Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Francie půjčí automobilkám dohromady 6,5 miliardy eur

Automobilky Renault a PSA Peugeot Citroën obdrží od francouzského státu po třech miliardách eur podpory v současné ekonomické krizi. Půl miliardy získá také filiálka Renault Trucks vyrábějící nákladní automobily.
Zpět na článek
Avatar - Ham.
9. 2. 2009 22:41
Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmysl po
já Vám půjčím, Vy mě zaměstnáte hladové krky, což jsou voliči kteří mě opět zvolí, prachy sedřu z těch budoucích voličů na daních a Vás budu řídit protože jste mi dlužni. Tak se tiše vytratilo normální podnikání a nastoupil socialismus se všemi důsledky, továrny vyrábí čím dál horší auta které nikdo nekupuje (i tomu pomůžeme dalším geniálním opatřením zvaným šrotovné), dotace se zvyšují, zásahy pokračují až jednoho dne zde máme socialistické podniky, rozežrané odboráře, politiky kteří ničemu nerozumí ale řídí zeměkouli a místo aut šmejdy. Tak mě napadá jestli ten šarlatán není spíš levý nebo pravý populista to by bylo pro Evropu dost blbé...
Rozbalit vlákno
10
9. 2. 2009 22:51
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
:yes:
9. 2. 2009 23:31
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Taky jim ty prachy můžeš rovnou dát, což se děje jinde ve světě. Tam o socialismu nemluvíš. Nebo je nech ať si každý vezme sám co chce, to zase bylo tady. Rozežraní odboráři jsou lidi, jestli ti to něco říká. Je fakt, že ty u klávisnice nepotřebuješ. Jako ve hře, párkrát zmáčkneš tlačítko a je po nich. Ještě si u toho zaspíve, kupředá levá, pravá, levá.... Hlavně, aby to bylo ideologicky čisté, přesně podle pouček. Svět čeká až povstaneš od kompu a začneš hlásat pravdu. Davy se pozvednou a bude ráj zemi. Bez politiků, odborářů,..... třeba ještě někoho doplníš.
Avatar - Ham.
9. 2. 2009 23:48
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Všimni si, že mluvím o pokračující pohádce, dotace velké trojce v US je stejná hloupost, o tom jsem psal v jiné diskuzi. Obě tyto cesty vedou pouze k prohlubování krize, hloupější a neschopní budou ještě hloupější a neschopnější místo aby byli zlikvidování a prostor se uvolnil pro schopné a prosperující. Dotace povedou k ještě větší krizi ale to pochopíš a Tobě podobní až ta ještě větší krize příjde. Rozežraní obdoráři v podání US nebo F jsou jeden z prvků který totálně podvazuje jakýkoliv zdravý rozvoj, (v US jsou to např. doživotní renty na které neschopné automobilky nevydělají ani náhodou a o to větší dotace žádají, to už se vyplatí vyhodit je z práce a platit jim podporu přímo od státu). Placení neexistující práce resp. neefektivity vždy vede k velmi hlubokým krizím, které v minulosti dokonce vedly ke světovým konfliktům. A co navrhuješ Ty? Vzhledem k pouhé kritice mého názoru bych odhadoval, že by jsi dotoval všechno a všechny a když by se Ti nedostávalo peněz tak bys postavil velkou tiskárnu a tam si nové peníze natiskl v dostatečném množství, inu také prozíravé řešení.
10. 2. 2009 00:00
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
To s těma penězma už vymysleli odboráři z Wall Streetu. Řešení je pokles životní úrovně.Jde jen o to jestli to lidi skousnou. Asi ne. Nebo pokračovat ve spotřebě na dluh. Nějaké snižování nákladů a růst produktivity nikam nevede. Je to tak dobré na export. Komu ale chceš pořád něco vozit, když všude budou šetřit. Jo když se nechá volnost, trh to vyřeší. Peníze jsou jen jedny. O co jeden zchudne o to druhý zbohatne. Je to tak v té poučce. V globalizovaném světě se to ale neodehraje mezi sousedy, ale mezi kontinenty. Třeba vyhrajeme.
Avatar - Ham.
