Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

3260 komentářů

Aáá, první potrefená husa... Tady vůbec nejde o to, jestli jsem vám to nandal nebo ne. Jde o to stát alespoň trochu nohama na zemi. Špička v téhle třídě je jednoznačně jedničková řada BMW, když už na to přišla řeč. V tomhle autě teprve poznáš co znamená "užít si jízdu". A ten kdo měl možnost se v ní trochu povozit, ví o čem je řeč. Ostatní, nechť mlčí. (pro rejpaly - jel jsem i v Civicu) Jasně, že pro normální provoz (50, 90, 130) stačí, ale to stačí, promiňte mi to "srovnání", i Favorit. A extrémní jízdní vlastnosti... sakra, nějak snižujete laťku, ne???
A vidíš, jeanpav, tých zamilovaných je tu asi viac... :mrgreen:
podstatne je to, ze ja novu Hondu mam, zatial co ty to Ferari ani Aston asi nemas , ze ..... 😁 ...no ano, ked som mal 12, tiez som mal sen vlastnit F40-tku. A...ano mal som aj plagatik nad postelou...to bolo super, zaspavat a snivat a .... nastastie ja uz som z toho vyrastol 😉
Áno, máš pravdu, Civic nie je Ferrari. Áno máš pravdu, je to auto zaradené rozmermi v nižšej strednej triede (ako napr. Golf, Focus, A3, Octavia, Leon, Megane, Peugeot 307 atď). Nie je absolútne dokonalé. (Hoci niečo dokonalé hádam ani nie je možné vytvoriť, ale to už je veľmi filozofické). Ale s tým autom sa jazdí s radosťou a aj keď ho už mám približne 2 a pol mesiaca a najazdil som 4800 km, stále sa teším, keď ho naštartujem. A mám pocit, že mi je v ňom fajn. A čo je nad pocitom?

A ako hovorí Sadaki, keď sa zamiluješ...
jeanpav: Ale no tak,přece na tom není nic špatného,když má někdo radost z nového Civica,nebo,že jej letos bude mít.
2jeanpav:hmmm teď jsi nám to nandal >😁 Srovnáváš nesrovnatelné.....a když jsme u toho- kde je ta špička??Na normální provoz t.j 50/90/ 130 a i kdyby víc uplná pohoda- není potřeba více.5 let záruka >😁 Výbava taky super za ty prachy.Sportovní design a zároveň rodinné auto..co víc si přát.Kdo nabídne víc.Extrémy v jízdních vlastnostech málokoho kromě fajnšmekrů zajímají.To auto nejde skoro pro letošní rok sehnat a to hovoří za vše.Jasně asi budou lepší auta, ale ve věcech které málokoho zajímají.Úspěch holt vadí....
vkus má každej svůj, ale tahle diskuse dokazuje, že když se auto povede, dá se do něj i zamilovat (zbláznit???) >😁 . a takových aut je dnes sakra málo :!:

(už se nemůžu dočkat, má to být květen, ale když teď tak makaj, tak se třeba už maličká narodila a já to ještě ani nevím, au, au :😉 >😁 >😁 >😁 )
Tak se tady moc pěkně bavím nad tím, jak se tady prsíte se svou novou Hondou, jaký je to supr žihadlo, jak sedí jako přilepená, jak supr vypadá, jak na ní všichni civej... prostě všechno super. Pánové, spadněte na zem. To není Ferrari nebo Aston. To je nižší střední. Mám rád auta, tak do jisté míry vaše nadšení chápu, ale co je moc, to je moc. Věřím, že po technické stránce to bude velice podařené auto (špička to ale rozhodně není, co si budeme namlouvat - asi jste se nesvezli), ale to jak vypadá... uf. To je teda silný kafe. I v téhle třídě se najde mnoho designově více vyvedených kousků. No, ale každý máme jiný "vkus"...
:idea: uz rozumiem co ste mysleli tym ET....No preverujem si to pre istotu...ale tie elektrony som kupoval (aj vo fakture mam) na Hondu Civic r.v. 2006....a nie je to uplne len nejaky lokalny predajca, je to firma A-TS...takze dufam ze vedeli co objednavaju.....a nebude zbytocny problem....budem informovat aj pre inych zaujemcov... 😄
gingles: tazko sa to vysvetluje, najlepsi je nakres, ale taky teraz nemam. Vysvetluju to napr. aj tu, skus si to precitat

[odkaz]

Ono vacsinou o tieto veci by sa mal starat ten kto ti disky predava (ak je seriozny) - mal by chciet od teba presny typ auta na ktore to chces dat a podla toho dodat disky so spravnym ET. No a toto bol u mna este vo februari problem, lebo ziaden dealer nevedel ake ET tam treba musel som im to zistovat z technicaku...Mozno uz teraz je situacia ina a maju potrebne data. Nie som uz v obraze kedze som to nakoniec vzdal koli tej homologizacii a bliziacej sa jari (ja som chcel 16ky na zimu)
bluedream : ano a alutec tam prave na 8G este homo nema.
ja mam tiez Comfort a pneu nemenim...Samozrejme ze sa to da...Len si musis najst kola 16´´ ktore sa ti pacia, to je vsetko....
Kdyz uz tady pekne resite AL kola - mam objednany Comfort, ktery ma klasicke 16" plechace - daly by se najit rafky, na ktere by sedly puvodni pneumatiky z originalnich kol ? Nebo se to musi menit kompletne vc. pneumatik. :?:
tak teda za technicky typ sa nepovazujem....ale myslel som ze ak sedi rozteč a rozmer tak je to fajn...kazdopadne uz som vyplatil Alutec Storm...co je presne to ET ??? (asi ne mimozemstan >😁 )

ako original kola su velmi nepekne a navyse schovane vo vnutri, co je proste nie dobre...Preto som dal sirku disku 7, 16´´ (originaly su 6,5 plechace)....nechcem posobit retardovane ale ak mozte tak mi to skuste vysvetlit kde a preco by mala byt chyba ????

rozpraval som s hocikym ale nikto mi o nejakom moznom probleme ak sedi rozmer nevravel....

dik
Alutec Storm vypadaji moooooc pekne...me prodejce dal zimni pneu na Dezent F a ty Civicu taky moc slusi, daleko hezci nez original 17"
viem, ze u niektorych vyrobcoch diskov sa da certifikat o homologacii stiahnut rovno z ich webu, napr. aez alebo dezent.
jasne ze je ET dolezite. ak nebude aspon trochu podobne originalom, mozu ti disky trcat z auta alebo naopak skriet vo vnutri o nieco... Dalsie vec je homologizacia pre konkretne auto, ale tym sa tu asi nikto nezapodieva. Ja som mal rozbehnutu kupu Alutecov vo februari(riesil som zimne obutie), ale stopol som to prave koli homologizacii, este ju vtedy nemali na civic 8G. Tak som pojazdil februar na letnych, uzil som si VSA 😉 Teraz uz letne drzia ako maju a spekulovat budem opat az na jesen.
nerozumiem tvojmu komentaru... >😁 >😁 >😁

u disku ide o to aby mal rovnaku roztec ako auto...a samozrejme rozmer na dane pneu....inak tam nevidim ziaden problem....

alebo zeby bol??? :idea: :idea: :-! :-!
Chlapci, přehazujete tu všelijaké hliníkové disky, hore - dole, ale mám pocit, že mnozí z vás vůbec neberou do úvahy rozměr ET. Někdo dřív uvedl, že ET u 8G je 55, co je dost a některá kola, které jste si vybrali takový rozměr nemají. Jste si jisti, že je to OK? Jaký je průměr náboje? 64 mm?
8G potrebuje trosku ine elektrony ako davaju original...tie su uplne zle, vo vnutri schovane - dost sa nechytaju na design auta...

mozno su trosku nepraktickejsie....ale budem ich rad lestit >😁 >😁

:-! :-! :-!
No Alutec Storm se mi líbi....jenže jsou hodně nepraktické....budou se hoooooodně blbě čistit.Praktičnost je praktičnost.Ale jsou fakt hezky.....

[odkaz]
no vidis, mas o dovod na radost viac :-! >😁 >😁

som zvedavy kedy pride ten moj...ma to byt maj/jun (05/06) tak som zvedavy ci z toho nakoniec nebude april... :-! :-!

...len este musim predat toho svojho stareho Civicka..
alutec storm vyzeraju fakt dobre a hodia sa k civicu. ja som si na focusa objednal klasiku, Dezent F.
Dnes mi sdělil prodejce, že můj Civíček 1.8 Comfort bude o možná až 3 týdny dříve, než k 12. 06. 2006 :!: :!: To by znamenalo tak po 25. květnu :!: Že :?: Zaplacený je :!: Zaplatím Pojištění ze zákonné odpovědnosti a můžu odjet :!:
skus Alutec Storm napriklad, ja som ich uz objednal v 16...su pekne, designovo sa hodia ku 8G, a luce idu az po koniec elektronu co prispieva k tomu ze vyzeraju opticky vacsie....
Pre tých, ktorí ešte stále čakajú na Civíčka: aprílové vydanie Nového automagazínu prináša technické podrobnosti a popis. Aj ked to neni nič nového, predsa to spríjemní čakanie. Alebo naopak vyvolá ešte väčšiu nedočkavosť?

[odkaz]
Nemáte někdo zkušenosti s automatizovanou převodovkou u G8?. V červnu máme dostat toto autíčko se standardní převodovkou a jezdit s ním bude hlavně manželka a dcera. Tak teď ještě váhám, zda by nebylo lepší změnit objednávku na automat.
Jo, tak to ti gratuluju :-! . Takovyhle predstih je docela slusne prekvapko. Tise trpim, me dealer zatim nevolal a vidim to opravdu na ten konec cervna 8-s .
2sadaki: Já to dal jen jako ukázku.....správný rozměr snad budou taky mít....
No teď se všichni podržte, objednával jsem ho koncem února a oficiální termín dodání byl listopad. Před týdnem mi volal dealer, že ho budu mít za 3 týdny. A to prosím nebylo nijak přes protekci nebo jiný zvýhodnění.
Podle mě moc pěkné 16" jsou v katalogu na [odkaz] , strana 9, kolo č. 16. Co jim říkáte?
myslím, že tenhle styl by k civicu celkem sednul. ale je to nepředepsaný rozměr ráfku :!:

Na autě v salóně jsem viděl Micheliny.
Co myslíte, bude mu to slušet ???

[odkaz]

Dotaz, co za značku pneumatik Honda k CIVIKU dodává ??
tak to se máš chlape, za čtrnáct dnáí je za čtrnáct dní...
hehehe tak to máš podobně, mě řekli 14.5 a taky slibujou, že je Honda tak o 14 napřed s dodávkama....lidi jak mě už svrběj ruce.....
a tak to je povedeny system...proc se nedelaji omezovace podobnym zpusobem? >😁
Presne tak, pípne to iba raz, potom ťa to opäť upozorní až pri výraznej zmene (nepostrehol som či o 20 km/hod ale približne áno)
a kdyz jedes po dalnici porad kolem 140?...pipa to porad dokola vzdy kdyz prekrocis tuto rychlost?...nebo je mu jasny ze se snazis jet porad kolem 140 a znova te upozorni az kdyz pred tim klesnes pod 120?(zhruba) :?
Upozornenie na rýchlosť sa dá nastaviť v palubnom počítačí. Je možné si predvoliť dve rýchlosti (ja mám 70 km/hod a 140 km/hod). Prekročenie rýchlosti ťa upozorní jemným zvukovým signálom s žltým zobrazením na displeji. Nastavenie sa robí v palubnom počítači, môžeš si zvoliť dve ľubovoľné rýchlosti, samozrejme aj trvalé vypnutie. Nastavenie začína cez sltačením Info, potom navoliť speed alarm, sel/reset, potom voľbu potvrdiť set

Inak str. 106 v návode.
Je to tak jak pise Feroh, zadni okno se nespini, jen je logicky mokre 😄 Vyhrivani by mohlo byt silnejsi, nicmene svou praci odvadi dobre. Pri otevreni kufru v desti je treba 3-4 vterinky pockat, nez vytece voda z der v zadnich dverich (aby vam nenatekla za krk), do kufru vsak nepadne ani kapka.

Take mam najeto kolem 4600Km 😄 Motor (1.😄 byl zpocatku celkem hlucny, po prekroceni 1000km nahle ztichnul (asi program v ECU) a do 3 tisic otacek o nem nevim. Zhruba od te doby se tez ustalila spotreba, trasa TrutnovPraha prumer 6L/100km (5,5L/100 pred najezdem na dalnici); mesto tak 8,4, jen kratke popojizdeni.

To Shadowmancz - auto dodano na den presne - objednano tusim 20.12.2005 a dodano 15.2.2006

To Feroh - kde se da nastavit "upozornovani na rychlost"?
Zadná šikmá plocha sa vplyvom aerodynamického efektu za jazdy vôbec nešpiní, čiastočne len zvislá plocha pod spojlerom. Samozrejme, keď auto stojí, kvapky sú aj na šikmej ploche, bol som zvyknutý na zadný stierač. To okno by som prirovnal presne ako na sedanoch.

Už som zadné dvere dvíhal aj v daždi, voda mi nestekala do kufra. Ešte to viackrát vyskúšam, teraz u nás je krásne, slnko.

Dlhodobá spotreba (posledných 2000 km) 7,5 l (1.8 Sport), ale v tom sú započítané zimné podmienky a približne 60-70% mesta, žiadne dlhé trasy.

Pri zapnutom tempomate na autostráde pri rýchlosti 135 km/hod boli pri zaradenej šestke otáčky 3500/min, spotreba 7,2 l, cesta suchá, rovná, bezvetrie, teplota 14 stupňov, letné pneu.

Inak spotreba je úmerná štýlu jazdy. Pri pohodovej jazde sa dá bezproblémov ísť udávanou spotrebou, mimo mesta, aj v meste.
Súhlasím. Chodím často tou istou cestou, zákruty do ktorých som chodil s pocitom bezpečia (Golf IV), teraz na Civicu v pohode o 20 km/hod viac a ten istý pocit. Vyskúšané na mokrej aj suchej vozovke. Teraz chodím do zákrut rýchlejšie, ešte ani raz som nepostrehol zásah VSA. (Pneu letné originál Michelin 225/45 R17). Nie som kaskadér, ale niekedy na voľnej ceste alebo ploche by som rád zistil hraničné správanie podvozka so zásahom VSA.

Inak, mám 4600 km, klop, klop, všeko OK. Len malá drobnosť: jemne mi na začiatku sťahovania vŕzga ľavé predné okno, akoby sa trelo o gumové tesnenie. Je na to nejaký grif?
Ano, tak to bych považoval za velký čin, kdyby majitelé Civiců sdělili to, na co se ptá OTIK - jestli se zadní okno špiní a zda-li po dešti, kdy je okno mokré, po zvednutí pátých dveří začne ze zadního okna stékat voda do kufru? A kolik vám to žere, pánové?
cawte,chcem sa spytat hlavne tych ktory maju uz CIVICa ze ako je to so zadnym oknom ked je mokro resp prsi?spini sa moc ci je to akurat? lebo som si vsimol ze nemam vzadu stierac tak chcem vediet ako to bude ked bude mokro resp dazd...
No, ja mam docela dobrou zkusenost s Honda Praha-Jih - z hlediska pristupu prodejce naprosto good, byl jsem se podivat i ve Stodulkach a v Motole, ale tam me tak nepresvedcili. Ono to bude asi hodne subjektivni, kazdopadne, pokud si ho koupis v HK, tak muzes jezdit na servis treba do Prahy nebo naopak 😉 .
Jaro je tady, od patku tak mame konecne prezuto na letni (17" ALU s pneu Michelin 225/45, original dodane k vozu) Řizení je nyni trochu narocnejsi, ale pocit z jizdy perfektni a Civik s nimi dostal dalsi rozmer 😄 Pneumatiky dostaly prezdivku "lepidlo", at jsem se na mokrem povrchu snazil sebevic, zatacky jsem rezal jako v kolejich, zadny naznak nedotacivosti, zadny zasah VSA, proste nic....
Ja mam termin dodani 12.5. a uz se nemuzu dockat >😁 Pokud by byl skutecne o ty 2-3 tydny drive, tak by to bylo super 😉
HonzaTu
Už od Vánoc tady sleduji diskuzi. Chci si k dalším Vánocům koupit nové autíčko. Původně jsem měl vyhlídnutý Citroen C4, ale pak jsem viděl Civíčka a jen jsem civěl. Je rozhodnuto. Zatím jsem jen obšlapoval autosalóny. Dnes jsem se na Jarově svezl s 1.4 Comfort, pěkné svezení. Pak jsem byl v Hradci Kr. a tam jsem projel 1.8. Ten si tak krásně předl a jak krásně vrněl při přidání plynu. Takže půjdu vybrat kasičku a asi příští týden půjdu složit zálohu. Ještě bych prý měl šanci jeden z posledních letošních dostat. Chci 1.8 Sport, barvu asi Galaxy grey metalic, to je jedna z mála ještě dostupných. Teď ještě musím vybrat od koho ji vezmu. Hradec mám nejblíž, 50 km, ale do Prahy bych taky dojel 150 km. Tam v Motole mi nabízejí navíc 2 roky záruku. Poraďte, napište své zkušenosti odkud ho vzít. Sice se na něj budu dlouho těšit, ale určitě mi to stojí za to. Jak jsem do toho auta sednul, tak jsem byl jak doma, vyloženě mi sedlo a ta 1.8 jela jak ďas. A ten motor je slyšet tak akorát, příjemně, člověk o něm ví ale neobtěžuje. Také tvrdost podvozku mi připadá přiměřená. Je trochu tvrdší než moje auto, ale k tomu sportovnějšímu Civíčkovi to akorát pasuje. Ještě musím doplatit leasing na stávající autíčko Citroen C3 1,4 a pak si budu užívat (a zase platit další leasing...). Ztím Vám co se v něm už vozíte budu tiše závidět.
Ja som si dohodol u predajcu zlavu na autíčko a koberce + iné potrebné maličkosti zdarma. Neviem ako je to v Čechách, ale tu s tým neboli problémy. Verím, že jediné ťažkosti, ktoré ma čakajú prežívam teraz - to čakanie. Neveril som, že niečo podobné v tejto dobe zažijem, že všetky poradovníky už dávno skončili. Preto sa vytešujem len sledovaním fotiek, diskusie, pocitmi tých šťastných, ktorí majú tu česť stláčať ten čarovný červený gombík START a vychutnávať ten úžasný pocit ovládať niečo tak krásne (vid všetky tie ocenenia).

Vonku už je počasie viac svedčiace jazde, tak všetkým želám rovné, hladké a bezpečné cesty a ďakujem za Vaše skúsenosti a poznatky spoza volantu.
zdravím všechny, za 14 dnů mám na prodejně 2,2 sport Nigthawk, jaké máte zkušenosti s tímto super motorem? Zkoušel jsem ho na testovačce a byl fantastický.
Super, diky za info, takze to vypada, ze dodavky jsou pred terminem, coz je ta lepsi varianta pri te bide 😉 . Musim si nekde sehnat metr a pomalu strihat >😁 .
termin dodania 15.2.2006, auto dodane 20.1. 2006.
shadowmancz: auto bylo cca 3 tydny pred terminem - objednavka kolem 20.12., dodavka 23.1. misto slibeneho 12.2.
[odkaz]

>😁 Doporučuji prohlížet od str. 24, ovšem od str. 1 to začíná být zajímavé >😁
Ja bych taky prosil o ten kontakt na ty koberecky, autiko by mi melo dorazit zacatkem cervence. Urcite uz mate zkusenosti (stastni vlastnici 😃, jak to vypada s terminy ? Dodali vam auto drive - vcas - nebo po terminu, ktery byl sliben dealerem ? Predem diky za info.
to Iček: Prosím o kontakt na ty koberecky >😁 Ještě by to chtělo lištičky na celý vůz. Mohla by se to do toho nějaká česká firma pustit, ty ceny od Hondy jsou dost mimo :shock:
Šťastný majiteľ mercedesu v hodnote 1,8 mil po vypočítaní ročnej poistky za auto vo výške 150 000,- to vyriešel takto: zaplatil chlapovi za stráženie mesačne 5000,- , čiže ročný náklad 60 000,-, ušetrené 90000,-. Chlap v aute prespával, občas ho zamozrejme povysával, umyl interiér, vyvetral, všetko v cene. A obidvaja boli spokojní. Len problém je nájsť slušného bezdomovca...

Ale teraz vážne: keď auto chcú ukradnúť, tak ho ukradnú. Ale tiež si myslím, že Civic nepatrí do kategórie kradnutých áut. A tento náš je veľmi nápadný >😁
odtahovka, si povedzme uprimne, chodi po ine auta ako je Honda Civic...myslim si ze aj ked tajny "vypinač kazdy zna"...tak nezna kde ho mam ja a tym padom to auto nezoberie....

...takze urcite ucinna a velmi lacna pomocka proti zlodejovi... :-! :-!
:wink: Tomíku 010! 😉 Já parkuju před panelákem tak, že se tam přívěs nebo návěs či větší nákladní auto nestočí a také kdyby, tak ten rachot uslyším :!: Ale je to pravda, tak se kradou BMW, VW, Audi, MB a pod. 😢

Pochopitelně, když pojedu někam, tak tímto způsobem to možné je :!: Ale to si zase zaplatím hlídané parkoviště nebo i mnohde garáž. 😲 😲

Ginglesi :!: Tajný vypínač asi každý zná. Není to marné, ale na e😜erty neplatí. Já jsem myslel třeba vyndat zadní sedadla. Takle jezdí kamarád s Coltem. Bez sedadel to auto nikdo nechce. Jezdí sám, jako já :!: Když potřebuje sedadla, tak je tam za pár minut dá nazpět. Nebo v ´69 roce měl můj kolega Toyotu z MSV v Brně s pravostranným řízením (dnes nepovoleno) a tu zloději obcházeli :!:
Lubos.1
Na odtahovku pomoze jedine naklonove cidlo, aj ked na druhej strane, kto si uz teraz vsima hulakajuci alarm?

Odtahovkou sa kradnu skor auta na objednavku a tam asi Civic patrit nebude. Ja by som tam dal vsetko co je potrebne kvoli poistovni + nejake EuroGap poistenie a je pokoj. Plati to 3 roky a ak ukradnu, dostanes plnu cenu spät.
To je sice pekny, ale dneska se tyhle lepsi auta kradou prevazne tak, ze prijede odtahovka nalozi ho, a trada.... A potom nekde v klidku ve stodole muzou hledat tvuj tajnej vypinac, prekonavat konstrukt, sundavat tyc z volantu, apod.
no ja mam na to recept....jednoznacne tajny vypinac ktory ta vyde na 500 korun napriklad a auto ti nezoberie nikto....este porozmyslat kam ho dat....kufor, alebo ho maju kamarati normalne na palubnej doske ako funkciu ktoru ale v aute nemaju...(napr. vyhrievanie sedadiel a pod.)
Icek: zavar ho do azbestove bedny a tu zapust pet metru pod zem...lepe receno podle me nic levneho a zaruceneho neexistuje...ani takovy ty zamikaci svine na volant nefungujou proste se musis rozhodnou...budto investovat a byt v klidu nebo zamknout a spatne spat 😉
to UFF: Netačí cihla na pedál plynu? Ještě jsem tempomat neměl, nevím?!? :roll:

to feroh: >😁 Dík za hezká a optimistická slova povzbuzení. Zřejmě přestanu na noc chodit si lehat do truhly (abych měl průpravu a věděl do čeho jdu). Až dostanu Civíčka, stejně budu spávat v něm. 😉

to all Civic people: :idea: Má někdo nápad, myšlenku, návod nebo vynález, jak se dá jednoduchým způsobem zabezpečit auto proti krádeži :?: :!: Nemyslím patent souseda Petra, který si brával každý večer volant domů (Š MB 1000) >😁 😁
njn, jenže pro mě v comfortu chyběl tempomat, což bych nerozdejchal.:😄
Myslím, že aj výbava Comfort je výborná, hlavne prvky bezpečnosti sú zhodné so Sportom a to je podstatné, však okrem hmlových svetiel je tam všetko a to je dôležité. Tie stierače, el.zrkadlá atď zvyšujú komfort a len rozmaznávajú.
Ja mám 44 a ešte stále budujem rozvinutý kapitalizmus. Dúfam, že aj ja keď budem v dôchodku budem snívať o novom objednanom aute, najlepšie zn. Honda. Aby som nedopadol tak, že nebudem mať na rohlík...

Inak som veľmi rád, že snívaš, mám rád aktívnych ľudí aj vo vyššom veku, ktorí ešte sa vedia tešiť, snívať, písať na PC... a nie len pozerať von z okna, prípadne šomrať v obchode a u lekára. Veľa šťastia a hlavne zdravia!!!
to feroh: :idea: Díky hochu za pár řádků, díky! Nemohu se dočkat a v noci sním o Civíčkovi. Mám objednanou 1.8 Comfort, takže ten komfort se stěračí nebudu mít. Já jsem zvolil rozdíl 40.000,-- Kč mezi 1.4 a 1:8, takže jaksi na Sport už mi nezbylo. Ale i ta nejnižší výbava Comfort je velice bohatá a na rok dokoupím elektrony. Šťastnou cestu šťastlivče :!: 😢 😢 😢 😒 😒 😞
to T. E. CH.: :roll: No, to jsem si neuvědomil. Já už se nesmékám, já su v důchodu. >😁 A jak říkal pan Potměšil: "My bohatí důchodci platíme auta hotově!" (seriál Ordinace v růžové zahradě) :arrow: Takže žádný leasing, ale na dřevo :!: Nepraktické je, že když je člověk mladý a peníze potřebuje, tak se musí pracně "smékát" a když je v seniorské věku, tak je povětšinou už má, ale jsou mu na 2 věci. Mělo by to být obráceně, ale jak to udělat :?: :idea: Napadá mne jediné. Narodit se ve správné rodině, bohatým rodičům a na správné straně světa :!: 😜

Kdo chce gumové nebo velurové koberce do Civica 8G od české firmy za dobrou cenu, nechť mne kontaktuje :!: Dám spojení i adresu. :idea:
Ono je to trochu ťažké, stále sa chváliť, ako sa s tým autíčkom dobre jazdí.. >😁 .

Včera som opäť vyskúšal dažďový senzor v rôznych podmienkach dažďových prehánok, dokonca lejakov, bolo to fajn, ďalšia starosť s neustálym prepínaním páčky stierača odpadá.

Na palubnom počítači mám nastavané upozornenie na rýchlosť 70 km/hod, je to výborné v obciach, keď zaznie tón prekročenia rýchlosti, automaticky uberiem plyn.

A ešte malá príhoda: stojím na parkovisku, prihrnie sa skupinka 5-6 nebezpečne vyzerajúcich tinedžerov, vyplašil som sa, ale oni len obchádzali auto a obzerali a obdivovali...
2Iček: Chápu tě 😁..taky čekám. Ale to víš většina se musí smekat, aby měla na leasing :x
Proč sem nikdo nepíše o tom, jak mu jezdí Civíček. Potěšte srdce starce a napište sem, jak vám to šlape! Prosím! :😉 😢 😢 😢 😒 😒 😒 :😉 :😉 :😉
Všem, kdož to ještě neviděli😒br />
[odkaz] a ještě jednou toto😒br />
[odkaz] a přidávám😒br />
[odkaz]
mauto: jeste nic-az za mesic. Mam povinnost vyhlasit vyberove rizeni, ale vyhraje to Octavia II. Jsem blb, zadavaci podminky jsem psal tak,aby se tam nevesly nektere jine-jako treba 307 a nakonec se mi tam nevesel Focus. Vsiml jsem si toho pozde 😞
co jsi objednal?
Pánové, dnes jsem si projel civica s 1,8 motorem a to auto je úžasné! Jsem z něj nemocný-už na první sednutí jsem tam byl jako doma (kromě toho, že jsem při startování málem ulomil klíč-zvyk je železná košile).

