Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

699 komentářů

Švehlova - Nafta 22,70 Kč a Seta 16,80 Kč
Hlavni tah na Č.Budějovice, OMV Nafta 22,40 Kč a Seta 14,90 Kč
Kolešov (křižovatka karlovarské silnice se silnicí Plzeň-Most) - 21,60

Karlovy Vary (všechny pumpy) - 21,90
Jedná se o prostor mezi 1. a druhou vesnicí za Prahou ve směru na Karlovy Vary. Nabízím vám pánové cenovej šlágr: nafta 21,60 Kč, ekonaftu umim nejlevněji v Praze koupit buď v IPS (Chodov) za 16,10 Kč, nebo za stejnou cenu na náměstí Winstona Churchilla na Žižkově.
Pozor chlapci na extrémě levné PHM. je taky možný, že ty PHM za extras ceny jsou přebytky (např. od jezedáků, kterým je jednou nějaký obsah síry a aditiva...., když to dávaj do 30 let starejch traktorů) a oni je pak dávají do prodeje. Když si takový svinstvo nalejete do dnešních motorů, tak taky můžete -pěkně- prodělat pri opravách motorů, obzvlášte pak , když máte moderní diesel!!! TAK BACHA, CO KUPUJEŠ..!
No nevim, to že je kvalita pohonných hmot u různých pump kolísavá je stará známá věc, ale to že bych u pumpy nakupoval zbytky od Jezeďáků se mi ňák nezdá.
Classic katastrofa: 23,20 OMV

Bio: 16,30 OMV

PTD
Nejlevnější nafta v Praze - Centrum Černý most 22.20 Kč.
OMV zdražil BIO v brně na 16,90 PTD
Můžete mi někdo objasnit proč jde nafta tak nahoru? Kdo nás to takhle dře? dík LN
Protože v únoru 99 stál barel ropy něco přes $10, v dubnu 99 $15, v srpnu 99 $20 a v prosinci $25. Na svědomí to má ropný kartel OPEC, který sdružuje největší producentské země. OPEC se v minulém roce dohodl, že sníží těžbu, tato dohoda platí do března. Je ale pravděpodobné, že bude prodloužena. To že ceny nafty a benzínu nevzrostly za tu dobu na více než dvojnásobek je zaviněno tím, že cena ropy se do celkové ceny palivau benzínových pump promítá něco více než 8 Kč. To znamená, že zbytek (tedy něco přes 60😖 ceny paliva je spotřební daň, DPH a marže distributorů.
OK tak jinak: dříve (a není to tak dávno) byl rozdíl mezi naftou a Naturalem cca 4 Kč. Dnes je to i pod 2 Kč. Zavání to "přerozdělováním". Ohlášený pokles VC benzínu a nafty (už min2x) se u čerpadel vůbec neuplatňuje a spíše jdou všichni nahoru. * jak TO???
No jo,proc.Vcera se dostala koruna k dolaru na historicky nejnizsi hranici,obchoduje se v dolarech,a my s tou nasi EU tak muzeme kopirovat jen pohyb Eura.Je to svrab a bida.Pomer ceny benalu a nafty je nekde jinde.Cena je vysledkem nakladnejsiho zpracovani benzinove frakce(nafta jako frakce plynoveho oleje se prece nekrakuje).V zimnim obdobi navic jsou naklady na arktic.naftu vyssi.Vysledek ale vzdy tvori az ten zbytek dopocitany nasim slavnym min.financi.Vzdyt si prece vladni politici neurvou od huby sousto,na kterem se vzdy za kazdeho rezimu mastne vydelavalo(palivo,cigarety a alkohol).Toz tak je to.
Že jdou pohonné hmoty cenově nahoru, a že je ropa na světovém trhu dražší než dřív, to chápu. Nejde mi však do hlavy, že nafta jde nahoru tak moc, zatímco ceny benzínu jsou mnohem stabilnější. Takřka už se cenově vyrovnali. Mám pocit, že na zdražování nemá nyní vliv stát ani Irák, ale že si teďko přijdou na své hlavně provozovatelé čerpacích stanic. Nejlepší asi bude, když se domluvíme, alespoň nás pár, co si tady píšem, spoutáme nebohou obsluhu benzinky a natankujem hezky doplna a nafasujem ještě do všech nádob, které máme. Nebo u pumpy nastolit komunismus - každému dle jeho potřeb!!!
duvod je prosty - z benzinu se plati mnohem vyssi dan (nez z nafty), kterazto je cely rok (nebo nejake jine obdobi) stejna a tvori znacnou cast ceny. Cena ropy se tak na cene benzinu nemuze projevit tak dramaticky, jelikoz tvori pouze jeji malou cast. - u nafty tvori zrejme cast vetsi a tudiz je cena nafty vice zavisla na cene ropy. ((pro zajimavost - na zacatku roku prodavala Ceska rafinerska litr benzinu asi za 4 Kc, nyni asi za 8Kc (mozna ze uz je to vice)
Pozor - hodnotíte to lokálně! Hodně jezdím a těch rozdílů mezi cenou benzínu a nafty si všímám (sám jezdím na naftu). Někde už je rozdíl menší než 2 Kč, naopak jsou místa (celé lokality), kde je rozdíl třeba 5 korun. Fakt mi ale není jasný proč je to tak.
potvrzuji, je to tak. Zejména u menších prodejců je rozdíl mezi benálem a naftou i 4 Kč.
Je pravda, že výroba nafty je kupodivu nákladnější než benzínu, ale to je jen malý důvod růstu její ceny. Sledoval jsem reakce na pokles velkoobchodních cen České rafinérské (ČeRa) a mohu potvrdit, že v Praze je dokonalý kartel čerpacích pump. Při snížení ceny nafty o 1 Kč - žádná reakce ani hned ani za týden. Při oznámení ČeRa, že zvyšuje ceny o 1 Kč - zvýšení ceny na čerpadlech o 1 Kč hned druhý den. Další oznámení poklesu o 40 hal - žádná reakce. V Praze je to s naftou opravdu v háji, já bych řekl že pumpy zneužívají zimního období, kdy málokdo kouká na cenu, ale spíše na značku pumpy. V Praze existuje několik výjimek - jsou to ale spíše menší pumpy. Já znám spíše východ - Centrum Černý Most - 22.2, Auto Jarov 22.6, Nám W. Churchila 22.6. Nízké ceny jsou na západ od Prahy - Kladno atd...
Co říkate plánovanému zdražování nafty od 1.3.2000? Já si myslím že nás berou pekně na hul.
Zase se má zdražovat? No to mě teda už vážně s...!!! Benzín taky? Chystá se zas nějaké nové zdanění nebo co?
Saab
Zdražovat se bude. Důvo😜 přibližování se k EU. Benzín by měl jít nahoru o cca 2,- kč. Hůře jsou na tom kuřáci, protože cigarety chtějí zdražit o 50 nebo 100% (teď přesně nevím). Problém je ale v tom, že daně, které má EU nižší než mi nechce naše vláda snížit 😒 Už teď máme jedny z největších daní na SVĚTĚ ! A naše vláda nás chce asi dostat na první místo 😲
Mužete me nikdo vysvětlit jak muže byt tak vysoký rozdil ceny bionafty např. v Praze 17,50Kč (OMV) a v Táboře 14,90 (OMV).
Ty svine totiz cejtej,ze zatim v Praze maj lidi

trochu vic penez a tak toho radne vyuzivaj!Vsechno

ridej bolsevici jeste zbejva,aby vyhrali volby a

ja emigruju do nemec!!!
Bohužel vypydá to, že v Praze se domluvili na cenách. Nesleduji tolik Bionaftu, ale v Naftě má dnes většina (>90😖 cenu 23.5 Kč. Pokud nejsou domluvený, tak alespoň odmítli si cenově konkurovat. Bohužel ropa jde zatím stále na nová maxima dnes přidává dalších pár desítek centů na barel. Je dost pravděpodobné, že během několika dnů zvýší Česká rafinérská své ceny. Na to reagují všechny pumpy v Praze jasným signálem. Už jsem tady psal o dvou pumpách, které drží nižší cenu a zároveň k nim mám důvěru.
BRNO: Neuvěřitelný kartel. Pryč jsou doby, kdy ARAL u BOBY Centra diktoval vąem nízké ceny. Je to benzinka s největąím obratem. Pak se jednoho dne domluvili se SHELLEM (tomu rostl obrat díky kartě) a s ESSEM, který skoupil malé soukromé pumpy a získal velké procento trhu. SUPER stal v Brně ve zlatých dobách 19,30 kdyľ v jiľních čechách stál 24,20. Po uzavření dohody se Brno vyhouplo na nejdraľąí město v ČR. Ostatní pumpy se s radostí přidaly. Dnes stojí nafta úplně vąude 23,20 a to jak na dálnici tak na poslední zastrčené pumpě. Bionaftu jsem bral v prosinci za 15,30 a dnes ji nekoupím pod 17,30. Jinak cena Bio obvyklá je 17,50. PTD
* JEDNY ZASRANÝ.
Plzeň - např. OMV - 20,90 Kč. Už se ty nůžky zase rozvírají, ale čert ví proč. My, co tankujem v Plzni, si nestěžujeme...
OMV v Brně nafta 23,20. t.j. rozdíl 2,10 bez DPH. Takže ať mi nikdo neříká, že pumpaři mají na naftě 2,- koruny. To je přece nesmysl. V Plzni když na litru budou mít dvě koruny, tak v Brně 4. PTD
V okamžiku, když jsem projížděl Kolínem a viděl ceduli - bionafta 15,10 Kč. Za tuhle cenu tam maj EKO u dvou pump přímo za sebou a o 5 km dál za 15,20 Kč. Hnedle jsem měl další cestu přes Kolín, tak jsem nezapomně vzít do kufru kanystry. Při 150 litrech je to proti OMV úspora 360 Korun, což už je myslím cítit.
Včera jsem taky nevěřil svým očím. V Brně mají u ARALU u Tesca naftu za 23,90 Kč. Black Day, nevím nevím, kaľ chtějí zajít... Osobně jezdím na Bio ke kolegovi do garáľe za cca 9-10Kč/litr, takľe ok, navíc ELTO atd. Nemít tyto zdroje tak nevím nevím...PTD
Tak to jsi teda šťastný člověk. V Praze nevěřím svým očím ještě mnohem víc. Benzina - normální cena 24,40 Kč a nějaká arktická u Shellu ještě dražší.
Taky tu už zdražují. U OMV 21,30, ale ESSO mělo ještě včera 20,90. Proti ostatním zde uváděným cenám je to paráda. My místní doufáme, že to vydrží.
To je vše do času, jde jen o to, jestli jsou schopni se pumpaři domluvit a kdo chce jakou benzinku koupit. Pokud je v Plzni ještě řada privátních neznačkových pump, pak je to signál o tom, že velcí (ARAL, OMV, ESSO...) je drtí držením nízkých cen a pak až to neunesou je koupí a nahodí vysoké ceny. Přesně stejný proces byl před asi dvěma lety v Brně. A pak bum Bác, přelepily se loga na polovině soukromých pump na samé ARAL, ESSO (skoupili pět pump), SHELL. V zápětí šly ceny o 3-4Kč nahoru a začaly se stavět další nové pumpy, neboť při předpokladu udržení vysokých marží to je stále zajímavé. V Brně nafta na cenách 22,90 - 23,90 se zatím drží, Bio nafta 17,30 - 17,90. To je taky vejvar. Když někde stojí 13,- Kč a to ji neprodávají bez přirážky, tak co pak na ni rejžujou když ji prodávají za skoro 18,00 😄 PTD
Nechci předvídat. Ale faktem je, že v Plzni a okolí je (s vyjímkou pár měsíců vloni, kdy došlo k "rozhození cen") nafta nejlevnější už hodně dlouho. Odhaduju tak nejmíň dva roky. A konkurují si tam hlavně značkové pumpy (vyjímkou je už proslavená ONO, která je vždy úplně nejlevnější). Mimochodem, naftu za 21,30 mají i na dálnici D5 za Žebrákem u ESSa. Nepředpokládám, že by těch pump v Plzni mohlo ještě přibývat. Takže otázkou je, jestli můžeme očekávat, že se ti "velcí" dohodnou a ceny pak vylítnou o pár korun nahoru...
Setadiesel 18,50 Kč. Tak už se nezdražuje po desetníkách, ale rovnou po korunách!!!
Benzina s.p. 17,20 OMV 17,30 DEA 17,90 PTD
Nejlevnejsi nafta je vyjety motorovy olej (ne fernet) zredeny technickym benzinem.
oleowr1
My u Polských hranic to máme trošku levnější - v pondělí 28.2. jsem bral naftu za 2,27 Zlotych tj. 20,-Kč(při kurzu 11,35Zl za 100,-Kč)- Na litru se dá v Polsku ušetřit cca. 1,50 - 3,50Kč podle momentálního kurzu a cen.
Koupim barel Bionafty za 2000,- a mam mesic na co jezdit...Jinak to nevidim. PTD
To bych bral taky.
Kde lze koupit barel bionafty za 2000Kc a kolik je jeho objem ? 150 l ?
TANK ONO Nýřany 3.3.00: Bionafta=14,90 , nafta=19,90Kč.Tyhle ceny tam jsou od listopadu.A asi prosperujou,protože nedávno pumpu rozšířili na dvojnásobek.
Jak to mají s kvalitou. Buď je tak špatná (několik testu v MFD) nebo za tím stojí konkurence...
U málokteré pumpy jsou dneska fronty,tady však ano.Tankuje tu hodně kamionů,holt se jim vyplatí sjet z dálnice.Kdyby tu prodávali šmejd,tak se to rychle roznese.´Při placení jsem slyšel pumpaře,který se bavil s nějakým známým šoférem,že nedaleká Aralka to už nevydržela a zdražila.

Stejná pumpa je i v Plzni na domažlické výpadovce,sice o maličko dražší,ale fronty tam jsou taky.
u nás Uherský Brod a okolí od 22,60 do 22,30. Uherské Hradiště: 23,00. Buchlovice 21,60. Dále na Brno 23,00 a konečně Brno 23,50. Velkoměsto, tolik pump a takovej vejvar (už by je měl někdo skásnout).
Velkoobchodní ceny benzínu a nafty v tomto týdnu opět vzrostou. České rafinerie zvýšily velkoobchodní cenu benzínu o .93 Kč a nafty o .53 Kč na litr. Očekávám, že alespoň v Praze se to projeví buď zítra nebo v několika dnech. Zástupce Aralu počítá se zvýšením o 1.20 Kč u benzínu a .70 Kč u nafty. Do zasedání OPEC nás tedy čekají opět horší časy.
Barel Bio koupim od kolegy kterej jezdi s Bagrem a to az bude mit vysetreno. Sezere mu to 200l na den a pise na to asi 240l na den. Takovejch jak jsu ja zna mraky. Proto podrazil z 8 mi na 10 za litr. Jak jede kolem, vyhodí mi před domkem ze lzice barel, vecer ho nakulim do garaze a bude pokoj. Je to sice sracka to co vozi, ale po filtraci na to jezdim jak o zivot. Onehda jsem musel zajet k pumpe pro normalni naftu a za 150kč jsem dostal 6,35 litru. Malem jsem se pozvracel.... 😄 PTD P.S. Barel ma asi 180-220 litru, jak kterej. Zálezi jestli je vychodni nebo zapadni. (vychodni je pochopitelně větší 😄
Ceny ropy včera dramaticky vzrostly o téměř $2 (+6.6😖, takže dnešní růst cen na pumpách v Praze na 24.50 Kč není určitě v tomto měsíci poslední.
Nejlevnější nafta uz neni a nebude. Jedine navrtat nekde naky potrubi nebo chodit krást, či natankovat a ujet. Co jsem mluvil s pár pumpařema tak se to prej stává dnes a denně a jsou proti nim prakticky bezmocní. Když je to do 1.000 Kč, není to žalovatelný. Jediná možnost - rozbít ji hubu, ale jak někoho lovit?
Včera jsem bral na Bohdalci/ Praha/v areálu STK ,musel jsem /22,50 nafta/a asi dobrý ,protože normálně jezdím na SETU a zdá semi to teď znatelně živější.
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! ! Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat! Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot! Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry. Je nejvyšší čas na reakci postižených. Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru. Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu. Rozhodující den je 30. dubna 2000. Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout. Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí. Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale: NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!! Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk. Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den! Děkuji ----------------------------------------… Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...) ---
Litvínov : ÖMV, Benzina, Jet 23,70/l

Most 😡hell, Arall 22,20/l

Dá se sehnat i levněji (o trošku) u firem S7, Papoil atd.

Jak ale jedete do Teplic nebo Chomutova, tak je tam ta cena okamžitě vyšší o 2Kč/l - je tam moc Němců a to nedělá dobrotu.
Prostějov Avanti a Petra bionafta á 16,40.
Cena ropy vcera spadla pod 21.5 (mesicni kontrakt), takove ceny tady byly naposledy behem rijna minuleho roku. V te dobe se nafta v Praze prodavala za 20 - 20.5 Kc. Podle mne za posledni mesic od zasedani OPEC uz museli rafinerie zlevnovat, protoze cena ropy spadla z 32 dolaru. Na pumpach v Praze se vsak nedeje nic, pokud nepocitame minimalni zlevneni z 24.5 na 24 Kc. Pumpari proste vypozorovali, ze si lide zvykli na tyto ceny a prazsky kartel muze drzet stejne vysoke ceny. Jake je to mimo Prahu?
Na male stare pumpe myslim, ze za Caslavi smer Praha maji ekonaftu za 17.10 ovsem nedoporucuju, je to nejaky pekny *.
Proč myslíš kanone, že to musí bejt *, když je to u malý pumpy? Nafta jako nafta. Nejlepší pumpa na ekonaftu je v Kolíně v ňákym podniku, tam používaj jako rezervoár železniční vagón a točej to přímo z něj.
Praha: nafta 23,80 Kč/l

seta 19,90 Kč/l
Aaaa, jak bylo krasne kupovat bio za 16 Kc (viz minule prispevky). Dnes je (asi) bio nejlevnejsi na ONO Nyrany a tam SETAdiesel stoji 18,90 Kc/litr. Nafta uz ani nevim - asi 22 Kc?
Se slzou v oku vzpomínám jak jsem asi před 2 lety nejezdil k OMV, protože měli Setu za 14,90 - vydřiduši!!! Jezdil jsem do Prahy-Uhříněvsi a využíval tam u jedný pumpy nedělní korunovou slevu a cena za litr dělala v nejlepších dobách asi 12,50Kč.
Já jsem tankoval teď o víkendu naftu na ONU - 21,90 kč - Tolik stoji SETA u OMV v Praze.
Tady je cena jiz nekolik tydnu za 23.90. Jeste nizsi je na Kladne, tam kupuju za 23.40.
Seta stále za 20,50Kč/l. Jen aby to vydrželo!
Asi zacala sezona. Ceny na Ono v Nyranech: SETA-19.90 Kc; Nafta-21.90; Natural 91 - 25.50; Natural 95-25.90; LPG-12.90 Kc. U ostatnich pump SETA: OMV-20.00; Benzina-19.90; Ono Plzen-20.30 Kc.
Neuvěřitelnejch 19,90!!!
To jde, na to že u všech OMV v Praze je Seta 21,90... Schválně jak dlouho to vydrží.
Zapomněl jsem to dopsat, ale Benzina na Balabence jsou pěkný šmejdi. Maj tam furt vyvěšenou bionaftu za 19,90, ale ve skutečnosti ji nemaj ani nikdy neměli. Pistole je přivázaná na řetězu s nápisem mimo provoz. Je to jen hnusná reklama a potom čekaj, že si všichni koupěj jejich předraženou normální naftu. TAk jsme se tam postupně s několika kamarády nechali napálit, bohužel jsem jim ani nevynadal, protože jsem hrozně spěchal... Tak pozor na ně!!!
O vikendu 12. a 13.5.😒br />
Nyrany ONO: Seta 19,90, Nafta 21,90

Plzen ONO Domazlicka: Seta 20,20

Plzen OMV u Prazdroje: Seta 20,00, Nafta 23,50

To jde, ale jak dlouho to vydrzi...?
JDE TO a zatim v Plzni ceny drzi. Sice nemeli v Nyranech (ONO) SETAdiesel, ale cena zustava stejna i u bionafty [19.90 Kc] i u nafty [21.90 Kc]. OMV u Prazdroje ma SETU take na stejne cene [20 Kc], v Praze jiz za 21.90 Kc.
Zacina se projevovat rozdil mezi benzinem a bio, uz je to 7-9 Kc na litr (!). Jen tak dal - takhle se mi ty zvysene naklady na porizeni ojeteho dieselu vrati mnohem driv. 😊
Tak, tak, Vlami, pravdu díž ... (😄
U nas je to kapecku jine: bio 20.90, benzin 27.50, nafta 24.50 - nejlevnejsi ceny, co jsem vcera videl.
Benzinka ONO - stale stejne ceny. Ale nevsiml jsem si, jestli za ONO nemaji tajnej vrt 😊)) Ceny na ostatnich cerpackach jsou priserne!
Nejlevnejsi stale v Plzni u OMV U Prazdroje Seta za 20,00, Beroun OMV za 20,90. Benzina uz taky prodava Bio naftu, ale jejich ceny jsou kolem 21,90 az 22,50. Tolik stoje u ONA v Nyranech normalni nafta... Jinak je v Nyranech taky neskutecne levne myti za pouhych 29,- (predmyti penou, voda, kartace, slaby vosk, vysuseni...) Stastnou cestu!
Jojo, ceny okolo Plzne stale na stejne urovni, az na bionaftu, kterou pres vikend a ani v pondeli vecer v Nyranech nemeli.
oleowr1
Včera "U Vlka" nafta 23,90, hned vedla na ČSAD 23,80.
oleowr1
"U Vlka" i naproti v ČSAD 23,20Kč.
oleowr1
"U Vlka" drží cenu na 23,20, ale ČSAD šla s normální naftou na 29,20.
oleowr1
Oprava ČSAD nafta za 22,90.
Seta u ÖMV ve Varech 19,90,-

normální nafta u malý pumpičky mezi Varama a Chebem (nevím přesně kde, není to v obci) 22,80,- a kvalita evidentně dobrá, auto na ní jede jako drak.
19,90 Seta u ÖMV v Olomoucí na Brněnské.
Akorát že už 14 dnů není. Jinak u Plynomontu na Lipenské (je tam cedule) za 20,- Bio a NM za 23,30
Kom. nafta na ONU - stále 21.90 kč/l