10. 2. 2009 00:17
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Pokud se nebudeme chovat jako totální trotlové tak třeba vyhrajeme, pokud budeme chtít závodit v dotacích s US, F, DE atp. tak prohrajeme zcela určitě. Je lepší dát dotaci do Škody aby vyráběla 5 dnů v týdnu a dala lidem stejné příjmy jako v minulých letech? Já říkám, že nikoliv, je lepší nedávat dotace žádné (a dotací myslím cokoliv ať už by nějakého politika napadla přímá dotace do MB nebo nějaká nepřímá hámotina jako šrotovne atp.) a vyrábět 4 dny, 3 nebo i jeden den v týdnu protože dotace sice umožní vyrábět nějakou dobu pět dní v týdnu ale za cenu, že budeme mít místo jednoho problému problémy dva, auta budou neprodejná tak jako tak takže dotace dojdou a tisknout peníze znamená zadlužovat celý stát a ještě budeme mít plná parkoviště neprodejného šrotu. Vždy je lepší varianta nevyrobit a neprodat než vyrobit a neprodat.
10. 2. 2009 01:14
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Miluju tyhle vyznavace teoretickych poucek, milovniky kouricich rozvalin, kde se na hromadach mrtvol raduji polomrtvi vitezove, ze jsou to oni kdo zvitezili. No a pak prijdou ti chytrejsi, kteri v zavetri se vzajemnou pomoci v klidu preckali a ty polomrtve matohy - viteze, slupnou jako malinu. Muzeme byt "systemovi" a ridit se podle ucebnic ekonomie. Muzeme rict ze nedame ani korunu a o pul roku pozdeji zaplatime jeste vetsi penize na podporach v nezamestnanosti. A nebo muzeme pouzivat selsky rozum a se stejnymi penezi za 1)platit "nezamestnane" 2) soucasne za stejne penize udrzovat stroj v chodu na "pulplynu", pripraveny okamzite odstartovat. Jedina situace, ktera nas vsechny bude stat neskutecne penize je totiz, kdyz se stroj zastavi. Mimochodem ta pujcka vubec neznamena, ze budou delat 5 dni v tydnu na sklad. Spis naopak. Ty penize umozni preklenout dobu, kdy se vyrabet nebude.
Avatar - Ham.
10. 2. 2009 09:29
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Typický názor ve stylu odborových bosů, nikde žádné rozvaliny, o krizi si zatím všichni jenom povídají v hospodě, na internetu a sledují ji v teple u televize. Krize je když není co jíst, není kde bydlet, není čím zatopit. A k takové "skutečné" krizi může vést ochranářská politika dotací a historie to jen potvrzuje.
10. 2. 2009 10:07
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Máš sice ve všem pravdu, ale bohužel - pro drtivou většinu lidí je tohle nepřijatelné. I zde platí nimby-efekt, ať se šetři jinde, ať to "někdo" zaplatí, hlavně se to ale nesmí dotknout mně....státní úředník či odborářský boss ti to vysvětlí, což nakonec konstatuješ zcela správně sám. Problém dnešní doby je, že ti co skutečně produkují, jsou v drtivé menšině oproti těm, co na nich jenom parazitují a to nikdy nepřipustí, aby se tohle změnilo. Inženýr ve vývoji, mistr či dělník u pásu jsou na tom vždycky hůř než nejrůznější advisoři, poradci, specialisté, marketingoví a finanční manažeři se suitu dalších zcela neproduktivních individuí, kteří mají nejen vyšší platy a spoustu výhod oproti té první skupině, ale nemají ani žádnou zodpovědnost a ještě spotřebovávají sekundárně další obrovské prostředky. Nesmyslé cestování ve stylu rána Bahrajn, odpoledne Honkong, hotely, taxíky, letadla, mobily....dokud někdo nesáhne to téhle partičky, dobře nebude. Situace, kdy firma vyrábějící třeba spotřební elektrotechniku platí PR žvanílkům za sledování, korigování a ovlivňování médií desetkrát tolik, co montérům u pásu je sekundárně také příčinou krize....
10. 2. 2009 11:32
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Pokud to majitelům nebo akcionářům nevadí, můžou si ti advisoři, manageři a jiní * pro mě za mě jezdit do Honolulu každý týden. Tato neefektivita je problémem soukromého investora a jsou to jeho peníze. Problém je, když přes státní dotace začnu ty výlety platit já ze svých daní. Takže dotace žádné,je třeba oddělit zrno od plev. Horečka není taky pro tělo vždycky špatná. Krize k zdravému kapitalismu patří stejně jako konjunktura. Střídají se. V krizi podniky krachuji a v konjukuře vznikají. Tak co pořád řešit. Dežo podporu dostane tak jako tak.
Avatar - Falco
11. 2. 2009 06:48
Re: Pohádka o tom jak politici likvidují automobilový průmys
Pravda :yes: