Novinky
200kč na dovolené,která stojí 10-20-30 000 kč,tak to opravdu už má cenu řešit jestil nejet přes okrsky...bože..kdo ty články objednává a kdo je cílovka
Celkove naklady na ruzne dalnicni poplatky, bez paliva, z Prahy do Trogirou na tydenni dovolenou jsou pres 3 000 CZK - coz neni urcite malo, protoze to je nejakych 10 - 20 % celkovych nakaldu na pobyt. Tak se odiraji "vitani" turiste, kteri prinaseji penize.
Ja v tom vidim slusny regulacni potencial, proste neni to nafukovaci zeme, maji prebytek turistu, tak at plati. Funguje to vsude a se vsim viz treba ceny skodovek na ceskem trhu.
Urcite, ale mne by zajimalo, jak je to s Chorvaty, ja si neumim predstavit, ze by platili jako cizinci, to by bylo pro ne preci strasne drahe. Pri rocnim probehu 40 tis. km, z toho 20 tis. na dalnici, to vychazi na 40 tis. CZK za rok. To prece neni mozne. Na jejich webu jsem nic nenasel.
letos v kvetnu cesty Praha - Trogir na 1 tyden pobytu na mori.
Nafta 5 000 CZK, rozlicne poplatky za dalnice a tunely - 2 700 CZK !!! A to jsme z Karlovace jeli po stare navstivit Plitvice a usetrili tak dalsich cca. 500 CZK za dalnicni poplatky, jinak by to bylo 3 200 CZK !!!.
Zejmena Slovinci a Chorvati uz nevi, jak by turisty jeste vice odirali. Divil bych se, kdyby sami platili tolik, jako turiste - tedy nejake 2 CZK za 1 km dalnice.
Ceny nafty - to by mne zajimalo, kde se da v Rakousku koupit nafta za 27 CZK nebo v Chorvatsku za 30 CZK (nemyslim zvyhodnena do lode).
Nafta 5 000 CZK, rozlicne poplatky za dalnice a tunely - 2 700 CZK !!! A to jsme z Karlovace jeli po stare navstivit Plitvice a usetrili tak dalsich cca. 500 CZK za dalnicni poplatky, jinak by to bylo 3 200 CZK !!!.
Zejmena Slovinci a Chorvati uz nevi, jak by turisty jeste vice odirali. Divil bych se, kdyby sami platili tolik, jako turiste - tedy nejake 2 CZK za 1 km dalnice.
Ceny nafty - to by mne zajimalo, kde se da v Rakousku koupit nafta za 27 CZK nebo v Chorvatsku za 30 CZK (nemyslim zvyhodnena do lode).
Somewhere ti vysvětlí, že to jsou zanedbatelné náklady a jednou za rok to přece bez problémů zaplatíš >😁
Ve Villachu jsem loni bral asi za 1,09Euro takže to by mohlo být těch 27,- a když je v ČR letos cena +- stejná tak tam bude asi taky. Chorvatsko nevím tam jsem nebyl
Ve Villachu jsem loni bral asi za 1,09Euro takže to by mohlo být těch 27,- a když je v ČR letos cena +- stejná tak tam bude asi taky. Chorvatsko nevím tam jsem nebyl
Ok, takze 8 200,- na auto, 4 lidi, naklad na jednoho 2050,-. Autobusem by to stala - zpatecka minimalne 1000,- (beru student agency, flixbus a dalsi) s neporovnatelnym komfortem, letecky by to bylo take mnohem vice (od 3000,- s Wizzair z Katowic) - s tim, ze ve Splitu by bylo treba zajistovat MHD anebo pujceni auto do cilovky.
5+10=15
Ale hlavne že máš arogantné zelené rečičky.