvrdil. Octavia má prostě kus auta navíc, v ČR je to domácí značka, dostaneš větší slevu... v penězích problém není. Problém je v názoru, že majitel slabšího motoru neocení lepší podvozek.
přesně tak. Ať to dají za příplatek. A zavřou se tlamy spoustě lidem.
Já osobně bych tam multilink nechtěl, i kdyby tam byl ve standartu, proto jsem taky nechtěl OII. Je to nákladná sranda na údržbu.
Já osobně bych tam multilink nechtěl, i kdyby tam byl ve standartu, proto jsem taky nechtěl OII. Je to nákladná sranda na údržbu.
No nevím, první multilink jsem měl na Octavii I, druhy na Passatu. Najel jsem s tím stovky tisíc km a ne zadní nápravě nebylo proč do nějaké údržby co investovat. :-! Do auta samozřejmě patří 4x4. A ten se jaksi s tuhou zadní nápravnicí moc nekamarádí.
A to se Ti u OI nevymlátili ty silentbloky na zadní nápravě, které pak měli za následek, že se slítali gumy a auto vypadalo jak přední kola tatry bez nákladu? Nebo už jsi měl tu, kde to bylo řešený jinak? Tedy od 2000 dál?
nevím, údržba tam prostě je. Musíš měnit stabilizační tyčky, geometrie se musí hlídat a seřizovat stejně jako u předku. Nevím, kamarád to měl v Golfu a když to počítal, tak to levný nebylo.
4x4 je dobrá věc, ale já bych to nevyužil, taky jsem o ní dřív uvažoval, kvůli špatné cestě na chatu, ale je to taky nějaký peníz servisování navíc. Tak jsem se na to vyprdnul.
nevím, údržba tam prostě je. Musíš měnit stabilizační tyčky, geometrie se musí hlídat a seřizovat stejně jako u předku. Nevím, kamarád to měl v Golfu a když to počítal, tak to levný nebylo.
4x4 je dobrá věc, ale já bych to nevyužil, taky jsem o ní dřív uvažoval, kvůli špatné cestě na chatu, ale je to taky nějaký peníz servisování navíc. Tak jsem se na to vyprdnul.
No na OI jsi multilink určitě neměl... A OIII,Golf atd 4x4 bez multilinku ani nepořídíš...
Motory Euro 6 budou odkdy? Dík.
Některé už jsou...
Nejsou. V benzínu jsou to motory Euro 5 a v dieselu Euro 5+.
1,8 i 2.0 TSI jsou už EU6
Benzínové RS je určitě E6.
Vzhledem k tomu, že Golf už v DE nabízí jak 1.6 TDI tak i 2.0 TDI v EU6, tak Octavia RS v naftě bude asi rychle následovat.
Kde jsi to viděl? Já koukal do na DE stránky a nabízené motory jsou Euro 5.
Stačí se podívat do Technik und Preise (strana 27,28,29), od prosince 2013 nabízí u všech motorů mimo benzínových 1.2 a 1.4 TSI EU6
[odkaz]
TGI (1.4), 2.0 TSI 162, 169, 221kW je EU6
U dieselů nabízí vždy dvě varianty Blue Motion Technology = EU5 a BlueTDI=EU6, přičemž BlueTDI je vždy o cca 600eur dražší (nevím jestli je to jen příplatek za EU6 nebo zda se neliší i ve výbavě)
BlueTDI 1.6 81kW a BlueTDI 2.0 110kW a 135kW (GTD) jsou EU6
[odkaz]
TGI (1.4), 2.0 TSI 162, 169, 221kW je EU6
U dieselů nabízí vždy dvě varianty Blue Motion Technology = EU5 a BlueTDI=EU6, přičemž BlueTDI je vždy o cca 600eur dražší (nevím jestli je to jen příplatek za EU6 nebo zda se neliší i ve výbavě)
BlueTDI 1.6 81kW a BlueTDI 2.0 110kW a 135kW (GTD) jsou EU6
Euro 6 platí od září 2014,ale zjišťuji to.
Euro 6 platí až od 1.1.2015, od září pro užitkáče, to znamená, že do Octavie mohou klidně ještě celý rok dávat Euro 5/5+. Ale protože s novými modely VW group začnou přicházet motory Euro 6, první po Ženevě, dříve nebo později najedou Euro 6 i v Octavii, tipuji v září po celozávodní dovolené.
Rekl bych ze Dixik ma pravdu, tj od 9/2014 pro osobaky.
Zajimave je ze se nic nemeni pro benziny, takze benziny E5 by mely splnovat E6. zato diesel se musi polepsit 😉
Zajimave je ze se nic nemeni pro benziny, takze benziny E5 by mely splnovat E6. zato diesel se musi polepsit 😉
U zážehových s přímým vstřikováním došlo ke zpřísnění limitu na emise pevných částic na úroveň vznětových motorů. Ale teď nevím, jestli začne platit hned, nebo až později.
Pokud jde o data, tak to mělo být 9/2014 pro nově homologovaná a 9/2015 pro nově vyrobená.
Pokud jde o data, tak to mělo být 9/2014 pro nově homologovaná a 9/2015 pro nově vyrobená.
No ja si nevsiml toho zprisneni PM u primovstriku oproti E5
[odkaz]
[odkaz]
Na wiki nejsou poslední čísla. A chybí tam limit na počet, což je ta hlavní změna (u zážehových dříve vůbec nebyl, pokud si dobře pamatuji).
Ona ale chybi vsude kam se podivas 😉
Sice se vsude pise ze musi byt stanovena pred platnosti E6, ale pokud jeste ted neni tak jsem zvedav jestli vubec bude do zari. Sam jsem na tuto hodnotu pri rychlem hledani nenariazil.
Sice se vsude pise ze musi byt stanovena pred platnosti E6, ale pokud jeste ted neni tak jsem zvedav jestli vubec bude do zari. Sam jsem na tuto hodnotu pri rychlem hledani nenariazil.
Wiki nebrat. Euro 6 od 1.1. 2014 pro nově homologované modely, od 1.9.2014 pro užitková vozidla, od 1.1.2015 pro všechno.
Nesmysl. Euro 5 benzíny mají daleko do Euro 6. Jo a polepšit se musí benzíny, bez DPF emitují až 1000x víc pevných částic než diesely. Situace se otáčí, dnes se stávají sazomety z turbobenzínů.
Ale jen primovstriky 😉
Jinak se tedy muzes rozepsat o rozdilech mezi E5 a E6 u benzinu bez primeho vstriku a s primym vstrikem 😉
Jinak se tedy muzes rozepsat o rozdilech mezi E5 a E6 u benzinu bez primeho vstriku a s primym vstrikem 😉
A kolik se v EU dnes prodává benzínů s nepřímým vstřikem? Mimochodem, Audi už pracuje na odstranění tohoto problému, bude kombinovat přímý vstřik s nepřímým vstřikem paliva do sání, tedy použije technologii, kterou má Toyota už dost přes 10 let ...... Jojo, náskok díky technice. 😄
Mazda a Skyactive..! To je pecka. :yes: >😁
Audi motory s kombinací MPI a FSI prodává... už od roku 2011. 😉 Najdeš je mimo jiné i v Octavii.
Psal jsem o TFSI.
Prognózy některých se vyplnily.
Ale nemám strach, opět to bude pro škodovku špatně. Že si dovolí něco měnit za chodu a jak k tomu přijdou zákazníci, co si koupili model dříve. >😁
Ale nemám strach, opět to bude pro škodovku špatně. Že si dovolí něco měnit za chodu a jak k tomu přijdou zákazníci, co si koupili model dříve. >😁
Jsem zvedav kolik zakazniku to bude priplacet.
Kolik ze to bude priplatek?
Kolik ze to bude priplatek?
Podle mě je řešitelnej nějakej paket Drive za dejme tomu 15k.
Já se spíš těšim, až jí pepa za 5 let koupí ojetou a bude se hádat, zdali ta jeho jednašestka ftédéí má multilink, nebo ne, protože to setjně nepozná :😉 >😁
Tahle varianta mi tedy smysl nedává... RS TDI tu lepší nápravu má a žádná negativa nevidím. Je fakt, že ta světlá v interiéru není úplně marná.
Test takový odbytý... jak třeba funguje to automatické parkování?
Test takový odbytý... jak třeba funguje to automatické parkování?
Napadlo mě to samé, teď jsem se vrtal chvíli v konfigurátoru.
Na druhou stranu, RS je vizuálně dost nápadná 😄
Na druhou stranu, RS je vizuálně dost nápadná 😄
Odbytost testu je nepodstatná, stačí slova octavie, premie, tdi a odani už naskakují... >😁 Diskuse o prd.u bude jistě výživná. 😉 Jinak souhlas, RS je při cenovém srovnání lepší volbou.
Zrovna nedávno mi známý ukazoval, jak si nakonfiguroval služebního kombíka s 1.6TDI... za 850.000 (ceníkových). DSG, ale bez čtyřkolky... s Columbusem atd. A tak jsem si říkal... nakonec proč ne, někdo holky, jiný vdolky.
Jedna věc je nakonfigurovat a druhá věc je fleetová sleva .......... Čím větší odběry, tím větší slevy. Kdyby tomu tak nebylo, tolik Octavií pro firmy a s dieselem by se nekupovalo.
Diesel je často podmínka, bez ohledu na nájezd.
I po slevě to pořád bylo dost přes 700...
I po slevě to pořád bylo dost přes 700...
Škoda se vyrábí v ČR a to za hubičku. Opravdová čísle se dozvíš jen pokud budeš fleet manažerem velké firmy ................
Nerozumím.
No až budeš u Škody poptávat jako fleetový manažer 20 plus Octavíí ..... Do 20 ks Ti nikdo žádnou kloudnou slevu nedá.
Ono by to fungovalo i kdyby tam bylo spojení Renault + préme, nebo třeba jiné Fr či Korejské auto >😁 Viď Dinare...
jojo, ty testy tady jsou hodně odfláknutý a plný nepřesností.
To mezi i ta kočka blonďatá ruska Nasťa na Youtube jak testuje ty auta, tak to ukázala na videu, jak ten systém funguje a vypadá to celkem obstojně. Akorát to teda potřebuje mít flek jak pro kamion😄
To mezi i ta kočka blonďatá ruska Nasťa na Youtube jak testuje ty auta, tak to ukázala na videu, jak ten systém funguje a vypadá to celkem obstojně. Akorát to teda potřebuje mít flek jak pro kamion😄
Měl jsem možnost automatické parkování vyzkoušet v Brně na Autosalonu. Je to naprosto suprová vychytávka. Stiskneš čudl,pomalu popojíždíš mezi auty a když auto vyhodnotí, že se tam vejde,tak pípne. Zařadíš zpátečku a pouštíš spojku (měl jsem manuál). Auto samo zajede do mezery. Překvapilo mě,že se mu to povedlo hned napoprvé a to měl kolem sebe cca 40 cm na každé straně. Akorát je třeba sledovat displej a včas brzdit a podle pokynů řadit. O zbytek se postará auto. I ten kluk co se mnou jel se divil,jak dobře to funguje,prý jsem byl první,kdo požádal aby si to směl vyzkoušet. >😁
Podvozok je tuzsi ale nevyklepe z vas dusi.. presne takto si predstavujem utok na premiu 😄 Toto je jedine rozmerovy utok na dosluhujuci Passat ktory startoval v 2006, kedze ma rovnake motory a prevodovku ale lepsi podvozk a hodnotnejsie materialy ako Octavka. Kto chce nudu a priestor, kupi si Passat, kto chce premiu, kupit si 3er alebo C, kto nema na premiu ale je pozer kupi si zaostavajucu A4 s rovnakou technikou ako ma passat za vyssiu cenu a s mensim priestorom, kto nema na passat kupi si Octavku, ale ak nebude vozit dlhanov v zadu, lepsie urobi ked si kupi lepsie vybaveny a lacnejsi Golfik, kto chce kufor kupi si Variant, kto chce vozit v zadu dlhanov tak si kupi jazdeny Superb. Kupa Octavky je neracionalna.. jedina vyhovorka je (tazko uveritelne) jej (ako keby v skicari robeny) design.
Ale no tak, něčím si redaktoři musí zasloužit vozidla k testům a další úlitby ......... Musí se umět "prodat" - a jde jim to dobře. >😁 >😁 >😁
Mícháš dohromady tři věci😒br />
- koupě Octavie obecně
- tato konkrétní konfigurace za 900t
- vztah Octavie k prémii
Takže postupně:
- Octavie dává dobrý smysl v některých konfiguracích... zejména obě RS, benzínová 1.4TSI v nějakém uměřeném Ambition, to je jádro nabídky. Mezi Octavií a Golfem bych hodně váhal, nemít Golf v této verzi lepší nápravu, šel bych jistě pro Octavii.
- Konkrétní konfigurace je opět spíš přehledem toho, co Octavie umí... je tedy škoda, že se o tom v testu moc nedočteme. Ale nedávno jsem podobně konfigurované auto fakt viděl, takže... těžko říct, každému dle jeho gusta.
- Prémie je samozřejmě jinde a bohatá nabídka asistenčních systémů na tom nic nezmění.
- tato konkrétní konfigurace za 900t
- vztah Octavie k prémii
Takže postupně:
- Octavie dává dobrý smysl v některých konfiguracích... zejména obě RS, benzínová 1.4TSI v nějakém uměřeném Ambition, to je jádro nabídky. Mezi Octavií a Golfem bych hodně váhal, nemít Golf v této verzi lepší nápravu, šel bych jistě pro Octavii.
- Konkrétní konfigurace je opět spíš přehledem toho, co Octavie umí... je tedy škoda, že se o tom v testu moc nedočteme. Ale nedávno jsem podobně konfigurované auto fakt viděl, takže... těžko říct, každému dle jeho gusta.
- Prémie je samozřejmě jinde a bohatá nabídka asistenčních systémů na tom nic nezmění.
A ja som sa uz bal, ze sa dnes nezasmejem! Ale po takomto zartiku je ten pondelok hned znesitelnejsi. Octavia za 865 tycek, s celoplastovymi vyplnami dveri, vzadu blba torzna priecka bez nezavisleho zavesenia kolies, a vraj "utok na premiu"! V Mnichove, Stuttgarte a Ingolstadte uz urcite zvolali krizove porady a premyslaju ako na tento "drtivy uder" skodovky odpovedat...
Pozeram ze dnes sa zrejme v redakcii Auto.cz zase snidali lysohlavky! To je v poriadku, ale redakcia by mohla brat ohlad na to, ze my ostatni sme ich nemali!
>😁
Pozeram ze dnes sa zrejme v redakcii Auto.cz zase snidali lysohlavky! To je v poriadku, ale redakcia by mohla brat ohlad na to, ze my ostatni sme ich nemali!
>😁
Redaktorum jde o vyzivnou debatu a tento nadpis si o nic jineho nerika, takze skoda reagovat a asi i cist test 😉
Test vzešel z výživné ranní debaty se spostou kvalitních hub a teď budiž pokračování předáno do prstů uživatelských... >😁 :yes: Souhlas.
hlavně před tou lešeňovkou na zadní nápravě ... 😉
je zdravé, ak si kúpite nový voz a doplatíte max. do 2x, ako je jeho štartovacia cena. Je totiž nezmysel auto preplácať na výbave a motoroch až 2,5x viac, pokiaľ si nekúpite vyslovene závodnú verziu
To jsou předsudky. Jde o to, jak velké rozpětí ten který model má. Lepší motor, lepší podvozek, 4x4, automat, asistenti a infotainment, větraná kůže... to pak naskáče. Jasně, obvykle se přes ten dvojnásobek nedostáváš... ale pokud za ty příplatky dostáváš odpovídající protihodnotu, pak proč ne.
Aby pak ti asistenti a infotainment nezůstali jen v konfigurátoru. Přece jenom je lepší je mít v autě než žít s tím, že v tom autě mohou být.
Pokud ty asistenty nezaškrtáš, tak zase nezaplatíš 2,5x víc. Tohle je umění automobilky, jak vytáhnout z lidí peníze... marže na holátku je samozřejmě mnohem... MNOHEM menší než na takto konfigurovaných autech. Já osobně si na asistenty nepotrpím... zase si třeba potrpím na motor a na sedačky.
Alespoň máš možnost si u koncernu vybrat, co skutečně chceš. Když si kupuješ japonský šuplík, žádnou možnost výběru nemáš. Tam když chceš xenony, musíš mít například kožený sedadla a šíbr. Že chceš textilní potahy a vyhřívaná sedadla? No way..
Každému dle jeho představ a peněžence. Chce-li někdo auto s výbavou "až po střechu", může si jej vybrat, stejně jako ten, co přijde se svými 350 na prodejnu a dostane základ. Neodsuzoval bych možnost individuální volby výbavy, myšleno té, která je i u konkurence za příplatek. Nediskutuji nad některými nesmyslnými příplatky Škodovky, ty byly, jsou a zřejmě i budou a je nutné to brát jako fakt.
Otázkou spíše se tolikrát opěvovaná zůstatková hodnota. Dnes lze najít půl roku starý kus (2,0 TDi Elegance) jenž stihnul za svou kariéru snížit hodnotu o nepěkných 140 tisíc...
Otázkou spíše se tolikrát opěvovaná zůstatková hodnota. Dnes lze najít půl roku starý kus (2,0 TDi Elegance) jenž stihnul za svou kariéru snížit hodnotu o nepěkných 140 tisíc...
To bys ovšem musel vědět, za kolik ho tehdy majitel koupil...
To je opravdu vcelku nepodstatné. Máš určitou cenu na bazarovém trhu a na jejím základě se budou prodávat a nabízet i ostatní vozy. Pokud jako majitel (soukromník) bych tento vůz chtěl prodat a bazarista mi nabídne cenu podobnou té nejnižší na trhu a tím pádem prodělám i kalhoty, bude pro mě nákupní cena toho daného nejlevnějšího kusu irelevantní.
Pokud se nová auta prodávají běžně se slevou 15%, pak těžko můžeš čekat, že je za půl roku prodáš se ztrátou pouze 10%. Za ceníkové ceny se auta nekupují, i jako soukromník nějakou slevu dostaneš... odhaduju, že z velkoryse konfigurovaného auta bys 10% měl dostat určitě. Toto je potřeba ve ztrátě hodnoty zohlednit.
Souhlasím, pokud počítám tedy se slevou 10%, pak jsme na ztrátě skoro 100 tisíc za půl roku. I to je poměrně solidní hodnota :-!
Hele, nevím konkrétně o čem mluvíš, tak těžko oponovat. Obecně si Škodovky u nás drží cenu dobře, ale samozřejmě v tom hraje roli spousta faktorů. Parkrát už jsem se s někým byl podívat na "to nejlevnější auto XXX v nabídce" a obvykle se velmi rychle ukázalo, proč je tak levné.
Jde jen o cenu prodávaných lehce ojetých OIII vzhledem k prodejním cenám nových. Lze to brát obecně, je jasné že nové vozidlo po výjezdu ze dveří salonu ztrácí na své hodnotě, ale že by si domácí značka držela více hodnotu než jiné, to je opravdu pouze otřepané klišé pro ty, co neumějí do pěti napočítat.
Já už tedy v bazaru dlouho nebyl, ale z dřívější doby si pamatuju, že starší Octavie i Fabie mi přišly hodně drahé - ve srovnání se značkami, o které v bazaru není takový zájem - řekněme Renault. Jinak samozřejmě... benzínové Mazdy nebo Hondy jsou taky drahé.
redakcia perfektne nahrala na smec citatelom :yes:
To není žádná nahrávka na smeč. Tohle je od redakce krásné eso. :-!
Stačí se zamyslet, o co jim jde, již po necelých dvou hodinách, kdy je článek venku, má hromady prokliků. A to je to, oč tu běží. 😉
Stačí se zamyslet, o co jim jde, již po necelých dvou hodinách, kdy je článek venku, má hromady prokliků. A to je to, oč tu běží. 😉
Suhlas.
Ale profesionalna cest, ucta k vlastnej praci a k sebe samemu, a ucta k citatelom, redakcii auto.cz asi vela nehovoria.
Hlavne nech su kliky a prijmy z reklamy.
Toto je novinarska PR zumpa.
Chodim sem hlavne kvoli foram.
Ale profesionalna cest, ucta k vlastnej praci a k sebe samemu, a ucta k citatelom, redakcii auto.cz asi vela nehovoria.
Hlavne nech su kliky a prijmy z reklamy.
Toto je novinarska PR zumpa.
Chodim sem hlavne kvoli foram.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jistě, stále se nejedná o prémiový segment, takováhle Škodovka se mu však nebezpečně přibližuje. A to nejen výbavou, ale předně vytříbeným výběrem materiálů, dílenským zpracováním a designovým ztvárněním interiéru.
Hlavně bych vypíchl ty materiály a zpracování při pohledu na sedačku řidiče... [odkaz]
Auto má najeto necelých 8km a kůže na křesle řidiče vypadá jak kdekoli jinde po 150 000km...tomu říkám kvalita a útok na prémii! Probuďte se!
Hlavně bych vypíchl ty materiály a zpracování při pohledu na sedačku řidiče... [odkaz]
Auto má najeto necelých 8km a kůže na křesle řidiče vypadá jak kdekoli jinde po 150 000km...tomu říkám kvalita a útok na prémii! Probuďte se!
