Videa
Krása. Ale náhradní díly bych shánět nechtěl 😄
Uzasne auto, vymenil by som akekolvek sucasne auto za minimalne zvezenie sa na alfe 75 3.0 V6, nieco vynimocne z pohladu dizajnu, jazdy, nadcasovosti, ... Auto, ktore vyvolava aj po 30 rokoch velmi silne emocie 😄
...jedna z těch Alf, kvůli kterým se vždy při nějakém velkohubém účetního prohlášení v skrytu duše modlím, aby to opravdu vyšlo. Vždy, když se řekne "italské auto" představím si právě pětasedmu. Dělo navždy! :yes: :yes: :yes:
Ano 75 je poslední pravá alfa, podvozek, motor, ale první hnusná krabice, aspoň pro mně. Alfa 90 nebyla tak úspěšná, ale přestože taky hranatá, pořád designově alfa, 75 je už takový předvoj fiat "kostka" designu přelomu 80/90 let. A to turbo na obrázku je kvůli tomu plastovému olepení nevkusné extrémně. 😲
Kde jsou ty časy. Lancia v koncích a Alfa pouze přežívá tak nezbývá nic jiného, než se koukat na tyhle starý italský dnes už klasiky. Proc to Fiat celý tak pos....? Automobilky s takovou historii. Je mi z toho smutno. Ještě že na mě zbyla delta hf turbo a tu si budu hýčkat do skonání věků.
Kde jsou ty časy. Lancia v koncích a Alfa pouze přežívá tak nezbývá nic jiného, než se koukat na tyhle starý italský dnes už klasiky. Proc to Fiat celý tak pos....? Automobilky s takovou historii. Je mi z toho smutno. Ještě že na mě zbyla delta hf turbo a tu si budu hýčkat do skonání věků.
podle mne to pos... nejen Fiat. I kdyby nakrásně někdo chtěl vyrábět lehké, sportovní, výkonné, krásné auta, tak to EU nepovolí.
Emise CO2, bezpečnost, atd.
Svoboda není, dobře už bylo.
Emise CO2, bezpečnost, atd.
Svoboda není, dobře už bylo.
Podle mne dneska není moc šance koupit si dostupný sporťák u něhož by řízení byla radost. Auta kvůli plnení bezpečnostních předpisů ohromě ztěžkla, aby se to trošku hejbalo je potřeba výkonné (= tím i velmi drahé) motory. To že těžké auto nebude moc sedět při jízdě zatáčkou je další bonus. Když už někdo dneska udělá zábavnej sporťák jako třeba Renault Clio (nevím to bližší označení), Fabia RS, Polo GT, tak výsledná cena je brutální. Nemá to asi východisko. Nebo jo?
Tak při vší úctě k autoru tohoto článku, který patří k těm lepším tohoto plátku, nemyslím si, že by byl kolegou >😁
Je mi líto, ale první dojem je takovej. Zapadlý kola, nalepený neslícovaný bodykit. :no: Prostě hrůza design. Víc než žádanej youngtimer to působí jako starej krám.
Snad se toho 24. června konečně dočkáme pravověrné nástupkyně 😉 😉 😉 :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
😉
A můj osobní názor je, že 2,5 litr byl na jízdu mnohem příjemnější, než třílitr! Byl akorát těžkej, akorát výkonnej... prostě paráda.
Dodnes si nemůžu odpustit, že jsem svoje "Milano" s tímhle motorem prodal, když jsem na železničním přejezdu utrhnul olejovou vanu i s čerpadlem a "parožím" výfuku... ale ta oprava nebyla tak složitá, jen se mi do toho nechtělo.
Dneska by to byl poklad.
Černá s okrouvou kůží vevnitř... na sedadlech alcantra...
Smutná - ale hezká vzpomínka!
Díky za ni.
😄