Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

27 komentářů

Zdravím borci chtěl bych znát vaše názory na OCTAVII SCOUT. Co je dle vás lepší klasický kombík 4x4 2,0 TDI nebo SCOUT 2,0TDI je mi jasné, že to o rozdílu technice není,ale o designu tak se těším čemu by jste dali přednost. 😁

PS: Ještě mě napadlo jaká by byla zvolená barva
Sranki
Ja by som radšej 4x4. Scout sa my zdá zbytočne preplácaný plastami, ktoré na funkčnosti v podstate nič nepridajú. Užitočná môže byť len vyššia svetlá výška (180mm oproti 163mm), ale aj tak si myslím, že málo kto pojde s týmto auto do ťažšieho terénu ako obyčajná polná cesta.

Otázka je, aká bude cena.
Já bych raději Scouta...ale ne 2.0 TDI...

EDIT: Tak teď jsem mrknul na tu nabídku motorů pro Scouta a 4x4 a je to dost chudé 😒 ...Takže z toho co tam je asi to 2.0 TDI...jinak bych tam chtěl atmosférický naftový pětiválec nebo šestiválec o objemu kolem dvaapůl nebo raději tři litry...takže ideálně 3.0 SDI V5(6)...to by mohlo mít něco kolem 70 kW, spotřebu kolem 7 litrů a jednoduchou nezničitelnou konstrukci...a byl bych extra spokojenej 😉
Asi Scout, je hezčí a člověk má zase jakoby nový model 😉 Ale vše by záleželo na cenovém rozdílu, dávat třeba 50 tisíc za pár plastů a koncovku, tak jdu do 4x4. A barvu bych volil zelenou metalízu, nějak mi k 4x4 jde 😊
Tak se nám to zde pěkně vybarvuje 😄 sem docela překvapenej čekal bych že když peníze nehrajou roli každej skočí po scoutu.Navíc ten motor 2,0 TDI má svoje chybky jak se zde každej dočte (EGR-ventil atd.) ale zase to vyváží brutální krouták a design celkově toho auta je si myslím podařený jen je třeba s rozumem také zvolit barvu aby ladila s plasty.
z těch dvou bych raději benzín, nemá sice turbo, ale i tak, oproti tdi tišší, kultivovanější, nemá sice kopanec ve dvou tisících, ale za to táhne krásně lineárně bez nutnosti neustáleho řazení. nižší váhu a spolehlivost nevyjímaje. pokud se stím nejezdí jen ve městě tak i ten rozdíl ve spotřebě nenahradí přednosti.
No já osobně mám slabost pro naftu a to chrochtání PD motorů 😄 Z barvy to vidím jasně na šedou metalízu která jest podobná Jak se kdysik dělala ŠEDA STONE
Tommy100
to já taky >😁