Taky jsem si toho všiml, ale je to způsobeno tím, jak se fotograf pokoušel uhnízdit v autě a když sklápěl sedačky, otlačil tam prsty.
>😁 >😁 >😁 to bude ono
A jak asi vznikaly fotky do toho článku? Co? 😉
Myslíš, že fotograf ochmatal sedačky a pak si je nafotil? 😉 Nemohu za to, že ne všichni vidí rozdíl v "osezenosti" sedačky řidiče a spolujezdce...
Asi si nikdy neviděl, jak se fotí auto, že? 😉
Klidně mi to objasni rozumbrado 😉 A začni těmi prsty, ty jsou mi obzvláště záhadou. Ona kůže má jednu fajn vlastnost a to, že po zmáčknutí se dokáže vrátit do původního tvaru. Samozřejmě záleží na její kvalitě a provedení.
Ale to teď neřeš, čekám totiž na výklad prstokladu fotografa a jeho výsledek na konečné fotografie.
Ale to teď neřeš, čekám totiž na výklad prstokladu fotografa a jeho výsledek na konečné fotografie.
Možná bys nejdříve měl prozkoumat rozdíl mezi kůží a koženkou, potom si vyzkoušet, co se vrací a jak rychle do původního tvaru a pak se pokusit něco smysluplného napsat. 😉
Věř, že zkoumat nic nepotřebuju. Ale čekám na tvůj příspěvek, jak se fotí auto a jak funguje fotografický prstoklad u sedaček. Pořádně se rozepiš 😉
Fotograf ale mnohdy, prakticky vůbec na sedačkách nesedí. Většinou klečí, či se nějak opírá. Protože v sedu slušnou fotku interiéru s pořádným foťákem neuděláš. 😉
Tak a teď mi prosím objasni, proč je sedačka řidiče fotografovaného auta tak "opotřebovaná"? Chceš mi říct, že si fotograf sedačku oválí a pak ji ihned vyfotí? On se válel pouze na sedadle řidiče a ostatní nechal na pokoji? A u fotografie č.13 se válel i po opěradle řidiče nad "žebrováním"?
Jak probíhalo focení, by ses měl zeptat toho, kdo jej dělal.
Ale že se několikrát šibuje se sedadly, že se na nich klečí, leží, různě opírají lokty i ruce, to je prostý fakt. 😉
A že to při každém novém snímku fotograf potahy nevyrovnal, jde z fotek vidět. Promáčkliny od prstů jsou identifikovatelné poměrně snadno.
Ale že se několikrát šibuje se sedadly, že se na nich klečí, leží, různě opírají lokty i ruce, to je prostý fakt. 😉
A že to při každém novém snímku fotograf potahy nevyrovnal, jde z fotek vidět. Promáčkliny od prstů jsou identifikovatelné poměrně snadno.
Toto obhajování je více než zábavné >😁
A přitom si stačí jen přiznat, že uvedená kožená úprava asi nebude tím nejkvalitnějším, co lze v OIII najít... 😉
A přitom si stačí jen přiznat, že uvedená kožená úprava asi nebude tím nejkvalitnějším, co lze v OIII najít... 😉
Asi každému (tedy skoro), je a bude jasné, že sedačky ve Škodě Octavii nebudou konkurovat S-kovému Mercedesu. :-!
Tak použiješ nepořádný...😁 Ale měli byste se probrat, Škoda se nikdy nedostane ani na půl cesty k premii. Golf, který ze sebe nic nedělá, ja tom ve zpracování, materiálech atd. mnohem dál... Škoda bude pořát určená pro to, proč ji v době Favorita/Formana VW koupilo. Na práci.Jen se ta samá klientele posunula, tak musela i ona...
Tady z Octavie prémiovku nikdo nedělá. Nebo ty to někde čteš/vidíš? >😁
Možná by sis měl přečíst nadpis článku >😒]
[odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁
lol >😁
myslim ze teraz uz ADACu nebude verit nikto, mozu to s tymi ich testami a statistikami zabalit, verim ze nabalili sa uz dost :yes:
aber das ist ein Skandal.... >😁 >😁 >😁
Co už, kdo si neumí auto vybrat sám ale nakupuje podle nějakých obskurních tabulek, dobře mu tak.... 😄
Co už, kdo si neumí auto vybrat sám ale nakupuje podle nějakých obskurních tabulek, dobře mu tak.... 😄
No a dívíte se? A to kdybyste věděli, jak dělají testy pneumatik, podle kterých kupují gumy skoro všichni, kdo se na ty testy podívali, tak byste zvraceli....To jsou šílený věci, co dělají a jak jsou smluvený s výrobci (rozumějte jen německými, aby to zůstalo doma), aby tabulky a hodnocení vyšlo přesně jak mělo.
jj ty testy jsou úžasně nezávislé a lidi to žerou a žerou...
no snad už to alespoň pár lídí tak moc vážně brát nebude 😄
Michale víš nějaké konkrétní věci co adac dělá aby vyhrál conti?
no snad už to alespoň pár lídí tak moc vážně brát nebude 😄
Michale víš nějaké konkrétní věci co adac dělá aby vyhrál conti?
No jéje. Používají referenční pneumatiky. To je pneumatika, ze které se vychází pro porovnání zkoušek. Rozuměj. Děláš zkoušku brzdné dráhy na mokru. Musíš z něčeho vycházet. Takže se udělá referenční pneumatika, která má směs uzpůsobenou na maximální brzdné vlastnosti na mokru (ale zase ve slalomu na suchu by dopadla hůř než čína, kdyby se zkoušela) a od ní se dělají odchylky a testují se vůči ní pneumatiky do běžného provozu. A není žádným tajemstvím, že continental dělá speciální pneumatiky pro testování, která je upravená tak, aby měla ty vlastnosti maximální, ale vydrží 5000 km. Ale na kilometrový proběh se pak dává standartní pneumatika.
Další věc je ta, že vyhrává ten, kdo poskytne dráhu a zázemí, ale to je veřejné tajemství.
Co ovšem já považuju za sviňárnu nejvyšší, je testování brždění na mokru u letních. Aby to vyšlo, tak se šachuje s palivem v nádrži, kde se to udělá tak, aby to krásně vyšlo, tak se brzdí s autem se skoro prázdnou nádrží. Když to u těch, kde to není žádoucí, tak se dotankuje doplna.
Vrchol je to, že u pneumatik středního segmentu se do kufru dá zátěž, aby to nasimulovalo auto, ve které bude jezdit rodina, protože se ekonomicky spočítá, že pneumatiky středního segmentu si budou kupovat rodiny, které šetří...ale to už se pak jaksi neuvede.
Další věc je ta, že vyhrává ten, kdo poskytne dráhu a zázemí, ale to je veřejné tajemství.
Co ovšem já považuju za sviňárnu nejvyšší, je testování brždění na mokru u letních. Aby to vyšlo, tak se šachuje s palivem v nádrži, kde se to udělá tak, aby to krásně vyšlo, tak se brzdí s autem se skoro prázdnou nádrží. Když to u těch, kde to není žádoucí, tak se dotankuje doplna.
Vrchol je to, že u pneumatik středního segmentu se do kufru dá zátěž, aby to nasimulovalo auto, ve které bude jezdit rodina, protože se ekonomicky spočítá, že pneumatiky středního segmentu si budou kupovat rodiny, které šetří...ale to už se pak jaksi neuvede.
no pěkně! něco z toho jsem tušil, ale že je to až tak.. díky za podrobnou osvětu jak to tam chodí :yes:
je to sviňárna. A nejhorší bylo, když mi to potvrdil člověk z continentalu. Na druhou stranu ale řekl, že to tak dělají všichni, že to je prostě byznis. Oni potřebují výsledky, protože lidi podle toho kupují.
A co říká auto.cz Že mlčí? Zavolejte Staníka. >😁
pokud ti po letech víry řeknou, že Bůh neexistuje, taky to nepobereš během jednoho dopoledne..... :-!
PS: kdo dělá na redakčních poradách Staníka asi tipovat nemusíme, co? >😁
PS: kdo dělá na redakčních poradách Staníka asi tipovat nemusíme, co? >😁
ako je z Ulanbataru do Acapulca
uz len ta jednoducha zadna naprava a tuctovy zastaraly nudny vzhlad auta bez akejkolvek charizmy je nieco neodpustitelne v tejto cenovej kategorii ;-\ navyse snaha po setreni voci O2 je zrejma uz na pohlad, to sa neda zakryt
uz len ta jednoducha zadna naprava a tuctovy zastaraly nudny vzhlad auta bez akejkolvek charizmy je nieco neodpustitelne v tejto cenovej kategorii ;-\ navyse snaha po setreni voci O2 je zrejma uz na pohlad, to sa neda zakryt
K prémii to má daleko... ale z úplně jiných důvodů než si myslíš. Octavia je po designové stránce takové malé Audi... ne A5/6/7, ale vedle nové A3 i dosluhující A4 to můžeš zaparkovat s klidným srdcem.
no ja prave dizajn vidim ako jednu z veci ktora stavia O3 do roly bezneho tuctoveho auta
každý Toppere ale nechce mít ten soudobý rádoby fresh kolotočářský design, jehož další level bude unikátní propojení čelních světel se zpětnými zrcátky 😄
Design je věc názoru. Někdo chce konzervativní auto a to OIII splňuje.
Design je věc názoru. Někdo chce konzervativní auto a to OIII splňuje.
Nejsou to snad tvá památní slova, že prémie vlastně vůbec neexistuje? 😄 Je ovšem možné, že to tady napsal jiný e😜ert. Mimochodem, které auto má k prémii blíž než Octavia? Golf můžeme vynechat 😉 Jmenuj!
Třeba Nissan Qashqai
No promiň, ale Qashqai a prémie? Co třeba nabídka motorů? 1.2 jako vrchol v benzínu, pro SUV? V naftě 1.6? A jen tak mimochodem... tuhou nápravu má Qashqai taky. Vzpamatuj se...
Je to dle stejné logiky jako u Octy. U tuhé nápravy Nissan tolik nešetřil (dvoupístkové tlumiče, Active Ride Controls, Active Trace Control). U motorů jsi zapomněl na 1.6 DIG-T na 1.6 dCi biturbo. K tom si přídej lepší materiály. QQ není SUV. Je to kompaktní crossover.
ano mas pravdu , premia ako taka neexistuje, prave preto je nezmysel tu nejaku tuctovu octaviu tahat niekam do neznama a robit z nej nieco viac :yes:
No počky, ale v tvém prvním příspěvku existenci prémie nespochybňuješ. Takže řekněme, že 1er, A-klasse, A3, V40 jsou prémie. Který jiný kompakt se na tyto vozy dotahuje nejvíc?
edit: TUCTOVÁ octavia za bezmála 900 tis 😁
edit: TUCTOVÁ octavia za bezmála 900 tis 😁
Myslim, že tak akorát Passat a možná Superb v nejvyšší specifikaci a možná ve své době slávy k tomu mělo Mondeo co se týká jízdy (opět v lepším provedení) a C5 technikou ...
Na druhou stranu tyto vozy se prémii lehce dotahují (myslim, že nevyrovnají) jen v nejvyšších výbavách a specifikacích. V základu to jsou chudáci a to paradoxně nejvíce ten Passat ve srovnání s prémií.
Na druhou stranu tyto vozy se prémii lehce dotahují (myslim, že nevyrovnají) jen v nejvyšších výbavách a specifikacích. V základu to jsou chudáci a to paradoxně nejvíce ten Passat ve srovnání s prémií.
Tak zrovna vzhled celkem prémiový je. Prémie je postavená (alespoň u manažerských limuzín a liftbacků) na určité nepřehnanosti a eleganci. Neprémiové značky pořád vymýšlí něco funky a originálního, zatímco skutečný silný a drahý proud jde (až možná s výjimkou malinko ujíždějícího Mercedesu) dost konzervativním směrem.
Obecně si nemusí prémie vzhledem svých vozů nic dokazovat. Zrovna O3 bych si se znáčkem Audi dokázal představit.
Obecně si nemusí prémie vzhledem svých vozů nic dokazovat. Zrovna O3 bych si se znáčkem Audi dokázal představit.
Tak konkrétne predná časť OIII ti príde prémiová? S tým množstvom nesúrodých a nepekných hrán, neistým tvarom svetlometov a masky? Šikmé prelisy vzadu po stranách evidenčnej tabuľky vyzerajú jak na lowendovej tuctovke, to sa nosí v prémii? Jediným ako-tak zaujímavým prvkom karosérie liftback je tzv. "fajka" -zakončenie okna zadných dverí. Inak je to buď divná kopa hrán, alebo totálna nuda. A neskutočná podobnosť Rapidu na Octaviu ju zabíja totálne.Laik tie autá na ceste často nerozozná. Ťah na prémiu napriek výbave a cene je len niečím mokrým snom...
s přetloustlou zadnicí...
…nechci se tu pouštět do nějakýho kritickýho kolotoče. Předpokládám, že tenhle lift už má přeladěnou zadní nápravu?
Ptal jsem se na to minule u 1,6TDI a odpovědí mi bylo, že ještě ne a proto jízdní vlastnosti nebyly hodnoceny. Jinak je nabíledni, že cokoliv nad 16" skáče.
Aby si anti+fans nemysleli…nejde o vyvolání flame. Jde o to, že objektivní uživatelská kritika donutí automobilky udělat nápravu (v tomto případě doslova) a profituje z toho zákazník.
Jinak jak bylo napsáno několikrát přede mnou. Nad touto variantou bych neuvažoval, když je tu silnější RS a to navíc s nadmíru pohodlnýma a povedenýma sportovníma sedačkama. Navíc si nemusíme nalhávat, že tato kůže nebude mít zrovna nejlepší původ a její barva bude za pár tkm nést stopy džínů.
Ptal jsem se na to minule u 1,6TDI a odpovědí mi bylo, že ještě ne a proto jízdní vlastnosti nebyly hodnoceny. Jinak je nabíledni, že cokoliv nad 16" skáče.
Aby si anti+fans nemysleli…nejde o vyvolání flame. Jde o to, že objektivní uživatelská kritika donutí automobilky udělat nápravu (v tomto případě doslova) a profituje z toho zákazník.
Jinak jak bylo napsáno několikrát přede mnou. Nad touto variantou bych neuvažoval, když je tu silnější RS a to navíc s nadmíru pohodlnýma a povedenýma sportovníma sedačkama. Navíc si nemusíme nalhávat, že tato kůže nebude mít zrovna nejlepší původ a její barva bude za pár tkm nést stopy džínů.
Jezdil jsem v září 2013 s OIIIC s tímhle motorem,ale manuál a tam náprava oproti LB v dubnu 2013 byla upravená.Combi má ještě lepší tuhost,ale jízdně to už bylo zase o něco lepší.
v tyhle specifikaci si to muze koupit jenom magor...
K tomu aby někdo koupil auto z testu výše tak si nejprve musí odpovědět na otázku proč nechce BMW 3, MB C, Audi A3... 😄
pro člověka, co si kupuje octavii, tak nebude o těch autech uvažovat, protože by neuživil náklady na servis a prohlídky. Byl jsi někdy v BMW se dívat na hodinovou sazbu? to není pro člověka, co uvažuje o octavii
Člověk který zvažuje Octu za 850k evidentně neví co s penězma 😄
jenže tím nákupem ty výdaje nekončí, ale začínají. Na druhou stranu já ty prachy mít, tak si to klidně koupím. nebudu vysírat sousedy z BMW a Merglem, zloději sice budou asi stejně aktivní jako v případě BMW, ale servis budu mít levnější a pořád tím nebudu budit takový rozruch, protože z venku vypadá lidově. Z mého pohledu je octavie ideální auto.
I když designem se mi víc líbí rapid.
I když designem se mi víc líbí rapid.
No já ti nevím, třeba MB nabízí údržbu zadarmo na (myslím) 6 let a 120 tkm 😄 Navíc si můžeš za rozumné peníze dokoupit ten balíček Service Excellent - pro C-klasse to vyjde cca na tisícovku měsíčně při koupi na 3 roky...
Ze zbytku prémie imho půjde něco podobného taky vyrazit...
Ze zbytku prémie imho půjde něco podobného taky vyrazit...
Já vím, to je od nich hezké. Ale co pak po těch 6 letech nebo 121 000? Ale pořád se bavíme o tom, že spousta lidí i kdyby ty peníze měli, tak si prostě mergl nekoupí z důvodů, které jsem uvedl.
Hele a to si nevymýšlím, mám zákazníky co přezouvám a spousta jich přešlo z premie do škodovky už jen z důvodu závisti a nápadnosti. Chápu, že většina lidí to neudělá, ale já se jim nedivím.
Hele a to si nevymýšlím, mám zákazníky co přezouvám a spousta jich přešlo z premie do škodovky už jen z důvodu závisti a nápadnosti. Chápu, že většina lidí to neudělá, ale já se jim nedivím.
Octa RS je úplně nenápadná >😁 >😁 >😁 Kamarád ji má a na každým parkovišti a benzince máš někoho zvědavého neustále za zadkem. Zlatej Mergl. 😄
BMW X5: udrzba 5 let v cene vc. oleje, pred ukoncenim dvoulete zaruky si dokoupim balicek komplexnich sluzeb a prodlouzene zaruky na 6 let/120 000 km za par desitek tisic Kc. V ramci toho je veskery servis, vymena brzd. desticek atd. Po sesti letech nejspis auto prodam a koupim nove nebo si reknu, ze si ho jeste chvili necham, protoze i pripadne naklady na servis se mi ve srovnani s porizenim noveho vozu "vyplati". A kdybych na tom byl opravdu spatne, nemusim nakonec po tech sesti letech jezdit do autor. servisu, ze?
Nekupovat si auto, ktere mi vyhovuje a ktere chci jen proto, abych nenasiral sousedy a neupozornoval na sebe je jiste mozne. Zvlaste pokud clovek prisel k penezum treba danovymi uniky, ze. Ale osobne jsem penize vydelal poctive, ziju jen jednou a je mi fuk, co si soused mysli o mem aute. Rozhodne natolik fuk, abych se tim pri vyberu vozu neridil. Obecne, nazory lidi, kteri soudi jine podle znacky auta, me nezajimaji. Kdyz to shrnu, tak zadnou vyhodu Octavie krome ceny (a i ta je dost problematicka) nevidim.
Nekupovat si auto, ktere mi vyhovuje a ktere chci jen proto, abych nenasiral sousedy a neupozornoval na sebe je jiste mozne. Zvlaste pokud clovek prisel k penezum treba danovymi uniky, ze. Ale osobne jsem penize vydelal poctive, ziju jen jednou a je mi fuk, co si soused mysli o mem aute. Rozhodne natolik fuk, abych se tim pri vyberu vozu neridil. Obecne, nazory lidi, kteri soudi jine podle znacky auta, me nezajimaji. Kdyz to shrnu, tak zadnou vyhodu Octavie krome ceny (a i ta je dost problematicka) nevidim.
Jaké jsou přijatelné hodinové sazby pro člověka, co uvažuje o koupi OIII v ceně 900 tisíc a jaké pro člověka, co za stejných 900 kupuje A4, 3er nebo MB C?
ježiš co mě chytáte za slovo sakra....já vycházím z toho, co jsem viděl. Já platil za octavii 410 Kč v autorizovaném servisu. Kamarád pracuje jako mechanik v Porsche Praha a tam stojí u Audi asi 850 Kč a u VW 670 Kč.
Kolik je sazba u BMW a MB C. nevím. Ale jeden zákazník mi říkal, že má u BMW 5 hodinovou sazbu 980 po sleve. u MB nevím.
Kolik je sazba u BMW a MB C. nevím. Ale jeden zákazník mi říkal, že má u BMW 5 hodinovou sazbu 980 po sleve. u MB nevím.
Musíš si přečíst, co píšeš a pak se nad tím zamyslet. Například u MB C je jak již bylo uvedeno servis zdarma a to včetně provozních kapalin. Pokud tě při ceně vozidla 900 tisíc rozhodí rozdíl stokorun v servisu (kolik že v tom servisu strávíš během dejme tomu pěti let?), pak musíš zapřemýšlet nad levnějšími modely a značkami...
No zamyslet by jsi se měl hlavně Ty, protože motáš dvě různý věci. Tuhle výbavu si přece ale nebude kupovat normální člověk, tyhle výbavy uvidíme stejně hlavně u fleetů.
Já pořád nechápu, proč porovnáváme octavii s premiovými auty? Vždyť člověk, co si vybírá octavii, tak nebude prostě o BMW ani uvažovat. A naopak člověk, co uvažuje o BMW, tak nebude vědět, že ani nějaká octavie existuje. To přece motáme dvě různý vrstvy lidí dohromady.
A hlavně znova opakuju, tato výbava nahoře bude pro firmy a fleety. Asi těžko si to koupí někdo, kdo byť ty peníze má a bude to používat jako rodinné auto.
i když třeba na druhou stranu se může najít člověk a věř tomu, že jich bude hodně, že budou chtít mít nenápadné auto s pěknou výbavou, byť stojí 900 tis, tak z hlediska společenského je to pořád škodovka, kde na první pohled nebude nikdo řešit kolik stojí, to poznají ti, co tomu rozumí. Ale bavorák i když stojí 700 je pořád bavorák a je to pro spoustu lidí jiná liga.
Navíc není pravda, že když ty peníze lidé mají, (teď neřešme auto nebo výbavu,) tak to prostě nebudou řešit. Každý Ti to bude řešit, aby neplatil zbytečně moc. Každý v dnešní době počítá.
