S novou microu zkusenosti nemam, ale mel jsem jeji predchudkyni a byl jsem max. spokojenej. Byla to takova motokara, paradne sedela. Mel jsem 1l motor a takova fabia 1.2 htp se stim nemohla srovnat ( svoje delala take hmotnost ). Proste zivy auticko s velkym vnitrnim prostorem a naprosto zadnym problemem ( made in japan ). Dvakrat jsem s ni jel do chorvatska 2300 km tam i zpet, po dalnici porad 150 a motor slapal jak hodinky. Jestli partnerstvi s renaultem nissanu prospelo, nevim. Nicmene se rika, ze nissany z anglie uz nejsou to co driv.
Pred prvni serviskou (v 15000km - zhruba po 4mesicich) jsem nahlasil, ze jde spatne radit a tlacitko u radia ma odlouplej lak u hlasitosti coz by se nemelo u novyho auta stat. S autem se projeli, rekli, ze prevodovka je fpoho a tlacitko je proste opotrebeny...po 4mesicich pouzivani!!!! Dobre presel sem to.
Dalsi serviska (30000km) znovu rikam, ze to razeni je spatny a nevim jak to bude v zime az to bude tuhy (auto koupeno v breznu). Zase se udelala jen serviska a prevodovka je pry naprosto v poradku.
Nemel sem naladu a proto sem auto odvezl do hradce na servisku ve 45tis km. Hmm..do protokolu o prevzeti napsali castku 8000,-. Zeptal sem se co to jako ma byt, kdyz mala serviska stoji do 4000,-. "Mno my tam mozna neco budeme menit tak to je rezerva" Nastvany sem zavolal do Nissanu v Koline, kde mi zdelili, ze u nich to stoji 3251,-. Sice je to z ruky, ale dobre...spokojenost, ale prevodovka by se mela menit v servise, kde bylo koupeno. Bohuzel.
Dalsi serviska to samy...prevodovka v poradku (60tis km). Auto sem si prevzal, ale na jare byl jeste obcas k ranu prizemni mrazik a tak kdyz sem jel z moravy nechal sem auto pred autoprodejem pres noc. Rano sem prisel a technikovi uz bylo jasny, ze ho ceka projizdka. Nasednul a radil nahoru az na petku a povida "co je, vzdyt rikam, ze je to v poradku" Na to sem mu odpovedel at to zkusi i dolu bez meziplynu. Ctyrku dal, trojku pres zuby, ze se zacal omlouvat a dvojku jen na podruhy s meziplynem. Zastavil a chtel se otocit 😊)) Dvakrat vyslapnul spojku aby dal zpatecku. Uznal a omluvil se, ze rok neveril....
Jenomze tim to nezkoncilo. Na dotaz zda s vymenou prevodovky maji zkusenosti sem dostal uzemnujici odpove😜 "budeme se to na vasem aute ucit. pokud to pujde nejak opravit opravime, jinak posleme do nissanu aby poslali novou". Rikam, ze je to v zaruce a mam narok na nahradni vuz, odpove😜 "nas servis to nenabizi"
Abych to ukoncil. Posledni serviska v 90tis km pred tydnem v Koline byla o 5000,- levnejsi nez v Pardubicich a jeste sem zdarma dostal nahradni vuz!
Dodatek: stresni nosic thule na micru v pardubich: 5500,- s dph a v koline za 3900,- s dph.....takze asi tak panove a damy.
Doufam, ze se vam tato zkusenost pomuze a vezte, ze nova auta sou dobra a zaruka je fajn, ale zalezi na "prijimacim technikovi" jestli uzna nebo neuzna reklamaci v zaruce.