Ach jo, já do něj neměl lézt, když si objednávám jiné... :😉 Ovšem kdybych ho objednal dnes, dostanu ho v říjnu. Půl roku mi přijde šílené a co teprv těch zmiňovaných 9 měsíců :shock:
Neni sa čomu čudovať. Civic je NÁDHERNÝ. Preto naň aj čakám. Na výstave bol v solídnej spoločnosti - Mercedes, BMW, ... - nádherne strieborný Civic 2.2 Executive - radosť pozrieť. Záujem ľudí tomu len zodpovedal. A nepotrebol ani sporo oblečené, pomalované slečny ...
hlavne ten naskok pred druhym v poradi, asi nepotrebuje koment...ze... 😄

[odkaz]
[odkaz]%20[4/100]&ve…
to Kabik: Založil jsi stejné fórum ještě jednou, tak jsem Tvůj dotaz zkopíroval sem a to Tvoje fórum zruš nebo mu dej název CIVIC - vady a závady aneb jak jste uspěli v autorizovaném servise? A vy, co máte již Civíčka, tak se k romu, prosím, vyjádřete!

Původní okopírovaný příspěvek z podobného fóra. Zaslal Kabik: 20. 3. 2006 08:23

Předmět: Nova Honda Civic

Mel bych dotaz na majitele novych Civicu.Mam take objednano,ale docela mne vadi u nekterych vozu spatne slicovani urcitych karosarskych dilu.Asi u dvaceti aut co jsem videl mela kapota motoru ruzne mezery vuci blatnikum.Vystupni kontrola anglanum asi moc nerika(existuji na to specialni merky).Dalsi rozdily byly mezi predn.a zadn.dvermi.Nahore vetsi mezera ktera se smerem dolu zuzovala.Toto by u VW asi neproslo.Snad je to bolest prvnich vozu(nestihaj vyrabet a to se odrazi i na kvalite?)

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

NOVOPEČENÍ MAJITELÉ, CO VY NA TO?
ja uz mam 16 vybrate...dnes si ich idem na autosalon v Bratislave pozriet live a objednat, Alutec Storm a cenu som si vyjednal naozaj dobru...po vrateni DPH ma bude kus stat 3400 SKK...... >😁 >😁 :-!
:wink: [odkaz] 😉
Dnes som bol na Autosalone v Bratislave a môžem povedať, že okolo Civicu bolo riadne husto. Podla vyjadrenia predajcu je terajší termín dodania 9 mesiacov!! Nezávidim tým, ktorí budú čakať 9 mes. až sa im "narodí" nový prírastok do rodiny. Neviem či by som tak dlho vydržal. Zdravím týmto všetkých, ktorí to už majú "len za pár".
Zde lze nalézt pěkný fotky Vivid Blue Pearl: [odkaz]

Nemáte někdo fotky Blueish Silver (čekám ho v červnu)?
Zdravim vas.....stale este nikto nezachytil test na Civic 1.4 i-DSI ???????

diiiiiiik :-! :-!
:!: :arrow: Opsáno z velkého TP :idea: :arrow: Kola 16x6,5 JJ ET 55 = pneu 205/55 R16 91V:idea: :arrow: 17x7 J ET 55 = 225/45 R17 91Y :idea: :arrow: 17x7 JJ ET 55 = 225/45 R17 91Y :idea: :arrow: 18x7,5 JJ ET 55 = 225/40 R18 91Y :roll: :roll: :arrow:
Tak jsem byl dneska na těhle dvou pojišťovnách a kalkulace na 1.8 Sport v ceně 549.000,- je následující😒br />
Česká pojišťovna: Povinné ručení Standard 20/40 mil. 4.408,-

Havarijní poj. spoluúčast 5% 16.262,-

Allianz: Povinné ručení 18/35 mil. 4.096,-

Havarijní poj. spoluúčast 5% 14.882,-

V kalkulacích je započítaný bonus za 4 roky, 5% sleva za sdružené pojištění (propojištěnost), zamykání zpátečky (10% ČP, 7% Allianz) 2% Allianz označená skla VIN, u Allianzu mi tvrdili, že se dá zařídit ta sleva 20% za nový vůz v prvním roce TRVALE!!!
ASP - allianz slov.poist., ČPS - ceska poist. - slovensko
to maros77 : nechci reklamu, ale co je na SK : ASP, ČPS. Dik.
Súhlasím s mauto. Kto chce najlacnejšiu poistku, nech sa nepoistí vôbec, ušetrí 100%. Pri výbere poisťovne by mala byť rozhodujúca kvalita likvidácie, nie výška poistného. Určite by som v každej jednej poisťovni našiel 20 ľudí, ktorý sa s ňou súdia (s každou jednou) ale keďže sa živým poisťovnístvom a pracujem pre všetky poisťovne na SK trhu, viem že v niektorých poisťovniach by som si vozidlo nikdy nepoistil - nech si je poisťovňou roka...

Moje (subjektívne) doporučenie je ASP, ČPS, Generali a koniec.
6 mám na 6 (mazdě) a je to víceméně spořič benzínu, pěkný na ní je, že ve 130 točí nějakých 3200, což je co se týče komfortu jízdy naprosto parádní... na rychlé předjížděcí manévry to není, ale od toho má převodovka těch stupňů 6...
k tej 6ke😒br />
moj otec ma accord 2,4 tiez so 6stupnami a na 6ke je to max lenive,najme na dialnic...na 6ke sa moc neda obiehat.skor by som povedal ze 6 je kvoli nizsej spotrebe
Není jenom cena. Nechci vymlouvat, ale na výběr jsou tak 2 možná 3 silné pojišťovny. S Uniquaou se kolega soudí a nějak se nemají k zaplacení škody. Nějakou tu zkušenou mám a tvrdím není to jen o ceně. Platit si něco k ničemu..., je lepší radši neplatit nic.

Možná máte jiné zkušenosti, štěstí.
ze se ja mlicnak jeste vyjadruju k mlhovkam...za 2 mesice jezdeni jsem schytal 3 chumelenice, ze jsem byl rad, ze je mam, protoze jen diky nim jsem vedel, kde jsou kraje silnice...
jeste spotreba a 6ka😒br />
- da se jezdit za 6.3/100 (dalnice + okresky - cesta praha - ceska lipa a zpatky), ale chce to pevnou vuli se ukocirovat 😄 bezne mam kombinovanou kolem 7 - 7.2/100

- 6ka - kdyz davam na dalnici (rovina mezi podebradama a prahou) eko-jizdu, tak skoro porad...tocim 2.5 - 3 tisice otacek a kdyz je cas na predjizdeni, tak neni potreba podrazovat, ikdyz je citit, ze do zrychlovani se honde moc nechce a to jedem jen 2. na zivejsi manevrovani to chce podradit na 5...porad mivam takove lechtani u pupku, kdyz davam 6, aby tam nespadla R...to by byl maler 😊)) ale v navodu pisou, ze je R blokovany, tak musim klukum albionskym verit 😊
necitim se na erudovane state o jizdnich vlastnostech, nemam najeto v jinych autech tolik, abych mohl srovnavat...jen pocity z tohodle kousku - fajn auticko, pekne ovladatelne, rychle jsem privyknul na prvni pohled zmatecnemu usporadani ovladani, naprosto skvely je mit vsechny informace v perifernim videni. v pohode jsme se ve 3 lidech odvezli na hory vc. lyzi (sklopena zadni sedacka stacila, nastesti dnesni lyze jsou kratke 😄... palubni pocitac je logicky, dobry na ovladani - kdyz to porovnam s kamosovym BMW 5 s i-drive, nebo jak se to jmenuje, tam aby mel clovek diplom...sakra, dyk ja uz jeden diplom pres pocitace mam a nepomaha 😄

zavady, musim klepat, jak to jde, az na zadni tlumice nic. nove tlumice uz jsem dohadoval ve styxu v koline, vymenim spolecne s vymenou kol na letnaky. mozna bych zminil jeste hodne tuhe zavirani 5. dveri (musi se s nima poradne prastit)

uvital bych, kdyby slo prepinat ovladani na volantu mezi radiem/ventilaci, to bych pak daval ruce z volantu jen pri razeni 😊

trochu zmena proti tatkovymu accordu je jizda po dalnici...auto je mensi a lehci, zatimco v accordu mam ve 160 pocit, ze se pekne rozjel, u civica bych rek, ze je 160 po dalnici plne kamionu tak dost. taky vyhled dozadu neni zadna slava (to jsem vedel), nastesti jsou dobra vnejsi zrcatka.

takze vlastne jedine velke zklamani...cena originalnich doplnku, aspon, nez se objevi neoriginalni...uvital bych nosic na lyze, na kola, BT handsfree s ovladanim na volantu (neco jsem sehnal na [odkaz] ), dal bych si i vnejsi listy a parkovaciho asistenta (ten uz ted jde i neorigos)...
to Zipiik - Honda Civic 8G 1.8Executive - Milano Red 😉 Ty šťastlivče, jak jezdí :?: Kápní božskou :!: Nějaké poznatky, zážitky, zkušenosti, závady :?: , poruchy nebo nějaké nedostatky, naopak, co Tě příjemně překvapilo :?: , prostě něco, třeba jaká je spotřeba a jak je přehledný nebo náročný na obsluhu palubní počítač? Jak často se jezdí na 6 :?: :idea:
Jako prvomajitel auta, tudiz bez bonusu, jsem obchazel pojistovny CPoj, Allianz, Kooperativa, Generalli, CSOB poj. a nejlepsi nabidku jsem dostal od Uniqua (oslovil jsem ji jako posledni na doporuceni znameho, jinak bych si na ni nevzpomnel). Na prvni pohled po online konfiguratoru vychazela pekne Allianz, kde byla cena pojisteni nizsi oproti ostatnim, nakonec se to vysvetlilo...sleva 20% na nove auto, ale ta plati jen 1. rok. U Uniqua jsem nakonec dosta trvalou nabidku jeste nizsi nez u Allianz.

Jak se rika, kvalita pojistovny se ale pozna, az dojde na tvrde...doufam, ze kvalitu nikdy nepoznam 😊
:idea: Jasně! Pojistit!! :idea: Najdu si na Netu nabídky na sdruženou pojistku zákonné odpovědnosti s havaríjním pojištěním, cenově co možná nepřiznivější :!: Kdo ji má nebo o ní ví, určitě sem napíše svůj poznatek a doporučení, že :?: Agenti, vy sem nepište, agenty na těchto stránkách nesnáším :!:
Uvažuje podobně. Jen zvažuji spíše spotřebitelský než leasing. Moje je moje a leasingovky je leasingovky. Přijde krádež doplatíš leasing i s úrokami do konce. Záleží na leasingovce kolik ti pak pošle z plnění pojišťovny.
No já bych to pojistil.První 3 roky určitě.Otázka co bude za nabídku a za kolik.Možná by se vyplatilo dát max akontaci a vzít to na leasing.Tam je pojistka cca 12 000, ale je to otázka propočtů...vyplatit se to nemusí.Nepočítal jsem to.Pokud by se pojistka dala sehnat za 15000 kč / tak mít za tu částku jistotu že když se něco stane je pohoda se vyplatí.Ano je to dost.Ale jedna bouračka a 50 000 je v pr*** a to je malá bouračka.Větší ani nechci domyslet.Pokud to nepojistíš a vysekáš a pak tě to bude jednorázově stát 100 000 tisíc, změníš názor.Ano - jistota není zadarmo, ale já bych pojistil.
Pojistit.

U 1. auta jsem využil asistenčních služeb. Auto kleklo v půlce mé cesty na Moravu. 2 letý kluk s manželkou v autě. Nikde nikdo. Pátek kolem 6 večer. Zavolal jsem, do cíle jsme dorazili. Stálo mě to 200 Kč za svaření a pojišťovnu cca 3.000 za odtah.

U 2. auta zůstal jednoho rána před vánočními svátky nezasněžený flek před domem. Auto zaparkováno pod kamerou, 7 hodin ráno, všichni kolem spěchají na vlak. Bylo pryč. Pojišťovnu stálo 198.000 Kč. Mě 2.000 Kč.

U 3. auta - nyní - před 14 dny - 1. má havárie (zatím musím zaklepat nikdy nic). Česrtvě nasněžené, podklad led, rychlost 30, zimní pneu. Sjelo to. Sražka s protijedoucím autem. Škoda 30-40tis.

Proto i havarijní. Samozřejmě za těcht x let mě pojistka stála dost peněz, ale náhoda, klid, jistota zvítězili a nyní vlastně i zkušenosti.
to JeT: No, dost jsi mi zahrál na osrdí! Spím a sním o Civíčkovi, jehož dostanu snad už v květnu, nejpozději v červnu! Napiš, jak se Ti jezdí (+ a -?).

Já platím auto hotově a jako soukromá osoba. Zatím mám Mazdu 323 SDN z r. 95 a tu, když jsem měl novou, tak jsem ji u ČP pojistil za 24.800,--/rok (tenkrát a s 50% bonusem)a po 2 letech zrušil. Ani jsem ji nenaboural a ani mi ji neukrali (také zaplacená za hotové) a ČP zůstalo 50.000,-- Kč a mně oči pro pláč!

Pánové zajímá mne váš názor! Pojistit a kde/jak nebo risknout to a nepojistit? Ono se to zdá jako jasná věc a blbá otázka, ale jezdím prozřetelně a poměrně klidně a jistě (i když ne jako děda v klobouku, ač je mi 64), nemám firmu (jen důchod) a z mnoha stran jsem slyšel, že se hondy (Japonci) nekradou :?: :?: :!: :!: :?: :idea: :idea: :arrow:
jc
JeT vitej mezi stastlivce. Muzu ty fotky prihodit k sobe? Prosimte jaka je to barva at to nemusim zkoumat? (ty ruzny odstiny sedivy se mi pletou)
Tady mate par fotek naseho mazlika😒br />
[odkaz]
video je krátké, ale supr - snad jsem tam i na zlomek vteřiny záhlédl Champagne.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: [odkaz]
jc
Aha >😁 ja hlava derava.
Ty jsem fotil sám, jsou u prodejce.

Hledám nějakého šťastlivce s 1.8 Sport Champagne.
jc
A tyhle jsi videl?

[odkaz]

Vic jich nemam.

Icek peknej vysledek, doufam ze skarohlidi ted uz uznaji, ze se ve svych pesimistickych odhadech (minimalne prodeju) spletli (vzdyt to auto se nemuze nikomu libit! 😊)
Nemáte někdo již v garáži Champagne....? Pro nás čekatele nějaká foto?
V neděli jsem příležitostně hovořil s autorizovaným prodejcem Honda, který u mne náhodou s Civicem 1,8 Sport zaparkoval a ten řekl, že výše uvedený počet Civiců určených pro rok 2006 k prodeji v Čechách, na Moravě a ve Slezsku je již vyčerpán a tudíž prodej je zastaven. K mání je ještě několik vozů u těch prodejců, kteři si Civicy předobjednali na slepo. U těch zákazník vybírá jen z toho, co je k dispozici. Což je i můj případ, ačkoliv jsem zálohu složil v únoru. Ale jsem velmi rád ... >😁
To já vím.....ale pro nedočkavce lepší tohle než nic - některý vypadaj dobře 😁
jc
Nakonec, i ten obrazek ze Stodulek je dost mimo.
jc
Ti estonci jsou asi barvoslepi.
[odkaz]

[odkaz]

barvičky >😁
moju som si objednal 13teho marca a ma prist az konco oktobra 😢 je to 1,4comfort,milano red+hmlovky....uz aby tu bola jesen,fakt sa neviem dockat...jazdim na fotrovom accorde a je to super afticko....vazne sa tesim na civica hadam nesklame....zatial sa budem musiet uspokojit s jazzom😞 ale lepsie ako chodit pesi
Zdravím všetkých čakateľov a štastlivcov. Ja som záväzne objednával Civica koncom februára a termín mám v júni. Najneskôr. Ale to mám preto, že som vyberal farbu, výbavu, ... - chcel som mat radosť, tak som vybral 1.8 Exe (predtým som odmietol ponuky na 1.4 a 1.8 Sport - bez čakania). Ale uznávam, že to neni klasicky postup.
to Iček: Já bych měl mít svého 1.8 Sport v polovině května 😒 Když by sebou v té Anglii trochu mrskli a měli to dřív, tak bych se ale vůbec nezlobil 😁
:twiste😜 >😒] Mám alarm kombinovaný s imobilizérem v mazdě od Kanako Pha už 11 let a neměl jsem s ním vážný problém, až na uklepaný drátek vedoucí na kostru. V ten moment začal motor při jízdě "tarokovat", ale naštěstí můj mechanik na to přišel, očistil konektor, našel jiné místo ke kostře a bylo opraveno. Ale dobrovolně bych si už alarm dodatečně do auta nedal. Je to na 2 věci.... Vůbec jsem ho nepotřeboval a hulákal jen jednou, letos v zimě, když vlivem mrazu kleslo napětí v akumulátoru pod přípustnou mez. Hlásil to pod okny v půlpáté ráno. Sousedé vzhůru, ulice vzhůru, sídliště vzhůru, já v "negliže" (přes sebe zimník a kulicha na hlavě) a v pantoflích ve sněhu, no ..... :roll: Domnívám se, že dnes jsou imobilizéry s plovoucími kódy v klíči a každý volant má zámek. Ano, dá se to překonat, ale k čemu je vám pak alarm, když ti specilisté ho dovedou deaktivovat a potřebují-li, tak auto stejně ukradou. 😢 Japonská auta se tolik nekradou a myslím, že Civic na náhradní díly nikdo nepotřebuje. Spíš by mne zajímalo :-! , jak kdo z vás zabezpečuje litá kola, která si určitě dokoupím (ale ne u Hondy) :?:
Hondu Civic 1.8 Comfort mám dostat v květen/červen. Nevíte někdo, jak rychle se zrychluje výroba a umíte někdo tipnout, kdy asi by byl? Protože už mi z toho v hlavě civíká! :x
jc
Ja mel alarm v zakladni vybave a zatim bez problemu. Ale to bude taky tim, ze tenhle nema cidla pohybu v interieru.
My sme si alarm na naše dve toyoty nechali namontovať do nových vozov, u dealera. Blbnú oba a nevedia to opraviť. Poslali nás do Setechu...

SKôr si myslím že nie je vhodné zasahovať do vozidla (ani u dealera), ale čo robiť keď to poisťovne vyžadujú...
kazdopadne diky za radu, asi sa fakt oplati vzhladom na mozne poruchy elektriky dat urobit alarm u dealera, sice drahsie ale istejsie....aj ked tam mam znamosti ale clovek nikdy nevie....
Lubos.1
S alarmami v novych aut je jeden zasadny problem. Ak sa nenamontuje u autorizovaneho dealera, ten nemusi v buducnosti uznat pripadnu poruchu na elektrike alebo inych nemechanickych castiach auta. Velmi jednoducho sa moze zbavit zodpovedanosti tym, ze pripadny problem hodi na 'neodbornu' instalaciu alarmu.

Doporucujem sa informovat u dealera o pripadnej strate zaruky pri montazi alarmu inde ako v autorizovanom servise.

Samozrejme vacsina alarmov je lahko prekonatelna, ale musel som ho do auta dat namontovat kvoli poistovni (imobilizer, defend-lock a alarm).
ako som sa dozvedel od kamaratov z "fachu"...construct je vraj len pre srandu... :-! :-! ...ja som zatim nemal problem s alarmom....

alarm som chcel dat, uz som zabudol meno firmy, na dialkove startovanie a aj s pagerom..lenze aj ten ma nevyhody, kedze treba obetovat jeden kluc (aby sa z neho ta cast ktora posobi na imobilizer vmontovala do auta) a tiez je menej ucinny ako regulerne alarmy...je to sice pekna hracka....ale menej prakticka...
Nedávaj si alarm, učinnejší je construct a aj väčšina poisťovní akceptuje construct. Napr. v Allianz-poisťovni potrebuješ mechanické zabezečenie + imobilizér. Alarm neakceptujú.

Okrem toho ja mám v Yardovi (a otec v Corolle) alarm /meta/ a obidvom nám blbne. Boli sme v servise a po dvoch mesiacoch to u otca zas začína (samovoľné spúšťanie keď je zima, vlhko,...)
no hej, lenze ja mam 1.4 Comfort....
Podľa tvojich dodatkov som pochopil, že máš objednaný Comfort. Lebo vo výbave Sport je alarm, aj hmlovky atď. už vo výbave. Inak aj ja mám na leasing a stačil originál alarm a ECU imobilizér pre poisťovňu (ČPS), čo už je vo výbave Sport.
no ved nerobim z toho dramu....cervenu mam teraz, bude Champagne...len uz nech je tu!!!!! :-! :-! hned sadnem do auta a sup ho do Tatier alebo podobne....si to vychutnat pekne...
jc
Ze vam do toho vstoupim, ja chtel puvodne taky cervenou - kvuli dostupnosti jsem vzal Vivid a rozhodne nejsem zklamanej. Ale mne se libi vsechny co jsem nazivo videl. Krom toho jsem chtel nejakou vyraznou barvu, coz se mi splnilo. A jak se rika, modra je dobra.
a niekomu vsetky.... >😁 >😁

ale tak myslim si ze farba nie je vyslovene dolezity faktor pri tomto aute.... :-! :-! uz mam aj elektrony vybavene za super cenu, hmlovky objednane, ale asi este budem musiet kupit alarm kvoli leasingovke...hmmm sa mi to zbiera... :shock:
Ale vieš ako to je, niekomu sa páčia blondínky, inému čierne či ryšavé... Champagne - už aj názov je krajší. Idem asi nahovoriť manželku na dobré suché šampanské...
no tak to si ma ozaj potesil...nevidel som ich live...ale pripadala mi ta cervena napaditejsia...ta Champagne posobi tak serioznejsie... 😁
Poteším ťa, champagne je určtie krajšia, ako milano red a ešte je aj metalizovaná (milano red nie je metalíza). Videl som na ceste naživo obidve.
no jo....to auto mam po znamosti....uz bolo objednane....len mi bolo pridelene...nebol by problem so zlavou aj na moju vytuzenu Milano Red....ale fakt by som nevedel cakat do 10 mesiaca....
jc
To je jeste dobry, nekdo ceka do podzimu 😒 Soucitim s vami...
Inak si myslím, že sa to neoplatí. Ak nie sú vo farbe vozidla, bude to nepekné a zákon schválnosti, keď ťa susedné dvere oklepu, tak určite mimo lišty. Gumená ochrana je lepšia asi v iných situáciach...
Dakujem....no zrovna ten je cierny takze neviem ako by to vyzeralo na Champagne...asi kaslem aj ja na to tento rok...mozno si dam pripomienku a kupim to na dalsiu jar, ked budem moct mat zlavu....

potesitelne informacie....ze Honda vacsinou dodava skor...ja si uz seriozne pripadam ako male decko...sa neviem dockat..... >😁 >😁 >😁

povedali 5/6 mesiac.... 😒
Máš to v tomto článku, vo fotogalérii

[odkaz]
jc
Ja na ne kaslu. Snad toho nebudu u nejakyho marketu litovat. Fotka je treba tady😒br />
[odkaz]
Aj to čakanie má svoje určité čaro, napr. toto čítanie. Ale zatiaľ čo mám skúsenosti, Honda vždy termíny skracovala (napr. u mňa o 3 týždne).
Caute,

viem ze uz bola o tom rec....no vidim ze sa tu bocne listy opat spominaju, mate ich ?? alebo si ich idete dat??? :?: :?:

ako som sa pytal svojho predajcu, stoja okolo 10 tis....fuuuuuuuuu

....no mozem ich mat za 8 ale stale mi to pripada naozaj hodneeee....

kde je ta fotka presne s tymi listami, nech aj pozrem ako to vyzera ???

dik
jc
Hlavne aby bylo spravne nachlazene 😉 Ja se zas tesim az trosku zahreju tu moji perlicku. I kdyz dneska jsem stal pres den na slunicku a kdyz jsem jel odpoledne domu tak to byla parada.
Děkuji za ochotu. Člověk je celý nedočkavý a sleduje každý detail na autě. Už aby to přišlo - Chamapagne Silver Sport.
jc
To mne mohlo napadnout, guma by tam asi nebyla moc prakticka. Leda na ziskani penez z pojistoven za vyvrknuty kotniky.
Teraz som si spomenul, ako som ležal pod autom a obzeral plastové zakrytie podvozku, už to tu tiež bolo spomínané. Len chýba tu foto!!!!!
Vyhnali ste ma do auta, ale nevadí. Polepy prahov sú plastové. Je to štandart.
je to ve foto detailech - 2.řada, 2.zprava, zadní dveře...černá lišta prahu
Ty si to naozaj teda riadne preštudoval. Tie polepy prahov sú v štandarte , v predných aj v zadných dverách.

Niekto sa ešte myslím pýtal na podsvietenie. Všetky ovládače na dverách, páčky na volante, tlačidlá na volante aj na stredovom tuneli sú veľmi pekne decentne podsvietené. A ako bonus už spomínaná modré bodové osvietenie, ktoré na osvetlenej ceste nevidieť, ale v tme veľmi príjemne zútulňuje a nasvecuje okolie riadiacej páky.
jc
Ktery myslis konkretne? Ja tam vidim jen fotku zadnich prahu s gumama. Neco tam myslim je ale nevim jiste. Kdyztak nalinkuj URL obrazku.
ještě jsem tam zahlídl ty polepy - kryty prahů. Ty taky nejsou u nás ani u vás v SK standardem?
Nie pozor, tie bočné lišty, ako aj tie liatinové kolesá nie sú štandart 1.8 Sport u nás (aj CZ aj SK majú zhodné výbavy). Obidvoje sa dajú dokúpiť, objednať za hrozné peniažky. Nižšie už boli zverejnené aj cenníky doplnkov. To auto bolo už upravené predajcom.
v článku - foto - jsou boční lišty. Ty nejsou však u Sport v základu.

Není tak? Nebo, že by v Německu?
Bol si rýchlejší, už som to akurát písal...

Musím pochváliť tvoju stránku, pekne si ju vylepšil, tá zelená mi vždy vytiahla oči. Keď budem mať nejaké pekné foto, pošlem...
jc
Tak podle ty tabulky je treti nejlevnejsi ze sedmi konkurentu. A to ani nezacli srovnavat vybavu! Mam pocit ze to bude podobny jako u nas, podle kurzu czk-sk je ta cena CV (1.8 Sport) uplne stejna.
Presne nad tými mínusami som sa aj ja pozastavil, nepochopil som. Aj na tomto teste sa potvrdil môj názor, že sú to vždy prevažne subjektívne pocity a na seriózne merania rozličných testovacích áut na zhodných úsekoch a ich vzájomného porovnávania niet asi času, chute a peňazí. Dúfam, že nie aj odbornosti.
jc
Jop, mohlo to bejt delsi, urcite je o cem psat. Ale napad komentovanych fotek je fajn.

To plus v hodnoceni u nastupovani dozadu bych hodnotil spis neutralne, + za otevreni dveri a - za mensi diru.

Jen nechapu minus za cenu...? To je na .sk tak velkej rozdil oproti CR?

Jinak myslim ze "osudova pritazlivost" to auto vystihuje pekne.
Pridám trochu informácie, nový test na 1.8 Sport nájdete [odkaz]

Podľa môjho názoru celkovo slabšie, asi v tých zimách im primrzlo pero, či PC?
jc
novy kousky😒br />
1. asi uz jste videli na jinych webech😒br />
[odkaz]

2. ale urcite jste nevideli muj ranni winter tuning 😊

[odkaz]

(snad nekoho tim tuningem moc nezklamu; vsimnete si hlavne zadnich svetel - nastesti jen mekka vrstva namrazy, sla krasne dolu)

P.S. zmenil jsem vcera design svych stranek, ta zelena na cerny byla pry moc hardcore 😊
:idea: Pánové, pište dál o svých zkušenostech a i kriticky, co byste vylepšili a nadšeně, co chválite. Prostě + a - ! 😉
jc
I tady bylo pocasi fajn a pritulka se dneska rozmyslela ze civiika umyje, tak jsem se nebranil a pridal ruku k dilu - parada 😄 Jeste tak vyluxovat, ale to mozna pocka az na jaro.