Já pořád nechápu, proč porovnáváme octavii s premiovými auty? Vždyť člověk, co si vybírá octavii, tak nebude prostě o BMW ani uvažovat. A naopak člověk, co uvažuje o BMW, tak nebude vědět, že ani nějaká octavie existuje. To přece motáme dvě různý vrstvy lidí dohromady.
A hlavně znova opakuju, tato výbava nahoře bude pro firmy a fleety. Asi těžko si to koupí někdo, kdo byť ty peníze má a bude to používat jako rodinné auto.
i když třeba na druhou stranu se může najít člověk a věř tomu, že jich bude hodně, že budou chtít mít nenápadné auto s pěknou výbavou, byť stojí 900 tis, tak z hlediska společenského je to pořád škodovka, kde na první pohled nebude nikdo řešit kolik stojí, to poznají ti, co tomu rozumí. Ale bavorák i když stojí 700 je pořád bavorák a je to pro spoustu lidí jiná liga.
Navíc není pravda, že když ty peníze lidé mají, (teď neřešme auto nebo výbavu,) tak to prostě nebudou řešit. Každý Ti to bude řešit, aby neplatil zbytečně moc. Každý v dnešní době počítá.
Vrať se k mému prvnímu příspěvku a nepiš zbytečně něco o čem ten příspěvek nebyl! Mluvím o autě které je v testu 864.600 Kč!!! A já se ptal kdo by dal přednost Octě když může mít BMW 3, Audi A3, MB E...
Náražel jsem na naprostou nesmyslnou konfiguraci Octavie v testu, která je absurdní a prakticky neprodejná.
Ty tu argumentuješ tím, že člověk co uvažuje o Octavii s cenou již od nebude uvažovat o BMW nebo MB. No to je mi ale nečekaná novinka. >😁
Náražel jsem na naprostou nesmyslnou konfiguraci Octavie v testu, která je absurdní a prakticky neprodejná.
Ty tu argumentuješ tím, že člověk co uvažuje o Octavii s cenou již od nebude uvažovat o BMW nebo MB. No to je mi ale nečekaná novinka. >😁
tak debatu ukončíme, protože si evidentně nerozumíme. Já Ti na to odpověděl i jiným níže v tomto vláknu. Tak já nevím, co pořád chceš slyšet.
Uvažuješ špatně, kdo by dal přednost Oktě, když za tu cenu může mít krásnýho Passata, Superba, Mondeo, Insigni, P 508 atd...... Tyhle auta taky nevzbudí tolik pozornosti jako D3 a nabídnou více za stejnou cenu, možná né "zbytečnosti" jako má tahle O III, ale mají spousty jiných plusů, servis bude obdobně drahý... .tady už je to spíš otázka toho, komu se to líbí. Je to stejné, jako si koupit nejvíce vybaveného Golfa za cenu střední třídy. To už udělá jen hrstka lidí.
Pravda pravda, ale chtěl jsem se udržet v rámci velikostní třídy. To že už v téhle cenové hladině kralují vozy střední třídy je jasná věc. Za tu cenu už je SupB slušně vybavený a před příchodem nové generace půjdou ceny ještě níž.
V rámci třídy si byl ale mimo i s 3er,A4 nebo MB C. To je střední 😄
A3 A3!!! Sorry >😁 a 1er + 2er se nenabízí ani jako sedan ani jako lift o MB A + B nemluvě. Berme to tak že nám Octavie s novou generací opět povyrostla a je někde na pomezí nižší střední a střední třídy. Nakonec tak je nám Octávie často prezentována. 😄
Tohle beru😁 Ale když se držíme třídního rozdělení, tak v téhle cenové sme ve střední třídě ať už prémiové, či ne.... Ta prémiová je velikostně samozřejmě Oktavii blíže, respektive ji tam Oktávka dokonce přerůstá, bohužel ne rozvorem 😄
Souhlas. Otázkou ale je jak nastavíme měřítka pro to co je hlavním ukazatelem na zařazení do tříd. Každý si vytáhne co se mu hodí. Jednou je to délka, jednou je to rozvor, jindy možnost dovybavení... v tomto směru jsou zde někteří jedinci hodně diskusně pružní. 😄
No, AdamNováků ( kde vlastně je?😁) to jednou řadil dle zavazadlového prostoru >😁 Tak potom je největší král majitel MaxiTranzitu >😁
Tak to je ale zase těžké, protože každý od auta očekává něco jiného a má jiné představy. Když si vybíráš auto vybíráš podle toho, jaké máš na něj požadavky.
Pro někoho je třeba i ta A4 malá, už jen proto, že je to hatchback, ale octavie je pro něj větší,protože je liftback a narve tam víc krámů a větší zavazadla do kufru.
Podle mě tyhle kriteria a ukazatele jednotlivých tříd naprosto irelevantní, ale rozhodují požadavky na auto podle požadavků daného kupce.
Pro někoho je třeba i ta A4 malá, už jen proto, že je to hatchback, ale octavie je pro něj větší,protože je liftback a narve tam víc krámů a větší zavazadla do kufru.
Podle mě tyhle kriteria a ukazatele jednotlivých tříd naprosto irelevantní, ale rozhodují požadavky na auto podle požadavků daného kupce.
Pokud sis uvědomil, bavíme se zde o testovaném autě a ne o virtuálním kupci základu Octavie. Takže v tomto je porovnání s německou prémií zcela v pořádku. Pro mě to není k zamyšlení, to ty jsi překvapen.
Chceš-li se bavit o nesmyslu, co jsi napsal výše, můžem pokračovat. Proto sem hoď tedy počet servisních hodin, které dané vozy mohou strávit za těch daných pět let (běžná prodloužená záruka) v servisu? Vcelku by mě toto číslo zajímalo.
Ano, lidé, kteří si pořídí vůz za cifru 900 tisíc věř nebo ne neřeší cenové rozdíly v řádu sta korun. O opaku tě samozřejmě přesvědčovat nebudu, pro tebe je výchozím parametrem nízká cena servisní hodiny 😉
Chceš-li se bavit o nesmyslu, co jsi napsal výše, můžem pokračovat. Proto sem hoď tedy počet servisních hodin, které dané vozy mohou strávit za těch daných pět let (běžná prodloužená záruka) v servisu? Vcelku by mě toto číslo zajímalo.
Ano, lidé, kteří si pořídí vůz za cifru 900 tisíc věř nebo ne neřeší cenové rozdíly v řádu sta korun. O opaku tě samozřejmě přesvědčovat nebudu, pro tebe je výchozím parametrem nízká cena servisní hodiny 😉
Ale to je přece nesmysl. Nebavme se o tom, že mergl má zdarma prohlídky.
Do servisu jezdíš po dobou těch pěti let minimálně jednou ročně (pomineme li dvouleté prohlídky long life olej, což je hyenismus), tak za těch 5 let jsi minimálně 5x na prohlídku. A běžné prohlídky si v servisu platíš sám, záruka nezáruka, tak je dobré zase vědět, kolik to bude stát.
Já si to třeba propočítával. mám 4 roky zárku a první prohlídka stála 2800, teď půjdu na 30tis. tak bude stát tak 5000, a pak zase 2800 a 5000, což je velmi slušná cena za to, co všechno se tam dělá.
Do servisu jezdíš po dobou těch pěti let minimálně jednou ročně (pomineme li dvouleté prohlídky long life olej, což je hyenismus), tak za těch 5 let jsi minimálně 5x na prohlídku. A běžné prohlídky si v servisu platíš sám, záruka nezáruka, tak je dobré zase vědět, kolik to bude stát.
Já si to třeba propočítával. mám 4 roky zárku a první prohlídka stála 2800, teď půjdu na 30tis. tak bude stát tak 5000, a pak zase 2800 a 5000, což je velmi slušná cena za to, co všechno se tam dělá.
Takže kolik hodin ta roční servisní prohlídka potřebuje? Počítejme že 2, což při servisu jednou za rok udělá po dobu pěti let rozdíl celých a "nehorázných" 5-7 tisíc korun. A to vše při ceně vozu 900 tisíc. Dej si tam klidně jinou vstupní cenovku, protože tento rozdíl při pětiletém servisu bys neměl pořádně řešit ani u auta za čtvrt milionu. :-!
To se ale bavím o škodovce. Navíc o roomsterovi, kterého mám já v 1,2 TSi. náklady na octavii III v TDI budou určitě vyšší.
Já to teda dost řešil, proto jsem taky kupoval roomstera v TSI a ne octavii II combi v TDI, protože jsem propočítával i servisní náklady po dobu záruky a tady u roomstera to vycházelo na cca těch 15 000 za 4 roky. u Octavie jsem to propočítal na 19000 Kč, což už je dost velký rozdíl.
Počítat to musíš, jsou to prostě peníze, teda pokud si je netiskneš 😄
Já to teda dost řešil, proto jsem taky kupoval roomstera v TSI a ne octavii II combi v TDI, protože jsem propočítával i servisní náklady po dobu záruky a tady u roomstera to vycházelo na cca těch 15 000 za 4 roky. u Octavie jsem to propočítal na 19000 Kč, což už je dost velký rozdíl.
Počítat to musíš, jsou to prostě peníze, teda pokud si je netiskneš 😄
otazka spise je, co se za tu hodinu kde stihne..
takze resit hodinovou sazbu je nesmysl
takze resit hodinovou sazbu je nesmysl
V Mercedesu má 6 let servis zdarma (včetně provozních kapalin). Takže to vyjde levněji než u Octavie.
já vím. Ale co pak po těch 6 letech? Kolik je tam servis? já se ptám, u MB to nevím.
Po šesti letech končí většina Octávii co Octávií, ale vetšina aut v bazaru za plotem 😉
To je hovadina. pomineme li firmy, tak běžní lidé si octavie nechávají o dost déle. Třeba moje rodiče mají octavii 98 TDI a mají najeto 80 tis. km a je jak nová. Navíc i ty firmy si ty auta nechávají. Pamatuju si, že dřív to zákaznívi měnili po 3-5 letech. A teď mají běžně octavie 2005 a jezdí s nima dál, stejně jako fordy, atd. A co tak koukám
Ale druhá věc je ta, že takovou výbavu si normální lidé nekoupí, takže to bude hlavně o fleetech.
Ale druhá věc je ta, že takovou výbavu si normální lidé nekoupí, takže to bude hlavně o fleetech.
Člověče, tvoji rodiče mají doma bazarový svatý grál. Až to budou prodávat, tak jím to nikdo nebude věřit. >😁
Naši mají Felicii 95' s natočenýma 69 tisícema :-!
To všechna čest teda😄
Bohužel kvůli korozi na to moc nevypadá. A to je garážovaná. Holt zimní provoz je pro kastli Feličity smrt ;-\
No to bohužel ano. Já jsem měl u octavie zase zrezlé ty blatníky v podběhu ve předu za zástěrkou. jak se tam držel ten bordel. U sebe jsem to nevěděl a nezachránil to, ale u rodiču jsem tu dutinu pošetřil a jim to nerezne. Ale ty feldy na to bohužel trpěli dost. A pátý dveře nad tím lemem jsou OK?
Jo, pátý dveře ok.
Ta Felicie byla trochu tovární tuning. Křídlo vzadu, nasávač na kapotě, všechny nárazníky, zrcátka v barvě, origoš litý kola. Lem blatníků byl chráněn takovou gumou, která chránila tu hranu blatníku. Jenže tam zůstával sajrajt a rychle to rezlo. Po výměně blatníků to nějakou dobu vydrželo ale už se to chytá zase.
Ta Felicie byla trochu tovární tuning. Křídlo vzadu, nasávač na kapotě, všechny nárazníky, zrcátka v barvě, origoš litý kola. Lem blatníků byl chráněn takovou gumou, která chránila tu hranu blatníku. Jenže tam zůstával sajrajt a rychle to rezlo. Po výměně blatníků to nějakou dobu vydrželo ale už se to chytá zase.
Pokud si koupis nove premiove auto a i po sesti letech se ti dari a mas penize, tak si ho asi koupis znovu a nebudes ho mit deset let. Proc, kdyz nove bude bezpecnejsi, se zarukou, zrejme i v dalsich ohledech lepsi... Je to jen otazka penez a kdyz je mas, povazuji koupi noveho auta po 5 - 6-ti letech za pomerne racionalni.
Jaké procento lidí jezdí po 6 letech od koupě do originálního servisu? Bavím se stále o situaci v naší republice...
Dost, až by jsi se divil...na druhou stranu já se taky divil. Třeba já tu mám pána, což je asi poslední felda, kterou přezouvám, který za rok najede 5000 km, je z roku 96 a každý rok jezdí poctivě do Brejly na prohlídky a dělá vše podle servisky.
Já tam jezdil se svojí 14 let starou octavii taky. Rodiče tam jezdí taky od roku 98 a vzhledem k tomu, že kolem toho ben caru jezdím 3x denně, tak vždy koukám na parkoviště co tam mají pěkného a teda až mě to překvapilo, kolik se tam vrátilo OI.
Na druhou stranu je to o tom servisu. To, že je to autorizovaný, ještě neznamená, že je neslušný a naopak. O*** Tě můžou jak v autorizovaném, tak neautorizovaném a kecy, že živnostník nebo nezávislý by si to nedovolil jsou kraviny, to je o tom člověku a jeho přístupu k práci.
Já tam jezdil se svojí 14 let starou octavii taky. Rodiče tam jezdí taky od roku 98 a vzhledem k tomu, že kolem toho ben caru jezdím 3x denně, tak vždy koukám na parkoviště co tam mají pěkného a teda až mě to překvapilo, kolik se tam vrátilo OI.
Na druhou stranu je to o tom servisu. To, že je to autorizovaný, ještě neznamená, že je neslušný a naopak. O*** Tě můžou jak v autorizovaném, tak neautorizovaném a kecy, že živnostník nebo nezávislý by si to nedovolil jsou kraviny, to je o tom člověku a jeho přístupu k práci.
Pokud tedy jezdí do toho autorizovaného servisu po 6 letech velképrocento lidí, pak jsou si zcela jistě vědomi hodinové sazby a nenutí je očividně nic měnit servis. Pak je pláč nad jejich vysokými sazbami zbytečný. A pokud se někomu jejich ceny zdají vsoké, po 6 letech můžeš stejně pravidelně navštěvovat neautorizovaný servis za poloviční ceny, kde ti budou provádět ty samé práce.
Takže se znovu vrátíme na začátek a zjistíme, že pláč nad zcela rozdílnými cenami servisních hodin je trochu mimo mísu.
Takže se znovu vrátíme na začátek a zjistíme, že pláč nad zcela rozdílnými cenami servisních hodin je trochu mimo mísu.
Ty evidentně velmi rád chytáš za slovo. Tak mi řekni co chceš slyšet, ať má Tvoje dušička klid. Já Ti to odsouhlasím a je to vyřízené. Já jen napsal svůj názor, nic víc.
nemáš pravdu v tom, že lidé neřeší stokoruny. Já to vidím na pneumatikách. Kamarád prodává ojeté pneumatiky a nejvíc přezouvá právě premiovky, kde lidé nechtějí dávat peníze za nové pneumatiky, protože jsou drahé. Jezdí mu tam mraky audin, BMW a cayenny. A ještě smlouvají o cenu práce a to chce za přezutí 18ek 700 Kč.
A když přezouvám tyhle auta já na nové, tak ty lidi mnohdy pomalu křísím, když kupují nové pneumatiky. jak se diví, kolik stojí a pořád slyším, no když jsme měli předtím forda, tak to bylo levnější, když jsme měli předtím octavii, tak to bylo levnější. A vrchol tomu dal pán, co si koupil BMW a nechtěl vyvažovat, aby ušetřil 260 Kč...myslíš si tedy, že po těchto zkušenostech jsem opravdu mimo mísu, že lide neřeší stokoruny?
nemáš pravdu v tom, že lidé neřeší stokoruny. Já to vidím na pneumatikách. Kamarád prodává ojeté pneumatiky a nejvíc přezouvá právě premiovky, kde lidé nechtějí dávat peníze za nové pneumatiky, protože jsou drahé. Jezdí mu tam mraky audin, BMW a cayenny. A ještě smlouvají o cenu práce a to chce za přezutí 18ek 700 Kč.
A když přezouvám tyhle auta já na nové, tak ty lidi mnohdy pomalu křísím, když kupují nové pneumatiky. jak se diví, kolik stojí a pořád slyším, no když jsme měli předtím forda, tak to bylo levnější, když jsme měli předtím octavii, tak to bylo levnější. A vrchol tomu dal pán, co si koupil BMW a nechtěl vyvažovat, aby ušetřil 260 Kč...myslíš si tedy, že po těchto zkušenostech jsem opravdu mimo mísu, že lide neřeší stokoruny?
Já když jel s Pandou na přezutí, tak chlapík řekl 600kč nechal jsem tam 650kč a ještě ho málem líbal za to, že si udělal v tom návalu čas a přezul to. Jsem teda úplně prémiovej člověk se "sockou" autem. >😁
Můžu vědět kde bydlíš? To bude zvláštní kraj kde si všichni vydržují Octavie první generace a jezdí s nima do autorizáku. A lidé s Porsche fňukají jak je to přezutí a pneu drahý. >😁 Zvláštní to kraj... Narnie? 😄
Můžu vědět kde bydlíš? To bude zvláštní kraj kde si všichni vydržují Octavie první generace a jezdí s nima do autorizáku. A lidé s Porsche fňukají jak je to přezutí a pneu drahý. >😁 Zvláštní to kraj... Narnie? 😄
To víš, že je to zvláštní kraj - Praha. Kde jinde by jsi si myslel, že jsou takový blázni, kteří si koupí hogo fogo auto a pak držkujou, jak je na to všechno drahý.
Věř tomu, že takhle uvažuje spousta normálních lidí jako Ty. Na tom, že jsi mu dal to pade navíc se to krásně pozná. Mě vždycky dojme, když přijede děda s feldou a nechá mi 100 kč navíc. A pak přijede tenhle frajer s tímhle krámem a nechá to vrátit do koruny. Nic proti tomu, ale o něčem to svědčí.
Předloni jsem dělal chlapa, který mu to vyšlo na 14891 Kč a já měl v kovových pouze 5 Kč....mě donutil jet vedle na trafiku a rozměnit ze stovky, abych mu vrátil ty 4 kč. Moje chyba, že jsem neměl drobné, ale pak Ti to docela ukáže obráze o lidech, protože by jsi si logicky řekl, že tomu pánovi co mi dal kilo navíc ty peníze budou chybět více, než 4 kč toho s bavorákem
Věř tomu, že takhle uvažuje spousta normálních lidí jako Ty. Na tom, že jsi mu dal to pade navíc se to krásně pozná. Mě vždycky dojme, když přijede děda s feldou a nechá mi 100 kč navíc. A pak přijede tenhle frajer s tímhle krámem a nechá to vrátit do koruny. Nic proti tomu, ale o něčem to svědčí.
Předloni jsem dělal chlapa, který mu to vyšlo na 14891 Kč a já měl v kovových pouze 5 Kč....mě donutil jet vedle na trafiku a rozměnit ze stovky, abych mu vrátil ty 4 kč. Moje chyba, že jsem neměl drobné, ale pak Ti to docela ukáže obráze o lidech, protože by jsi si logicky řekl, že tomu pánovi co mi dal kilo navíc ty peníze budou chybět více, než 4 kč toho s bavorákem
Tak my v Brně už si nehrajeme na velkoměsto a jsme smíření s realitou. U nás prémií jezdí prémioví lidé a tím zbytkem jezdí ten zbytek co na to nemá. >😁 Studenti a důchodci šalinó.
No jenže tady je to jiný svět. Tady už studentíci bohatých rodičů musí do školy jezdit BMW (většinou 1er), které je pochopitelně psáno na firmu se všemi výhodami.
Což máš mimochodem pravdu. Známý má pneuservis v Brně a když mu někdy vyprávím žážitky, tak nechápe a vždycky zkonstatuje, že nechápe kolik je tu *.
Což máš mimochodem pravdu. Známý má pneuservis v Brně a když mu někdy vyprávím žážitky, tak nechápe a vždycky zkonstatuje, že nechápe kolik je tu *.
Tak studentíci a cikáni v E38 u těch bych chápal, že mají problém uškudlit peníze i na pitomý pneumatiky, ale u kupců nových aut v této ceně nějaký žehrání na ceny servisních hodin opravdu nehrozí. A pokud jde o ty fleety tak žádný z nich se ve firmě dlouho neohřeje 😉 musí se toho zbavit v době kdy to má ještě nějakou cenu. Vydržovat si to 10 let nemá smysl.
>😁 >😁 Jojo, tomu se říká pozéři, ale na druhou stranu, jako zákazník si nechám někdy taky vrátit do koruny a to především, když je prodejce/obsluha krajně nepříjemná. 😄
Že se cítíš ublíženě, když nevíš co napsat, není problém můj. Sám ses do problému navezl svým neobratným prohlášením. Tys napsal názor, že člověk kupující tuto Octavii nebude mít peníze na servis německých prémiových vozů. Toto mi tedy prosím dokaž a budu opravdu v klidu. Dával jsem ti termín pěti let, jako běžné délky prodloužené záruky.
