Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Citroën C-XR: Další crossover dvojitého šípu na obzoru

Citroën si pro pekingský autosalon přichystal kromě luxusního DS 6WR také levnější crossover C-XR. Zatím se nejedná o sériový model, ale ten přijde na trh zřejmě již příští rok.
Zpět na článek
Avatar - KANKUNEN
22. 4. 2014 09:11
U Citroenu nepili ???
Nemá to dvojksicht, ani pětky z Audi, ani roztečené zadní světla, ani koberec na dveřích.
Vypadá to přímo skvěle. Už by mohli konečně přestat experimentovat s prvky, které lidem spíše vadí. Nějaký tradiční citroňácký detail stejně neexistuje.
Rozbalit vlákno
7
22. 4. 2014 11:41
Re: U Citroenu nepili ???
Podľa mňa by typickým detailom Citroenov mohol byť napríklad jednoramnný volant, ktorým pútal pozornosť v minulosti. Myslím, že extravagancie a´la Citroen je škoda, tým, že francúzsky výrobca opustil svoju starú líniu, tak zovšednel a zapadol do davu. Predsa len autá ako DS/ID, 2CV, Ami alebo z novších BX boli úspešné, hoci viac ako ony sa od zbytku áut na cestách nelíšil nikto.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
>[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - 3_diamanty
22. 4. 2014 12:50
Re: U Citroenu nepili ???
citroen robilo kedysi citroenom okrem jednoramenneho volantu aj hydropneumaticke pruzenie... ovsem tato tachnologia je draha a asi nema zmysel ju tlacit do malych citroenov ako je napriklad C3 C4 a podobne.... takze preto sa nam vytracaju z citroenov tie ich typicke chutovky z minulosti. Dizajn sa uz tiez musel prisposobit realite.... dnes sa neda zit kdesi v oblakoch ked chces prezit.. bohuzial
22. 4. 2014 14:41
Re: U Citroenu nepili ???
To je trochu mimo - hydraulika byla vždy vyhrazena vyšším modelům značky (DS - ID - CX - SM - BX - XM - Xantia - C5 - ??)
To, že některé designové i funkční vychytávky dnes často propadají je zapříčiněno několika věcmi - zaprvé už toho bylo vymyšleno tolik, že vymyslet novou neotřelou, ale funkční vychytávku není tak jednoduché jako dřív (a to teď nemluvím o škrabce na led...), zadruhé se v naší konzumní společnosti za posledních x let nastavilo klišé, že co je odlišné je špatné a samozvaní novinářští kádrováci ruku v ruce s PR managery se nám mediální masáží snaží vypálit do mozku to jediné a správné ergonomické řešení interiéru (příkladem je třeba neúspěch pevného středu volantu, který nejen mě vůbec nevadí - naopak).......
Avatar - PlumJelinek
22. 4. 2014 16:52
Re: U Citroenu nepili ???
Pevný střed volantu je opravdu rozporuplná věc - jedni jej milují, druzí nenávidí. Já se spíš přikláním k tomu, že mi je to na obtíž. Spolu se slabým věncem volantu, přetlačítkovaném středu, který je tak nějak z dosahu prstů to na ergonomii opravdu nepřidává. Ale každopádně to pro mě není až takový problém, aby mě to zásadně ovlivnilo při výběru auta.
No alespoň za originalitu a výstřednost tomu dávám palec nahoru.
Avatar - PlumJelinek
22. 4. 2014 16:48
Re: U Citroenu nepili ???
Jo Citroen bohužel začíná Volkswagenovatět, průměrná technika a mainstreamové řešení prakticky čehokoliv... naštěstí alespoň ten design začíná být po delší pauze alespoň zajímavý.
Avatar - twistedTSD
22. 4. 2014 15:14
Re: U Citroenu nepili ???
První co mě napadlo - solidně vypadající crossover bez zbytečných úletů (záď je dokonce až nudná) od Citroenu? není to překlep?
Avatar - PeterLuk
22. 4. 2014 15:32
Re: U Citroenu nepili ???
Typická mriežka chladiča so zapusteným logom nieje tradičný detail?