Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

13656 komentářů

dneska jsem mluvil se segrou o Fabii,říkal jsem jí že uvažuji o jeji koupi pro manželku,zrazovala mně od toho, prý u ní ve firmě lidi kteří Fabii mají na ní nadávají, kamarád má taky Fabii a nedá na ní dopustit, tak jsem zase na začátku :roll:
Ahoj Wachne,mam stejnej problem jako vanquish,taky chci neco novyho,rozhoduju se mezi😒br />
Fabia 1,2/40kw (288000,-)

Fabia 1,2/47kw (303000,-)

Fabia Combi 1,2/47kw (318000,-)

Píšeš,že 1,2/40kw nebrat,proč myslíš? Já jsem začátečník,řidičák mám půl roku a co sem vyšel z autoškoly,tak jsem v autě neseděl,a ani jim nějak moc nerozumím,takže každá rada je pro mě drahá.

Taky jsem ještě přemýšlel nad Yarisem a Getzem,ale asi pujdu do Skodovky.
Poradí mi někdo ten olej do Fabie 1,4MPI 50kW ??? Nebo nikdo nevíte co vám tam lejou ?
Takže nám odpadá 1,2/40kW. No a teď babo raď :-! Jel jsem s Fabií kombi 1,4/50kW(už se nedělá, místo ní je 1,2/47kW) a 1,4/55kW 16V. Je to opravdu znát (ta 16V) hlavně ve vyšších otáčkách jede fakt líp. Dál tam máme 1,4/74kW - to by se mi líbilo, ale prý žere olej (daň za ventily) a proti "klasiku" 1,2/47kW je o cca 75 tis. dražší. Otázka ovšem je, jaký "dravec" manželka je >😁 Já mám sedan 1,4/50kW a nějaký ten koník navíc by se šiknul. Jinak ale to auto je zcela bez problémů, nevím co je to dolívat olej, což ovšem neplatí o benzínu 😉 Nezmínil jsem diesely, protože bych diesel nechtěl - nic proti ničemu, ale jsem prostě benzínový typ. Takže co bych doporučil? Moje žena by mi neodpustila, kdybych měl o jeden válec víc ve svém sedanu, než ona v kombíku...ne, dělám si pr*el - záleží na Tobě, kolik do toho chceš nacpat peněz a jestli to má vůbec smysl.
Mněl by to být nový kombík,nejspíš bych to koupil na firmu a odečetl si DPHčko.
Čau, nepíšeš jestli to má být krátká, kombi, sedan - nová nebo jetá. Předpokládám tedy, že pro manželku asi krátká. Pokud nová, tak bych volil 1,2/12V 47kW. Tu dvouventilovou 1,2/40kW ne. Pokud jetá, pak bych volil 1,4/50kW. Toť můj názor.
Rozhoduji se jaké auto koupit manželce,rozvažuji jestli jít do tříválce 1,2 nebo čtyř válce 1,4.... co by ste mi doporučili? Děkuji
Rád bych se zeptal, zda-li někdo ví, jakej je doporučenej olej do FABIA 1,4MPI 50kW ? Koukal jsem do návodu a maj tam uvedenou jen nějakou debilní normu VW. Kdyby tam raději napsali třeba 5W-30.
Neuvěřitelné!!! Vyzkoušej v praxi a pak dej vědět, jak dopadl nákup.

PS: Hlavně aby to s balným a poštovným z USA nakonec nestálo stejně...
Diky za objasneni. Jen tak pro zajimavost. Nasel jsem Inet Obchod, kde se ty svicky daji koupit za 370,-Kc. Je fakt, ze s prodejcem zkusenosti nemam, ale presto jsem si je tam objednal. Ted cekam az dorazi. Meli by byt nekdy za tri tydny. Ten clovicek je dle jeho tvrzenni vozi z USA. Takze pripadni zajemci mrknete tam. Cena je bezkonkurencni. [odkaz]
Pokud máš v úmyslu koupit Densi Iridium Power, tak se s důvěrou obrať na e-shop www.tuning.cz. Rozdíl mezi IK16 a IK20 je pouze v "tepelné hodnotě": IK16 jsou teplejší, IK20 studenější. Pro motor 44kW bych rozhodně volil IK16.
Nikde na Inetu nemuzu dohledat, jake svicky Denso dat do 1,4 MPI 44kW. Mam koupit IK16 nebo IK20. Jaky je mezi nimy rozdil???
Mám problém, s ktorým som nerátal. Po štyroch rokoch som sa vybral na prvú kontrolu na STK. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi namerali otrasné emisie /CO: 9,3/, samozrejme som neprešiel. Technik mi hovoril, že je to tento týždeň už tretia Fabia s týmto problémom, že stačí ísť do servisu dať si prepísať riadiacu jednotku a emisie budú OK.

Zdá sa mi to trochu divné, aby auto s R Kat. malo emisie väčšie ako Š 120.

Aby som nezabudol, je to 1.4 MPI 44kW, typ AZE.

Zajtra idem do servisu, tak dúfam, že to nebude niečo väčšie napr. kat., lambda...

Nemáte podobné problémy

Dík
Oproti mě má kolega miruso malou výhodu: Stačí mu tři.... 😉
Vazeni FABIATICI, stava se mi, ze kdyz v zime startuji FABII 1.44 / 44Kw, tak mi otacky poskakuji kolem 1000 ot. a motoru se moc nechce se rozjet, protoze po pridani plynu se motor "tezce sbira" do otacek (1500 - 2000) a po druhem seslapnuti plynu uz jde motor na 800 ot. i kdyz je hodne studenej - cca 30sec po startu. Stava se mi, ze ma za studena dost diru na plynu, coz mi pripada divny, kdyz to nedelalo. Drive to fungovalo normalne - v lete! sel motor na cca 1250 ot. po startu a za otacky nepadly pod 1000, kdyz jsem popojizdel. Zakladni nastaveni mi taky delali a nic - prej je to OK.Nemohlo by kecat nejake cidlo ? Kde se nachazi napr. detonacni cidlo ? Dik za Vas typ.
V katalogu Denso odkaz na motor 1,2 HTP ještě není, takže mi musíš poslat označení "referenčních" svíček, které tam montuje výrobce.
Netuším, ale podívám se do katalogu DENSO. Ještě lepší by ovšem bylo, kdybys mi sem napsal, jaké svíčky (výrobce - tipuji NGK - a konkrétní typové označení) tam montuje výrobce, pak máme jistotu, že to nebude "rána vedle", navíc poměrně drahá... V katalogu totiž najdu analog v Denso Iridium Power, na což je podle mých dosavadních zkušeností větší spolehnutí, než na přímé doporučení ve vztahu ke značce a typu vozu, resp. motoru.
to mitsi: mam jednu otazocku, ktory typ denso sviecok pasuje do fabie 1.2 htp?

diky

m
Nejspíš to bude mít v základní výbavě oblíbený motor 1.0, 1 airbag, a v rámci úspor žádné výstuhy v zadních dveřích, zmenšená zrcátka a nepolohovatelná sedadla. Vedení VW group přemýšlí, jestli by to nešlo nějak zařídit, aby škoda v základní výbavě nemusela mít volant. Možná budou stačit řidítka.

