Ekonomika
2 miliony tříválců 1.0 TSI. Wow. To mohou rovnou začít vyrábět motorizované saně, kkti kdo si to koupí fakt.
Nazor muzes mit, jaky chces. Ten ti nikdo nebere.
Ale, proc kritizujes kupujici uz dopredu? Treba jsou pracujici, kterym foukany trihrnek vyhovuje...
Ale, proc kritizujes kupujici uz dopredu? Treba jsou pracujici, kterym foukany trihrnek vyhovuje...
No, jestli jsou pracující nebo nepracující je úplně jedno. Můj cíl byl se na to podívat z komického úhlu 😄
Tříhrnek s klimatizací bez výbavy za 410 tisíc, to je fakt bomba.
Tříhrnek s klimatizací bez výbavy za 410 tisíc, to je fakt bomba.
VW Group - a samozdrejme take Skodovka jako dcera - maji obrovsky problem - 22 mld. USD.
VW musi utratit v jen USA - zatim - 22 mld. USD. To skutecne nejsou male penize a nedke je musi sehnat a barevnymi tiskarnami v kancelarich ve Wolfsburgu to neudela.
Takze tyhle obrovsky penize zaplati😒br />
1. zakaznici
2. dodavatele
3. zamestnanci
... no a proto ty trihrnky a urcite pribudou dalsi "speciality".
Pruser panu ve Vlkohrade budou sanovat vsichni, jen ne pani z Vlkohradu.
VW musi utratit v jen USA - zatim - 22 mld. USD. To skutecne nejsou male penize a nedke je musi sehnat a barevnymi tiskarnami v kancelarich ve Wolfsburgu to neudela.
Takze tyhle obrovsky penize zaplati😒br />
1. zakaznici
2. dodavatele
3. zamestnanci
... no a proto ty trihrnky a urcite pribudou dalsi "speciality".
Pruser panu ve Vlkohrade budou sanovat vsichni, jen ne pani z Vlkohradu.
podle těch motorizací..nevim nevim. Jednou mi půjčili fabii 1,2 HTP a na předjetí kamionu jste potřeboval nejprve nabrat rychlost a pak tak kilometrový úsek, aby jste ho předjeli. Měl jsem i Rapida s 1,0 TSI a obdivuji lidi, co za to ty prachy dají, dle mého je to jak převlečená 105L...
1.2 HTP se už nedělá a předjíždí se s ním asi tak, jak je u 60-koňových aut běžné. Rapid 1.0 TSI se nedělal nikdy.
Uz je pozde, po vecernicku.
Novodoby rapid svisti i s motorem 1.2 tsi docela slusne.
Starsi verze se vyrabely s 1.2 MPI (55kW), coz asi pisatel testoval.
Novodoby rapid svisti i s motorem 1.2 tsi docela slusne.
Starsi verze se vyrabely s 1.2 MPI (55kW), coz asi pisatel testoval.
Že by se škodovka vzhlédla ve svém daleko větším sousedovi? Ten ale dnes prodává cca 5 milionů aut ročně a jako koncern cca 8 milionů. V roce 2025 to bude kolik,16 - 20 milionů? >😁
četl jsem někde, že příliš dlouhý pobyt na
takze postavit tri novy fabriky na zeleny louce? to tezko. ted jim ubyde prodej v GB a v USA si ani neskrtnou. leda utlumit SEAT a bouchat ty hnoje tam. jenze se spanelama?
Našel jsem "first ride" video ze zahraničí, kde se zaměřují na jednu z nových výbav pro budoucí generace. "Driver image assist". Zajímavý prvek výbavy, který se k majitelům škodovek hodí.
[odkaz]
[odkaz]
Každopádně trend je jasný a znamená konec automobilismu tak, jak jej známe. Blíží se doba, kdy kvůli regulaci všeho a všech bude automobil jen službou pro bohaté, zatímco chudým bude přikázáno jezdit MHD...
Zkrátka je třeba občana dostat do té pozice, aby byl oškubán jak husa na svatého martina. Hlavně, aby se obří společnosti a na stát přisáté pijavice dostaly ke svému... 8-s 8-s
No, za mě jsem přesvědčený, že do tohoto stavu se společnost už nedostane, protože EU půjde tam, kam patří... tedy do * :-!
Ještě nedávno vzduchem zněla ambice na největšího producenta aut v roce 2018.
