Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Seat Leon X-Perience: Španělský scout

32 komentářů

wakantanka
Tak toto sa mi páči veľmi. Asi momentálne najpohľadnejší počin v tejto triede. Pohon všetkých kolies ako bonus. Zvedavý som na cenu, ale aj tak predpovedámm úspech. Seat :yes:
LEGOPARK
Scout zvyseny o 33 mm a Leon len o 15? Opticky to vyzera na viac...
Ozzman
Možná z fotek to tak vypadá díky velkým kolum
Bubáq
Opravdu vypadá zvýšený o mnohem více, než 15 mm: tady to bude asi chyba v prvních informacích. Ono by 15 mm jižanům na jejich venkově moc nepomohlo, a tihle jižané budou určitě 😜 milovat... ti potřebují nejméně těch scoutovských +35 mm... Seat udělal důležité rozhodnutí s tímto vozem, než se dočká Triba!
Ozzman
Který jižany myslíš?😊 Doma ve Španělsku auta tohohle typu ( kombi, SUV) tolik vidět nejsou (ostaně jsem tam neviděl snad žádný ST a jen jednoho Leona téhle generace), tam frčej hatchbacky, Golf, Megane, A3, Focus a podobně 😄
frite
Dost mozna si v koncernu predavaji zkusenosti z prezentaci modelu - podobne jako octavku stahli popruhy na perech,at vypada lip,tak leonu mohli pera nastavit 😉
3_diamanty
dokonalost, krasa, jednoducho parada, takto ma vyzerat auto emocion :yes😒br />
pri pohlade na leon x ma hned napadlo ze kedysi sme tu nieco podobne kompaktne a sportovo strihnute v stvorkolke uz mali [odkaz] ... kto by to pred par rokmi povedal ze alfa padne a naopak seat pride s takymto krasnym autom

seat vie ze leon ma potencial .... paci sa mi ako sa snazia z neho vyzmyzkat co sa len da..... idu na to sikovne .... konecne je seat na spravnej ceste..... uz aby to bolo aj nove SUV....

seat slape a uplne zasluzene :yes:
pumpkin
Ako vieš že Seat šlape?
wakantanka
Alfa mala 156 Q4, len chyba lávky bola v tom, že prišla na trh oveľa neskôr ako bežná 156, a povesť už mal model pošramotenú dosť. Nehovoriac o dosť absurdnej cene s ktorou sa to auto predávalo a v neposlednom rade, že o tom že niečo také Alfa v ponuke má vedelo snáď len zopár nadšencov. Ináč k Seatu, ak by sa nechytil teraz (rozumej nezačal zarábať) hrozil by mu osud Lancie. Ono nejak tak podobne neslávne dopadla aj Altea XL FreeTrack (či ako sa to volalo). Kombinácia zaujímavá, ale marketing a cena to zabili pri konkurencii iných menej praktických SUV. Toto je posledná (aspoň tak to deklarovalo šéfstvo z Wolfsburgu) šanca, takže ak chcú ako značka prežiť musia robiť autá ktoré sa budú predávať v dostatočnom množstve a hlavne zarábať firme peniaze.
Ada je zase tady
až na ty trojúhelníkové světla, které působí poněkud teatrálně... :no: Jinak to docela ujde.

Jen mi vysvětlete, proč SEAT může mít čísla na tachometru a otáčkoměru normálně a Škoda ne? :no: :no:
Ozzman
Protože škodě to nedovolili, aby se tolik neprodávala, je to zásadní problém! >😒]
Ada je zase tady
Když se spleteš, napíšeš i pravdu :-!
fOE
Tak me subjektivni hodnoceni je ze to co u seatu funguje pri hrani se na sportovni notu absolutne selhava ve hre na horala. Oplastovani k jinak ostre strizenemu kabatu mi vubec, ale vubec nesedlo. Za me :no:
Octavia, Passat a hlavne mistr tohoto stylu A6 si jedou furt svoji ligu.
poterienko
Vadí ti, že Seat udělá ze sportovně střiženého modelu allroad, ale u A6 ti to nevadí, ačkoli A6 vypadá IMHO ještě více ostře a sportovně. Několikrát jsem viděl bílou A6 allroad a ačkoli je to na první pohled hezké auto, na ten druhý je to placka a chůdách, která je tak trochu přeplácaná.
fOE
A6 nevypada sportovne uz kvuli svym rozmerum. Muze byt strizena dynamicky ale 2t plechu a 5 metru delky ve me sportovni choutky nevyvolavaji. Naopak uz je to auto ktere po zvednuti, oplastovani pro me predstavuje ideal z obou svetu. Lehce vyssi stavba, lepsi pruchodnost na jedne strane (krasne nahradi vetsinu SUV) a pritom z velke casti zachovava aerodynamiku sedanu.
Ale vnimani designu je ciste subjektivni zalezitost, takze je klidne mozne ze se mnou nebude spousta lidi souhlasit 😉
radolaco
suhlas!
Nonsens
Tento oplastovaný olroud systém najlepšie vyzerá pri klasických karosériách (a6, passsat, octa) s horizontálnymi svetlami a minimom hier na karosérii. Dobre to bolo vidieť napr. na plastovej altei, na ktorej to s tým špicatým zobákom vyzeralo komicky a nie coolovo. Na novom leone to vyzerá lepšie, ale ak by mal kľudnejší predok, vyzeralo by to ešte lepšie.
kari.laz
Ještě by jsem doplnil Volvo XC70, které vypadá taky skvěle
Ada je zase tady
Až na ten hnusný digitální tachometr :no:
fOE
Pravdu mas, tomu to taky slusi a zaslouzilo si byt mnou zmineno nahore hned vedle A6.
pumpkin
Pozerám na netcarshow galériu nového prírastku do rodiny Leonov už štvrtý krát a neviem sa vynadívať. Klasický Leon v kombíku mi prišiel vzadu trochu ťažkopádny ale takto to pekne vyvážili. A interiér bez výhrad, od začiatku ho považujem za lepšie riešený ako v Golfe.
radolaco
Interier je oproti Golfu co sa tyka ergonomie lepsie rieseny (display je vyssie), ale vizualne je aspon ho ma pre mna Golf ovela vyssie.
Inak suhlasim s kolegom vyssie, ze allroad verzia mi akosi k tomuto Leonu nepasuje. A presne preto ze to ma byt trosku sportovo smrcnute auto. Na Octaviu to pasuje. Takisto aj A6 ci A4, lebo tie majutak nejak robustny a drsnacky vzhlad uz v zaklade. Ale Leon je taka sportova elegancia kde mi tie plasty ozaj nesedia...
webpaja
Ano, Golf má interiér pocitově na vyšší úrovni.
jossalito
Nejen pocitově, ale i prakticky. Sice Seat udělal obrovský skok v interiéru a já mu za to tleskám, ale pořád to reálně nestačí ani na škodovku...
pumpkin
A čím Leon v praktičnosti zaostáva za svojimi koncernovými kolegami?
3_diamanty
tak ono na netcarshow bude vyzerat dobre aj trabant.... asi je lepsie sa riadit realnejsimi fotkami a pockat si na nieco z realu.... ale nepochybne to bude pecka suhlas aj mne sa paci 😉

seat slape :yes: a leon dvojnasobne :yes:
pumpkin
Tým som len naznačoval že nemusím galériu na auto.cz
A stále som sa nedozvedel prečo si myslíš že Seat šlape, ale predpokladám že si len zovšeobecnil tvoj subjektívny názor na dizajn.
Petrko
"Motory se pak ve voze nacházejí hned čtyři, jeden benzinový v podobě osmnáctistovky TSI s výkonem 132 kW a tři naftové." Teda auto se dvěma motory jsem již viděl, ale se čtyřmi ještě ne. Zajdu kouknout k Seatu jak to tam nacpali . 😉
rohYpnol
Tohle si zaslouží opravdu excelentní trojitou poklonu s třemi vruty zakončenou ohňostrojem.

Kombinace 81 kW s haldexem :yes:
Výplně dveří čalouněné alcantarou :yes:
Design, který postrádá kýčovitost nové Octavie Scout :yes:
Jednoznačně čistší a mnohem propracovanější linie (např. se obejde bez malého bočního okénka v zadních dveřích, nárazníky bez kýčovitých atrap zbytečných prolisů a cetek...) :yes:
Full-LED jako bonus :yes😒br />
No a minimálně u nás celkem pravděpodobně i příznivější cena než Octavia Scout. Mírné rozčarování z podoby nové Octavie Scout vzalo za své. Proč řešit Octavii Scout, když tu máme bezchybný Leon 😜erience?

Seat, smekám :yes: :yes: :yes:
twistedTSD
...alespoň z fotek...K Leonu se mi "off road" verze prostě nehodí. Ale možná to bude v reálu lepší.
dolfi
Jako obvykle, jako by byly pozlacené? ;-\
genus
...proto bych s celkovým hodnocením počkal až na ní. Pokud to cenově na CZ trhu "nezvládnou", tak půjde jen o hezký kousek do virtuální "vitrínky" sběratelů zajímavých aut. Hezký je (i když se mi zdá, že s tou výškou to na promo fotkách přehnali), ale cena je pro české zákazníky priorita, a to si myslím že i pro ty, kteří třičtvrtě míče za auto klidně dají. Otázkou ovšem také je, jestli si zákazníci, kteří se pohybují v této cenové hladině, vůbec na značku SEAT vzpomenou a to zas bude muset zmáknout místní importér a jejich markeťák😊