Příplatková výbava:

dvoukanálové ABS pouze pro přední kola

plnohodnotné zrcátko u řidiče

dálková světla s xenonovým efektem (modré žárovky)

rezerva

koule na řadicí páce

druhý klíček od dveří

Nic proti Fabii, rád bych si časem koupil nové české auto, ale koncernová politika mě vážně občas pěkně štve. Hlavně aby Škoda příliš nekonkurovala ostatním vozům VW group.
Tak jsem si všimnul na teletextu, že Škodovka jako konkurenci vozům z Kolína připravuje novou vetší Fabii v ceně kolem 230 000 Kč.

Co to bude zač a kdy to bude? 7-mi místné MPV? Už se těším budeme dělat další doplňky.

Jak si to auto představujete nedělal již někdo 3D tuning?
ona vetsina japoncu ma prave na vicku napsan prumer pneu a na kolik se husti, neni to nekdy spatne , kdyz treba kupujete starsi auto
To pko😜 Děkuji, tam bych to skutečně nehledal. Fabie je manželky a tím že do ní netankuji, tak jsem si toho ani nikdy nevšimnul. Stejně půjde velmi brzo do světa. Za ty peníze je to otřesné auto.
Povětšinou bych doporučoval přizpůsobit huštění i subjektivnímu dojmu. Pokud se neuchýlíš o víc jak 15% od doporučených hodnot jistě nic nezkazíš.

A pokud si budeš chtít něco na svou Fabku přidat podívej se na www.martinek-auto.cz
dcgsd
Udaj na vicku nadrze?
Poraďí prosím někdo na kolik správně hustit pneumatiky u FABIA 1,4 MPI ? U každého auta jsem měl v poslední době vždy po otevření dveří u řidiče štítek, na kterém to bylo uvedeno. To ovšem u Škodovky jaksi nefunguje 😃 Tak jsem prozíravě otevřel manuál a opět jsem nepochodil. Nenašel jsem to ani na Škodováckých stránkách. Je snad tento údaj tajný ??? 😃
Ne, ten hříbek jsem vyhodil hned po zkoušce - přišlo mi to nedobré - což jste mi nakonec potvrdili. Říkáš zkusit ty staré svíčky? Dobrý nápad - jako test, ale upřímě se mi do toho už nechce, líbí se mi jak to šlape a nějaký ten litřík navíc jsem zatím ochoten obětovat. A možná až se "uklidním", tak se ta spotřeba vrátí (zlepší). Ty časy jsem zatím neměřil, ale srovnám to. Jedu o víkendu nějakou dálnici, kterou mám změřenou (i zprůměrovanou), ale na letních gumách - no uvidíme.
Je vidět, že jsi se s tím "naučil jezdit"! Tak, a teď tam jenom tak pro srandu králíkům šoupni původní svíčky a zkus dosáhnout časů, resp. průměrů, jako s těmi novými svíčkami. Uvidíš, v čem spočívá rozdíl...

PS: Jen doufám, že nejezdíš s oním "hříbkem" přímo na sání.
Čau, jsem rád, že se ozval i někdo s GREENem. Jak jsi s ním spokojen a co si myslíš o srovnání K&N vs. GREEN?

Ještě k té mojí spotřebě co jsme řešili s Mitsim: Od posledního příspěvku jsem vyjel dvě nádrže a jsem mírně zděšen :roll: Na tu první jsem ujel 486 km a na druhou 422 km! Tak nevím, jestli jsem se tak odvázal anebo mám někde dírku :?
Používám bavlněnou vložku filtru GREEN už více než 2 roky a můžu tvá slova jen potvrdit. Bavlna je zelené barvy a originál olej je bezbarvý, takže není při nasrříkávání poznat kde už je nastříkáno a kde není. Teď jde jen o to, jak moc to každému ale vadí. Peru filtr 1x ročně a můžu říct z vlastní zkušenosti, že s tím není taková práce jak se zdá. Kdyby to byla plocha 1x1m, tak by mohlo dojít k tomu že necháš nějaké místo nenastříkané, ale vzhledem že se jedná o cca 20x20cm, tak se tenhle problém snad netýká naprosté většiny průměrně zručné a inteligentní populace. 😉
Dobrá pánové. Nechám hříbek hříbkem a prozatím i tuning tuningem. Poslední drobností už bude jen výměna koncovky řadící páky a pokračování na jaře - to se popídím co dobrého bych mohl provést brzdám, takže se určitě ozvu 😉 Děkuji za spolupráci.
Mitsi: Presne tak, jediny spolahlivy tuning sania je lepsia vlozka do original potrubia. Dost som sa nasmial pri mnohych tzv. "Cold Air Intake", kde je od nasavani vedena sice krasna (nerezova ?) trubka az pod predny naraznik, cim sa celkova dlzka potrubia predlzila o peknych par desiatok cm. Co sa ziskalo na priepustnosti filtra, to sa stratila na znizenej rezonancii.. Ked vidim v cennikoch rozne "univerzalne rezonatory", ako tuner by som sa citil urazeny..
Já sice plně souhlasím s tím, co napsal TopGun, jen nevím, jak to v amatérských podmínkách spočítat, resp. "odladit". Proto své původní rčení, že "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší" poopravím na: "menšího zla se člověk dopustí, když přívod vzduchu udělá pokud možno co nejdelší, než aby nasazoval "hříbek" přímo na sání".

PS: Na rozdíl od tzv. "rádoby ladičů" si totiž nemyslím, že výrobce vozu je úplný ***, pročež zbytečně nee😜erimentuji tam, kde to nemám možnost seriózně "odladit". A přívod vzduchu do sání je právě jedním z těchto případů, proto používám zásadně bavlněné vložky do boxu a žádné "hříbky".
Ta "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší!!!

