Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Nazdar lidi...jak kukam tak kukam ale nikde nevidim diskusiu k tomuto vybornemu auto (rocnik 2003 a viac)....To nikto nema skusenosti stymto autom?Piste ake su vase nazory na tochto krasavca... 😁
Pozri do archivu. Nejaka diskusia sa tu zacala, ale kratko na to skoncila. Ludia, co Accorda maju, sa nepotrebuju na nic pytat, tak je tu o nom ticho.. 😄
Lubos.1
Tych Accordov sa vela nepredalo. Bohuzial Honda nasadila cenu pomerne vysoko oproti inym Japoncom strednej triedy. Je to skvele auto, ale trosku male, hlavne na zadnych sedadlach. Ked ju vidim, trochu lutujem, ale na druhej strane som potreboval liftback a to Honda nerobi a kombi je hrozne.
modus ponens
Moja rec: sedan je neprakticky a kombi nie je take pekne (aj ked so zadnym spoilerom a tmavymi oknami to uz ujde 😉 ). No miesta vnutri je na strednu triedu ozaj trosku menej, takze ta vyssia cena (aj ked mozno nie drasticky) skor odradi.
Kombik vyzera ako pohrebne auto,ale celkom ujde...je to aspon netradicne.. ved skoro kazdy kombik je rovnaky, tak aspon honda je originalna😊 a co sa tyka toho malo miesta vzadu,nemozem suhlasit...je tam podla mna dost...
Lubos.1
Dost miesta je aj vo Fabii, ide len o to, ake mas poziadavky.

V Honde Accord je malo miesta na strednu triedu.
Prednosti Accorda by mali byt v technike (najme podvozok a motor), nie v priestore (nie zeby to nebol dolezity aspekt, no je vela takych vodicov, ktori ho nepotrebuju).

S ktorymi autami strednej triedy ho porovnavate ?
zo ziadnymi...chcem len vediet nazory a skusenosti...na to auto
Lubos.1
Porovnavam to napr. s hociktorym japoncom strednej striedy. Avensis, Primera, Mazda6. V Accorde je menej miesta, dokonca je aj trochu uzsi. Menej miesta je asi uz iba v Subaru Legacy.
mozno je tam malo miesta,ale je to krasne auto so sportovym duchom narozdiel do avensisu alebo primeri,tie vobec neamaju vykone motory iba mazda6 sa priblizuje k akordu....
Pokud jde o misto vzadu, tak ani BMW 3, nemluve o Alfe nejsou zadne velke vozy. Je to asi otazka osobnich preferenci, ale auto bych tim neodsuzoval.
Lubos.1
Primera ma takisto pomerne vykonny diesel 2.2.

V ziadnom pripade Accord neodsudzujem, len poukazujem na dovody, ktore ma od jeho kupy odradili. Okrem ceny je to menej miesta, hlavne vzadu a neexistencia liftbacku. Inak je to samozrejme skvele auto s na tu dobu vynikajucim dieselom.

Vyvoj ide dopredu a napr. Toyota pride so silnejsim dieselom 2.2 a takisto novy 2.0 l diesel od Mazdy ma 105kW/360Nm.
Ale ved 2.2i-CTDi nie je taky dobry koli vykonu. Tie cisla (moment a vykon) ma hociktory diesel lepsie a predsa nie je lepsi nez ten od Hondy. Uz sa tu prebaralo porovnavanie s Mondeom, ktory ma vecsi max. moment a vykon, no jeho krivka je spicata a ma uzke spektrum vyuzitelnych otacok. Accordovsky diesel taha odspodu s plynulym nastupom turba a ani pri obmedzovaci nechabne tak vyrazne ako ine diesely..
modus ponens
mozno je tam malo miesta,ale je to krasne auto so sportovym duchom narozdiel do avensisu alebo primeri,tie vobec neamaju vykone motory iba mazda6 sa priblizuje k akordu....

Myslel som, ze uvazujes Accord ako taky, nie len dieslovu verziu. Co sa tyka benzinovych motorov, tak Toyota je na tom lepsie ako Mazda a Nissan.
modus ponens
V Accorde je na strednu triedu naozaj pomenej miesta. Ked niekto meria 180cm, tak to tak nepocituje, ale vyssi ludia (nielen vodic, ale aj cestujuci) mozu mat problem. Napr. ja som mal pocit, ze sa za volantom akosi tlacim.