Takže ty mi chceš říct, že za známým jezdí pro ojeté gumy majitelé nových prémií a brečí mu tam, že chtějí slevu. Pak prohlásíš, že vlastně je hodně těch, co jezdí do značkových, dle tebe značně drahých, servisů i po 6 letech. Sakra to si nějak odporuje.
Tvé příměry jsou více než podivné, srovnávej srovnatelné, tedy začal jsi se bavit o rozdílu v ceně servisu, která činí 500 Kč/h. Porovnávat to s cenou sady pneu na Cayenna je trochu zvláštní.
Takže ty mi chceš říct, že za známým jezdí pro ojeté gumy majitelé nových prémií a brečí mu tam, že chtějí slevu. Pak prohlásíš, že vlastně je hodně těch, co jezdí do značkových, dle tebe značně drahých, servisů i po 6 letech. Sakra to si nějak odporuje.
Tvé příměry jsou více než podivné, srovnávej srovnatelné, tedy začal jsi se bavit o rozdílu v ceně servisu, která činí 500 Kč/h. Porovnávat to s cenou sady pneu na Cayenna je trochu zvláštní.
Neotáčej to proti mě. Nejsem možná takový spisovatel,abych se přesně vyjádřil. U počítače sedím jen mimo sezonu, když není tolik tak se Ti omlouvám, jestli jsem Tě nějak pohoršil. Možná mám v hlavě více myšlenek, které chci napsat a vyzní to zmateně. Pokud mě za to chceš pranýřovat a dělá Ti to dobře, tak prosím, to už není můj problém.
Nejsem žádný spisovatel a možná nejsem ani tak vzdělaný, abych se v internetových diskuzích dokázal vyžívat tak jako ty a měl obratné výrazy, které by přesně pochopil každý.
Ano je to tak, ale to je právě to, o těch lidech. On má servis, kousek od Auta Jarov a xkrát jsem tam hlavně před zimou viděl auta, která vyjedou z Jarova ještě bez SPZ a jdou tam pro ojetý gumy a je jedno jestli jsou to škodovky, VW nebo Audi. Já tomu taky nevěřil, ale je to bohužel tak, sám jsem byl xkrát svědkem, že tam ty auta měl. On sám říkal, že to nechápe.
S tím autorizovaným servisem jsem to uvedl proto, že to tak prostě vidím na tom servisu, kam jezdím já
Neber to hlavně jako příměry, že to tak je ve všech případech. Pouze uvádím to, co jsem zažil. Lidé jsou různí. Samozřejmě to víš, že tady mám lidi, kteří mají Bavoráka a vyhazují pneumatiky v polovině životnosti a kupují nové a neřeší nic. Ale stejně tak jsou tu lidé, kteří Ti řeší i 5 Kč.
Nejsem žádný spisovatel a možná nejsem ani tak vzdělaný, abych se v internetových diskuzích dokázal vyžívat tak jako ty a měl obratné výrazy, které by přesně pochopil každý.
Ano je to tak, ale to je právě to, o těch lidech. On má servis, kousek od Auta Jarov a xkrát jsem tam hlavně před zimou viděl auta, která vyjedou z Jarova ještě bez SPZ a jdou tam pro ojetý gumy a je jedno jestli jsou to škodovky, VW nebo Audi. Já tomu taky nevěřil, ale je to bohužel tak, sám jsem byl xkrát svědkem, že tam ty auta měl. On sám říkal, že to nechápe.
S tím autorizovaným servisem jsem to uvedl proto, že to tak prostě vidím na tom servisu, kam jezdím já
Neber to hlavně jako příměry, že to tak je ve všech případech. Pouze uvádím to, co jsem zažil. Lidé jsou různí. Samozřejmě to víš, že tady mám lidi, kteří mají Bavoráka a vyhazují pneumatiky v polovině životnosti a kupují nové a neřeší nic. Ale stejně tak jsou tu lidé, kteří Ti řeší i 5 Kč.
To není o spisovatelství, ale o tom, že když něco prohlásíš, měl by sis to umět obhájit. Příběhy ze života, že noví majitelé Škodovek, VW nebo Audi si jedou pro ojeté pneu jsou opravdu zajímavé, osobně jim tedy nevěřím. Ale to není podstatou.
Nechme tedy tuto diskuzi tak, jen kdyby tě tedy napadla kloudná odpověď na otázku proč by majitel německé prémie za 900 tisíc neměl své auto finančně utáhnout na servisu proti majiteli OIII za ty samé peníze, tak sem s ní. Ale kdybyhom se měli zase točit v kruhu, není třeba odpovídat, protože zbytek otázek na tebe jsem ti psal, ale odpovědi jsem se zatím nedočkal.
Nechme tedy tuto diskuzi tak, jen kdyby tě tedy napadla kloudná odpověď na otázku proč by majitel německé prémie za 900 tisíc neměl své auto finančně utáhnout na servisu proti majiteli OIII za ty samé peníze, tak sem s ní. Ale kdybyhom se měli zase točit v kruhu, není třeba odpovídat, protože zbytek otázek na tebe jsem ti psal, ale odpovědi jsem se zatím nedočkal.
Tak tomu nevěř, já mu taky nevěřil, bohužel za ty roky co se v tom pohybuju, tak jsem se přesvědčil o opaku. Ale když jsem mu tam vezl xkrát za sezonu nové, které ode mě kupuje, tak jsem taky nechápal co tam měl za zástupy aut.
Ale já jsem nikde přece nenapsal, že by to majitel německé premiovky neměl utáhnout. Pominu li ty blázny, co jsem tady zažil já, tak samozřejmě s tím takový člověk nebude mít určitě problémy.
Ale prostě nevěřím tomu, že provoz německé premiovky bude stejně nákladný jako provoz octavie III, ať už stojí 360 nebo 900 tisíc.
Nevěřím tomu, že náhradní díly jsou stejně drahé do bavoráku jako do octavie.
Jistě pokud pomineme run flaty, tak pneumatika 225/50 R17 na BMW 3 je stejně drahá jako 225/50 R17 na scouta, ale komponenty aut jsou něco jiného než kola a disky.
Pokud mě o tom přesvědčíš, že olej, olejový filtr , koutouče, destičky, rozvody, čepy a já nevím co ještě je stejně drahé v BMW, nebo Mercedes C jako do octavie, tak samozřejmě uznám, že máš pravdu.
Ale já jsem nikde přece nenapsal, že by to majitel německé premiovky neměl utáhnout. Pominu li ty blázny, co jsem tady zažil já, tak samozřejmě s tím takový člověk nebude mít určitě problémy.
Ale prostě nevěřím tomu, že provoz německé premiovky bude stejně nákladný jako provoz octavie III, ať už stojí 360 nebo 900 tisíc.
Nevěřím tomu, že náhradní díly jsou stejně drahé do bavoráku jako do octavie.
Jistě pokud pomineme run flaty, tak pneumatika 225/50 R17 na BMW 3 je stejně drahá jako 225/50 R17 na scouta, ale komponenty aut jsou něco jiného než kola a disky.
Pokud mě o tom přesvědčíš, že olej, olejový filtr , koutouče, destičky, rozvody, čepy a já nevím co ještě je stejně drahé v BMW, nebo Mercedes C jako do octavie, tak samozřejmě uznám, že máš pravdu.
Máš to marný. Ten člověk absolutně nechápe, kolik stojí na provozu prémiovka a kolik škodovka.
Srovnávat to může jen absolutně nekomepetentní člověk. A těch je tu docela dost a vždycky mají co napsat. >😁
Srovnávat to může jen absolutně nekomepetentní člověk. A těch je tu docela dost a vždycky mají co napsat. >😁
Řekl místní chytrolín a tak to musí být bez pochyby pravda 😉
Co tu všichni víme, že ty máš NULOVÉ osobní zkušenosti se servisováním PRÉMIOVKY.
Tím to můžeme uzavřít, co ty na to? :-!
Tím to můžeme uzavřít, co ty na to? :-!
Ty už se považuješ za všechny? Ty si nějak fandíš. Uzavři si to čím chceš, tebe já mám dlouhou dobu silně na háku tlachale :-!
>😁
Od tebe to je doslova pochvala.
Žvaníš i o tom, o čem nemáš tucha a neviděl jsi to ani z rychlíku. :-!
To, že v tomto mám opět pravdu, to ty sám víš, ale ani za boha to zde nepřiznáš. Musíš přece držet diskuzní fazónu. 8-s :no:
Od tebe to je doslova pochvala.
Žvaníš i o tom, o čem nemáš tucha a neviděl jsi to ani z rychlíku. :-!
To, že v tomto mám opět pravdu, to ty sám víš, ale ani za boha to zde nepřiznáš. Musíš přece držet diskuzní fazónu. 8-s :no:
Nenapsal? Pak si znovu a doporučuju hooodně pomalu tvůj dnešní příspěvek z času 11:41 : "pro člověka, co si kupuje octavii, tak nebude o těch autech uvažovat, protože by neuživil náklady na servis a prohlídky. " - Toto není slovíčkaření, ale pouze tvé prohlášení. Chceš-li si dělat srovnání nákladů na různé vozy v rámci třídy, v pořádku, nebráním ti. Věř, že tě nemusím o ničem přesvědčovat, s drahotou německé konkurence jsi tu přišel ty, ne já.
Já jsem se Tě ale přece slušně zeptal....tak co zase děláš vlny.
Já Tě tedy prosím, ať mi tedy propočítáš náklady na servis u BMW 3, Mergl C a octavie???
Já Tě tedy prosím, ať mi tedy propočítáš náklady na servis u BMW 3, Mergl C a octavie???
Když tě poprosím, abys skočil z okna, skočíš? CHceš-li si tu statistiku udělat, znovu zopakuji, nebráním ti. U toho Mercedesu myslím výsledek už dopředu znáš.
Tak to se omlouvám, ale jediné co Ti na to mohu tedy napsat, když jsi s tím začal, tak je Tvůj příspěvek ze 14:12..............ale o tom, že když něco prohlásíš, měl by sis to umět obhájit.
Takže myslím, že naše další diskuze nemá cenu.
Takže myslím, že naše další diskuze nemá cenu.
Tak jo, dotáhnu tě do konce, když chceš, už jsem ti to psal výše. Pokud jsi uvedl, že máš pět ročních prohlídek, berme po dvou hodinách, a jak jsi sám prohlásil, rozdíl v cenách servisu je cirka 500-700 Kč/h. V celkovém rozdílu nákladů na servisní prohlídky jsi jinde o celých 5-7 tisíc. A to se stále bavíme o servisu vozu s počáteční hodnotou 900 000 Kč. Zdá-lise ti ten rozdíl v pěti letech provozu propastný, pak je to v pořádku.
Jistě, ano já taky souhlasím, bavíme li se pouze o hodinových sazbách.
Ale co ten materiál k tomu, jaký je tam cenový rozdíl. Protože já jsem uvedl výše celkovou cenu prohlídky včetně materiálu. To znamená, olej filtry, filtry. Destičky jsem do toho počítal pouze jednou, protože u každého auta odejdou jindy podle nohy řidiče.
Ale co ten materiál k tomu, jaký je tam cenový rozdíl. Protože já jsem uvedl výše celkovou cenu prohlídky včetně materiálu. To znamená, olej filtry, filtry. Destičky jsem do toho počítal pouze jednou, protože u každého auta odejdou jindy podle nohy řidiče.
Pokud bychom uvažovali o A4 se stejným motorem, domnívám se, že náklady musejí být velmi podobné. Markantní rozdíl nelze očekávat ani u 3er, kde by ovšem mělo fungovat něco podobného jako u MB. Cena spotřebního materiálu je otázkou, destičky, kotouče, výfuky apod jsou věci, jejichž opotřebení opravdu silně závisí na stylu užívání a chování řidiče.
Vzato ad absurdum podle logiky některých pražských hejsků si materiál můžeš donést vlastní.
Vzato ad absurdum podle logiky některých pražských hejsků si materiál můžeš donést vlastní.
Tak za tohle Ti dávám palec nahoru, konečně jsem se dostali k jádru věci. Jsem rád, že jsme se shodli.
Ano donést si své díly, to je pro každý servis moc fajn. To vím,že to spoustu kluků sere, ale holt je to tady tak.
Ano donést si své díly, to je pro každý servis moc fajn. To vím,že to spoustu kluků sere, ale holt je to tady tak.
A nedělají si to ty servisy tak trošku samy tím, že za díly účtují přemrštěné ceny? Když už zaplatím servisu 600 za hodinu, musí pak mít ještě 30% marži z dílů za 50.000?
U Auto Kelly se dneska může registrovat prakticky každý...
U Auto Kelly se dneska může registrovat prakticky každý...
Jistě, že dělají. proto jsem rád, že nemám s běžným servisem nic společného. To už je právě věc konkrétního člověka, jak si to nacení.
Jenže problém je, že díky auto kelly má spousta kluků marži tak 5-15% a i z toho ty lidi je vysírají. Ale ona má každá mince dvě strany. Jsou tací kteří mají marži i 100% a když se to pak člověk dozví, tak vysírá i ty, kteří mají 10%, protože ten laik, když se v tom nepohybuje, tak logicky neví, jaké jsou poměry. ale to už je věc druhá.
Auto kelly jim to navíc moc neulehčuje s těma šméčkama.
Jenže problém je, že díky auto kelly má spousta kluků marži tak 5-15% a i z toho ty lidi je vysírají. Ale ona má každá mince dvě strany. Jsou tací kteří mají marži i 100% a když se to pak člověk dozví, tak vysírá i ty, kteří mají 10%, protože ten laik, když se v tom nepohybuje, tak logicky neví, jaké jsou poměry. ale to už je věc druhá.
Auto kelly jim to navíc moc neulehčuje s těma šméčkama.
Ano, vlastní díly při servisu nejsou zakázány, stává se to běžnou praxí a servisy to musí velmi "těšit". Věci druhou je to, zda-li tyto produkty byly vozu skutečně dány (např. mnou donesený olej vůbec ve voze skončit nemusí apod.). Je to začarovaný kruh. Vozy se prodávají s marží vcelku nízkou a peníze se ze zákazníka snaží získat přes servis. Bohužel ne vždy kvalita odpovídá vynaložené kvantitě prostředků a tak se zákazník může snažit ušetřit "vlastním" materiálem 😉
Konec keců ---> [odkaz]
však o mercedesu nikdo nepochybuje...to už jsme tu řešili před dvěmi hodinami.
BMW nabízí to stejné po dobu 5let nebo 100000km v rámci balíčku inclusive který je v ceně vozu, tedy bez příplatku! Další otázky? 😉
+ tedy prosím ty ceny náhradních dílů v porovnání octavie a dalších aut, tedy BMW, Mergl C, Audi A4.....po těch 5 letech...
Proč ti mám já vyvracet tvoji nepravdu? Ty si máš obhájit svoje tvrzení. To jsi tak líný? V případě Audi jsem z jejich formulace nepochopil na co vše se vstahuje záruka. Co se týče cen dílů tak ty jsou jak u Octavie, MB E, A3 na srovnatelné úrovni. (zdroj: Auto Kelly, APM).
bavíme se o originálních servisech, ne auto kelly.
Tak ať máme porovnání, protože já ty ceny vím😒br />
2,0 TDI
Octavia
koutouč 1660 Kč
A4
kotouc 2450 Kč
Olejový filtr
octavia 323 Kč
Audi A4 784 Kč
Octavia rozvodová sada 6720 Kč
Audi A4 rozvodová sada 8613 Kč
Brzdové destičky s kontrolou 4 ks
Octavia 1600
Audi A4 2700 (3800 nějaké sportovní)
Audi A3 2350 Kč (3100 nějaké sportovní)
Tlumiče neporovnávejme, audi má mnohem lepší, takže i několikanásobně dražší.
Tak ať máme porovnání, protože já ty ceny vím😒br />
2,0 TDI
Octavia
koutouč 1660 Kč
A4
kotouc 2450 Kč
Olejový filtr
octavia 323 Kč
Audi A4 784 Kč
Octavia rozvodová sada 6720 Kč
Audi A4 rozvodová sada 8613 Kč
Brzdové destičky s kontrolou 4 ks
Octavia 1600
Audi A4 2700 (3800 nějaké sportovní)
Audi A3 2350 Kč (3100 nějaké sportovní)
Tlumiče neporovnávejme, audi má mnohem lepší, takže i několikanásobně dražší.
A cena dílů na to Éčko 😉 Mimochodem nevidím jediný důvod proč po konci záruky jezdit do autorizáku a proč vyhazovat peníze za tzv "originální" díly když ty stejné můžu koupit výrazně levněji. Originální díly jsou habďůra všechno to dodává subdodavatel ne automobilka. Pamatuji výměnu ložiska na mém Renaultu. Krabička sice Renault, ale ložisko SKF které bylo k sehnání o 400kč levněji jen nemělo tu krabičku s logem Renault.
éčko tam nemám v tý tabulce...😒
Ale koukal jsem na rozvodové sady u céčka a tam to pod 10 nešlo ani u jedné motorizace.
nevím, já třeba co se týče octavie I, tak Ti můžu říct, že originální díl je pořád kvalitou někde jinde než neorigo. Jak je to u jiných výrobců nevím.
Nevím, já jsem třeba měnil chladič u octavie, který měl 10 let. Protože jsem chvíli nejezdil do autorizovaného, tak mi to měnil známý a ten chladič vydržel 2,5 roku a stál jen 1500 Kč méně než ten originální. Stejně jako destičky. Mě destičky vydrží klidně 60 tis. km, já moc nebrzdím. Dal jsem tam neorigo a chrčeli a drolili se po hranách, jen proto, že byly levnější o 500 Kč a vydrželi 28 tis a šli do háje. Tak jsem se vrátil do autorizáku, nasranej, jak jsem na tom prodělal...
U škodovky ty rozdíly jsou. U těch originálních dílů, tedy těch, co tam jdou jako do nového auta, nebo těch ekodílů, které vydrží méně a menší dobu...nevím, jak je to u ostatních aut.
Ale koukal jsem na rozvodové sady u céčka a tam to pod 10 nešlo ani u jedné motorizace.
nevím, já třeba co se týče octavie I, tak Ti můžu říct, že originální díl je pořád kvalitou někde jinde než neorigo. Jak je to u jiných výrobců nevím.
Nevím, já jsem třeba měnil chladič u octavie, který měl 10 let. Protože jsem chvíli nejezdil do autorizovaného, tak mi to měnil známý a ten chladič vydržel 2,5 roku a stál jen 1500 Kč méně než ten originální. Stejně jako destičky. Mě destičky vydrží klidně 60 tis. km, já moc nebrzdím. Dal jsem tam neorigo a chrčeli a drolili se po hranách, jen proto, že byly levnější o 500 Kč a vydrželi 28 tis a šli do háje. Tak jsem se vrátil do autorizáku, nasranej, jak jsem na tom prodělal...
U škodovky ty rozdíly jsou. U těch originálních dílů, tedy těch, co tam jdou jako do nového auta, nebo těch ekodílů, které vydrží méně a menší dobu...nevím, jak je to u ostatních aut.
Cituji vrkuboy s číslováním:
"1) Mimochodem nevidím jediný důvod proč po konci záruky jezdit do autorizáku a
2) proč vyhazovat peníze za tzv "originální" díly když ty stejné můžu koupit výrazně levněji."
1 - protože třeba škodovka nabízí doživotní záruku mobility? Nehledě na to, že servisní práce má škodovka stejně drahé jako mnozí garážníci a ceny servisních úkonů znáš předem. Záleží ale na osobních zkušenostech, někdo je rád že do autorizáku nemusí, někdo na ně nedá dopustit to je jasné.
2 - nikdo tě v autorizáku (u škodovky) nenutí kupovat díly u nich a nenutí tě ani kupovat originální díly, ba dokonce z mé zkušenosti jsou velmi vstřícní, na požádání ti dají čísla potřebných dílů a ty si je seženeš sám kdekoliv.
Je nesmysl si kupovat v autorizáku gumy, nebo náplně (oleje, chlad. kap, ...) je to tam 2x-4x dražší! Ale klasické díly se dají v autorizáku sehnat mnohdy s DPH levněji než na netu bez dokladu a záruky, protože mají různé akce nebo slevy pro starší díly (modely) atd..
Autorizovaný servis je mnohdy bez vlastní zkušenosti zatracován jen z doslechových řečí, ale realita je často jinde..
"1) Mimochodem nevidím jediný důvod proč po konci záruky jezdit do autorizáku a
2) proč vyhazovat peníze za tzv "originální" díly když ty stejné můžu koupit výrazně levněji."
1 - protože třeba škodovka nabízí doživotní záruku mobility? Nehledě na to, že servisní práce má škodovka stejně drahé jako mnozí garážníci a ceny servisních úkonů znáš předem. Záleží ale na osobních zkušenostech, někdo je rád že do autorizáku nemusí, někdo na ně nedá dopustit to je jasné.
2 - nikdo tě v autorizáku (u škodovky) nenutí kupovat díly u nich a nenutí tě ani kupovat originální díly, ba dokonce z mé zkušenosti jsou velmi vstřícní, na požádání ti dají čísla potřebných dílů a ty si je seženeš sám kdekoliv.
Je nesmysl si kupovat v autorizáku gumy, nebo náplně (oleje, chlad. kap, ...) je to tam 2x-4x dražší! Ale klasické díly se dají v autorizáku sehnat mnohdy s DPH levněji než na netu bez dokladu a záruky, protože mají různé akce nebo slevy pro starší díly (modely) atd..