Toto by som trochu poopravil. Pre sacie potrubie platia velmi podobne zasady, ako pre vyfukove, alebo pre bassreflex ruru v subfwooferoch a podobnych reproduktoroch. Nielen dlzka, ale vsetky rozmery su prepocitane presne na danu rezonancnu frekvenciu, v nasom pripade na otacky, pri ktorych ma vzduch rezonovat, cize klast najmensi odpor nasavaniu. To znamena, ze ak sa ta rura skrati, priebeh krutiaceho momentu sa posunie smerom k vyssim otackam a naopak - pri predlzeni mame sancu zvecsit moment pri nizsich otackach. Ak sa ta rura predlzi viac, nez treba, vzduch nebude rezonovat ani pri volnobehu...
Hříbek nikdy nebude tišší, než sání tak, jak ho tam máš od výrobce. Bavlněný filtr je dokonce hlučnější i v originál boxu. S Greenem sice žádnou osobní zkušenost nemám, ale někdo mi říkal, že je problém s jeho opětovným naolejováním po vyprání. U K/N je totiž bavlna bílá a červené zabarvení nese olej, takže dobře vidíš, kolik si už bavlna nasákla a kde je ještě nutno přidal. U Greenu je (údajně) bavlna barvená na zeleno a olej bezbarvý, takže poznáš prd...

PS: Montáží hříbku přímo na sání jsi motor připravil o příznivý průběh točivého momentu ve spodní polovině rozsahu využitelných otáček motoru.
Hm, to s tou délkou přívodu jsem nevěděl, dík. O tom teplém vzduchu vím. Moc se mi ale do toho hříbku už nechce, ta hlučnost mi vadí. Přece jen to není sporťák. Nebo se to tím přívodem zklidní až na úroveň srovnatelnou s klasickou vložkou? To asi ne, že jo. Asi to opravdu vyřeším jen tou výměnou za bavlnu. S GREENem zkušenost nemáš? Říkají, že rozdíl je jen v ceně, jinak je to prý stejné.
Prima! Zkus jezdit stejně (nepodléhej tomu, že se autu "víc chce") a dospěješ k úspoře paliva. Pokud jde o "hříbek", je úplný nesmysl nasazovat ho přímo na přírubu beranů sání. Ta "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší!!! Kromě toho to samozřejmě nesmí sát teplý vzduch z motorového prostoru. Jestli to neumíš nebo nechceš řešit, použij bavlněnou vložku do boxu. Osobně doporučuji K/N - mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti.
Zdravím všechny. Před časem jsem na doporučení nejen Mitsiho namontoval svíčky Denso Iridium Power IK 16. Mohu potvrdit všechny klady, které byly předkládány, až na tyto dva: 1. Nezaznamenal jsem hladší start ani chod motoru - tedy alespoň ne na BA 95 (Aral). Zkoušel jsem i Shell V-Power 95 - stejné. Změna k lepšímu nastala když jsem natankoval plnou Shell V-Power Racing 100 (lepší start, klidnější chod). Auto "ožilo" víc než po výměně svíček, ale zase bych řekl, že s původními svíčkami to takový rozdíl nebyl. Hm, nevím jestli je to srozumitelné - prostě změna z BA95 na 100 byla s původními svíčkami menší než s Denso. Tentýž výsledek je s ÖMV SuperPlus 100 - u něhož jsem zůstal.

2. Nemohu potvrdit snížení spotřeby, jak uváděl Mitsi zhruba 0,5 l/100. Tím netvrdím, že to není možné, já jsem toho ale nedosáhl. Mě se spotřeba naopak zvedla - neměřím to nijak přesně - prostě vemu plnou, vynuluju km a do pípnutí rezervy měřím. S BA 95 Aral a pův. svíčkami jsem najel vždy cca 630 km (provoz město vs. dálnice tak 1/2 na 1/2) Teď najedu cca 580 km, ale nutno dodat, že jezdím svižněji, autu se "víc chce" tak podléhám. (No jo Mitsi, nesměj se, já vím, že pro Tebe je 50 kW ubohých 😉 ) Ještě zmíním maximálku - zkoušeno na dálnici - původně 180 km/h, teď 190 km/h - tachometrových. Teď k filtru: Koupil jsem na zkoušku neznačkový univerzální konus. Dal jsem ho přímo na sání - přívod studeného vzduchu jsem zatím neřešil. To, že to o něco líp jede je sice fajn, ale jak to řve, to asi přes srdce nepřenesu. V určitých otáčkách to vyloženě rezonuje - nechci. Pokud se mi to nepodaří vyřešit nějakým jiným připojením - poraďte, kdo máte zkušenost - tak ho nechci a dám tam klasickou vložku třeba od GREENu. Hm, dobrá slohovka - stačí.
Tak už je mám doma Sava Eskimo S3 165/70 R14 za 1090/Ks, teď už jenom přezout a čekat na sníh, potom poreferuju, měl jsem na feldě S2 a max spokojenost, tak doufám, že splní očekávání.
Se zimními Avony CR75 a CR85 mám jen ty nejlepší zkušenosti. Z letních Avonů bych ovšem šel pouze do těch "okruhových": právě Avon totiž nabízí velmi široký sortiment "okruhových" pneu za přijatelné ceny.

PS: Teď mají nějaký nový model zimních gum s vylepšenou trakcí na sněhu (Austria Winter?), ale s tím nemám žádné praktické zkušenosti.
Docvela mě zaujal příspěvek o kvalitě SAVA Eskimo 3. Sám jsem měl starší typ a zkušenosti jsem měl vynikající. Teď mám Firestone FW930 a je to hrůza. Loni v zimě jsem dostal několik ošklivých smyků. Čekám, až je letos ojedu a příští rok se chystím koupit nové. Rozhoduji se mezi SAVA ESkimo 3 a novou pneu od AVONu. Ta původní prý byla vynikající a nová má dost zajímavý vzorek. Máte s ní někdo již zkušenosti ?

paja
Určitě stačí 165 R14, ale nekupuj barumky, je to letní guma s hrubším vzorkem, kup si SAVA ESKIMO S3, cena podobná, kvalita nesrovnatelně lepší. Pokud jezdíš v zimě jenom po městě a dálnici, tak ti ty barumky postačí. Na sníh, led, břečku už to nestačí. Měl jsem savy i na feldě a bez řetězů no broblem projet na horách neudržované silnice, ostatní co měli jiný auta i gumy měli problémů víc než dost. Teď mám 1,2 HTP a jdu si kupovat savy, holt silika se v běhounu pozná. Mj. sava se tou zimní pneumatikou prosalvila, ty jejich letní stojí za prd.
Zdar, já mám na sedanu Barum POLARIS 165/70 R14 druhou sezónu na všech čtyřech a jsem spokojen. POLARIS 2 by snad horší být neměly, ale nevyzkoušel jsem - neporadím. 185 bych na zimu nedával, na to jsou lepší užší.
Na Fabii 1,2 HTP

Co radíte? Mám 14 na 5 ráfky přemýšlím o 165 70 R14. To auto je poměrně lehké na předek a na letních a širších to téměř nelze řídit jak začne padat.

Doporučují se i 185 ale to mi příjde zbytečně moc široké?

Přemýšlím o Barum Polaris 2 za 1420 Kč kus navíc montáž zdarma a evropská záruka proti zničení.

