Z hlediska dojmu sem bez mrknutí oka zařadím jak VW, tak Škodu i Seat. Dojem zevnitř je téměř tentýž. Až mě šokovalo, jak Fábie a Golf mají stejný styl. Ideální pro toho, kdo hledá krásu v jednoduchosti a strohosti. Sedadla tvrdá, vzadu se skoro sedět nedá, prostě německá dubová lavice. Potahy z pytloviny, na přístrojové desce všechno hranaté, řada stejných tlačítek, ze kterých polovina nic nedělá a zřejmě začne něco dělat až v nadstandardní výbavě. Zvenku je Golf mnohem hezčí, než zevnitř, když nepočítám nepovedenou masku. Ale teď už nejsem objektivní a omlouvám se všem, komu se líbí. Velice šikovné je ovšem zamykání. Stejně tak u Fábie. Možnost zamknout dveře, aby se nedaly otevřít rozbitým okýnkem zasluhuje i jedničku s hvězdičkou. Zloděj lezoucí oknem je skutečně poněkud nápadnější. Rovněž u centrálního zamykání možnost nezávislého zamknutí kufru předních a zadních dveří.
Nenápadný představitel NS třídy mě zaujal. Účelný a hezký interiér, příjemný na sezení, sedačka neobvykle stavitelná v různých směrech - dva otočné regulátory, pokud točíte oběma, jde nahorů či dolů, pokud jedním, pak naklápění sedačky. na sezení je jen trochu úzký. Prý má brzdy o třídu vyšší. Nová patnáctistovka motor výkonem trumfne většinu běžných šestnáctek.
Opravdu zajímavý zážitek. Nejsou to "autobusy" typu Peugeot 806 a spol, ale dělají zevnitř podobný obývákový dojem. Určitě ten spolujezdec, kdo se jednou sveze jedním z těchto vozů na dovolenou k moři, si už do klasického auta na dálkovou jízdu nebude chtít sednout. Ten, kdo má rodinu a kdo na to má a pořídí si malé auto na trasy do města a do 100 km, ať si jako druhé auto rozhodně pořídí Picasso nebo Scénic. Pro řidiče asi trochu nezvyk, zvláště u Picassa to první pevné boční okno ještě před dveřma, ale asi si zvykne a dívá se na ostatní shora, ...
Kombinace třeba Peugeot 206 a Xsara Picasso pro 4-5-člennou rodinu je asi ideální. Zrodilo se cosi nového, velké klasické sedany začínají mít nejistou dalekou budoucnost.
Kombinace třeba Peugeot 206 a Xsara Picasso pro 4-5-člennou rodinu je asi ideální. Zrodilo se cosi nového, velké klasické sedany začínají mít nejistou dalekou budoucnost.
Sednout si do Focusu je také paráda. Zevnitř nesmírně krásné auto. Zvenku se mi tolik nelíbí, ale uvnitř je to opravdu paráda. Auta mívají obvykle určité vady prostoru díky kompromisům, buď malý kufr nebo málo místa pro spolujezdce vzadu nebo se tísní řidič, ... U Focusu jsem nenašel žádné mínus. Cena odpovídá NS třídě, ale v řadě dojmů jste spíše ve střední třídě.
Tak, jak je "new edge" u Focusu elegantní a zajímavá, u káčka zevnitř mi to spíše připadá jako nepovedený žert. Vůbec jsem nepochopil třeba hluboký důlek na kuličky vlevo od přístrojové desky, kolu na dveřích jsem se musel smát. Koukat ven se zevnitř nedá.
Tak, jak je "new edge" u Focusu elegantní a zajímavá, u káčka zevnitř mi to spíše připadá jako nepovedený žert. Vůbec jsem nepochopil třeba hluboký důlek na kuličky vlevo od přístrojové desky, kolu na dveřích jsem se musel smát. Koukat ven se zevnitř nedá.
Určitě zajímavé, ale nechápu účel. Rozmazlenému milionářskému synkovi k 18. narozeninám.
Připadá mi to jako dobrý vtip, ale za ty prachy trochu drahej fór. Určitě to nemá sloužit k něčemu praktickému. Zase jen subjektivní názor, tak se na mě nezlobte.
Připadá mi to jako dobrý vtip, ale za ty prachy trochu drahej fór. Určitě to nemá sloužit k něčemu praktickému. Zase jen subjektivní názor, tak se na mě nezlobte.
Ani nevím, jaký typ. Černý, placatý, motor vzadu, vepředu malý kufřík až před výztuhami. Prý zabrzdí ze stovky na 34 metrech a ze 150 asi na 45 metrech. Raketa. Jen bych nevěděl, kde s ní jezdit. Dodržovat s ní předpisy, pak nevím, k čemu bych si jí kupoval, pokud jí chce člověk využít, pak mu musí hned sebrat papíry. Nebo že by policajti byli k takovým autům tolerantní ? 😄 Asi se s tím jezdí na projížďku jen na německé dálnice, ale tam je už taky 120-ka všude možně. Ne, z takovéhle touhy jsem už asi vyrostl.
Technické parametry aut si najdete na Internetu mnohem lépe a kompletnější. Vzhled exteriéru je také lepší na fotkách, než slovním popisem, ale myslím, že může být zajímavý i čistě subjektivní dojem z aut, do kterých jsem si sednul, protože k tomu čtenář, který podobný autosalón nenavštívil, nemá často příležitost.