Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

8 komentářů

Poraďte mi, zaměstnavatel mi nabídl služební auto a mohu si vybrat mezi Octavií 1,9 SDI/50kW v LX verzi (dost holá) za 360000 a Felicií Combi 1,3MPi/50 kW GLX v akčním modelu Femily, tudíž docela vybavenou, v ceně cca 320000. Doposud jsem hobloval krátkou Felicii se stejným motorem, ročně najedu 50 - 60 tis. km.
Zalezi na tom, kdo bude platit provoz (jako palivo, servis a tak). Pokud zamestnavatel, vyber si podle toho, zda davas prednost dynamice (motory jsou stene silny, SDI ma o chloupek lepsi prubeh tociveho momentu, ale zase je tezsi), bezpecnosti (nevim, jestli ta Felicia Family ma ABS, airbag ridice budou mit obe), robustnosti(Felicia je proti Octavii z papiru a ma mnohem mensi pasivni bezpecnost), komfortu jizdy (podvozek Octavie je o dve tridy lepsi nez u Felicie), konfortu vybavy (u te Felicie mas asi navic delene zadni sedacky a el. okna a mozna central?).

Pokud bys mel provoz platit sam, jdi do te Octavie - muzes jezdit na bionaftu a proti provozu benzinu setrit korunu na kazdy ujety kilometr. Da se s tim jezdit za 4-4,5l/100km (mam Octavii TDI a jezdim za ty 4l na tu bionaftu).
S Octavii SDI zkusenost nemam, s necim podobnym jsem jezdil s Astrou 1.7D (bez turba). Z motorickeho hlediska bude Felicie po meste zivejsi, ale tim vyhody konci. Cingrlatka jako elektricke okna, zrcatka a podobne k jezdedni moc nepomohou, ale podvozek je o necem jinem. Pro klidnejsiho jezdce nema podle mne SDI chybu. Urcite bych volil Octavii.
wolff
Nedá se srovnávat Octavie s felicií ani s tím nejhorším motorem. To je koncepčně úplně někde jinde!!!!!
1.9 SDI je to nejhorší v nabídce pro OCTAVII i ta 1.4 pojede líp!!! A uvědomte si že někdy je třeba taky předjíždět a to s motorem SDi nejde a 1.4 taky moc ne, raději si kupte 1.6- a více.
No jo, OCTAVIE v tom uz zase najel spousty kilometru a tak muze "fundovane a zasvecene" referovat... jak neco pise OCTAVIE, je nejlepsi to vubec necist (jedine ze by se chtel clovek zasmat, i kdyz nekdy je to spis k placi 😒(()
škoda na Octavia reagovat...
jel jsem tím jen jednou, ale musím říct, že jede subjektivně podstatně lépe než jsou její papírové hodnoty. kromě dálnice si nemyslím, že by byla pozadu za 1.6/55kW