Jinak si auto pochvaluji oproti 1,4 jsem čekal propad, ale je to pohoda když se to točí tak to jede jak hrom.
fabiu combi 1.2 HTP mam uz asi 7 mesiacov a som s nou nadmieru spokojný.po prezutí na zimne gumy sa trocha zvíšila úroven hluku v interiéri ale nie je to az také hrozné.ma velmi kvalitny podvozok, motor je dost pruzny, min. hlucny , kufor velky a cena je dost priazniva .
Mám 1,2 HTP asi měsíc a zatím velká spokojenost. Chtěl jsem hlavně větší kufr a ten je super. Měl jsem obavy z motoru, ale i ve srovnání s 1,4 jezdí velmi dobře. Zpočátku byl trochu hlučnější, teď, asi po 1000 km se ztišil a čekám, že klesne i spotřeba (mimo město zatím 6,3-5,8 l/100km). Měl jsem předtím krátkou verzi, takže jsem věděl do čeho jdu.

Paja
Ještě dodatek (pro všechny): čím starší (technologicky) auto a čím obyčejnější (z fabriky) původní svíčky, tím větší efekt montáže Denso Iridium Power!

PS: To necituji ze žádného propagačního materiálu, ale tlumočím praktické zkušenosti vycházející z náhrady původních svíček na vzorku cca 20 vozů nejrůznějších značek, stáří (a počtu najetých km), stavu a způsobu používání.
- To nejsou NGK V-power, ale tzv. "V-line". Od normálních se liší tím, že mají "říznutou" (nebo spíše "seknutou") středovou elektrodu standardního průměru 2,5 mm, v níž je jakýsi klín. A důvod? Snaha výrobce vytvořit "hranu" ("hrana" Denso Iridium Power je pouhých 0,4 mm!). Můžeš mi věřit, že tam, kde bych z nějakého důvodu nechtěl nebo nemohl použít Denso Iridium Power, použiji právě NGK V-line. S oběma mám totiž bohaté - vlastní! - zkušenosti. Ale můžeš mi věřit (tedy pokud chceš), že Denso Iridium Power jsou nesrovnatelně lepší! A beru to tak, že NGK V-line jsou pro mne vždy hned "ty další na řadě".

- A ještě k Tvým obavám z "naladěnosti zapalovací soustavy a řídící jednotky": Tak mi prosím vysvětli, proč s tím nemá sebemenší problém např. motor Renault 2,2 z r.v. 1987, z něhož jsem pouhou instalací Denso Iridium Power udělal "dělo", když předtím tam byly právě NGK V-line...

- Jen tak pro zajímavost: To auto s automatem předtím jezdilo max. 170 km/h a bralo v průměru (při ostré jízdě) obvykle něco mezi 11 a 12 l/100 km. Teď jezdí 190 a přes 10,7 se nelze dostat, přičemž při "mém stylu zacházení" (ti, kdož sledují toto fórum, vědí dobře, co to znamená) bere 10,3, přičemž není problém stlačit průměr pod 8, ovšem nesmí v tom být dálnice.
Mitsi: Tvůj high-tech japonský automobil, na který i svíčka stojí litr, sice tyto svíčky připouští. Ovšem je to tím, že je na ně naladěna celá zapalovací soustava a v návaznosti na ni i řídící jednotka.

Jenom prosím neraď cpát to všude, kde to jde. Na starým bavoru mi fungovaly nejlíp obyčejné NGK V-power za 70,- Kč za kus a žádná jiná svíčka neuměla to, co tyhle levný popelky.
Ať si kdo chce co chce říká, já už jsem je objednal a těším se na ně 😜 Až něco ujedu tak poreferuju...Mitsi je spisovatel, ale díky za to!
Ještě pro vormena😒br />
- Abys mne nepodezíral z propagace něčeho, co mám z druhé ruky, tak Ti prozradím, že na měření výkonu jsem byl celkem 6x (vždy po 900,- Kč + cca 650 km cesta tam a zpět - to jen pro pořádek, kolik mne stála ta sranda pod názvem "měření" - samozřejmě nešlo vždy o měření "jen kvůli svíčkám"), jednalo se o stolici zn. MAHA z 2% chybou měření, zvýšení výkonu a točivého momentu s Denso Iridium Power bylo vždy zjevně patrné nejen ve špičce, ale zj. v polovině průběhu křivek, a to ve srovnání (pozor!) s originál iridiovými svíčkami NGK tehdy za 984,- Kč/kus: podotýkám, že na jiné ten přímovstřikový motor ani nefunguje. Ale proto jsem to nedělal! Já jsem potřeboval vyřešit hlavně problém občasné, náhlé a zcela nepředvídatelné "tuposti" motoru při akceleraci během předjíždění (tento problém však žádné z oněch 6 měření neodhalilo, resp. nikdo neví, jak by ty křivky vlastně měly správně vypadat), což se mi s Denso Iridium Power beze zbytku podařilo!

- A pokud jde o vzduchový filtr: Ano "bavlna" např. od K/N není lepší než běžný filtr, tedy pokud je zcela nový, tím spíše pak originál japonský z netkané textilie (Evropani používají běžné "papíráky"). Jenže už po méně než 10 tis. km začíná motor u klasického filtru "špatně dýchat", což se projeví na zvýšené spotřebě a zhoršené dynamice. S bavlnou od K/N jsem zatím najezdil cca 70 tis. km, přičemž v 50 tis. km jsem ho vypral a naolejoval. Bylo to však spíše preventivní opatření, než nutnost vyvolaná špatnou průchodností. Ale opět mi prapůvodně nešlo o výkon, ale o vyřešení problému zvlhnutí (či spíše totálního namočení) filtru při rychlé jízdě v průtrži mračen. S bavlnou od K/N jsem to definitivně - v daném případě doslova a do písmene "jednou provždy" - vyřešil.

- A závěr? Já jsem rozhodně nebyl z těch, kdo pásli po zvýšení výkonu prostřednictvím použití speciálních svíček či bavlněného filtru! Prostě jsem měl problém (problémy) a snažil jsem se využít všemožných opatření (o těch dalších se raději ani nebudu rozepisovat), která by vedla k jeho (jejich) odstranění. S Denso Iridium Power a bavlněným filtrem K/N (do boxu) se mi to podařilo. Kromě toho jsem jaksi náhodou získal "dynamiku navíc", v níž jsem původně rovněž nevěřil. Od té doby jsem nacpal Denso Iridium Power snad do všech benzíňáků ve svém okolí a výsledky byly (kromě úplných výjimek - např. u koncernového motoru 1,8T) vždy pozitivní: min. úspora na průměrné spotřebě 0,6l/100km, max. úspora 1,8l/100km (!), citelné zlepšení dynamiky a maximálky - ale také zvýšení max. spotřeby, pokud se jede tzv. "na doraz" (motor "umí více spálit"...). Denso svíčky (byť ne Iridium Power) mám dokonce už i ve dvou svých motorovkách, křovinořezu a sekačce: právě na dvoutaktech je totiž efekt "lepší svíčky" sakra znát... Toť má zpověď. Kdo nevěří, ať nechá být.