Bionafta (SETA) 19.90 kč/l

Special a 91 Natural 25.90 kč/l
Naturdiesel na Znojemsku - vcera za 20,90 Kc.
Seta na Brněnské v Olomouci to předtím.
dopravní podnik 23,00 , free zone - st.čivice 23,00 dnes 17.07. 2001
Seta na Brněnské v OL podražila 20,70. Jinak Petra Olomoucká Prostějov bio nafta 20,90
Nejlevnejsi SETA je nyni v Plzni na OMV u Prazdroje - 19,70 Kc. Ono Plzen - 20,20 Kc, Ono Nyrany - 19,90 Kc. Nafta v Nyranech - bezkonkurencnich 21,90 Kc.
Nafta aktuálně za 22,60Kč.
Nafta za 22,50 (25.7.)
Praha - EKOdiesel 21,50 Kč
Praha a kde? To je nejdražší pumpa, za ty prachy když už, tak Setu. Osobně kupuju čistokrevnou za 16,- nebo když je zle a zrovna není ( a to je poslední dobou čím dál častěji), tak v Hostivicích za 22,60.
Ahoj, no to jsem kupoval z nouze, protože jsem vezl domů to piáno a nevěděl jsem kolik tam toho je, podle ukazatele jsem se prý řídit nemohl tak jsem tam raději dal za 500,- a to bylo 23 litrů... Jinak taky bych rád sehnal naftu, můžu mít čistokrevnou za 17,- ale to je hodně, protože za 18,40 je normální bez DPH, tak to se asi nevyplatí, když to pak není v účetnictví ... Ondra
Když máš kde uplatnit DPH zpátky, pak je to pohoda. To se mě ale bohužel netýká.
Ropa za 22,50 u takový malý pumpičky. U další pumpy o pár set metrů dál 24,90!!!
Seta OMV Brněnská 20,70, OMV Chválkovice (výpadovka na Šternberk) 20,10.
Střílky, na poslední křižovatce pod Buchlovskýma kopcema, čistokrevná za 22,30Kč. Warning!na pumpu se dá najet pouze ve směru od Brna!!
areál Plynomontu (u výpadovky na Ostravu) pouze Po-Pá 8-18, NM 22,80, BIO 20,00
Neni o cem psat... v Plzni stale stejna situace - viz prispevek 85.
Areal Agrostavu, za Brněnskou ulicí na výjezdu k dálnici, bio 20,20.
Mělník - bývalý areál STS, čerpací stanice směrem na Českou Lípu, cena bionafty 20,60 Kč/litr, normální nafta 23,70 kč/ litr.
Všude se zdražilo, Tank ONO stále stejně: MN 21.9 kč/l Bio stále 19.9 kč/l. Ostatní podražili OMV v Plzni Bio z 19.7 na 20.20 kč/l. ONO zůstává.
Uherské Hradiště OMV 19,60, klasika 22,90, Olomouc OMV Brněnská 20,10
ONO Nýřany - 19.40 Kč/l
Co myslite, poleti cena nafty a bionafty v zime dolu??
Nevite nekdo, kolik stoji nafta a Naturdiesel na Znojemsku?
Aha... tak nevite.
A ja uz vim, ze v Pavlicich je SETA diesel na cerpacce SETADIESEL za 19,90 Kc za litr. V.
Tak to je dobry... co bych si nenapsal paty prispevek za sebou? Je to docela uchylny, psat si sam pro sebe prispevky a pak je po case precist 😄 Asi vsichni prestali jezdit na naftu anebo na biodiesel? 😊
Je rozdil mezi Bionaftou a normalni naftou?...Je horsi?....
O jake ukazatele ti zejmena jde? Otazka taky stoji - jak ltera bionafta? Osobne bych nic jineho nez NaturDiesel nebo SETU netankoval.
Tohle už se ale několikrát probíralo v tématech o bionaftě, doporučuju tam nahlédnout, informace jsou tam téměř vyčerpávající...

Jinak OMV šla s cenou Sety v Praze dolu, někde drží na 21,50 a někdě je už týden za 20,50. Osobně jsem si radši nabral čistokrevnou v areálu služeb Praha na Jarově (nebo tak nějak se to jmenuje) za 22,60 - jsou tam dokonce NONSTOP. Účty odevzdávám kamarádovi, kterej mě za to má rád, neb si přeúčtuje DPH 22% zpátky. Dneska ráno jsem ale viděl poutač v Praze na Černokostelecké, kde nabízeli naftu za 22,50!!!
zadek524To je si za 22,90 Kc/l koupim radeji BA95 (a jeste mi svagrova podnikatelka vrati 20% DPH) 😄 Ale uznavam ze to neni zase tak obvykla cena... A proti dieselum VUBEC nic nemam (tedy mam, ale to jen proti absolutne nechutne smradlavym starym AVIIM). Jinak vam vsem preji, at vam to jezdi, hlavne at vam v zime nafta nezamrzne a at vam to dobre startuje...
BOBe_, aby nafta nezamrzla, tak tankuji bionaftu. Ta opravdu nezamrzne.
A pridavam cenu - u mnohych prazskych pump je SETAdiesel za 20,50 Kc....
Nooo,ona opravdu Bionafta nezamrzne.Zatim jsem nemel to "stesti",aby zamrzla i ta normalni(u cerpadla podle teploty-je tam povinne vylepena).

A to uz zkousim "zamrznout" pres 20 let.
Benzina na staré cestě u kasáren směr Hranice, celkem příjemné překvapení když v Olomouci kolem 23,50-23,90.
oleowr1
V sobotu 20.10. mě příjemně překvapila v Karviné pumpa "U Vlka" cenou 22,00, naproti ČSAD drží 22,60. Jen doufám, že mně nepřekvapí kvalitou ...
18.10.2001 na D5, Kladruby smer Plzen
Viados: Co ??? V Kladrubech je Aral ??? Co ?? Vždyť ta ves má 50 lidí a 100 koní(což je síla jednoho průměrného auta jezdícího na benzín ) , kdo by tam tankoval ???

RadekG 110: Obojí je stejná *** ... 😄 Benzín je benzín ... Už jste někdy viděli zamrznout benzín ???
Na D5 u Kladrub smer Plzen. Ma, az na ONO, stabilne nejnizsi ceny (jezdim tam kazdy tyden). Pro "chytrolina" zvaneho UBL - na katastru jake obce ta pumpa tedy lezi ????
Viadosi, mas recht, pumpa je blizko MONASTUS CLADRUBIENSIS a je levna. Az budu opatem, ponecham Aral a z ty drahy BENZINY [v druhem smeru D5] udelam TANK ONO 😊
To je pravda, ale já jsem tam ještě netankoval, obvykle beru SETU na ONU, ale je fakt, že 21.30 kč/litr je slušná cena na společnost ARAL. Konkurence je prostě konkurence ...
Vlami : opatem ???
monastus> ty máš něco společného s MONASTUS CLADRUBIENSIS? Teda něco víc než nick...?
Oddie: BINGO (😄! www.kladruby.cz Správně by se mělo psát CLADRVBIENSIS - tak to stojí alespoň v zakládací listině.
monastus> co bingo? Já jsem čekal, že napíšeš co s nim máš společného, ty tajnůstkáři. Fotky na www.kladruby.cz jsou pěkné, hlavně se mi líbí kopule, kterou jsem svého času měl možnost vidět z bezprostřední blízkosti.
Bingo - jsem tam odtud, ten web jsem dělal já a ty fotky taky ... Jak jsi jí viděl ?? Ty jsi byl nahoře, když se kopule opravovala ? Já taky (😄
Jo, byl. Už je to nějakej pátek, jak to tam teď vypadá? Z těch fotek asi pěkně... Ať tu s tim nestrašíme -> atcc@seznam.cz
Ono v Plzni i v Nyranech srovnalo ceny. Alespon, co jsem vcera stacil zaregistrovat - Setadiesel - 18,90 a nafta 20,90.
To mě už se teda mockrát podařilo zamrznout. Než jsem měl auto s vyhřívanou naftou, teď už ne, teď je klídek.
Preposilam vzkaz z BENZINovy konference od MFilipa. 😊

Jméno: mfilip

Datum: 02-11-2001 v 12:01:01

Příspěvek číslo: 1134

Předmět: www.levnybenzin.cz

Urcite vam to nekdy pomuze, prekvapilo mne, jak jsou informace aktualni a osobne jsem tam nasel vsechny benzinky, ktere znam ( i neznam ). Dal bych to i do nejlevnejsi nafty, ale nechce se mi to tahat z archivu.
Nafta za 20,90 Kc a Bionafta za 18,90 Kc - to nema chybu!
Až se čistokrevná dostane pod magickou hranici 20 Kč, to bude teprv radosti. Toho se ale asi nedožijem...
zadek524: To mas pravdu, ale to je prilis magicka hranice (20 Kc), nez aby to bylo pravdepodobne 😊
Obě pumpy v Olomouci mají Setu za 19,50. Zlín - ve směru na Otrokovice 19,30 (před 3 týdny).
Ropa 21,40 Kč. Je tam ale nonstop fronta jako prase, doporučuju radši Robinoil Unhošt, tam je za 21,50 a nikde ani noha.
Jo, ta fronta je tam slušná. A v neděli tam byla ropa ještě za 21,90, tak to je příznivej vývoj...
Nejlevnejsi nafta je jako vzdy na ONU Nyrany. Cena klesla uz pod 20 Kc.
Ropa 20,90. Není to sice úplně ONO, ale i tak dost slušný...
N95 21.90, Nafta 19.90, Bio 17.90, Umejt auto komplet i s voskováním za 29 Kč
Asi 10 příspěvků zpátky jsi mi Vlami říkal, že hranice 20 Kč/litr je příliš magická. A je to tu!!! I když ne v Praze, ale už to padlo. V Praze se dá ropa koupit za 20,90 na Černokostelecké v opravnách autobusů nebo jak se ta instituce jmenuje... Je to bez fronty!
Ano, Zadku, mylil jsem se. O desetnik, ale je to tu! Ale na druhou stranu, pro ONO zadna magicka hranice asi neexistuje - vzdy museji byt nejlevnejsi 😄 Hlavne, ze koruna je zatim silna, to nam spotrebitelum dovozoveho zbozi hraje do ruky.
oleowr1
U Vlka, ČSAD a OilTeam (pumpa na Bohumínské ulici před Dětmarovicemi (v Koukolné) shodná cena 20,50Kč. To by šlo.
Tak dolar jde dolu, hodnota koruny stoupa... Co nato nase cerpaci stanice? Skoro nic. TEDA AZ NA ONO Plzen, to reaguje ihned - Natural_91 za 19,90 Kc, nafta za 18,90 Kc a Seta za 16,90 Kc.
A myti auta vcetne voskovani a suseni za 29 Kc.
Tak to je teda síla! Takový ceny se mi líběj. Že se dostal benzín i nafta pod magickou hranici 20 Kč/l je fakt zázrak.
V Prostějově a okolí ty *** to drží přes 22!!!
Jojo, na ONU se ceny stale drzi nizko. Ale jak dlouho? Kdy nam zase "media" vysvetli, ze ceny ropy jdou trochu nahoru a tudiz je treba PHM horentne zdrazovat? Kdy zacina ta sezona, kdy se kupuje vice PHM a tudiz je treba o 5 Kc zdrazit?
uz vcera se dohodli na omezeni. Pristoupilo na to i Rusko. Nevadi, i ta chvilka levnejsiho benzinu stala za to, N95 za 20.70 jsem nekupoval snad 3 roky.
PAPOil Velké Popovice (D1 EXIT 15) 21,20Kč/l.
Tankujte naftu nebo bio. Levnejc jiz nebude, je tedy nejlepsi cas. Ceny pujdou uz jen nahoru a u bionafty zatim neni jasna dotacni politika pro tento rok.¨Kdybych mel cisternu, tak si taky natankuju... 😄 - ONO za 16,90 Kc (bio) a za 18,90 Kc (nafta).
Tankuju obyč, protože se z ní dá odečíst 22%DPH, zatímco z řepky jenom 5%DPH!
DieselPower: Ale jiste. O tom preci neni rec 😊
21,10 Kč v sobotu 5.1.2002
Tak kdy uz ta nafta zdrazi? Cekaaam.. a porad nic. 😊
Ropa 19,50 Kč/l, takže opak zdražení, jupíííí!!!
Hm, takze zase je nafta levnejsi nez N95 za 19.90
To by mě zajímalo, proč je ta smradlavá nafta levnější než benzin - pak si kdejaká socka koupí starý dieslový křáp a chudáci lidi to musí dýchat.
Cleaner: Nechapu tvuj nazor, ze nafta smrdi. Ja naopak totez tvrdim o benzinu a myslim, ze k tomu mam vetsi duvody. Ty socky, co si koupi benzinaky bez rizeneho katalyzatoru nemuzu na silnici ani cejtit, musim si zavirat vetrani do kabiny, kdyz jedou prede mnou. A i kdyz maji benzinaky katalyzator, smrdi vice, zejmena kdyz jsou studeny. To se u dieselu stat nemuze, maji EGR ventil, ktery ridi spalovani. Nehovorim o ceskych nakl. autech a autobusech - tam je situace jina, ale tento dopr. prostredek si zadna socka, jak pises, nekoupi, tak predpokladam, ze jsi nemyslel ani Bus ani nakladaky.
Navic ma benzinak daleko nebezpecnejsi emise vuci zivotnimu prostredi nez diesel, tak kdo smrdi? Ja jsem se pri koupi prave orientoval na zivotni prostredi, proto jsem koupil auto se vznetovym motorem VW, a mohu rict, ze ten motor ani chvili nezakouri - a jezdim na biodiesel.
Vlami: Nevim jak jsi prisel na to ze je naftovy motor setrnejsi k zivotnimu prostredi ?! Je pravda ze benzinove motory bez kat. jsou dost nechutny , ale naopak s kat. (funkcnim) motor nesmrdi temer vubec, kdyz ponechas stranou nekolik minut po nastartovani . Zatimco nafta smrdi jako prase at je motor studeny nebo teply, zkus si za naftakem (novym)nekde v pekne kolone otevri vstup vzduchu do kabiny a zapni vetrak ! Pak udelej to same za autem z benzinem a funkcnim kat. a muzeme si povidat ! A to nemluvim o tom kdyz nejaky demon z Oktavkou (SDI,TDI)to pekne nakrmi do kopce , to mi pak muzes vypravet ze naftaky nekouri !-))))) Bavime se o novych autech, predpokladam ?! A jeste k tomu zivotnimu prostredi , proc je tedy napr. ve Svycarsku , ktere si myslim je z ochranou zivotniho prostredi na maximu dan na naftove vozy priblizne dvojnasobna nez na benziny ? Asi je to proto ze jsou setrne k zivotnimu prostredi a chteji jich tam mit co nejvic ?!
Nerozumím tomu teoreticky, ale vím, že mi benzíňáci - i ty nový a v nejlepší kondici - smrděj víc než diesely. Netamhejme sem ale vyrachtaný hajtry, na jejich údržbu se kašle...
to zadek - jestliže dokážeš ucítit novej benzíňák v nejlepší kondici (navíc v záplavě smradu, která je na našich ulicích z hulících dieslů 😄 seš fakt dobrej....
To Cleaner: Tak to teda asi jsem dobrej. V práci na dvorku se pořád točej benzínový auta jak na točně a věř mi, že jsou to všechno funglovky a smradu je z nich z každýho, že je to hnus!
Rybíz: to je spíš kvůli kamionům, ne osobákům, to Švýcarsko.
Nevim, jak smrdej novy benzinaky, necichal jsem. Ale mam ted DTI (ne kvuli tomu jestli smrdi nebo ne, ale kvuli cene PHM a spotrebe) a to po zahrati nesmrdi vubec (coz mne samotnyho prekvapilo). A jestli nekdo tvrdi opak, tak mu nabizim zdarma cichaci zkousku u myho vejfuku.
to rybiz - 100% souhlas.
Cleaner> no tak si dej do auta pachovej filtr a neotravuj. Pachovej ti pomuze i proti Avii, takze mozna i proti stodvacam se syticem, kdy mnohdy z vejfuku krom smradu lita i nespalenej olej, jak jsou ty motory vylagrovany (to kdyz se chces bavit o starejch smradlavejch autech) ...
rybiz> kdyz se bavis o novejch autech, tak nemuze Octavia do kopce dymit. Moje teda ma jen 56 tkm, ale nedymi ....
No Octavie jsem viděl již mnohokrát hulit, jak Liaz v posledním tažení, stejně tak navoněný novoučký Passaty a Audiny. Odpověděl jsem si sám: Chiptuning.
Chiptuning je podle mě fakt prasárna a do motoru to nepatří. Ať si kdo chce, co chce říká, ale motorům to škodí. Slyšel jsem jak dopad známej kamaráda s Teranem 2,7tdi - asi ve 110.000km motor zaklepal naposled...
oleowr1
Pročítám příspěvky "Re: Nazdar smraďoši" a zjišťuji, že někteří lidé hodnotí kvalitu věcí kolem sebe podle toho jak smrdí, co smrdí je špatné a zdraví škodlivé. Lituji takové jedince, asi nikdy neochutnali olomoucké syrečky a jak provozují sex.... Ono to taky není nejvoňavější.
😄))))Ha, ha ha ! Tak to bylo dobrý ... 😄) Sex ...😄
oleowr1> kdyz se dama pred sexem umeje, nevim, co by pri nem melo smrdet 😃)
Přesně tak, jak pravil Fija. Možná taky není na škodu, když se i chlap trošku vycachtá....😃). I když se říká: "Správnej chlap musí smrdět i kdyby si do kapsy měl dát *!"
chlap nesmrdi, chlap muze mit jen "muznej oder" 😃)) ale nejsme prasata, ze, myslim ze vsichni se aspon v sobotu mejeme .... 😉))))))))
viz zadku, zalezi jak s autem jezdis. Cisty chiptuning mu ublizit opravdu nemuze. Mluvim z vlastni zkusenosti.
sakra chybka, melo byt "vis zadku" 😃)
ale to sis odpovedel spatne. Chiptuning to neudela. Teda dobrej. Ovsem tzv. powerboxy (napr. jednotky Kompakt) klidne.
Rybiz a Cleaner posuzuji auta podle smradu, a ja jsem hovoril spise o emisich, to jsou totiz meritelna cisla, ktera hovori. Na rozdil od smradu, ktery je ciste subjektivni. Znam lidi, kterym Trabant primo voni a libujou si. Ale asi se shodneme, ze k zivotnimu prostredi to setrne neni. Ja napriklad jezdim na biodiesel, coz v podstate nekterym lidem muze smrdet a pritom to ma mnohem nizsi emise, nez nafta [o benzinu nemluve]. Sice s vyjimkou oxidu dusiku, ale to je stejne dusik, ktery vetsinove pochazi z repky, takze jde pouze o obnovitelny kolobeh, nikoliv o zvysovani koncentrace v ovzdusi, jako je tomu u ropnych produktu.
Za druhe - opravdu bych chtel videt TDi od VW [mluvime o novejsich autech], ktere huli. Ale ne v dusledku rozjezdu pri nizkych otackach, to se stane, pak se nafta na okamzik skutecne spatne spaluje. Ale jinak zadnej kour.
vlami: Zrovna dneska mě smahnul ve městě funglovkovej Passat. Říkal jsem si ještě, že se mi ta temně modrá barva v kombinaci s trochou chromu líbí. Najednou čoud, jak když tmavej stoupne piánu na krk. Z ničeho nic, žádný zrychlení, nic, jenom to prostě začalo hulit. Ať se jdou s takovýma sráčema za meloun vycpat! Samý kecy vo emisích, už mi to leze krkem.
No jo, ale výš *, jakou výkon zvyšující *** za 5000,- tam kdo přimontoval...
ATX: To je typickej Čecháčkov, socka lízne auto za meloun a do něj pak sere ty nejlacinější mrdky. Poblít je málo...
Vlami,to se šeredně pleteš,že oxidy dusíku jsou z řepkovýho dusíku a tudíž ekologický!Oxidy dusíku jsou ze vzdušnýho dusíku i kyslíku.Čím větší přebytek kyslíku oproti palivu a vyšší teplota a tlak ve válci,tím víc NOx.Proto jich maj nejvíc diesly a nejmíň benzíńáky s nízkou kompresí.Částečně je omezí EGR ale oxidační kat s nima neudělá nic.
Jery - jo bude to tak, nicmene uvaha: Pokud dusik ve vyf. emisich NOx pochazi predevsim ze vzduchu, pak vzato ekologicky se nic moc nedeje - protoze se koncentrace dusiku ve vzduchu nezvysuje. No pravda, pouze se z N2 tvori NOx.....
No fuj, Vlami, to jsi chodil do školy? 😊) Ekologicky vzato se děje dost, páč NOx jsou toxické. A čím je větší to "x", tím hůř. Naštěstí nejsou přílič stabilní a časem se rozpadají, ale i tak jich je kolem nás víc než je zdrávo.
Je pravda, že diesel je na tom s emisemi NOx hůř než benzín - to je dáno vyšším kompresním poměrem.
To jsou teda věci!!! Od zejtřka chodím pěšky a jdu stavět stáj na koně. Jak jsou na tom s emisema??? Bude to nejspíš pořádnej tahoun, aby se podemnou nesložil...
zadek: postav se někdy za koně, to jako tam dozadu, a nějakou chvíli počkej. Když budeš mít štěstí, poznáš jak je na tom s emisema 😊))
konsky trus narozdil od kravskeho voni 😃))
Já jenom, že diesely produkují nižší emise CO2 než benzíny a ty moderní mají i filtr pevných částic... BTW Mám pět koní, živých, bejt váma, moc bych jim k ocasu nečichal, první, co byste totiž mohli ucítit by nebyl ani tak zápach, jako spíš rána kopytem do hlavy a pokud by to kopyto bylo okovaný, tak by vás vezli rovnou na hřbitov, takže bacha...!
DP: Já dobře vím, proč těm potvorám nevěřím 😃)
Jojo, lepší jsou ty koně pod kapotou...