Ohledně budoucího vývoje bych nebyl tak pesimistický. Na podzim budou volby a je to v našich rukou. Kdo se dívá dopředu a myslí na budoucnost svých blízkých, ví již nyní, komu dá svůj hlas.
Nebo ty myslíš že někdo prorazí dominantní levicový trio ANO, ČSSD, KSČM? 😉
Zajímavý jak lidem nevadí další a další průsery podvody a krádeže agenta Bureše [odkaz]
No ani Sobotky [odkaz] [odkaz] 😄
Nezbývá než doufat že nebude až tak zle. Že by ze dne na den procitl průměrný volič, v to moc nevěřím.
To jediný co máš za pozitivní bohužel vůbec ale vůbec pozitivní neni. Prostě úmyslně utratil o 118 miliard míň než rok předtim = přebytek + 60 neni žádná sláva. Radši bych kdyby se třeba stavěla konečně JV a SZ část pražskýho okruhu atp. = než ukazovat že sem je neutratil a dělat z toho plus
Plus se to pěkně sešlo že z EU přišlo o desítky miliard navíc = to je plus pro ministryni Šlechtovou, to nemá co dělat s Ministerstvem financí
Je to asi jako bys loni dostal bonusy navíc a trochu se ti zved i plat = ale zatimco dřív si každej rok trochu vrazil do bytu nebo domu loni ses na to vykašlal = zůstalo ti víc 😉
Ale na Bohouškovi se shodnem a to i se Zemanem = nejhorší ministr financí v našich dějinách >😒]
Bude zle = minimálně ještě jedno ultralevicový období s exkomoušema ve Sněmovně, Senátu i vládě máme před sebou. Doufám že ne dvě >😁
Jedinou skutečnou volbou je revoluce. Jenže český národ revoluce není schopen :-!
Třeba po zkušebnim projektu VV opravdový zlo ANO 😄
Třeba poslední volby v USA myslim docela dost změněj >😒]
Jen potom budeš opravdu svobodný. :-!
Moje zkušenost se zaměstnanci (čest výjimkám) je taková, že by sice chtěli dvakrát tolik, když dvakrát tolik vydělá firma, ale naopak si vůbec nedovedou představit, že by dostali polovinu, když firma vydělá jen polovinu, nebo nic, když firma zrovna nevydělá nic.
napriklad nikdy jsem nepochopil ten stupidni cil koncernu vw byt nejvetsim vyrobcem aut na svete. koho to tak asi muze motivovat??? a k cemu???
Ale to je tak všechno co s tim naděláme. Fakt nejsem fanda škodov ky a už vůbec ne těchle megalomanskejch plánů = přesto považuju privatizaci Škodovky Volkswagenem za jednu z nejlepší a velká škoda že takhle stát neprodal i dalších 1000 největších firem
Ty plány že 2 miliony ročně bude chrlit Škodovka a Audi a já nevim kdo = to je pro mě důvod koukat se po jinejch značkách. Naštěstí takový furt eště sou
Prospět to může spíš tomu, co je dnes nezaměstnaný doma a zítra tu práci ve dvakrát větší automobilce bude mít... ani to ale není hlavní cíl.
co se tyce karierniho postupu jistych kadru, tak tady mas samozrejme pravdu, ze jiste patro zamestnancu dostane sanci v ramci firmy povysit. je urcite tahle vize oslovuje. na druhou stranu vice se mi v pripade potreby karierniho rustu osvedcilo firmu zmenit. cimz bych zase poukazal na to, ze z globalniho hledisko je to uplne jedno, kdo ten milion aut proda.
pak bych jeste rad vzal prognozy prodeje vsech automobilek (treba na ten rok 2025) a v roce 2025 bych konfrontoval s realitou. pravdepodobne realitu znacne prestreli uplne vsichni.
Ale znovu a už naposled - o dělníka nejde. On je prostředek, ne cíl. Firma tu není od toho, aby sloužila dělnické třídě, tenhle model už je překonaný. Firma je tu od toho, aby vydělávala peníze majitelům.
jinak mluvis-li o lokalni vyhode pro cr oproti koreji (napriklad), tak to asi jo, to je asi ta lokalni vyhoda, ktera z toho muze vyplynout, ale spise si myslim, ze zamestnanci se na tuhle taskarici (2 miliony aut) budou rekrutovat ve filialkach mimo cr. tady je trh prace prakticky vycerpany.
Asi proto děláš to, co děláš...