PS: Grafy měření motoru svého vozu mám samozřejmě schované. Jenže po internetu neumím poslat ani fotku, natož cosi naskenovaného (např. by mne zajímalo, jak se dá na tomto fóru citovat jiného účastníka v rámečku uvnitř vlastního příspěvku - třeba mi někdo poradíte...). Inu, někdo se hrabe v počítačích, já v autech! Už téměř 40 let...
Dobrý den,

uvažuji o koupi tohoto vozidla s moterem 1,2 (47kW). Chtěl bych se zeptat na Váš názor na toto vozidlo popřípadě i některého uživatele jestli je s ním spokojen.

Předem díka za odpověď

Komar
Jde taky o to, že ta "iridia" ti tam vydrží klidně 80-90 tisíc km v pohodě!Za tu dobu dáš Brisky nejmíň troje, takže ono to zase tak moc hrozný nebude >😁

BTW - na jakém "měřícím přístroji" jsi zkoumal ten motor s různejma svíčkama? 😁
Ahoj, netušíte někdo kdy se mění ve Fabii (16V) chladicí kapalina? Cedrych v knize tvrdí že po 4 letech, dílenská příručka v sekci Servisní prohlídky se k tomu nezná (tj. dle těchto intervalů by se neměnila nikdy, leda po demontáži patřičné skupiny), návod k autu říká (jak u všeho) že to ví servis. Mám to tedy po těch 4 letech vyměnit (svépomocně, do servisu nejezdím) nebo se mám držet toho co říkají servisní intervaly kde se toto neřeší? Mám ještě červenou G12, rovnou bych přešel na fialovou G12Plus. Dík.
.....laserem navařený kovaný váleček z iridia ......

Laser se dnes používá uplně všude, to už nikoho nenaláká...
Nebudu konkrétní. Zmínil tu někdo "českou kotlinu", musím souhlasit. Chudák v obchodě váhá před koupí zapalovacích svíček. Česká či zahraniční výroba? Totalitní pravidlo, že za každou cenu mít něco "z venku" už snad přece neplatí? "Svíčka s tvrdě chromovaným tělem, speciální keramikou izolátoru, elektrodou s měděným jádrem, na níž je laserem navařený kovaný váleček z iridia" je sice dražší než "svíčka s niklovaným tělem, obyčejným porcelánem a středovou elektrodou ze slitiny nikl/cín/olovo", ale je vyrobena z velmi drahých materiálů, velmi nákladnou technologií aproto bude lepší, beru ji. Prostě chudák český spotřebitel, o ekonomice toho moc neví, dřív tu pro ni nebyl prostor. Zahraniční společnost má nepochybně větší kapitál než česká společnost, má větší produkci, větší odběry od dodavatelů=nižší nákupní ceny materiálů potřebných pro výrobu (svíček) = cca stejné náklady na výrobu jako menší tuzemská firma, která nakupuje za horší ceny tj. 1=1.

Můj finanční stav je dobrý, osobně jsem otestoval DENSO i BRISK na jednom autě (ale to už jsem zmiňoval), a výsledek jsem nechal ihned ověřit na měř. přístroji, žádná změna ve výkonu ani v chodu motoru, zkoušeno v celém spektru otáček. Samozřejmě akce jako sportovní filtr, kit přímého sání, výfuk, mám za sebou. Jsou to zbytečné investice pokud nehodláte uskutečnit na voze komplet přestavbu.

Neplaťte zbytečně za hlouposti jakou jsou "super extra" svíčky. Hold marketingová past je krutá, ale zahraniční výrobce Vám bude vděčen.....
- Můj švagr jezdí v autě s ulomeným opěradlem - samozřejmě na sedačce řidiče! Současně má zcela nefunkční naviják bezpečnostního pásu (že by to nějak souviselo...?). Nepamatuji, že by kdy měl funkční ruční brzdu (on ji totiž opravdu NIKDY nepoužívá). O souměrnosti účinku provozní brzdy ani nemluvě. Vnější osvětlení? Darmo se vůbec zmiňovat! Atd., atd. A nejde o to, že by to auto bylo tak staré či oježděné. On prostě s autem jezdí, dokud je schopno pohybu, protože "jemu to přece stačí"...

- Ale zpět k věci, tj. v daném případě k nákladům na výrobu svíček Brisk a Denso. Opravdu si někdo může myslet, že svíčka s niklovaným tělem, obyčejným porcelánem a středovou elektrodou ze slitiny nikl/cín/olovo má stejné výrobní náklady jako svíčka s tvrdě chromovaným tělem, speciální keramikou izolátoru, elektrodou s měděným jádrem, na níž je laserem navařený kovaný váleček z iridia (zkuste se zeptat v klenotnictví, kolik stojí unce tohoto mataeriálu!) má stejné výrobní náklady? A pokud ano, zkuste zapřemýšlet nad tím, zda se náhodou do ceny výrobku nepromítají rovněž náklady na výzkum a vývoj, tj. know-how. Nebo si snad opravdu většina lidí v Česku myslí, že je škoda zaplatit za počítačový software 30 tis. Kč, když cena CD-nosiče, na který ten SW přepálím, nedosahuje ani 10 Kč, tak naco přeplácet! Inu, něco nezdravého v té české kotlině...

- Abych však nebyl mylně interpretován: Já nikomu Denso Iridium Power nenutím (jen jsem ho na konkrétně položený dotaz doporučil). Ať si každý koupí, co uzná za vhodné. Ať si klidně každý vymění hodně dobré svíčky ve svém voze, které mu tam namontoval výrobce vozu, za Brisky tzv. "za facku" (a to proti této značce, na rozdíl např. od zn. Bosch, rozhodně nic nemám!) jen proto, že na ty Brisky se motor přece také točí...

Ale důrazně žádám, aby se lidé vyvarovali přinejmenším zjednodušených úsudků o výrobních nákladech, nefunkčnosti (ve smyslu, že to nefunguje/nemůže fungovat "lépe") atd., když to sami ani nejsou ochotni vyzkoušet - pokud už ze zásady nevěří (a proti tomu nic nemám) těm, kdož to osobně zprubli a na tomto fóru poreferovali! Takže napřed vyzkoušejte a pak suďte, nebo raději mlčte, jinak totiž stavíte na odiv své ignorantství!!!