Jinak k ceně nafty: Praha 10 - Černokostelecká, v areálu Dopravních podniků 19,90 Kč.
Hmmm - docela se to tu rozjelo. Doufám, že se alespoň shodneme na tom, že přístup státu ke zdanění PHM, který uměle snižuje cenu nafty, je nesmyslný. To totiž vede k tomu co jsem psal v prvním příspěvku - socky udržujou v provozu starý vraky (což se jim občas i vyplatí, ale pro živ. prostředí je to podle mě jednoznačně horší než udržovat starý benzíňáky) a sportovci šetřílci podléhají lákadlům chiptuningů.....😄.
Neshodneme, blbečku. Osobní diesely v celkové spotřebě nafty u nás představují tak 5 procent, zbytek připadne na nákladní dopravu - kamiony, na vlaky a podobně. Když se zvedne daň, zvednou se následně ceny všeho, co se tou dopravou vozí. A těm, co maj osobní diesely, se stejně i pak vyplatěj dál - žerou míň a navíc se bude o to víc kšeftovat s kradenou nebo ušetřenou naftou nebo LTO. Takže, co kdyby sis ty laciný provokace strčil za klobouk a kecal do něčeho, čemu rozumíš (pokud vůbec...)
Diskuse s lidmi tvé úrovně je sice poněkud zbytečná, ale přesto: 1) Neříkal jsem, že by se měla daň z nafty zvyšovat. 2) Uveď nějaký rozumný argument pro to aby byla daň z nafty nižší než u benzinu.
Jo, s lidmi mé úrovně? Podívej se na sebe, chytráku. Vlezeš sem, navážíš se do ostatních nadáváním do socek, cpeš sem akorát provokativní bláboly a chceš poučovat o úrovni? Co jsi zač, další zakompexovanej puberťák typu UBL apod? Poslyš, na Motor Café už jsem bratru dva roky, ale poslední dobou mi připadá, že už sem nikdo rozumnej nepíše. Samý tuny špíny, blábolů, urážlivých výlevů... Divíš se, že jsem takhle reagoval? Už mě to prostě nebaví. Nepatříš mezi ty zakomplexovaný puberťáky, co se tu akorát schovávaj za anonymitu internetu? Kecama o tom, že nafta smrdí, se řadíš akorát tak k nim....
Oddie, klíííd, krátíš si zbytečně život s * jalovým, co si tak patřičně říká Cleaner. Trefa!! Já bych tak označil stav tvojí palice, hochu, úplně vymetená, pěkně vakuum, no problemo, veškeré děje se odehrávají výhradně na základě živočišných pudů. Jinak plně souhlasím s tím, že MC je zadrbáno stále víc výlevy nějakých puberťáků, kteří mají neodolatelnou touhu se k něčemu furt vyňadřovat. Původní poslání MC je jaxi v *, pohoda tady určitě nevládne a v drtivé většině témat se člověk nedozví nic rozumného. Rád bych věděl, která životní situace ti bystrý hochu dala tu krásnou zkušenost o ropácích. To jsou samé poklady, ty krásné myšlenky. Howgh, odcházím do roomu za Kazanem, kde naštěstí snad nikdy místo pro takové pitomce nebude.
😄)) Vidím, že postřelé husy se ozvali. Obzvláště obdivuji Vaše tak pohodové příspěvky zdržující se jakýchkoliv vulgarit. Jestli Vám to to tedy uniklo - nikomu jsem nenadával, vyjádřil jsem svůj názor a byli jste to vy kdo reagoval tak jak reagoval. Ta přednáška o zakomlexovaných puberťácích byla ovšem velmi poučná, škoda že jste si ponaučení nevzali vy sami. 😄))
No pánové, já čumím. Kde je mé místo opruzovače? Tady se to mydlí samo jedna báseň ;o) Nějaký Cleaner... Hm... babral... Oddie? Takový slušňák a jak kleje??? ;o)

Nafta trochu smrdí, to je fakt. Nesmím se na pumpě potřísnit, to bych smrděl ještě týden. Když ale vezmu dále v úvahu, že např. v tatově 1.8T (150PS, 210NM) Octavii Laurínii jezdím drsně za 14,5l naturalu 95 a ve své čiplé Fabii TDI (140PS, 300NM) zhruba stejně dynamicky za 8 nafty, tak se mi to zase nejeví až takové špatné. Na tachu mám k dnešku 39.250km a to jí mám 3/4roku. => Na TDI nedám dopustit. Navíc 20Kč za litr jde přežít.
sakra Hufe, ty snad jezdis Fabii i pro rohliky tech 50m do obchodu, ze mas natoceno uz tolik km ....!
To né, já nenakupuju 😄
ty pujcujes SVOJE auto mame na nakupy ??????? 😃)))
Nikdy ho nikomu nepujčuju!!!
aha, ja jen ze jsem ridil 😉))
Jo, pokud jedu z někým, tak jo. Ale jsi jedem z mála!!! Cca 5 lidí mělo zatím tu čest.
Huf: a směl bych mít taky tu čest? 😊))
Huf: A Já?
A já? Udělej si z fé fábie testovací auto tomu tvému ladiči. To dělal ATX?
Ano.
Ne.
No, podívej se na to. On nás snad nemá rád?!
Mám, ale né tolik...
Tak se jdi vycpat se svým škopkem a taky tě nemám rád😃.
nemysli si, ja si toho vazim!
40 000 km za 3/4 roku je teda vykon. Ale tak to ma u dieselu bejt - motor nema ani vychladnout 😊)))
Čistič: S těma sportovcema - šetřílkama jsi asi dost lidem naznačil, co v žádným případě nechtěli slyšet 😃))))))).
Jeste jednou se vratim k nepochopitelnym nazorum Cleanera a Rybizu. Ted uz ale v cislech.
Byl jsem 8.2. na technicke kontrole, Felda 1.9D, takze obycejnej traktorovej diesel. Na emisich se hodnoti kourivost na plnej plyn, coz ja osobne u sveho auta nikdy - opakuji NIKDY - neprovozuji. Ale presto, zde jsou cisla z emisi😒br /> Hodnota kourivosti - dovolena hodnota = 1,55, mne namerili 0,45, tedy cca na 30% dovolene urovne.
Dale se hodnoti rozpeti kourivosti ctyr po sobe jdoucich mereni - opakuji - na plny plyn, v mem pripade 4762 otacek😒br /> Dovolena hodnota = 0,25, mne namerili 0,14, tedy mene nez 60%.
Jeste jedna zalezitost - nevsiml jsem si, ze by pri seslapnuti pedalu na podlahu zakourilo z vyfuku....

A jeste jedna vec nakonec. Cleaner [156] rika, ze kazda socka si koupi starej diesel, kterej smrdi - ale ja myslim, ze kazda socka si koupi Skodu 105-120, ktera stoji do 10000 Kc a ja musim zavirat vetrani, kdyz jede prede mnou - smrad je jeste horsi nez u Favoritu, ten miva alespon nerizeny katalyzator. Jak tyhle auta muzou projit emisema, to by mne teda zajimalo.... Dneska jsem jel za brachou [TakyFelda1.9D] 100 km v kuse a uplne v pohode jsem mu jel za * - zadnej smrad. Pak mne predjel Citroen a hned jsem musel zavirat vzduch do kabiny... hruza.
Vlami: To je fakt, nejstrašnější smraďoši jsou starý Škodovky, Žigulíky, ostatní vyčvachtaný benzíňáci. Ty diesely se většinou daj vydržej, i když třeba pokuřujou...
1. CHIPTUNING je každýho osobní věc

2. Víte kolik benzínových Hond, Toyot, Acur, ale i Mustangů a F-bodies má jiný chip? To byste se divili...

3. S Lagunou 3.0 V6 jsem jezdil za 13,5l/100km. S Lagunou 1.9 dTi už jenom za 6,5l/100km, což je při 50.000km ročně rozdíl ve výši 80.000 Kč (!!!). Jo, kdo šetří, má za tři!
A kdo krade má za devět 😊)))))))))
😄
Vlami > No vidis , tak Ty mas vlastne takovy vonavy ekologicky traktor -))) Divis se jak muzou projit emisemi stare Skodovky a Ziguli ? Stejne jako ta tvoje (vonava) chrchla !! Kdyz vis kam mas jet na emise , tak Ti to projde vzdycky . Dale , jestli jsi si nevsimnul , tak jsem nikdy a nikde nesrovnaval stare benzinove motory ze staryma dieslama , nybrz nove a rizenym katalyzatorem vybavene benziny s novyma dieslama vybavenych oxidacnimi katalyzatory + filtrem pevnych castic . Hlavne me nepresvedcuj ze smradosi (diesly) nekouri ! Od te doby co je tahle diskuse tak si toho vsimam snad jeste vic, proste kazdy diesel kdyz mu nalozis ta huli !!! Promin, kazdy ne , tvuj trakturek je asi vyjimka potvrzujici pravidlo -))))
Kecy typu co víc kouří bych spíš viděl jako rozumnější v tomhle světle: Jak je možné, že i po zavedení sjetin z emisí projde cokoli, TK nebyla problém nikdy.Když je to taková fraška, proč se to teda furt dělá?????? Jinak problematiku starších aut bych viděl celkem jednoduše - ty škodlivější bez katů, dvoutakty atd. bych postupně zatížil ekologickou daní a srovnatelné nové bych pak podpořil třeba odpuštěním DPH nebo něčím podobným, pomohli bysme si fšichny, stát nevyjímaje, protože provoz levných popelnic sebou nese m.j. třeba fantaskní nehodovost, vyšší náklady na benga, zdravotnictví, záchranáře, ale třebas i na cestáře. Když se člověk podívá na průměrný věk výsadkových modulů v tomto slzavém údolí, nejraději by zvracel....
Nevím kdo nebo co má vyšší emise, ale jak už jsem tady psal, šéf kalifornského úřadu pro emise řekl, že kdyby v USA všechna auta starší pěti let byla nahrazena Fordy Excursion (6.8 V10 a 7.3 V8 TD), tak by měli v USA pětkrát nižší emise... Stará auto jsou problém prostě všude a nová jsou "čistá", ať už jezdí na benzín, nebo na naftu!
Kecy typu co víc kouří bych... neresil. Spise

bych resil, co je skodlive. Co treba kourici

motor, kteremu prasklo tesneni pod hlavou a tecu mu

do spal. prostoru voda 😉 Kouri jak krava (nez

se zadre 😄

Ne vazne. Jestli nekdo vite, co opravdu jde z benzinaku

a naftaku a jaky to ma vliv na ZP (a cloveka), tak to sem

postnete. Vim ze se o D rika, ze kouri. Ty saze

jsou opravdu videt, ale jsou zrovna saze problem?

No a emise... Problem je v tom, ze pro motor

plati parametry dane jeho vyrobcem pri zprovozneni.

Takze dvoutakty spalujici olej mohou jezdit dale.

Nemate nekdo sirsi prehled co se meri a kolik

jsou pro ruzne motory povolene normy? (Asi bych

to i dal castecne dohromady, ale jestli tu mame

nejakeho technika STK, tak ten nam to sdeli i se

"zarukou".)
ach jo... "nez se zadre"... na to nereagujte a

vemte to tak, ze "vime" co jsem tim chtel rici...
BoB_ [223]: Normy na dieselovy motor jsem uvedl v prispevku 210. Meri se pouze kourivost na nejvyssi mozne otacky motoru a rozdil mezi jednotlivymi merenimi [jsou 4]. U benzinovych motoru se meri emise na volnobeh a asi se meri neco jineho nez kourivost, protoze benzinovy motor obvykle kouri i na volnobeh, i kdyz je teplej.

Rybiz [220]: Kde chybi argumenty, tam je na miste osobni napadani, ze? Ja jsem ti uvedl argumenty a cisla. Trochu jsi ujel - byl jsem na technicke poprve v zivote a nikdo mi neradil, kam mam jet. A byl jsem v Horomericich, kde je uplne novej barak STK. A byl jsem tam, protoze je to 2 km od me prace a ne proto, ze by ty emise TAM prosly kazdemu, jak ses vyjadril. A pokud jsi nekdy byl na emisich [asi nebyl], tak bys vedel jak se to dela a ze ten pristroj obejit nejde. A pokud ti nestaci muj nazor, ze naftovy motor nekouri, podlozeny o potvrzeni z emisi [muzu klidne zaslat protokol], pak se s tebou uz nemuzu o nicem bavit 😊) Ty jses totiz jeden z tech, kteri se nedaji presvedcit o pravde, ani kdyz uz nemas argumenty 😊)) Mas jenom svuj nazor podlozeny na nicem. 😊
Tak abych teda pravdu řekl, mám starý BMW524TD a to auto kouří, teda jenom pokuřuje a ve srovnání s jinejma 524TD je to moje jedno z nejekologičtějších. Máma má taky 524TD, jezdí na Setadiesel a z jejího auta ani v točkách fakt nevychází ani obláček. Ať si kdo chce co chce říká, ale je to pravda. Pak mladá má Mercedes 2.0D s najetejma 300.000km a to auto nezakouří ani kdybych ho přemlouval, studený X teplý, prostě bez čoudu. Pak otcův Peugeot 205D - tam mám pocit, že z vejfuku vychází snad čistší vzduch než jakej v Praze všude je....

Brácha má starýho Mercedesa - piáno 240D a to teda fakt hulí fest, přiznávám. To je právě jedno z aut, který vrhá na diesely takovej stín.
taky jezdim na SETU a huli mi to leda, kdyz mam studeny motor a protahnu to. Po zahrati ne. No a protoze mam auto rad a za studena s nim zachazim jak s pannou, tak mi proste nehuli. Ovsem k emisim - neni problem je udelat, kdyz vis jak. Staci mit znamyho, ten dvakrat sjede stejny typ auta a je to. A i kdybys nemel kat a vejfuk, tak projdes. Sice by to chytli na technicke, ale do ty dobry vejfuk privaris, at technickou vydrzi, a je to. S mym ex-golfem benzinem to nebyl problem. Smrdel vic nez moje zanovni Octavka (prece jen uz ji mam pres dva roky ...)
FiJa: Jojo, mit znamyho. 😊) Ale to je to, co vetsina lidi nema. Pak dojdes k nazoru, ze znameho potrebujes mit vsade 😄 A myslim, ze znamyho na emisich je treba mit predevsim, kdyz bych mel benzinovej motor. Nerikejte mi, ze nekdo neprojde emisema v dieselu, kdyz ja mel namerene hodnoty v urovni 30% povolenych.. 😊
A co to je: "ten dvakrat sjede stejny typ auta a je to." 😊
Hele Vlami, a jak se ti líbil ten samotnej průběh měření u dieselu? Když drásáš motor na plnej plyn do přeběhových otáček?
A co to je: "ten dvakrat sjede stejny typ auta a je to." ? No prostě ten známej na ME změří nějakého "obyčejnýho" zákazníka auto několikrát a hned má sjetiny do zásoby...
A když už jsem nakousl ten samotný způsob "měření" emisí u dieselu, nevíte náhodou někdo, jak měří dieselové emise třeba v Německu, nebo obecně v EU? Používají tam taky tuhle nesmyslnou "likvidační" metodu, která nemá s normálním provozem co společného?
Oddie: Aha, udela si do zasoby mereni... ale kterej majitel mu dovoli 8x za sebou trapit motor, jenom proto, aby mu vybehli 2 papirky? To bych mu uz dal pesti... Drazdeni motoru do prebehovych otacek se mi samozrejme ale VUUUBEC nelibilo, protoze takhle jsem sveho diesela jeste nikdy nevytocil. A prave proto jsem uvedl v minulem prispevku, ze je nesmysl na plnej kotel nemerit emise u benzinu, kde mnozi "machri" auta naopak vytaci [hlavne Japonaky] a merit na plnej kotel emise u dieselu, kdy mnozi z nas [ja, bracha, FiJa...] auto nepretaci.....???
Kterej majitel mu to dovolí? Inu ten, co to nezná...
no ja se odstehoval daleko a tak uz znamyho taky nemam. Ale bylo to na benzinu a nebyl to problem. U technicke pak staci dat technikovi petibabu a jakekoliv zavady jsou najednou lehke, a tudiz on je z obliga, zavady vypsal, a ty jsi za vodou, apc si auto tak jak tak nechas spravit, jenze uz se nemusis * s opakovanou technickou. Znami pomuzou, ale ono to jde nastesti i bez nich. Kdyby to neslo, to by teprve byl pruser ....
vlami: Většinou mu to dovolí každej zákazník, kterýmu řekne, že to první měření se nepovedlo, že to na tyhle hodnoty nemůže napsat, tak že to zkusí znovu, že to možná vyjde, z výfuku už se vyklepaly všechny saze a takový podobný kecy. Nakonec odjedeš s motorem rozpáleným jak pětník, nepočítaně přetočeným, ale šťastnej, že jsi "prošel". Můj známej mi vykládal ( ná přes dva metry, holohlavej, hustě pokérovanej od hlavy až k patě a váží taky tuším 1,5q, prostě řezník - magor na první pohled ), že přijel na diesel emise a prohlásil, že jestli tomu někdo naloží naprázdno plnej kotel, tak že mu přerazí nohu. Finanční náhradu za případnou škodu na motoru v tom případě požadovat nebude a že je mu jedno, jestli ho někdo zažaluje. Ať s tím prostě počítají, že jemu kriminál nevadí. Prošel prej na volnoběh 😄
to zadek - ten Peugeot je asi nejakej světovej unikát. Ještě nikdy (opravdu nikdy 😄 jsem neviděl staršího dieslovýho Peugeota za kterým by se dalo jet.
A vůbec - nikdo mi nevymluvý, že to že je nafta levnější (tedy méně zdaněná) než benzin je nesmysl. (mimochodem zatímco zdanění nafty u nás dosud nedosahuje spodních limitů EU, zdanění benzinů je již dávno překračuje - naši zemědělskodopraváčtí lobisté jsou tedy zřejmě ještě lepší než jejich EUkolegové)
oprava - "..mluvý" je fakt blbý - to uznávám 😄
a] Tak to opravdu nevim, Golfa 1,6D jsem na nasich silnicich nikdy nevidel, na rozdil od S10-120, ktery na nasich silnicich stale prevazuji (dle statistiky registrovanych vozidel).
b] CENA NAFTY. Zajimalo by mne, kde jsi vzal zemedelskodopravacsky lobisty. Pokud muzu mluvit za zemedelce, a to muzu, tak zde zadne lobby uz 10 let neexistuje. Zemedelcu je mene jak teplousu, a tvori mene jak 5%HDP..., tak s nima kazdej zameta.... 😒 ... v tom to asi nebude. Nafta je levnejsi zejmena proto, aby zustala levnejsi doprava (autobusova, nakladni) a tedy drzela inflaci nizko. Jinak velmi stoupnou ceny... Takova je politika statu. A na nafte je zavisle vice odvetvi, nez pouze zemedelstvi a doprava - a co treba takhle stavebnictvi??
Máš pravdu - zemědělci lobujou spíš jinde a to že jich je tak málo právě ukazuje to jak jsou mocní 😄 - zemědělců je jak říkáš 5% a třeba v EU (kde asi za pár let taky budem) tvoří zemědělské dotace 50% rozpočtu. Argumenty o levnější dopravě jsou naprosto nesmyslné: 1. doprava autobusy se stejně dotuje a nejezdí tedy za reálné tržní ceny. 2. k argumetu o cenách a inflaci: Jsou jenom jedny daně, ze kterých je potřeba vybrat určitý objem peněz a všechny nakonec zaplatí konečný spotřebitel - podle mě je např. z hlediska inflace úplně jedno, jestli danou daň zaplatím v litru benzinu nebo housce se salámem (do které se dostane část daně z nafty).

Mimochodem to že mají diesly nižší spotřebu není podle mě důvod k nižší dani z nafty, ale spíš naopak .....
Mily Cistici, ty motas pate pres devate..., to se proste neda.. 😊) I moje slova spatne opisujes.. nikde jsem nerekl, ze je zemedelcu 5% - to by byla jina vaha! Rekl jsem, ze zemedelcu je mene nez teplousu a v soucasne dobe to je pod 3%, coz je mene, nez v EU. A tvori cca 5% HDP, to je uplne neco jineho, vis? A jeste k te EU - ano 50% rozpoctu EU jde na dotace zemedelcum EU, ale je treba taky vedet, co vse se z rozpoctu EU dotuje a co se nechava na rozpoctech jednotlivych statu EU 😊))
K ostatnimu: Jiz jsem konecne pochopil, ze se nema cenu vubec vyjadrovat. 😊))
to Vlami - 3 nebo 5 to je snad jedno - ještě že jich neni 20% jako v Polsku to by sme se z toho po.... 😄
No me slo o to, jake je presne chemicke slozeni

plynu z N a B a co ty latky mohou zpusobovat.