Autorizovaný servis je mnohdy bez vlastní zkušenosti zatracován jen z doslechových řečí, ale realita je často jinde..
hele ale abychom to nějak uzavřeli. O tom co je výhodnější nemá smysl se dohadovat. Oni mají všichni bez ohledu na výrobce moc dobře spočítané, jak moc ohlodanou kost zákazníkovi hodit, aby se jim to vyplatilo.
Nikdo Ti nic zadarmo nedá, všechny tyhle prodloužený záruky, servisní akce jsou velice dobře spočítané, tak aby na tom vyrejžoval hlavně výrobce. Až teda na Kiu, ti mají tu svojí akci 777 a prý se jim to začíná nelíbit, protože na tom prodělávají😄.
Jednoznačně na těhle akcích vydělá ten, který hodlá to auto mít jen po dobu záruky a pak jde do nového, ale člověk, který bude chtít mít auto 5 a více, třeba 10 nebo 15 let, tak prostě bude zvažovat i to, co bude potom.
Dneska už se nedělají auta, která najedou 200 tis s minimálními náklady, protože to není pro výrobce auta výdělečné....
Nikdo Ti nic zadarmo nedá, všechny tyhle prodloužený záruky, servisní akce jsou velice dobře spočítané, tak aby na tom vyrejžoval hlavně výrobce. Až teda na Kiu, ti mají tu svojí akci 777 a prý se jim to začíná nelíbit, protože na tom prodělávají😄.
Jednoznačně na těhle akcích vydělá ten, který hodlá to auto mít jen po dobu záruky a pak jde do nového, ale člověk, který bude chtít mít auto 5 a více, třeba 10 nebo 15 let, tak prostě bude zvažovat i to, co bude potom.
Dneska už se nedělají auta, která najedou 200 tis s minimálními náklady, protože to není pro výrobce auta výdělečné....
Jinak to BMW to nabízí ve třech balíčcích BMW inclusive, ten o kterém mluvíš je inclusive plus - podle BMW letáku to zahrnuje Kontrola motorového oleje - to je kontrola, ale ne výměna.
BMW SERVICE INCLUSIVE
Balíček pokrývá náklady na😒br /> - Výměnu, případně doplnění motorového oleje
- Servis / výměnu vzduchového filtru, mikrofiltru a palivového filtru
- Servis / výměnu zapalovacích svíček a brzdové kapaliny
- Kontrolu vozu a standardní služby dle pokynů v servisní knížce BMW
Balíček pokrývá náklady na😒br /> - Výměnu, případně doplnění motorového oleje
- Servis / výměnu vzduchového filtru, mikrofiltru a palivového filtru
- Servis / výměnu zapalovacích svíček a brzdové kapaliny
- Kontrolu vozu a standardní služby dle pokynů v servisní knížce BMW
stejně jako páteční Mercedes-Benz CLS SB 63 ? I když je to "jiná liga", tak tu něco nehraje. Že by chyběl nadhled, nezaujatost a objektivita ?
4,5, když už... a ty hvězdy se nedají srovnávat, Octavia dostala 4,5 v rámci kompaktů, CLS v rámci úplně jiné kategorie.
Tam musí být ten nepodařený rychloměr a otáčkoměr s čísly kolem dokola a vzhůru nohama? Není možné tam dát běžné přístroje s čísly rovně, jako to má VW a Seat? :no:
Vidím, že ty číslice tě dokážou vždy rozhodit. Kolikrát už ?
Pokud nepotřebuješ mít nastavenou navigaci,tak si nastav zobrazení rychlosti na Maxi-Dotu a rychloměr neřešíš. 😄
Pravda. Zajímavé ale, že nikomu nevadí ta zhovadilost, kdy se při otáčení kolečkem hlasitosti otáčí i piktogram zapnutí na něm... Když jsem to viděl kdysi poprvé, myslel jsem, že je to vada... A v Boleslavi si asi zase myslí, že nepochyblivé znaky má patentované Rolls-Royce i na rádiu 8-s
"..jsme dosud nenahlédli do seznamu příplatkové výbavy. Je to ale právě ona, která dokazuje, jak nebývale luxusní může Škoda Octavia být.
Oceňujeme možnost dovybavení o vyhřívaná zadní sedadla, elektrickou zásuvku na 220V, nezávislé topení, automatický parkovací asistent nebo bixenonové světlomety."
MOZE BYT, ale nie je.
Vyhrievane sedadla ma dnes v standarde kde-kto, a plati to uz roky. To iste sa tyka bixenonov (5 rokov stara Mazda 6 ich mala standard aj v druhej najvyssej - navyse sa natacaju do zakrut). A sama zaparkuje Kia Ceed ci Toyota Auris.
Oceňujeme možnost dovybavení o vyhřívaná zadní sedadla, elektrickou zásuvku na 220V, nezávislé topení, automatický parkovací asistent nebo bixenonové světlomety."
MOZE BYT, ale nie je.
Vyhrievane sedadla ma dnes v standarde kde-kto, a plati to uz roky. To iste sa tyka bixenonov (5 rokov stara Mazda 6 ich mala standard aj v druhej najvyssej - navyse sa natacaju do zakrut). A sama zaparkuje Kia Ceed ci Toyota Auris.
Vyhřívané sedadla možná ano ale ne zadní 😉
Jednotlivé prvky už tu samozřejmě byly. Které jiné auto je ale nabízí všechny pohromadě?
Kupříkladu... kdo má vyhřívaná zadní sedadla? Klidně napiš seznam, myslím, že se to sem vejde...
Kupříkladu... kdo má vyhřívaná zadní sedadla? Klidně napiš seznam, myslím, že se to sem vejde...
Moje S80, r.v.2006.
Jenže... chápeš rozdíl mezi Octavií a S80? Pokud máme pochybnosti o tom, jestli Volvo je nebo není prémie, tak S80 jako špičkový model tam rozhodně patří.
Já se jen přihlásil na výzvu "kdo má", nesrovnávám hrušky s jablkama. 😄
Dobře, fajn... podtrženo a sečteno, možnosti příplatkové výbavy jsou u Octavie vysoko nad běžným standardem mainstreamu. Stejně tak nabídka motorizací a kombinovatelnost motor + převodovka + 4x4.
Ano, ale pořád to bude v mých očích mainstream. Škodovce fandím, jen se trochu kroutím, když ji kdokoli vynáší do nebes. Je to úspěšná firma a ať to tak ještě dlouho zůstane.
Prepac, ale to auto.cz o Octavii pise, ze sa vyrovna premii...
v tejto nadupanej kombinacii uplne jej kupa straca realny zmysel, kedze sa cenou dostava kdesi k autam ktore su uz trosku ( ci uz velkostou alebo vykonom ) inde😒br />
- mazda 6 sedan - 2.2 skyactiv-D ( 110 kw, M6 ) - 23 990 eur !
- kia ceed 5D GT ( 150KW, M6 ) - 24 190 eur !
- mitsubishi ASX 2,2 DI-D 4WD ( 110KW, 6AT ) - 25 900 eur !!!!!
- volvo V40 T4 ( 132KW, M6 ) - 24 700 eur!
- hyundai i40 kombi 1,7 CRDi Style ( 100KW, M6 ) - 24 400 eur!
predpokladam ze takychto octavii sa skutocne vela nepreda a nazorna ukazka konkurencie za podobne peniaze mi urcite da za pravdu ze v tejto cene je octavia trosku uz out.
- mazda 6 sedan - 2.2 skyactiv-D ( 110 kw, M6 ) - 23 990 eur !
- kia ceed 5D GT ( 150KW, M6 ) - 24 190 eur !
- mitsubishi ASX 2,2 DI-D 4WD ( 110KW, 6AT ) - 25 900 eur !!!!!
- volvo V40 T4 ( 132KW, M6 ) - 24 700 eur!
- hyundai i40 kombi 1,7 CRDi Style ( 100KW, M6 ) - 24 400 eur!
predpokladam ze takychto octavii sa skutocne vela nepreda a nazorna ukazka konkurencie za podobne peniaze mi urcite da za pravdu ze v tejto cene je octavia trosku uz out.
Na to, že sem píšeš každej den tuny blafů, tak jsi doteď nepochopil smysl a účel novinářských aut. :-!
Hlavně že nahoře napsal, jak se redakci povedlo strhnout diskuzi.... a teď hurá se prát za tu svou korejskou vlajku >😒]
Člověče nevim nevim, asi by sis ty auta měl projít eště jednou a podumat jestli sou fakt korejský >😒]
i 40 Korejec, Ceed GT korejec. Pak je tam od každýho něco 😄 A přečti si dál, jakou vlajku hájí, mluví jen o těch dvou 😁 ti ostatní jsou nahoře jen do počtu.
Pekne prirovnanie, a maju tie modely aj obodbnu vybavu? inak je to v pohode, a keby som bol vyrobca premii ako mercedes alebo BMW atd.. tak by som sa normalne urazil ak by som si precital tuto titulku 😄
ceed GT ma nadupanu vybavu, i40 style tiez ( 17tky kolesa, vsetko v elektrike ) , volvo ma tusim 2 stupen vybavy kinetic ( velmi slusny ) a mazda ma myslim zaklad base ( ale ide o vacsie auto a uz z zaklade nabombovane auto ), mitsubishi s tymto dieslom a automatom je tusim plnka - takze voci octavii elegance tieto auta vo vybave takmer nic nestracaju a dokonca taky ceed GT ma mozno aj lepsiu vybavu, rozhodne je 25 tisic za octavku moc nech ma hoci aj zlate kable a volant z platiny 😉 proste je to moc
alebo si to povedzme takto, za cenu tejto naslahanej octavie mozes mat dve skody rapid spacebacky s 1,2 TSI a to je vcelku zaujimavae porovnanie hlavne este ked uvazis aj fakt ze rapid nie je nejake lacne auto
alebo si to povedzme takto, za cenu tejto naslahanej octavie mozes mat dve skody rapid spacebacky s 1,2 TSI a to je vcelku zaujimavae porovnanie hlavne este ked uvazis aj fakt ze rapid nie je nejake lacne auto
Proč takovéto srovnání nenapíšeš pod předražené korejské pekáče? Že za lepší cenu můžeš mít třeba Sandero, C-Elyssé a pod. To je pak i30 a Ceed taky out?
ja sa bavim o naslahanej octavii ktora je drahsia ako porovnatelne velke alebo aj vacsie auta a auta s podobnou vybavou
alebo je snad sandero silnejsie vacsie a rovnako vybavene ako ceed ? asi nie ze? tak logicky ze je lacnejsie
ale octavia je drahsia ako niektore vacsie a silnejsie a porovnatelne vybavene vozy 😉
tak sa netvar ze nevies o co tu ide 😉
alebo je snad sandero silnejsie vacsie a rovnako vybavene ako ceed ? asi nie ze? tak logicky ze je lacnejsie
ale octavia je drahsia ako niektore vacsie a silnejsie a porovnatelne vybavene vozy 😉
tak sa netvar ze nevies o co tu ide 😉
Ceed a i40 jen o pár set € levnější mají smysl a Octa ne? >😁 >😁 >😁
Toppere dneska to je diskusní Ein Kessel Buntes jak vyšitý. :yes: >😁
Toppere dneska to je diskusní Ein Kessel Buntes jak vyšitý. :yes: >😁
ceed GT je trosku vykonom inde ako octavia 2.0TDi ak vies co znamena skratka GT
no a i40 je o triedu vacsie auto a este k tomu v kombiku 😉
jo jo, dnes to tu zije 😉 :yes:
no a i40 je o triedu vacsie auto a este k tomu v kombiku 😉
jo jo, dnes to tu zije 😉 :yes:
Kolem těch 25 tisíc eur seženeš u nás daleko lepšího a výkonějšího někdejšího krále neprémiových HH Megana RS..... Nevim co pořád na ty Kii vidíš, když už seš teda u toho Ceedu GT >😁 Hele, jen taková smělá otázka a neber to ve zlém. Mohl bys mi napsat, s jakými vozy K/H máš osobní zkušenost? V jakých si jel, ať už jako řidič, spolujezdec, nebo sis do nich alespoň sedl v autosalonu a ohmatal a očuchal si, jaký to je uvnitř? 😄 Díky.
...a ještě k tomu s 1.7 pod kapotou. Pro mě tedy prosím jednu Octavii.
Tvoje srovnání je úplně zcestné a to minimálně ze dvou důvodů😒br />
a) Octa je hodně našlapaná, výbava tebou navržených aut je bůhvíjaká
b) kdo uvažije o Octavce(bude asi chtít praktické prostorné rodinné auto) tak si rozhodně nebude chtít koupit Ceeda GT nebo ASX
b) kdo uvažije o Octavce(bude asi chtít praktické prostorné rodinné auto) tak si rozhodně nebude chtít koupit Ceeda GT nebo ASX
Toppere příště v korunách. Tady jsi v čechách😄
Octavia 2.0 TDI M6! Stojí 539 900,- takže nějakých 21 600 eur...To mi out vůbec nepřijde 😄
Sup už drtí Sko, Yeti drtí Ferarri i Defendra. Přitom je Škoda podVolkswagen. trochu rozumu by neuškodilo. :-!
Nechte pana Mičku svézt i v jiném autě, než ve Škodovce. Možná mu to pomůže se naučit psát o autech. Tohle je totálně mimo článek.
je snad jasné. Vynechám-li zadní nápravu (která už tu byla prodiskutována asi tisíckrát), tak je třeba si říci, že😒br />
1) Motor. 110kw jako vrcholná dieselová motorizace je prostě zoufale málo. Tady v ČR to tolik nevynikne, ale na německých dálnicích je prostě u dieselového čtyřválce potřeba alespoň 120kw a tam dieselové motory německé prémie (vyjma koncernové Audi) teprve začínají. O fleetových motorizacích jako 316 nebo 318d a důchodcovském 220CDI (byť i ten má 125kw) se tu teď nebavím. Obecně jsou i u německé prémie čtyřválcové diesely také spíše budgetové řešení. Pokud vám diesely na 110kw končí, tak tam je odpověď na otázku, zda se jedná o prémiový model v dané v této třídě. V této třídě rozhodně ne.
2) Logo a marketing. A je to tak, ať chcete, nebo ne. Prémiovou nebude nikdy značka a žádný její model, pokud se prezentuje jako value for money automobilka pro rodiny. Pokud vaše motto obsahuje slova jako "clever", "value", "sense" nebo "reason", tak nejste prémiová značka. Tečka. Prémie je postavena na exkluzivitě - z anglického slova "exclude" - vyloučit. Jsou to auta, která svou cenou a kvalitou vylučují ze svého užívání alespoň 30 a více procent účastníků daného trhu. Pokud daný vůz v základu patří mezi v zásadě levné vozy, tak nemůže být ani v plné výbavě prémií, ani na ni útočit.
3) Příplatková výbava. I ve full verzi chybí Octavii tučná porce moderní elektroniky, asistentů a zjednodušovačů dennodenního užívání. O interiérových dekoracích, luxusních příplatkových materiálech atd. ani nemluvím.
Takže ano, asi je to dost dobré auto. O tom nepochybuji. Touha tohoto serveru hledat za každou cenu v každé recenzi senzace už by ale mohla přestat. Jsem si skoro jistý, že v Ingolstadtu, Mnichově nebo Stuttgartu ani neznají jednotlivé modely Škody.
1) Motor. 110kw jako vrcholná dieselová motorizace je prostě zoufale málo. Tady v ČR to tolik nevynikne, ale na německých dálnicích je prostě u dieselového čtyřválce potřeba alespoň 120kw a tam dieselové motory německé prémie (vyjma koncernové Audi) teprve začínají. O fleetových motorizacích jako 316 nebo 318d a důchodcovském 220CDI (byť i ten má 125kw) se tu teď nebavím. Obecně jsou i u německé prémie čtyřválcové diesely také spíše budgetové řešení. Pokud vám diesely na 110kw končí, tak tam je odpověď na otázku, zda se jedná o prémiový model v dané v této třídě. V této třídě rozhodně ne.
2) Logo a marketing. A je to tak, ať chcete, nebo ne. Prémiovou nebude nikdy značka a žádný její model, pokud se prezentuje jako value for money automobilka pro rodiny. Pokud vaše motto obsahuje slova jako "clever", "value", "sense" nebo "reason", tak nejste prémiová značka. Tečka. Prémie je postavena na exkluzivitě - z anglického slova "exclude" - vyloučit. Jsou to auta, která svou cenou a kvalitou vylučují ze svého užívání alespoň 30 a více procent účastníků daného trhu. Pokud daný vůz v základu patří mezi v zásadě levné vozy, tak nemůže být ani v plné výbavě prémií, ani na ni útočit.
3) Příplatková výbava. I ve full verzi chybí Octavii tučná porce moderní elektroniky, asistentů a zjednodušovačů dennodenního užívání. O interiérových dekoracích, luxusních příplatkových materiálech atd. ani nemluvím.
Takže ano, asi je to dost dobré auto. O tom nepochybuji. Touha tohoto serveru hledat za každou cenu v každé recenzi senzace už by ale mohla přestat. Jsem si skoro jistý, že v Ingolstadtu, Mnichově nebo Stuttgartu ani neznají jednotlivé modely Škody.
este by som doplnil aj dizajn, uz na pohlad je zrejme ze dizajn je slabou strankou novej O3 a k premiovosti jej nedovoli ani len nahliadnut, taketo patvary s 1,1m dlhym zadnym previsom sa u hodnotnejsich dizajnovych diel inych znaciek proste nenosia, dizajn je velkou slabinou a v zaklade bez led pasika na nejakych beznych kolesach to ani nema zmysel komentovat to je hruza desatrocia co skoda spravila octavii to uz aj rapid v zaklade vyzera lepsie
S tímhle - jak píši nahoře - nesouhlasím. Podle mě je prémiový design postavený na určitém "understatementu" a konzervativnosti. Žádná divočina ani do očí bijící krása (pokud tedy krásu nespatřujete právě v té konzervativnosti, což rozhodně lze).
su auta ktore su aj v zaklade pekne , ktore aj v zakladnej vybave na zakladnych kolesach posobia dostojne ( napr. lancer , auris , ceed, mazda 3, cruze ) co vsak nie je pripad novej O3, ta v zaklade vyzera velmi chudobne a premiovost sa neda ziskat len zvacsenim kolies, chyba mi tu ten punc charizmy a dizajnu aky O3 nema , jednoducho posobi hrozne tuctovo nudne stroho a chudobne, dizajn je staromodny a aj ked dalsich 30 rokov bude kukatelny nadalej tvrdim ze je out a nehodny tej ceny auta......
Furt meleš dokola to samé. To, že pro Hudlaj je premiový design ten jejich kolotočářský(viz i40) neznamená, že to tak musí mít i ostatní výrobci. Design je subjektviní věc, každému se líbí něco jiného. Už to konečně pochop 8-s
nikto netvrdi ze hyundai ma premiovy dizajn, snad len ty , myslim ze si tu na diskusii jediny :yes😒br />
za druhe, dizajn O3 je jednoducho fail, na aute za 10 000 eur ok, ale za 25 tisic clovek caka viac charizmy , vyssie som ti dal priklad ( volvo ceed GT ASX )
za druhe, dizajn O3 je jednoducho fail, na aute za 10 000 eur ok, ale za 25 tisic clovek caka viac charizmy , vyssie som ti dal priklad ( volvo ceed GT ASX )
1) Vrcholná naftová motorizace má přece 135kW.
2) Image samozřejmě (ačkoli... exklusivita je zrádná, BMW prodává víc aut než Škoda a ta pravá exkluzivita je třeba Lancia 😉 ). Ale ok, Simply clever není prémiový přístup, tady se shodneme.
3) Výbava - tady buď prosím konkrétní. Bavme se třeba o tom, kolik asistentů Octavii chybí ve srovnání s A3. Zrovna v tomhle bych já problém neviděl.
A konečně... pokud si myslíš, že v Ingolstadtu neznají modely Škody, pak jsi úplně mimo. Každý, kdo se v Evropě seriózně zajímá o auta, samozřejmě modely Škody zná. Stejně jako zná modely Peugeotu nebo Opelu.
2) Image samozřejmě (ačkoli... exklusivita je zrádná, BMW prodává víc aut než Škoda a ta pravá exkluzivita je třeba Lancia 😉 ). Ale ok, Simply clever není prémiový přístup, tady se shodneme.
3) Výbava - tady buď prosím konkrétní. Bavme se třeba o tom, kolik asistentů Octavii chybí ve srovnání s A3. Zrovna v tomhle bych já problém neviděl.
A konečně... pokud si myslíš, že v Ingolstadtu neznají modely Škody, pak jsi úplně mimo. Každý, kdo se v Evropě seriózně zajímá o auta, samozřejmě modely Škody zná. Stejně jako zná modely Peugeotu nebo Opelu.
1) No... to je věc pohledu. Osobně považuji RS za určitou sportovnější variantu a v kontextu tohoto článku (který to srovnání s prémií staví zejména na vyšší úrovni výbavy a interiérového luxusu) bych ji do této rovnice nepočítal. Počítám, že RSo bude mít velmi specifický okruh zájemců z řad sportovních řidičů s mělkou kapsou. Ale budiž. Ono i těch 135kw je ten základ. Dnes to má BMW 320d... a konec je u 335d. I tam vidíme kompletně odlišnou koncentraci automobilky. Zatímco s RSem se můžete považovat za krále třídy Octavia, se svou motorizací jste u BMW v podstatě na začátku.