P.S. Mam dlouhodobou spotebu presne 8, ale musim se priznat, ze omezovac zna duverne - skoro kazdou jizdu jednou a jinak (jak uz jsem psal) taky nejezdim eco-runy. Proste se nemuzu nabazit 😄 Ale taky uz jsem videl po par stech km 6ku, takze to asi fakt neni problem.
Musím sa priznať, kvôli vám a zverejneným info som aj vybehol na autostrádu a skúšal som subjektívnu hladinu zvuku pri 170 km/hod. Rádio vypnuté, v pohode som sa so synom rozprával, bez zvyšovania hlasu, najviac som počul zvuk z pneu (nekvalitý asfaltový povrch BA-Malacky). Motor bolo počuť, ale vôbec nie hluk. A to som dosť citlivý (vytrénovaný z hroznej synovej hudby).
Tak dobre, idem sa pochváliť. Dnes som potreboval previezť veľké vrece. Do kufra som to nechcel dať, v prvej zákrute by sa vysypalo. Tak som si pekne vyklopil časť zadného sedadla a pohodlne ho tam postavil. Žiadne zašpinenie sedadla, krásna výška. Tento systém vyklápania zadného sedadla som prvýkrát využil a je to naozaj senzačné.

Inak dnes u nás na Záhorí bolo + 10 stupňov, po tých zimách neuveriteľné, nádherné slnko, aj Hondičke sa to páčilo. Aj som si dnes zakýval bočnými zrkadlami, keď jedna pani si išla hlavu vykrútiť na križovatke z vedľajšieho auta.

Ešte stále sa teším na každú jazdu a to už ho mám dva mesiace...

Priemerná spotreba 7,2 l, nešetrím, vychutnávam. (1.8 Sport)
Pánové, co již Civička máte před barákem nebo v garáži! Díky vám, že se nám bezprostředně a "bratrsky" již svěřujete s Vašimi opravami, dojmy, postřehy, názory a zkušenostmi? Moc nám to může pomoci, dozvídáme se více o tom do čeho jdeme! Každý z čekatelů se jistě za Vaše slova přimlová! My se znovu hlásíme, žadoníme a Vy šťastlivci, majitelé nových Civiců, přehánějte! A napište nám i o jaký motor a výbavu se ve Vašem případě jedná. Díky a zdar! My zatím na Civica c i v í m e ! Ale příjde brzy den ..... :mrgreen: :roll: 😢 :😉 :x :!:
jc
Fajn zprava. Ja to nenecham na 10k jak jsem puvodne myslel, ale asi na prezuti 😊
servis volal sam, tedy po 1 tydnu od koupě jsem je upozornil na divne zvuky, pote mne asi za mesic sami volali at se dostavím, a je to O.K. po výměně
Žiadal si o výmenu, alebo ťa servis automaticky volal? A klepanie zmizlo?
ahoj všichni, mám po výměně tlumičů na auto jarov, rano jsem tam dal auto a po obědě vyzvedl, ještě mi sdělili, že u auta chybí přední plastový kryt pod nárazníkem a zadní záslepky u prahů, dodají mi to . Auta z prvních sérií prostě občas mívají závady... nojo ale jsem spokojenej jízda je max úsporná, když jedu opatrně podle předpisů (jako dědek z chudobince))) tak je spotřeba do 6 litru
ahoj tak ja mám pojistku za 14tisic, mam nasbiraný 50% bonus u ČP je to celkem včetně zákonnýho poj
jc
Ty obrazky motoru si pujcim. Jeste jsem zmirroroval docela pekny video o historii Civicu😒br />
[odkaz]
Pro ty , kteří umí (třeba i pasívně) německy, jeden link😒odkaz] :?: :idea: Např. už jen obrázky motorů jsou zajímavé 😊
:idea: >😁 Výtah z diskuse TŘÍDY AUTOMOBILŮ na tomto diskusním fóru od BLESK999😒br />
>😁 "Uz dnes su auta trosku "prerastene" co ma za nesledok to ze aj ked sa zvysuje ucinnost spalovacich motorov (tepelnych) tak pri ich sustavnom raste dosahuju stale zhruba rovnake dynamicke vlastnosti ako v minulosti menej ucinne motory. (iny trend ma snad len Honda kde ucnnost ich motorov bola vyssia v 90-tch rokoch ako dnes, ale nie vsatkemu musim rozumiet😄. Honda taktiez momentalne robi "malu revoluciu". Ich Civic 8G nepriniesol len nekompromisne novum ale aj ekonomiku v pomere k uzitnej hodnote. Ved ako inak si vysvetlit po rokoch pouzivania viacprvkoych naprav navrat k jednuchej H-ckovej naprave. Ved naco brat miesto v kufry ked aj Meganu Sport ci Astre OPC staci jednoducha zadna naprava. Perly sviniam? naco? Treba predavat kvantitu majitelia chcu obrat prinasajuci zisk. Potom si mozu dovolit aj vacsie e😜erimenty." :idea: Mne to zaujalo, řekl jsem si, že to může být zajímavý názor k Civicu. :arrow: :?: :idea:
jc
Podsvetleni urcite je, jen ted nenapisu presne jaky a kde. Myslim ze svetla obecne jsou vyreseny velmi dobre, at uz osvetleni cesty tak vseho ostatniho - aspon si nepamatuju na zadnej problem, spis naopak. Dokonce i ve strope mam modry bodovy svetlo (spis bych to srovnal s malou signalizacni ledkou), zrejme aby clovek nemusel satrat po tlacitkach stresnich svetel (je akorat mezi nima). Tohle sice neni tak casto vyuzitelny jako digitalni rychlomer v perifernim videni, ale je to stejne prakticky.
to mauto: Slíbil jsi mi napsat detaily o tom pojištění? Pokud to nechceš psát sem, hoď mi to prosím alespoň jako SZ.

to all: Napište, jak výhodnou se vám podařilo sehnat pojistku. Na moji budoucí 1.8 Sport za 549.000,- mám zatím nejlepší nabídku od Allianzu

celkem 21.891,- Kč (povinné 4.096,- + havarijní 16.811 + pojištění skel 984,-) obsahuje můj bonus za 4 roky, 5% za propojištěnost, 2 % za označení skel VIN, pokud si nechám dát zamykání zpátečky, tak ještě 7% z havarijní dolů... to vše s 5% spoluůčastí...
Měl bych jeden konkrétní dotaz na majitele >😁

Jak je to s podsvětlením rádia, ovladačů klimatizace, stahování okýnek apod.? Mám takové neblahé tušení že to není podsvícené 8-s , nebo se mýlím?
jc
Pri prochazeni statistik a koukani odkud na moje stranky lidi chodi jsem narazil na nazor, ze srovnani cen neni objektivni, protoze CV srovnavam s nejdrazsim autem - Golfem. Nechce si nekdo z cekatelu dat praci a pridelat k ty moji tabulce sloupec s jinym autem?

Poznamka pod carou: to srovnani samozrejme objektivni je, nevim o tom, ze bych tam mel chybu. Navic Golf jsem vybral kvuli tomu, ze jsem ho chtel pred CV (a mel jsem nastudovany jeho cenik) - tedy ne proto, ze bych chtel nejak CV zvyhodnovat.
jc
Nacetl jsem toho dost, ale spis slo o newsky. V recenzich si na 1.4 nepamatuju.

P.S. ted jsem zjistil, ze mam v CR 5. misto v googlu, diky vsem za prizen 😉

[odkaz]%20civic%205d
stale si ani na webe nevidel ziadnu recenziu 1.4 ??
jc
No vida, konkretni otazky 😄 Ale mam jen spatny zpravy, zatim jsem neslysel, ze by uz nekdo 1.4 mel doma 😞
no ja mam konkretnu otazku, ako sa sprava motor 1.4 i DSI v 5D ???????????? :?: :?: :?:

na tuto otazku som tu este necital odpoved...takze ak vo fore predsa len je nejaky stastny vlastnik, tak isto budem velmi rad ak napise postrehy!!!!

:-! :-! :-! :-! dakujem
uz aj ja sa pripajam do radu cakatelov....mam objednanu 1,4 milano red+hmlovky,ma byt niekedy koncom oktobra 😢 ...ma uz tu niekto CIVIC s 1,4?zaujmalo by ako jazdi,lebo vsade su testy len s 1,8 😞
jc
Ja uz jsem se na tech 30ti strankach trosku vycerpal 😄 nebyly by nejaky konkretnejsi dotazy?
😊 😒 :roll: Pánové, co již Civička máte! Co kdybyste se nám svěřili s vašimi dojmy, postřehy, názory a zkušenostmi? Moc by nám to pomohlo, věděli bychom více o tom do čeho jdeme! Kdo z čekatelů se ještě přimlová? Hlaste se, žadoňte a vy šťastlivci přehánějte! Díky a zdar! :mrgreen: :idea: >😁
jc
Dekujeme za prani. Na oplatku preju hodne stastnych kilometru, myslim ze na motorce je to stesti sakra potreba. Osobne povazuju motocyklisty v dnesnim hustem provozu tak trosku za sebevrahy. Prece jenom, tady uz nejde o plechy 😞
Však my sa nehneváme, každý je trochu citlivejší na nové auto, ale hlavne si si chcel trochu vrtnúť., že? A čo hovoríš na nové Suzuki SX4, na Slovensku sa už predáva. Ale to patrí do inej témy.
no jo no, tak už se nezlobte, když já nejraději stejně motorky 😉 tož ať vám ty ufo Civicy létají, mizím odsud a už ani nenakouknu ( možná ) 😜 😉
jc
Provokatery prosim ignorovat 😄 Budme radi, ze si muzeme auto svobodne vybrat a nemusime jezdit firemnima feliciema, v lepsim pripade fabiema (HTP) a v nejlepsim oktavkama s chrochlakem.

5 stupnu bylo v praglu, ale kazdej den je to skoro jinak, ted zrovna je zas zima a prej chvili vydrzi 😒 uz mne to dost nebavi furt vyhrabavat auto ze snehu 😞
no je pravda ze prave tento plechovy milacik za to stoji....co sa o tebe asi neda povedat....

...tak sup sup na autobus... :-! :-! :-!
Milý Haya1. Jazdíš na Suzuki Swift, nie je to zlá voľba, len trochu malé, ale pre dvoch v pohode. Viem, že nemáš rád Hondy z tvojej profi minulosti, ale aj tak nerozumiem...
Honda co má každý Tonda >😁 >😁 , chlapci, chlapci, že se necháte hned rozhodit, no jó, když ten plechový miláček za to stojí, že? 😜
Môj skromný tip je skôr Opel Agila. Navrhujem, kto skôr uhádne. Haya1 súhlasíš?
To je len dobre, keby ho chcel každý, čakalo sa by naňho ešte dlhšie...

A nie je to aj trochu o závisti? Podľa tvojho "odborného" príspevku s vysoko výpovednou hodnotou a faktami, to tak odhadujem.

Našťastie si už vyberáme, ale ja viem, aj ja s láskou spomínam na babetu, na ktorú som zbalil terajšiu moju manželku...
executive mam a se strechou zadny problem....jezdim skoro porad s odtazenou, v interieru je svetleji, hlavne na zadnich sedadlech, spolujezdci sleduji odletujici snih - strechu pred jizdou ometu, ale neskrabu primrzle, po par kilometrech se strecha prohreje a odtaje. sem zvedavy na jizdu v lete.

vim, ze u executivu pomer cena/uzitna hodnota neni dobra jako u sportu (navic jen xenony, sklenena strecha a dvouzonova klimatizace), ale udelal jsem si radost.
no tak sa pochval s cim jazdis ty, nech mozme zavidiet ???? Zeby nejaky strasne super VW Group??? :-! :-! :-! :?: :?:
tak co vy ufóni >😁 mi ten váš Civic připadá asi takhle: navenek húj, pod kabátem fúj ( tím myslím i podvozek ) >😁 >😁 :😉
Tie hodnoty medzi 180 km/hod až 200 km/hod ma trápia asi tak, ako včerajšia rýchlosť čínskeho cyklistu do práce v provincii HuTian.

Vôbec ma netrápi zrýchlenie v týchto hodnotách. Nevidím jediný rozumný dôvod. Odhadujem, že 90 % áut na našich cestách ani nedosiahne max. rýchlosť 180 km/hod... 😁
Všimol som si už najazdených 5555 km. Ja mám cca 3000 km, všetko v pohode. Vidím plná nádrž a plus 5 stupňov. To už máte tak teplo, alebo je autíčko v garáži?

Ten test mi potvrdil, že stačí keď píšu dvaja, hneď môžu byť dva odlišné názory, takže to treba brať trochu s nadhľadom, vždy sú to len subjektívne pocity. (Aj keď niektoré namerané hodnoty nemôžeme považovať za subjektívne).

Ale to podstatne je dúfam zrejmé, je to veľmi dobré auto s výborným motorom. A som rád, že s ním jazdím.

Ešte k fotkám. Žiaden fotoaparát a fotografia nemôže sa vyrovnať vlastnostiam ľudského oka a vnímania. A o tom to je.
jc
Jeste maly zamysleni nad tim, jak dokonala zrcadla v ty Anglii vyrabi 😊

Overil jsem si, ze tato funkce je pekne viditelna na fotkach (= dukaznim materialu), ale uz ne tak v realu. Verim ze nejaky fotograf by nam to uspokojive vysvetlil. Ja bych to tipnul na problem spravnyho zaostrovani.

Kouknete na tohle😒br />
[odkaz]

(foceno opet mobilem, sorry za kvalitu)

Opravdu tohle vidite i v realu vlastnima ocima? Ja totiz ne. Mozna je to i tim, ze nestrkam hlavu 5 cisel od plexi jako ten fotak?
jc
Tak jsem si docetl dalsi komentare k tomu "testu" na AR. Je fajn, ze tech ruznych nesrovnalosti si vsima vic lidi.

Je skoda, ze tito pisalci nedokazou objektivne okomentovat ani exaktne dany parametry (prumerny kufr, prumerny motor, ...). Pak jim mame verit, ze nezkresluji ty subjektivni?!? 😞
jc
Pokud vim tak ty moje zimni 16ky jsou puvodne Accordacky, takze je to vice nez pravdepodobne 😊
jc
Ani jedno jsem zatim jeste nevidel, tu barvu ani na fotkach 😞

Jestli moc touzis, zkus zjistit u ruznych dealeru, jestli uz nejakou royal blue prodali nebo maji v showroomu.
mam otazocku....pojde na civic 16"disky z accorda 03???
Panove, par prispevku dozadu jsem rozebiral dilemu Sport vs. Executive. Zajimala me hlavne ta sklenena strecha. Mohl by mi nekdo, kdo jiz Executive vlastni, rict vlastni poznatky? Dekuji.

A jeste, taky se jeste nikdo neozval, kdo by videl nazivo barvu Royal Navy Blue Pearl. Nebo alespon fotky tyhle barvy. Stale nikdo?
>😁 >😁 >😁 dobre postrehy kolega....v podstate suhlasim....pozorne som test cital a zopar veci mi tiez bolo divnych.... :?: :?:

Inak pre tych (ako ja) co si budu vyberat elektrony na 5D (a ako ja sa im nepacia originaly)...tak som zrejme vybavil ze na jednej stranke obchodnika s tymto tovarom bude mozne konfigurovat rozne elektrony priamo na aute....tak ked to bude ready (co dufam bude coskoro) tak dam vediet.... :-! :-! :-!

AK BY MAL NIEKTO POZNATOK ZE UZ TO NA NIEKTOREJ ZO STRANOK PREDAJCOV IDE, PROSIM DAJTE MI VEDIET !!!!!!!!!!!! dik
jc
7. Motor - vyber je sice omezeny, ale o to kvalitnejsi. U VW bych dlouze spekuloval, u Hondy je vyber jasny a hlavne velmi trefny (v mojem pripade 1.😄. Proc delat 3 motory, kdyz umi Honda udelat motor, ktery ma spotrebu a emise konkurencni 1.6 a vykon dvoulitru? 😊

8. Jak to vidite s omezovacem? Mne prijde 6.6k malo, spis bych to odhad na 6800 otacek.

9. Jsem lama a meziplyny nepouzivam, takze bohuzel (nebo nastesti) se mne netyka problem pomaly reakce plynu pri vyslapnuty spojce, ani to nemuzu potvrdit.

10. Podle mne je CV tvrdsi nez konkurence. A to mam ted auto na 16kach. Osobne bych to videl spis na "pomerne tvrdou" nez "pomerne komfortni" jizdu.

11. Salodlouhy popisovani auta pri hranicnich situacich mne privedlo k objevu, ze nejsem "sportovec" 😊
jc
1. Ne ze by to zrovna pro mne byl argument (moc toho nevozim), ale velikost kufru CV rozhodne neni prumerna (viz muj web a srovnani - jen oktavka je na tom z 5ti aut lip). O popisovane (ne)prakticnosti bych si taky dovolil pochybovat, ale to uz je subj.

2. Volant si zaslouzi vic nez pochvalu 😊

3. Cituji: "dokonale zrcadlo" alias display PP. Nechapu, nerozumim... a jeste odrazeni slunicka zvenku pres display do oci? To bych opravdu chtel videt 😉 Pri pohledu z boku (ze dveri ridice nebo od spolujezdce) je leskly, ale ani tak neoslnuje jak se snazili naznacit. Jediny s cim muzu souhlasit je snizena viditelnost displaye PP (netyka se rychlomeru) na slunicku, coz mi prijde normalni.

4. Dalsi odstavec o odrazeni, neprijemny jizdy za tmy a problem pri nastaveni volantu. Asi jsem mutant 😄 (mam okolo 180cm)

5. Prej mekky sedacky a tvrdy calouneni. Olala... 😊

6. Naopak "A" sloupky by mohli bejt uzsi, ale to neporovnavam s konkurenci, jen konstatuju fakt. Chtelo by to nejakej pruhlednej matros 😊

-pokracovani-priste-
Tak nám vyšel test na konkurenčním serveru.

[odkaz]

Je poněkud rozporuplný, a IMHO trochu zaujatý...
nabídku mám v práci. Zítra upřesním. Pojištění čelního skla má výhody 😒br />
nemusíš mít viníka, bez policie, nemá spoluúčat, nemá vliv na bpnus. Proto se Ti vyplatí i při 1% spoluúčasti tu 500 dát. Jinak vše u České pojišťovny.
16" a 17" je vonkajší priemer disku. Vonkajší priemer pneuamtiky je rovnaký pri všetkých (16, 17, 1😄. Menší disk=vyššie pneumatika=vyšší komfort pruženia. Väčší disk=nižšia pneumatika=menší komfort pruženia...
Ha, tak >😁 >😁 to sme sa zle pochopili.....ja som mal na mysli tie otrasne puklice co su k 1.4 :idea: :idea:
no ja mam original 16 , mam totiz objednanu 1.4...takze pneu ostava iba kupim elektrony...a podla mojich zisteni Honda nema ziadne, dla mojho nazoru, pekne 16 elektrony...jedine co ma oslovili su tie priplatkove 18...
to mauto: Tak to je hodně slušná nabídka myslím. Můžu tě poprosit o info u jaké pojišťovny ti to nabídnuli? Já jsem zatím našel nejvýhodnější také za cca. 18 tisíc, ale bylo by to s bonusem za 4 roky, spoluúčast 5% a bez předního skla...

IMHO pokud budeš mít spoluúčast 1%, je pojištění čelního skla zbytečné ne?
to star31: To kolo má sice menší průměr, ale je to kompenzované vyšší pneu přece :-! Takže o nic nejde a můžeš být v klidu...
No a když si necháš ty 17´´ vyměnit za 16´´, pak by ti měli v Hondě vrátit nějakou korunu ne (neb větší jsou dražší) a nabídnout nějaké originální, Honďácké 16´´ kola, ne? Honda nemá nějaké pěkné originální 16´´ kole?

Díky Jarda
Trochu sme si nerozumeli. Ja som mal na mysle tie krásne puklice na fotke od b82😒br />
[odkaz]
Cau, ja idem do Alutec STORM 16´´...

[odkaz]%20[5/114]&ve… />
myslim si ze co sa tyka spotreby tak tie rozdiely medzi 16 a 17 budu minimalne...skor to pomoze odburat tvrdost podvozku... :idea: :idea:

PS: to dlhe cakanie si mudrovanim kratim rozhodne aj ja... >😁 >😁
Hoši a děvčata 😁,

dlouhé čekání na C8 Sport si krátím různým nesmylným mudrováním >😁 Asi půjdu do 16´´ kol a napadlo mě, že to kolo, když má menší průměr (má asi, ne?), tak by to mělo asi mít i vliv na maximální rychlost, zrychlení, údaje na počítači atd. Myslíte, že takový vliv může být POZOROVATELNÝ a že by to nějak výrazněji ovlivňovalo jízdní vlastnosti (kromě "tvrdosti" podvozku), chod computeru apod.?

Díky moc, Jarda
čo je s puklicami ??...tie vyzeraju dost zle, aj preto tam dam elektron a plechace s puklicami budu na zimu... :-! :-!
Máš pravdu. Veľmi pekný už veteránček.

Pre Ginglesa: to sú kolesá a tie puklice!!!!!
ja myslím,že novej civic netočí zdaleka tolik jako tahle honda😊))))))

[odkaz]
Hluboce se mýlite :!: Platí to, co je ve velkém TP :!: :roll: TEČKA :!:
pneu je 205/55/R 16, disk je 16´´ a sirka disku namiesto original plechacov 6,5 je 7....tiez myslim ze je to egal >😁 😁
povinné ručení 5.730+havarijní 27.356. No, nějaká sleva + bonus...

Celkem cca tedy 18 tis. s 1% spoluúčastí i pojištěním čelního skla.
Nebláznite. Akoby ste nevedeli na čom všetkom sa u nás jazdí. Či má disk 6,5 palcov, alebo 7 je naozaj banalita. Mimochodom, ešte som nevidel 6,5-ky 17-ky elektróny. Aký by to potom malo význam? Veď tam ide práve o možnosť použitia širších pneumatík. 225-ky by na 6-palcových 15-kach boli ako balóny nehovoriac o ostatních problémoch s tým súvisiacimi.
No tiez si myslim ze tam nema co vadit....STK ma kamarat takze tam ozaj problem nebude 😉 😉 ....a navyse pochybujem ze sa tie elektrony doziju prvej technickej kontroly auta.... >😁 >😁 >😁
:lol: >😁 >😁 argumentovat tim ze ti to budou pri nehode merit...to je docela dost mimo ne?...pokud tam nedas kolesa siroky jak z petkovyho bavoraka tak to nebude vazne vubec nikomu vadit...a na technickou kdyby ti to neproslo tak to na tu chvili muzes vymenit ne? 😉
Hmmmmm :idea: :idea: :idea: , asi mas predsa len pravdu...Sice s nejakou burackou neratam no stat sa moze vsetko...no neviem ci by merali presne sirku disku a porovnavali s TP...skor nafotia vzdy poskodene a idu o dum dal.... :-! >😁 >😁

Hmmm, problem je ze tie elektrony co som si vybral sa nerobia v sirke 6,5 ... 😢 😢
Marošu! Děláš si zde reklamu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
jc
Napada mne treba mozna tahanice s pojistovnama pri nejakym prusvihu a zjisteni ze auto neodpovida TP.
Zdravstvuj JC, no je mi jasne ze asi nie je dobre ked nesedi tech.preukaz s realom....no na druhej strane to nevadi autu, nevadi mne, a uprimne ma nenapada ani jedno realne riziko na cestach...zeby mi policajt meral sirku disku...alebo :?: :?: ..fakt ma nic nenapada...hmmm

ak teba hej tak mi prosim napis nech som v obraze.... :idea: :idea:
jc
Prakticky ano, ale opravdu chces, aby Tvoje novy auto neodpovidalo technickymu prukazu? Problemy, ktery s tim muzou souviset, si asi domyslis.
hmm, tak to neviem zeby bola sirka disku nejakym sposobom obmedzovana...Podla mna ak tam moze ist 17 na sirku 7 tak nemoze byt problem aby tam sla 16 na sirku 7.... :?: :?:
Ponuka na havarijné poistenie CVC 1,8 Sport, poistná suma 729.000,- Sk

havarijné poistenie (územná platnosť EU)

Allianz - spoluúčasť 5% min 5.000,- Sk, ročné poistné 25.661,- Sk

Česká poisťovňa - Slovensko, spoluúčasť 5% min. 5.000,-, ročné poistné 25.661,- Sk

Generali, spoluúčasť 5% min. 2.000,- Sk FO nad 30 r. 26.244,-, FO do 30 r. 31.347,- PO 29.160,-

Komunálna poisťovňa, spoluúčasť 5%, min 2.000,- 22.964,-

Komunálna / Kooperatíva, spoluúčasť 5% min. 5.000,- 19.902,-

Uniqa 5% min. 5.000,- 27.338,-

Wustenrot žena, 5% min 5.000,- 24.494,-

Wustenrot muž, 5% min. 5.000,- 26.244,-

podmienky zabezpečenia😒br />
ASP - imobilizér + páka na volant

ČPS, Generali, Kooperatíva, Komunálna, Uniqa, Wustenrot - I + construct, alebo alarm

povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu

Allianz - komplikovaný výpočet, viac www.allianzsp.sk

ČPS - 7.964,-

ČSOB - od 11.844,-

Generali - FO nad 30 od 5.455,- FO do 30 od 7.163,-, PO od 5.953,-

Komunálna / Kooperatíva - od 5.613,-

Uniqa - od 7.488,-

Wustenrot - od 9.216,-

viac: marian.micek@mapos.sk
:?: to Gingles: :idea: Teoreticky bys mohl mít větší kola 17x7J, ale menší kola jen 16x6,5J :!: :!: Je to podle TP :!: Já bych se toho striktně držel :!:
:lol: To star 31. :idea: Zkus to u prodejce ukecat, třeba Ti přiručku zapůjčí na pár dnů, jako mně :!: Ale je to kláda! Tlustá je jako telef. seznam :!: :roll:
:idea: Tome, už se mi rozsvítilo.! Já jsem se spletl, moje chyba a nepozornost. Přešlehl jsem to zrakem a v domění, že se jedná o SUV Galaxy, o kterémž tu kdosi psal a ukazoval fotku, jsem tak blbě odpověděl. :roll: :idea: Takže Galaxy grey metalic je, jak jsem napsal podle mého s u b j e k t í v n í h o názoru, atraktívní (výrazná, hvězdná) barva. Cosmic Gray Pearl je zase praktická barva, poněvadž se kryje s blátem a takové auto vypadá jakoby bylo pořád čisté. Mám s tím dobrou zkušenost z minulosti. 😉 Omlouvám se za můj přehmat :!:
to maros77 : zítra navštívím pojišťovnu ať mi spočítají pojistku na povinné ručení +čelní sklo+havarijní s 1.000 spoluúčastí. Napiš jak to vychází na SK.
to Iček: Myslel jsem Tvůj příspěvek z 13.3.2006 13:49, píšeš😒br />
krása - praktičnost

1. Galaxy Grey metalic - 1. Cosmic Gray Pearl

z toho jsem usoudil, že si myslíš, že je Cosmic praktičtější než Galaxy, tak se ptám proč? 😁
Mimochodom keby niekto potreboval poistiť nový CVC, môžte ma kontakovať. Robím pre všetky poisťovne (iba SK). mapos@mapos.sk
Už dneska naposled >😁 Nemáte tip, kde by byl ke stažení celý uživatelský manuál k C8, jedno zda v Č, AJ nebo NJ. Nějak si přece ten čas čekání musím ukrátit, ne? Logicky :-!

Jarda
Ahojky všichni, náhodou jsem narazil na obrázky doplňků pro C8, stáhnout si můžete tady

[odkaz]

Užijte si to. >😁

Jarda
Zdravim ta, no este som ich neobjednal, len ich mam vybrate ako tu naj volbu...zatial ma ine v slusnej cene viac neoslovili...a pojde tam rozmer disku - sirka 7, nie 6.5 ako su original plechove disky...

