0
napiste mi Vase skusenosti s benzinovým morotom 1,6 VW :idea:
Ono by to chtělo trochu upřesnit. VW dělal a dělá spostu typů 1.6.
Např. 1.6 55kW, 74kW, 75kW, 1.6 16V 77kW, 92kW,
1.6FSI 85kW.................. :!:
Např. 1.6 55kW, 74kW, 75kW, 1.6 16V 77kW, 92kW,
1.6FSI 85kW.................. :!:
myslem som na motor VW co montovali do IV Golfa, myslim ze to bol 1,6 - 74kW
No, do IV golfa se daval 1.6 (74kw), 1.6 16v (77kw), 1.6 FSI (myslim 81kw). Podle vseho by mel byt nejlepsi ten 1.6 16v. To FSIcko se mi nezdalo byt lepsi, ani co se dynamiky tyce (navic u nas se myslim ani neprodavalo...). 16v ma i mensi spotrebu nez oba zbyle motory, ale rozdily tam zase nejsou nijak zavratne.
aky je rozdiel v spotrebe pripadne vo vykone ( 74 vs 16 V ) a od ktoreho roku sa vyrabal ten 16V? do Octavii sa daval ten 74kW motor ako do GOlfov ? oplati sa kupit 1,6 alebo staci 1,4?
Mezi oběma šestnáctkami je rozdíl celkem zanedbatelný, tj. 3kW.
1.6 16V 77kW má díky své víceventilové technice sportovnější průběh výkonu - lepší výkonovou špičku. 1.6 8V 74kW má zase lepší zátah odspoda - záleží co ti více vyhovuje.
1.4 55kW bych do Golfa IV neviděl jako dobrou motorizaci. Musí s ním mít hodně práce. I když zase záleží na povaze řidiče..................... 😄
A spotřeba? Ta se mezi uvedenými motory prakticky lišit nebude.
Něco kolem 7,5l/100km.
1.6 16V 77kW má díky své víceventilové technice sportovnější průběh výkonu - lepší výkonovou špičku. 1.6 8V 74kW má zase lepší zátah odspoda - záleží co ti více vyhovuje.
1.4 55kW bych do Golfa IV neviděl jako dobrou motorizaci. Musí s ním mít hodně práce. I když zase záleží na povaze řidiče..................... 😄
A spotřeba? Ta se mezi uvedenými motory prakticky lišit nebude.
Něco kolem 7,5l/100km.
Rozhodně nejlepší je 1,6FSI, výkon 85kw je výborný 155N.m je taky v poho. Navíc se vyznačuje příznivou spotřebou. Naopak 8V motory nic extra- nerady vysoké otáčky a vyšší spotřeba. 1,6 16V/77kw je taky dobrej, jel jsem s ním v Roomsteru a docela slušně to upalovalo, rozhodně líp než 1,9TDI. Jo a když jsme u motorů, máte někdo zkušenosti s motorem 2,0 MPI 8Vnapř. fabie, superb, jedničková oktávka..., jak jezdí, spolehlivost, spotřeba, výkony.. :idea:
do Oktavie I sa motovala aj ta 16V verzia :shock: - to som netusil - tak tu asi mame prave v nasom v sluzobnom aute - vzdy nam bolo divne, ze vsetky firemne oktavie "netahaju" a nechce sa im do otacok a len tato jedna ide celkom slusne a naviac ma pri rovnakej trase aj nizsiu priemernu spotrebu o cca 0,3 az 0,5l/100km :idea:
no tak teraz pozeram, ze v tecnicaku od Oktavie ani zmienka o 16V ci 8V ale zato tam je udaj o vykone 75kW :shock: tak to uz by bola 4.-ta 1.6-ka do diskusie(74kW 8V, 77kW 16V, 88kW FSI a teraz aj 75kW ??V)... :roll: ...co to tam mame vlastne za motor :?: :😉 je evodentne zivsi aj ma mensiu spotrebu ako ostatne co maju uvedene v technicaku 74kW 8V
Pro tazatele mé dojmy z daného motoru Oct.01: Pocitově na úrovni osmnáctistovky, ideální motor pro "tupé" řidiče zvykle jezdit s atmosférickými diesely - dobrý tah odspoda, je zbytečné snažit se ho vytáčet, nevyniká ani tichostí, ani spotřebou, patří do velké skupiny koncernových motorů se špatně řešeným odvětáním klikové skříně, což v případě krátkých projížděk vede k rychlé degradaci olejové náplně vodním kondenzátem a v za větších mrazů hrozí blokace síta olejového čerpadla ledem a tím i totálka motoru.
to Mitsi: Nedávno jsem řídil asi 200 km v Suberbu s 2.0 MPI a nebylo to až tak zlý. Žádnej dravec, pro poklidnou jízdu ale dostačující. Odhlučnění docela O.K. Pomineme-li, že jsou moderní dvoulitry dneska někde jinde, jelo se s tim překvapivě dobře.
Stejnej motor měl švagr ve starym Passatu. Najezdil na tom půl miliónu km, skoro každý den jezdil z a do práce 5 km a to i v zimě v drsných norských mrazech a nic mu na tom nekleklo (teda za tu dobu mu kleklo kde co, ale nic na motoru). Asi záleží na kusu.
