Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

11 komentářů

Nájde sa nejaký vodič-rodič čo má väčšie skúsenosti s výberom detskej sedačky? Moje bambino sa vozí v CAM, ale nie som istý, ako by sa sedačka chovala, keď by prisšlo k prudkému brzdenie či ešte niečomu horšiemu - myslím nejaké testy, sedačky s ISOFIXom a pod. Naše deti sa nevolajú Hugo Hakinen, aby ju mali špeciálne na mieru od Mercedesu... 😄
Mam skusenost - zial nie velmi dobru. Uz dlhsi cas som zhanal pre 3 rocneho chlapca sedacku. Oznacenie sedaciek podla veku dietata je znacne skreslene. Sedacka do 6 rokov je napriklad do 18 kg. Moj syn - nie je ziadny tucko, ma uz v 3 rokoch 18kg. A zohnat sedacku s pasmi, aby sa mu hlava opierala o operadlo? Tiez problem. Kvalita? Ja by som si na sedacku, ktora je na omak tvrda ako kamen nesadol. Bohuzial skoro vsetky su take. Cestujeme dost dlhe vzdialenosti - 10-12h v takej sedacke je na nevydrzanie. Su vacsie sedacky za prijatelnu cenu, ale tie nemaju vlastne pasy a ked syn zaspi, prevesi sa cez 3 bodovy pas a je to horsie, ako by tam vobec nebol priputany. Tiez a zarazilo to, ze na maloktorych sa da pohodlne nastavit sklon. Vacsinou su operadla prilis kolme - znova, ak zaspi, prevesi saa dopredu cez pas. Proste bieda a pri tom vsetkom to nie je ziaden lacny spas! Teraz ma sedacku s 5 bodovymi pas
(sorry, stlacil som ulozit skor, ako som mal 😄 ) Takze: Teraz ma sedacku s 5 bodovymi pasmi ale vyratie z nej behom roka. Budeme opat pred dilemou, aku sedacku kupit...
Testy sa daju pohladat na internete ( napr. celkom dobre, aj s video zabermi pri naraze, su na www.oamtc.at).

Vseobecne sa da povedat, ze to nie je bohvieco, hlavne pre vacsie deti. Celkom dobre vyzera Romer Zoom ( +Confy), tu pouzivam aj ja. Najpohodlnejsia je asi Recaro ( ale dost tazka, mohutna a draha)
kua chlapi, to som teda foter... vozím si * v autách s min. 4 hviezdičkami a bambo (18 mes.) je v sedačke z praveku (má síce vlastné trojbodové pásy a blokovanie veľkého pásu no to uchytenie vzadu cez tú kvázikarabínu ma desí. RECARO je bomba, ale myslím, že ich cena kopíruje klasické RECARO sedačky v aute.

2ALL: 1. čo Vás stáli tie čo máte, ako ste si ich vybrali a kde ste ich schrastili?

2: ako je to vôbec s ISOFIX? to má každý výrobca vlastné rozmery úchytov či ako to vlastne je? V predajni so sedačkami mi to nevedeli uspokojivo vysvetliť.

Ď.
Isofix je myslim nejaka europska norma, aj ked niektori vyrobcovia maju vlastne podobne systemy ( OpelFix). Na skoro vsetkych autach by to malo byt jednotne. Bohuzial len malo detskych sedaciek ISOFIX podporuje, pre vascie deti skoro ziadna.

Predavaci v obchodoch nevedia skoro nic (okrem ceny a farby), vyberal som si podla testov v casopisoch a na internete.
Odporúčaš teda Romer? - to je oficiálna značka a Zoom je model?
Vlastna skusenost:ked nam zacala byt sedacka Peg Perego,co sa instaluje proti smeru jazdy mala,tak sme kupili Isofix Skoda (len jedina bola v ponuke od vyrobcu pre Octavie) a jeden a pol rocnu dcerku vozim v nej.Vyhody😜leskova a pohodlna manipulacia;pevne uchytenie ku karoserii;kvalitna;vcelku pohladna.Nevyhody😒ena 2x vyssia ako bezna sedacka;ma bedrovy pas,ktory prebieha cez medzikus a v spojeni s velmi kolmym operadlom sedacky je to nepohodlne pre (mensie) deti.

Do druheho auta,ktore nema Isofix uchyty, sme kupovali nedavno sedacku obycajnu,tusim Cam,je polohovatelna,pohodlna a za zlomok ceny Isofix.Avsak ked som ju uchytaval bezpecnostnym pasom k sedadlu,nemal som z toho dobry pocit...
Mal som možnost vyskúša? si, ako fungujú detské autoseda?ky na živo pri bo?nom náraze kamióna. Decká mali len malé autoseda?ky (RENOLUX France, 16-32 kg), ale nestalo sa im ni?, aj ke? sme sa prevrátili cez strechu, a to napriek tomu, že boli pripútaní len trojbodovými pásmi (ja som dopadol trochu horšie, hoci som bol tiež pripútaný. Nikdy by som však viac nechcel zaži? to vybavovanie so Slovenskou pois?ov?ou, ktorej aj týmto ?akujem, že napriek našej snahe o vyššiu bezpe?nos? (a tým aj o minimalizáciu ich nákladov na likvidáciu škody) sa k nám správali ako k posledným sluhom 😒
2peck&tino: tak to by som nechcel skúšať live. mám tiež CAM a to uchytenie mi nepridáva na pokoji, preto hľadám niečo lepšie... A k tej poistnej udalosti - v sobotu som sa vrátil z lyžovačky na Chopku zo zdemolovaným autom. Hneď na druhý deň dovolenky mi naň zo strechy padol ľad cca 100x15x120cm a zničil komplet kapotu, pravú smerovku a PP blatník. Keby som parkoval o pol metra bližšie k hotelu, navštívi nám kryha interiér 😄 /okrem toho poškodil ďalšie 2 autá/. Ešte že sa tam nehrali deti, to je bordel. Je to poistené v UNIQA, uvidíme, čo urobia. SP never more, kým to alianz nevyčistí. /3 roky?/
RnaliM>Tak to mas velku smolu.Uprimne mi to je luto.To dokaze velmi zneprijemnit dovolenku.Nepatri to sem,ale pri akom hoteli si parkoval?Bol som zhodou okolnosti tiez cez vikend lyzovat na Taloch a ked som parkoval pri hoteli,tak sa tiez uvolnila taka hruba ladova kryha,mala snad po dlzke 30 metrov...Stal som asi 10 metrov odtial a moje auto asi 5m...Nechutny pocit.Este stastie,ze tam nie je parkovisko alebo chodnik...