..kamarat ma ubezpecoval ze to nie je problem, vraj sa ta pneu tomu rozmeru prisposobi a navyse pomoze jej to aby opticky vyzerala nizsia...(mnou vybraty disk totiz nie je v rozmere 6.5)

...no ak som mimo, tak ma prosim uvedte do obrazu... :idea: :idea: :?:
[odkaz] :idea:
Přidávám se do klubu Champagne Silver Metallic. Dorazí v 7/2006.

Boční lišty budou taky černé. Výbava Sport. Jen musím prodat staré auto, vydělat peníze, rozmyslet leasing či úvěr. Zase mě všichni ve městě sežerou, nebudou se 2 měsíce bavit, někdo si zaškrábne do laku. No, budu to muset pojistit s min. spoluúčastí.
Ty "kolesa" chválím, jsou špica a velmi příbuzné těm originálům. Nezapomeň na zámky šroubů kol >😁 😉 :!: Nechtěj slevu zadarmo :!: :!: Věřím, že jsi si objednal správnou velikost 16x6,5J (5x114,3) :!:
no ja som ju videl nazivo sice z auta, no bola dost spinava... >😁 >😁 >😁 ale pacila sa viac ako na foto co ma jc na webe.

ak zozenies nejake fotky Champagne tak posli!!!!!
Fotku sice nema, ale realne som ju uz vidiel. A je pekna. Civicu sedia v podstate vsetky farby, s ktorymi je ponukany a ziadna nie je vyslovene skareda. Uz len co je komu blizsie...
no mě se blueish taky líbí, ale mám už blueish sekačku Honda, takže to chtělo změnu >😁 Kdyby tak byla nějaká věrná fotka šampaňky, byl bych moc vděčný. Na [odkaz] je zrovna tahle barva poměrně dost zkreslená do růžova a v reálu jsem ji dosud neviděl :😉
Koukam, ze Champagne bude spolu s tmave sedou nejcastejsi barva na silnici 😄. Taky jsem nad ni premyslel, ale nakonec zvitezila Bluish Silver - svetle modra v kombinaci s 1.8 Comfort 😄. Uz aby to bylo, nejak se ty mesice vlecou a do cervence jeste daleko 😒 . Mate uz nekdo trochu zkusenosti se spotrebou u benzinu ? Teda, jestli jsem to tu uz nekdo nerozebiral 😄
no pekne, pekne to uz sme tu 4 cakatelia na Champagne...taky maly klub.... >😁 >😁 >😁 >😁

dakujem za info o tych listach, uz som si myslel ze som sam co ho to napadlo...asi ked budu peniaze to dam aj ja urobit, najprv kontaktujem svojho predajcu za co mi to vie dat.... 😉 😉
Lišty na Civic ti dolepí u dealera, na výběr jsou jak základní černé, tak lakované a dokonce i malé ochranné lištičky na rohy předních i zadních nárazníků. Já si vystačím s černými bočními, ty budou myslím v kombinaci s černými lemy blatníků optimální. Cena s prací (odtrhnout pásku a nalepit lištu 😁) bude asi 8.000,- Kč. Nejdřív mi ale musí civíka ti angláni vyrobit 😄

Btw, barvička bude šampaňka.

jo a ceník příslušenství je u kolegy na

[odkaz]
A ešte malá poznámka. Nechcel som tu veľmi hovoriť, ako jazdíme. Je tu ešte pravdepodobne viac čakateľov s objednanou Hondou ako majiteľov a museli by utierať monitor. No a teraz musím ísť ešte zarobiť nejaké peniažky, nie som ako GTI, ktorý stíha...
Pre volod😒br />
Vidím, že máme rovnakú krvnú skupinu. Aj ja "milujem" TDIčkarov. Vždy ma vystrašia tou traktorovou kulisou a oblakom dymu a sadzí.
Pre 911 T😒br />
Trochu vážne. 1,8 benzín má 140 koní, samozrejme nie je to trhač asfaltov. Je to krásny vysokootáčkový motor, ktorý slušne ťahá aj do spodných otáčok, keď chceš max. výkon, musí mať nad 4000, ale pritom ti krásne zaspieva. Ja najviac oceňujem to, že vie ísť aj úsporne a pritom živo, keď mám chuť, náladu, vyrazím vpred s otáčkami. Ešte som ale neabsolvoval tie pekné podvečerné letné jazdy s poloprázdnymi cestami so západom slnka a suchými cestami...
😃 feroh ides. Mna zase bavi ked nejaky TDIckar toto skusa, najprv sa vzdiali na par metrov, potom sa ja dostanem do otacok a uz len sleduje s otvorenou "ustami" moj dvojvyfuk 😄
Už som autíčko vetral, boli aj všekty ružové (červené) diody v ľavom poli rozsvietené. Neviem, ako iní šťastní majitelia, ale mám viaceré skúsenosti, že keď trochu pridám, viacerí iní účastníci cestnej premávky chcú tiež dokázať, že aj im to ťahá. Mám pocit, že toto naše auto ich provokuje. Ale zatiaľ vždy keď uvideli miznúť v diaľke zadný spojler, upokojili sa.
Určite nestačí. Mám 4, rýchlosť 180 (samozrejme na diaľnici v D), auto v pohode, šofér trochu nesmelo sa obzerá po fešande v susednom aute. Stačí?
perfektne, bezdebaty.... 😉
Chodí to tak, že to musíš počuť a sedieť za volantom. Dvojka zaradená, 90 rýchlosť, krásny zvuk, hodím trojku a perfektné zrýchlenie. Stačí?
Tak ako? Už to tu niekto poriadne prevetral? Ako to chodí? Sakra, máte HONDU a rozprávate o všetkom možnom len nie o motore. Dá sa dynamika s niečim porovnať? Ako sa motor správa v otáčkach?...
heh, tak isto zlava 30... >😁 >😁 😁
Tak ma pri detailnom pozerani na Civic napadlo ze nema tie prakticke listy na bocnych dverach (1,4 Comfort)...ktore sa mne velmi hodia pri neustalom parkovani natesno v meste...kde kazdu chvilku niekto tukne do vedlajsieho auta pri vystupovani z auta...(respektive ja alebo moj spolujazdec do ineho)...to si nechcem predstavit ten lak...

..na druhej strane by to asi nevyzeralo bohvieako s ciernymi listami..

PREDAVA SA NIECO TAKE AKO DOPLNOK NA CIVIC ???????

:?: :?: :?: :?: :?:
1,8 sport. objednane v 01/06 termin dodania 07 / 06. Už som to tu myslím písal. Zľava 30...
no Maroš vitaj v klube Champagne.... >😁 >😁 >😁

- je fajn ze budes mat farbu ktoru naozaj chces, mne (a asi aj Ičkovi)

sa cakat nechcelo...ale ziadna tragedia...naopak uz sa neviem dockat.......... 😉 😉

aky motor si objednal ?
Ja mám tiež objednanú champagne, ale s tým rozdiel, že ja som tú farbu chcel. Najskôr som chcel galaxy grey, ale takých cvcov budem behat asi vela, takze som vybral šampáň... Aj nad striebornou som rozmýšľal (najpraktickejšia z ponuky cvc), ale live sa mi moc nepáčila.
No čo už....mame ju objednanu obaja ak ked by sme si vedeli predstavit inu farbu ktora by sa viac pacila.... 8-s 8-s

No na druhej strane si povedzme ake auto mame objednane... >😁 >😁 >😁 ....a myslim si ze naozaj ta farba pri nom nie je az takym dolezitym elementom.... :-! :-! :-!

PS: Vyzera to tak ze uz mam elektrony vybrate, Alutec Storm 16´´ ...

[odkaz]%20[5/114]&ve… />

😄 :-! :-! daj vediet co na ne hovoris...
to Gingles: Asi Tě naštvu, mám tu šampaňskou objednanou, jak známo, též. Ale není to na denním světle až takový HIT. 😢
to old_surfer: Na bramborové medaili jsem přestal vyjmenovávát další barvy. Moc bych se do toho zamotal. A je to subjektívní můj názor. Světlá barva je poloviční klimatizací, i když, ty dnešní perletě a metalízy se tolik nehřejí. Obecně je to věc vkusu a názoru toho kterého .... :idea:
Vymazáno :!: :arrow:
to Old_surfer: Myslím si úplně totéž. Už samotný důvod instalace střešních oken nám říká, že je to do teplejších krajin. V zimě jsou Ti platná, ale opravdu, jako mrtvému zimník. :idea:
To star 31: Jasně, bez ironie. Napsal jsem: Je vhodné, oproti zažitým zvyklostem, ji hned nerozjíždět, ale nechat chvíli běžet na volnoběh - zvláště v mrazech delší chvíli. Odkazuji na Uživatelskou příručku (str. 310, pod bodem 7 - POZNÁMKA), tam jest psáno: "Za studeného počasí se motor hůř startuje. Přispívá k tomu i řidší vzduch v nadmořských výškách nad 2400 m. - Pokud je teplota pod bodem mrazu nebo pokud vozidlo několik dní nejelo, zahřívejte před jízdou několik minut motor (zakázáno v Německu! §30 StVO)".. To se týká benzínů, nikoliv dieselů. Také jsem napsal: "Tento motor má mimořádně přesné vůle jak na ventilech, tak i na klikovce a válcích. Žádá zahřátí a okamžitý rozjezd mu nesvědčí". To mám z německých serverů a německy psaných tzv. "Fahrberichtů" , které čtu jako čtu ty české o Hondě Civic 8G. Hovořím plynně německy a částečně se živím překlady a tlumočením. Prodejce v Brně mi dal informaci, že Civic 8G do ujetí 1500 km jede hůře a až pak se rozběhne. O tom také hovoří přiručka (záběh). Toho náčelníka si odpusť, nebo je to proto, že jsem starý (64)? Že byste si mne vy mladí zvolili? "Myslím, že už jsem se zvolil sám, a musím vás pochválit. Vaše volba byla správná!" - Psí Dečka, film Někdo to rád horké. >😁
Náčelníku >😁 , bez jakékoli ironie, jak je možné se dostat k takovým informacím, které zde prezentuješ? Buď musíš mít nějakého špeha přímo v Japan nebo nevím. Obecně se soudí, že člověk by po nastartování motoru měl hned - ale ne divoce vyjet, aby se abregát prohříval postupně celý a nikoli jen válce a převodovka etc. zůstávala ledová, ale dostmožná se pletu a pravdu máš, ty. Píšou o tom něco v manuálu?

Díky

Jarda
Jeste bych si rad vyslechl vase nazory na tyto dve vybavy. Mam dilemu pri Executive, prave pro tu sklenenou strechu. Vezl jsem se v ni, je to opravdu hezke. Ale na druhou stranu, kdyz je neprizen pocasi, jako kupr. ted, snih a led namrza na vuz, hlavne na tu strechu, tak mam obavy, jak to bude vypadat. Cistit a shazovat z te strechy snih - no nevim, asi bych se bal poskrabani.
to Iček: proč myslíš, že je Cosmic praktičtější než Galaxy? Ptám se čistě ze zvědavosti, původně jsem totiž Cosmic chtěl, ale dříve bude Galaxy, takže nebylo co řešit 😁
Pises, zes videl vsechny barvy. Neuvadis ale v Tvem rebricku barvu Royal Navy Blue Pearl. Mela by to byt "kralovska modra". Ja ji sice taky nevidel v realu, ale zda se mi, ze by mohla Civicu sluset minimalne tak dobre, jako treba cerna. Mel jsem par cernejch aut, i tu kralovskou modrou. V posledni dobe se mi prave cerna, kterou jsem vzdy povazoval za nejhezci, zda na vsech vozech vyslovene fadni. Nemyslim tim vozy TOP Classe - luxusni, tam je ta cerna NEJ bez diskuze. Myslim tim vsechny ostatni. Prave proto bych volil tu tmave modrou s perleti, je opravdu hezka, tmava, decentni, kdyz ma ten spravny odstin, i luxusni. Kdyby jste nekde nasli pouzitelny foto v tehle barve, poslete, budu rad. Civica budu kupovat, jako momentalne treti vuz do rodiny, a chtel bych prave mnou uvadenou Royal Navy Blue Pearl.
Praktičnost - nepraktičnost HONDA mý bejt černá jako bota :!:
Noooo, tak isto som bol velmi milo prekvapeny z Cosmic Grey Pearl, kt. sa mi velmi paci...potom Milano Red...Ta Champagne mi pripada taka decentna....trosku akoby to auto stracalo toho sportoveho ducha... :roll: :roll: :roll:

Ale tak isto, Champagne budem mat v 5-6/06....a na inu by som cakal az do ca 10/06...co uz som nebol ochotny naozaj cakat aj napriek silnemu putu ku Honde.... :-! :-! :-!

nemas nejake pictures Champagne ? Videl som len tie ktore boli na stranke ktoru ma jc...

:?: :?:
Viděl jsem ve skutečnosti na Civicu všechny barvy na denním světle, nikoliv v salónu se zářivkami, které barvy zkreslují. Můj pomyslný žebříček barev by byl😒br />
krása- praktičnost

1. Galaxy Grey metalic - 1. Cosmic Gray Pearl

2. Blueish Silver - 2. Alabaster Silver Metalic

3. Milano Red - 3. Champagne Silver Metalic

4. Nighthawk Black Pearl - 4. Alabaster Silver Metalic

Podotýkám, že to nevnucuji, vyjadřuji vlastní a velmi subjektívní názor. Sám budu mít šampaňskou stříbrnou, prostě jiná nebyla.
Tak mě to taky nachytalo na švestkách...pozor tváři se to jako neodeslané a odeslané to je.Po chybě se podívejte..přśpěvek tam je
dej upravit příspěvek a vymaž to! Díky >😁

PS - opakování je matka moudrosti
Tak toto je pruser....odosielam to a naskakuje mi oznam ze nie je mozne naviazat kontakt so serverom.....a pritom sa to posielalo....

TAKZE SA OSPRAVEDLNUJEM... :shock: :shock: :shock:
xxx
xxxx
>😁 >😁 >😁 jasne že ti dám vedieť.....len neviem či to fórum až tak dlho udržíme... >😁 >😁 ...a navyse to uz budu okolo mna skakat aj moje potencionalne deti...tato daj toto, tato daj hento...takže kto vie...ale treba snívať... :?: :?:

Horšie je že neviem čí sa mi tá Champagne Silver až tak veľmi páči, no iná farba nebola skôr a do konca roka čakať nemienim.... :?: :?: 😄

..skôr by som sa vedel predstaviť v Milano Red...
[ >😒] >😒]
:shock: :shock:
Nakoĺko budeš v tom levele, prosím Ťa napiši ma, ako tie kejky mejkuješ, hej? :roll: A v Tvém případě s tou 1.4 máš pravdu. Já jsem se v ní vozil a když jedeš sám, akceleruje skvěle a není háklivá na zahřátí motoru a nemá povinný záběh. 😉
to T. E. CH: Nemá smysl být ve při! Já nemám nic proti Tobě, dieselový motor Hondy je jeden z nejlepších dieselů na trhu, volba Executive je vyníkající. A OTTO v. DIESEL je jasná zpráva. Diesel vydrží desetiletí, to se rozpadne dříve karoserie, ale motor jezdí dál. Ovšem provozní náklady jsou větší, jak už jsem zmínil. Je-li pouhý rozdíl ve spotřebě paliva 1,5 lt/100 km, tak laicky spočítáno na 100.000 km ušetříš 42.000,-- Kč. Tuto částku musíš snížit o vyšší cenu povinného ručení, častější výměně náplní, filtrů a vyšší částky za prohlídky a příp. opravy po garanci. E-mailem jsem požádal redakci Světa motorů, aby se k tomu vyjádřila, mají na to vzorec a metodu. A já jsem to nenašel, Světy motorů mám na chalupě. Doufám, že mi vyhoví. Ale nedělám to proto, abych Ti něco osobního dokazoval. Tady jde o obecnou pravdu a předsudky, velmi zažité. Přeji ti moc a moc, abys byl spokojen, budeš králem silnic. Ale bacha na body od července! >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
2IČEK - nepiš tady o 50 000 ročně- neplatí paušálně.Budu mít Executivku za 600 v dieselu.V tu chvíĺi za cenu motoru 1,8.Jestli si myslíš že neušetřím - v mém případě stačí když se budu rovnat- je nesmysl.Osobně mi vyhovuje spíš diesel...a věř tomu že ušetřím.Jezdím hodně město....
Do 1.8 sport som nesiel lebo to bolo vela penazi pre mna, no taktiez lebo je tam vyssie povinne rucenie, vyssie prevadzkove naklady...ja osobne najazdim malo km za rok, a som na 85% v meste...no ak by som neriesil kolko ma co stoji, tak nevaham ani chvilku a mam 1.8 SPORT...

..no mozno uz budem v tomto levele ked budem riesit dalsie auto >😁 >😁 >😁 ...mam 27, takze dufam... >😁 >😁
to Gingles: :idea: Proč jsi nešel rovnou do 1:8 Sport, měl bys tam vše, co dokoupíš i mnohém více :?: :?: Diesel se vyplatí, při dnešních cenách paliv, jen těm, kdož najezdí 50.000 km ročně. Je to drahá investice (i drahý servis, povinné ručení), benzín je stejně drahý jako diesel a 1.8 je mimořádně málo žíznivý motor :!: Po záběhu jezdí za 7,2 - 7,4 l/100 km (dle zatím dostupných měření) a ta 2.2 disel pod 6,2 i/100 km nepůjde. Je to přece jen velký obsah a těžký vůz. Žádné PERPETUM MOBILE :!: :idea: :?: 1.8 vyžaduje skutečný záběh a rozeběhne se až kolem 1.500 km. Je vhodné, oproti zažitým zvyklostem, ji hned nerozjíždět, ale nechat chvíli běžet na volnoběh - zvláště v mrazech delší chvíli. Tento motor má mimořádně přesné vůle jak na ventilech, tak i na klikovce a válcích. Žádá zahřátí a okamžitý rozjezd mu nesvědčí. :idea:
to feroh: :roll: :roll: :roll: :!: Otevřený oheň NIKDY! Otevřený oheň musí být uhašen, jakmile se od něho vzdálíš a to i v případě svíčky. To potvrdí každý hasič!. :!: :roll: :roll: :roll:
No mam objednanu 1.4 a tam nie je vzadu ani jeden vyfuk, su tam v tych otvoroch take kryty ako su v predu na mieste hmloviek....vyfuk je normalne ako pri beznych autach len ho myslim nie je vidiet...

ale do prednych otvorov sa daju dokupit hmlovky (co som urobil) a ten zadok sa da taktiez spravit aby to vyzeralo ze su tam tie dva vyfuky (povedal mi predajca)...lenze bude asi trosku smiesne ak tam budu na oko dva vyfuky a dym pojde spodom.... >😁 >😁 >😁 >😁

nejake foto najdes aj tu😒br />
[odkaz]
jc
Vim ze nekdo 2.2 obednaval, vsak on se tu nekdo prizna. Osobne si myslim ze to je velmi dobra volba, co by za takovej motor jiny znacky daly... ale 7k jako 1.8 neda 😄 Oba mototy jsou podle mne do toho auta super a neslapnes s nima vedle. Nakonec, ani ta 1.4 nebude pro spoustu lidi spatna.
Ak si to dobre pamätám z predajne, tak je to jedna koncovka, druhá je zaslepená obdobne ako hmlovky v základnej výbave. Ale nedal by som za to ruku do ohňa. Skúsim niekde pohľadať foto.
neviete kde by som nasiel obrazok Hondy civic 8G s motorom 1,4 zo zadu?diky,chcem vediet ako je poriesena koncovka druheho vyfuku
Problém je, že potrebuješ elektrinu. Odporúčam sviečky, ale tam je problém s časovačom, ale zas môžu byť s rôznymi vôňami. Asi lepšie sú zapaľovače s nadávkovanou náplňou, napr. stredný plameň na 10 min. Ale kto má LPG pozor!!!!
Zkus juknout na toto snad se ti to bude líbit. [odkaz]
Ahoj ,jsem dnes na kávě poprvé máš moc hezký foto -skoukni tento odkaz.[odkaz]

P.S. Víš o někom kdo si pořídil civika 2,2 ctdi .Rád bych získal nějaké info.
S tím ventilátorem to dělá známej přesně stejně. Má ale ještě jednu drobnost navíc. Má to zapojený na el. časovač, který má nastaven na přesný ranní čas, takže je to nezávislé topení plná automatika. Jediné, na co nesmí zapomenout, je večer dát ventilátor do auta (takže přece jen taková polo automatika). A pak ráno sedá do vyhřátého vozu. V letošní zimě to fakt stálo za to.
Pánové, na rozmražování venku garážovaného totálně zmrzlého auta mám osvědčený recept, ovšem v rámci možné snadné dosažitelnosti a dostupnosti el. zásuvky. Používám malý el. foukač vzduchu cca 2kW (ke koupí v supermarketech, Elektrách a Makru do 650,-- Kč) - principiálně je to spirála a ventilátor jako je fén - ten nastavím na 20° C a 2000 W, nechám ho na bezpečném místě uvnitř vozu (daleko od plasu a polstrování - uvažuj každý sám!! Musí foukat do prostoru, ne do plastu či polstru!), tak aby se nemohl převrátit a šňůru od něj vedu prahem nebo bokem dveří ven (jsou tam těsnění, žádný strach) a dveře zabouchnu (třižílový kábel to nepřecvikne, jen mírně na něj zatlačí) a k trčící zástrčce 1/2 hod. před odjezdem připojím prodlužku okýnkem nebo dveřmi do předsíně a zastrčím do zásuvky. A pak se dějí věci. Za 10 - 15 minut mám auto bez sněhu, ledu, námrazy na sklech a vyhřáte! Nepotřebuji WEBASTO! Kdo si troufá, otevře uzávěr chladiče (u aut u kterých to jde) a vloží do chladiče 20 W akvaríjní ohřívač z izolovaného káblíku, který je se chová elesticky a dá se nasoukat kamkoliv (nikoliv ze skla s písku a vnitřní spirály) a na noc se zapojí a nechá topit (ohřívat vodu), chladící kapalinu do rána ohřeje, spíše je vlažná - neuvaří. Pak se jen káblík vyndá a uzávěr se nasadí na hrdlo chladiče. Jen nevím, jestli se to "káblíkové akvarijní topení" ještě prodává - byl to HIT před 30 lety. Instalace stejná, jen se použije rozdvojka na konci prodlužky. Je to šílené, možná elektrikáři běsní, ale mi to tak na chalupě bezvadně maká mnoho let.

:shock: :shock: :shock:
Aj ja mám 17 (kolesá, bohužiaľ nie rokov). Už som si zvykol, ale rád by som si vyskúšal 16 (mať skladkých 16...)
Díky moc, pro legraci >😁

[odkaz]

Jarda
jc
Mi nerikejte, ze nakonec na 17 budu jezdit jen ja, jakozto nejvesti masochista 😄 Jinak ja mam sport, takze origo letnaky byly 17.

Dneska to vypadalo ze se nedostanu do auta, vcera jak to talo tak jsem to nechal byt a trosku se mi to vymstilo. Dole to roztalo a zateklo kam mohlo, nad tim zustal napul rozmrzlej a zase na kost zmrzlej snih. Vypadalo to beznadejne, ale predni dvere jsem po sundani nejvetsi vrstvy otevrel. Zadni nesly, tak jsem je radsi nechal a prava strana je u zdi. Odpoledne vyrazime na nakup, aby se auto zahralo. Snad to nebude mit nasledky. A vcera to s tou zimou uz vypadalo tak nadejne 😞
no tak dakujem pekne za info, myslel som si ale teraz uz to viem.... >😁 >😁 >😁

takze nebudes ani ty davat 17 ??? :-! :-! :-!
Dle sdělení prodejce je na 8G rozměr ráfků 16x6,5J a rozteč 5x114,3. Ověřil jsem to a byl jsem znovu ubezpečen, že je to OK. Na 17" jsem se neptal, protože na tvrdolínech nehodlám jezdit! :roll: 😉
...ja ako som uz pisal,si jednoznacne necham povodne 16-tky kola, aj ked som dost "imageista" a tahaju ma 17...ale vzhladom na drvivu vacsinu casu stravenu na mestskych cestach hroznej kvality, ako aj vysokych nakladoch na 17 disky ci pneu...necham 16.

:-! :-! :-! :-! :-!
jc
Vitej v "klubu" 😊

R17😒br />
+ sportovnejsi

+ hezci

- drazsi

- jeste tvrdsi

R16😒br />
+ komfortnejsi

+ levnejsi

Jak uz urcite vis, CV je dost tvrdej i na tech 16. Ja mam na zimu 16 a na leto zatim skoro nepouzity 17ky. Jeste popremejslim jestli je nevymenim taky za 16 (ale spis ne).

Dost mozna jsem na neco dulezityho zapomnel, ale ostatni mne urcite doplni.
Hoši a holky >😁 ahoj,

mám objedaného C8 na květen a pořád mně vrtá hlavou, zda 17 nebo 16 palcová kola. Byl by zde nějaký dobrák, kdo by byl tak hodný a nějak srozumitelně shrnul výhody obou variant? Nebo aspoň odkaz, kde by se laik mohl poučit. Díky moc. Jarda 😁
jc
Pak si to nech potvrdit od prodejce jestli to bude sedet. Pokud nebude vedet co je na CV tak jsou to stejny kola jako na Accord.
Dakujem 😄 😄 , takze ak to je 11cm tak to bude asi 5/114....nerad by som si kupil kola a nasledne zistil ze si ich mozem... >😁 >😁 >😁
jc
Tak mi to nedalo a dosel jsem tam. Takze 7cm mezi sousednima sroubama a 11cm ob jeden. Za milimetry nerucim, bylo to pod baterkou.
Az doteraz som nevedel ze ta stranka je tvoja...takze modraka mas... >😁 >😁

No tie 16-tky mi tam pripadaju male, alebo mozno to je tymi fotkami...ale 17 si tam urcite nedam...musim pohladat 16 s designom ktory opticky posobi vacsie a luce idu az po koniec elektronu, bez falcu...uff :idea: :idea:

Nieco som uz vypozeral aj na elektrony.cz.....
jc
To druhy cislo nevim, zmerim to az bude svetlo. Z adresy co jsem linkoval predtim se da urcit, jaky mam zimaky... 😄 a vypada to dobre, na stejnym webu najdes nekolik fotek. Vsechny moje fotky (mojeho auta) krome tech prvnich ze Slovace jsou na zimakach.
Haha 😄 😄 , tie sroby som zvladol uz aj predtym, ale aj tak dik!!!!!

A co to druhe cislo, bude to 5/114 ????

Inak som cital ze ty mas 16´elektrony obute, chcem dat aj ja ten rozmer na original pneu - ako to vyzera??? Nevyzera to moc male ???

Mas orig. od Hondy, alebo si kola kupoval inde ?

:roll: :roll: :roll: :roll:
jc
Srouby si asi zvladnes spocitat sam😒br />
[odkaz]

Vice pozdeji.
Caute,

ja mam objednanu 1.4 i - DSI na 16´ diskoch

Pneumatiky a disky kolies

Štandardné pneu 205/55 R16 91H, a disk je tam 16 x 6.5 J

Roztec je kolko ma srobov koleso a ako daleko su tie sroby od seba myslim, napriklad to moze byt😒br />
4/100

4/114

5/114

Tento udaj potrebujem aby som si vedel vybrat "elektrony". Bez toho to nepojde bohuzial...

any guess ????