Take by mne zajimalo porovnani norem ruznych

motoru -- idealni by byla tabulka (kolik ma normy

na emise tenhle motor, kolik tenhle, kolik S1xx atd.

Proste prehledna prezentace s durazem na vypichnuti

dulezitych hodnot (co ktera hodnota zpusobuje, jak lidem skodi), at vime, kdo je z principu "skudce" (i kdyz splnuje polovinu "sve" normy) a kdo i pri meznich hodnotach vlastne je OK.

Asi toho chci moc, co?
[228] - BoBe_, chces toho asi moc. Na emisich jsem z toho chlapika chtel presne tohle dostat, a on mi byl schopen pouze rict, ze se na naftovych emisich meri kourivost na plnej kotel a na benzinovych zase uplne neco jineho, a to na volnobeh a jeste pri 300 ot., nebo co to rikal. Coz je podle mne uplnej nesmysl, protoze u benzinovych motoru skoro kazdej ten motor vytaci do silenych otacek, ale budiz. Ten chlapik umel proste ty emise zmerit a vytisknout lejstro. 😄

Nicmene verim tomu, ze pristroj napred nastavi na typ auta, kazdy motor/vyrobce ma jiste schvalene jine emise, a proto projdou Wartburgy, S120 apod. Kontrola emisi neni tedy hlediskem "kvality" a mozneho srovnani jednotlivych motoru ruznych vyrobcu. A uz vubec to neni onen velice subjektivni fakt, ze jedno auto kouri nebo smrdi, jak tu stale naznacuje Rybiz nebo Cleaner. Panove, uvedte svoje hodnoty z emisi.... uvidime....
Vlami> mas pravdu , ne co se tyka argumentu , ty mi nedosly , jenom me porad nebavi opakovat dokola to same !! Ale tva pravda spociva v tom ze jsem opravdu jeste nikdy nebyl na emisich , tedy vlastne jednou ale ne se svojim autem ! Vis , prave proto ze u vetsiny aut , alespon si myslim ze je to tak , prestava fungovat kat. tak jak ma po nejakych 100-150 tisicich km. Mozna ze jsem trochu nadsadil ?! Tak prave proto si kupuji vzdy po 3 a neco letech nove auto , tachnicka + emise jak jiste vis plati u novych aut na 4 roky . Co se tyka tech norem S1- ja nevim kolik , uz jsem se to pokousel najit ale bohuzel nic , treba bude nekdo uspesnejsi , rad bych se na to podival . Ale mam pro tebe dobrou zpravu , pristi rok budu muset jit poprve ne emise + STK ,bohuzel mi nevyzbylo na nove auto. Takze az to budu mit za sebou tak Ti urcite dam vedet !! Ale ani to nic nemeni na tom , ze diesly pod tlakem smrdi a huli !! CAGO !!
Nevím jak kdo, ale s STK v Horoměřicích mám dost bídný zkušenosti... Napsali mi tam takovejch věcí o Teledu, že jsem tomu sám nevěřil, a že prý tam budu muset znova...! Tak jsem se naštval a jel jsem druhý den do Benešova... Trvalo to cca. půl hodiny a bylo po legraci, nenašli mi snad jedinou závadu...

BTW Táta když byl s Passatem TDI na podzim na emisích, taktéž v Benešově, naměřili mu korigovaný součinitel absorbce, nebo jak se tam nazývá kouřivost 0,1 přitom 1.9 TDI 81kW má normu 1.4 (a to to auto mělo za sebou 120tisíc km)
DieselPower: Jak "s STK v Horoměřicích mám dost bídný zkuenosti"?

Nasli te na autu zavadu? Nasli. Tak s nima mas

dobre zkusenosti, ne? Bud rad, ze vis, ze tam neco

bylo 😉

To spis v tom Benesove odflakli svou praci (nic nenasli),

a proto bys mel mit spatne zkusenosti s nima, ne?

Problem by samozrejme byl, kdyby si to vymysleli,

ale toho by nasi cestni a neuplatni technici na

STK nebyli predse schopni, ne? To predse vsichni

VIME?
DieselPower: No vidis to, a mne Rybiz obvinil, ze vim, kam mam jet na technickou, abych se svym traktorem prosel 😊) (viz jeho prispevek 220) a pritom v Horomericich jsou dost tvrdy! Inu... zde byl Rybiz zase vedle.
Jinak bych ale souhlasil s BOB_em, nalevacku je v tomto pripade STK v Benesove.
Nezalozime tema "STK" 😊)
Hm... jestli jsou Horoměřice přísný, nebo ne, to nevím, ale jediná objektivní věc, za kterou jsem neprošel bylo tažné zařízení nezapsané v TP, což jsem ještě týž den na DP dohnal. Co mi ale vadilo, to byl fakt, že moje čtyři roky staré Toledo, co mělo mít první technickou, neprošlo s poznámkama o škrábancích a vadách laku, naproti tomu předemnou prošla stará Croma, benzín, ze kterého se při běhu motoru linuly zvlášť divné zvuky a nemůžu říci, že by nerezla... V Benešově o kastli napsali, že je ok, a to mi přišlo víc vhod... možná kdybych dal v Horoměřicích někomu něco do kapsy, tak bych taky prošel a co je teda horší, projít se slušným stavem jenom za cenu kontroly, anebo projít s popelnicí za cenu kontroly plus něčeho v obálce...?!?
1. Švýcarsko bych vynechal, je to zvláštní země, která má zvláštní lid a zákony. Víte, že v roce 1992 tam stál litr benzínu 80 Rappe (0,8 CHF) a Švýcaři si ho v referendu zdražili na 1 CHF? A ještě pro odpůrce jaderné energie, výte proč je Švýcarsko tak čisté? Protože má čtyři jaderné elektrárny!!! A poslední věc, víte čím topí 80% procent švýcarských domácností? No přece topnou naftou!!! Něco jako plynofikace tam vůbec neexistuje!!! Takže pokud se někdo nechcete ztrapnit, Švýcarsko sem jako baštu ekologie v srdci evropy příliš netahejte (ikdyž je fakt, že jaderná enrgie je statisticky suverénně nejčistší a nejbezpečnější - Francouzi to dobře vědí!!!)!!!

2. Nafta je levnější snad proto, že její výroba je levnější, protože je to pouze zbytkový produkt při výrobě benzínu, tedy alespoň podle mé, středoškolské chemie.

3. Ještě jsem neviděl, že by bylo nějaký auto zakouřený tak, že by to nebylo poznat, co je to za model, za to co jsem viděl, to je fakt, že v USA nafťáky nemají katalizátory vůbec, a přesto tam ani dvacet let starý naftový Suburbany nekouří, čím to asi je? Můžete my to někdo vysvětlit?

4. Vzdávám to a doporučuji těm vzdělanějším, aby to vzdali také, protože někomu, kdo dieselům a věcem s nimi spojeným nerozumí, tomu to nelze vysvětlit!!!
DP> nafta neni levnejsi proto ze jeji vyroba je levnejsi , je to proto ze je mene danena nez benzin . Treba vyroba LPG je asi o tretinu drazsi nez vyroba benzinu nebo nafty a presto stoji kolem 11 Kc . Je to tim ze je na nej velmi nizka spotrebni dan . A jeste mi prosim Te , bud od te dobroty , objasni zdroj tvych informaci ve kterem se uvadi ze 80% Svycarskych domacnosti topi naftou !? Tomu totiz neverim asi tak stejne jako tomu ze diesly nehuli a nesmrdi !! Jak zde nekdo uvedl, dokonce ani diesly ktere maji najeto pres 300 tisic a jsou stare 15 a vice let ! -)))) To je hovadina !!-))) To jsem nevidel !!-))
Hmm... pak je určitě hovadina vyrábět naftový motory, když je nafta výrobně nákladnější... ;o)))

BTW Pro tvoje info, žil jsem jeden čas s našima ve Švýcarsku, takže vím, čím se tam topí a ještě ti ktomu dám jednu informaci, vloni tam měli referendum o podpoře obnovitelných zdrojů energií (to jsou sluneční a větrný elektrárny) a dopadlo to tak, že žádná podpora nebude. A jestli něvěříš ani tomuhle, pak Švýcarsko asi neexistuje! Já se tímhle živým, tak vím, o čem píšu!!!
rybiza s cisticem nepresvedcis. Maji svou pravdu, a tu "nebudou skryvat", jak veli nas velikan Jara da Cimrman ....
tedy rozhodne ji nebudou skryvat na anonymnim foru ... 😉))
Uklidni se , ja jsem netvrdil ze nemas pravdu , jenom jsem se ptal na zdroj Tvych informaci ! S tou naftou jsi to take zrejme nepochopil , nikde a nikdy jsem neuvedl ze je vyroba nafty nakladnejsi nez vyroba benzinu , jenom jsem psal ze je jinak (mene) danena nez benzin . Ver mi , ja se tim zivim , tak vim o cem pisu !!-)))
To rybiz: Rybiz jako ovoce ostatně naprosto nesnáším...😃 Proč nevěříš, že diesel, který má najeto přes 300.000km nekouří??? Koukal jsi snad některejm na tachometr? Vlastnil jsi někdy nějakýho diesela? Už hodně let jedu jenom v naftě a můžu tě ujistit, že jsou auta, který nehulej ani když maj 500 tisíc a víc a jsou auta, který maj 70.000km a hulej. Neházej všechno do jednoho pytle.

A kouření benzíňáků není jenom vyfukováním špatně spálenýho oleje, ale je to hlavně špatně seřízeným vstřikováním, karburátorama a špatným zapalováním... Aby to bylo jenom olejem, to by musely ty auta žrát aspoň litr oleje na 100km.
Asi jsi ho musel hodne papat kdyz jsi byl maly !-)) Mel ,Ford transit r.v. 1993 , 2.5 diesel, zakoupeny jako novy v CR. po dvou a pul letech mel nalitano 280000 tisic km , byl v super stavu , chytal na poprve i v mrazech . Jednim slovem byl super ! Pri jizde z nalozenym (ne prelozenym) do mirneho kopce lehce pocuzoval , proste to byl diesel , nedal bych na neho dopustit , bylo to moje nejoblibenejsi auto , asi proto ze to bylo moje prvni nove auto ! Dale nevim proc mi cpes ze koureni benzinaku neni jenom vyfukovani spatne spaleneho oleje !? Ten kdo to tvrdil je blazen , ale ja to nebyl !Bud adresnejsi !
Rybiz: Ohledně toho vyfukovanýho nespálenýho oleje... Čmoud z benzíňáků je souhrn těchto neduhů: nespálenej olej, špatná směs paliva, špatný zapalování. A nikomu nic necpu, jen jsem to prostě řek (teda napsal). V případě, že se budeme osočova, že si tady něco "cpem", tak tady všichni všem něco "cpou"...! Já myslel, že diskutujem, tak co nám tady "cpeš"???
Úplně s Tebou souhlasím. (zajímavé...)
To si asi delas * neee ??!! Chces tady verejne tvrdit ze Ti neproslo Toledo proto ze melo poskrabany lak ???-))))))))
to rybiz: Čti si ty příspěvky napřed celý, a pak se až vy jadřuj...!
Rybiz [237]: To je velmi chvalihodne, ze max. po 4 letech si kupujes novy vuz, to opravdu chvalim. Fakt. Skoda, ze ten stary nesesrotujes, ale prodas, ale to je jedno. 😊
Ohledne toho katalyzatoru, ze po cca 100 000 km jiz nefunguje tak jak ma. Neni to problem opet pouze u katalyzatoru benzinovych motoru??? 😊) Tady v tomto tematu se bavime spise o nafte a vznetovych motorech..... 😊
to Vlami - to, že si koupí stodvácu za 10000Kč je ještě docela dobrý (i když uznávám jet se za tím taky nedá) - kdyby si koupili stejně starý jedničkový Golfy 1.6D bylo by to o dost horší (a to mi nikdo nevymluví 😄
jednickovy Golfy meli 1.5D motory. Mezityp mel petikvalt 1.6D a dvojky golfy mely 1.6D a TD.

A muj stary 1.5D exGolf I mel emise (narozdil od meho exGolfa II 1.8i) zcela vpohode i bez znameho ... 😃)
OK - nejsem zas takovej znalec a záď těchto aut je většinou tak začouzená, že se dá jen těžko poznat co to před vámi vlastně jede. Ty emise svědčí o tom co už zde bylo řečeno - normy pro ten Golf I jsou zřejmě tak měkký, že by jima prošla i parní lokomotiva 😄
Tak záď mého TDI je naprosto čistá. Toho si ale Ty nikdy nevšimneš, protože nemáš na to se mi za ní udržet ;o)
No, to je zase dobrá směs blábolů...
1. srovnávat Golf I a Š120 je nesmysl. Záleží na především na jejich stavu a ten by měla hodnotit STK. Celý problém je jen a pouze v tom, že u nás funkční STK a ME v podstatě neexistuje a že když člověk ví a zná, projde cokoliv. Ověřeno vlastní praxí.
2. další problém je, že se u nás provoz těch nejstarších vraků vyplácí zdaleka nejvíc. A i když tím mluvím i proti sobě, stavěl bych se za zavedení nějaké ekologické daně, v závislosti na absolutní hodnotě emisních limitů či tříd, co daný typ auta splňuje.
3. to, že je nafta zdaněna méně než benzín, je jen a pouze věc politiky. To vůbec nehodlám komentovat, na politice naší vlády mi vadí víc věcí a podstatnějších, než je blbá nafta. A pokud bude nafta zdaněna stejně jako benzín, mě osobně to vadit nebude.
Páč jste mě leckdo stihl předběhnout, podotýkám, že první věta byla reakcí na Cleanerovy příspěvky.
to odie - 1. na první sis odpověděl sám. STK nefungujou a stav většiny těchto aut je žalostný - ovšem u těch dieslů to podle mě tak nějak víc vadí.

2. ekologická daň podle limitů škodlivin je sice hezká věc, ovšem sociálně zcela neprůchodná - ti nejchudčí by zaplatili nejvíc - no nevím nevím, která strana tohleto prosadí 😄

3. Je to spíš věc jakési tradice z dob kdy se naftou za korunu topilo v kamnech 😄
I prd. Benzín nebo diesel, pokud je v žalostným stavu, je to průser tak jako tak.
2. Která strana to prosadí, to taky nevim, zvlášť když si vzpomenu na *, kteří prosadili zrušení povinných dětských sedaček... Ale v Německu a Rakousku mám dojem něco takovýho jako ekologická daň funguje - jeden známý si mi stěžoval, že má starší auto, sice v super stavu, ale bez katu prý platí strašný poplatky.
3. jestli je to tradice, tak potom skoro všude. Snad s výjímkou Švýcarska, které to udělalo v rámci boje proti kamionům - to se tady zatím taky nikdo neodhodlá, vůbec aspoň kamiony kontrolovat, natož se je snažit nahnat na vlaky.
no jo - 1. no nevím nevím - podle mě benziňák smrdí hlavně proto, že žere olej - to ale ten diesel taky a navíc mu to blbě spaluje, nefunguje mu vstřikování, čerpadlo a já nevím co ještě) 2. my nejsme Německo nebo Rakousko, kde mají lidi starý auto spíš jako zábavu - je třeba to vidět reálně. 3. Třeba v USA je daň z nafty o dost vyšší než u benzinu a nemyslím, že by tam někdo proti někomu bojoval - spíš tolik nepodléhají lobistickým tlakům 😄
Hele zbrklíku, v čem si vozíš ***áž Ty? Já osobně mám tak solidní spalování, že ani na plný knédl mé vykotlené TDI PD nečmoudne a nečmoudne. Ani trochu. Kdybys to viděl, tak bys přestal * hubou.
v čem kdo jezdí není podstatné - bavíme se přece obecně.
Ne! Není to jedno. Když totiž například majitel 20let staré škody 120 začne rozumovat, co je a není na *, tak jediné, co vidím je potřeba odůvodnit si, proč sám nějaké dobré nové auto nemá. Prostě si tím pohojí své komplexy a lépe se mu snáší být chudý. Já v klidu uznám, že je xxx lepších aut, než mám já a taky je jejich majitelům přeju. Pokud z nich mají radost, jako já ze svého, pak plní účel na 100%.

Nechci, abys to pochopil jako Tvé zaškatulkování to kategorie mnou popsanou. Jen věř, že svými komentáři se tam sám protláčíš.
Lituji malých autodopravců, ale snad už jednou nějakým zákonem ty přetížené, rozpadající se trosky někdo ze silnic dostane. Něco jinýho je V3Ska, kterou si vozím hlínu ze stavby bazénu, něco jinýho je avie i liazka, nebezpečná na dálnici řidiči i okolí. Protože pak autodopravce, který si vezme zánovní kamion na leasing nemá šanci vydělat při směšných cenách, které je schopen nabídnout ten, kdo jezdí podobným šrotem. Železnice zeje prázdnotou, protože nemá šanci ( což je dáno i nepružností ) konkurovat ceně autodopravy. To vše se vrací jak ve stavu silnic - a to cálujeme všichni!!!- tak ve stavu splodin. Plně souhlasím s tím, že se musí stát provoz starých aut neekonomický, což je jediný aspekt, který může pomoci. Zase, pokud někdo chce jezdi felicií z roku 1955, má ji v dobrým stavu, ať s ní jezdí.
to Vlami - Nechápu tvůj názor, zřejmě se každý pohybujeme po zcela jiných silnicích. Ovšem kde jsou ty silnice bez smradlavých dieslů vážně nevím....
He TY Cleaner, nejsi Ty náhodou něco jako UBL (teda, tady se ta diskuze rozjela)??? Mluvíš jak ženská, která ví hov.. co je v prde.. měkkýho (😄)) Víš jak funguje spalování nafty ??? Na jakém to funguje principu ??? Jak funguje spalování benzinu ??? Na jakém to je principu a jaký je tedy tímto rozdíl mezi naftou a benzinem, potažmo LPG ??? Teploty spalování ??? Dokážeš to porovnat Ty chytrá hlavo ??? Víš co má řízenější spalování ??? Dokážeš to definovat ??? Víš vůbec Ty dube dubová něco o oktanech, hexadekanech, palivářských hodnotách těchto doposud používaných paliv ??? Víš jak to tam v těch motorech funguje ??? Pouč mně, já to totiž nevím !!! (😄)) Jaká je teplota hoření nafty ??? Jaká benzínu ??? Jaká LPG ??? Víš něco o oxidaci ???
Hele, Monastus, neber si mně do huby a přestaň prudit takvejma hloupostma jako jsi tady teď uváděl, neb to sám nevíš !!! 😄 Prostě benzin je benzin, nečoudí to, nesmrdí to, nezamrzá to a to vy líný naftový hlavy prostě nemůžete skousnout, tak to je !!! Nafta patří do kamen 😄 ! Krom toho řízenější spalování má samozřejmě benzín, protože se lépe zapaluje. A LPG je na tom ještě lépe. Ono donutit naftu k nějakému výkonu, je vlastně umění - to musí být prostě pořádnej tlak a teplota, aby to vůbec jelo. Pokud se motor už trochu ochodí, tak to prostě nefunguje. Proto to tak kouří a smrdí, je to jako by jsi jezdil na uhlí ...
Monastus: že ho tam rovnou nepleskneš po rukách, když už máte společnou kancelář....
Monastus a UBL maji spolecnou kancelar ???? Jak jsi na to prisel ? 😃
Když zalistuješ do dávné minulosti, někde v hloubi archívů to najdeš 😊))
(😄 Oddie ma pravdu - UBL se zase po čase probudil .... A kde je chytrák Cleaner ? (😄)
hm-m. monastus> a jinak se UBL chova jako normalni clovek, nebo ma vystrelky i v jinych oblastech ? 😃
Oddie: No, někdy ho neradno poslouchat ...
BINGO !!
Neco pro Cleanera a Rybize.... 😊)

[odkaz]
vlami> 1* 😊)))
Tak, když to je ta konference o ceně nafty: Na ONU se změnily ceny - vlastně jenom jedna cena - bionafta SETA tam už stojí 15.90 kč/l. Ostatní ceny se nezměnily.
Uaaaauuu! Neuveritelne. Cena eko_paliva, ktere vubec necoudi, jen za 15,90 Kc/l? Jedu tam!

