0
16 litrů nafty na 50km.
(měl jsem feličitu 3,5 roku) že v tomto počasí😒br />
-krátké trasy do 10 km tak 9-10 litrů
-normál provoz se zahřátím motoru tak kolem sedmi, na delší štreky možná o něco míň...Uváděným spotřebám "do šesti" se jenom směju😃))
-krátké trasy do 10 km tak 9-10 litrů
-normál provoz se zahřátím motoru tak kolem sedmi, na delší štreky možná o něco míň...Uváděným spotřebám "do šesti" se jenom směju😃))
Tak se klidně dál směj když neumíš jezdit za míň. Kdysi jsem měl Filcu 1.6 a při normálním jezdění to bylo kolem 6-6,5l a když jsem se na delších trasách snažil, bylo to podle pal. počítače za 4.9l (a to několikrát).
Tak Felici Safe Line 1.6, neumela na dalnici pri neprekroceni 120 km/h min nez 9,4 l/100 km, a to bez jakekoliv akcelerace. Pravda, byla temer nova. Po Praze zrala 11,1. Mimochodem, Lancia Delta HF se 190k 16v turbomotorem bere na stejny prazsky trase 10,7 l/100 km a to pri prumeru min. 2x vyssim....
1,6 je ale ÚPLNĚ JINEJ MOTOR než 1,3!
Je to 1,6ka dost udušená na nějakých 55 kW - takže na delší trasy může jít pod šest, při normálním ježdění krátkých tras je to nesmysl...
"Spotřebovým" pohádkám se většinou opravdu jen pousměju...
Je to 1,6ka dost udušená na nějakých 55 kW - takže na delší trasy může jít pod šest, při normálním ježdění krátkých tras je to nesmysl...
"Spotřebovým" pohádkám se většinou opravdu jen pousměju...
O te udusenosti vychazis z ceho? Nezda se mi, ze by jina verze tohoto motoru byla nejak vyrazne vykonove odlisna
To nikdo netvrdí.55 kW na 1,6 je dneska dost bída, nicméně ten motor může mít velmi příznivý průběh krouťáku a s tou relativně lehkou kastlí dosahovat zajímavých hodnot na akceleraci,rychlosti i na spotřebě, kterých s motorem 1,3 koncepce "padesátá léta" nikdy nelze dosáhnout. Jiná věc je, že to auto (1,6) jede tak, až je to nebezpečný-Felda jedoucí rychleji než 120-130 je opravdu smrtonosná,protože ten podvozek není schopen víc zvládat.
to all: mal som Feliciu 1.3 MPI 50 kW 3.5 roka. Najvyssiu spotrebu som dosiahol (nesnazil som sa o nu, aby to niekto nepochopil zle 😉 ) 8.49L, no bolo to na ceste BA-Praha v plne nalozenom aute (4 osoby, plny kufor) a so zaseknutym termostatom (motor bol stale chladeny, teplota chladiacej kvapaliny na nule), cize so stale studenym motorom. Inak som mal najvyssiu spotrebu 8.28L - obidva udaje v prvom polroku (najazdenych menej ako 6500 km) a na novych zimnych pneumatikach. Dalej spotreba len klesala (nad 8L som sa uz nedostal). Ku koncu som mal v meste na kratkych trasach (5-10km) spotrebu pod 7L v lete a okolo 7.3L v zime. Ine podmienky: dialnica (120-140km/h), plne auto: 6.5-7L (v lete aj v zime). Celkova spotreba za toho 3.5 roka: cca 6.7L (vacsinou pri plne nalozenom aute)
Myslim, ze dost zalezi od zabehu a aj od stylu jazdy. Hoci ja osobne nemam pocit, ze by som plynovy pedal nejako hladkal. A mozno som mal dobry kus. Pri citani prispevkov so spotrebou 9-10 litrov ma zacina chytat lutost, ci som dobre spravil, ked som ju daval prec... 😉
Myslim, ze dost zalezi od zabehu a aj od stylu jazdy. Hoci ja osobne nemam pocit, ze by som plynovy pedal nejako hladkal. A mozno som mal dobry kus. Pri citani prispevkov so spotrebou 9-10 litrov ma zacina chytat lutost, ci som dobre spravil, ked som ju daval prec... 😉
Mám 50Kw r.v. 2001 jezdim za 7,5 l/100 km - 60% Praha a 40% Mimo město. Není to tak strašný, na to, že je zima. V létě to je tak o 0,5l méně. Jinak Dovolená v Chorvatsku průměr 5,8l/100km je můj rekord.
to fecanek😒br />
Na dovolenke v Chorvatsku som mal spotrebu okolo 5.88L. 4 osoby v aute, kufor plny (zadne plato som musel nechat doma), veci aj na zadnych sedadlach + pod sdadlom spolujazdca. Myslim, ze keby nas na rakuskych hraniciach vazili (co obcas zvyknu), tak schytam pokutu.
Myslim, ze velmi zalezi, ako sa o auto staras a ako jazdis. Spotreba okolo 7 litrov nie je vobec zla. Kamos ma Stillo MW 1.6 a spotreba mu teraz v zime lezie na 9.5 litra ako nic. Byvaly kolega mal Octaviu 1.6 a v meste mal priemer okolo 12... ;-(
Na dovolenke v Chorvatsku som mal spotrebu okolo 5.88L. 4 osoby v aute, kufor plny (zadne plato som musel nechat doma), veci aj na zadnych sedadlach + pod sdadlom spolujazdca. Myslim, ze keby nas na rakuskych hraniciach vazili (co obcas zvyknu), tak schytam pokutu.
Myslim, ze velmi zalezi, ako sa o auto staras a ako jazdis. Spotreba okolo 7 litrov nie je vobec zla. Kamos ma Stillo MW 1.6 a spotreba mu teraz v zime lezie na 9.5 litra ako nic. Byvaly kolega mal Octaviu 1.6 a v meste mal priemer okolo 12... ;-(
Na delsich trasach na dovolene po Evrope s cca 70% zatizenim kolem 5,6 l, mimo dalnice, ale pri rychlostech do 100. S rakvi na strese a plnym zatizenim cca 6,2 - 6,5. Bez rakve, 70% zatizeni, dalnice, rychlost 130 - 140 km/h kolem 9 litru...