Pokud by byl scout výrazně dražší,tak bych šel do normální 4x4,jinak bez váhání do scouta,vypadá fakt dobře :roll:
Kdy bude OCTAVIA SCOUT v prodeji nebo kde bych popř. mohl sehnat nějaké ceníky?
Predávať sa začne v apríli, objednávať sa bude dať už v marci. A či TDI alebo FSI? 2,0FSI do 4x4 určite nie, nechodí najlepšie a na trati 400 km si aj svoje spapá. Takže SCOUT jedine 2,0 TDI aj ked bude dosť drahší
mohl by jsi prozradit jaké problémy jsou s 2.0FSI? mám 1.8T 4x4 a jezdím s rodinou za 8, bez nich za 10, v průměru cca 9. to mi nepřijde tak zlé. kolega má 1.9TDI 4x4, hlučné, nejede, samé problémy.
Taky nevidím nějaký zásadní problém v 2,0 FSI . Ale jak říkám dunění 2,0 PD se nic nevyrovná 😜 a ten zátah je famózní.Jediná věc čeho sem se bal , ale ta se naštěstí nepotvrdila je , že by nechali v 4x4 motor 77 Kw pouze! jak tomu bylo u staré Octavie. 2,0PD je ideál ani by mě nalákalo mít pod kapotou silnější PD co se dává do RS.
kolega má O2 1.9TDI 77kw, motor mi přijde hlučný a jede nic moc. on říká, že zkoušel i dvoulitr, ten byl sice silnější, ale i hlučnější. škoda že tam nedávají TFSI, spotřeba oproti FSI stejná, ale výkon je někde jinde. byl jsem vyzkoušet nové cr-v a ten diesel je mnohem tišší a kultivovanější, pouze tak trochu cvrliká. jak dlouhé jezdíš tratě, že ti to dunění tdi nevadí???
Tratě nejezdím dlouhé max do 100 Km . Je mi 22 let, ale patřím do staré školy co nebrečí nad každým detailem a k autům přistupuje jiným směrem.Miluji takové ty zdejší chytráky co si koupí Superba a pak zde žehrají jak tam je málo místa >😒] Nechápu v dnešní době kdy si kupec může auto prolízt od sání a vylézt výfukem mi to jde na bednu jak jsou lidi hloupí. Vzkaz pro ně : kupte si autobus tam jistě svou početnou 5-ti členou rodinku naložíte. 😁
Tommy100
tak to bylo dobrý,jinak mě prostor v superbu přijde natolik dobrý,že bych se tam mohl i proběhnout >😁
mám štěstí, že když mi nestačí velikost toho s čím jezdím tak si půjčím z firmy LT35. Klima to má taky, 2.9TDI duní o sto péro a vzádu se dá bydlet 😁
Jak sem uvedl níže hold i takoví lidé mezi námi žijí >😁 Já sem tak uvažoval, když má našinec možnost koupit nové auto je to k zoufání.Scout se mi líbí a abych si ušetřiil duševní zdraví z různých akčních nabídek různých značek rozhodl jsem se takto. 😄
Jakto to už se nic neděje nikdo nic nenapíše? Ok dobrá tak si řešte ty vaše HTP-ečka
Tommy100
A co by si chtěl vědět?? >😁
já osobně bych šel do normální, zkrátka se mi víc líbí a taky to bude tím že oplastované auto nepotřebuji, barvu bych vybral určitě černou perleť, nebo jinou tmavou metalízu. a každopádně nezapomeň na nějaká velká kola, ty se k tomu kombíku vyloženě hodí 😄
TO TOMY: >😁 raději nechci vědět nic nebot jak tě znám z fora budeš hajit HTP do poslední kapky krve. Ale to je správné...
Tommy100
Jen se trochu bráním,protože mě štvou komentáře typu:nestačí do provozu,nedá se s tím jezdit,brzda provozu.....

Protože z vlastních zkušností vím,že je to jeden z těch lepších motorů s objemem kolem 1,2l.

Pružnost 1.2 12V se vyrovná 1.4/66kw v opelu asra II! :shock:

HTP je podle mě dost povedenej,a až teď posílí na 44,respektivě 51kw,bude to super :roll:
No tak tohle sem nikdy netvrdil.Jen sem narážel na četnost diskuzí k této motorizaci a cenové kategorii fabie. Ano vím že tohle je nejčastěji prodávaná fabie ale i tak bychom se mohli zaměřit na SCOUT 😄 1,2 47 kW je slušné auto párkrát sem se svezl. A asi takhle jede slušně plně dostatečně, ale abych si udělal obrázek usel bych ji řídit v COMBIKU plném osazení se zapnutou klimou třebas někam na dovolenou....
winsblack: přečti si svůj příspěvek ještě jednou a hned tam uvidíš další důvod pro flame 😉

(nápověda: dělat úsudek o plně naložené 1.2 HTP v plném obsazení, říkám ti, že to nepojede a nepojede ani žádná jiná 1.2 se stejnou zátěží 😉 )

Takže jak jsi napsal, raději zpět k tématu.
Tommy100
tak fajn...já si budu brzo měnit své služební autíčko a po superbu 2.8 by to mohl být právě scout,pokud budou kolegové souhlasit >😁

Ale takovou prestiž jako superb mít asi nebude,holt superb je brán jako limuzína :?
Tommy100
jj,pojede to,ale musíš počítat že už nemáš dostatečný výkon,stejně i se všemi ostatními podobnými motory >😁

Teď k tomu scoutu......
Pánové po přečtení se omlouvám za to nechtěné nakročení k FLAMU 😁