DAKUJEM !!!!!!! :-! 😄
jc
Jestli chces neco zmerit (treba roztece mezi sroubama), tak napis co presne. Pokud se nebudu muset valet v bahne a behat v chumelenici tak to zkusim 😊
Trochu si prelistuj toto forum, bolo to uvedené 28.1. Dúfam, že tieto údaje hľadáš😒br />
Rozmery pneu z osvedčenia o evidencii (techničák): rozmer ráfikov na náprave: 17x7 J ET 55, rozmer a druh pneumatík na náprave: 225/45 R 17 91Y V ďalších úradných záznamoch je údaj: Alternatívne sa môžu požiť pneumatiky: 225/40 R18 91Y, 205/55 R16 91V Alternatívne sa môžu použiť ráfiky: 18x7 1/2 JJ, 17x7 JJ, 16x6 1/2 JJ, 16x6 1/2 J
ak uz mas Civic, nevies mi poradit aku maju kolesa roztec ???????

Dik!!!!! :idea: :idea: :idea: :idea:
Ešte som si spomenul na jednu drobnosť. V jednom novinárskom teste kritizovali skutočnú spotrebu a nameranú palubným počítačom. Už ste to niekto porovnávali?
Tak chlapi, kvôli vám som teraz ležal pod autom a skúmal som podvozok... Mám 1.8 Sport a je to presne tak ako popisuje ps. Pekne všetko zakryté. Otvoril som aj kapotu, motor čistý a to som už chodil za všelijakého počasia.

Včera som si vychutnával aj dažďový senzor, striedala sa intenzita dažďa a zotieral vtedy, keď som si pomyslel, že by už aj mohol. Mám už najazdené 3000 km, zatiaľ všetko OK.
To Iček: fakt je tam plast, který navazuje až na plastové podběhy u předních kol. Když bys kdekoliv něco prohodil motorem dolů, zůstane to na plastu. Nic tam není volného, nepropadne ani myš. V tom obrovském plastu od podběhu k podběhu a pod celým motorem jsou ještě udělané dva plechové deklíky, asi na výměnu oleje, atp. Jsou tam pouze drobné otvůrky kvůli vzduchu. Tím moc nečistot jít nemůže, ani v tomhle počasí. Navíc je zaplastované celé břicho, komplet spodek pod podlahou. Výfuk jde bokem, to je jediné, co normálně vidíš. Tyhle dva velké plasty (motor a břicho) na sebe navazují. A pak je volný až zadek - náprava. Mám verzi Executive, může to být tím?

Že se stanu odborníkem na Civica zespodu jsem teda fakt nečekal >😁
jc
je tam😒br />
[odkaz]
Konečně nějaké foto Civica v téhle barvě 😊

[odkaz]

to jc: Muzes ji pridat do galerie 😁
No teda ten 4D nic moc....oproti HB... >😁 >😁 >😁

Trosku ma tie vsetky opravy na 8G znepokojuju, na kazdom fore je par ludi ktory maju nejake zavady (okrem tlmicov)...dufam ze moj uz bude mat tieto muchy vychytane z vacsej casti... :-!

Neviem mi nikto poradit aku ma HB roztec kolies (16´)? Zhanam si uz zliatinove kola a tento udaj som zatim nenasiel.....Dakujem!!!!!!!!!!!!!

Hooooooonndaaaaaaaaaaa :arrow: :arrow:
jc
Tak letak jsem nasel, ale ani dneska jsem nedokazal presvedcit scanner. Takze jen z fotaku - omlouvam se za kvalitu😒br />
[odkaz]

(vsechny fotky jsou pulmegovy, vzhledem ke kvalite je radsi nebudu upravovat)
😲 to ps: Prosím Tě, když jsi to viděl zespodu, všimnul jsi si, jak dobře nebo špatně, je plastem zespodu zakrytý motor? Já na Civica čekám, ale u prodejce jsem požádal, aby mi otevřeli kapotu u 2 vozů (1.8+1.4) a byl jsem nemile překvapen tím, jak byly soli a břečkou zacákané oba motory! >😒] :mrgreen: Píšeš, že plasty jsou po celém spodku? Odkud :arrow: kam? Jestli tak, jak si představuji plasty zakrytý celý spodek já, tak by ten motor měl být chráněn a tudíž čistší, že :?: Potřebuji, aby se mi v tom smyslu :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Tak jsem byl ve čtvrtek v Auto Jarov na výměně kompresoru klimatizace a jeho spojky. Musím uznat, že vše proběhlo na jedničku. Vyhověli mi v tom, že jsem mohl být přímo u auta na dílně a koukat mechanikovi pod ruce, za 2 hoďky nebylo co řešit. Takže jsem z Vás jistě první, kdo viděl Civica zespodu + odplastovanýho >😁 (plasty jsou zespodu po celém spodku, prvních 30 minut sundával mechanik jen ty plasty) Hned jsem věděl, že je to OK, protože v interiéru mi před tím, už když jsem to vezl nové domů, mírně pískalo ve ventilaci, slyšitelné když jsem měl vypnuté rádio. Bral jsem to jako nutné zlo (nic není dokonalé) do té doby, než to začalo víc a víc pískat a pak totálně rachtat, ale teď je absolutní ticho, což je opravdu OK.

Takže chválím Auto Jarov!!! Pokud to takto bude dál, budu spokojeností jen vrnět.

Kompresor jde údajně do Anglie na e😜ertízu, je z toho prý poprask po celé Evropě. Údajně jim nechtěli věřit, že se to mohlo po... Honda ČR platí fakturku na cca 30 tisíc. :shock:

Už jen ten středový displej, ale ten zhasíná jen občas, zatím neřeším a čekám, co bude dál. Tlumiče nechám až na později, chtěl bych taky už konečně normálně jezdit. Teď si to začnu teprve užívat. A to ještě až uschnou silnice.....
Pekny fotky sedana jsou na autorevue😒br />
[odkaz]
jc
Pekne 😄 jeste by to chtelo cisla z CR.

A dik za preklad (nemcinu nezvladam vubec).
Drei Wochen nach dem Start des neuen Honda Civic haben rund 5000 deutsche Kunden einen Kaufvertrag unterschrieben, berichtet der Hersteller. Außerdem liegen mehr als 12.000 Händlerbestellungen vor – offenbar geht das Konzept mit dem futuristischen Design des kompakten Japaners auf.

Die beliebteste Motorisierung ist der neuentwickelte 1,8-Liter-Benziner mit 140 PS, für den sich bislang 55 Prozent der Käufer entschieden haben. Auf den 2,2-Liter-Diesel entfallen 20 Prozent, auf den Einstiegsbenziner 25 Prozent. Bei der Farbwahl liegen die Klassiker Schwarz und Silber vorn.

Tří týdny po odstartování prodeje nové Hondy Civic podepsalo již 5000 německých zákazníků kupní smlouvu, tak informuje výrobce. Mimo toho u prodejců leží dalších 12.000 objednávek, zcela zřejmě je nárůst způsoben koncepcí futuristického designu tohoto kompaktního Japonce.

Nejoblíbenější motorizací se stal nově vyvinutý 1.8 ltr benzínový motor se 140 koňmi, pro kterýžto se rozhodlo až do teď 55% kupců. Na prodej 2.2 ltr diesel připadá 20%, na základní vstupní benz. motor 25%. Ve volbě barev převládají klasické barvy černá a stříbrná.

Celý článek na: [odkaz]
Jay
V Ženevě se představil a opravdu vypadá stejně, jako ten americký. HB je mnohem odvážnější a extravagantnější. I interierem.
Jay
Zdravím všechny příznivce značky s velkým H! Civic je opravdu povedené auto až na povrzávání plastů v interieru. Chtěl jsem ale spíše reagovat na příspěvek o Hondě Odyssey. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, jak skvělé auto to je. Mám tu čest, že jednu mám skoro v rodině. Měl jsem i možnost ji řídit a bylo to super! CV je sice drak, ale tento kolos na mě udělal velký dojem jak byl pružný. Má 3,5 litrový 6-ti válec a ten odvádí i přes automat skvělou práci. Když si nedáte pozor, tak velmi rychle atakujete rychlostnín limity - je to opravdu raketa. Ale spotřeba prý není nijak vysoká, ba naopak. Vliv na to má hlavně vlastnost, že při nepotřebnosti vyššího výkonu se automaticky odpojí 3 válce, takže po dálnici jste tříválec 😄

O vnitřní prostornosti pro 7-8 osob se snad zmiňovat nemusím, akorát bych vypíchl neskutečné množství držáků nápojů a další kravinky, za které se u nás připlácí neskutečný peníz a v USA jsou za hubičku.

Jo a Accorda jsem také měl tu čest řídit a v porovníní s CV byl tišší a možná trochu komfortnější - oba 2,2 i-CTDi. Prostě když dáte stejný motor do menší karoserie, tak...
jc
Fotku jsem videl, jak uz jsem psal tak jsem byl prekvapenej akcnim letakem 😄 Zkusim ho jeste najit a naskenovat.

Usedlejsi rozhodne je, minimalne zepredu se podoba americky verzi - nema tu "pruhlednou" cast masky ale klasicky chrom.
to Jiri: "Kémo, já sú klidné!". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odpusť mi to Jungwirthe, odpusť mi to Jungwirhe, odpusť ....................! (To není ze mně, to je J. Hašek, Osudy dobrého .......) >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁

😲ops: Honda Civic sedan bude, podle mého odhadu, asi usedlejší a zřejmě i levnější. Předpokládám, že se s ním bude i lépe couvat. Moje poslední 2 auta byla sedany (toyota Corolla a mazda 323) a naložil jsem vždy vše, co jsem chtěl a potřeboval. I když mnohdy o prsa a s odřenýma ušima (na zadní sedadla velkou TV, myčku, pračku). Chtěl jsem Civica v sedanu, ale ta sleva na HB mne zlomila. Ta volba karoserie je, jak říkáme na Moravě, "Geschmacksache". Sám jsem na sedana velice zvědav. Viděl někdo už fotku :?:
este jedna vec, uz som to spominal....nevie mi niekto poradit nejake sexi elektrony 16 ??? Je uz niekde na webe stranka kde su priamo aplikovane na Civic ???Lebo tie original sa mi moc nepacia...az na TypeR... :shock:

hladam nieco co posobi opticky vacsie...cize bez falcov...

dik :roll:
Fuha, som netusil ze nejakymi hmlovkami spustim takuto vasnivu diskusiu... >😁 >😁 >😁

Kazdopadne ich asi aj tak zakupim...ked budu s prima zlavou... 😉
jc
Jo CV je dost tvrdej, s tim nic neudelame. Leda nejaky balony misto kol 😄 Ja budu brzo resit jestli na leto necham original 17ky nebo je vymenim. Ale asi necham 😊
Kdyz ja jsem ale strasne zhejckanej focusim podvozkem. Jezdim uz 6 let s focusem I (kombi 1.8i), vetsinou prazdnym, a porad si jizdu uzivam (bodovy system mi asi brzo pristrihne kridylka).
Ja zaujímavé sledovať, aké autá prehrali s Civicom. U mňa tiež Golf a trochu aj Mazda 3. A pritom Golf robia tuto za humnami môjho domu.
jc
To by byly dobry reference, Focuse beru (a asi nejen ja) jako dost povedeny auto. Ale CV ma, aspon teda pro mne, o dost vetsi "cenu". Mimochodem, mne CV pretahnul od Golfa. Ale v souvislosti s nim mne ted napada jedno jabkohruskovy srovnani - CV mi totiz s trochou nadsazky opravdu prijde jako o 3 generace dal (Golf 5. vs Civic 8. generace).
Icku, zklidni se! Zatim to tady bylo pohodove a doufam, ze tomu bude tak i nadale. Ocekavam, ze na zaklade dobrych zkusenosti jc a brzo i Tvych zavrhnu focus II a pujdu do Civika (asi ale do sedanu).
jc
Prudit? Jestli myslis ten zachod tak to byla jasna reakce. Jak muzes argumentovat tim, ze to neni nutna vybava ze zakona? Vzdyt to prece nejsou ani ty airbagy.

Ok, nazory jsou ruzne. Ja ten svuj nikomu nevnucuju, zkus prosim udelat to same. Tim pro mne konci tenhle thread. Pokud mi k tomu jeste chces neco sdelit, muj mail je ti k dispozici - jackc at teptin dot net.
Nech toho, došly Ti argumenty, začínáš prudit .......... :!: Fakt s tím běž jinam, třeba na NOVINKY.CZ - najdeš je na SEZNAM.CZ :!:
predni mlhovky jsou na rozdil od airbagu naprosto zbytna vec a to bez diskuse.
jc
OT warning: A podle kteryho zakona chodis curat na zachod? 😊
Nesouhlasím, mlhovky jsou výbavou zbytnou, kdyby tomu tak nebylo, byly by povinné ze zákona! A hrušky s jablky bych už přestal míchat dohromady :!: :-! :-! :-! Nazdař Bůh :!:
jc
Oboje je k uzitku, nebo ne? I hrusky s jabkama muzes v nekterych pripadech hazet do jednoho pytle. Ale to uz zas zavani OT.

Osobne bych pri cene nad 5k taky vahal, ale chtel jsem vyjadrit svuj nazor, ze v aute maji svoje misto a nejsou zbytecne.
to all: :!: Mlhovky slouží na vozidle k tomu, aby správně svítily pod mlhu a umožnily větší viditelnost (průhled, dohled, dovid či jak?), protože je fyzikálním zákonem prokázáno, že každá mlha se drží cca 40 - 50 cm nad vozovkou. A potkávací světla to nedokážou, prostě proto, že svítí od 50 cm a výše nad vozovkou a tudíž tedy rovnou do mlhy a od té se odráží cik cak a tu mlhu fakticky ještě více zneprůhlední. E😜erti by to potvrdili, laici budou polemizovat! Mlhovky neslouží primárně k tomu, abyste byli vidění, nýbrž až sekundárně! :shock: Nedělejte ze mně "flfouna", jo? :idea: No, a záleží velmi na tom, jak jsou mlhovky kvalitní (co do svítivosti pod mlhu a jejich intenzity)? >😁 >😁
to jc:Airbagy tvoří aktívní bezpečnost a mlhovky - možná - pasívní. Nebo myslíš, že když se rozsekáš s mlhovkami, budeš havarovat bezpečněji než bez nich? :roll: Koniklec s pampeliškou = Koniliška nebo pampeklec? Prostě si myslím, že airbagy jsou hrušky a mlhovky jablka. Neplet bych to dohromady! 😉
samozrejme!!! mlhovky jsou HLAVNE kvuli lepsi viditelnosti vas ne abyste lepe videli vy!...to ze je pri nich videt lepe nez pri potkavackach je dano jenom tim ze svetlo tolik "nerozmetavaji" do mlhy tim padem se ho min odrazi zpet a tim snizuje viditelnost 😉
haha, mne airbagy uz nefunguju...nie som totiz ochotny investovat 40 K aby opat fungovali....ale urcite budem rad ak budu v novom aute funkcne...no dufam ich nebudem potrebovat...

>😁 >😁

ja si myslim ze hmlovky pomahaju osvetlit par metrov okolo auta a taktiez urcite zlepsuju viditelnost vozidla...a v pripade noveho civouna su naozaj aj akcne...

😄
jc
Jen rypava otazka - postradal jsi nekdy airbag? Ja ne, ale presto jsem rad, ze ho v aute mam 😊

Do poradny mlhy se moc casto nedostanu, ale kdyz uz se to stane, rad zapnu mlhovky nejen kvuli sobe, ale i kvuli protijedoucim autum, a snizim tim riziko prekerky 😊

Jinak test mlhovek jsem jeste nedelal, ale pokud vim, tak jejich vyhoda neni v tom, ze sviti vic a dal, ale v tom ze sviti jinam resp. ze sviti zezdola. Nebo jsem mimo?
No tie hmlovky su do znacnej miery aj vecou image, na SK stoja ca. 15 k SKK a dufam ze tam budem mat zlavu ca 30%...To si este skusim preverit ako svietia, no na mojom 95 Civicu nemam hmlovky a bol som uz vo vela situaciach kde by sa hodili...no neboli...

Kolesa momentalne nemam, ale na novy Civic by asi mali ist...Totiz na tych puklicach mi to pripada dost cudne, ako past na oko...

Pozeral som aj www.elektrony.cz a aj ine a daju sa zohnat za slusne peniaze, hlavne teraz v zime...len neviem aku ma novy Civic presnu roztec, nevies ?

...auto bude parkovat v garage, tak ma hadam nebude cakat auto bez kolies 😄 😊
To Gingles: Jestli můžeš, ty mlhovky zruš. Dnes jsem na ně náhodou četl kritiku v recenzi na Civica 1.8 Excl. na německém Netu a autor tam o nich píše, že téměř nesvítí (v porovnání k pokávacím světlům - xenonům!!), domnívá se, že je to i jejich nevhodným trojúhelníkovým tvarem, což může a nemusí být pravdou, ale já bych tomu věřil. Ptal jsem se u autorizovaného prodejce a chtějí za ně přes 11 tisíc korun českých (možná Ti dají 15% slevu, co mi nabídli), ale i tak je to hodně a velký luxus a neověřená věc. Mlhovky jsem měl na několika autech (nejsou nepostradatelné), na mazdě jsem jednu rozbil za bílého dne na dálnici u Boleslavi, kolem nic nejelo, rána a mlhovka praskla! Dodnes pro to nemám vysvětlení. Od té doby jsem několik let jezdil bez mlhovek a můžu s klidným svědomím říci, že jsem je nepostrádal a nepotřeboval. Je to jen jeden citlivý a háklivý komponent navíc a dost drahý (v Mazdě chtěli za náhradní mlhovku 5 tis. korun!!!)! O litých kolech mám podobný názor. Maximálně poutáš pozornost, ale že by to byla nějaké velká ušetřená neodpružená hmota je blbost! Také o ně můžeš do rána přijít. Už jste měli někdo ráno auto na špalkách? Těbůh - Honděbůh!! :roll: 😉 😢 :😉
Ha, dakujem za ubezpecenie ze 1,4 nebude zla volba...tiez som prebrowsoval snad vsetko mozne ale recenzie som sa nedockal....cudne, kedze vela ludi ako ja jazdi hlavne po meste, kde az tak nepotrebuje silnejsi motor...jedine co som si pozrel bola recenzia tohto motora v Jazze....

No, zlavu som dostal aj ja nejakych par korun >😁 a objednane uz v podstate mam aj hmlovky kde cakam na cenu :-!

uz pomaly hladam "elektrony" , no necham povodny rozmer 16 palcov....nepojdem do vacsieho kolesa kedze je auto dost tvrde...no zaujima ma tvar ktory posobi opticky vacsie...

pripadne ak to ma niekto vychytane, dajte vediet kde sa da pozriet nieco...od predajcu mam ponuknutu zlavu na original, no predpokladam

ze budu aj tak dost drahe...

Dakujeeeem.

PS: Honda Rulez !!!!!!!
jc
Jeste k ty zpravicce, nekdy v min. mesici jsem ulovil tohle:

[odkaz]

Mezitim jsem zapomnel co to je za auto (z ty fotky to nejde uplne precist), ale ted u ty newsky jsem si vzpomnel - je to ta zminovana Odyssey.
jc
Icek dik za tip 😄 A kdyz uz jsme na netu tak nemusite behat k televizi😒br />
[odkaz]
:lol: to Gingles: Buď v klídku, zvolil jsi dobře! Já mám objednanou stejnou barvu a dodání ve stejném termínu, avšak 1.8 Comfort. Jezdím více po státních, středně dlouhé vzdálenosti. Bohužel jsem 1.4 Comfort nemohl mít dříve než v novembri, tak jsem kývnul na 1.8 se slevou (pořádnou!). V 1.4 i 1.8 jsem jel a při dodržování Pravidel siln. prov. rozdíl subjektivně nepoznáš. 1.4 skvěle táhne do kopců i při předjíždění, spotřeba je však skoro stejná jako u 1.8 (scházející kW nahradíš větším množstvím paliva) a pokud nepředjíždíš jako blázen, budeš s motorem 1340 ccm určitě spokojen. Ročně ušetříš 5-7 tis. Kč na provozu a povinném ručení. Za 40 tis. Kč rozdíl proti 1.8 si pořiď 4 hliník. kola + zimní pneu, nějaké doplňky a ještě Ti zbudou peníze na rok dva provozu. Jediné, co nebudeš mít, je zdvojený výfuk, takže při výměně potrubí ještě znovu ušetříš. Test zatím opravdu nikde není, prolezl jsem i zahraniční servery, ale nic. Čekají Tě jedině radosti. Na ČT 1, teletex str. 636 je zajímavá informace, tu si přečtěte i ostatní! HONDĚBŮH! >😁
Zdravim vsetkych...viete mi niekto poradit kde mozem najst test na Civic 1.4 i-DSI ???? zatial sa mi to nepodarilo...a ozaj som to skusal takmer vsade, aj v diskusiach - no marne....sice ho uz mam objednaneho, no skusobna jazda bola len par km...jazdim 85 % v meste tak dufam ze to bola dobra volba....len bude az 5-6/06 a to este po znamosti... :roll: Champagne Silver...jou jou... >😁
jc
Cenu nebudu psat, nevim jestli nebyla na miru 😄 ale na originaly byla prekvapive nizka. Zavolej tam nebo napis a uvidis, jestli to vyjde tak se to vyplati.

P.S. Nejsou primo pro CV, ale pro Accord, jestli se nepletu.
Jo jenže to jsou origoše za pěknej mazec...nebo se pletu??
jc
Muj tip najdes v moji galerii 😉 koupit se daji u dealera v PB.
Tak budu řešit co dát na CIVIKA za druhé liťaky.Asi na zimu, ale uvidím - třeba na zimu nechám origoše- co bude hezčí.Pokud někdo máte tip , co by CIVIKU v černé barvě slušelo , tak jsem s ním.Chci 16"...díky za tipy
Zamykaj auto aj v garáži. Viem že japonci sa nekradnú, ale ak náhodou zrovna tvoj cvc odíde a policajtom povieš že nebol zamknutý, nedostaneš od poisťovne ani korunu.
To je pravda, ale v garáži syn samozrejme na displej nepozeral a auto tam nezamykám. No ale spoľahni sa na mladého a ešte v puberte...
jc
Pokud je nedovres, tak sviti otevreny dvere na displayi a taky auto nezamknes.
Hore idú pomaly, keď nechcem čakať, musím im pomôcť. Zatvárať netreba silou, ale stalo sa synovi, že ich len privrel, svietilo vnútorné osvetlenie a bol problém s baterkou (auto takto stálo týždeň). Takže pri dlhšom odstavení na to pozor.
jc
Mam stejnou zkusenost. Kdyz jsem byl na constructu, rikal jsem to lidem z PB. Ale za tu dobu co bylo auto na dilne se asi ohralo a prestalo to, tak jsem rek ze na to zatim kaslem. Od ty doby bych rek, ze to je lepsi, ale nic extra. Uvidime v 10k 😊
...trosku mam s nimi problem. Vzpery sa mi zdaju slabe, musim dveram pomahat pri ceste hore + zatvarat idu tiez trochu tazsie, nez zaklapne zamok, niekedy to musim skusat dvakrat. Mate podobne skusenosti alebo je to len moj problem? dik
Tak ti držím palce, nech to dobre dopadne...
Jezdím, vadný kompresor klimatizace jde naštěstí manuálně vypnout (A/C off) a chladit zatím nepotřebuji, takže mě to v tomto ročním období naštěstí neomezuje. V létě by to bylo horší. Nesmím ale zapnout ventilaci na automatický režim, protože se to samo zapíná, i když to nechladí. Příští týden jedu do servisu na výměnu, tak vám pak dám vědět, jak dopadnul jeden z prvních servisních zákroků na Civicu 8G v ČR 8-s . Budou mi to dělat na Jarově, prozatím je jejich přítup velmi dobrý, tak doufám, že i výměna bude OK. Budu přímo u toho, v serisu mi vyhověli, což mě potěšilo, při vší smůle. Obětuji tomu celý den, tak snad se to vyplatí a už to bude v poho.
Tak vidím ps, že jazdíš, popíš odstránenie tvojich úvodných problémov. S týmto autom sa treba vžiť, trvalo mi to asi 2 týždne jazdenia.
jc
S tema silnicema to vidim stejne, je to skoda, trosku to CV ubira body. Treba se nekdy dozijeme kvalitnich potahu 😐

Jinak dneska jsem videl A4 letak od Hondy, prehled vsech aut co tu prodavaji a jejich akci. Co mne trosku prekvapilo bylo ze tam byl uz sedan (4D) s prodejem od kvetna. To mi nejak uslo...
Dnes jsem mohl konečně alespoň trošku vyzkoušet automatické stěrače na dálnici, za mírného sněžení. Fungujou OK, oproti Citroenu C5, s kterým mohu srovnávat, je to úplně něco jiného. V C5 si automatické stěrače žijou vlastní život, jsou úplně mimo. Buď jedou pořád nebo naopak vůbec, prostě mimo. Takovou drobnost, že např. jedu za autem a skoro nevidím mi C5 prostě neřeší, pak to zase mydlí nasucho, atd. Tady je to OK, zatím. Chová se to logicky, najedu za auto, začne to stírat dle potřeby a pak se to hlavně zastaví a nešudlí to nasucho. Skoro vůbec jsem na to nemusel sahat.

Jel jsem mimo jiné trasu Humpolec, Jindřichův Hradec a zpět. Silnice tam není zrovna nejhorší, ale i tak to byl docela vejtřas 😒 Chce to prostě kvalitní cesty. A to mám zimní šestnáctky. Asi budu muset emigrovat min. do Rakouska, protože tady ti tuneláři ty prachy raději rozkradou 😁
jc
Je u toho VW taky regulace citlivosti nebo jen automatika on/off?
S dešťovým senzorem jsem spokojen tak na 98%. Prostě jen sem tam se stane, že v cyklu bych setřel já, jako člověk někdy o chvilku dřív a občas zas o trošku později. Za hustého deště, nebo během proměnlivých srážek funguje geniálně - přizpůsobením rychlosti stírání. Takže spokojenost. VW Multivan.
no prave proto se ptam... jestli to neni nektery z vas
jc
Jestli to nebyla predvadecka, Honda Motol je kousek. Ale jestli v tom sedel jen sofer tak asi ne 😊
neni tu majitel cerne hondy civic 8G ktery jel vcera v praze po plzenske ulici u krematoria motol? chtel jsem mu jen rict ze ma pekny auto a ze ta cerna tomu dost sedi...
jc
Co rikate na automat steracu? Do snehu rekl bych idealni a jinak mne zatim taky nezklamal. Zda se mi to az podivny vzhledem k tomu kolik jsem na to cet kritiky (obecne, ne u CV). Muze to nekdo porovnat s jinyma znackama?
to maros77: můžu jedině souhlasit
Poprosím ps aby napísal, ako vyriešili tvoje problémy v servise. Určite to bude zaujímať viacerých. Vďaka.
Keď už sa na nejakom fóre (je jedno či akvarijné rybičky, digitálny fotoaarát, el. gitara, Honda Civic,...) začne písať o gramatike a pod. začne to tam stáť za h.v.o. Tak to tu prosím nepokazte.

Ďakujem
Icek: vazne jsi nacal offtopic takze jen velmi strucne a jednoduse: myslim ze je tu hodne lidi z vysokych skol a ti problemy nemeli ja sem treba taky nikdy problemy nemel jenze proste na forum pisu takovym tim zjednodusenym stylem proste jenom pismenka vystizne a strucne...beru to jako ciste ucelove psani a ne sloh...mozna proto ze forum neberu jako prezentaci sve osoby ale jako prostredek jak se podelit o sve skusenosti a zaroven se neco dozvedet...no tak nakonec se mi to stejne nepovedlo v kratsi verzi...nechci aby jsi na tento prispevek reagoval je to proste jen muj nazor a nabizim ti jiny pohled na vec 😉
jc
Delas opravdu zajimavy zavery. Chtel bych videt tebe, po par letech na IRCu. Nacteno mam docela dost a ve skole jsem nemel problemy, dekuji za optani.