[odkaz] 😊)
Na Kolinsku a Kutnohorsku maji taky levno - cca o 1,50 Kc levneji jak v Praze. Nejlevnejsi BIODIESEL je v Koline - 16,50 Kc. Levnejsi pumpa je pod mostem mezi Kutnou Horou-Malinem a Novymi Dvorami - nafta 19,90 Kc; bio - 16,90 Kc. Ja tankoval u OMV na kraji Kolina - 17,50 Kc za bio....
... dnes psali v novinach, ze se bude zdrazovat - o 20 hal. az korunu....
No jo, včera jsem to slyšel ve zprávách, to zas budou horečný nákupy. Naštěstí je pump tolik, že nával nehrozí. Tak se hold trochu zdraží, se nedá svítit, ale ceny teď byly super, co?
oleowr1
Změny +20hal z 20,20 na 20,40 jsem ráno při cestě do práce již zaregistroval. pokud bude cena do 21,- dá se to přežít.
Jeste vcera mela 1 benzinka 4 druhy benzinu + nafta + bio. Dnes uz tam jsou jen bila mista a je zvyraznene jen bio 15.50 Kc
To Oleowr: Přežiješ i za 25, i za 30, nic jinýho ti ani mě ani jinejm nezbyde...
oleowr1
Jasně že přežiju, jen doufám, že se zaměstnavatel pochlapí a přidá slibovaných několik %.
...hm, a nebo zkus do nafty přidávat vyjetý olej v poměru 1:4 s normální naftou a prej je to ok... teda, kdysi mi to tvrdil jeden kluk s Golfem, co to míchá v poměru 1:1 a je fakt že mu to pořád jezdí...
S tím vyjetým olejem - to je teda dobrá šílenost!!!
Nějakej Němec na rostlinnej olej (co se dává do jídla) dojel s Golfem do Španělaska a zpět, bylo to i v novinách... Hele, VW 1.9 D (nikoliv SDI) ale nepřímovstřikovej 1.9D vyrdží prostě všechno!!!
Jo, to jsem taky četl, to byl ale Golf II 1,6TD. Na začátku toho testu měl najeto asi 250tis... Lili do toho Broglio, a jelo to prej na to líp - lepší zrychlení a vmax. Jen startovat musel sprayem...
Jinak s tím přejel i Stilfserjoch (2730m), to musel bejt záhul... Už se to tu kdysi na MC probíralo, bude to někde v archívu...
Ježdění na fritovací olej bych chápal, ale na vyjetej olej... Nebo jakej jste mysleli vyjetej olej? Motorovej nebo z friťáku. Když si tak představím, co vylejvám po 10.000km ze svýho auta, to bych tam asi nedal. Ten vyjetej fritovací olej bych tam po řádný filtraci snad v letní sezóně i přilil.
Na autobild.de jsem před pár lety četl, článek o několika Němcích (asi jich bude víc) co jezdí na obyč. friťák z obchodu. Je to pro ně levnější než nafta, zvlášť pokud ho kupují v ALDI atd. A taková síť čerpaček je taky dost hustá.
oleowr1
Fritovací olej bude asi mít podobné složení jak bionafta, je asi jen mastnější. Čerpadlu by asi neměl ublížit, tam jsou teploty pro friťák normální, ale jaké usazeniny udělá ve válcích bych nechtěl vidět.
To by bylo fakt zajímavý - koupit v Aldině vždycky 3 krabice oleje a na parkáči to po litrovkách začít ládovat do nádrže... Klidně bych to do svýho starýho blafouna bavora nalil, ale určitě bych to min. 1:1 míchal s naftou. Před pár lety jsem koupil na chajdu na vodu sudy od nějakýho oleje, ale v každým sudu zůstalo asi 5 litrů něčeho mastnýho. Kam s tím? Tak jsem to nalil do nádrže a nic, normálně to Audina schroupla.
Zadek 524: Tak to je slušný, pokud to schroupla ..(😄) Rozhodně olej do friťáku nemá vůbec ponětí co to je cetanové číslo, takže se na to asi bude špatně jezdit, ale když se to smíchá s naftou, tak to asi dejme tomu pojede, ale asi to nebude nic moc ... (😄Krom toho mastné kyseliny navázané na 1-2-3 propantriol budou mít zcela jistě jiné palivové vlastnosti než MEŘO, když se teda už o bionaftě bavíme.
No ono to teoreticky mozne je, protoze propantriolu (lepe receno triglyceridu) tam uz moc nebude. V prepalenem fritovacim oleji jsou jiz vazby pretrhane, tzn. ma spise volne mastne kyseliny a jine "zbytky" z glycerolove baze. A kdyz uvazime, ze bionafta neni nic jineho nez ester vyssich mastnych kyselin, tak se to zas tolik lisit nebude, pokud se to namicha s naftou 1:1. ALE JA BYCH SI TO DO AUTA NEDAL 😊
Az budu mit pripraveny novy auto na vymenu za stary, privezte mi barel vyjetyho fritovaciho oleje a klidne to do svyho BMW 1:1 naleju, nebojim se toho. Ono to ňák dopadne, když ne dobře, špatně určitě😃
To by bylo nejlepší mít nějaký známý v mekáči a podobných blafošopech😊) Pak bys jezdil zadara a ještě by jsi dostal kačky za likvidaci odpadu😊)
No jasně, jdu se ucházet o zaměstnání do Meka... Myslím, že tam by to nešlo zařídit, tam jsou samí manageri a kazdej kdo se tam trochu vyhoupne z myce podlahy a fritovace trochu vejs se o svuj solich klepe a dba na dodrzovani presnych pokynu shora... To takhle spiš nákou obyčejnou velkovyvařovnu.
Ono stale drzi ceny (zvysene o korunu), u SETAdieselu vsak stale levne - 15,90 Kc. Myti auta take neustale za 29 Kc.
Zlevnili, ale jen bio a naftu. Nafta => 19,40 kč/l; Bionafta 15,40 kč/l, natural 95 => 21,90 kč/l
Neuveritelny!!!
Nevite nekdo, jaka cena nafty je v Polsku?
Tak si odpovim uz sam. Prijel jsem z Polska a PHM se pohybuji takto: Benzin 95 - okolo 3,3 Zl, nafta - 2,5 Zl (da se sehnat i za 2,4 Zl). Cena 1 Zl = 8,50 Kc. Za EURO meni 3,5 Zloteho....
A teď nemyslím ty ceny, ale to povídání tady. Bývaly doby, kdy na této stránce byly jen stručné informace typu "kde a za kolik". Teď se to tu nejak rozkecalo a když chci najít nějakou aktuální cenu, tak abych listoval a listoval. Nymyslíte, že pro takové rozhovory, které se netýkají ceny nafty je tu spousta místa jinde??
Jen listuj, když už brouzdáš na Internetu, určitě máš dost času i listovat...😄
Mor a neštovice na všechny dieslový socky.
To víš že jo, Cleaner! Jdi si v klidu zaonanovat na záchod a bude zase dobře...
Když myslíš... Ale uvidíte po volbách. Jde o to, že stále víc lidí si pořizuje diesly a tudíž se na spotřební dani vybere stále méně a méně (relativně). Takže ať vyhraje ve volbách kdokoli - je to už teď jasný - stát si prostě vezme peníze tam kde je to nejsnazší.....
Cleaner: Tos teda přišel na velkou věc, klobouk dolů!!! Myslím, že už nás nemůže nic moc zaskočit...
Mě teda nic zaskočit nemůže, ale ti co investovaly do Tdi, Pumpedüse, comonrailů atd. se budou divit, protože se jim to přestane vyplácet. (a to ani nemlůvím o sockách co silou vůle udržujou v provozu neskutečně smradlavý křápy, který už ani teď nevyplatí)
No, teda, už pomalu začínám brečet, poté, co jsem si to tu přečet! Ale smíchy...
Už se třesu strachy, jak se mi, ubohé socce, těch mejch pár dieselů přestane vyplácet. Těch mejch pár neskutečně smradlavejch křápů, co udržuju jen silou vůle... kruci, přes slzy už ani nevidím na monitor!
Ale buď v klidu, budu je tou silou vůle udržovat dál, i když bude nafta třeba za 50,-/litr, no a v nejhorším si místo toho koupím Wartburga, ty máš taky tak rád, viď?
no hlavně, že seš v pohodě. (mimochodem kup si radši trabanta - bude to stylovější)
To víš, že jsem v pohodě, a mimochodem, svého času jsem měl tu čest poznat jak Trabanta, tak Wartburga - byť mi ani jeden neříkal pane...

A když se takhle navážíš do starejch křápů, pochlub se, čímpak jezdíš ty?
Můj vozový park je už tuším někde zmíněn, ale pro zopakování aktuální stav: P205D, P309D, trekkingové kolo a in-line brusle. Tak čímpak se pochlubíš?
Já se nechlubím. (a navíc - za ty tvoje Pažouty bych se teda upřímě styděl - to jsou jedny z největších smraďochů).
Cleaner, nevim, jak si ekonomicky stojíš, že všichni ostatní jsou u tebe socky, ale každý ví, že Peugeoty jsou jedny z nejlepších dieselů. Snad jedině novější VW se s nimi mohou rovnat. Já pažouta nemám (jsem Citroénář), ale určitě bych se za něj nestyděl. To možná spíš za tebe a za ty tvoje blbý kecy...
Cleaner: Nějak ses vyhnul odpovědi na otázku jakým autem jezdíš ty. Odpověz prosím popravdě!!! Děláš na mě dojem, ze svejch řečí, že asi žádný auto nemáš, proto jsi proti všem tak nabroušenej... Nebo fakt jenom provokuješ???
Praha - výpadovka na Karlovy Vary - OR v Jenči, nafta 20,60
Aral, Kladruby, D5: 19,90 Kc. D5 - pumpa na sjezdu na Bor, Tachov a Mar.Lazne: 19,80 Kc.
Cleaner je typickej anonymni internetovej kazisuk. Nic vam nerekne, nesnazte se. Nic totiz nema a * vi, umi jen prudit. V KAZDYM diskusnim foru a chatu na Internetu se vzdy drive nebo pozdeji objevi podobnej dement, co se do vseho vytrvale navazi s jedinou paranoidni predstavou. Kompenzuje si tu komplex neschopnosti normalne komunikovat s lidma, my to nevyresime, musi si sam dojit za psychiatrem, protoze kdyz se to neleci, dopada to jak s Neviditelnym od Havlicka.

Mozna by to chtelo aby byl ke kazdemu foru spravce s pravem promazavat jako tomu byvalo a je na BBSkach.
No dobře - Teď jezdím úplně novou benzinovou Fabií 1.0. Tak Ahoj.
Benzinova lina Fabie? A tankujes do ni naftu, nebo proc prispivas do tohoto tematu??? 😊)))
Vlami: ignoruj ho. Já mu stejně nevěřim ani tu litrovou Fabii, je to prostě jen provokatér.
Jinak, vždy když slyším "Fabia 1,0", dostávám záchvat smíchu, ani nevím proč...
Když slyším Peugeot 205, 305 resp. 405 D chce se mi zvracet při předstvě, že bych za něčím takovým měl jet dýl než pár sekund. Mimochodem jezdim v podstatě jenom po Praze - je fakt že ve vidlákově se smrady asi spíš rozptýlí a neni to tam teda tak hrozný.
Cleaner: To jsi na omylu! Ve vidlákově to smrdí tak hnojem, že bys to s tím svým údajným samohybem ani neprorazil a na takovej vzduch už takový rakety, jakou nám tu nalháváš, ani nejezdí!
Tak to mám teda fakt štěstí. Mimochodem anonymě nalhávat někomu úplně cizímu cokoli by mi připadalo poněkud zbytečné a nesmyslné. Je mi jedno co si myslíte - ale uvidíte, že k tomu zdražení dojde. (a navážení se nejrůznějších individuí do mý Fabky už je tak profláknutý, že na to opravdu nemá cenu reagovat)
Cleaner: Taky se fsadim ze se v te Fabce povetsinou rozvalujes sam, protoze kdyby jsi tam nalozil pet lidi a nedejboze vyjel na vidlakov tak by te predjizdeli i cyklisti (kteri by Ti nejspis taky smrdeli pod nos).
Myslím, že s Passatem 1.6.D máš asi dost podobný problémy 😄.
Nerikam ze je to zihadlo,ale aspon se tam v peti lidech a bagazi na pohodu vejdem, coz u fabky nehrozi, zcehoz usuzuju ze v ni povetsinou jezdis sam. Ono pak mozna pet lidi jednim smradochem je lepsi nez pet lidi peti nesmradochy 😡
Musím se zcela výjimečně zastat Cleanera nebo spíš Fabie Junior. Kdybych byl člověk, kterej chce mít klid, nebyl bych žádnej závodník a chtěl si prostě pořídit nový a relativně ekonomický auto, Fabii 1.0i bych si s radostí koupil. Zas taková totální zdechlina to taky není, se Š120 soupeří celkem svorně... Závěr: není to zázrak, ale je to za slušný peníze, není to příliš žravý (pokud se to nehoní) a povinný skučení je přátelský!!!
To každopádně,jenom každej nemá čtvrt melcku (pardon 229 tis.) na nežravý auto 😒 Kdyby jo,tak by se u nas jiste jezdilo jinak, kdyby z našich silnic zmizely střepy jako 120, olcit atp, a misto nich jezdily litrovy fabky, to by byla paráda.. Kdybych nebyl student, mel manzelku a zbytecnych dvestatacu tak bych ji zene tez poridil.. Bohuzel u nas neni takova ekonomicka situace, aby to tak fungovalo, proto lidi jeste nakej ten patek budou jezdit sockama..
Davi😜 No jasně, taky jezdím 17 let starým dieselovým Bavorem, kterej má cenu zhruba 60 litrů. Službu udělá mnohem větší než Junior, ve větším pohodlí, ale myslím, že kdybych nebyl člověk, kterej si všechno opravuje sám, asi bych si takovýhle auto dovolit nemohl... A to musím říct, že nijak extra poruchový to není, ale nový to teda zdaleka taky není! Junior je sice za 230 drahej, ale když cenu srovnám s jinejma autama srovnatelný cenový hladiny (Matis, Swift, Punto...), připadá mi Fabie mezi nima už jako "AUTO"!!!
No ne, ty chválíš Fabii 1,0? Tak to bych nečekal. Nevěřím, že by sis ji pořídil, jak tě znám, vždycky radši budeš mít starýho bawora nebo medwěda, a v naftě! A chtěl bych vidět, jak za Juniora věšíš plaťák 😊
to 524: Možná to bude tím že tyhle "nákupní kabele" neprožívám, přesněji - se v nich bojím. Jistě maj už oproti dvacet let starejm kárám jiný aktivní a pasivní prvky bezpečnosti, ale ten (možná falešnej) pocit sucha a bezpečí ve velký káře je pro mě nepostradatelnej (stejně jako místo pro pět lidí, 4 lodě a bagáž). Je to o tom na co člověk auto potřebuje. Junior jako nákupní kabela či městský poskok ideální,třeba by to mohlo jezdit jako taxíky, teď mě tak napadá. Proč ne? Taky jsem si vzpomel,asi pred peti rokama jsme meli bavora 32? (nevim kolik), sestivalcovej 2.5 diesel, parádní autisko, kdyby nežralo 10l nafty tak jim možná jezdíme doteď.. (pozn.: Jak to řešíš s bavorákem v zimě ?)
Na pulce cesty z Brna do Svitav obec Svitavka (cca 5 km pred Letovicama)nafta v mistnim podniku (ted nevim jak se jmenuje) za 20kc. Jeste jsem nezkousel,muze to nekdo ucinit za me? 😄 V zime sem koupil v Letovicích na Shellce naftu a byl to peknej *! Smrdelo a netahlo 😒

TO CLEANER: Co je ekonomictejsi? Passat 1.6D za 30tis, spotreba 5l nafty nebo fabka za ctvrt milionu zerouci 5l benzinu? Mozna su socka ale nestydim se za to!
1. Nestala ctvrt melounu, ale 229tis. (radio zadara) 2. Nezere 5l, ale spíš 7-8l (to ale podle mě neni na město až tak hrozný). A co je ekonomičtější? To je jako kdyby ses zeptal jestli je ekonomičtější topit zemním plynem nebo pálit starý pneumatiky....
davi😜 Tak to jsou přesně ty podniky, se kterejma dojedem do tý unie jak po másle. Vychcat se musíš ke plotu, * se není kde, o kafi se ti může jen zdát. Takže hurá zpátky do civilizace a na první kulturnější pumpě si můžeš posloužit. Kromě toho kafe je všechno grátis, někdo to zaplatit musí, ale ty to nebudeš. Nedej bože, když po takovým zákazníkovi chce náhodou hajzlbába 2 kačky. Dostane vynadáno do zlodějskejch kurev. Nějak tý český mentalitě nerozumím 😒. Máme, co si zasloužíme.
Nekdo tu povidal, ze zdrazujou? (benzinovy Cleaner? 😊
Ono Nyrany, SETA stale 15.40 Kc a nafta stale 19.90 Kc.
No jo, není to s cenama jako před čtvrt rokem, ale pořád to jde... A ještě mimo téma: Radši mám starý Báwo než novou nákupní kabelku, hold každému dle jeho gusta!!! Nemám ve zvyku někomu pomlouvat jeho auto, jenom když se mi nelíbí tak rovnou řeknu, že bych to teda nechtěl, než abych to pak někde v ústraní pomlouval, ale pak ty lidi v ústraní spíš upřímně lituju. Např. Matizem bych fakt jezdit nechtěl, to je fakt šílenost, třeba Suzuki Swift je proti tomu skvělá prostorná limuzína...
Trio u D5, odbocka na Bor a Tachov, nafta za 19.80 Kc. O celych 10 hal levnejsi nez ONO. 😄)))
Co Tě vede, ONO má 19.40 (v Nýřanech)!!! ONO v Plzni má 19.90 .. (😄
Praha Černý most 20,90, Praha - autobusy Černokostelecká 20,90, Praha Florenc 20,90, Hostivice - Jeneč 20,60.
Prostějov OMV - areál celnice za Olomouckou ulicí 20,90, Paramo - Vrahovická ulice 16,80 bionafta Myrabio, Paramo (Petra) - Olomoucká bionafta 17,20.
Dnes jsem tam tankoval a fakt jsem nevěřil ... ONO zlevňovalo ....

Nafta: 18.90 kč/l SETA diesel 14.90 !!!!!!!! Benzin (ten naštěstí nepotřebuji) tam je za 22.90 - N95, LPG 9.90. Vzhledem k tomu, že mi ta moje Felicie papá kolem pěti litrů, mám kilometr za 75 haléřů a to je už dost slušné. Teď se to nám sockám konečně rentuje (😄)
Jaktože je v Praze tak levna nafta?! V Brně všechno kolem 22 kč/l, nebo může někdo poradit? A co SETA do starších dieselů, co vy na to?
To néni v Praze, alébrž v Plzni. V Praze je taky draze...
Setu do staršího dieselu (Peug. 1,😁 cca 16-ti letý) leju bez problémů, jede to stejně, žere to stejně.
Diky. A nežere to hadičky, jak fšude straší? Nebo jsi dělal nějaké speciální opatření?
Žere to hadičky. Každopádně, pokud to máš starší, všechny hadičky stejně vyměň, nestojí to ranec a máš klid... Mně to sežralo i membránu v ruční pumpičce na filtru - ale normální nafta jí žere taky. Holt gumový díly prostě nevydržej věčně.
Hmm,tak nevim jestli tolik najezdim,aby se to rentovalo. Minulej rok jsem měl možnost nafty za 17kč od jednoho kořeňa, kterej mi tím plnil 200 litrovy barely (právě sedí-ten kořeň). Diesel za 22 je tupá bolest 😒 Jak často ty hadičky měníš? (resp. jak dlouho trvá než je to zas sežere?)
Ale nijak často, zas tak se toho neboj! Prostě jsem je vyměnil jednou, a tim to haslo, přeci jen 15-ti letý hadice byly řádně zpuchřelý. Neviděl jsi hadice třeba na prastarý Š120? Těma bylo leckdy vidět skrz...
Navíc, všechny hadice, co se dneska prodávaj, s bio počítaj, takže se neboj, že by se ti ztrácely před očima.
Akorát když vyjedeš tak 2-3 nádrže bio, podívej se na filtr - i když mě se nestalo u žádného z aut, že by se zasíral. Jo, a bio tankuju jen u OMV - setu, s jinou zkušenosti nemám.
Jo, a nafta za 22 je tupá bolest? Já když si vzpomenu, když jsem loni někde musel natankovat za 28... brr. Taky jsem kdysi měl "kořeňa", co dodával levnějc - jenže ten za utržené penízky bumbal, až mu někde dali dejchnout a přišel o papíry - a tím i o práci a zdroj.
Já do svýho BMW524TD leju občas normální naftu, občas bionaftu (od různejch výrobců) a žádný problémy s autem nemám, nic jsem nikdy neměnil, nic mi to nesežralo, ani filtr se mi nezasral. Bionaftu můžu jenom doporučit, pokud ale najezdíš málo kilometrů ročně, tak se na to radši vykašli a jezdi na normální naftu.
Moc toho nenajezdím (do 20 000 ročně), ale za SETU je tak přátelská cena že to asi risknu. Když to sežere hadice (mám passata 85),tak se svět nezboří.. Díky za názory.
Zdravím kolegu brňáka ;o)) Jezdil jsem rok na Setu od OMV, ale před měsícem jsem začal tankovat normál naftu. Přesto, že je v Brně skoro o 5,-Kč dražší než bio, tak za stejný prachy ujedu v podstatě stejný kilometry. Fakticky ujedu ještě víc, ale přičítám to teplýmu počasí, kdy se motor nemusí tak dlouho zahřívat.
Asi to záleží na stáří i druhu motoru. Já mám Bawora 2.5TD a ten si líp vrní s normální naftou. Každopádně mi ale bio nikdy nezpůsobilo problém.
No právě z důvodu lenosti (auta) jsme přesedlali na 2.3D Jinak to s tou 1.6 nebylo tak hrozný (co se vleče neuteče, ale jelo to furt). Když se ale mělo jezdit do talošky, musely se dělat úpravy (motor a přídavná nádrž).
No s tou 2,3D to taky nebyla žádná raketa...

