Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13 komentářů

CO BY STE SKOR KUPILi?

VW POLO 1998 rocnik, 1.4 obsah najazdene 140.000 Km, kompletne po servise (rezvody, brzdy, tlmice, kvapaliny) Ako nove

ALEBO

TOYOTA Corolla 1996 rocnik, 1.3 obsah 16V najazdene 120.000 Km, 2x airbag, klima, komplet v elektrike, na elektronoch.

Obe auta su po jednom majitelovy. skuste poradit co by ste skor zobrali. A este taka otazocka, pomimo, kolko ma priblizne spotrebu VW polo 1998 1.4 pri lahkej nohe? Dakujem
Arnold Hackel
pro POLO tady hovoří spíše jenom ten stav udržování od předchozího majitele. 1.4 je velice slabý, jenom v nízkých otáčkách jede docela slušně. Spotřeba bude 7.5- méně nepočítej.

Corolla je po všech stránkách dospělejší auto. I s tou 1.3kou jede proti Polu doslova jako ďas... Spotřeba bude asi o litr menší. Navíc píšeš že má 2x airbag a klimu... Jasná volba
klobasa: Takhle postavenou otázku lze snad kvalifikovat dokonce jako provokaci... 😉

Odpověď je nasnadě a mari ji už poskytl.
No a neviete mi teda povedat comu sa mam vyvarovat pri kupe tej toyoty ? co si mam skontrolovat. lebo viezol som sa na nej, a ked som brzdil zo 110km/h tak mi vibroval brzdovy pedal. A nieco sem tam nieco v aute zapiskalo, neviem co to bolo. Motor vypada byt v pohode, nastartoval na supu bez problemov (auto stalo 4 mesiace) pozeral som aj podbehy a blatniky a neboli vobec hrdzave. ma najazdene 120.000 Km. Tam prosim mozete poradit co mam este na aute skontrolovat? Dakujem
No a neviete mi teda povedat comu sa mam vyvarovat pri kupe tej toyoty ? co si mam skontrolovat. lebo viezol som sa na nej, a ked som brzdil zo 110km/h tak mi vibroval brzdovy pedal. A nieco sem tam nieco v aute zapiskalo, neviem co to bolo. Motor vypada byt v pohode, nastartoval na supu bez problemov (auto stalo 4 mesiace) pozeral som aj podbehy a blatniky a neboli vobec hrdzave. ma najazdene 120.000 Km. Tam prosim mozete poradit co mam este na aute skontrolovat? Dakujem

SORRY ZA DOUBLE PRISPEVOK
petrumr
tu corollu mám,motor jak pila,jízdní vlastnosti ok a spotřeba ještě lepší než sem čekal. [odkaz] tam chod pro rady.Polo bych přirovnal co velikostí k Yarisu,u WV nemáš viceprvkovou zadní nápravu a hlavně ten motor. :roll:
a ked som brzdil zo 110km/h tak mi vibroval brzdovy pedal. A nieco sem tam nieco v aute zapiskalo, neviem co to bolo.

Mozna kotouce uz maji nejlepsi roky za sebou plus desticky. Sundej kola, podivej se na ne. Kotouce vpredu (vzadu ma bubny) jsou za 1600Kc/kus, desticky na predni napravu po tisicovce, zadni brzdove celisti za sedm set.
petrumr
při 120t nemůžou kotoče být blbý,to auto stálo a je tam rez,stačí to projet po městě a rez se ztratí.
Saab
Pokud to auto nemá ABS, tak zkontroluj brzdové kotouče.
Saab
to petrumr: kotouče můžou být v háji, záleží na jízdním stylu předchozího majitele.
Kotouče mohou být v háji po jednom zastavení při jízdě naplno s plným vytížením vozu bez dalšího pohybu vozu, tj. bez alespoň minimálního pootočení kol, aby se změnila poloha destiček vůči kotoučům. Z toho plyne, že kotouče může mít zkroucené (a budou "kopat" do volantu) funglovka a tím, že "se na ně podíváš", (bez úchylkoměru) nezjistíš vůbec nic! Proto je ale ještě není nutno měnit - stačí přesoustružit nebo (ještě lépe) přebrousit.
ale si to asi nejako pletiete, praveze ked som prudko zabrzdil tak som aj pustil volant aby som zistil ci netaha do strany, a nic auto islo krasne rovno, iba ten brzdovy pedal ked som zatlacil tak vibroval,
Pedál brzdy může vibrovat pouze ze dvou důvodů😒br />
- podařilo se Ti aktivovat ABS;

- jsou křivé kotouče, což se obvykle projevuje "kopáním do volantu".

Ono "kopání" je ovšem něco úplně jiného než "táhnutí ke straně"!