A abych se nechytal jen off-topicu, dneska jsem u Miraku potkal zaparkovanou cervenou funglovku. Nerad to rikam, ale byla hezci nez ta moje modra perla... protoze byla cista 😊
Čteš literaturu, knihy? Ve škole jsem jedničku z češtiny a pravopisu nemíval, ale za mých mladých let se psávalo hezky česky (až dodnes). Každý, kdo měl alespoň maturitu, tak pravopis a češtinu, nakonec i sloh, obstojně, totiž tak, aby se nemusel za to stydět, ovládal. A tak po pár příspěvcích, jež jsem zde učinil, konstatuji, že jsem pochopil, jak se sem vůbec nehodím. Ty jsi vyznavač jiných priorit a hodnot a já vyklízím pole, kam jsem omylem zabloudil. Přeji Tobě a vám všem ostatním, hodně pobavení a legrace kolem Civiců a jestli se náhodou někdy někde budeme mijet nebo se potkáme, tak bliknu světly. A to je všechno! Komenskýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?:
jc
"Jestli je model nový nebo ne, není můj problém, to je problém výrobce."

Vsichni pisou o tom, ze koupit si auto v prvnim roce zivota je riziko. Strcenim hlavy do pisku si nijak nepomuzes. Jakej chces jinej dukaz toho ze to je tvuj problem stejne jako vyrobce nez to, ze ten problem existuje a nejak te omezuje?

Mozna jsem blbej a mel bych chtit vic, ale jsem holt (spokojenej) realista.
Napiš nám jak ti to spravili.....
Pánové, zase jsem nechtěl až tak rozproudit tuto debatu, ale názory typu, že moje popisované závady po necelých 14 dnech a pár kilometrech provozu jsou vlastně u toho auta normální mě také zrovna nenadchly. Pomalu to vypadalo tak, že asi nejsem normální já, když jsem od toho auta čekal, že s ním budu jen jezdit a už jsem na to nehodlal nijak reagovat.

Měl jsem Accorda, který, když jsem ho koupil, měl najeto 100 tis., najel jsem dalších 60 bez jediné, opakuji jediné, závadičky, opakuji závadičky, ne závady. Proto jsem asi od technologie Hondy a tedy od nového Civica čekal to samé, jako od toho Accorda. Jestli je model nový nebo ne, není můj problém, to je problém výrobce. Protože již po 14 dnech vím, že jsem to očekával marně, nikdo mi nemůže vyvrátit můj celkový dojem a fakt, že mě prostě Honda zklamala. Možná bude Civic už sloužit jen dobře, alespoň doufám, když už jsem za něho dal ten balík peněz. Ale prostě už jim tolik nevěřím. Nikomu z Vás nepřeji takové zklamání, které vystřídalo nadšení z toho nádherného auta, když Vám začne PO TÝDNU něco totálně rachotit z podkapoty, pak Vám zhasne displej a ve finále strávíte 30 min. na parkovišti přemlouváním dveří, aby se zavřely, a pak naopak doma v garáži, aby se otevřely.

Ale, pořád věřím, že s Civicem zažiju spousty pozitivního, protože pokud se to nebude * jako dosud, je to super a už se těším na jarní, suché a snad někde a někdy kvalitní silnice. Protože, je to prostě pecka a je radost do toho sednout a jet.
Promiň, ale to jsi velmi špatně pochopil, tak jsem to nemyslel. Šlo mi o to doporučení vyrábět si auta doma. Opravdu bych Tě nikdy nesrovnával s komunistou anebo si to myslel. Mám moc velkou smůlu na nová auta: u Saaba 99 převodovka s talířem a hruškou se rozsypala, tyč volantu tloukla - tak mi ji svařili (byla již tenkrát bezpečnostní teleskopická). U Renaulta vypadl konektor čidla el. větráku a auto jsem v zácpě na dálnici uvařil, neměl teploměr. U jiného Saaba mi za deště, při parkování v kopci předkem dolů, natekla pod pedály voda. Mimochodem, do Civika při zvednutí pátých dveři stéká voda do kufru: Miroslav Hájek MF Dnes 22. 02.: Jistou nectnost mají i zadní, páté dveře. A opět vinou neobvyklého tvaru. Při zdvižení za mokra z nich stékají nepříjemné pramínky po hranách do kufru. A tedy i na záda člověka sklánějícího se pro zavazadla. . Mohl bych jmenovat další martýria, ale nemám chuť na ně vzpomínat, ani je znovu absolovovat! Tak už mi dej pokoj a nediv se tolik. Až se Ti to párkrát stane, budeš mluvit jinak. :mrgreen:
jc
Fyi, volal manik ze maji pro mne pripraveny tlumice na vymenu. Necham to ale az na 10k s olejem.
Súhlasím, nemôže sa páčiť každému, preto máme výber aj v autách, ženách, kvetoch, parfémoch, farbách... A niekde odhalíš krásu až po dvadsiatom pozretí. A niekedy ani vtedy...
tak civic vypadá na první pohled pěkně ale když ho vydím po několikáté tak už se mi tolik nelíbí.
Ešte malá príhoda. Dnes som tankoval na pumpe (spotreba mesto a časť okolie 7,4) a sympatická pani sa na mňa usmievala. Nakoniec sa osmelila, že vraj sa jej ten Civic hrozne páči, a koľko stojí... A ja som si myslel, že sa jej páčim aj v tých mojich 44/190/107 (vek, výška, váha).
Civic som dal spokojne do garáže, mrknem na net a tu o komunistoch, či čo. Autíčko ide super, ťuk, ťuk. A politiku nemám rád. A myslím si, že jc má pravdu.
jc
Kamarade, mozna placam nesmysly, ale prijde mi podivnej Tvuj pristup kdy jeste ani nemas auto a uz bys delal spolky proti Honde za neco co se projevilo u jednoho auta. Na tohle jsem asi moc komunista ci co (opravdu diky za to srovnani).

P.S. Nebudes ty pravnik?

P.P.S. Ja skoncil u jisker, soudruhu.
to jc: Tak takovou odpověď bych splácal dohromady já sám také. To je jako poučka jednoho komunistického ekonoma, který říkal: RŮZNÉ ZÁKONY PŮSOBÍ V RŮZNÝCH PODMÍNKÁCH RŮZNĚ!. Kamaráde nebo kolego, mně jde o nás o všechny a to co Honda udělá s tím majitelem toho poruchového Civica se teprve dovíme a možná, píšu možná, budeme "civět!". Zvláště ta elektonika a ten celý mohutný digitální displej mohou zlobít a jak JE zřejmé i zlobí. (O KLIMATIZACI NEMLUVĚ). Tak jaképak copak ...? Správce sítě ve firmě, ve které jsem pracoval, vždycky nad problémem se Sotware a Hardware říkal: "JÓ, TO JE ELEKTRONIKA!". Jinými slovy, že elektronika se může chovat nevyzpytatelně a nepředvídatelně! Až Civica dostanu, bude mi 64 let, a to auto jsem si vybral už do důchodu. A nad tím se nepozastavuj, jednou budeš tak daleko také a budeš opatrně zvažovat kam a jak investovat poctivě našetřené peníze. Zvláště když Ti nespadly do klína. Že auto je nejhorší investice je bez diskusi, ale je to také radost z toho, co Tě potěší. Nebo Ty kupuješ auto pro starost? Tak, prosím Tě, příště važ slova a píš pomaleji než myslíš. Já, to se nevytahuji, jsem měl různá auta (R8, R16TX, Saab 96, 99, F Escort, T Corolla, Mazda 323), takže v tomto směru nejsem úplně neznalý věci. Měj se fajn a přeji Ti, aby Tebe, ale i ostatní, problémy s G8 minuly! HONDĚBŮH! >😁 >😁 😉
[odkaz]
Treba to vidieť presne opačne. Pesimista povie že pohár je do polovice prázdny a optimista vidí pohár do polovice plný. Takže žiaden žalúdok na vode, ale mierne šteklenie ako radosť na nové auto...
Dnes svietilo u nás slnko, tak som celou cestou (asi 50 km) hľadal odrazy a lesklé plochy, no ale nič, neviem, neviem a ani som si nedal slnečné okuliare aby som to dobre videl. A nič. Možno ten autor mal slnko akosi nad zimným horizontom, alebo videl polárnu žiaru.
jc
5.50-5.90 (karoserie) viz😒br />
[odkaz]
AR má vůbec zajímavá kritéria. Po projetí se několika autama, který vynesli na AR do nebes (a zejména focus 1.6 Ti-VCT) poněkud poklesla moje důvěra v tuto bandu a jmenovitě pana J:?
Nevíte někdo, jaký má nový Civic poloměr otáčení? Když ne přesné číslo, tak alespoň subjektivní porovnání s jinými auty...
jc
AR = AutoRevue? S vetsinou z tech nazoru nesouhlasim... asi jsem mutant, ze vidim na budiky (i z auta). A nebo mam neco s ocima?

P.S. bryle nenosim
Jsou tyto věci pravdivé..převzato z diskuze

vezmu to v kostce, protoze test noveho Civicu na AR bude behem par dnu, takze nechci to moc rozebirat, at mate co cist

1. pristroje jsou schovany za lesklym plastem - brutalne se odrazi slunce do oci

2. pristroje i pri ztlumeni se velmi odrazi od predniho i bocnich oken - pri jizde mate zrcadlove otocne budiky a displeje v prednim i bocnim okne - velmi neprijemne je to a nejde se toho zbavit

3. velmi spatne se nastavuje volant - bud prekazi ve vyhledu na otackomer, nebo na tacho

4. velmi prakticky je ukazatel bliziciho se omezovace u rychlomeru - v noci se pekne rozsvecuji kontrolky a clovek to ma v perifernim videni a dobre se radi

- to je v kostce plusy a minusy
Ja richtik, máš pravdu - co si sám neuděláš to není 100-procentní. Honda si snad svých zákazníků váží 😜 ,takže se nebude handrkovat skrz nějaké prkotiny 😉 , jako jsou třeba tlumiče. Hondě věřím :!: 😁
jc
Vis o nekom komu servis Hondy neuznal nejakou zavadu? A dokonce u 8G? Ja vim jen o uplne opacne situaci - Sachs dodal tlumice, ktere pri prejizdeni urcitych nerovnosti vydavaji urcite zvuky pricemz na funkci to nema vliv. Vysledek - Honda bude vymenovat v ramci zaruky. Uvedom si, ze u nekterych aut ve stejne tride je to VLASTNOST a na to ze se to nekomu nelibi se kasle. Mas z toho pocit ze Honda jde proti svojim zakaznikum jako nektere jine znacky/servisy?

Jinak pokud chces auto, u ktereho 100% nebudes muset resit zadny problem, tak si ho asi budes muset vyrobit sam. Takovou zaruku Ti totiz nikdo neda. To nakonec neplati jen pro auta, ale pro ostatni "spotrebni" zbozi.
No, tak pánové, začínám se klepat. Civika dostanu nejpozději v červnu, možná i dřív a když to čtu o těch "prvních seriích a dětských nemocech", tak mám žaludek na vodě. Copak jsme pokusní králíci? Já jsem hrozný pechař, s každým koupeným novým autem mám nakoupeny i nové problémy. Už jsem dal zálohu, takže couvnout můžu, ale přijdu o 20.000,-- Kč. To je rozkoš! Nedávno jsem viděl v TV na ČT1, jak si nějaci manželé koupili Mercedes A a měli evidentní závadu na brzdách, potvrzenou 2 soudními znalci a autorizovaný autoservis MERCEDES jim to neuznal! To jsou poměry. Tahají se po soudech přes 2 roky a výsledek je 0. Domnívám se, že by to chtělo založit nějaké družstvo majitelů nových G8 nebo něco podobného, abychom dali víc hlav dohromady, jinak nás oni převálcují, jako ty s tím Mercedesem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
to mas sakra pech...musim zaklepat, ale u meho se zatim projevuji zadni tlumice + pro executive diskutovane vrzani cehosi zhora v interieru, doufam, ze to opravi...

jinak jsem spokojeny, udelal jsem si prodlouzeny vikend a vyrazil zalyzovat, trasu kolin-praha-liberec a zpet (s jizdou dovnitr prahy) jsem dal za prumernych 7.5l pri stridave ostrejsi jizde na dalnici a taky klidne jizde 130 na tempomat. sklopil jsem zadni sedadlo a v pohode jsem dostal do auta lyze + vybavu pro 3 lidi. je to sikovne auticko 😄 jediny spatny zazitek mam z pondelni jizdy po praze (z hradecke dalnice po jizni spojce na vinice k oskarcentru) - fakt mizerna silnice, pripadal jsem si jak na motokare. jedine pozitivni zpestreni bylo zahlednuti dalsiho civica ve vedlejsim pruhu v kolone (bez spz, nejaky odstin sedi, ale tezko rict, oba jsme byli dost spinavi 😄
Z mojich skúseností ale musím napísať, že ani po roku nie je záruka na kvalitné auto pri niektorých značkách. Mal som Hondu Civic štyri roky, najazdených 130000 km, úplne bez problémov, dodnes ľutujem, že som ho predal. Mal som Opel Vectra, neskutočné problémy, po troch rokoch po ukončení leasingu som ho rýchlo predal (a nebol to vôbec z prvých sérii). Teraz mám nový Civic, zatiaľ len 2400 km, všetko šlape (na výmenu zadných tlmičov čakám, mám dohodnutú výmenu, servis zavolá).
jc
Nepotesi, ale u prvnich serii se s tim asi pocitat musi. Tolik testovacich kraliku jako je zakazniku nikdo nema a prodavat stary modely s velkym spozdenim kvuli testovani by se asi vzhledem ke konkurenci moc nerentovalo.

Jinak nepovedeny kusy jsou u kazdy automobilky, tim ze si koupis znacku s lepsima referencema jen snizis riziko, nic vic.
no vidis ale prave to muze byt zrovna jedna z nich...neco je(bylo) spatne nastaveno na lince nebo pokud nebudes jediny tak je treba neco primo spatne na nejakem dilu(nepresnost rozmeru apod.) :?
Dětské chyby - jo, je to možné, ale na prvních necelých 14 dní provozu a na Japonce mi to i tak připadá docela nestandardní. Někdo to prostě ob..at musí. Tak alespoň že Vám to funguje, mě to i tak poměrně hodně zaskočilo a hlavně zklamalo. Pokud by se to vyskytlo po nějaké době, OK, ale takhle? Ale jsem optimista a věřím v dobrý konec >😁 Na druhou stranu, když stojíte u auta a nemůžete odjet kvůli takové kravině, jakou je nemožnost zavřít zadní dveře...... To mi právě s těmi dětskými nemocemi moc nejde dohromady. 😞
ale zaroven prave kvuli tomu je tu zaruka takze to bude obtezovat protoze budes muset casto do servisu ale z tve penezenky by nemela jit ani koruna 😉
ps: presne tak stal jsi se objeti tzv. "detskych" chyb...proste nez se vse vyladi a zjisti se kde se stava chyba tak si to musi par lidi koupit protoze oni nemaji tisicovy testovaci tym 😉 no a zhruba jak rekl lubos po roce je vse v poradku a nepovedene kusy jsou vetsinou vyjimkou 😁
jc
Kdyz nepocitam ten muj a okoli autosalonu tak jsem dneska poprve potkal kiviiky v realu. Jedna modra perla a jeden stribrnak, oboje Podoli - s tim mojim tam byla docela koncentrace 😊

P.S. uz mam pres 4300
Ti je vyměněj přeci ne??
uf clovece, ty mas nejaku smolu alebo co.... U mna zatial vsetko hra, ako ma. Teda az na tie zadne tlmice, tie pocujem...
Zdravím, celkem pěkné představení vozu, a asi i jedno z úplně prvních u nás bylo k vidění

ve 40. díle Autosalonu na Primě. Možno shlédnout z archivu na adrese [odkaz] zhruba od 20. minuty pořadu.

P.S. Pokud se najde nějaký dobrák, který by to uměl grabnout a někde uložit, tak bych to přivítal >😁 Dík
Lubos.1
U japonca dost neobvykle, ale v kazdom pripade nie je vyhodne kupovat auto v prvom roku vyroby, ak nechce by clovek pokusnym kralikom.
Pánové, nechci kazit pozitivní duch tohoto fóra, ale nedá mi to. Mé zkušenosti s novou Hondou Civic BOHUŽEL začínají nabírat mírnou pachuť a začínám se bát, jestli to ti japončíci nešili v té Anglii poněkud horkou jehlou.

1. závada po cca 300 km - kompresor klimatizace v háji, obrovský rachot z pod kapoty.

2. závada dnes, venku -4, otevřu levé zadní dveře a nešly mi zavřít, po 30 min. boje jsem je zavřel, ale pro změnu mi nejdou otevřít. Z Hondy Civic 5D mám tedy jaksi asymetrické 4D >😒]

3. závada je zřejmě ve stádiu zrodu. Když rozsvítím světla, již cca 3x se mi nepravidelně stalo, že mi zhasnul středový displej (rádio, klima, atd.). Opakovaně tedy rozsvěcuji a zhasínám své krásné xenony na mém krásném voze, aby mi svítil displej.

Mám velmi pozitivní zkušenosti s Hondou, ale s Accordem z roku 97 a tak se toho Civica začínám tak trošku bát. 😢 Motoru zatím věřím, tomu okolo už moc ne. Co až se ty "bezpečně" uzavřené dveře rozhodnou za jízdy samy otevřít? A jaká "drobnost" bude další závadička?
jaj...tak prave sem videl fotky konceptu CTR na autowebu a to je design...focus ST je proti tomu vsedni a zacinam uvazovat jestli me to nechytlo vic jak Astra OPC...proste zhlediska vzhledu se mi libi nejvic ze vsech soucasnych hot hatchu >😒]
Autoelegance - znám. Mistrem nad mistry na dílně je p. Kocourek, cena za hodinu je Kč 500,-- (bez DPH), stejně jako u AM Servis plus (mistr p. Jež). Smůla je, že u obou nevíš, co Ti vlastně udělali a jak. K autu Tě nepustí, to mi připadá trošku zavádějící. V hospodě, když "sežereš" jídlo, víš za co platíš. V servisu jim "sežereme" vždy "chocholouše!". To je nespravedlivé. Je to system: nech to tady, pak přijď a naval prachy! :mrgreen: :😉
icek - slysel jsem ze autoelegance je dobry, ale ceny neznam a osobni zkusenost taky nemam 😊

p.s.: tak jim napis mail
:roll: :idea: Civica dostanu sice až v kvěrnu/červnu, ale už pořádně nespím. Sháním informace všeho druhu, abych byl v obraze. Dokonce jsem si půjčil manuál, tlustý jako telefonní seznam. Nejdříve jsem myslel, že to je návod alespoň v 5 jazycích a ejhle, jen v češtině! Ten palubní computer je vskutku počítač.

A teď mám prosbu na všechny, co již byli na servisní prohlidce: Mužete mi někdo dát typ na solidní servis v JM kraji (Brno 500,-- Kč bez DPH, dílná prázdná) a napsat o jakou cenu si zhruba řeknou? Je to na první garančku (po ? km?). Povolili vlastní značkový odpovídající olej (mám VO cenu)? v orig. balení? Jakou zkušenost jste získal/a a co bylo na reklamaci? Díky :!: :?
Jasně reklamu ...a že tam hnedka na druhém místě je auto Jarov , které jsi tady propagoval...., víš co piš k věci a neotravuj s hovadinama. 😉
😁 >😁 Cenu za vůz odpovídající jeho hodnotě (vybavení, bezpečnostní prvky atd.) má momentálně na 120% NOVÁ HONDA CIVIC 8G. Protože nemám zájem dělat značce reklamu, doporučuji zadat do vyhledávače "Nová Honda Civic" a projit nalezené stránky. Sami zhodnoťte o jak bezkonkurenční poměr ceny k užitné hodnotě se jedná. Tak to si lze představit nabídku automobilek v příštích letech a Honda s tím už začala. :idea: 😉
jc
Pro nedockavce: [odkaz]

Neni to sice kompletni manual, ale cekatelum mozna udela radost 😄 (thx Marian)
"To, zda-li už prší anebo jen mží, zjišťuje senzor, kterýžto je mj. tvořen z houbičky propouštějící jen vodu, nikoliv skupenství nad ni nebo pod ni (pro laiky: zde má mistr na mysli vodní páru anebo led, ovšem né umělý led). Činnost senzoru indikujícího skutečnost, zda prší, řídí panáček s deštníkem a dívka v letní sukni, kteří vycházejí z malého domečku a to podle okolnosti, kterou vlastně oba, ovšem protipolně, indikují. Tendo domeček s figurkami je natolik malilinký, že se vejde do čipu řídicí jednotky senzoru pršení, jež je umístěn v centrální řídící jednotce stěračů předního skla vozidla".

Ze své zkušenosti mám jinou historku o stěračích. Kdysi jsem si dokoupil na SAAB 96 kompletní sadu stěračů světlometů. Byl to obrovský hit té doby, vlastně to nikdi neměl. Stálo to na tehdejší dobu balík peněz a mechanik Kučera, který mi to namontoval, prohlásil, že jsem mohl ušetřit peníze, protože on by mi ty světlomety za deset Kčs pokaždé hadrem otřel.

Na své Mazdě 323 mám od počátku otřikovače světlometů, Mazdu mám 11let a ostřikovače jsem použil za tu dobu asi 10x. Tak je to i s dešťovým senzorem. Jsou věci zbytné a nezbytné ........

Pozn.: na Civica 1.8 Comfort mám pořadí, složenou zálohu a dostanu ho duben/květen 2006.

Levnější elektrony, mlhovky, alarm nebo Construct a podušku s vyhřiváním si dokoupím též mnohém levněji.

Visontlátašra! >😁

Pozn.: akademik Heyrovský - polarizace světla (Nobel. cena)
Uznávám, že jsem pouhý laik a rád se nechám poučit odborníkem. Jak zjišťuje dešťový senzor, že prší? Není to náhodou pomocí optického zjišťování průchodnosti a lomu světla na čelním skle v místě čidla senzoru? Nemohl by senzor v takovém případě námrazu interpretovat jako nečistotu/vodu na skle a zapínat stěrače i když by námraza byla v nutném rozsahu (t.j. před řidičem) ze skla odstraněna?
Je-li v zimě namrzlé okno, tak to nemůže dělat neplechu, neboť, když mrzné, tak nemůže pršet. Na to je dokonce pevný fyzikální zákon :!: :idea: :roll: >😁 Pochopitelně nesmíš jezdit kolem cvičicích nebo zasahujících hasičů, kterým stříkají stříkačky. :?:
jc
videorecenze z CH4😒br />
[odkaz]
jc
Staci u steracu nezapinat rezim auto 😉
Dotaz pro šťastné majitele výbav Sport a Executive: Je možné deaktivovat dešťový senzor? Když je v zimě namrzlé okno, mohlo by to dělat neplechu.
Nezapínej a nevypínej střídavě a během jízdy klimatizaci. Klima funguje jako lednička a protože je automatická, dej si tam v zimě 21 - 22°C a už s teplotou nehýbej. V létě si dávej vždy max. o 5 - 6°C méně, než je venkovní teplota ve stínu. Jinak si časem odděláš dýchací cesty. Klimatizace odebírá z interiéru nadměrnou vlhkost, proto se v zimě nerosí okna. Pokud jezdíš s vypnutou klimatizací, tak ji i v zimě nejméně alespoň 1x týdně na pár minut zapní. Je to důležité, mažou se točivá ložiska, osky a desinfikuje se vnitřek klimatizace. Já to tak dělám už 11 let a klima mi perfektně šlape, nesmrdí, výborně chladí a má pořád původní náplň. Když klimatizuješ, zásadně neotvírej okna. To je proti smyslu klimatizování (tak by to bylo i s otevřenou ledničkou). Při GO trvej na garančním protokolu s popisem závady, úkonů a výsledku, kterého opravou dosáhli. Jinými slovy: co a jak bylo polámáno a co a jak opraveno. Pokud si tam Civica nechají déle než 24 hodin, žádej nekompromisně náhradní vůz! Po třetím neúspěšném pokusu o opravu vozidlo vrať nebo vyměň. Na sliby nedej! "Ver len písanému!" :😉 😜 :roll: 😒 8-s :shock: :idea:
nee, v tom katalogu jsou (aspoň u verze kterou mám doma) vyfocený (samozřejmě chybně) u sportu pětipaprskový šetnáctky, moc pěkný, paprsky se k okraji rozšiřujou a celkově to působí vyváženěji, než ty s rovnýma paprskama na tvým odkazu (ale ty taky nejsou špatný 😉 )
jc
Tak to je blby 😐 Rezim auto jsem pouzival zezacatku, ale obcas se to mlzilo (zrejme kdyz teplota dosahla ty nastaveny tak to prestalo tolik foukat) tak ted mam nastaveno napevno 19 stupnu a 2-3 carky na okno a nohy. S tim jarovem nepropadej panice, jezdil jsem tam se sluzebni feldou a nikdy nebyl problem. Jasne, jsou to jiny lidi (Skoda) a u garancek jsem nebyl, ale nejakej standard asi budou drzet.

Pak napis jak jsi dopad 😊
Tak pánové, mám 1. problém 😒 Z podkapoty se ozvaly divné zvuky, motor šlape, ale něco se pos...o na kompresoru klimy, kterej funguje asi pořád, když jede ventilace v automatickém režimu, i když to nechladí. Na kompresoru klimatizace je údajně jakási spojka (říkal známej, když jsme do toho čuměli), a ta se při roztočení chová jaksi divně - rachtá to jak stará herka. V každém případě je to pro mě docela rána (po necelém týdnu provozu a cca 400 km docela rána), protože jsem předpokládal, že co se děje pod kapotou nebudu několik let řešit. Omyl, zítra volám na Jarov, v každým případě je to pro mě velkej problém, už z hlediska času a cest, které na to budu muset obětovat. To jsem tedy opravdu nečekal >😒]

A ještě: už se mi v tom budou hrabat nějací amatéři v servisu, no prostě je to docela průser.
to Iček:máš jej tam (ale jc byl rychlejší)
jc
[odkaz] - dole hledej "Dodatečné příslušenství"
Prosím pošli mi ten ceník příslušenství. Díky! >😁 :-! :shock:
jc
Nemam u sebe katalog, ale u sportu jsou 17". Nemyslels tyhle?