I když to jelo líp než původní Indenor 2,1D. Jinak ve Volze jsem už viděl leccos, třeba i Peug. 1,9TD, ale 1,6D ještě ne.
Já tam viděl i motor z Avie, což musela být s jeho objemem celkem práce ho tam nacpat. Jak však vím jaký je Avia lenoch, tak to muselo jezdit skoro jak ta 1,6D.
S motorem s Avie teda musela ta Volha bejt teda pěkně těžká na čumák!!! Se tam musely dát i nějaký jiný gumy než na osobák, třeba tolik oblíbený protektory by to vůbec nemohly přežít...
Bylo to už dávno, ještě za komančů, takže to se dělaly nejrůznější přestavby. Pokud vím, tak to byla normálně schválená přestavba. Zřejmě to mělo i nějaké RF pláště nebo rovnou ty z Avie...
Trochu odbočím: Ještě za komára měl otec volhu a v tom napřed 1.6D Forda a pak 2.3D, tenkrát byl sud nafty (200l) za flašku (od jeřábníka),tak jezdil 4X týdně z montáží v Č.Budějovicích domů (Brno). Nádrž celkem 130 litrů, po revoluci jezdili do talošky pro auta na jednu nádrž 😄
Jéé, Volhu combi s 2,3D ze sierry (dokonce i s 5-kvaltem) jsem měl taky tu čest poznat, to byl vagón, ofic. 7 míst... Ale ten 1,6D si teda ve Volze nedovedu představit, to jezdil do kopce na jedničku, ne?
... Da se nalejt seta, co myslite ?
Trio na D5 (Bor), nafta za 19,30 Kc.
.. opet zlevnuje vsechny paliva. Benzin o korunu, nafta stoji neco pres 18 Kc a hlavne - SETAdiesel uz za 14,30 Kc.
nafta nákup 14,61 bez DPH. Točit s třicetníkem v případě prodeje za 18,20 to je skoro na Ministerstvo pro hosp. soutěž a nebo úřad pro kontrolu prádelen špinavejch peněz 😃
sakra, skoda ze nebydlim u Nyran 😃))
Prof: A proč ???
MONASTUS: To se ptáš jako vážně?
Profe, spinavy penize u nas neexistujou (cit. Klaus), leda ted by mohla nova vlada bez ultrapravice dosahnout prokazovani nabyteho majetku 😊
A jinak, spln svou obcanskou povinnost a podej tresti oznameni na ONO, ze ma prilis levnou naftu 😊))) Mne to jako spotrebiteli, abych pravdu rekl, vubec nevadi 😊) A zajimave je, ze nijak nereaguji konkurencni benzinky, reaguji jen tak, ze take jejich ceny na Plzensku jsou nizsi nez ceny obvykle na ostatnim uzemi CR..... 😄
vlami: Mám pocit, že právě takoví spotřebitelé jako jsi ty, se stydí přiznat, co do tý volební urny vlastně hodili 😃). Nemyslel sis náhodou, že petrochemický produkty mají něco společnýho se zdravotnictvím a školstvím? 😃)
Profe, ja volim odpradavna KDU. Nazdar. V.
Hmm. Čau.
Zajímalo by mě kde tankovat v Brně(hlavně kvalitní naftu!).Začal jsem u ESSA,ale nemají v naftě žádná aditíva.Dělal nějakej časopis test čerpacích stanic na kvalitu PHM?Poradte,dík.
Profe, co rikas nafte (ne bio) za Kc 18,10 u JET u Berouna na D5? Asi poprve nekdo cenou podstreil ONO. Jak to bude ted s rabatem a dumpingem? Za kolik kupuje naftu JET? 😄))
oleowr1
JET před Dobrou (směr od FM na ČT) nafta za 18,90, Karviná ČSAD 20,10Kč.
Viados: Nikdo z nás netuší, co s tím sledujou. To je vysoká hra, do který nikdo z nás nevidí. Je mi to jedno, mám to tam stejně daleko. Někdy se taky stává, že na totemu je něco jinýho, než na stojanu, jelikož obsluha neoplývá gramotností 😃
Profe, tech 18.10 je tam i na stojanu .. a od nedele i v me nadrzi 😄 Spis me zarazi jina vec. Koupil jsem .. asi klasicky?? .. plastovy kanystr na 10l, s tou oranzovo-cervenou hubici az do hrdla, kanystr sam je cerny. Nekoukal jsem vecer, kdyz jsem ho plnil, kde ma rysku, ale u prave tohoto JETu v Kralove Dvore jsem do toho kanystr vmestnal 11.90 l nafty 😄 Tak by me zajimalo, cim to je, ze se mi tam veslo podle stojanu prave tolik? 😃 Je teda pravda, ze ta nafta docela slusne penila (to je u normalni nafty bezne?) Kdo vi, jak jim to meri a proc pak mozna maj tu naftu tak lacinou.
Ajvn: Je to úplně jednoduchý, s rabatem 30 halířů si takovýhle výstřelky mohou dovolovat jen ti, kteří si to mohou dovolit a kteří tím asi chtějí něco dát najevo. Co, to se uvidí. Do toho kanystru se skutečně vejde 11 litrů, přesto bys měl do něj točit jenom 10 l. Ta vzduchová mezera tam je jako bezpečnostní vzduchovej prostor, kterej má vyrovnávat tepelnou roztažnost toho, co v tom kanstru je. Takže jestli ti můžu radit, raději ten litr rychle vybryndej do nádrže, jinak by bylo lepší takto naplněnej plastovej kanystr přepravovat v těchhle vedrech ve funkční lednici 😄 Pokud bys chtěl zjistit, jestli jim to dává to, co má, měl by sis vzít nějakou kalibrovanou nádobu. Pokud bys však chtěl kolem stojanu chodit s odměrným válcem, tak si dej pozor, aby sis nevykoledoval nějakej malér v podobě rozbitýho čelního okna. Někde to nemají moc rádi. Kde, to už ti nebudu radit, ale tam, kde mají v současný době naftu přes 20Kč to určitě nebude 😃)
No neboj, tak okate bych to urcite nedelal, radeji doma na dvorku 😃) S kanystrem jsem lital cely prodlouzeny vikend v aute, nastesti nebyl potreba, tak ted lezi v chladku v garazi. Ono bylo nastesti taky mensi vedro 😄

My sme byli donedavna ciste benzinacka rodina, takze nemame zkusenost, a tak se ptam, jestli je opravdu normalni, ze klasicka nafta (zadna SETA atd) vypada co do penivosti jako Cola? 😊) Sice ta pena seda daleko rychleji, nez kdyz si date Colu 😊, ale stejne jsem z toho trochu udivenej. 😄
Souhlas - bacha na roztažnost. Já zvyklý na plnění po vrch kvůli měření spotřeby jsem po natankování pod nádrží loužičky jak to přetíkalo přepadem. Takže raději hned po tankování něco ujet.
to 388: jednou jsem tohle viděl u něčí Škodovky 120. Asi si nabral do plna a nechal to stát na slunci. Bylo to ze svahu a podle rozměru fleku bych to na pár litrů tipoval (bylo to pod třemi vedlejšími auty) a při pohledu z blízka mě překvapila ta rychlost s jakou se to valilo přes víčko. V jednom příspěvku jsem psal, že jsem měl ucpané odvzdušnění nádrže u BMW E30. Překvapilo mě, že víčko bylo na fest a žádnej přívod vzduchu. Ve víčku vyraženo O.L. (asi Ohne Luftung) Když jsem rozebral krytku nad nádrží pod zadním sedadlem, viděl jsem, že podle nalévacího hrdla vedou trubičky zpět, tak jsem v pravém zadním podběhu nad kolem objevil pod krytem e😜anzní nádobu, odhadem tak na 5 litrů, do které e😜anduje teplé palivo z hrdla a při poklesu teploty, nebo hladiny se vrací do nádrže a teprve z vrcholu té nádoby (nad rovinou nalévacího hrdla nádrže) vede odvzdušnění pod auto. Mnozí to jistě znáte, ale mě v té chvíli napadla slova z Tajemného hradu v Karpatech.. "jak primitivní, ale jak účinné"
Ono to obvykle chvilku drží, jelikož palivové soustavy jsou nyní již malinko přetlakové. Ovšem když přetlak přesáhne kritickou hodnotu, jde to způsobem, jaký popisuje kdo. Jinak ty distanční prostory jsou i v nádržích, takže plná se točí tak, že se tam vrazí pistole a zajistí a když vycvakne, tak je plná nádrž. Pokud okamžitě nepojedete v kuse delší vzdálenost (například při cestě přes hranice, že?), nemá cenu tam dobryndávat až po hrdlo. Některý plnicí otvory nádrží jsou ale udělaný tak nešťastně, že pistole vypíná téměř pořád, takže tam musíte stát a stále to hlídat. Obvykle pomůže, když ji natočíte doprava nebo doleva, jakoby naležato. Když to pomůže, tak potom vypne opravdu tehdy, až když je opravdu paliva dost. Zvlášť v těchto vedrech je to o džku. Představte si, že přifrčíte na parking k pumpě na kafe a na cigáro, a zaparkujete vedle takovýho přebryndanýho a už počůranýho benzínovýho auta. Jedno škrtnutí a pak je už jen malinkej krůček k tomu, aby začalo opravdový horko 😄
V postatě je to asi normální vlastnost teplé nafty (nevím jak u Sety), protože když jsem ji přelejval do průhledného kanistru, myslel jsem, že tam je teplé pivo. Jedna třetina nafta, zbytek pěna, která fakt klesala rychleji. U benzínek to není tak pozorovatelný, protože jsou nádrže v zemi a nafta je studená. Ale stejně to ke konci chce tankovat pomalu.
Praha - nová benzínka pod Cukrákem - bionafta 15,50 Kč.
Nejlevnejsi nafta je zase jen u ONA. Nafta jiz pod 19 Kc. Bionafta stale za 14,30 Kc.
Byl jsem nyni na Slovensku, cena nafty je vsade 27,80 Sk (kde je ten volny trh?), coz je v prepoctu kurzu cca 19,40 Kc.
Nafta na ONU je za 17,90, bionafta za 14,30.
Hm. Praha - OMV: nafta 22,90 a bio 17,90. Slušný rozdíl...
Beroun OMV směr Plzeň v pátek nafta 19,10.

To je ta Klausova síla trhu.
Jo, OMV v Berouně se mydlí cenama s JETkou u Králováku, už jsem si taky všiml.
JETka mela naftu za 18,10 ale ted uz 19,50 ...
No, tak to jsi me moc nepotesil 😒 Jsou to stejne *, jak videli, ze vsude okolo vylezli s cenou nad 20, tak proc by meli mit samozrejme za 18.10. Jak ukazovali vcera ve Strepinach .. mame sice nejhustsi sit cerp.stanic v Evrope, ale konkurencni prostredi nejak podezrele nefunguje.. skoro by se reklo, ze tu kvete kartel.
Osobně si myslím, že to je vlivem prostředí. Antimonopolní úřad s tím bez důkazů nic nenadělá a když někdo výrazně zlevní proti okolí, příjde pár anonymů a pak třeba červený kohout. Viděl jsem jednou v tržnici v Holešovicích vietnemce, jak řval na jednoho českýho stánkaře se stejným zbožím, ať neprodává tak levně, nebo ho to bude mrzet. Tohle je stejný. 😒(
Ajvn (399): Diky - prave tohle jsem mel na mysli, kdyz jsem (Profovi) psal, ze mame nejvetsi neekologickou sit cerpacek, ktere jiz nepudou zcela vycistit a je nam to presto houby platne. Jsme proste nejflekatejsi ropna republika v Evrope, blahopreji tem, co to tak rozhodli, povedlo se. Jeste ze tu je ONO (kupodivu jim nikdo neumi vyhrozovat - KDO, prispevek 401), protoze ja muzu tankovat 1x za 800 km a tudiz tu bio za 14,30 Kc vzdy tankuji u ONA.
JINOU CERPACKU NEPOTREBUJI.
Me by zajimalo, do jake miry ma ONO kvalitni klasickou naftu. Preci jen se bojim (i vzhledem k tem cenam), ze ta nafta nemusi byt nejcistsi. Mozna je to neopodstatnene .. proto by me zajimaly zkusenosti nekoho z Vas, kdo do novych dieselu davate jejich klasickou naftu, jestli jste spokojeni.
Ajvn: Taky by mne to zajimalo. Mam konstrukcne stary diesel, motor je temer 6 let stary, a nebyl problem ani s naftou a neni problem ani se SETAdieselem z ONA. A pistole odmeruji litry taky presne. Takze takhle nizka cena se tvori nejak jinak - treba obratem. Proste normalni cena. Vsichni okolo jsou drazsi.
SETA v Olomouci na vyjezdu na Brno - 15.70, na vyjezdu smer Sternberk 15.60
Petra - Olomoucká 15,90, Paramo - Vrahovická 16,40.
V novinach probehla informace o tom, ze ma nafta zase zlevnovat? Co? Ale koruna oslabuje.... 😊
Kecy kecy kecicky zlevnovat, dneska uz byla nafta u JETu v Kralovaku za 18.90 a to byla jeste nepletu-li se vcera za 18.70 .. * .. taky mohli pockat, az si natankuju plnou! 😄
Ajvn: JET s cenou manipuluje asi dost casto. Pokazdy, kdyz tam jedu, maji jinou cenu (jezdim tam pravidelne 2x tydne).
Tak dnes rano na Radiozurnalu podrobneji povidali,jak se urcuje cena PHM na cerpacich stanicich (Profe, precti si tento prispevek 2x a pomalu). Pry obsluha cerpacek hlasi dopredu cenu na nejake ustredi, tam se sejdou zastupci z 8 nejvetsich firem a dohodnou se na cenach. Doslova rikali, ze ceny urcuji po okresech podle kupni sily obyvatelstva (cha cha) a pak se vola zpatky na jednotlive cerpacky a urci se jim cena. Tuto informaci potvrdilo nekolik pracovniku cerpacich stanic. Tak a mate to... trzni hospodarstvi v nejbenzinovatejsi republice Evropy 😊)) Osobne jsem rad, ze ONO nepatri mezi velke firmy a ze s nima neni kartelova dohoda. 😊
vlami: Kdy už se konečně zamyslíš nad seriózností informací, které vysílají naše média? Zaměstnanci čerpacích stanic opravdu hlásí ceny na ústředí. Tím jejich pracovní povinnosti v tomto směru končí, stejně tak taky končí jejich vědomosti o tom, jakým způsobem se tyto informace zpracovávají. V jejich případě bych se raději namísto žvanění s redaktory snažil o vyšší stupeň sebevzdělávání v oblasti motoristických potřeb, aby dokázali zákazníkovi poradit, kterej olej na dolití si má koupit. To co dělá ústředí dál, ví jedině Pán Bůh, avšak žádnej hlasatel z Rádiožurnálu. Nevysílali náhodou živej vstp z tý kartelový schůze? 😃))))Pokud to tam ovšem potvrdil např. Slepička z Aralu (možná jsem si to spletl a je u OMV), tak by se tomu dalo věřit, ale jinak to není nic jinýho než blábol, kterej má vyplnit vyslací čas pro ovce, jejichž hlavním úkolem je bečet podle toho, jak pastýř píská, ne? Úkolem médií je šťourat, aby zodpovědní lidé, kteří dané problematice rozumí, byli nuceni sáhodlouze vysvětlovat, že to je jinak. I kdyby argumenty, který takový nafouklý bubliny splasknou jak malinu, byly sebelepší, stačí takovýmu redaktorovi za celý rozhovor nablábolit větu: "O tom, jak to ve skutečosi je, si již každý posluchač může vytvořit úsudek sám.", což v lidovým překladu znamená: "Ať si kecá co chce, kdo ví, jak to skutečně je? My tomu sice houby rozumíme ale stejně mu nevěříme. Pane vrchní, ještě jednu rundu!" Zajímavější je, že všechny média zajímá domělej kartel distributorů PH ale vůbec je nezajímá naprosto jednoznačnej kartel, dokonce veřejnej, státem požehnanej a oficiální, kterej vytvořily pojišťovny (Kancelář pojistitelů) a oficiální dovozci automobilů (Svaz dovozců automobilů). To jsou kartely, ktrý mi leží v žaludku mnohem víc, jelikož prachy, o který tě díky svý dohodě natahujou, se počítají v tisícch a desetiticících, a ne v halířích, který dohromady tvoří sumu, kterou jinak běžně necháváš v hospodě jako spropitný a to zhruba asi tak stejně často, jako tankuješ.
Prof: 😊))) Ani jsem to cely nedocetl, a musim se smat 😊))))) Potrefenej se preci ozval 😊))
vlami: Tak to je dobře. Já si říkám, že hlavně když nám chutná jíst a občas je nějaká *😃
Profe, mas recht, ted jsi mne dostal... 😄 Fakt.
to už víte že nafta půjde o 4 Kč nahoru?
Cleaner: Nekecej a tankuj! 😊
Cleaner: PS: Jeste nejsme v EU, to musi napred vlada utratil 200 mil. Kc na propagaci, aby to z nas vytahla zdrazenim PHM 😊)
Jednotné daně a přímé vztřikování benzinu snad konečně ukončí tuto smradlavou epizodu v dějinách motorismu.
Hm, vZtřikování určitě něco ukončí...
Jinak, osobní diesely se na spotřebě nafty podílejí jestli 5%, tak moc. Zbytek sežerou náklaďáky, vlaky, lodě atd... Z tohoto ohledu mi přijde "boj" proti osobním dieselům víc než k smíchu. Proč radši neprosazujete, aby na benzín nejezdily třeba vlaky a kamiony? To se pak smíchy opravdu potrhám...
A na okraj, já na tom svém dieselu zas tak extra nelpím. Je mi docela fuk, v čem si vozím *, a světe div se, nejčastěji je to MHD. Toho diesela mám proto, že mi zatím nikdo nenabídl lepší alternativu, co se týče provozních nákladů a spolehlivosti auta vzhledem k pořizovací hodnotě.
Oddie: Jednoznacne souhlasim, mam diesel taky z tohoto duvodu + ma dalsi vyhody oproti zazehovemu motoru.
Ano, jiste prime vstriky u benzinu neco zmeni, stejne tak mohu rici, ze vznetove motory PD neco zmeni. Inu, vznetovy motor je v pokroku vzdy pred zazehovym 😊
Napřed je proto, že jinak by nebyl vůbc použitelný. Však ho to taky řádně prodražuje a až bude nafta dražší než benzin tak se diesel prostě nevyplatí.
Cleaner: To je samozrejme hloupost, ze se diesel nevyplati, az bude drazsi nafta nez benzin. To by ta nafta musela byt drazsi ASPON o 1/4 ceny benzinu, ne-li 1/3. Paklize by rostla cena nafty, ony by se naftove varianty vozu jednak trochu zlevnily, ale predevsim pokud bude takovy propastny rozdil ve spotrebe dieseloveho vozu a benzinoveho, tak neni co resit, diesel jasne vede.
už teď se to spoustě lidí nevyplatí...............
... a spoustě lidí se naopak vyplatí. Já takových znám celkem dost - včetně sebe.
Uz ted? A s cim jezdi, ze je pro ne diesel tak drahy?? Kolik jim stoji 1km (bez amortizace .. jen ciste z pohledu ceny PH)?

Nerikam, ze muj pripad je vzorovy, ja jezdim hodne s lehkou nohou a mam k tomu skvele sekundujici vuz na ekonomickou jizdu, ale presto srovnani: ja a muj kamarad jsme oba ze stejneho mesta, ja mam 1.5dCi, on 1.6 16V, ja spotrebu 3.75l/100km, on na danou kubaturu vcelku slusnych 6.8l/100km. Vzhledem k dnesnim cenam u "nasich" pump, kam jezdime, me 1km vyjde na 0.71 Kc, jeho na 1.63 Kc, coz je 230% me ceny! Takze z techto cisel je tezko verit, ze by zdrazeni v te mire, ktere se ocekava, znevyhodnilo diesely oprotim benzinu.
Ajvn: 3,75l/100km je teda hodně dobrých, to máš hodně lehkou nohu. Ale on ten 1,5dCi je taky o dost modernějnější než ten mechanický 1,😁, se kterým jsem jezdil doteď. Ten si s lehkou nohou vzal 4,5 litru, a normálně 5. Teď jsem přesedl do 1,9D, spotřebu zatím nevím, ale do 6-ti se snad vejde. Zato mám určitě o hodně menší amortizaci 😊)
Ajvn - Ty 3,75 a on 6,8 - samozřejmě při stejném stylu jízdy..... Hmm, hezká pohádka. Řekni ještě nějakou. Třeba tu o emisích - ta je taky moc pěkná.
Cleaner: Nerikal jsem, ze je to vzorovy priklad 😄 Ja mam Clio, kamos P307 (to jsou ruzne vahove kategorie😊.. ja jezdim denodenne do prace do Prahy, to je asi 45% dalnice, 25% okrska, 30% mesto.. sem tam nejake delsi vylety za krasami vlasti ceske .. kamarad naproti tomu jezdi predevsim vylety. Nicmene styl jizdy .. nemame ho od sebe tolik odlisny, ty nase auta prilis nehonime, kdyz nemusime, jsme zkratka pohodari 😄

Neveris? Mas to za pohadku? Je to v mem pripade podrobne zdokumentovane od koupe vozu, kazda jizda, bavi me hratky s Excelem 😃), takze mi to verit skutecne muzes, ale nenutim Te. Pro blizsi ilustraci: Beroun - Praha (37.3-37.4km / 1.4-1.5l nafty) a zpatky Praha - Beroun (37.3-37.4 / 1.2-1.3l nafty - JET).