PS: Abstahuji od výlevů těch chytráků, kteří jsou schopni se bít za svůj názor, "jak by, kdyby..." - v duchu brouka Pytlíka. Ať už proto, že jsou prostě takoví od přírody, nebo proto, že si tak drahé svíčky nemohou dovolit a nechtějí to přiznat. Rozumní lidé však (snad) stále ctí názor, že "bída cti netratí" (nebo se snad mýlím?). A já k tomu dodám: Hloupé řeči ano!
Pokud chceš aby tvoje auto resp. motor v sériovým autu, jelo líp, tak si ho nech celej rozebrat a vyměnit 50% dílů a potom skutečně rozdíl v jízdních vlastnostech bude. Nikdy nepomůžou jen svíčky, filtr a jiné nesmysly. Pokud nemáš peníze na komplet přestavbu, tak je to vyhazování peněz, VO NIČEM a hlavně nepoznáš žádnou změnu a to ani po změření na brzdě, pokud ti teda šikovně neukážou jinou křivku tak jak v 90%. No jo není nad to mít dobrý známý.
menší nedorozumění, nesoudím podle ceny. Zkus si tak jako já vzít svíčky DENSO i BRISK a potom změřit výkon a průběh t. momentu, možná by ses divil a asi bys nebyl sám...
modus ponens
to vormen😒br />
Ved vyskusaj tie Denso a po case zmen za (nove) Brisky. Ak nepoznas rozdiel, aspon budes vediet, ze Brisk je pre Teba lepsi. Tento e😜eriment nie je taky drahy, aby nestal za tu vedomost. Btw, olej lejes aky? Made for TESCO za 100.-/liter? Aj s tym Ti auto pojde... Podobne nahradne diely. Ked menis, pouzivas original alebo lacny repassing?

Aby si to nepochopil zle, ja netvrdim, ze Denso su pre Teba naozaj lepsim riesenim. Ale sudit len podla ceny - to by sme vsetci behali na (mozno ojazdenych) Daewoo autach... 😉
OK, rozdíl mezi pořizovací cenou BRISK A DENSO je asi 5x, ale rozdíl ve výrobní ceně bude snad 0,5x.... hm to je moc BRISK=DENSO=svíčka=auto jede pořád stejně. Ale pravda je, že DENSO má hezčí krabičku, ale asi za ni 400 stovky nedám....
I kdybys ty Brisky měnil každý měsíc, na úroveň chodu motoru s Denso Iridium Power se nikdy nedostaneš. Svíčky (jedno jaké) totiž zcela bezprostředně ovlivňují hoření ve válcích! Proč asi výrobci vozů používají stále lepší (a tedy i dražší) svíčky pro prvomontáž, když se snaží všemožně ušetřit na nákladech a přitom by tam klidně mohli dávat Brisky doslova "za hubičku"? Vytáhni si svíčky např. z motoru 1,2 HTP ve Fabce (o Mazdě 3 s 2,0 motorem ani nemluvím), a pak zauvažuj nad tím, jak velcí jsou ve fabrice ***i, když neumějí ušetřit...
Taky jste mě přesvědčili..... Cena za Denso cca 600 a za Brisk cca100, ať se nikdo nezlobí, ale raději si každej rok koupím nový Brisky než jedny Denso. Kdo říká, že je to uplně znatelnej rozdíl na výkonu, tak je uplnej chudák, co si nepřizná, že zbytečně vyhodil tolik peněz a tak si alespoň ten nárůst namlouvá. Jsem přesvědčen.
Včera jsem skouknul ty svoje Championy (najeto 47 000) a řekl bych, že už jsou za zenitem - elektrody dokulata asi nechceme že 8-s Jak napsal Mitsi - největší náboj je kde? ...no přece na hraně! Takže moje volba je (s vaším přispěním 😜 ) Denso Iridium Power IK16. Děkuji za spolupráci 😄
vše co píše Mitsi o svíčkách Denso Iridium Power. Po jejich "nasazení " do Carismy GDI se také prokazatelně snížila spotřeba v hodnotě do 0,5 litru/100 km. Mám naskákáno 116 tisíc km, svíce jsem měnil zhruba v 80 tisících (NGK platina, předepsaná výměna po 90 tis.). Další pokles spotřeby a zlepšení chování motoru se mi projevil poté, co jsem po mnoha e😜erimentech konečně dokázal "vyrajbovat" sací trakt a klapku (Retech I.C. Cleaner ve spreji - nutno aplikovat tak 5-6 x než to vše rozpustí, uvolní a umožní shořet ve válcích) a výměně filtru sání Fram za Purflux. Dávám jen papír, ty bavlny mě nějak nepřesvědčily, neperu si ani ponožky natož abych pral filtr >😁

Fakt nechci ohromovat supernízkými spotřebami, ale Brno-Bratislava v pět ráno za méně než hodinu se spotřebou dle PP (nelže) 7,3 litru /100 je reálná a slušná hodnota na benzínový motor 1,8...

Hlavně ty starty s Denso jsou doslova " na brnk" !

Žádný jiný svíce už mi nesmí přes práh! Dám Densa i dceři do Oplíka Corsy až bude zapotřebí svíčky vyměnit.
Ano, i já jsem už měl s NGK problém, a to dokonce 2x: jednou byla svíčka "fouklá" kolem izolátoru, jednou nepálila za studena, resp. těsně po nastartování úplně studeného motoru. Přičítám to tomu, že část NGK svíček na evropském trhu je dnes vyráběna v Evropě, konkrétně ve Francii. Ale se svíčkami Denso jsem zatím nikdy žádný problém neměl! Možná do doby, než se i ony začnou vyrábět v Evropě...

PS: Ty "lepší" NGK svíčky (mám na mysli platinové, iridiové a speciální tuningové) se ovšem tak jako tak stejně stále vyrábějí v Japonsku.
mno mne se naopak NGK na Brave 1.8 16V neosvedcily, motor se nad 5 t ot. zacal trast, vratil jsem tam puvodni Championy a vse bylo OK. Protoze jsem nevedel jak stare ty championy jsou, zkusil jsem tam nejake Brisky DR14YZC a problemy nad 5 t ot. nebyly zadne.
S těmi "přechody" má SirAnton pravdu.

Pro Wachn: Byl to Mitsubishi Galant 2.0 s cca 150 tis. najetými km. Brisk LGS mi vydržely pouhých cca 700 km, přičemž NGK jsem měnil vždy po 30 tis. km! Pravda, Bosch nevydržely ani 15 tis. km... (Nehovořím o "absolutní fyzické výdrži", ale o schopnosti dobře zapalovat, kterážto mizí, když se začíná zvyšovat spotřeba a motoru ubývá na výkonu.)