[odkaz]

Na tech mam zimaky (205/55 R16).
nevíte, jak sehnat ty 16" litý kola s pěti paprskama, co je na nich civík na fotce v českým katalogu u výbavy sport? připadne mi, že k němu perfektně sednou, v katalogu s doplňkama ale nejsou a bohužel ani žádný jiný, co by mu tak dobře pasovaly... 😢
jc
originaly asi nejdou koupit, jinak tak od 5000,- 😊
Nevíte, kolik stojí xenony ke Sportu?
jc
MP3 umi zabudovanej prehravac s CD bez problemu, i na RWckach
Má Civic možnost přehrávat MP3ojky??
jc
aaa garaz odmrzla? super 😉
vyjel jsem o vikendu par kilaku za kutnou horu, tam navato pres pul silnice...byl sem rad, ze jsem si k auticku hned koupil 16" zimaky 😄
veru malo, iba z roboty do roboty, na tych letnych slikoch je aj to odvaha 😲
Máte někdo Diesel 2,2???Jak jste na tom se spotřebou??Díky...
To je pravda, asi málo jazdíš, ale dnes to už teraz vyzerá na jar, už sa teším na suché cesty bez snehu a tej brečky. A bude cosmic grey 😁
... a to si este nevidel vivid modru, feroh 😉
S tými spätnými zrkadalmi to je dobré, to musím vyskúšať >😁 Dnes som videl na ulici čiernu aj červenú. Zas sa mi potvrdilo, že je to naozaj pekné auto.
2 ps: vitej...dalsi postizenej 😄 pohledy za jedoucim autem jsou fajn, ale jak uz tu psal tusim jc, kdyz nekde cekas treba 10 minut, to si pripadas jak zviratko v zoo, chybi jen cedule NEKRMIT. ale ja jsem slusne a vesele zviratko, obcas mrknu svetlama nebo zamavam zrcatkama 😄
Tak jsme na 400 příspěvcích.Je vidět že je tu mazec... 😁
jc
Asi ho nikdo nechtel?! 😉

Honda se proste trefila a nestiha vyrabet, to snad neni tezky pochopit 😄 Dulezity je, ze pri objednani znas podminky (neni nic horsiho nez na neco cekat kdyz se to porad odklada). Pak uz je to jen o tom, jestli se ti vyplati na to cekat. A podle tvojeho prispevku to u Volva neplati 😊
To si delas * ne? Zari/rijen? To dokonce i Volvo mi dodali od sestaveni vybavy za 3 mesice!!!
vitaj v klube vivid blue pearl 😄
1.4 je ideální na středně dlouhé jízdy po okresních a státních silnicích , na dálnici naprosto dostačující při dodržování max. povolené rychlosti, ve městě vynikající spotřeba, táhne od spodu (ale k šestce se nedostaneš, ta je fakt jen mimo město a na dlouhé rovinky), výhodné povinné i havarijní ručení (chce to posurfovat na Netu - nejvýhodnější je Triglav, ale neříkám, že není riziková), za ušetřených 40.000,-- (oproti 1.8😄 pořidíš kola z lehkých slitin, zimní pneu (na plecháče), lišty, vyhřívanou podušku, nestandardní mlhovky (na nárazník), prohlídku po 20.000 km, a ještě Ti zůstane dobrých 10.000,-- Kč na benzín. Ale pokud musíš i na státní nebo okresce každé auto předjet (udělej si pojistku s minim. spoluúčasti - jinak se nedoplatíš - přední nárazní a maska, světlomety jsou šíleně drahé), na dálnici jezdit 200 km/hod. (do roka máš body v čudu a jsi bez řidičáku), parkovat u stojanu na benzínce - tož pak si přidej a pořádně zaplať za nejmodernější technologii a techniku motoru (je super, nedostížný, revoluční, převratný a futuristický). Avšak na křižovatkách budu stát vždy vedle Tebe a na dálnici Ti do 130 budu stačít, a na státní či okresce Ti pokynu až pojedu kolem Tebe, protože Tě po nehodě bude odtahovka nakládat. Hustota provozu a kvalita silnic a dálnic je pro 1.8 nevhodná. >😁 :idea: >😁
Diky PS za dojmy. Mam objednany 1.8 sport s terminem dodani kveten, a tak zatim hltam kazdou informaci a popis. Uz se nemuzu dockat a tesim se jak maly kluk 😁
jc
vitej do "klubu" 😉 myslim ze tvuj popis je podobny mojemu pocitu - ze mi to auto navrhovali na miru 😊
Tak jsem ho v úterý včera dovezl domů (1,8 Executive Vivid Blue Pearl). Řeknu to devíti slovy: je to super, je to super, je to super.

Barva: chtěla ji manželka, já jsem spíše tíhnul k červené, ostatní mi připadaly málo výrazné, které utlumí celkový dojem z auta. Když jsem tuhle barvu viděl NA ŽIVO, byl jsem rád, že jsem to nakonec nechal na ní (v metalíze je kvantum perleti + kombinace se skleněnou střechou + xenony zbarvené do modra nemají chybu) Na můj vkus to opravdu hodnotím jako nejlepší barvu, kterou jsem na tom NA ŽIVO viděl. Podle fotek nelze srovnávat.

Venek: bez komentáře, v našem 15 tis. městě se lidé zastavují na ulici a koukají s otevřenýma hubama, co to jede okolo za něco, co ještě nikdy neviděli a netušili, že to někdo mohl vyrobit. Ten design je úplně někde jinde než konkurence, ale hlavně je napřed, ne mimo.

Vnitřek: v porovnání s Leonem (koupil otec min. týden) - o několik tříd výš celkové zpracování a pojetí, ostatně stejně jako venek. Ovládání všech těch funkcí má logiku, což např. o mém služebním C5 nemohu tvrdit ani omylem. Design, materiály - v porovnání s Leonem - dle mého názoru opět o několik tříd někde jinde. Sedačky, materiály - úplně na jiné úrovni. Středový tunel v zadu u Civica je velmi malý, v Leonu je vzadu až podivně veliký. Místo vzadu super (i na hlavu, mám 180 cm), sedačky, sklápění, zvedání sedáku, kufr - velikost nadprůměr, u Leona nic moc, spíše slabý průměr. Panoramatická střecha je pecka zevnitř i zvenku.

Jízda: vůbec to není tak tvrdé, jak jsem se bál (C5 je extremně měkký - hydraulika). K tomu autu to prostě patří, sedí to jako prase, jel jsem na letních 17kách (úterý - bylo naštěší sucho, dalo se to v poho). Měl jsem Accorda, který měl limity poměrně daleko, ale tohle má ty limity opět úplně někde jinde. Je to hlučnější než na co jsem zvyklý z vyšší střední třídy, ale to s radostí zkousnu a už se těším na léto na suché a možná někde i kvalitní silnice. Ze zadu žádné rány nejdou. Vlastnosti motoru bez komentáře, řazení bez komentáře, mazal jsem cca 150 km po dálnici rychlostí cca 130-150, spotřeba 8,1. Zrcátka to má veliké jako prase, přitom vůbec nenarušují vzhled, naopak ho dotváří (blinkry trojúhelníkového tvaru). Výhled vzad - auto za sebou vidím, na ostatní mám zrcátka. Volant - lepší jsem v ruce neměl, malý, měkká kůže, prostě je radost to řídit.

Opravdu jsem zatím nenašel žádnou chybu, ale hledám. U ostatních aut jsem nikdy neměl takový problém.

Super auto pro volný čas a pro sportovně laděné řidiče. Jak už jsem psal: za tohle jsem dal téměř 600 tis. s radostí, např. za Leona bych to prostě nedal, protože mě na něm nic tak zásadně neoslovilo - a vo tom to je. Honda se přesně trefila do mého vkusu a do toho, co od auta očekávám, Japončikům se prostě zase něco sakra povedlo.

Když jsem sledoval auto roku, kde vyhrál vylepšený Focus před tímhle, s nadsázkou jsem sliboval, že pošlu organizátorovi ankety hanlivý dopis, měl jsem to udělat.
...bavíme se samozřejmě o 1.8 :😉
no jak píšu, kolem 3.400 otáček při 130 km/h na šestku (bavíme se samozřejmě o 1.😄. při tachometrové stovce jsem viděl na otáčkoměru asi 2.600 otáček, 130 jsem jel, ale radši jsem sledoval tu klikatou silnici :shock: , koeficientem 1.3 to ale snadno z tý stovky přepočteš. Nicméně mohl by sem nějaký šťastlivec Civica již vlastnící napsat co jeexaktnější výsledky, nejlépe podpořený i otáčkama při skutečný rychlosti dle GPS 😁
hmmm tak to je mi divný, proč by to tam ale dávali, kdyby to nesouhlaslo?? tomu nerozumim...kolik teda točí na 6 tku ve 130??
tak bohužel ta animace skutečnosti neodpovídá, při 130 by to točilo 2.800 otáček (jak ukazuje animace) tak na sedmičku či osmičku, šestka bude při tachometrové stotřicítce dle mých zatím omezených zkušeností točit okolo 3400 otáček
jc
to je nejaka blbost, ctyrka toci 7k pri cca 180km/h... nebo ze bych v tom mel jinej motor? 😉
Na tomhle odkazu [odkaz]

ve vyskočivším okně vlevo najděte MENU, rozlistujte na DESIGN a pak COCKPIT a vyberte si z menu režim jízdy který chcete na otáčkoměru a tachometru předvýst, názorná odpověď na otázky kolik to točí na 6 ku v.... atd....mimochodem v jiné položce jde zase listovat jednotlivýmy screeny palubního počítače atd...😄..to je pro nás, ce se těšíme a čekáme..😄
>😁 '😁

Kde neuvádím, ale vy to znáte. Slevy 50.000,-- Kč z nové ceny získali ti, kdož uzavřeli objednávku do pondělka 13. 02. 2006. Další slevy dovozce už zatrhl. Reklama z Webu Netu je stažená.😁 >😁 :roll: 😉 :!:
Jednoducho vybojovaná zľava 30.000,- Sk. Dá sa aj viac, ale bol na tom aj iný "záujem"...
taky mi prijde zvlastni sleva 50.000kc, pokud se nejedna o akci dovozce... hlavne nevidim duvod, proc tolik zlevnovat, kdyz se auta nestihaji vyrabet
50 000 na tom ten prodejce nemá ani u tý nejvyšší výbavy....teď po zvýšení koncových cen možná jo, ale proč by prodávali bez zisku a ještě ke všemu když nejsou??Jedině že by Honda dávala zpětné Bonusy.
Ta informace o slevě 50.000,- z tech stranek kam vede odkaz zmizela :shock: A nikde jinde jsem ji nenasel, jak to tedy je, overoval jste to uz nekdo? Neuverim tomu, dokud neuvidim podepsanou objednavku 😁
:?: :?: Chlapi, co jste Civica G8 už koupili, dosáhli jste slevy :?: A prozradíte jak vysoké :?: Samozřejmě, když nebudete chtít, neuvádějte jméno prodejce :!: :idea: Jarov dává skutečně 40000,-- Kč (dříve, před zdražením 50000,-- Kč) slevu. Termín dodání je až konec září a výše :!: :roll: Tyká se všech výbav a obsahů :!: :!: >😁 😲
Tak na www. automodul.cz už má CIVIC zvýšené koncové ceny.....
Takže prodejci napřed 10k zdraží aby ti pak mohli dát 50k slevu??? Není to trošku ujeté? :?
To s tim vypichnutim oka je good, bohuzel te to opravdu asi ceka 😄, protoze jsem se v patek byl mrknout u prodejce na mazlika a potvrdil mi to zdrazeni o 10k 😄. Jeste, ze uz ho mam uz skoro mesic objednany, ale teda ta dodavka v cervenci....no, co se da delat.
Příjdu o oko, neboť jsem prohlásil, že si ho nechám vypichnout rezavým drátem, jesliže Honda zdraží. V pá 12. 02. jsem se u dealera dozvěděl, že vozy objednávané k dodání v září 2006, už jsou právě o deset táců dražší. Není to moc a málokoho to odradí. Prodejci, ale mají naobjednávávané vozy "na pas blind", takže kdo má štěstí a "naskočí" s objednávkou ještě do srpna, ušetří deset klacků. Trošku jsem zamachroval, ale to zdražení je kolem 2% a kdo bude šikovný, tak to usmlouvá na původní cenu. :roll: :😉 :x >😒] :x :idea:
jc
Jop. Nastuduj si historii tohodle fora 😉

P.S. dik
...not at all 😉

BtW-ten link je super,to ty, jc?
jc
viz [odkaz] - Dodatečné příslušenství (thx zednar)
schválně tam po neděli zavolám a zjistím ,jak se to s těmi 50k má
V pohode, môj otec niekedy nevidí aj keď okuliare má. Prosím, daj vedieť ako to so zľavou vlastne je, mne sa to tiež akosi nezdá :?:
Zatrolený vnoučata, porád se mi hrajou s brejlema a já pak prd vidím. :shock: Jojo, už to čtu o těch 50k, ale i tak stále tvrdím, že je to ňák divný. No uvidíme v pondělí, co mi na Jarově řeknou.
Otazka, co se rozumi pojmem "Bonus 50.000,-" 😄. Mam trochu pochybnosti, ze se jedna o slevu v pravem slova smyslu, ze by odecetli napr. z 509k - 50k, ale jestli to neni treba nejaka prodlouzena zaruka v te hodnote nebo prislusenstvi. Pri dnesnich marzich na novych autech by jim moc nezbylo protoze 10% je podle me cela marze, kterou ma dealer u tohodle auta od dovozce. Takze nevim, nevim. :?:
to citron: Feroh má pravdu,sleva tam je a pokud se tam podíváš, tak to uvidíš, i kdyby jsi byl slepý.čus
citron - [odkaz]
Tak 50k sleva nebude ani po třech letech prodeje. A už vůbec ne teď když nestačí krýt poptávku. Leda že by pouštěli už nějakou předváděčku. Jinak na těch Tvých stránkách jsem našel pouze slevu na JAZZ a CITY...
Práve teraz som zalistoval na oficiálnej stránke predajcu Honda Jarov v Prahe, ponúkajú zľavu 50t pri objednávke na Civic do 31.3.2006. Neviem podrobnosti, ale je to určite zaujímavá informácia po tých šumoch o zvýšení ceny...
Mám k dispozici ceník příslušenství (v Excelu) pro 8G. Zájemcům můžu přeposlat. Ceny jsou bez DPH a navíc "pěkně vypečené".
petrumr
Určitě ano,má na to. :roll:
Tak jsem četl , že Civicu se má letos prodat 900 kusů.Co myslíte, překročí se ?? 😁
2Ondra : Jenže pokud budou nabízet něco navíc, tak maj problém.Ceny jsou odstupňované tak, že nic naví dát defacto nejde, protože je lepší koupit dražší verzi.Jde to tuším po 40 000....a i v Civicu za 469 000 defacto vše je.
první rok slevy asi moc nebudou, ale za rok dva jo, ať už přímo a nebo spíš jako nějaký "speciální paket" apod... je to klasika, ze začátku se prodává samo a nadšenci jsou za to ochotni dát i víc, pak jak se to časem okouká a zevšední (resp. konkurence to dožene) tak se ceny sníží... příkladem za všechny je C4 a vpodstatě všechny nové modely, resp. veškeré výrobky...
2feroh : To máš pravdu, ale u Civica moc velké akce jen tak nebudou.Tím nemyslím slevu 20 tisíc.Tá se dá i dnes sehnat, i když pravda ne vždy a všude.Nemyslím si, že by Honda šla s cenama nějak dolů.Poměr cena výkon je už teď bez slev velice dobrá.Když akce, tak v příslušenství...jenže co tam dát navíc když tam i v základu vše je. >😁

Díval jsem se na ceny doplňků.To je síla, cenovej mazec.Oni to snad prodávaj dráž než to vyrobili >😒] 😉
Je to presne tak, keď sa trh naplní, prví nedočkavci nasýtia, prídu akcie, prípadne zľavy. Ale niekedy sa to nedá vydržať...
Prajem veľa šťastných km a potom sa ozvi po prvých jazdách.
Můj Civic 1,8 Executive už je u dealera >😁 V úterý si pro něj jedu!!!
modus ponens
Iček: je to presne tak. Ked bol novy Avensis, tak zjednat v Toyote nejaku zlavu sa beznemu zakaznikovi nepodarilo, ani ked sa na hlavu staval. Teraz su nan zlavy aj na strankach Toyoty, o dodatocnych u predajcu nehovorim. Podobne s M6 a Accordom. Nevidim najmensi dovod, preco by to u Civica nemalo byt takisto. Takze nielenze ziadne zdrazovanie, ale po case pridu akcie, resp. doslova zlavy. 😉
😲ops: Relace mezd v ČR : SRN, kupní síla v ČR : SRN, intenzita dlouhodobé poptávky ČR : SRN, akční ceny automobilů ostatních značkových prodejců ČR : SRN, dovoz ojetin do ČR a SRN - dejte srovnání a máte výsledek = jiný trh a podmínky prodeje u nás. Není důvod zdražovat (páchat Harakiri), Japonci to dobře vědí a dovozce snad také. Civic je momentálně ikonou, ale nic netrvá věčně. Konkurence určitě má též cosi v rukávě. Honda musí hlavně horečně vyrábět a prodávat. Kdo chvílí stál, již stojí opodál ....... (viz Citroen, předtím Fiat atp.). :shock: 😁
posílám odpověď od Hondy.cz😒/a>

děkujeme za Vaši připomínku. Zvažujeme úpravu sekce "Doplňky" na webových stránkách "
www.Honda.cz" tím způsobem, aby zákazníci měli možnost podívat se na příslušenství k jednotlivým modelům, kde budou uvedeny i ceny.

Prozatím je možné podívat se na volitelné příslušenství na stránky "www.honda-access.com". Ceník příslušenství Vám poskytne, případně ho i objedná, nejbližší dealer Honda.
na manual sa vykasli, nic extra mi nedal(okrem toho ze som sa dozvedel co vsetko nesmiem ak nechcem prist o zivot), do auta sadnes a vidis, nemusis studovat 😄
Ma nekdo z vas foto, nebo odkaz na web, kde by byla tahle "kralovska modra" dobre videt? Je to jedna z favoritek na meho budouciho Civica, ale jeste jsem ji v realu, ani na kvalitni fotce nevidel. Dik.
Písal som importérovi a dostal som odpoveď, že manuál v elektronickej forme nemajú a tlačené chodia spolu s autami z belgicka... Takže jedine ak nejaký dobrovolník naskenuje...
nevidim sice do vztahu Honda CR/DE Honda, ale kdyz jsem si konfiguroval auto na honda.de (vetsi svoboda konfigurace nez v CR, ale zase priplatky napr. za metalyzu, ktere u nas nejsou), tak mi stejne auto vychazelo tak o 50-60k draz. pokud jsou stejne poradniky po cele zapadni evrope (podle zprav prodejce v CR ano), tak proc nesrovnat ceny? krome toho, hondu zase nas piditrh novych aut moc nezajimat nemusi, spis si nenecha nasima autama kazit ceny v nemecku...
jc
500 stranek? Spis ho sehnat u importera v elektronicky podobe 😊

Cena uz mne taky netrapi, ale vim ze bych za to auto dal i vic nez je cenikova cena. A neberte to jako zradu boje za nizky ceny, ale jako nazor zaujateho majitele 😊
Inak, pokial by sa niekto velmi nudil a naskenoval manuál ku civicu, kludne mi ho moze poslat. 😉 Auto mi ma prist v juli (7. mesiac), takze si to zatial aspon nastudujem...
No tak polemiky na této frkvenční vlně lze napsat tuny. >😁 Zdražení bude a bude v rámci jednotek tisíc....zatím se to prý řeší na úrovni dovozce-ů a může se stát , že zdražení vůbec nepřijde.Ale mi to je jedno. 😁
:evil: Dovoluji si s úspěchem pochybovat o zvýšení ceny nového CIVICa. V současné době je na trhu přetlak slevněných osobních automobilů všech značek a nevěřím, že by Honda udělala v ČR takové HARAKIRI!! Byla by sama proti svým obch. zájmům. O CIVICa 8G je enormní zájem, ale mateřský závod v Anglii má problémy s výrobou. Jednak nestíhají vyrábět, protože se Honda s Civicem trefila do černého bodu na trhu a druhák: mají problémy se subdodavateli, ale cenou to regulovat nebudou. Zkrátka je to budoucnost. Civik ukazuje futuristické tvary a výbavu. Jenže občané, Češi, Moravané i Slezané, mají v hyerarchijí rozhodování o koupí nového automobilů, vždycky, zásadně a všichni, na 1. místě c e n u ! A třeťák: v momentě zvýšení ceny, byť jen o 15-25 tisíc, by nastal hromadný úprk zákazníků ke konkurenci. Ono je auto vždycky, až v první řadě, spotřební zboží. A Civic 8G má teď boom, ale za 10 měsícú zákonitě nápor opadne! Ti, kdož ho chtěji za každou cenu jsou srdcaři a movití. Tento potenciál vyprchá, jakmile se oni uspokojí. Zájem částečně poklesne. Potkalo to i Citroen C4, dnes je na něho 100000,-- sleva a bez fronty! A nižší střední třída, kam Civic 8G patří, je segment ve kterém se prodává největší procento vyráběných vozů u nás i v EU. Pochybuji, že by si tam Honda nechala nalezt konkurenci? To je čistě obchodní tah jakéhosi obchodníka!! A Honda rovněž ví, že zájem klientů je vrtkavý, stačí málo a je "po ptákách!". Tschuss :!: :idea:
Má ceník vytištěný od prodejce...
to zipiik : kde jsi těch 14k zjistil? Taky pátrám po ceníku doplňků
co sem se dozvedel, tak listy "dolepuje" prodejce a daji se kdykoli dokoupit. zadna varianta listy nema.

online cenik jsem nikde nevidel, mam jen vytisteny od prodejce.

ceny zalisty mi prijdou sileny...kolik muze byt vyrobni cena?
Ty lišty se "dolepujou" u prodejce nebo se musí objednat z výroby.Je někde na netu ceník doplňků na Civica 8G ??

PS - lišty nemá žádná výbava ??
sport listy nema, musi se priobjednat...

sada city standard - sada cernych list (predni i zadni naraznik + boky) + 4 koberecky standard stoji cca 14k

city sada (listy v laku) + 4 koberecky elegance cca 20k
Já se naopak přimlouvám za zachování dvou různých diskusních vláken - v diskusi o barvách si můžeme vzájemně extaticky přizvukovat jak jsou ty auta krásný a tady můžeme řešit problémy 😁
Majitelé 1.8 Sport, má Civic boční ochranné lišty ? Musí se přiobjednat, kolik stojí příslušentsví ?
Čus všichni, sleduju toto fórum od začátku a jak se zdá, má se čile k světu. Chci kupovat auto a byl jsem rozhodnutý pro MPV (Opel Meriva 1.8 Enjoy). Nedalo mi to a šel se podívat a svézt 8G 1.8 Sport a jsem z něj úplně hotový. Od té chvíle se mi všechna auta zdají nějaká "šedivá" a "vyblitá" a Opel má prostě smůlu, i když nutno podotknout, že Civic má s Merivou asi tolik společného, jako Husák s tržním hospodářstvím......... ale tlumiče netlumiče, prostě jdu do něj a moc závidím těm, kteří už si užívají to potěšení. Už abych k těm cca 30 zkušebním km přidal nějaké ty svoje...

Zajímaly by mě obecně zkušenosti s Hondou - cena servisu a ND ve srovnání s ostatními značkami atd.

Dále mi dealer dal katalog doplňků pro Civika, bohužel bez cen. Nejsou někde dostupné na netu? Nic jsem nenašel.

Také mi potvrdil brzké zvýšení ceny-už mají varovat zákazníky, ale nedělají to. V případě zájmu také vymění 17" za 16" pro Sport (zatím mám vyzkoušené 16" zimáky).

Tak pište všichni pilně dál, hltám každou novou zkušenost!!!

P.S.

A přimlouvám se, abychom nerozmělňovali Civic-diskuzi do dalších vláken, někdo už kousek vedle rozjel diskuzi ála Jakou barvu na Civika. Kdo se v tom má potom hrabat...
Mám ešte okrem Civic-u 06 aj Fabiu. Vrzgaju tlmiče, praskajú stabilizátory, kolíšu otáčky na voľnobeh, v mrazoch neotvorím zadné dvere, vŕzga niečo v zadných sedačkách. Pridete s tým do aut. servisu a oni hľadajú najblbšie dôvody prečo to nespravia (samozrejme až si to zaplatím, tak to urobia).

Správaním HONDY SR som milo prekvapený
SirAnton

Súhlasím, takto si predstavujem riešenie tovaru v záruke - vysvetľujúci list, ospravedlnenie, riešenie problému, bezplatne. Takto sa naozaj správa seriózna značka a buduje sa vzťah. Samozrejme, problémy sa môžu vyskytnúť, ale keď sa takto riešia, každý to pochopí. A aj preto Hondu chválim...
Volod😒br />
Neviem povedať, nehovorili sme o konkrétnom termíne výmeny, myslím, že budú volať, zistím.
To volo😜 Sorry, nevsimnul jsem si Tveho prispevku dole, tak to mame zdvojeny >😁
modus ponens
feroh😒br />
Mám trochu pocit, že ten vývoj medzi prototypom a sériovou výrobou priveľmi skrátili

Na takyto nazor je prilis skoro. Je uplne normalne, ze prve serie maju nedostatky. Preto kazdy model prechadza pocas doby, co je na trhu, svojim vyvojom a mysliet si, ze sa da najprv vsetko do detailov vychytat (podotykam, ze mnohe veci sa ukazu az po dlhsom pouzivani) a az potom dat na trh, je prinajmensom naivny. Ved to by sa musel novy model o dost dlhsie testovat a kym by prisiel na trh, nestihol by automobilke splatit vsetky naklady.

Takze kym sa nevyskytne podobnych nedostatkov viac, tak nie je dovod na znepokojenie. Skor by som videl ako silne pozitivum, ze sa Honde tak skoro podarilo zareagovat na staznosti zakaznikov a najma ze ma takyto pristup, ktory je inak pre japonske automobilky priznacny.
Co se tyka tlumicu a vrzani, juknete sem pro informace : [odkaz]
Takže se potvrzuje,že "se podaří" každému,není třeba to dramatizovat.Za poslední roky jsem vzal O1TDI,už se chvilku dělala,problémy žádné,Lagunu2 a až na jednu drobnost,tak také v pohodě(nicméně se v okamžiku koupení se dělala 3 roky).A nakonec Swifta,ten byl novinka a pár drobností tam máme všichni-vzhledem k záruce je předčasné dělat závěr,jestli konstrukce nebo řemeslná zručnost lidí je problémem.Já to vidím 50/50.Ale jako novinka to není bezchybné,sice žádné drama,ale drobnosti se najdou. Žena, pro niž jsem to koupil je spokojena a nemá námitky,já jsem rýpavý a hledám mouchy a kdo hledá,najde.

Takže asi kupovat v polovině cyklu obecně.

Přiznám se,že na tohle auto mám velkou chuť.Je příliš krásné a mám pocit že je excelentně řemeslně zpracováno. Nádhera. Podle mne karosářský a interiérový skvost. Tak za 2 roky... 😉
feroh : budu ludi obvolavat, alebo sa treba sam hlasit na vymenu?
Práve dnes som hovoril so servisom v BA, budú tlmiče vymieňať, pravdepodobne koncom mesiaca, samozrejme bezplatne. Tak to sú asi tie muchy prvých vozidiel... Mám trochu pocit, že ten vývoj medzi prototypom a sériovou výrobou priveľmi skrátili. Nie sú to len cesty v ČR alebo na Slovensku (samozrejeme u nás vodič dáva pozor na jamy a nie na chodcov, že ?!), aj na nemeckom webe civicforum sa sťažovali. Ak to bude jediná vec, nič nepoviem zlého na moju Hondu.
Gonda: podobný dopis by určitě rád dostal Tom69 od Renaultu 😊
UFF 😄...doufejme jen, že úprava tlumiče bude dost long life, že to nebude za chvíli zase.....kdo tu psal, že žaponci si neuměj představit naši silnici?? 😄
.. potvrdzujem a prikladám vyjadrenie servisného strediska Honda SR.

--------------------------------

Dobrý deň prajem,

Je nám ľúto vzniknutej situácie, ale môžem Vám potvrdiť, že sa táto situácia rieši na úrovni výrobcu.

Problém nadmernej hlučnosti tlmičov pérovania zadnej nápravy sa prejavil na viacerých vozidlách

Civic 5D 06, príčiny problému boli analyzované a bola do výroby zavedená dizajnová zmena tlmičov

za účelom jeho eliminácie. Analýza dielov potvrdila, že nežiadúce zvuky vznikajú na piestiku a krúžku

vo vnútri tlmiča. Tento jav neovplyvňuje bezpečnosť ani jazdné vlastnosti vozidla.

25.januára začala výroba nových tlmičov s dizajnovou zmenou a dodávateľ, spoločnosť Sachs by

mala realizovať ich prvé dodávky na sklad náhradných dielov Honda v prvom alebo druhom týždni

februára.

Čo sa týka konkrétne Vášho vozidla, Váš dealer Honda bude riešiť tento problém výmenou oboch

tlmičov, akonáhle budú k dispozícii tlmiče nového typu. Táto oprava bude vykonaná v záruke pre Vás

bezplatne, prosíme Vás však o trpezlivosť, nakoľko momentálne iba čakáme na prvé dodávky dielov.

Spoločnosť Honda v žiadnom prípade nemá záujem ignorovať tento problém. Verím, že opatrenia

ktoré sme na jeho riešenie prijali pomôžu a vyriešia ho Vašej spokojnosti.