At Te neklamu, upresnim .. za tech 3.75 prumer to jezdi poslednich 2.900km, to auto je zatim jeste syrove, ma celkove teprve 4.900km (v uvodu si to logicky bralo o neco vic), takze ta spotreba pujde nejspis jeste dolu 😊
já těch 3,75 beru - ale pokud by ta 1.6 brala 6.8 (při podobné jízdě jako ten tvůj diesel) byl by to šunt.
Oddie: No neboj, ponozku si pri tom nesundavam, abych ji mel lehci 😃 Ale uznavam, ze Clio je trochu extrem, protoze je to dost lehke vozitko (980kg). Ale kriticky priznavam, ze nema nejlepsi aerodynamiku diky tomu "tupejsimu" cumaku (ktery pry ale nezlame chodci vsechny kosti, ale jen polovic😄. Staci vetsi protivitr a divil by ses, kolik to auto srazi a uz se to musi razem vic krmit. :-\ Jsem i zvedavy, kam se ta spotreba pohne v zime na zimnich pneu. Planuju jit do UltraGripu, ktere krom jinych kladu by mely mit i velmi nizky valivy odpor, tak snad tolik neztratim 😊

Oddie, o jakem aute s 1.😁 mluvis?? Tech 4.5 by na nej bylo mooooc sympatickych, to by se mi zamlouvalo..uz to muselo byt asi zivejsi?
Ajvn: Peugeot 205 1,😁. Těch 4,5 s lehkou nohou umí, normálně jezdí tak za 5. Moje maximum je 6 - windsurf nebo kola na střeše, a bez lehké nohy... Živější? No, jak se to vezme. Na závodění to není, je to prostě líný diesel... Dynamika je +- srovnatelná s Felicií 50kW - na rozjezd je to horší, v kopcích naopak pružnější. Jinak psáno má 44kW a 905kg pohotovostních.
Oddie: A joo, 205, tak ta semi jako mladsimu vzdycky moooc libila 😄 Ja teda typove a konstrukcne dieselum rozumim trochu jako koza petrzeli, ale u toho Pazoutka ta 1.😁 byla turbo, nebo bez, a la SDI? A tu 1.9 mas ted co, ze mi zvedavost neda? Ja jen, abych Te poznal, az se prozenes okolo me 😃
Ajvn: mě se zas tak extra nelíbí, ten první kousek u mě kdysi přistál náhodou... Ale jsem s ním víc než spokojený, je to neuvěřitelný držák, a velice nenáročný na údržbu. Musí se ale natrefit na dobrý kousek, těhle 205-ek už je velká spousta dobitých a totálně orvaných... ale přesto si drží cenu.
Je to bez turba, klasický mechanický diesel, s nepřímým vstřikem (komůrkový), rozvod OHC (řemenem). Varianta 1,8TD nebo 1,9TD, kterých taky pár existuje, vzniká většinou domácí přestavbou, většinou do GTI-čkové kastle. Ale to je spíš auto na blbnutí, nic pro mě.
Jinak teď mám (mimo té zmíněné 205-ky) ještě P309 1,9D r.91. Ale podle toho mě stejně nepoznáš, těch jezdí taky fůra 😊))
oddie: No ja jich az tolik nepotkavam .. rozhodne Fabek vidam vic 😃) Tak az nejakou P309 uvidim, tak si rehnu "Heleee, Oddieee!" 😄

A jo, vzpominam, tenkrat za mych jinosskych let jsem videl jednu krasnou cernou P205 1.9TD GTI .. byla za plotem v bazaru 😊
Ajvn: je to stříbrný třídveřák, v docela pěkném stavu. Tak až mě potkáš, můžeš i pozdravit 😊))
Cleaner: Ted se pustim do cire spekulace! Rekneme, ze bych zvolil srovnatelny vuz, ale v benzinu, rekneme 1.4ku Clio. Protoze se snazime dokazat, dle Tvych predpokladu, ze se diesel uz tolik nevyplaci, budu uvazovat spotrebu u toho benzinaka hodne optimistickou, ikdyz si myslim, ze ne nerealnou! .. oficialne ma 1.4 16V psano podle EHK 9.2/5.3/6.7. Ja si myslim, ikdyz vyzkousene to nemam!, ze by se s tim autem dalo jezdit v prumeru i za 5.5l. (ikdyz samozrejme hodne zalezi na tom, v jakych rychlostech jsou ktere prevodove stupne ziznive a kde naopak usporne .. jestli by se to trefovalo do pasem ve meste typickych 45-60 na ctyrku a venku 70-90 na petku) .. kdo mate tenhle motor, tak me pripadne opravte, na ktere prevodove stupne jezdite ve meste (vramci tolerovanych rychlostnich limitu .. spis 3, nez 4?) a jestli to je realne. Nicmene i pri tehle spotrebe, tankoval-li bych u stejne "moji" pumpy ale benzin, tak by me stal 1km 1.28 Kc, coz je ale porad 180% me ceny. I tohle cislo porad s rezervou hovori ve prospech nafty.
No je fakt že majitelé dieslů mají občas dost nereálné představy o spotřebě benzínů. Třeba moje stará herka Sierra 2.0 DOHC (88 kW) má dlouhodobou spotřebu 7,0 l. Jsou v tom jízdy po městě, jízdy s dvoutunovým vozíkem i jízdy po dálnici (kolem 130) - je to prostě průměr za celej rok. Kolik by podle vás žral srovnatelnej diesel? Pod 5 litrů asi těžko.......Když už jste byli u těch emisí - tak nevím proč ale to moje auto příšerně smrdí (i když nežere ani kapku oleje).
RomanL: Mas i nemas pravdu. Rekl jsi spravne, ze jsi tu celkovou spotrebu mel vcetne velmi castych jizd po meste, pri tahnuti nakladu, atd. Narazim na to, jak se lide rozhoduji pred koupi auta viz. dilema diesel/benzin. Budu jezdit hodne, dalky, aby se mi to vyplatilo? Neee? Tak benzin. A nakonec tihle lide maji CASTO, nerikam ze vzdy!, auto na ty kratke popojizdecky po meste, kdy se to sotva zahreje a kdy ta spotreba jde navrub tomuhle vsemu do kytek. Je jasne, ze kdyz s takovym benzinem pak vyjedes na delsi vylet, tak se vejdes pak s klidem pod sest litru, kdyz nemas na noze cihlu. Chci rict, ze ti benzini nemaj vubec spatne spotreby, ale doplaci casto na to, ze jezdi zpusobem, jakym jezdi.
RomanL: Fordí 2,0 DOHC má dobrou pověst. Docela by mě zajímalo, za kolik bych s ním jezdil, jednou jsem totiž mlsně okukoval Scorpio combi s tímhle motorem (Scorpio se s použitelným dieselem totiž nedělalo...). Jinak, Escort combi 1,6 16V při stejném stylu jízdy co s 205-kou za 5: 10 litrů. Docela mě zklamal. A obecně mi vadí u benzínů vysoký rozptyl spotřeby. Když u diesela jedu s lehkou nohou, nebo na to dupu, rozdíl je minimální. S benzínem se dá jezdit za málo, ale jak se na něj dupne, hned si vezme...
Pánové je si taky potřeba uvědomit, že benzín je odpadní produkt při zpracování ropy na naftu a další těžké frakce, tak proč by měl být dražší než nafta ? Takže i nejen z tohoto důvodu mají pořád v Rusku náklaďáky na benzín, co by s tím přebytkem benzínu dělali ? poháněli lokomotivy a lodě ? A druhým důvodem je jaksi poněkud obtížná startovatelnost dýzlů na sibiři při -40 až -60 st.
to ladao - no jasně a nafta je odpadní produkt při výrobě mazutu..... to víš že jo.
Cleaner: a víš ty kolik se vyrobí mazutu alias těžký topný olej a kolik nafty alias lehký topný olej ? 😄 a u všeho je benzín pořád jako odpad.
Já vím že nafta je výrobně dražší, ale říct že když při výrobě vzniká benzín tak je to odpad - no nevím nevím.
No, ještě že to sem Ladao napsal, jak je to při výrobě nafty a benzínu. A ještě že jezdím na naftu, jinak bych jezdil na nějakej odpad, fuj 😊))
Ladao: Tak pri -40 az -60 stupnich by mi bylo uplne jedno, jestli to auto jezdi na naftu nebo benzin, protoze pri takovych teplotach uz by prestal fungovat driver Ajvn 😄
Ajvn: houby víš co vydrži ruskij čelavjek 😊
ladao: Jak bych mohl nevedet? 😄 Se koukni na muj nick, no jak myslis, ze se asi jmenuju? 😃 Ale nemej obavy, jsem Cech jak poleno 😄
Ajvn : Ať si lámu hlavu jak chci tak mě napadlo jen j=Josef v=Visarionovič, nic jiného mi na rozum nepřišlo. No a ještě k té ropě v Rusku. Ta patří mezi těžké typy a navíc obsahuje hrozný množství síry. A kdyby v Rusku jezdily samý nafťáky náklaďáky tak jim v řekách místo té radioaktivní *** navíc tekla i kyselina sírová. Takže místní ropáci buďte rádi, že máme ropovod z Ingolštadu, jinak vám ta nafta z ruský ropy sežrala motory po třech letech provozu. Gumičky v čerpadlech a dalším naftovým příslušenství byste měnili každej měsíc a se zadřenýma čerpadlama a výfukama byste měli problém tak 2 x do roka a se vstřikama jakbysmet.... 😃
ladao: Tak Ty's me nepoznal? Hmmm 😒 ... ja jsem prece Ivaaanek 😃 Ajvn je takova moje licence .. hricka, jak se foneticky zapise anglicka vyslovnost Ivana 😊

Vcera v nedeli mel JET Kraluv Dvur zase za milych 18.20 Kc .. vsak uz mam taky plnou nadrz!😊
Ajvn > " Váňo Váňo Ivane, podívej se ty na mne..." 😊) Kdyby jsi byl Ajven, tak by mě to možná napadlo, ale takhhle ty jeden, ty to "e" ouplně polykáš jo ? 😒(
Tak pánové a je to tady. Podel prvních návrhů by se měla nafta zdražovat asi o 6 Kč. Benzin potom asi o 2 Kč. A navíc to vypadá, že to ti * špidlouni myslí vážně.
top: CLEANER Pokud ti to zdražení PHM nejde pod nos, tak mám pro tebe jednu radu : v referendu o připojení k EU hlasuj proti a nemusí se zdražovat nic 😄))
Tady vůbec nejde o nějký vstup do EU, ale o to že špidlouni potřebujou prachy a tak zdraží raději ještě před vstupem a na EU to budou jen svádět. (jo a cigarety se zraží asi o 15 Kč - výhledově pak o víc než 30 Kč)
Mnooo, tak jednak se bude zdražovat až od novýho roku a ty cigára se můžou zdražit klidně na pětinásobek. Kromě toho je si potřeba uvědomit, že takový benzín, je dnes zhruba o 10,- Kč lacinějčí než loni(jak kde) a přitom mají benzinky pořád větší zisky než loni při těch vysokých cenách. Takže suma sumárum brečíš jako obvykle dobře, ale jako obvykle na špatným hrobě. Benzinky a distributoři mají totiž až 6 kaček zisku na litru benzínu, Takže i kdyby ze zvedla daň z PHM tak by benzín nemusel stoupnout na konečné ceně u benzínek ani o korunu. Šak se tím už dost zaobírá antimonopolní úřad a nějaký výsledky o kartelové dohodě už jsou na světě, ty nepoučenej antišpidloune. Ono by ti občas neškodilo aby jsi si přečet nějaký noviny, než sem něco blbýho plácneš 😄)
A ještě něco CLEANRe. Vadí ti díry na cestách, nekvalitní silnice a dálnice, špatný a nekvalitní dopravní značení, chybějící ti obchvaty, sinice I tř. a dálnice a já ještě nevím co, co se týká řidičů ? Opravdu ti to vadí a chybí ? Tak kde asi na to ten stát má brát prachy ? Motoristo chceš jedit po kvalitní síti silnic, tak si to zaplať formou zvýšené daně z PHM( a stejně by to o rok dýl bylo) a my ty prachy dáme do "Fondu Dopravy" z něhož se to všechno bude financovat a nemusíš mít strach, že to prožerou nějací spoluobčané v sociálních dávkách 😊))
Blábolíš hezky, ale samý nesmysly. Marže benzinek se samozřejmě nesníží. Ropa se může zdražit (po útoku na Irák je to dast pravděpodobný). A kurz koruny taky nebude věčně takle vysoko. Takže zatímco loni touhle tobou byl benzin lehce přes třicet, tak příští rok může být za víc než 35 a nafta zrovna tak. (vláda prostě využije současné souhry okolností, kdy jsou PHM levné a hned nám je zdraží. A až začne dolar a ceny ropy stoupat tak už za to vláda přece vůbec nemůže)
Tak mi CLEANŘe pověz, co jsem napsal za nesmysly - tedy podle tebe? 😄) A pokud si myslíš, že se marže distributorů a benzinek nesníží tak si klidně nadávej na ně a na díravý cesty 😡.
to ladao - Třeba tvoje víra v antimonopolní úřad je dost legrační 😄
Ne všechno, co je legrační musí být nesmysl. Ty jsi taky legrační a přesto existuješ 😄 A pokud už vůbec nevěříš v nějakou vymahatelnost práva tak raději emigruj do USA nebo bývalého SSSR, tam je rozhodně líp 😄))
A ještě něco CLEANŘe když už do toho mícháš politiku, nevzpomínáš si náhodou na tu debatu před časem, když byl tak drahej benzín o tom jak kapitalistiský a tržní Klaus, chtěl zavést socialistické regulované ceny benzínu a jak narazil kam se podíval a tak stáhnul ocas mezi nohy a přestal o tom mluvit. A když se dnes něco za vlády socialistů hýbe k lepšímu v této oblasti, tak ti nejde pod nos ?
To ladao😒br />
myslet si, že peníze vybrané navíc na daních z PHM půjdou na opravy silnic a ne na sociální dávky komukoliv na cokoliv (hlavně abychom u toho zaměstnali více úředníků) je absolutní naivismus. Možná, že prachy půjdou do nějakého zvláštního fondu, ale špidlovci o to méně přispějí ze SR. Je to takové klamání tělem, jen každý z nás to draze zaplatí...

* ŠPIDLA !!!
Ad dirate silnice .. kdyby radeji dali nejaky obnos na vybudovani vah pro kamiony na celnicich, tak se jim to pak uz v prvnim roce na opravach vozovek musi vratit .. jenze jsou to kratkozraci blbci a jen nam tu nechavaj devastovat silnice. Nemluve o tom, ze kdyz se podivam, jak se stavi nove silnice, tak je videt, ze nikoho pri te stavbe moc nezajima stredne a dlouhodoby vyhled z pohledu nakladu, ale kazdy ma jen zajem, aby to stalo nejmin ted, pri stavbe .. same shitozni asfaltky, ktere nic nevydrzi, maji kulovy kvalitni podklad .. kdyby to delali na betonovem zakladu, jako v Germanii, sice to vyjde na zacatek dvakrat draz, ale nemusi se to kolik let vubec nakladne opravovat.
Ajvene (sorry za to "e" ale ono se to lépe píše, ale i čte) Ono to s těma germánskýma silnicema bude taky tím, že jsou na tom kapku líp(pominuli celkový stav ekonomiky) i tím, že jsou v tý EU už nějakej pátek a tak mají tím i větší daně na PHM a ty zase můžou vrazit do těch kvalitních silnic. NO ale abychom změnili téma a vrátili se k původnímu. Právě v rozhlase hlásili, že některý benzinky v čechách i na moravě začali zdražovat PHM až o korunu pod vlivem chystané války na Irák. Tak kdo jsou ty opravdový * ve zdražování 😡, 😉. Amíci jasně řekli, že by to bylo, kdyby to bylo nejdřív po novým roce až budou příznivý klimatický podmínky jako v r. 1991 a u nás se už zdražuje v srpnu, takže zisk nebude 6 ale 7,- Kč a až tedy opravdu budou důvodné podmínky ke zdražení (cena ropy, poměr Koruna-Dolar) tak stejně zdraží o hromadu více než stoupnou náklady jako vždycky....😒(((
Ladao: Tak to jsi jediny, komu nejde vyslovit to jmeno bez E 😄 .. ale k veci .. mozna to zdrazeni benzinek uz ted souvisi i s tim, ze USA oficialne oslovilo sve spojence s tim, ze se maji dostatecne predzasobit ropou na delsi obdobi, takze mozna uz v tuhle chvili jde cena ropy nahoru, to ja bohuzel nevidim 😄 .. ale fakt je, ze ochota zdrazovat u benzinek je az usmevna, jak jsou v tomhle dochvilni .. hlavne kdyz jde cena ropy dolu, ze stejne pak tak rychle zlevnujou .. jsou to proste *.
Ty romcigane, nevím, kdo z náš je naivní 😄)) neboť "Fond dopravy" je zřízen ze zákona už pár let a podle toho zákona do něj plynou prachy za dálníční známky, silniční daň a daně z PHM a ze zákona je tento fond oddělen od státního rozpočt a peníze z něho se podle toho zákona smí použít jen na dopravní infrastrukturu. A to že se tam musí přisypat i další prostředky je každýmu jasné. Tak se probuď a nebuď srandovní jako CLEANER, jestli to nejseš sám ty 😄)
A kolik procent těch výnosů jde do toho fondu - moc asi ne........
to : CLEANER 100% ze zákona.
* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!* ŠPIDLA !!!
Oddie: Ano, asi to bude 5%, moc se mylit nebudeme. A copak jen vlaky a kamiony, ale i lode [pokud nemaj atomovej pohon], agregaty, stavebni technika, traktory, kombajny, autobusy 😄
Joo, v SSSR meli autobusy (LAZ, PAZ) a i lehci nakladaky (GAZ, ZIL) na benzin, to byla svanda. A toho smradu, koure, hluku, prehrivani a ta spotreba a poruchovost! To bylo uzasny sledovat, jak to nekdo zbabral. Asi nejakej ruskej Cleaner.
Vlami: teď koukám na tvůj příspěvek, no ten ZIL mi nepřijde jako lehčí náklaďák, to už je řádnej kus. Tuším, že někdo okolo Hr.Kr. ho snad dokonce má? Jinak u nás taky kdysi jezdil benzínovej náklaďák - Robur, jestli někdo pamatujete. Kdysi s tím jezdil otec, měli jsme pak benzín do auta zadarmo, na spotřebě Robura to stejně nebylo poznat...
Jo otec s ním taky jezdil... 😊
A pak v Praze přes 22. 😃)))))

4 koruny na litru, to už je sakra nářez
No u Barrandovskych sidlisti, smerem dolu k B.mostu, maj JETaci nakych 21.x0, ale i tak je to sila .. uject 30km a prihodit 3-4Kc 😊

Ladao, jasan, polikam 😃
.... je v Rumunsku. Ma tam byt pod 14 Kc, ale okolo Oradey byla za 16 Kc/l. Zato v Madarsku je za 25 Kc! To nas ceka asi pred vstupem do EU taky.
JET - Králův Dvůr na D5 18.30 Kč
Vsade novinari mluvi o zdrazeni benzinu, to je zajimave... Jakoby nemeli zdrazovat naftu, kdyz zdrazi benzin. 😊
A pritom nafty se spotrebuje mnohonasobne vice nez benzinu. Ze ty novinare zajima jen ten benzin, to mi nejde do hlavy 😊
Je to hrozny, ale musím souhlasit. To mi teda taky nejde do hlavy - přitom vzdycky neopomenou plácnout něco o EU. Snad ani neví, že zdanění benzinu už je u nás vyšší než v Unii, zatímco zdaneni nafty a ostatnich PHM je stale jeste o dost nizsi. Mozna je to ale jen takova taktika - proc nasirat dopravce a zemedelce u predem - takle maji dost......... - zvyseni zdaneni nafty bude takové nenapadné překvapení ( ale nebude to najednou o 6 Kč - spíše 3-4 Kč)
oleowr1
Ceny a daně v Unii nelze vůbec srovnávat s našimi a vůbec nemá smysl s nima operovat. Např. v Itálii vydělá učitel na střední škole (je to podprůměr stejně jako u nás) okolo 1500EUR, t.j. 45.000Kč. U nás je rád, když přinese třetinu.
Co to blábolíš - jde o to, že z benzinu už platíme více daní než je limit EU, zatímco z nafty (a LPG a CNG) naopak stále ještě méně.
Nejlíp to udělali v USA, kde kdysi osobní diesly kvůli emisím rovno zakázali......Nechápu proč v Evropě může každej smradit a ještě přitom šetří......
Cleaner> co to blabolis, co ja vim, tak Bora TDI se v Americe prodava jak diva ... a Boru TDI ja povazuju za osobni diesel ...
tak už to možná zase povolili........
Kdes to vzal, ze v USA nejezdi diesely? 😄 A zit v ekonomickem raji (USA), tak za ten amerrickej vydelek a cenu toho americkyho benzinu bych nebyl vynucenej setrit jako tady. V Cechach musim uvazovat nad vyhodami a nevyhodami toho_ktereho motoru, proste bych si v USA koupil auto, ktere pekne vypada a pekne jede.
Osobní diesly tam až na pár VW nejezdí. Jsou tam totiž rozumní a nepreferují diesly daňovými zvýhodněními.......(ten zákaz tam ale taky byl - už asi není )
to vlami: Jo, značky Kenworth a Freightliner, ale to jsme někde jinde.