PS: Pravda, svíčky Bosch dostanete koupit všude, stejně jako oleje Castrol. Obé (ve většině případů) stojí za ho..., bohužel.
modus ponens
to Wachn😒br />
ak sa rozhodnes pre Denso a chces byt naozaj presvedceny (ak teda este nebudes), ze/ci si dobre spravil, kup si aj tie Brisky (za ten pocit to mozno nestoji tak vela) a po nejakom case cvicne vymen Denso za tie (este nove) Brisky. Prechod z lepsieho do horsieho je spravidla ovela lepsie poznat ako naopak.
Dík za vyčerpávající odpověď. Jo, "ubohé výkonové parametry" nevyřeší ani Denso Iridium Power, ale i tak chci pro ten motor pokud možno to nejlepší. Ještě bych se zeptal, v jakém autě resp. motoru Ti odešly ty Brisky?
modus ponens
to Mitsi😒br />
Bolo to tvrde, ale presvedcive. 😉

Problem je akurat v tom, ze ked som kedysi zhanal NGK, nikde ich nemali. Zato Brisk bol vsade a Bosch sa dal tiez dobre zohnat. Preto som menil povodne skodovacke za Bosch a aj tato vymena bola dost citit.

Na svoje terajsie auto dam pri vymene jednoznacne Denso (ak nebude zase problem s logistikou 😢 ) ...
- Nevěřím ničemu, o čem se nepřesvědčím sám. A reklamním trikům už vůbec ne! Když jsem hledal na trhu "lepší" svíčky (podotýkám, že jsem vždy jezdil na "obyčejných" NGK), vyzkoušel jsem tuningové Bosch, Champion, Beru... a rovněž Brisk LGS. Musím říct, že ony Brisky (na rozdíl od ostatních značek) fungovaly docela dobře, bohužel jen několik set km. Pak se u nich začal rozpadat izolátor mezi vrchlíkovou elektrodou a kroužkem (protipól) pod ní, špatně to pálilo, motor začal koktat, ŘJ mi odstavila zapalování a já jsem nedojel... Svíčky jsem vyreklamoval, dostal zpět peníze a nikdy více!

- Když jsem objevil Denso Iridium Power, také mi ta cena připadala hodně přitažená za vlasy (jezdím na nich už cca 3 roky - tehdy stály ještě o dost víc). Jenže jsem kdysi maturoval z fyziky, pročež vím, že největší elektrický náboj je - no přece na hraně! A když se podíváš na provedení elektrod u těch Denso svíček, bude Ti to jasné. Vzal jsem to jako e😜eriment (už jsem přišel v životě o víc) a on zafungoval. Dnes už bych do benzínového motoru žádné jiné svíčky nedal a jak to tak pozoruji, všechno směřuje tímto směrem: i ostatní výrobci se snaží o "napodobeniny", a to především pro prvomontáž ve fabrice. Rozhodně nejdále je v tomto ohledu NGK. Zato např. Bosch je natolik neschopná firma, že už i vozy VW (o Škodě ani nehovořím) používají NGK. Jenže moje duše technika hluboce pláče, když zjistím, že např. u motorů Zetec od Forda, kam se ve fabrice dávají svíčky ne nepodobné špičkovým NGK, pak servis při první výměně nacpe (samozřejmě na přání zákazníka) úplně obyčejné Motorcrafty za cca 100,-Kč/kus, když ty původní svíčky byly i po oněch 60-90 tis. najetých km nesrovnatelně lepší...

- Kup si, co chceš. Ale máš-li z nějakého důvodu potřebu řešit ubohé výkonové parametry svého motoru, pak je použití svíček Denso Iridium Power tím nejjednodušším a zároveň NEJLACINĚJŠÍM tuningovým zásahem, který opravdu funguje a v žádném případě neškodí motoru!
Čoveče, doporučil jsi mi asi dobré svíčky - aspoň podle ceny by teda měly být ze zlata...Denso iridium power cca 600 Kč/kus. A navíc mi bylo řečeno, že to je jen reklamní trik a to co o nich píšou není až tak pravda 😒 Tak nevím. Co třeba BRISK DOR 15 LGS? Taky je vychvalujou a cena 150 Kč/kus.
Chlapi,zapojoval už někdo maxidot do fabky? Jde to vůbec dodatečně dodělat?
mam asi 100 velmi peknych fabii mel by nekdo zajem velmi slusne ceny
2 Tesna😒br />
Souhlas, použití staré 1.6 75kW do Fábie by byla super volba. Dostačovala by bohatě na běžné ježdění...

Jenže se to neslučuje s politikou osazování motorů do aut od VW, potažmo Škodovky, takže smůla, 1.6 ve Fábii nikdy nebude...
2 SirAnton😒br />
Přesně tak, starý motor z MB1000 prošel fáčkama i feldama k prvním Fábkám. Na konci života doplněný o MPi, elektroniku, převrtán a odlehčen hliníkem.

To, že se ve fábce 1.4 16V a 1.4 MPi chová jinak je dáno právě rozdílem 8V-16V. To MPi-čko jde lépe od nižších otáček, ale nedá se tolik točit, protože rychle ztrácí dech, kdežto ten 16-ti ventil je ochoten se nechat snadno točit. Sice se tak ten 16V moc nehodí do města - je potřeba se rozjíždět s plynem - ale na jízdu po dálnici je lepší. Má i kultivovanější chod ve vyšších otáčkách, neobtěžuje tolik hlukem. Kdežto to MPi-čko se tak jeví jako vhodnější na jízdu kolem 90 a na ježdění po městě v nízkých otáčkách - má subjektivně lepší zátah od spodu, ale jak říkám, brzo umírá, nechce se nechat daleko točit, může se s ním i hůř předjíždět...

A mimochodem, co je v Německu - hustá dálniční síť, takže lze předpokládat, že i ta 1.4 16V bude lítaná hodně po dálnicích v rychlostech kolem 130-150, tedy ve vyšším pásmu otáček. Taky je zpřevodovaná tak, aby při 130 byl motor točný u maxima krouťáku - 3500ot/min, před nástupem nejvyššího výkonu - kolem 4000ot/min. Optimální pro předjetí ze 130. Jinak by byl problém s tak slabým motorem vůbec na dálnici jezdit, stačí se podívat na 1.3 MPi-čka ve feldách...
Ach jo. Bavíme se o čipnutí motoru 1.4 16V a ty má škodárna opravdu jen v 55 a 74kW a jsou to konstrukčně stejné motory od VW (ta 74 je jen lehce upravená). To 1.4 50kW je starý převrtaný škodovácký 8V, ale ten tady není potřeba vytahovat, o ten tady nejde.

U některých škodováckých servisů opravdu lze nechat tu 1.4 16V 55kW klidně čipnout na jinou mapu až někam k těm 68kW. Jen je potřeba narazit na dobrého technika, ale dá se. A bez ztráty záruky. Pokud to tudy nejde, pak volit nějakou známou tuningovou firmu. Ale se ztrátou záruky od škodovky. Každopádně doporučuju nechat auto vždycky před a po čipu změřit na motorové brzdě.
Klasický škodovácký byl 1.4 MPi ve verzích 44 a 50kW. Od VW jsou 1.4 16V ve verzích 55kW a 74kW.