----------------------------------------…
Dneska sem na ulici videl stribrnou. Celkem pekna, ale nepodtrhovala celkovej dojem auta. Asi nejhezci by k tomu podle me byla cervena, pak nejaka ta seda...
zacina sa to hybat, coskoro sa snad dozijeme vymen tlmicov😒br />
[odkaz]
přesně tak, brožuře bych nevěříl, tušim že na fotkách interiéru ve výbavě executive tam nejsou vyhřívaný sedačky + všechny fotky to má s i-shiftem, takže věřím tomu, že i kola budou jiný... moc pěkný jsou ale ty příplatkový černý 18" (to už by ale byl pěknej kostitřas)
brozure moc never, ja mam vybavu Sport a su tam take disky ako su v brozure uvedene pri Executive 😄
Taky by mě to zajímalo, v oficiální božuře jsou focený všechny výbavy a maj jiný kola, comfort plecháče a sport + executive litý, ale každá verze jinej typ, ty excutive jsou samo hezký....takže by mě zajímalo, jestli auta z továrný maj kola dle těch obrázku, nebo ne?
Dával jste si někdo jiný AL kola??V executivě a ve sportu jsou stejný??Viděl jsem v brožuře od Hondy hezčí než jsou na sportu, ale na webu Hondy jsem nic nenašel.Pokud máte někdo link...díky.
jc
Fotky mam od ruznych lidi, okolo CV se uz formuje komunita 😉

Leon se mi docela libi a s vyhradama (viz dale) nesouhlasim s tim ze je to tuctovka. Zvlast zepredu je docela povedenej. Ta vyhrada je asi jasna - Leon nevypada jako tuctovka... pokud ho nepostavis vedle novyho Civica 😉 Ale o kterym aute se tohle neda rict? Moc jich nebude.
jc: Kde sháníš ty fotky? To jako jezdíš po republice a fotíš a fotíš? :shock: Tomu říkám oběť ve prospěch kolektivu >😁

Dnes jsem měl tu čest vyzkoušet Seat Leon 1,9 TDI. Otec se mi zbláznil a chce si to pořídit, byl jsem vyslán jako testovací jezdec. Tak jako že tedy půjdu, když to musí bejt. Jak to asi dopadlo, si můžete představit. Neubránil jsem se konfrontaci s Civicem, na kterého tak toužebně čekám. Prodejci jsem hned při nasedání sdělil, na co tak toužebně již více než měsíc čekám, tak ať mi promine mé spíše negativní postoje k věci. A výsledek mé testovací jízdy byl jasný. Za Leona bych přes půl mega v žádném případě nedal. Nic mi to neříká. Za Civica dám tyhle prachy s nadšením!!!! Rozdíl je dle mého náhoru naprosto propastný, interiér u Leona je děsnej, prostě nic, palubovka - nic, dveře, plasty - nic. Sedačky měly poměrně dobré boční vedení - jediné pozitivum. Celově z venku taky nic moc, tuctovka 😒 , Civic je prostě jen jeden. 😜
jc
Abych unes tolik chvaly 😲

Update fotek: cosmic02-04 (thx izi) a red06-15; slecna v cervenem je z recenze😒br />
[odkaz]

a jeste jeden link - nova recenze od Yendy😒br />
[odkaz]
Zatial som nevidel u dealera, ani na fotkach tuto farbu. Myslim si, ze by mohla byt na tomto voze jedna z najkrajsich. Bud tato, alebo cierna. Nema niekto foto tejto kralovskej modrej?
Musim se pripojit - moc diky JC. Stranky dobry, fotky super, konecne vim, jak bude vypadat ten muj az v dubnu prijede.

Ad misto na zadnich sedadlech, v jednom casopise to ted meli zmerene a od sedaku ke stropu je 92 cm, ale tusim, ze vlevo je nejaky pant kufru nebo tak neco o co clovek muze skrtat hlavou.

Ad recenze - zrovna vcera jsem si chtel postezovat, ze u Civica nejsou doplnene udaje o vnitrnim prostoru, dneska mam radost, ze je tu nova recenze a pak zase zklamani, protoze to zjevne zase nezmerili. Ja mam sice uz objednano, ale pro ty, kteri se rozhoduji by to asi smysl melo.
njn, tak ber naftu, tahle je skvělá, mám zkušenosti z TDI a to je traktor...taky je pravda že u mě slouží 190 kkm tvrdýho ježdění...s turbo efektem se naučíš pracovat, pak ti to ani nepřijde a rozdíl není,....jedeš v naftě za kamionem 80 na 5 tku a plyn prostě zmáčkněš o pár vteřin dřív, auto se sebere, turbo se roztočí a jedeš, s bezínem ve stejný situaci podřadíš, takže taky určitá prodleva.....a můžeš se opájet zátahem v kopcích na 5/6 kvalt, to ti tenhle benzín nedá...krom toho budeš mít menší spotřebu, jakkoli budeš s naftou řádit.....a nejvíc proti benzínu ušetříš na vysokorychlostních dálničních přesunech....dej si změnu 😄...to já si myslel že u ropy už zůstanu až tenhle 8G fešák to změnil..😄
jc
citrone, myslim ze je to dost zavisly na stupni nadseni z auta. A to si myslim, ze mi jeste chvili vydrzi 😊
jc: Takže pochvala před nastoupenou jednotkou za aktualizace. Ptal ses co jsem myslel tím ..."jen abys vydržel". Založit web stránku čistě o Mazlíkovi je jedna věc ale dál ji udržovat ve věc druhá - to se řadě jiných nadšenců již kolikrát nedaří. A jsem rád, že Tvé stránky žijí a doufám, že Tě to hned tak neomrzí.
Old_Surfer: S převodovkou typu i-Shift denně jezdí manželka a já si její auto rád půjčuju, převodovka je naprosto super. Proto i Civíčka bereme s robotem. Kvůli kolům 17" nechci Sport, i když ostatní prvky Sport výbavy (např. vyhřív. sedadla) bychom uvítali. No uvidíme, možná se s prodejcem (Ostrava) domluvíme na výměně za 16".

😊
jc
old_surfer> mam pocit ze 205/55 jsou jen R16, ale nemam ted u sebe technicak

ps> ok, pokusim se obcas neco vyfotit, mozna i lepsi aparaturou (ne mobilem 😊
Super fotky, jen houšť! A chtělo by to více modré. To tvoje auto jsme okukovali ve Slovanském domě a tam padlo rozhodnutí, že to bude tahle barva. Ono tam padlo vlastně i rozhodnutí, že to bude tohle auto :roll:
Tie 55 na 17 su i v technicaku?
jc
Trosku jsem preusporadal a hlavne doplnil fotky. Diky vsem zainteresovanym za zasilky v mailu 😊

[odkaz]

P.S. Jeste nam chybi par barev, tak pokud budete mit nejaky kvalitni fotky tak se nestydte, fotte a pak se pochlubte.
jc
Realne to je (vsak se mrkni niz, obcas dodaji i v predstihu 😊, ale pocitej s tim ze se to muze posunout na obe strany, tak at nejsi zklamanej.
Sakra chlapi, já už se nemůžu dočkat na tu moji 1,8 Executive. Hned zítra volám na Auto Jarov, ať vzkážou do Anglie, že si mají pohnout. To každodenní slintání u internetu mě už vážně nebaví. Teď mám doma služební Citroen C5 s hydraulickým pérováním, což je kočár na naše silnice pohodlný "jako prase" a už se těším na tu změnu (On je kromě pohodlný taky hlavně pěkně žravý a líný). Civica bude užívat převážně manželka a o víkendu začnou hádky, kdo že ho bude řídit. >😁 3,5 roku jsem měl doma Accorda z roku 97 (krásné auto) a od té doby vím, co je to Honda. Jinou značku už doma nechci. A nový Civic je prostě pecka :!: Objednával jsem v polovině prosince, slib mám na cca polovinu února, je to reálné?
Osobně by mě automat nevadil.Je to přijemné mačkat jen dva pedály.Vůbec nic proti tomu.Pravověrní Hondaři budou mít jiný názor, s tím nic nenaděláme.Osobně kupuji nafťáka, takže se mě automat netýká , ale jak říkám.Je to v pohodě a rozhodně nic proti tomu!!!Kola, no ptal jsem se a lze tam dát místo rozměru 45 rozměr 55 to by mohlo stačit.. i když o 16" přemýšlím taky..hmmm, jo s tou 55 rozměrem to pojede rychlejc >😁 😁
Novinku od Hondy pozorne sledujem od zaciatku, prakticky este pred uvedenim na trh. Absolvoval som v AJ aj 2 predvadzacky, takze okrem informacii z webu mam aj prve prakticke zvezenie. Jazdim 26 rokov, posledne roky Audi a Kia Sorento, ale tento voz ma fakt dostal. Rozhodol som sa pre kupu. Pre mnoho veci, ale priznavam, ze najviac asi pre nieco, co by som nazval navrat k mladickemu vzruseniu >😁 . Pravoverni hondaci budu asi opovrhovat >😁 , ale zoberiem robota i-Shift. Ide o to, ze mne by manual vobec nevadil, ba skor naopak, ale auto bude vyuzivat aj manzelka a vobec - zijem a jazdim dlhe roky v Prahe a na automat v tychto podmienkach nedam dopustit. Ma to moznost "kvazi" sekvencie, takze aj navzdory roznym kritikom a "znalcom" >😒] automatov a robotov som viac ako presvedceny, ze budem spokojny. Ved po meste najazdim asi tak 70%. Len tiez uvazujem o zmenu na 16´´ gumy, predsa len uz mam po 40 ke a ziada sa mi trochu pohodlia 😄 . Kto ste presiel zo 17 na 16, napiste, ci je to citit. A tiez, co si myslite o mojej volbe toho i-Shiftu. Predajca v AJ tvrdil, ze prve pridu v juli (cervenci).
jc
1. Kufr - viz ta recenze, sedi to. Opticky se nekomu ten kufr zda mensi, ale je velkej az az. Osobne bych to auto spis zkratil na ukor kufru, ale to je jen osobni preference 😄 Jinak srovnani velikosti kufru s dalsima autama: [odkaz]

2. Mista vzadu na nohy je vzadu hodne. Rekl bych ze nejmene tolik, jako v novy oktavce. Kdo nevyzkousi neuveri 😄 S tou hlavou je to minimalne sporny, udelam jeste jeden test a dam si dost velkej pozor jak sedim 😄 A klidne se pak necham vyfotit v aute i u pravitka 😊
a jake mate zkusenosti s velikosti zavazadelniku vs. rodinne potreby? pripadne s mistem vzadu a hlavne pohodlim pro osoby do 170 cm... predem diky
Merim 195cm, a je pravda ze sam za sebe si pohodlne nesednu, ale to skoro v zadnem aute Za manzelkou, ktera ma 170cm si sednu v naproste pohode.

mě spíš šlo o prostor nad hlavou, co se týče prostoru pro nohy tak to se v civicu vejdu v pohodě
2Tomik010 : Máš ode mne soukromou zprávu, tak když tak ozvi. 😁
Merim 195cm, a je pravda ze sam za sebe si pohodlne nesednu, ale to skoro v zadnem aute >😁 Za manzelkou, ktera ma 170cm si sednu v naproste pohode.
Nechci moc rejpat, ale ten prostor na zadních sedadlech mě něpřišel dostatečný, možná mám malý nohy a delší tělo, ale se svými 182 cm jsem v normální poloze (tj. rovně) na zadních sedadlech hlavou škrtal o strop. Samozřejmě, že pokud si trochu posunu zadek dopředu a ohnu záda v bedrech nebo trochu skloním hlavu tak je to v pohodě... ale netvrdil bych že je to pohodlné, to auto je spíš pro 2 v předu + 2 děti (nebo menší dospšlí) vzadu.
Zdravim panove,

byl bych rad, kdyby jste napsali kde jste zakoupili sveho noveho milacka a tim mi doporucili dealera >😁 Uvazuji o Mholdingu v Motole, uz jen proto ze udajne davaji na vsechny Hondy zaruku 5 let? Pokud k tomu nekdo vite vice podrobnosti, napiste prosim... Diky
2Skelb - máš ode mne soukromou zprávu 😁
Musím len súhlasiť s JC. Ten zvuk vôbec nie je nepríjemný, už som to niekde spomínal, vo vysokých otáčkach motor má krásny, trochu chrapľavý, jemne "pretekársky" zvuk, (určite nie hluk), presne taký, akým som napodobňoval dobré autá keď som bol malý a sníval som o takom aute.

Aj ja som si teraz sadol dozadu a potvrdzujem. V pohode. A ja mám 190 cm, hlavou sa stropu nedotýkam, miesta na nohy bez problémov.

Spotreba závisí veľmi od štýlu jazdy, ja mám dlhodobý priemer 7,7 l, asi polovica mesto, viacero krátkych vzdialeností, samozrejme studené štarty, nechodím ako pretekár, ale tiež nešetrím a rád ho prevetrám. Kto chce, môže naozaj jazdiť eko, t.j. aj pod 6,5 litra (kombinovane), ale bez tých krásnych vyšších otáčkach s príjemným zrýchlením a bezpečným predbiehaním.

Ad tvrdosť podvozku - je to subjektívne, najskôr sa mi zdal tvrdý, teraz každým km mením názor, preto som sa aj včera pýtal na pocity pri zmenených rozmeroch pneu. Či to má vôbec zmysel (aby svokre - tchýni, nevypadla protéza po dvoch jamách) 😜

Ešte výhľad dozadu. Samozrejme je čiastočne obmedzený, treba si zvyknút na výhľad nad spojler. Ale má to aj výhodu, nikto zo zadu ma neoslepuje priamo, spojler je približne v úrovni svetiel a láme ich a auto vidím.

Mám najazdených 1400 km, nič nevŕzga, autíčko ide super...
Zařiď si předváděčku.Pokud si ze severní Moravy mohu pomoci....i ušetřit + delší záruka. 😁
Chtěl bych samozřejmě co nejlevnější ježdění, ale v 103kW Hondě Civic, takže díky za nabídku, ale Logan ani Thalia nehrozí.

Já jsem měl zatím samá benzínová auta bez turba a chtěl jsem zkusit přeplňovaný nafťák, protože (jak píšeš opačně Ty) točení a řazení už jsem si užil dosytosti a teď bych chtěl zkusit to šlápnu a jedu – obecně plochej průběh výkonu a krouťáku u turba mě na rozdíl od lineárního nástupu výkonu u atmosférického benziňáku celkem láká. A ta spotřeba je samozřejmě taky výrazné plus i když ekonomika provozu toho benzíňáku není na 1.8/103kW taky vůbec špatná.

Zatracená nerozhodnost >😒] !

P.S.: Nenarazil jsi někde na webu na grafy výkonu a krouťáku pro ty dva motory?
Může být na 17" rozměr 2xx / 55.....mohlo by to být měkčí...
jc
Jeste par postrehu k recenzi😒br />
Pred 5min jsem si schvalne sednul dozadu (naposledy jsem tam sedel pred showroomem 😄 a nad hlavou mam tak 5cm. Moje vyska je okolo 185. Pozor, pokud chcete scitat tak nezapomente ze musite od zadku nahoru, delsi nohy vam v tomhle pripade nepomuzou/neuskodi 😊

"...ukazatel spotřeby paliva Eco zbytečně dubluje funkci aktuální spotřeby a navíc počítá za úspornou jízdu prakticky pouze brždění motorem." - driv jsem se zminil o ECO ledkach, ted to muzu poupravit. Ve 160 na 6ku je to pri udrzovani rychlosti po rovine tak na dve LED ze sesti (nebo sedmi?), staci trosku ubrat plyn a naskacou dalsi. Ve 130 to tipuju 3-5. Tahle vec je trosku jina nez ukazatel aktualni spotreby, protoze ten neni tak vysoko (=> jednodussi na sledovani). A na palubnim pocitaci mam vetsinou jinej udaj, hlavne dojezd - mimochodem zajimavy sledovat jak to skace podle stylu jizdy nebo pri tankovani.

S tim trosku souvisi spotreba. Mne dlouhodoba (po 2300km cca) vystoupala na 8.3. A to uz nejen ze nejezdim ECO runy, ale naopak uzivam si toho v recenzi zminenyho "nepeknyho" zvuku 😜 ve vysokych otackach. Mimochodem, omezovac je tesne pod hranici sedmi tisic.
jc
S hlucnosti nesouhlasim. Ano, motor je slyset, pokud ho vytacis vic nez je pro pohodlny cestovani potreba. Ale ze ma osklivej zvuk? To slysim poprve 😄 U mne ma motor za tuhle popisovanou "hlucnost" rozhodne kladny body.

Vyhled vzad je samozrejme zhorsenej, je otazka komu a jak moc to vadi. A podvozek? Ze je tvrdej to vi kazdej - je to vlastnost tohodle auta. Je to stejny jako fakt, ze Porshe ma (obvykle) malej kufr. Nejde dost dobre udelat auto ktery bude vyhovovat vsem a ve vsem.
Pánové ,co říkáte na kritiku redakce - hlučnost motoru, špatný výhled vzad a příliš tvrdý podvozek? 😢
Tak co říkate na test ?? Zdá se mi moc krátký....lehce odfláknuté, ale četl jsem to jen jednou >😁 Bouchání od podvozku neavizovali tak vám nevím...
jc
Ja na 17" moc nenajel, jel jsem to hned prezout. Na prvni pohled se mi to nezdalo jako moc velkej rozdil, ale ten opravdu malej kousek co jsem jel byl zrovna po dobry silnici... 😄 Myslim ze jeden prispevek tykajici se vymeny na 16" tu byl nekdy na zacatku, zkus se podivat tak na 3. stranku a okolo.
Zvažujem výmenu pôvodných R17 za R16 205/55, ale výlučne pre komfort. Je to citeľný rozdiel? Mne tá tvrdosť až tak nevadí, ale tie cesty sú v hroznom stave...
jc
ps> Ja mam dobrou (i kdyz zatim prvni) zkusenost se servisem v Pribrami. Byl jsem u zminovane montazi constructu.

feroh> Mam elektrony 205/55 R16 a na nich Nokiany WR.

skelb> Vsechny z tech informaci ted nemam, ale to moje je 1.8 sport za cenikovou cenu (tzn 550 cca), leasing i pojisteni od CSOB. Garancka je po 20tkm, ale pri 10tkm mam v planu jit dobrovolne na vymenu oleje.

TK> Ten Focus klidne moh vyhrat, ono zalezi kdo hodnoti a hlavne jak hodnoti. Vite snad nekdo co a jak meli hodnotit? Pokud dostanes zadani ze auto na 1. miste ma mit v nazvu ST (uz to byl mensi podraz, postavit ST proti "normalnim" autum, skoda ze uz neni TypeR) a ze to auto ma bejt oranzovy, tak je asi jasno.
Jen se divím jak je to možné.Focus není špatné auto,ale pořadí bych jednoznačně obrátil: č:1 Honda Civic,Focus až za ní.

Nechápu,jak člověk -novinář,živící se touto problematikou může dospět k tomuto výsledku.

Jen kroutím hlavou-Jak je to možné??? Jak je to možné???

Kluci od Forda propuštěj v Americe 25% zaměstnanců-asi potřebují píchnout- to je logický možný vysvětlení- nebo ti novináři jsou magoři.To je druhé možné vysvětlení. Ale to je jistě jejich nemalý problém,dopřejme jim ho.
jestli to dáš doghromady, ber 1.8, přinese to o moc víc zábavy si myslím...
myslím že na trěch zimácích tvýho rozměru jezdí jc...není-liž pravda jc?...jinak jako čekatel na novou Honda taky oceňuju informace, díky feroh....ad vzpěry u kufru - vypadá to že ušetřili a poddimenzovali to, na totéž si tu už někdo na MC stěžoval....* já už z toho těšení na novou káru blbnu, dneska jsem skoro nedošel za kámošema na pivko, páč jsem oblízal Ciivica 8G v Champagne metle v Růžový ulici..,....... :idea: :roll: 😉
nemyslím, že u tohohle auta je ekonomika nafta/benzín jiná než u jiných, kdo jezdí hodně, nafta se mu vyplatí - já to vidím jasně, naftu mám teď, chci benzín, otáčky a řadit....šlápnu a jedu(jak říká king na hondaclub) jsem si užil do teď...😄...jo a myslím, si, že jestli chceš nejlevnější ježdění, kup si Logana, Thalii, já nevím co ještě....jhestli chceš radost z jízdy a dokonle vybavenýho středního auta, ber Hondu...já už objednal... 😉

PS:Nafta v tomhle autě pojede víc než ten benzín, (stejnej výkon, dvojnásobnej krouťák), ale Honda, to jsou otáčky a benzín...si myslím...😄
Zdravím všechny podobně postižené!

Neustále se nemohu rozhodnot mezi naftou a benzínem. Mohl by mi někdo z těch šťastnějších, kdo už civica má, poskytnout následující informace o svém autě😒br />
- typ motor

- cena a stupeň výbavy

- sazba havarijního pojištění

- sjednaná spoluúčast

- jméno pojišťovny

- po kolika km je předepsána garančka

- cena garančky (pokud si to někdo zjišťoval)

Díky, skelb
Rozmery pneu z osvedčenia o evidencii (techničák): rozmer ráfikov na náprave: 17x7 J ET 55, rozmer a druh pneumatík na náprave: 225/45 R 17 91Y V ďalších úradných záznamoch je údaj: Alternatívne sa môžu požiť pneumatiky: 225/40 R18 91Y, 205/55 R16 91V Alternatívne sa môžu použiť ráfiky: 18x7 1/2 JJ, 17x7 JJ, 16x6 1/2 JJ, 16x6 1/2 J

Ďakujem za pochvaly, nedá mi to, aby som sa nepodelil s prvými km. Už mám 1200 km. Dnes som išiel skoro ráno na prázdnych cestách a doplňujem údaje o spotrebe pri zapnutom tempomate, rýchlosť 100 km/hod, údaj 5,3 l. Nechcelo sa mi veriť, však to nie je diesel. Boli sme v aute dvaja, teplota -8, cesty suché, prázdne.

Malá pripomienka, zadné dvere kufra mi idú veľmi pomaly hore, neviem či je to tými mrazmi. Kto jazdí na zimných 205/55 R 16?
Champagne Silver jsem videl v realu jet v Brne a rekl bych, ze je to barva, do ktere bych rozhodne sel. Modrou zrovna nemusim (plati obecne).
Do AJ jsem leta jezdil s Octavii a podle tam patri k servisni spicce v Praze. Ne vse samozrejme vyslo vzdy na 100%, ale ve srovnani s ostatnimi jsou opravdu dobri. Byli ovsem drazsi...
Jo jo, je to smutne, objednat auto v lednu a cekat az do cervence 😢 , ale zase na tohle si rad pockam 😄, alespon bude pekne hezky a teploucko, takze se bude fajn jezdit >😁 . Nevite nekdo, jak vypada ta barva Champagne Silver ? Mam objednanou svetle modrou, ale dealer se zminoval, ze mozna bude mit v koncem dubna jednu volnou takovou tu nazlatlou metalizu, takze by to slo vymenit. Na obrazkach se toho moc neda poznat :shock: .
Zdravím, kolegové, již nějakou dobu čtu Vaše diskuze a tak se musím také připojit. Mám objednaného Civica 8G v Auto Jarov, 1,8 Executive, modrá Vivid Blue Pearl, a už se ho sakra nemůžu dočkat. Objednával jsem cca v 1/2 prosince, termín by měl být 1/2 února (doufám). Jaké máte zkušenosti s Auto Jarov co se týče servisu, garanček, atd.? Budu hledat servis, kde můžu být přítomen tomu, co se s autem děje. Obecně totiž servisům nevěřím a proto nechci nic nechat náhodě a chci jim koukat pod ruce a vidět, co se s mým autem skutečně děje. Jsem z Vysočiny a je mi vcelku jedno, kam na garančku pojedu, toto mám jako hlavní podmínku. Máte někdo takovou zkušenost? Teď sháním zimní alu kola, orig. mě připadají zbytečně drahé. Jaké mají lité disky na civicu ET? Plecháče mají údajně 55, ale na litých je to prý jinak.
17" jsou origos letnaky, auto melo dorazit az 12.2., ale prislo uz ted, takze

mam auto a zase nejsou nasmlouvane 16" rafky na zimni obuti 😄 dneska jsem jen prevezl z prahy do kolina (proste mi nedalo mit bobeska v salonu a cekat na kola, kdyz je ted sucho) a asi prijde na chvili garazovat, pac na letnacich se mi moc jezdit nechce.

dneska sem drzel hranici 4k...docela tichy auticko. ozkousel jsem si zaradit 6ku a zazil pak podivny pocit, kdyz jsem podrazoval na 5 😄
jc
Ty 17" jsou origo letnaky?

Ja jsem jezdil jeden den eco (to bylo naposled co se pritulka divila jak je to auto tichy...), druhej uz jsem obcas tocil do 5k, asi po 500km jsem vyzkousel 6k a ted uz naplno resp. 7k. Samo ze po zahrati motoru. A taky ne porad, nejsem zavodnik a tez nemusim nesmyslne stat na plynu.

Myti jsem zatim neresil ale jedno uz mam za sebou (viz nize).
ja sem se do ni zamiloval hned, jak jsem ji videl v showroomu....a jak uz tady zaznelo, ta cena je neskutecna.... Ale vypada to tak, ze si ji koupim az pristi rok (dojde 206ka) takze jeste musim cekat.... no, ale vzhledem k tomu jake jsou zde cekacky tak abych jsi sel objednat hned ted >😁 a uz mam jasno, 1.8 Sport a v modre barve jakou ma jc... jeste jsem se rozmyslel nad 1.4kou, ale po uvazeni ze me tech 60T navic nezabije jsem se rozhodl
2 maros77: milano red

prvnich 100km za mnou. na 17" je auto tvrdsi nez tatkuv accord, ale neprijde mi to hrozne. krapet hloupejsi je, ze vrze neco v interieru, tipuju oblast okolo predni casti stresniho okna...stejny problem se probiral v diskusi na honda clubu, od zadni osy jsem zatim nic nezpozoroval, ale byla to jen 1 cesta s pustenym radiem. jinak byl bobesek prijat kladne jako pohodlny, fesny prostredek a prakticky, jen vzadu nad hlavou neni prebytek mista.

v navodu jsem nic moc nenasel o zpusobu zajizdeni, jen ze nedoporucuji prudke rozjezdy prvnich 1000km, ani prudke brzdeni. jakou kdo volite taktiku?

jak resite myti, nez lak zatvrdne?

dik za rady...to vite, novacek.
jc
Omg tak to je dost smutnej pribeh 😊) Ale porad lepsi v breznu, nez v srpnu. Panove na cekacce se doufam neurazi 😊
protoze jsem se zamiloval = sem blbej
nooo jooo mas recht, jen ho není kam zavěsit, když je garáž obsazená a stromy jsou zkřehlé zimou, tesim se na ní a .... proste Kdo si počká ten se dočka.... stejne mi při prvním dotazu prodejci sdělili že bude az v březnu nebo dubnu))) takže...vo nic nejde.. to těšení není spatny
Tak naco si kupujes predohrab, kdyz v zime stejne nevyjedes? :shock:
jc
Jeziiis v breznu, to je na provaz!
jc
To znam, i kdyz v mensi mire. Stojim vedle baraku zadkem do kopce a krome mist, kde jsem to zeleznou tyci nakutal, je ledova plocha. Bohuzel fyzicka nestacila na vsechno takze se pri parkovani stejne skrabu.
nooo a vo tom to jeeee, vrata do garaže otevřu ... ale nevyjedu.... ale v březnu se prej oteplí )))
no a to sklo? predni? pokud se mi nerozjede cely pak to necham ... stejne ho nemaj, jen na objednavku RT
Takze bys to pak ani po otevreni dveri nemusel vyjet co? 😉
jc
Nojo mas to tezky 😄 se zastav ja te povozim 😉 Jinak pri montazi constructu jsem si to nechal umejt a dobre jsem udelal. Jak jsou mrazy, neprsi a nesnezi, tak je auto krasne cisty. Ale bal jsem se, jestli otevru dvere 😄 Byla to ovsem dobra prace, rucni myti s penou, sterka, kuze.