Za celou dobu, co jsem na fórech s lidma z USA, jsem nepotkal nikoho, kdo by měl nafťáka. Ba ani recenzi nějakého naftového modelu jsem na žádném "automotive" serveru nikdy neviděl.
Rbaron: To chapu, americani nemusi o naftacich vubec premyslet. Chtel bych mit jejich bezstarostne starosti 😊
Cleaner: V EU je rozdil spotrebni dane mezi naftou a benzinem 15% a uvazuji o snizeni rozdilu na 10% ve prospech nafty. U nas je stale rozdil 25%. Takze nafta bude zrejme zdrazovat, nikoliv vsak na uroven benzinu...
No alespoň něco, ale logiku ten rozdíl žádnou nemá.
Cleaner: Logiku ma... jezdete na naftu, je levnejsi, je bezpecnejsi, je lobistictejsi..... 😊
No to bude super - budeme všichni jezdit na naftu - sice budou všude mraky smradu, ale Špidlošík vybere díky malý spotřebě a nízký spotř. dani daleko méně daní - to se mi líbí.......
Pokud se ti to libi, tak se podle toho zarid, jako my ostatni. Asi ne vsichni majitele dieselu si poridili tenhle motor z lasky k vznetovemu motoru jako ja. Proste se chovali a uvazovali trzne. A pokud se ti nelibi smrad, tak co delas v Praze, ta smrdi cela, a neni to zdaleka jen kvuli autum.
Sice nejsem kdovíjakej ekolog, ale bylo by mi dost trapný jezdit sice levně, ale smrdět přitom ostatním do ksichtu (zatímco já si užívám čistý vzdoušek). Možná by to bylo tržní (i když mě by se diesel určitě stejně nevyplatil), ale přece jenom hodně čuňácké - takže nic pro mě.
Ja jezdim levneji nez ty a pritom nesmrdim do ksichtu nikomu. Jinak jsem s tebou zajedno. Na emisich jsem splnil normu na 20%. Zadnej viditelnej kour na prebehove otacky, to jest na takove, ktere NIKDY nevyuzivam (jezdim max. 3000, prebehove jsou 4600). Jsem zvedavej na tvou Fabii po 160 000 km 😄 A to emise na tvy Fabii zmeri na volnobeh, protoze jinak by se na plnej kotel vyvalilo tolik skodlivin, ze by technik za cely den zdechnul. Nevim, kdo to vymyslel, ale je to nelogicke. Pritom prave benzinove motory jsou vytaceny do max. otacek. Naftove malokdo vytaci (proc by mel?)
A jakou normu ta Felda plní? Je to alespoň Euro 2??? Benzinový motory už plní v pohodě Euro 4.
Podivam se jakou normu plni, ale to se BOHUZEL neda srovnavat. Proc, uz jsem psal. Ale jak dlouho ty nove zazehove motory budou plnit tu EURO4? 😊) Az jim po 100kkm odejde katalyzator? 😊)
to je nějaká pověra těch 100tis km nebo co???? Znám benzina co má 300tis s katem (BMW) a na emisích byl úplně v pohodě - tak nevím nevím.........
BMW 300kkm byl v pohode a stale plnil normu EURO4?? 😄 To snad ne. Anebo ze by BMW....? Katalyzator u zazehovych motoru casem odchazi, tak jako odchazi nam katalyzator u sluzebni Feldy, ktera ma 160 kkm. Uz je citit. A ze projde na emisich... no samozrejme ze projde! To je totiz celkem jina otazka. Ale normu EURO urcite nesplni.
na emisich se da projit i s autem, ktere tam vubec nedojede ... 😄
FiJa: Presne tak. Teda.... bohuzel...
no nerikam, ze je to dobre. Jen upozornuju na fakt Cleanera (ale tomu to je stejnu fuk a bude dal mlit to svoje porad dokola)....
No to je fakt - pořád dokola opakovat pravdu už ani mě nebaví. (jinak to BMW prošlo STKsamozřejmě normálně (jinak bych o tom nepsal) a neplnilo EU4, ale kat musel být funkční - toť vše.
aaaale znam auta, ktera "normalne" prosla i bez katu, a to na emisich fyzicky byla ...
Cleanere, co to mas za pravdu? Jak vis, ze byl KAT tak funkcni, jak by mel? Az budes nekdy na emisich s nejakym starym kramem, co mel v povinne vybave katalyzator (ne s tvou Fabkou, to si jeste pockas...), tak uvidis, co vse prochazi, aniz by melo. Zasadni vec je (bohuzel) v tom, ze motor ma limity, ktere musi plnit a ty jsou dany pred uvedenim vozu do provozu. Proto Trabant plni limit a plnit bude vzdy, protoze na motoru nema co odejit (horsi uz to byt nemuze) a ma "mekky" limit. U starych aut s katalyzatorem muze vsak vypovedet sluzbu KAT a tedy by jiz auta nemusela projit emisemi. nemela by... A PRESTO PROCHAZEJI!
Novy ARAL a ONO na vypadovce na Domazlice. Cosa Nostra di Praga zatim stale drzi 22.90 Kc.
A kde Cleaner vzal, že diesely mají horší emise ???
to je pořád dokola.
To je fajn, Cleanere, ze jsi to konecne priznal ...
Nic si z toho nedělej, některý věci prostě nevysvětlíš ... Diesely prostě smrděj.
UBL se asi vratil z dlouhodobe dovolene? A jeje. Hele ty a Cleaner mate svou vlastni rubriku, schvalne, jestli ji najdes!
Cleaner se vyzná, ví co je diesel ... hromada železa.
UBL, priznej se, ze ty a Cleaner jste jedna osoba a dva nicky ?
fija: jo, taky me to napadlo, bude to stejna diagnoza jako Podberako-Pivo-Skorpiako-Jan_Delo
no tak uz konecne vim, jek je to s tema existencema - skutecne jsou tu nejaci schizofrenni useri. Ze je to bavi ....
Co jako? jako že já sem UBL? to nejsem. Máme sice podobné názory , ale já jsem mnohem chytřejší.
HAHAHA ! Ty jsi určitě chytřejší ty troubo s Fábií.
Nech Fabie...
Hufe, on chtěl říct s fábií s velkými, černými a krásnými nárazníky 😃))))))
Tak na tu si s chutí plivnu taky!

Blééééééé!!! Flust. Plesk.
nejsi chytrejsi nez UBL. Jen pises o chlup rozumneji, bo UsamaBinLadin se DELA blbym. Neco jak Luda Sobota.
Ona je to vůbec dobrá loby Škody-Auto, že vláda drží cenu nafty tak dole. Je to totiž proto, že benzíňaky VW za moc nestojí a naopak v dieslech má konkurenční výhodu. Ne náhodou i EU čeká se zvýšením zdanění nafty až na dobu kdy strejda Piech rozjede výrobu FSI.
cleaner: kam všude ty se nenacpeš s jednou (jedinou) myšlenkou 😃

P.S. na naftu mi nesahej...
toto zjištění zde prezentuji poprvé, takže nevím kam míříš...........
cleaner: zde ano, pak už jen v benzinu on line 😃)
ale do benzínu to nepatří - tak jsem to sem jenom přesunul. Je ale pravda, že by nebylo špatné napsat jeden univerzální chytrý (jiný se ode mě dá těžko čekat) článek a ten nakopírovat do všech témat. To by mi ušetřilo spoustu času............
no jóó, ale jak bys přesvědčil lidi, aby to četli furt dokola, to ne, budeš nám muset nadále svá moudra usypávat po troškách (i kvůli vstřebání - abychom stačili sledovat tok tvých myšlenek)
Pokud bych to Cleaner zobecnil, tak celá EU má konkurenční výhodu v dieslech proti Japoncům a USA.
CLEANER (541): Benzinaky za moc nestoji (obecne), tak proto kupuji naftaky. 😊)
Tak kde je ten Prof, ktery tvrdil, ze se petrochemicke koncerny u nas nedomlouvaji na cene? 😄 Kdyz jsme to tu tvrdili a kdyz to televizi a rozhlasem, tak rikal, ze to jsou babske reci? Kde mas svoji benzinku, Profe? Rad ted prijdu natankovat... 😊

Jojo, tak konecne za prokazanou kartelovou dohodu budou platit miliony [no oni se jiste jeste odvolaji]. Vsimneme si, ze pokutu nebudou platit ty spolecnosti, ktere se tim skutecne neridili - napada mne Aral, Ono...
A jaky to bude mit dopad? Stejne vse zaplati zakazanici, ty pokuty se jiste promitnou do vyssich cen PHM, ale snad se jiz nebudou [tak okate?] domlouvat. Proc jinak bychom meli nejhustsi sit cerpacek v Evrope? Z toho preci musi plynout spotrebitelum nejake konkurenci vyhody, kdyz uz jsme na nasem uzemi nadelali tolik neekologickych provozu... 😞
vlami: prof tady o tom debatil se mnou a jaksi odmítal uvěřit, že by ÚHOS, sakra tedy ÚOHS alias antimonopolní ouřad někdy něco vyšetří a odhalí a " BUM " ono je to tady, Tak si myslím, že by měl přehodnotit ty svý chmurný filosofický názory a přijet si ke mně natankovat. U nás je zatím nafta i benzín nezdraženej-PARAMO.
Jenom pro upresneni, ladao. UHOS zatim nic nevysetril.

Existuje zatim pouze obvineni, ale ze by byl

jiz nejaky rozsudek?
BoBe_ nechci ti do toho kecat, ale ÚHOS nikoho neobviňuje a neposílá k soudu. Pracuje samostatně a ve správním řízení vypálil stamiliónové pokuty. Až to dostanou ti postižení, tak mohou pouze k řízení zahájit rozklad.Tečka.
S tou kartelovou dohodou to zase vyšumí do ztracena. ÚHOS ještě skoro nic nedotáhl do konce nebo se nechal namazat už předem. Ovládnutí tuzemského trhu s pivem SABem taky v pohodě schválil. Jak to dnes vypadá vidí každý. Skoro v každé hospodě točí *** jako Gambrinus,Kozel a Radegast (dřívější kvalita a chuť je totálně v pryč), protože SAB velkoryse financuje vybavování hospod. Nejen starých, ale podporuje i vznik nových. Hospodští se musí zavázat k odběru na několik let. Jen u nás v Prostějově je víc jak 90 % trhu ovládáno touto skupinou. Zbytek je pak Staropramen a Budvar, chovající se taky tak. V Německu je v každé větší vesnici pivovar a je tam taky na čepu.
.. uz se mirne zdrazuje, neb na nejlevnejsi pumpe v CR (Ono Nyrany) uz mirne zvedli cenu. Bio uz neni za 14,30 Kc, ale za 14,70 Kc 😊
Před Olomoucí v kopci směru od PV Benzina Bionafta 15,50, OL Benzina (Tabulový vrch - nad OBI) 15,50, OMV OL 16,70, OMV PV na dálnici za PV 16,90.
rezidents - na dvou OMV Olomouc (vyjezd na Brno i Sternberk) byla SETA v sobotu 18.1. (i vcera) za 16,90 .... takze kde je ta OMV, o ktere jeste nevim a ktera je levnejsi ? 😄
Chystané ceny PHM - Nafta 28, benzin 29 to vše bez vlivu dosti pravděpodobného zdražení ropy, které by mohlo ceny ještě podstatně zvýšit.
To vis ze jo, Cleanere. 😄 I tak bude benzin drazsi? No vida! A kdy to bude? A bionafta bude podle tebe kolik? A LPG?
Teď hned to nebude. Nová koncepce spotřebních daní se teprve utváří na min. financí. Než se to dostane do zákona bude to chvíli trvat. Teď stejně bude válka a PHM budou drahé i tak - pro zvýšení daní v současnosti není prostor. Po obsazení Iráku by měla ropa klesnout pod 20 USD a stát toho náležitě využije. Rozdíl mezi benzinem a LPG se po vzoru EU zmenší. Nafta bude stále levnější než benzin - dojde pouze ke sblížení, nikoli k srovnání sazeb. Bionafta bude závislá na tom co vidláci vylobují na dotacích...................
DuchCleanera: Valka v Iraku mozna zvedne ceny a mozna ne. Po 11.9. loni jsem nakoupil naftu za 21,90 Kc v domeni, ze zdrazi, ale opak se stal pravdou, ceny klesly az na 18,50 Kc/l.
Dulezite je, ze nafta bude levnejsi jak benzin, za to dam i ruce do vlazne vody. A bionafta? Coze? Vidlaci bojuji o dotace? Kdes to Cleanere vzal? Dotace dostavaji vyrobci metylesteru, a to ve sve vetsine jsou velke chemičky, takze zadni vidlaci 😊)))))
ta dnesni diskuse na Radiozurnalu byla o nicem, zvlast ty "zasadni nevyhody esteru mastnych kyselin" byly vyzivne 😄 Nuz, aspon nebude pretlak poptavky nad nabidkou 😄
Všechny dotace jsou zlé a špatné. Je úplně jedno jestli dotace dostává vidlák a nebo ten kdo od něj nakupuje - to už je potom pouze záležitost nákupní ceny mezi nimi......................
Cleanere, VSECHNY DOTACE JSOU SPATNE? - vysvetluj to babickam, ktere diky dotacim jezdi autobusem k doktoru do vetsich mest, knihovnam, ktere diky dotacim MK a grantum vubec funguji atd. atd. 😄 V.
Pokud se veškerá doprava dotuje jen kvůli babičkám jedoucím k doktoru, nepřipadá mi to moc efektivní. Za stejné peníze by šlo pro každou babičku poslat Rolse s řidičem. Knihovny, podobně jako např. školy, domovy důchodců a atd. jsou snad provozovány a financovány obecními úřady (nebo krajskými) - tam nejde o dotace. Pokud ovšem MK dotuje např. divadlo, kde někdo šaškuje a jinej se na to dívá, nerozumím tomu proč by to měl někdo třetí platit ze svých daní........................
Všechny dotace, kdy stát něco naděluje soukromému subjektu, aniž tento produkuje opravdu pozitivní externality, jsou špatné. Jedni platí a druzí inkasují. Je to podlé a nespravedlivé........................
Proc se dotuje? Protoze nezijes v otrokarske spolecnosti....
Vlami = DuchKlementaGotwalda....................…
DuchCleanera: no jóó a ty seš holt duch toho rejpala a sere Tě, že Vlami je duch někoho chytřejšího. Kdo měl pod čepicí? Kléma, nebo Čistič. Nemáš to lehký 😒(
to vlami: Většina dotací jsou jenom rovnáky na ohýbáky. Narovnání cen by mělo vyřešit vše. Nejokatějším trnem v oku je mi v tomto směru politika zemědělství v EU.
To je tema na jinou konferenci. RBARON - mas pravdu, od toho dotace jsou. EU a zemedelstvi - jsi jako Klaus - rika EU, jak to delat, kritizuje je a pritom se chce stat clenem 😄 Mate vubec tuseni, co by se stalo, kdyby EU nemela ochranou zemedelskou politiku? Na EU tlaci USA a Kanada, radi by sem dovazeli sve nekvalitni potraviny, treba i GMO (ostatne v Kanade jiz normalni produkce u kukurice a soji neexistuje) a tomu se EU brani (i dotacemi) a ja doufam, ze stale bude. USA a Kanada by nas zaplavila svymi fujtajbl potravinami a vezte, ze to je kvalitativne mnohem horsi reseni. V.
to Vlami - samé bludy socialistické obludy. To dotace jsou těmi ohýbáky. A tak se jako rovnáky použijí dotace další kompenzující ty první a pak další a další - všude samé dotace. Daňový poplatník nakonec spláče nad výdělkem. Strašáky ve formě nekvalitní zmutovaných potravin? - To snad lze řešit i levněji: Zákazem dovozu, resp. prodeje takových potravin a není-li je možné rozlišit, zákazem dovozu veškeré zem. produkce země, která takovou výrobu umožňuje......... Pravý důvod dotací, daňových úlev a pod. je jiný. Někteří občané (např. vidláci) si chtějí žít lépe než jim přísluší a mají politické páky na to aby tyto požadavky prosadili.............................
DUCHCLEANERA: To co pises bylo mozne za socialismu (a taky to tak fungovalo). Ted tu vetsina lidi chce/chtela demokracii, nemuzes teda nic zakazovat (dovozy). A vsimni si, ze taky vsechny nase vlady po prevratu89 nic nezakazovali a tak existuje volny import (bohuzel nikoliv volny e😜ort). Troufnu si rict, ze jinak to uz nebude. Zadny zakazy. Ani EU nemuze zakazovat smahem vsechny dovozy. Mozna je jen jedna cesta - podporovat svou vyrobu.
A jestli ja se neceho do budoucna obavam, tak prilis mladych lidi, odkojenych mestem/panelaky, kteri nezazili ci si nepamatuji sedy zivot za socialismu. A ty ses prave predvedl - jsi uvazovanim socialista. Mirne to vysvetluje i to, ze s tebou neni mozny dialog. Vedes tu pouze svuj monolog, a to za kazdou cenu. Velmi mi to neco pripomina s doby predesle...
to Vlami - Já socialista? Proč? Protože jsem uvedl možnost zákazu závadných potravin? Závadných v tom smyslu, že jsou buď závadné pro spotřebitele a nebo jejich pěstování představuje nadměrnou hrozbu pro životní prostředí. Nechápu co je na tom socialistického. Možná, že však tyto produkty vůbec závadné nejsou. Pak bych je klidně dovážel. Mělo by to hned dvojí efekt pro spotřebitele: 1. potraviny by mohly být levnější, 2. daňové zatížení by mohlo být nižší. Smyslem, mezinárodního obchodu je dosahování maximální efektivity. Každý dělá to co umí nejlépe. Ochranářská opatření jsou špatná - z dlouhodobého hlediska jsou špatná pro všechny a všichni na ně doplácejí...............................…
Tak nam vse zdrazilo. Da se sehnat u Prahy jeste nafta pod 20 Kc? U ONO Nyrany ano, a bio je za 15,60 Kc (tusim).
Ještě se zdraží. Nafta bude za nejméně za 30 Kč. Saddám Husajn a min. Sobotka jsou moji spojenci v boji proti dieslovým smraďochům. Ptal jsem se na ministerstvu: Sblížení sazeb spotřební daně už je hotová věc.A navíc za chvíli Arabáci vyženou ropu na 50USD/galon a bude to ...................................
To vis ze jo, to uz tvrdis 2 roky. 😊
Všechno chce svůj čas..........................
Máš recht, je to panelákovej pražskej buran.
to Monastus - hlavně že ty v tom máš jasno..............................
To vis, ze je to panelkovej prazskej buran, kterej si vozi zadek jen po prazskejch silnicich a uci vsechny znat zivot 😊) Ale takovychle omezencu je cim dal mene, tak si ho vazme. 😄
zato vidláků bude stále více. Jejich natalita je značně vysoká. Až dostanou ty EUdotace, bude mít každý deset dětí a všichni budou vidlačit. Otázka je kdo to uživí...................................…
to DuchCleanera: Jsi ***.

to vlami: Hele, stejně jako si volně nemůžeš dovážet palivo do atomových hlavic jaderných pum, tak nemůžeš dovézt jakýkoli jiný svinstvo, jestliže je jasný, že je škodlivý. Jestli není, tak nevidím důvod, proč ne.
RBaron: Ja s tebou souhlasim, i kdyz vse je vec kontroly a vymahani prijatych pravidel. Proc se k nam jiz dlouho dovazi zmrazena fujtajbl kurata nadopovana antbiotikama a ruznyma svinskyma smesma u nas zakazanyma? A nikdo to u nas nekontroluje, i kdyz ma - mozna zamerne?
Jinak souhlas. Ale EU s tebou souhlasit nebude. 😄 Ta ma svuj trh chraneny [zejmena vuci zemedelske produkci USA] a chrani i sve vyrobce.
Jinak souhlasim, ze Cleaner je ***, jak jinak 😄 Ale ma uzasne komentare, a to skoro miluju - ja jsem ve svem zivote takoveho ***a nepotkal 😊
Duté vidlácké palice se obvykle projevují tím, že se místo argumentu obvykle zmohou pouze na konstatování "Jsi ***" a pod. Často se přitom chovají dosti agresivně. Mě to nepřekvapuje............................…
Přečtěte si časopis Týden. Na straně 14 se dozvíte, co zabilo Cleanera.............................
No to byla urcite Fabia RS ! 😊)) To vis, diesel! 😊)
jo RS RS RS... to je ten adrenalin z 0-100 za 9.6s ?
prodám 4 200l sudy nafty OMW 15,-/l. 604/535660 Karel
prosím o určení místa - (zhruba)

mám zajem trvale po 300l
Taky bych si pár sudů vzal.
Já jsem okres Pardubice, odkud jsi ty?
Tak SETU uz mame zase pod 16 Kc... 15,90 Kc/l - ONO Nyrany, trvale nejlevnejsi cerpacka v CR... - nafta nevim kolik - asi 18,90 Kc (?)
a kde to je ?
to vlami - o ktere cerpacce to mluivis, kde je?

Ja vim o levne pouze v Pardubicih nafta za 19.40 - dost se to meni a bio za 17.

Jestli je nekde jeste levneji to bych se tam rad podival - ze zvedavosti.
ONO Nýřany je patrně v Nýřanech, jaký div. Pokud nevíš, kde jsou Nýřany, hledej u Plzně.
Jojo, ONO Nýřany bývá nejlevnější ze všech 4 vlastních čerpaček. Nýřany jsou na při dálnici Plzeň-Rozvadov. Jinak ONO má jeste v Plzni 2 cerpacky (cca o 30 hal. drazsi) a take v Sokolove jednu. V.
A v těch Pardubicích - 19,40 maj kde? Není to JET u závodiště? Tam maj slušný ceny. A před pár tejdny nebyla ani špatná cena u Shellky na Dubině. Asi akce.
V Pardubicich u autobusáku (naproti vlak nadrazi)

K tomu jeste davaj znamky, za 50 znamek je CDman
Nafta (Aral) za 19,30 areál firmy Mirma Skrbeň (mezi OL a Litovlí). Mimo to nabízí i levné oleje.
Tak na ONO Nyrany mirne zdrazeni. Bio 16,60, nafta 18,60, benzin_N91 - 21,60 Kc.
tak kolik je u vas cena nafty a bio?
Praha - některé pumpy nafta i 25,70. Bio nevím, už se po ní ani nekoukám... Zač je nafta v Nýřanech?
Novy Bor 22,90
6.1.2004 - Ostravsko Nafta 20.10, N95 22.80, V-Power 24.80, bio 18.50
Oddie: V Nyranech - nafta-nevim, nekoukam se po ni. Bio bylo v nedeli jeste za 16,60 Kc/l.
Na ty ceny jsem fakt zvědavej, jak se to bude vyvíjet. Hodně se to začalo lišit pumpa od pumpy. Jedno pražské OMV má naftu za 25,70, jiné pražské OMV za 22,90... to dřív nebylo. Setu jsem viděl někde za 20,90, nejlevnější naftu taky za 20,90 (nijak jsem se moc nedíval, tankoval jsem před koncem roku, a s nájezdem 1200km/nádrž jsem ještě nic řešit nemusel...). Ovšem, 20,9 a 25,70 už je dooost slušnej rozdíl...