Stejnej motor měl švagr ve starym Passatu. Najezdil na tom půl miliónu km, skoro každý den jezdil z a do práce 5 km a to i v zimě v drsných norských mrazech a nic mu na tom nekleklo (teda za tu dobu mu kleklo kde co, ale nic na motoru). Asi záleží na kusu.
16V verze motoru 1.6 se do OI NIKDY nemontovala. Poute 1.6 8V nejdříve se 74kW a později po úpravě s 75kW. :!:
Motor 75kW je oproti 74kW živější, protože má upravené sání - proměnné nastavování délky sání. Má lepší průběh toč. momentu a taky o 0,5l/100km nižší spotřebu. Jinak je to pořád jenom 8 ventil.
to Peet:
Motor 1,6 74kW má také sání s variabilní délkou sacího potrubí. Rozdíl je v chlazení - 75kW má elektronicky regulované chlazení motoru. Při menším zatížení motor pracuje s vyšší teplotou chladicí kapaliny a tím pádem dosahuje vyšší účinnosti.
Motor 1,6 74kW má také sání s variabilní délkou sacího potrubí. Rozdíl je v chlazení - 75kW má elektronicky regulované chlazení motoru. Při menším zatížení motor pracuje s vyšší teplotou chladicí kapaliny a tím pádem dosahuje vyšší účinnosti.
od ktoreho rolu sa montuju do GOlfov motori 1,6 FSI ?
ked si chcem vybrat GOLF 1,6 z rocnikov 1999-2001 boli tam na vyber nejake moznosti ci bol len zakladny 74kW motor?
Já ještě k motorům vw: našel jsem časopis z Německa z roku 1987, tam je 2,0 s jednobodovým vstřikem, ale 5-TI VÁLEC !!!??? :shock: (1994ccm) = přilepenej válec z 1,6 (1595ccm), mám to spočítaný. Mimo jiné dělali ještě 2,2 motor 5-ti válec pro změnu z 1,8. Od kdy se teda vyrábí 2,0(1984ccm) 4 válec a od kdy užívá vstřikování MPI?? Slyšel jste někdo o těch pětiválcích??
Znám pětiválec 2,3 podélně z Audi 80, mechanické vícebodové vstřikování 136PS z konce 80. let. Na svou dobu slušný motor.
Naopak ty původní čtyřválce 2,0 8V 115PS (nejsem si jistý, jaký typ přípravy směsi to mělo - elektronický jednobod?) jsem tvrdě proháněl s japonským MPI-čkem o objemu 1468 ccm o deklarovaném výkonu 90 PS.
2,0 MPI 8V 115PS montovaný do Oct.01 a pár jich bylo i ve Fabkách má přinejmenším jinou hlavu s proměnlivým časováním ventilů, dlouhými berany sání atd. atd. Ale hlavně: subjektivně jede o dost lépe, než ten původní 2,0! Ovšem jak jsem už dříve napsal: s přihlédnutím k vývoji u konkurence je výkonově srovnatelný s motory 1,8 a žere jako 2,0.
Naopak ty původní čtyřválce 2,0 8V 115PS (nejsem si jistý, jaký typ přípravy směsi to mělo - elektronický jednobod?) jsem tvrdě proháněl s japonským MPI-čkem o objemu 1468 ccm o deklarovaném výkonu 90 PS.
2,0 MPI 8V 115PS montovaný do Oct.01 a pár jich bylo i ve Fabkách má přinejmenším jinou hlavu s proměnlivým časováním ventilů, dlouhými berany sání atd. atd. Ale hlavně: subjektivně jede o dost lépe, než ten původní 2,0! Ovšem jak jsem už dříve napsal: s přihlédnutím k vývoji u konkurence je výkonově srovnatelný s motory 1,8 a žere jako 2,0.
Kamarád měl zmíněný pětiválec 2.2 v Audi 80 Coupé GT z roku 1987.
Mimochodem měl jen 85kW, ale docela to jelo. >😒]
Mimochodem měl jen 85kW, ale docela to jelo. >😒]
Máte pravdu s tim 2,0, známej mě stim svez ve fabii a říkal, že to je motor na H---O, prej žere tak kolem 10 litrů i víc a navíc si trochu cucá oleje, zas tak hrozně to nejelo, zbytečné vytáčet nad 6000ot./min. Přítelkyně by právě nějakou fábku s výkonnějším motorem chtěla, takže bych raději volil 1,9TDI nebo 1,4 16V/74kw.
GOLF 4
1998 - 2000 1,6 74kw 8ventil
2000 - 2004 1,6 75kw 8ventil - v G4 tento motor pouze s automatem
2000 - 2004 1,6 77kw 16ventil
2003 - 2004 1,6 81kw FSI - pouze pro západní trhy
1998 - 2000 1,6 74kw 8ventil
2000 - 2004 1,6 75kw 8ventil - v G4 tento motor pouze s automatem
2000 - 2004 1,6 77kw 16ventil
2003 - 2004 1,6 81kw FSI - pouze pro západní trhy