Videa
Díky za nádhernou vzpomínku na tohoto nezapomenutelnou italskou dračici! 😄 :yes: Doufejme, že nová Giulia na ní důstojně naváže 😄 😄 😄 :yes: :yes: :yes:
je jezká, takže odpusím i drobnou nepřesnost - uspořádání nebylo "klasické", ale "transaxle"... to jest hnací hřídel má otáčky motoru.
To taky bylo jediné citlivé místo - gumokovové hardy spojky. Jinak nebyla o nic "vrtošivější", než ostatní auta té doby.
Na Alfě 90 ( to jest 75 ve větším kabátě) jsem najel 386 tisíc km.. a pak ji prodal plně pojízdnou. Minimálně tři roky pak ještě normálně jezdila.. než jsem ji ztratil z dohledu.
Po Brně.
😉
To taky bylo jediné citlivé místo - gumokovové hardy spojky. Jinak nebyla o nic "vrtošivější", než ostatní auta té doby.
Na Alfě 90 ( to jest 75 ve větším kabátě) jsem najel 386 tisíc km.. a pak ji prodal plně pojízdnou. Minimálně tři roky pak ještě normálně jezdila.. než jsem ji ztratil z dohledu.
Po Brně.
😉
Na transaxle hridel se prodaval kit, kde byla hridel zapouzdrena a ty dementni spojky nahrazeny mnohem lepsim resenim, neznam presne detaily, ale v Italii se to porad da sehnat. Udajne to bylo vyvinuto primo Alfou pro SZ, a vsichni mi znami, kteri maji bud SZ, nebo 75 toto na autech maji.
Mesiac som majiteľom 2.0 T.S., priznávam že 6C by som tam hodne chcel, ale aj tak stále neprestávam žasnúť nad tým ako je to auto úžasné...
Původní TwinSpark se nemá za co stydět... to až první fiatí derivace pokazila pověst.
Jede jako vítr.. a navíc vydrží. Mám ho ve 164.. a při generálce měl 600.000km...
😉
Jede jako vítr.. a navíc vydrží. Mám ho ve 164.. a při generálce měl 600.000km...
😉
Ja som s ním extrémne spokojný..je výborný a papá mi s ním kombinovane 7 litrov čo je úžasné...len už teraz po takej dobe viem, že to auto ako také by zvládlo viac...ale zasa sa tým nižším výkonom šetrí takže to je len také to, že chce človek to čo zrovna nemá 😄 Ale opakujem ten motor je skvelý, sila mu nechýba ma krásny charakter a ako píšeš je spoľahlivý....
Zkoušel jsem obojí.. a 2,5 je fakt lepší.
😉
Jinak ta 75 s tim 3,0 24v skoncila v Polsku, ten typek, co ji koupil ji ma dodnes, je to bud predseda, neboo nejaky cinitel v polskem AR klubu a vymazlil ji do neskutecne podoby... Nekde na polskem webu je k nalezeni i s fotkama.
Tak v tom sprintu to tedy bylo ( jestli to byla 24v) asi mezi volantem a sedačkou. >😁