Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione: Rudé italské „Evo“ (video)

23 komentářů

Arese
Alfa 75 je opravdový skvost, jehož cena už bude jen růst (ano, s částečně s vrtošivou technikou, to ale na věci nic nemění). Díky za prima článek. Každému automobilovému fandovi doporučuji, aby se alespoň jednou s nějakou zachovalou 75 pokusil projet, určitě to stojí za to a je to nezapomenutelný zážitek (zejména s 3,0 V6, ale i čtyřválce jsou super)! 😄 😄 😄 :yes: :yes: :yes:
Snad se toho 24. června konečně dočkáme pravověrné nástupkyně 😉 😉 😉 :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Ja Prvni 123
Nedá mi to😒br /> co na ní bylo tak vrtošivého? Teda kromě hardy spojek.. ty praskaly, to je fakt...
😉

A můj osobní názor je, že 2,5 litr byl na jízdu mnohem příjemnější, než třílitr! Byl akorát těžkej, akorát výkonnej... prostě paráda.
Dodnes si nemůžu odpustit, že jsem svoje "Milano" s tímhle motorem prodal, když jsem na železničním přejezdu utrhnul olejovou vanu i s čerpadlem a "parožím" výfuku... ale ta oprava nebyla tak složitá, jen se mi do toho nechtělo.
Dneska by to byl poklad.
Černá s okrouvou kůží vevnitř... na sedadlech alcantra...

Smutná - ale hezká vzpomínka!
Díky za ni.
😄
moreczech
To by mě na tvém místě štvalo do konce života....
habanero1
Krása. Ale náhradní díly bych shánět nechtěl 😄
gtv6
Nejlepší na tom jsou ty 15" magneisiový campagnolla co váží 5 kilo.
KubikCv
Pan Dragoun je zárukou fajn článku...škoda že píše jen o youngtimerech
Auto CZ
Uzasne auto, vymenil by som akekolvek sucasne auto za minimalne zvezenie sa na alfe 75 3.0 V6, nieco vynimocne z pohladu dizajnu, jazdy, nadcasovosti, ... Auto, ktore vyvolava aj po 30 rokoch velmi silne emocie 😄
MariAchi
...jedna z těch Alf, kvůli kterým se vždy při nějakém velkohubém účetního prohlášení v skrytu duše modlím, aby to opravdu vyšlo. Vždy, když se řekne "italské auto" představím si právě pětasedmu. Dělo navždy! :yes: :yes: :yes:
Dinar
Ano 75 je poslední pravá alfa, podvozek, motor, ale první hnusná krabice, aspoň pro mně. Alfa 90 nebyla tak úspěšná, ale přestože taky hranatá, pořád designově alfa, 75 je už takový předvoj fiat "kostka" designu přelomu 80/90 let. A to turbo na obrázku je kvůli tomu plastovému olepení nevkusné extrémně. 😲
MariAchi
To je, navíc ještě k tomu ta červená kola... Ale to byla ta doba, vzpomeň jak vypadal v té době třeba Countach, ta nevkusná brutalita se u některých aut prostě nosila.
zlysoused
Když vidím AR75, tak si vždycky vzpomenu na seriál Chobotnice.
CUORE SPORTIVO
Kde jsou ty časy. Lancia v koncích a Alfa pouze přežívá tak nezbývá nic jiného, než se koukat na tyhle starý italský dnes už klasiky. Proc to Fiat celý tak pos....? Automobilky s takovou historii. Je mi z toho smutno. Ještě že na mě zbyla delta hf turbo a tu si budu hýčkat do skonání věků.
KubikCv
a co tohle? na prodej v ČR 😄 [odkaz]
CUORE SPORTIVO
No už jsem na ni koukal, ale to bych musel prodat barák...
CUORE SPORTIVO
Kde jsou ty časy. Lancia v koncích a Alfa pouze přežívá tak nezbývá nic jiného, než se koukat na tyhle starý italský dnes už klasiky. Proc to Fiat celý tak pos....? Automobilky s takovou historii. Je mi z toho smutno. Ještě že na mě zbyla delta hf turbo a tu si budu hýčkat do skonání věků.
free78
podle mne to pos... nejen Fiat. I kdyby nakrásně někdo chtěl vyrábět lehké, sportovní, výkonné, krásné auta, tak to EU nepovolí.
Emise CO2, bezpečnost, atd.
Svoboda není, dobře už bylo.
CUORE SPORTIVO
Já to myslím všeobecně. Není to jen o sportacich, ale o celé značce. U Lancie to skončilo u Kappy možná Lybry. Ty už nebyli takové jako měli byt ale ještě se relativně prodávali. Poslední Delta o te ani nemluvim. Alfa od 156ky taky bída. 4C je nezachrani. Jsem zvedavej na Julii.
gtv6
Italští komunisti a pokus o industrializaci jihu itálie, e😜eriment se jmenoval Alfasud.
free78
Podle mne dneska není moc šance koupit si dostupný sporťák u něhož by řízení byla radost. Auta kvůli plnení bezpečnostních předpisů ohromě ztěžkla, aby se to trošku hejbalo je potřeba výkonné (= tím i velmi drahé) motory. To že těžké auto nebude moc sedět při jízdě zatáčkou je další bonus. Když už někdo dneska udělá zábavnej sporťák jako třeba Renault Clio (nevím to bližší označení), Fabia RS, Polo GT, tak výsledná cena je brutální. Nemá to asi východisko. Nebo jo?
gtv6
350Z
moreczech
Tak při vší úctě k autoru tohoto článku, který patří k těm lepším tohoto plátku, nemyslím si, že by byl kolegou >😁
beibej
Je mi líto, ale první dojem je takovej. Zapadlý kola, nalepený neslícovaný bodykit. :no: Prostě hrůza design. Víc než žádanej youngtimer to působí jako starej krám.
moan78
mam respekt voči starym charakterným autám, ale v tomto musím úplne súhlasiť. Ten bodykit je skorej naškodu.