2) Však ona Lancia je exklusivní. Zda je prémiová... no, nikdy jsem v žádné nejel ani neseděl, tak nevím...
Co se týče BMW, tak to je na mnohem více trzích, včetně USA. Navíc se Škoda o svoje prodeje dělí s VW a Seatem.
3) Třeba adaptivní tempomat s pojížděním (od 0 km/h). Pro ranní kolony parádní věc. Ale jde o něco jiného. Rolí prémie je posouvat hranice, a ne je deset let po konkurenci dohánět. Jestli se zrovna dnes nacházíme v éře, kdy se běžné vozy nebývale blízko přiblížili k prémii, tak budiž, ale to je věc generační obměny. Někdo trendy stanovuje, někdo je následuje.
To poslední byla samozřejmě nadsázka, která měla naznačit, že si s "konkurencí" Škody nědělají v předmětných městech hlavu. Nebylo to myšleno doslova.
2) Však ona Lancia je exklusivní. Zda je prémiová... no, nikdy jsem v žádné nejel ani neseděl, tak nevím...
Co se týče BMW, tak to je na mnohem více trzích, včetně USA. Navíc se Škoda o svoje prodeje dělí s VW a Seatem.
3) Třeba adaptivní tempomat s pojížděním (od 0 km/h). Pro ranní kolony parádní věc. Ale jde o něco jiného. Rolí prémie je posouvat hranice, a ne je deset let po konkurenci dohánět. Jestli se zrovna dnes nacházíme v éře, kdy se běžné vozy nebývale blízko přiblížili k prémii, tak budiž, ale to je věc generační obměny. Někdo trendy stanovuje, někdo je následuje.
To poslední byla samozřejmě nadsázka, která měla naznačit, že si s "konkurencí" Škody nědělají v předmětných městech hlavu. Nebylo to myšleno doslova.
Naftové RSo je víceméně běžná Octavia. Já naopak očekávám, že kupci budou zejména zájemci o běžnou 2.0TDI, co zjistí, že RS není dražší než Elegance. Komu těch 135kW nestačí, samozřejmě musí jinam... ale většině by to stačit mohlo.
Nechci dělat srovnání Octavia vs. prémie, jen poukazuju na faktické nesrovnalosti.
Adaptivní tempomat u Octavie je a čekal bych, že bude umět totéž co v A3. Prakticky jsem to ale nezkoumal.
Nechci dělat srovnání Octavia vs. prémie, jen poukazuju na faktické nesrovnalosti.
Adaptivní tempomat u Octavie je a čekal bych, že bude umět totéž co v A3. Prakticky jsem to ale nezkoumal.
Ad 1) slusna demagogie, vyradit ze srovnani nejdulezitejsi motory v nabidce danych znacek jen proto, ze dynamicky tuto octavii nijak neprevysuji, ba spise naopak. 😉
To nejsou nejdůležitější motory. I ty nejchudší firmy do fleetu vezmou alespoň tu 320ku. Taky je v cizině (na rozdíl od nás) 316d a 318d docela málo. Nejsou to špatné motory, o to nejde, ale do prémiového vozu nepatří. Jinak co se týče dynamiky, tak bych nebyl tak sebevědomý. 318d (105kw) je co do výkonu a pružnosti minimálně na úrovni O3 2.0TDi.
318d je druha nejprodavanejsi motorizace. Vazi o 150 kg vice nez OIII, ma o 7 PS mene, uzsi rozsah pasma nejvyssiho tociveho momentu a navzdory lepsi trakci ma o 0,5 s horsi zrychleni na 100 km/h. OIII tedy bude v rychlostech nad 50 km/h zrychlovat citelne lepe. Jinak ta "duchodcovska" C220 cdi je nejrozsirenejsi motorizace u cecka a spolu se slabsi C200 cdi tvori absolutni vetsinu vsech prodeju cecka. 😄
je test jen vějička na pořádnou diskuzi. >😁
Podla foto tachometru necelych 8.000 km najazd a soferova sedacka vysedena ako po minimalne 150.000 km, to sa mi na premiu prilis nepodoba
Kožené sedáky obecně jdou velmi rychle do háje, stačí se podívat na něm. trio v kůži, jak vypadají po sto tis km...
Až se jednou dokopu udělat recenzi na A4 B8 s fotkama, ukážu ti jak vypadá kůže po 300kkm. Žádná jiná mimoevropská konkurence to tak dobře neumí, nebo jsem se s ní ještě nesetkal.
To je právě ten rozdíl mezi prémií a mainstreamem. Očekáváš-li ve Škodovce vybranou soft hovězinu…pak těžko.
uplny suhlas, ja ani netvrdim ze octa ma nieco spolocne s premiu, to bola narazka cisto na nadpis
Jenže toto nemuzes ocekavat ani v C klasse, o F30 ani nemluve.
Ale kvalitní kůži ano 😉 A je spíš jen otázkou času, kdy se začne Nappa nebo Conolly dávat i do střední třídy.
Celý test je ukázkou maximální profesionality - už jen nadpis, kde je uvedeno, že kombinaci 2,0TDI/DSG pod 640. tis. CZK nekoupíme. A Octavia Ambition 2,0 TDI/DSG za 590 tis. CZK je asi jiný auto....
Možná ubrat na snaze o maximální počet článků a zaměřit se zase hezky na tu kvalitu. Je to jen detail, ale zde se "detailů" tohoto rázu objevuje větší, než malé množství.
Možná ubrat na snaze o maximální počet článků a zaměřit se zase hezky na tu kvalitu. Je to jen detail, ale zde se "detailů" tohoto rázu objevuje větší, než malé množství.
Jak to zde tak pročítám, nejde ani tak o útok na prémii, jako o útok na klávesnice...
Dejme si několik třídních vět: Tak předevšímje nutno důsledně rozlišovat mezi pojmy "prémiová automobilka" a "prémiový produkt". Jasně, prémiová automobilka vyrábí prémiové produkty, o tom žádná. Je ovšem nutno vědět, že soustavný tlak trhu vede i některé výrobce (neprémiové) k výrobět třeba jednoho či dvou modelů, které splňují i náročné hledisko prémie. Netvrdím tím současně, že horní Octavia prémií je, a jak čtu, netvrdí to ani pan testér.
Co bychom však neměli zpochybňovat, to je evidentní kvalita předmětného modelu, kvalita designová, kvalita technická. Taková kvalita, která Octavii jednoznačně vyčleňěje z pozice standardního mainstreamu vzhůru, a tam, jak známo trůní nadstavbová subtřída - SUPERMAINSTREAM. Samozřejmě známe všichni ještě vyšší stupínek - SUBPRÉMIE - ale tohle je nyní téma nad rámec dnešní diskuse.
Z cenovky se leckomu může zamotat hlava. Jenomže právě tohle dokonale dokumentuje potenciál Octavie. Jaký nákupní "potenciál" má kupec, no to už musí přece Škoda nechat na něm. Je jenom dobře, že Škoda umožní zájemci "nadupat" vůz až po šíbr. Není to povinnost, jenom... možnost.
A tedy koupit? Možná se nabízí úvaha, zda raději nepořídit mutaci RS, osobně bych však doporučil vyčkat variantu SCOUT. Na silnici budeš za machra a supermainstreamového pocitu (podpořeného festovní zadní nápravou) tě nezbaví ani, když tě bude předjíždět řízek v A4 ALLROAD.
Samozřejmě, že je nutno zvážit ten světlý interiér. Je krásný, avšak jako chlap bych se "jogurtovou" obklopovat nenechal. Zde to kloním (poučen kolegou Navtechem) k černé.
P.S. Vedle je článek o trhu ve Švýcarsku. Jo, jo, tam ví, do čeho sednout.
BRAVO OCTAVIA :yes: :-!
Dejme si několik třídních vět: Tak předevšímje nutno důsledně rozlišovat mezi pojmy "prémiová automobilka" a "prémiový produkt". Jasně, prémiová automobilka vyrábí prémiové produkty, o tom žádná. Je ovšem nutno vědět, že soustavný tlak trhu vede i některé výrobce (neprémiové) k výrobět třeba jednoho či dvou modelů, které splňují i náročné hledisko prémie. Netvrdím tím současně, že horní Octavia prémií je, a jak čtu, netvrdí to ani pan testér.
Co bychom však neměli zpochybňovat, to je evidentní kvalita předmětného modelu, kvalita designová, kvalita technická. Taková kvalita, která Octavii jednoznačně vyčleňěje z pozice standardního mainstreamu vzhůru, a tam, jak známo trůní nadstavbová subtřída - SUPERMAINSTREAM. Samozřejmě známe všichni ještě vyšší stupínek - SUBPRÉMIE - ale tohle je nyní téma nad rámec dnešní diskuse.
Z cenovky se leckomu může zamotat hlava. Jenomže právě tohle dokonale dokumentuje potenciál Octavie. Jaký nákupní "potenciál" má kupec, no to už musí přece Škoda nechat na něm. Je jenom dobře, že Škoda umožní zájemci "nadupat" vůz až po šíbr. Není to povinnost, jenom... možnost.
A tedy koupit? Možná se nabízí úvaha, zda raději nepořídit mutaci RS, osobně bych však doporučil vyčkat variantu SCOUT. Na silnici budeš za machra a supermainstreamového pocitu (podpořeného festovní zadní nápravou) tě nezbaví ani, když tě bude předjíždět řízek v A4 ALLROAD.
Samozřejmě, že je nutno zvážit ten světlý interiér. Je krásný, avšak jako chlap bych se "jogurtovou" obklopovat nenechal. Zde to kloním (poučen kolegou Navtechem) k černé.
P.S. Vedle je článek o trhu ve Švýcarsku. Jo, jo, tam ví, do čeho sednout.
BRAVO OCTAVIA :yes: :-!
k dej dizajnovej kvalite len tolko ze je to "docela biiiiida"
skoda ze si sa nam o tom dizajne viac nerozpisal, asi velmi nie je o com 😉
skoda ze si sa nam o tom dizajne viac nerozpisal, asi velmi nie je o com 😉
Mě se taky tahle Oktávka nelíbí, jiné barvy jí sluší více, ale ten interiér je fakt super... teda aspon na fotkách 😄
[odkaz]
skus videjko pusti si to zhruba od casu 9:20
tie ceny su jednoducho out hoci by si tam mal aj zlaty volant alebo kozu z nosorozca, je to proste nezmysel dat za octavku 30 tisic eur s 1,8TSi alebo 25 tisic za 2.0Tdi v top vybavach
skus videjko pusti si to zhruba od casu 9:20
tie ceny su jednoducho out hoci by si tam mal aj zlaty volant alebo kozu z nosorozca, je to proste nezmysel dat za octavku 30 tisic eur s 1,8TSi alebo 25 tisic za 2.0Tdi v top vybavach
Já ale nemluvim o ceně, jen řikam, že ten interiér se mi vzhledově moc líbí, to je celé. Horší je realita plastových dveří a plastů natřených stříbřenkou, alespoň ve verzích, v kterých sem seděl.... A poprosil bych tě, jeslti bys mi mohl odpověďet na otázku výše. Díky 😄
interier je vcelku ok, ten mi nerobi problem, dvojfarebna kombinacia je pekna a vyzera to kvalitne, mna serie skor ten vonkajsi vzhlad tam to vidim blede
Takže mi neodpovíš >😁 Díky >😁
akosi som nepostrehol tu otazku 😉
skus este raz, urcite odpoviem :yes:
skus este raz, urcite odpoviem :yes:
Zajímá mě, jakou máš osobní zkušenost s vozy K/H, je jedno s jakým modelem. Ať už si se vezl, nebo řídil, nebo sis alespoň sedl a ohmatal interiér, posaz, materiály, ergonomi... atd... 😄 Které konkrétní vozy to byly 😄
mam skusenost s i30 predoslej generacie aj s novym riom trosku, kolega mal i20 ale len kratko nakolko ju hned rozbil a kupil neskor vacsi citroen C4,
samozrejme u i30 predoslej generacie je to citit, tam je to auto proste zastarale , ale nova i30 je uz urcite ina,
Rio naproti tomu je velmi pekne aj ked relativne vzadu stiestene ( asi dan za bezpecnost )
v i20 som sedel aj v schovroome ( este pred kupou lancera sme skusali kde co , aj SX4 aj hondu city aj auris ) ale aj v tom kolegovom a ma fajne tvrde sedacky to sa mi pacilo a vsetko bolo prehladne a zvnutri, samozrejme po inovacii je to uz asi zase lepsie nakolko to nebolo nic extra ale uz to bolo slusne a an urovni.
jazdit som jazdil so starsou i30 ale len kratko , v novom riu sa vozim relativne casto ale soferuje ho moj bratranec ( je to jeho auto ) a tak ked sa sem tam ( raz za rok ) stretneme tak ani nie je cas na to aby sme si auta skusali a bavkali sa, ale mam z ria velmi dobry pocit , zvnutra dokonca posobi ako o triedu hodnotnejsi auto, ta palubovka sa mi velmi paci, auto nie je velmi tvrde a podla mna ak by vzadu bol oviac miesta a o 20 l vacsi kufor tak mnoho rodin mu da prednost pred fabiou
samozrejme u i30 predoslej generacie je to citit, tam je to auto proste zastarale , ale nova i30 je uz urcite ina,
Rio naproti tomu je velmi pekne aj ked relativne vzadu stiestene ( asi dan za bezpecnost )
v i20 som sedel aj v schovroome ( este pred kupou lancera sme skusali kde co , aj SX4 aj hondu city aj auris ) ale aj v tom kolegovom a ma fajne tvrde sedacky to sa mi pacilo a vsetko bolo prehladne a zvnutri, samozrejme po inovacii je to uz asi zase lepsie nakolko to nebolo nic extra ale uz to bolo slusne a an urovni.
jazdit som jazdil so starsou i30 ale len kratko , v novom riu sa vozim relativne casto ale soferuje ho moj bratranec ( je to jeho auto ) a tak ked sa sem tam ( raz za rok ) stretneme tak ani nie je cas na to aby sme si auta skusali a bavkali sa, ale mam z ria velmi dobry pocit , zvnutra dokonca posobi ako o triedu hodnotnejsi auto, ta palubovka sa mi velmi paci, auto nie je velmi tvrde a podla mna ak by vzadu bol oviac miesta a o 20 l vacsi kufor tak mnoho rodin mu da prednost pred fabiou
Za upřímnost :yes:
Za upřímnost sice :yes: ale za to jak tady vaří z vody, když obhajuje a do nebe vyzdvihuje korejce :no:
len doplnim ze posledny rok to bolo tak 3krat co som s nim v riu siel ale rok predtym to bolo skutocne len asi raz, proste nie je cas, tento rok to mozno bude tiez raz dvakrat, ale vzhladom na to ze nemam pristup k tomuto auticku je to relativne dost, a viem si uz urobit iste dojmy, vzadu je to kapanek male a uzsie , no jo lancer je trosku inde ( ten vzadu poraza aj golfa v pohode ), mozno preto som trosku skepticky k priestornosti ale asi je to ok, dnesne male auta su proste fakt male , mensie ako starsie generacie ktore mali navzdory mensim vonkajsim rozmerom velakrat viac miesta ako novsie modely, vid felda, v nej je viac miesta ako vo fabii alebo nove a stare clio, to stare je priestrannejsie
Taky díky za upřímnost. Jen mne mrzí, že píšeš "určitě lepší" ale nikdy si to nezkusil...
Rio je pro mne přkvapením, na to jaký vozítko bylo v minulé generaci to nové na silnici opravdu působí jako vůz od jiného výrobce 😄 Já jezdil s celou Kia produkcí, ale v minulé generaci ( včetně Magentisu a MPVček), nové znám jen ze showroomů a pořád to prostě ještě není uvnitř ono. Ptám se proto, že tu často vynášíš soudy, jak prodejce Kii, co ty auta zná, ale tak to bohužel není, tak trochu mírněji... dík >😁
Rio je pro mne přkvapením, na to jaký vozítko bylo v minulé generaci to nové na silnici opravdu působí jako vůz od jiného výrobce 😄 Já jezdil s celou Kia produkcí, ale v minulé generaci ( včetně Magentisu a MPVček), nové znám jen ze showroomů a pořád to prostě ještě není uvnitř ono. Ptám se proto, že tu často vynášíš soudy, jak prodejce Kii, co ty auta zná, ale tak to bohužel není, tak trochu mírněji... dík >😁
Napsali jsme tu o designu již mnoho oslavných slov. Čas ukáže, jak vynikající designér Mistr Kabaň je. Můžeme diskutovat o zadní nápravě, někdo může mít připomínku třeba k ceně, avšak design Octavie je materie výhradně k oslavám. Tohle všechno dokonale podtrhne příští rok nový Superb. Pokud bys věděl o designově třídně podařenějším produktu, než je Octavia, dej vědět, třeba odkazem na snímek.
Třeba tohle [odkaz] >😒]
😄 No, to není tak úplně kontra, ale zde v širším konkurenčním pohledu chválím, je to opravdu krásný model. Designový čas ovšem pracije pro... oktávku 😉
A to ti budu v případě Seatu oporovat. Opomenem-li to nešťastné období trvající cca od 2004-2010-11, Postav si vedle sebe Oktávku I a Toledo II/Leona I 😄 Myslim, že Seat je minimálně stejně hodnotným soupeřem a tím, že se vrátil v takovéto designové síle to Oktávka nebude mít lehké. Pro Oktávku mluví spíše fakt, že je určena více elegantněji, kdežto Seat je sportovnějí založený.
Ano, seat boduje, ovšem Octavia je zřetelně jaksi... vyspělejší (myslím tím vizáž). A zde dávám za pravdu Emelovi, že Octavia v kombi vítězí i nad Golfem variant. Možná ještě pohled z pozice mladých očí, tam ano, tam bych to třeba i viděl tak, že seat může mít silnější přitažlivost. A je to tak správně.
Ano, však to píšu, elegance vs dynamičnost (sportovnost radši používat nebudu, ještě mě nařknou, že tak smim mluvit jen o Porsche) >😁
Ono to srovnání s Golfem je jak vítězstvím Octavie, tak bohužel prohrou Golfu, který prostě naživo v kombíku nefunguje tak dobře jako na fotce.
Leon... Leon možná ještě víc než Octavia visí na doplňcích. Na hezkých kolech a třeba v červené pecka, ale když jsem viděl jeden v bílé na 16", tak to byla dost bída - řekl bych ještě horší než u té Octavie.
Leon... Leon možná ještě víc než Octavia visí na doplňcích. Na hezkých kolech a třeba v červené pecka, ale když jsem viděl jeden v bílé na 16", tak to byla dost bída - řekl bych ještě horší než u té Octavie.
Máš pravdu.. golf na živo zdaleka tak "supermainstreamově" nevypadá a trochu mne zklamal (Nasazení karoserie tvaru Passatu kombi na menším voze nevypadá tak dobře, jako na fotkách)... a to bohužel i hatchback ( vyjma vyšperkovaných verzí, či GTI). Já už to psal hodněkrát, ale přijde mi, že i když si své jisté zachovává, tak předchozí 5 a 6 generace plnila jeho poslání lépe. Na druhou stranu v interiéru Golf jasně vede 😄
U Octavie je velký rozdíl mezi základem a Elegance. Golf má pěkné ty ErgoActive sedačky, to je fakt... ale Dynamic v Octavii taky nejsou špatné. V Octavii se mi víc líbí volant i dekory, u Golfa to s dekorem přehnali - ať už je to stříbřenka, nebo piano.
[odkaz]
O fous u mě vede Leon, tam se mi strašně líbí celková architektura, byť možná provedení není tak hodnotné jako u Golfa.
[odkaz]
O fous u mě vede Leon, tam se mi strašně líbí celková architektura, byť možná provedení není tak hodnotné jako u Golfa.
Já v novém Leonu ještě nesděl, proto ho nehodnotím. V minulých generací Seat zpracováním a materiály docela pokulhával, ať už to byl Leon, Ibiza, nebo Altea. Všechny vozy byly vybaveny tvrdými plasty ve větší míře, než Škodovky a VW.
Nicméně, ten Golf i v nižší výbavě na mne působí krapet dotaženěji a kvalitněji. Seděl sem v OIII Active, Ambition i Elegance a i ta nedovybavená Elegance neni takový zázrak, jak jsem čekal, proto bych volil interiér Golfa. Na druhou stranu na fotce ta Oktávka vypadá fakt dobře, hlavně tahle z testu 😄
Nicméně, ten Golf i v nižší výbavě na mne působí krapet dotaženěji a kvalitněji. Seděl sem v OIII Active, Ambition i Elegance a i ta nedovybavená Elegance neni takový zázrak, jak jsem čekal, proto bych volil interiér Golfa. Na druhou stranu na fotce ta Oktávka vypadá fakt dobře, hlavně tahle z testu 😄
Tak ten podvozek to opravdu, ale opravdu kazí.Nejde snad ani o tu lešeňovku, ale že to není pohpdlné a tluče to kastle.No fuj.... :no:
Nech ho ten žije ve světě stříbrně lakovaných plastů a vlnobití v interiéru.Nejsem fanda koncernu VW, ale musím uznat, že Octa RS je opravdu dotažená téměř do posledního detailu. Jedinou vadou je, že si podvozek neporadí s větším rozměrem disků které Octávii tolik sluší a na těch menších je ten pohled z profilu trochu... no působí trochu otekle.
Imho tohle je design! [odkaz]
A listuj dále..
A listuj dále..
Kabáň je možno majster dizajnu, akurát sa to nejak neprejavuje. Som zvedavý na novú Fabiu a ďalšie modely Škoda, ale to, čo máme pred očami teraz, je tragické. Rapid, Octavia III, facelift Škody Yeti... Nič, čo by chytilo za srdce, nič, nad čím by človek zhíkol, či aspoň s uznaním pokýval hlavou, nič, čo by zaujalo natoľko, aby som si povedal, že to chcem. Nechcem Škodu znevažovať, možno uspokojí. Ale nenadchne.
Ten "jogurtový" interiér je na tom autě to nejhezčí! >😁 Jen si sedni do černé Active verze, ať si dáš kontra a budeš za jogurt rád! 😄 Škoda, že ty materiály jsou ve skutečnosti tak ošklivě plastové ( myslím tím především dveře ) 😲 . Ale na fotce to vypadá výjmečně dobře a v téhle kombinaci to má když už nic jiného plně prémiový vzhled.
Jo, vypadá to báječně, ale ta údržba, sedadlo obarví jeansy a co s tím pak dál? Černá je černá.
Cena nedokumentuje potencial octavie, ale vytváří polštář pro slevy do fleetů, kde se pak mohou fleetmanažeři alibistisky obhajovat nákup octávek slevou ve statisicích (konkretně na mojí to bylo 126 tis) i když je pořád drahá. Źa soukromé peníze a beze slevy je to naprosto přestřelená cena, za kterou nikdo nic takového kupovat nebude..
Není třeba to tak hranit, vnímám tvojí fleetovou argumentaci, má to životnou logiku a to, že civilista asi do této výbavy nepůjde je tvrzení sice pravdivé, ovšem nemělo by to být podáváno negativně ke Škodě. Totiž to poslední, co by u auta vadilo je to, že si ho mohu vybavit i řadičkou ze zlata.
konecne rozumny pohlad :yes😒br />
je to tak, tie kecy o potencialy od miesneho samana su totalne zvasty, ze ho to bavi sa mu cudujem
je to tak, tie kecy o potencialy od miesneho samana su totalne zvasty, ze ho to bavi sa mu cudujem
Lepší kecy od místního šamana, než od místního joudy. Tedy topora.
povedal dalsi saman >😁 :yes:
No a odepsal pořád ten samý jouda :-!
co znamena jouda?
dufam ze nieco pekne 😉 :yes:
dufam ze nieco pekne 😉 :yes:
Slušně řečeno pablb >😁
jouda je krajsie, vcelku sa mi to slovicko aj paci 😉 posobi tak prijemne >😁
Ptal ses na překlad😁
este jedno ceske slovicko mi vrta hlavou ale neviem si na neho spomenut, rozmyslam ako sa povie cencul po cesky [odkaz] viem ze to slovicko sa mi velmi pacilo
S prvou vetou suhlas: nikto to nemoze mysliet vazne, ze Octavia utoci na premiu. Lenze pan tester praveze do nadpisu dal "Škoda Octavia 2.0 TDI DSG – Útok na prémii" (btw, ani otaznik nie je na konci vety). Ako to ma potom citatel chapat? Takym nadpisom (okrem provokacie citatelov) len zbytocne podporil nazor ze redakcia je (aspon z casti) "Skoda-positive". A na citatelov to posobi asi tak ako ked decka len tak zo srandy kopnu do mraveniska, aby sa potom pozerali ako mravce zareaguju, a z dialky sa chichotali. Dost primitivna zabavka, povedal by som...
K tomu tvrdenie ze "Jistě, stále se nejedná o prémiový segment, takováhle Škodovka se mu však nebezpečně přibližuje."
Ruku na srdce: Octavia sa k nemu ani nepriblizuje, a uz vobec nie nebezpecne. A myslim ze to ani nie je cielom Skody, tlacit Octaviu do premie. Uplne postaci ak bude patrit k tomu najlepsiemu v beznej strednej triede...
"...a pohodlný podvozek, cítíte se v Octavii jako v prémiovém voze.".
Tak toto uz hranici s ironiou a sarkazmom. Podvozok Octavie (hlavne ked je kufor prazdny a v kabine len vodic) je vsetko mozne, len nie premiovy (aspon nie v testovanom modeli, a na menej kvalitnej ceste). Na to Octavii chyba predovsetkym nezavisle zavesenie kolies.
"...Moderní technologie v rámci příplatkové výbavy totiž dokazují, že se může i české auto měřit s německou prémiovou konkurencí..."
Opat nezmyselne omielanie premie. Rozsiahla priplatkova vybava (uznavam, jedna z najbohatsich v triede) este neznamena ze sa Octa moze porovnavat s premiou.
K tomu tvrdenie ze "Jistě, stále se nejedná o prémiový segment, takováhle Škodovka se mu však nebezpečně přibližuje."
Ruku na srdce: Octavia sa k nemu ani nepriblizuje, a uz vobec nie nebezpecne. A myslim ze to ani nie je cielom Skody, tlacit Octaviu do premie. Uplne postaci ak bude patrit k tomu najlepsiemu v beznej strednej triede...
"...a pohodlný podvozek, cítíte se v Octavii jako v prémiovém voze.".
Tak toto uz hranici s ironiou a sarkazmom. Podvozok Octavie (hlavne ked je kufor prazdny a v kabine len vodic) je vsetko mozne, len nie premiovy (aspon nie v testovanom modeli, a na menej kvalitnej ceste). Na to Octavii chyba predovsetkym nezavisle zavesenie kolies.
"...Moderní technologie v rámci příplatkové výbavy totiž dokazují, že se může i české auto měřit s německou prémiovou konkurencí..."
Opat nezmyselne omielanie premie. Rozsiahla priplatkova vybava (uznavam, jedna z najbohatsich v triede) este neznamena ze sa Octa moze porovnavat s premiou.
Gilgit
A čtyři a půl hvězdy jsou málo, do článků o škodovkách bych změnil stupnici na min. šestihvězdičkovou - i tak to možná nebude stačit...ach jo ;-\
Měl bych dotaz pro toho, kdo už tuhle, nebo podobnou verzi viděl "live"
Chci se zeptat, zdali ty stříbrné doplňky je opět jen lakovaný plast ( jako u nižších verzí, nebo u O II), nebo je to nějaký plech/hliník či podobné materiály? Díky
Chci se zeptat, zdali ty stříbrné doplňky je opět jen lakovaný plast ( jako u nižších verzí, nebo u O II), nebo je to nějaký plech/hliník či podobné materiály? Díky
Pokud to brzy nepochopí a pokud bude takto dál pokračovat tak jednoho dne zjistí že se pomalu ale jistě dostává na vedlejší kolej spolu se Seatem!
Zatímco Dacia je na té vedlejší koleji od začátku? Jestli by se neměli učit všichni od Lady 😉
nesuhlasim, podla mojho nazoru ma seat a skoda k vw blizsie ako kedykolvek predtym ( aj z hladiska techniky a imidzu ) a seat je momentalne napr konkretne leon doslova estetickejsi ako golf,
samozrejme matersky vw bude stale nad ( skodou a seatom ) a v istej pomyselnej hierarchii nad nimi ale realne su tie rozdiely uz tak male ze fakticky tazko je uveriteny fakt ze vw kedysi tieto znacky kupil a zachranil , ono to totiz vyzera tak ako keby seat a skoda tu s vw boli odjakziva , dokonale spojenie
samozrejme matersky vw bude stale nad ( skodou a seatom ) a v istej pomyselnej hierarchii nad nimi ale realne su tie rozdiely uz tak male ze fakticky tazko je uveriteny fakt ze vw kedysi tieto znacky kupil a zachranil , ono to totiz vyzera tak ako keby seat a skoda tu s vw boli odjakziva , dokonale spojenie
A kde v ČR na Slovensku a Maďarsku!!! Opravdu ten světově nejdůležitější a největší trh! Celosvětové prodeje ve srovnání s Fordem, Francouzi a Japonci!? Tak to si snad děláte kozy!!! >😁
V celé Evropě. Co se děje v Číně mě až tak nezajímá... ale ano, i tam se Škoda prodává dobře. A co celosvětové prodeje Dacie, opravdu je to ta pravá značka, od které by se měl kdokoli učit >😁 ?
[odkaz] Nepříde mi to tak zanedbatelné....
Pro příště stačí kliknout na tlačítku reagovat ( to červené na vrchu příspěvku) a nemusíš zakládat několik vláken
Pro příště stačí kliknout na tlačítku reagovat ( to červené na vrchu příspěvku) a nemusíš zakládat několik vláken
navíc s nesprávným motorem u moderních dieselů s filtrem :no: , bez DPF neumějí diesely plnit aktuální emisní normy Euro :no: , náchylnější na kvalitu paliva :no: , jezdí převážně po městě na krátké vzdálenosti, příčinou je filtr pevných částic :no: , vstřikování common rail :no: , těžší motor více namáhané díly přední nápravy náchylná k vibracím :no: , omezená dynamika se slabšími motory :no: , diesel musí často do servisu :no: , věříme, že i nadále bude prodeje dieselové automobilů stoupat počet v bazarech :yes: !!!
Nevýhody dieselu😒br />
Diesel je dražší
Častou otázkou je, zda se diesel v dnešní době ještě vůbec vyplatí. Pokud si spočítáte přesnou cenu na daný počet kilometrů, může vám to vykouzlit úsměv na tváři, protože z tohoto pohledu je diesel opravdu levnější. Ovšem nenechte se zmást - je třeba do nákladů připočítat vyšší pořizovací cenu dieselového motoru a náklady spojené s údržbou, případně opravou motoru. Pak totiž můžete přijít na to, že diesel není tak výhodný, jak se na první pohled zdá.
Nižší rychlost
Opět se nenechte zmást - když se kouknete na parametry vozidla, výkon a točivý moment vám bohužel neřeknou vše. Ve výsledku bývají naftové motory opravdu pomalejší - kvůli tomu, že se zde pracuje s polovičními otáčkami, jsou potřeba dlouhé převodové stupně, což se projevuje tím, že není tolik síly přenášeno na kola.
Neekologičnost
Je dokázáno, že vdechování plynů z naftového motoru ohrožuje zdraví. Můžete sice najít spoustu tvrzení, že naftové motory jsou ekologické, které budou podloženy tabulkami emisí CO2, ovšem nenajdete tam údaj o tom, že dieselové motory vypouštějí daleko nebezpečnější látky jako oxid uhelnatý, oxidy dusíku a saze. Proto v závěru jsou naftové motory daleko méně ekologické.
Nevhodnost pro sport
Co si budeme povídat, naftu spalující motor rozhodně není vhodný do sportovních aut. Při velkém zatížení klesá efektivita dieselového motoru, tudíž se do sporťáků nehodí. Pokud si přesto myslíte, že toto tvrzení není pravdivé, zaměřte se na současné nejlepší sporťáky.
Nevýhody dieselu😒br />
Diesel je dražší
Častou otázkou je, zda se diesel v dnešní době ještě vůbec vyplatí. Pokud si spočítáte přesnou cenu na daný počet kilometrů, může vám to vykouzlit úsměv na tváři, protože z tohoto pohledu je diesel opravdu levnější. Ovšem nenechte se zmást - je třeba do nákladů připočítat vyšší pořizovací cenu dieselového motoru a náklady spojené s údržbou, případně opravou motoru. Pak totiž můžete přijít na to, že diesel není tak výhodný, jak se na první pohled zdá.
Nižší rychlost
Opět se nenechte zmást - když se kouknete na parametry vozidla, výkon a točivý moment vám bohužel neřeknou vše. Ve výsledku bývají naftové motory opravdu pomalejší - kvůli tomu, že se zde pracuje s polovičními otáčkami, jsou potřeba dlouhé převodové stupně, což se projevuje tím, že není tolik síly přenášeno na kola.
Neekologičnost
Je dokázáno, že vdechování plynů z naftového motoru ohrožuje zdraví. Můžete sice najít spoustu tvrzení, že naftové motory jsou ekologické, které budou podloženy tabulkami emisí CO2, ovšem nenajdete tam údaj o tom, že dieselové motory vypouštějí daleko nebezpečnější látky jako oxid uhelnatý, oxidy dusíku a saze. Proto v závěru jsou naftové motory daleko méně ekologické.
Nevhodnost pro sport
Co si budeme povídat, naftu spalující motor rozhodně není vhodný do sportovních aut. Při velkém zatížení klesá efektivita dieselového motoru, tudíž se do sporťáků nehodí. Pokud si přesto myslíte, že toto tvrzení není pravdivé, zaměřte se na současné nejlepší sporťáky.
Mám takový nápad... co kdybyste si s Winem založili takové malé soukromé forum? 😄
Podívej se, kdo v poslední době vyhrává vytrvalostní závody, například. Může se nám to nelíbit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat.
Podívej se, kdo v poslední době vyhrává vytrvalostní závody, například. Může se nám to nelíbit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat.
Ještě Bereniku prosím 😉
Víceméně... ty příspěvky by se nemusely ani zobrazovat, stejně by to nikdo nečetl.
Ne, toho ne >😁 Gordn už aspoň píše česky😁
Toto co píšete je samozřejmě jasné, ale jedná se o čem nemáš ani páru.
Myslím, že o tom mám páru více, než ty vyčtenou z pár článků >😁
Ať žije dízl! >😁 3x hurá 😁😁
P.S. Už si sylšel, že se filtry budou dávat i do benzinu?😁 To je novinka co?
Ať žije dízl! >😁 3x hurá 😁😁
P.S. Už si sylšel, že se filtry budou dávat i do benzinu?😁 To je novinka co?
myslim ze velakrat aj nezmyselne vysoko nastavena cena odradza od kupy diesla nakolko navratnost investicii v porovnani s benzinom je velakrat nerealna a clovek musi doslova jazdit den noc aby na tom usetril, vid male aute kde je rozdiel medzi benzinom a dieslom aj 2000-2500 eur a to je fakt na zamyselnie ze ci vobec nieco usetrim ak nie som taxikar ale bezny vodic.
Když už to je takový zázrak tak se srovnávejte v rámci celého světa a ne jen tam kde se vám to hodí! VW se srovnává celosvětově na rozdíl od Škodovky a zdejších poplatných novinářů! >😁 :yes:
Auto krásný o tom žádná, ale za 864.600 Kč člověk sežene už velmi slušné auto o úroveň výše.
no 900k za oktávku. Pokud bych chtěl splynout s davem, tak proč ne... Jinak mazda 6, diesel, 175k a automat za 880.000 v plný palbě je lepší volba.. Nehledě na to že člověk dostane mnohem hezčí kus auta...
Čo má Octávia s prémiou spoločné preboha , čo ? Torznú tyč ?! To vážne chcete porovnávať Octáviu s BMW , Audi či s Volvom ? Nielen že to je blbosť , ale to aj blbo znie . Takmer všade sa na tom aute šetrilo , keď sa človek pozrie na výplň dverí , tak sa mu chce plakať , sedáky vzadu vhodné snaď len pre deti do 3 rokov a kvalita predných sedadiel je na úrovni Golfu (čo je dobré pre nižšiu strednú triedu ) . Celkovo interiér je jedna masa plastu a krásne budíky alá škoda Rapid , ktoré budia dojem poriadnej "prémiovosti". Exteriér , ako pozerám ani v najvyššej výbave človek nedostane chormovú lištu , aj za to si musí priplácať , sa čudujem že spätné zrkadlá sú vo farbe a nie za príplatok ..
A teraz , malé porovnanie ...
Volvo [odkaz]
BMW [odkaz]
A teraz , malé porovnanie ...
Volvo [odkaz]
BMW [odkaz]
ono to bmw 3GT je predsa len trosku uz vyssie ,chcelo by to interier 1nicky pre porovnanie aby sme boli ferovi 😉
ale viem co si chcel povedat
ale viem co si chcel povedat
Tak čínské Volvo bych sem už moc netahal.. >😒]
Ale BMW , Mercedes a Audi to ANO!! Možná i Lexus a Infinity..
Samozřejmě je O III za takovéto peníze nesmysl a premie už vůbec ne.
Ve verzi RS nebo 4*4 s multilinkem má smysl..takto jsou to vyhozené peníze. :no:
Ale BMW , Mercedes a Audi to ANO!! Možná i Lexus a Infinity..
Samozřejmě je O III za takovéto peníze nesmysl a premie už vůbec ne.
Ve verzi RS nebo 4*4 s multilinkem má smysl..takto jsou to vyhozené peníze. :no:
Volvo má síce čínskeho vlastníka , ale nič iné s Čínou nemá spoločné . Vývoj , sídlo ostalo , dokonca aj CEO je Švéd . Prepísal sa vlastník a nalial do Volva peniaze . Radil by som ti navštíviť Showroom Volva , možno by si odchádzal s novým pohľadom.
Volvo vypadá napohled pěkně..premie je ale i kvalita.
A tu Volvo má jen v bezpečnosti.Jinak je to minulost!!
Mercedes , BMW a AUDI jsou kvalitou jinde!
O japoncích nemluvě..
A tu Volvo má jen v bezpečnosti.Jinak je to minulost!!
Mercedes , BMW a AUDI jsou kvalitou jinde!
O japoncích nemluvě..
Nemyslím si, že by byla technická úroveň nějak zásadně horší než u německé trojky a Japonců. Šetření by se našlo, třeba u V70 se po faceliftu pár věcí zjednodušilo, ale to dělají všichni. Určitě nemají takové problémy s diesely, jaké mělo před pár lety (a do jisté míry má i teď) BMW. Naopak se mi v posledních volvech vždy líbilo světlé kožené čalounění, které působilo luxusně i docela odolně. Kůže se mi líbila nejvíce asi... v Lexusu. 😉 Který si v posledních letech svou pozici musel tvrdě vydobýt.
Gilgit
...obyčejné, ano, ruku na volant, naprosto obyčejné auto, ale za naprosto neobyčejné peníze ...
Nicméně, každý model má "svou" diamantovou konfiguraci. A Oct. dává smysl buď jako nenápadný služebák za 430tis nebo kdo nechce navštívit konkurenci a nechce káru o stupeň výš, tak třeba "RS". Jinak je to opravdu s cenami trošku brain tsunami....
Nicméně 1,4 tsi nebo 1,6 tdi, tempo, aut. klima, 400 tis s dph a je to fér nabídka.
Nicméně, každý model má "svou" diamantovou konfiguraci. A Oct. dává smysl buď jako nenápadný služebák za 430tis nebo kdo nechce navštívit konkurenci a nechce káru o stupeň výš, tak třeba "RS". Jinak je to opravdu s cenami trošku brain tsunami....
Nicméně 1,4 tsi nebo 1,6 tdi, tempo, aut. klima, 400 tis s dph a je to fér nabídka.
Naprosto obyčejné není, jen ta jeho neobyčejnost spočívá v jiných věcech, než které si já osobně na autě všímám. Rozpoznávání dopravních značek, Light assist, lane assist, weep assist, automatické parkování, panoramatické okno... někdo spatřuje pokrok právě v této oblasti.
Odmysli si tyhle cicky, ať Ti vynikne právě to AUTO. A co ti zbývá? Naprosto obyčejné, mírně nudné, technicky průměrné auto. Ano, systémy jsou paráda, ale s AUTEM jako takovým to má pramálo společné, myslím řidičsky.
Jenže vysoká cena této konkrétní konfigurace je dána právě těma cickama (ať už je to cokoli). Kdo je nechce, může mít za stejné peníze RS... každému dle jeho gusta.
Ano, rs je už zajímavější volba... i když za podobný peníz tu je i např. o třídu výše P508. Nicméně oba míří do jiného terče.
Pokud ovšem budeš trvat na tom řidičském AUTU, pak ta Octavia RS je mnohem zajímavější než ta 508, nemyslíš?
Octavia toho umí nabídnout hodně... jen tedy vyloženě komfortní polykač kilometrů, to asi neumí... nebo jsem zatím v takové konfiguraci neseděl. Pokud jsi zaznamenal, Dixik mluvil o možnosti rozšíření nabídky o DCC od KT22/15... tím by se mohlo něco změnit, alespoň co se podvozkového komfortu týče.
Octavia toho umí nabídnout hodně... jen tedy vyloženě komfortní polykač kilometrů, to asi neumí... nebo jsem zatím v takové konfiguraci neseděl. Pokud jsi zaznamenal, Dixik mluvil o možnosti rozšíření nabídky o DCC od KT22/15... tím by se mohlo něco změnit, alespoň co se podvozkového komfortu týče.
Ano, však říkám, že míří do jiných terčů. Nicméně, vybav si normálně oktu a zjistíš, že cenou překoná tu 508, ale opravdu jen cenou. Vše ostatní zůstává neporovnatelné.... Od komfortu jízdy, přes motor - ano, tdi nemá v ničem na hdi.....ani spotřebou, ani kultivovaností, výkony podobné. Komfort, pocit na palubě, jízda, výjimečnost.... beru-li to cenově.
Jediná katergorie, kde je okta lepší, je možnost 4x4. Co se podvozku týká, zatím je to neskutečné kozidlo. O komfortu není možné mluvit. Takové auto kolem komína.
Jediná katergorie, kde je okta lepší, je možnost 4x4. Co se podvozku týká, zatím je to neskutečné kozidlo. O komfortu není možné mluvit. Takové auto kolem komína.
Tady se neshodneme. Kupříkladu spotřeba... veškeré testy stejně jako Spritmonitor vyznívají jednoznačně ve prospěch TDI. A naopak dynamika... i 120kW verze 508 v testech nedopadá moc dobře a obvykle nestíhá slabší motory konkurence.
Jen tak na okraj... jeden známý má 508 1.6HDI s nějakou tou robotizovanou převodovkou... tak ubohé auto už jsem dlouho neviděl, Octavia 1.6TDI DSG to dynamicky dokonale deklasuje.
Mně se 508 líbí, hlavně jako SW... ale že bych z ní měl nějaký pocit výjimečnosti...
Jen tak na okraj... jeden známý má 508 1.6HDI s nějakou tou robotizovanou převodovkou... tak ubohé auto už jsem dlouho neviděl, Octavia 1.6TDI DSG to dynamicky dokonale deklasuje.
Mně se 508 líbí, hlavně jako SW... ale že bych z ní měl nějaký pocit výjimečnosti...
140 i 163 koní je oproti, na základě mojí vlastní zkušenosti, ve všem dál. Kupodivu. Zkus si to v jednom dni a uvidíš, budeš asi i překvapen. 😉 Jo, SW je krasavec :yes:
1,6 s robotem není žádný targus, o tom žádná. 😄
1,6 s robotem není žádný targus, o tom žádná. 😄
Pravdu díš. Tchán má svoje vlastní 1.6 HDI, služební O2 TDI. A moc pekně o svém autě nemluví. Shrnuto podtrženo. Dle jeho vlastních slov, HDI citelně více žere a nejede tak dobře.
...ale zase je pohodlnější... pravda?
Tižší, kultivovanější, větší rozsah použitelných otáček a holt žere o 2 deci více...
Pro jistotu... srovnáváš s novým 2.0TDI? Mě ten motor přišel v RS zvukově ok, i při studeném motoru a vzhledem k nepříliš oslnivému odhlučnění Octavie.
Omluvám se, že do této diskuze vstupuju, ale nekulhá už od začátku to srovnání OIII a P508?
Mas pravdu, P508 neni premie >😒] 😉
Jednak a i ta třída je o kousek vedle :-!
Kousek jo... ale záběr Octavie je velký a je dost těžké ten rozdíl třídy vyjádřit ve faktech, která něco znamenají pro zákazníka - já osobně vnímám nejsilněji komfort, ale i ten jen ve srovnání s některými auty střední třídy. Slabší kousky střední třídy (Laguna) Octavia drtí beze zbytku, ty silnější překrývá tak, že svými nejlepšími specifikacemi cenově konkuruje středu nabídky u konkurence... v mnoha případech úspěšně.
Ty máš svůj názor na tuto věc a já to vidím odlišně. Zrovna komfort je ta část projevu OIII, která srovnání s vozy střední třídy co dohánět.
Tak to bylo myšleno, v akustickém i podvozkovém komfortu Octavia nejvíc ztrácí... třeba na Mondeo.
Nejen na Mondeo, ztrácí obecně. Na vině jsou hlučné motory a tvrdé a bouchající podvozky. Po přesednutí z C5 se bojíš v OC jet, protože si myslíš, že se rozpadá.
Nijak zvlášť. Ta auta se do značné míry překrývají - zejména co do ceny na našem trhu, co do motorizací... a co do potřeb, které dokáží uspokojit. Peugeot je o poznání větší, ale tuto výhodu nijak zásadně nepromítá do vnitřního prostoru. V naftě má mírně navrch Peugeot, v benzínu o něco víc Octavia. 508 má v GT dvojité lichoběžníky vpředu a všechny verze multilink, Octavia zase umí 4x4 a má lepší automat (zejména ve srovnání s tou robotickou převodovkou).
Na tomto základu by se ovšem dala Octavia označit za kanibala uvnitř vlastní značky - takový popis jako u P508 by se dal praktikovat u Superbu, který považuji za vhodnějšího "soupeře". Ale jde spíše o subjektivní názor na základě osobního poznání. 😉
Superb samozřejmě trpí svým konstrukčním stářím i ne úplně ideálními proporcemi. Uvidíme, kam ho Škoda posune v další generaci. Pro hráče basketbalu tam ta nadstavba nad Octavií samozřejmě je, ale pro lidi do 180cm není ani Octavia prostorově nijak omezující. Ano, Superb má lepší materiály, má lepší odhlučnění, má multilink pro všechny motorizace... pro mě subjektivně ale ty rozdíly nejsou až tak velké, zejména ve srovnání s RS, které má ten multilink taky.
Při tebou uváděné výšce není problém s místem ani u velikostně menších modelů. Aktuálně si v některých specifikacích mohou zdánlivě oba modely konkurovat, ale že by OIII dokázala být nad Superbem bych já neřekl.
Ne že bys narážel koleny do opěradla a hlavou do stropu, ale už se můžeš cítit trošku stísněně. U OIII zamrzí třeba nižší zadní sedák, ale jinak je místa všude habakuk.
Nad Superbem asi ne, ale pro Superb je obtížné obhájit si vyšší cenu, protože
- technologie má momentálně Octavia srovnatelné až lepší (až na zmíněný 3.6, případně multilink pokud nechceš RS ani 4x4)
- design je u Octavie vyváženější
- prostorovou výhodu Superbu ocení jen lidé kolem dvou metrů a těch není tolik
Nad Superbem asi ne, ale pro Superb je obtížné obhájit si vyšší cenu, protože
- technologie má momentálně Octavia srovnatelné až lepší (až na zmíněný 3.6, případně multilink pokud nechceš RS ani 4x4)
- design je u Octavie vyváženější
- prostorovou výhodu Superbu ocení jen lidé kolem dvou metrů a těch není tolik
U OIII mi vadila spíše pozice na zadních sedadlech. Prostorově je OIII na vrcholu třídy.
Technologicky Superb zaostává vcelku logicky starší "konstrukcí", což zcela nepochybně dožene nový model. Design Octavie mi blízký není a o vyváženosti bych mluvil spíše u Superbu. Jeho velikost zejména v podélném směru je reálně využitelná pouze při použití u týmu NBA >😁 Cena Superbu není vzhledem k obsáhlejší výbavě nijak přehnanou.
Technologicky Superb zaostává vcelku logicky starší "konstrukcí", což zcela nepochybně dožene nový model. Design Octavie mi blízký není a o vyváženosti bych mluvil spíše u Superbu. Jeho velikost zejména v podélném směru je reálně využitelná pouze při použití u týmu NBA >😁 Cena Superbu není vzhledem k obsáhlejší výbavě nijak přehnanou.
Konkurence včetně Superbu je teď samozřejmě na tahu a dá se čekat, že mnohým se podaří Octavii odskočit a rozdíl mezi střední a nižší střední opět obnovit. Já komentuju dnešní situaci, kdy ten rozdíl opravdu není velký a naopak jsou kritéria, kde Octavia mnohé konkurenty poráží.
Superb je proporčně nevyvážený. Octavia trpí na velký zadek, ale liftback u Superbu je taky zvláštní a v kombíku se mi líbí Octavia víc.
Superb je proporčně nevyvážený. Octavia trpí na velký zadek, ale liftback u Superbu je taky zvláštní a v kombíku se mi líbí Octavia víc.
Podélný rozměr "užovky" má svůj význam. Auto se tak dobře obtáčí kolem stromů. Naposled sice ne s hráči NBA, ale Jindřichova Hradce. I pro Hlinku to byla poslední jízda. Nevím, nevím, ale to auto má velký podíl smrtelných nehod. Nebylo by dobré, kdyby redakce zjistila podíl smrtelných nehod alespoň u běžných aut? Tipl bych vítězství Superbu těsně před OC.
s tymto do bodky suhlasim :yes😒br />
bud ako nejake nenapadne auto v zaklade pre firmy a rodinu alebo potom RS v benzine ktora je velmi pekna a lacnejsia tusim ako tento diesel elegance a clovek v RS dostane skutocne za tie prachy nieco viac :yes😒br />
tie akoze TDi v elegance alebo 1,8TSi v plnke za 30 tisic ojro su fakt bohuzial out
bud ako nejake nenapadne auto v zaklade pre firmy a rodinu alebo potom RS v benzine ktora je velmi pekna a lacnejsia tusim ako tento diesel elegance a clovek v RS dostane skutocne za tie prachy nieco viac :yes😒br />
tie akoze TDi v elegance alebo 1,8TSi v plnke za 30 tisic ojro su fakt bohuzial out
Co víme my - Co říkáme
Octavia není předražená jako prase - Octavia atakuje prémii ( sice jen cenou )
Octavia není vybavená zastaralou technikou - Octavia je vybavena prověřenou technikou ( prověřenou servisy po celém světě )
Octavia nemá fádní a nudný dizajn - Octavia má konzervativní dizajn(inovátorský že ano)
Octavia nemá spoustu drahé příplatkové výbavy - Octavia má spoustu možností individualizace ( A díky tomu atakuje tu prémii )
Octavia nemá tvrdý a nepohodlný podvozek - Octavia má sportovní podvozek
* údaje v závorce zákazníkům neříkáme
Octavia není předražená jako prase - Octavia atakuje prémii ( sice jen cenou )
Octavia není vybavená zastaralou technikou - Octavia je vybavena prověřenou technikou ( prověřenou servisy po celém světě )
Octavia nemá fádní a nudný dizajn - Octavia má konzervativní dizajn(inovátorský že ano)
Octavia nemá spoustu drahé příplatkové výbavy - Octavia má spoustu možností individualizace ( A díky tomu atakuje tu prémii )
Octavia nemá tvrdý a nepohodlný podvozek - Octavia má sportovní podvozek
* údaje v závorce zákazníkům neříkáme
Dle mého soudu má octavia jediný problém týkající se zatím naší vlasti. A tím problémem se stává počet kolik jich tady jezdí. Každej druhej Franta to vyfasuje jako služebáka. Potom je těch aut moc a vytrácí se jakási exkluzivita a rozmanitost což 20 verzí jednoho auta prostě nenahradí.
1,4TSI 103kW - zrychlení 0 - 100 km/h 8,4 (s) :yes:
2,0TDI 110kW s DPF - zrychlení 0 - 100 km/h 8,7 (s) ;-\
2,0TDI 110kW s DPF - zrychlení 0 - 100 km/h 8,7 (s) ;-\
Tak jsem se tak podíval na tu uvedenou cenu a seznam příplatků a něco mi tu nehraje... Kampak se ztratily ze seznamu příplatků a uvedené ceny testovacího auta ty levné prkotinky, jako kožené čalounění, adaptivní tempomat, atd.? Ani ta zázračná 220V zásuvka tam není 😄 A proč nesedí některé ceny s položkami, např. bi-xenony s corner funkcí stojí podle konfigurátoru jinak? Není takhle náhodou to testované auto ještě o nějakou tu pětku dražší?! 8-s
Ale jinak chápu, že na stěrač nebo další airbagy už nezbylo, takové blbosti :-!
Ale jinak chápu, že na stěrač nebo další airbagy už nezbylo, takové blbosti :-!
Zpracování kabiny na úrovni prémie - toto sa mi dako nezda (porovnavam napr. s lexusom)
petrumr
Už konečně vytáhni pr*el z té své tříhrnkové kraksny a jdi se projet něčím pořádným... 8-s
počuj v obidvoch som sedel takže neviem čo ti na to povedať.
petrumr
Ale kdybych chtěl za auto utratit 900 tisíc.. tak nedokážu najít ani JEDEN důvod k tomu, koupit si Oktávku.
Sorry.
Sorry.
Já si to představit umím... napadají mě tři konfigurace, buď 2.0TDI 4x4, 1.8TSI 4x4 DSG nebo RS 2.0TSI, s hromadou extras. Samozřejmě bráno v ceníkových cenách, v reálných se na 900 dostaneš opravdu těžko.
8-s leda tak ve vlhkých snech místních Škodováckých onanistů a zaprodaných pisálků ze SM a autoblesku :-! :no: :no: :no😒br />
Neznamená, že když za tu "jebku" chtějí skoro melouna, že to dotahuje na MB, BMW a spol.
Troufalost autoblesku nezná mezí... prémiové značky by měly zvážit žalobu za poškozování dobrého jména...
Neznamená, že když za tu "jebku" chtějí skoro melouna, že to dotahuje na MB, BMW a spol.
Troufalost autoblesku nezná mezí... prémiové značky by měly zvážit žalobu za poškozování dobrého jména...
Cenu komentovať nebudem, stredná trieda vo "fullke" má právo na vyššiu cenovku.
Oktávia si však ako celok 4 a pol hviezdičky nezaslúži. Zadná náprava a naladenie podvozku je fail, popisovať to ako "pohodlný podvozok" je bohapusté klamstvo. Stačí prečítať testy, kde redaktor nepotrebuje liezť škodovke do zadku a je jasno.
Kombinácia väčšie kolesá a zlé cesty je u novej oktávky katastrofa. Nie z pohľadu auta za 30 000€. V nižšej strednej sú vyššie nároky na kvalitu pruženia. A potom tu niekto bude spomínať prémiové ambície oktávie..
Oktávia si však ako celok 4 a pol hviezdičky nezaslúži. Zadná náprava a naladenie podvozku je fail, popisovať to ako "pohodlný podvozok" je bohapusté klamstvo. Stačí prečítať testy, kde redaktor nepotrebuje liezť škodovke do zadku a je jasno.
Kombinácia väčšie kolesá a zlé cesty je u novej oktávky katastrofa. Nie z pohľadu auta za 30 000€. V nižšej strednej sú vyššie nároky na kvalitu pruženia. A potom tu niekto bude spomínať prémiové ambície oktávie..
výbavu ve skutku hezkém a velkém balení.
Kdo chce do auta technologie, které jsou známé z premie, a nemá na auto o nějakých 500 000,- víc, určitě pro něj bude dobrou volbou, právě tato Octavie.
Pokud někdo chce Lane Assistant, rozpoznávání značek, parkovací asistent pro podélné i příčné parkování, značkový sound system, sedačky v kůži, velkou dotykovou navigaci a všechny další věci a technologie, které tato Octavie má.
Samozřejmě si takovou Octavii nekoupí rodina. Ta zvolí kombíka s 1,2 TSI 105k nebo 1,4 TSI. Já bych možná popřemýšlel i o
Kdo chce do auta technologie, které jsou známé z premie, a nemá na auto o nějakých 500 000,- víc, určitě pro něj bude dobrou volbou, právě tato Octavie.
Pokud někdo chce Lane Assistant, rozpoznávání značek, parkovací asistent pro podélné i příčné parkování, značkový sound system, sedačky v kůži, velkou dotykovou navigaci a všechny další věci a technologie, které tato Octavie má.
Samozřejmě si takovou Octavii nekoupí rodina. Ta zvolí kombíka s 1,2 TSI 105k nebo 1,4 TSI. Já bych možná popřemýšlel i o
výbavu ve skutku hezkém a velkém balení.
Samozřejmě si takovou Octavii nekoupí rodina. Ta zvolí kombíka s 1,2 TSI 105k nebo 1,4 TSI popřípadě 1,6 TDI.
Samozřejmě si takovou Octavii nekoupí rodina. Ta zvolí kombíka s 1,2 TSI 105k nebo 1,4 TSI popřípadě 1,6 TDI.
Asi takhle... tohle je předváděcí vůz, namlácený výbavou TOP TOP TOP jak to jen jde. A teď k tomu co si napsal a za co Škodovku chválíš. To je jako kdyby sis chtěl narvat krytej bazén do 3+1 bytu ... technicky by to asi za dooost peněz nějak šlo, ale žádnej majitel na to ani nepomyslí, protože to nepotřebuje a ten, kdo to potřebuje a vyžaduje, tak na to má peníze a koupí si vilu, kde je na to místo. Stejně tak ten, co vyžaduje ty různé příplatkové asistenty nebude lovit ve vodách Oktávky, Ostatní věci co píšeš maj i o dost levnější auta a za nižší cenu 😄
Takže jakože jooo, dobry, Škodovka to má, ale jsou to příplatky skoro až nesmyslné. 99% lidí se "spokojí" s Oktávkou do 600-700 v závislosti na motoru a výbavě (včetně RS). Tohle je už nesmysl 😄
Takže jakože jooo, dobry, Škodovka to má, ale jsou to příplatky skoro až nesmyslné. 99% lidí se "spokojí" s Oktávkou do 600-700 v závislosti na motoru a výbavě (včetně RS). Tohle je už nesmysl 😄
Bravo! 😄
Namiesto Octavie kombi, by som kazdopadne kupil lepsie odhlucneny a celkovo lepsi Golf Variant, v rovnakej, ak nie aj lepsej cene >😁
VTIP ROKU.
Tedy ten VW Golf jako její lepší bráška má možná smysl.
Design hezčí u VW- to je otázka vkusu , vč. lepšího a neošizeného interieru!
A hlavně má multilink!!!
Za 900 tis. si auto bez víceprvku vzadu koupí jedině MAGOR! >😒]
Záchrana pro OIII je verze 4*4..a ještě víc zaplatit!?
Díky , to už mám auto vyšší třídy lepších značek.
Napráskané kde co, cenovka absolutně mimo. 😉
Pro mě je magor ten kdo se žene za Víceprvek 😉 Krom zadního náhonu nebo čtyřkolky kde není dost dobře nazbyt je Multilink zbytečný pokud jej degraduje "Mc Pherson" na předku ;-\ V případě že je vepředu třeba dvojitá lichoběžníková tak OK. Multilink je stejný onanismu jako vysoká výbava, naftový motor, "padesátiletá" záruka atd. Naprostá většina řidičů nepozná jakou má auto zadní nápravu tak o co jde? A ti co to dokáží opravdu ocenit si určitě nekoupí Octavii, Golfa, Astru, Megana, Focuse atd.....
Pritom v predoslej Octavii tam bola cast dveri tapacirovana. Ja chapem ze Skoda (ako kazda automobilka) je pod tlakom znizovat vyrobne naklady, ale myslim ze toto uz zachadza pridaleko. Aspon v najvyssom stupni "elegance" by to pytalo prijemnejsie vyplne dveri.
Mizerné páčky pod volantem??? Myslíš tohle? [odkaz] To bych mizerií nenazval ani náhodou, tohle jsou právě detaily, které octavii k premii přibližují.
Nízko umístěný displej je každý dotykový displej, na který se má dát pohodlně dosáhnout. Pokud je výš, je i dál, a to je nepohodlné. Jistě je lepší řešení nedotykový displej pod oknem, ale v tomto škodovka není sama a bohužel jsou i premiové automobilky, které také používají levnější dotykové řešení.
Páčky myslím tieto [odkaz] , zišli by sa robustnejšie a s jemnejším zapadaním do polôh, resp. pomohol by aj širší stĺpik volantu a tým pádom kratšie páčky.
Čo sa displeja týka, Škoda v tom nie je sama, ale to neznamená, že to nejde aj lepšie. Vzhľadom na polohu sedenia by Octavii pomohlo posunúť ho hore o nejaké 3 cm, a bolo by to o dosť iné.
Čo sa týka celkovo použitia dotykáču, tak si myslím, že v aute to nie je najlepšie riešenie, len ťažko niečo nastavíš bez pohľadu na displej, to už by musel byť sakra zvyk. Ja som si zvykol na diaľkové ovládanie v Renaulte a možno aj preto ho považujem za lepšie...
Páčky jsou jednoznačně na jedničku, robustní jsou dost, provedení premiové. Možná jsi zvyklý na francouzské páčky typu bambule (na kterých je ovládání světel, blinkrů atd. atd.) ale to je právě špatně a nic prémiového na tom není.
Ad displej, ne nejde to líp, má-li být displej dotykový, pak musí být takto nízko, jinak už je to kompromis. Vyšší řidiči pak na displej nedosáhnou.
Nikde netvrdím, že dotykový displej je nejlepší řešení, nefabuluj!!! Dlouhodobě říkám, že řešení typu i-drive je to pravé, a hlavně premiové. Bohužel ne všichni premianti se dokáží dotykačům vyhnout.
Páčky na jedničku nie sú, v tom sa nezhodneme. Páčky na jedničku vyzerajú napríklad takto [odkaz] majú krátke a presné dráhy, primerane "tvrdé" polohy a tiež primerané množstvo funkcií - sú tak akurát, nikdy sa mi nestalo, že by som rozmýšľal, čo s tou páčkou mám spraviť, alebo že by som zapol niečo iné ako chcem. V Octavii sú páčky pridlhé a na svoju dĺžku príliš slabé - pod tlakom prstov sa najprv ohnú, až potom"skočia" do ďalšej polohy. Mimochodom, dosť hrubo a tvrdo. Dráhy medzi jednotlivými polohami sú navyše dlhšie ako by sa patrilo.
S tým displejom už pletieš. Nikde netvrdím, že považuješ dotykáč za najlepší, iba píšem, že ja nie. Takže o žiadnej fabulácii nie je ani reči. A ak je reč o jeho umiestnení, hovorím o posunutí cca o 3 cm vyššie, bližšie k zornému poľu vodiča, tak tu nevymýšľaj niečo o dočiahnutí či nedočiahnutí. Vyskakuješ, akoby si ten interiér Octavie robil Ty a ja ti naň siaham... 😄 (neber to osobne, vymeniť názory si občas treba)