Ve vztahu k dnes již překonanému dvouventilu 1.6 75kW mi použití motorů 1.2 HTP 12V 47 kW a 1.4 16V 55 kW ve Fabce připadá pouze jako tahání peněz z kapes neznalých zákazníků, protože stejný výkon je zcela určitě možné z těchto objemů dostat i za použití jednodušší = levnější techniky, než je čtyřventilová. Předpokládám, že vývoj motorů ve srovnání se Š120LS a 43kW pod kapotou z roku raz dva za posledních 20 let výrazně pokročil 😊
modus ponens
to HonzaL😒br />
Pokud to neuděláš ve škodováckém servise (a že to leckde lze nechat čipnou), přijdeš o záruku na auto.

A v skodovackom servise Ti auto cipnu? Zda sa mi to odveci, pretoze by tym naburavali cenovu politiku Skody... Nehladiac na udrzanie si zaruky, tu predsa v konecnom dosledku posudzuje vyrobca.
modus ponens
to Mitsi😒br />
pokial viem, tak skodovacky motor (povodne 1000MB) skoncil pri 50kW u Fabie. Ci sa este vyraba, to teraz neviem, ale urcite nejde o 16V motor. Co bolo mierne pekvapujuce, ze sa vraj (na Fabii) sprava lepsie ako 55kW 16V od VW...
A jinak to jsou konstrukčně shodné motory (tj. základ Š1000MB z počátku 60. let či už modernější "pětiložiskáč" od VW), nebo ne?
To Mitsi😒br />
Já mám ale za to, že 1,4 55kW (původní škodovácký) a 1,4 74 kW (mnohem modernější z dílny VW) Tak to asi těžko, oba jsou to stejné motory, kdy ten silnější má několik úprav, např. hliníkovou vanu oproti plechové, hliníkové sací potrubí oproti plastovému, ostřejší vačku, jiný program v řídící jednotce atd. Vyšší výkon je ale dosahován ve vyšších otáčkách. Slabší motor má zase pro změnu nejvyšší krouťák položený níž než silnější motor, tudíž bere více od spodu.
Já mám ale za to, že 1,4 55kW (původní škodovácký) a 1,4 74 kW (mnohem modernější z dílny VW) jsou konstrukčně zcela jiné motory, takže bych je rozhodně nesrovnával a z hlediska "čipovatelnosti" už vůbec ne!
No, chápu, že to že sis měl koupit jiný motor si zrovna slyšet nechtěl...

Ale teď tomu čipnutí. Škodovka prodává dvě 1.4 16V - 55kW a 74kW. VW má ještě 1.4 16V FSI s 66kW. Všechno jsou to v podstatě motory vycházející ze stejného základu.

Ta škodovácká 74kW má jen jiné sací potrubí a hliníkovou olejovou vanu, oproti klasické 55kW. Čipnutím 55kW se dostaneš rozumě někam k 66-68kW, na tu 74kW by to bez úpravy motoru asi nemělo cenu. Čipnutím také lehce stoupne kroutící moment, ale zázraky nečekej.

Ale taky se podívej na webu na výkonovou mapu všech tří uvedených motorů, na průběh otáček, výkonu a kroutícího momentu. Ta 74 má vše posunuté k vyšším otáčkám, tudíž je nutné ten motor točit, stejně jako u většiny čipnutých motorů. Je také pravda, že při běžné jízdě se u čipu lehce sníží spotřeba, asi o 0,5l/100km. Ale pak zase nevyužiješ navýšení výkonu. S čipem jezdí spousta lidí.

Takže, pokud čipnout, tak u zavedené firmy, co se nebude bránit tomu, auto změřit na motorové brzdě před a po čipu (aby byl vidět rozdíl), stejně jako uchová původní data pro případné přehrátí v případě problémů s čipem zase na původní hodnoty z výroby. Pokud to neuděláš ve škodováckém servise (a že to leckde lze nechat čipnou), přijdeš o záruku na auto.

Nebylo by od věci taky nasadit nějaký sportovní filtr, případně nějaké lepší svíčky a olej do motoru, zkontrolovat těsnost výfuku a sání.
Kazde auto sa da chipnut tak, aby si mal zatah od spodu. No kedze vecsina chiptunerov len pouziva uz vyladene data od niekoho ineho a maloktory chiptuner sa do toho rozumie tak, aby to spravil "na kluc", budes musiet poriadne hladat.

Cely motor sa da precasovat, aby tahal odspodu, no takmer isto stratis vykon vo vyssich otackach. No na druhej strane pri takych upravach zvykne klesnut celkova spotreba.
Nemal som Fabiu, no trochu som sa okolo chiptuningu motal. Pametam si, ze pri tych starsich fabkach sa dal vykon zdvihnut len o nejakych 5%. Ak by si to chcel o 10%, tak uz znacne riskujes.

Skor sa ti oplati kupit si sportovy filter do nasavania.

Daj parametre krutak/vykon/max_otacky tvojej fabie a poviem ti, co dosiahnes chiptuningom.
Děkuji za hraběcí rady, jak jsem si měl koupit jiné auto. Potřeboval bych však spíše osobní zkušenosti někoho, kdo má Fabii 1.4 16V a nechal si jí přečipovat, jestli mu to pomohlo a kolik.
Klidně to čipni, ale "větší zátah" od spodu tím nezískáš. Naopak, dostaneš z toho o nějakého toho koníka víc, ale ve vyšších otáčkách. Takže abys využil zvýšený výkon, budeš to muset pouštět víc do otáček a tedy to bude i něco papat.

Pokud bys chtěl i u benzínu zátah odspodu, musel by být vybaven turbem.

A jestli jsi chtěl jezdit s nízkými otáčkami, měl sis pořídit tolik modní "závodní" TDi-čko, to má zátah od neutrálu, ale po 4000 ot/min musíš stejně řadit. Ale stále to není nic proti turbovým benzínům, které berou plný výkon do 2000 a končí někde u 7000 ot/min. Tam si teprve vychutnáš ten zátah...
Jan S. : Cti o par radku nize. Je to uplne ten samy pripad... . Moje rada zni, kdyz ti to v nizkych otackach netahne tak je nepouzivej. Kolik mas najeto? Navic "pocit" zatahu neni uplne objektivnim meritkem toho, jestli to auto opravdu zrychluje.
Svíčky Denso Iridium Power IK16 (v daném voze vyzkoušené a opravdu to funguje), vzduchový filtr od K/N (v daném voze nevyzkoušen, ale max. pozitivní zkušenosti z jiných vozů).
Mám Fabii 1.4 16V 55kW, u které se mi zdá, že její záběr z nízkých otáček je dost slabý. Porovnával jsem to s Fabií 1.2HTP 47kW, která rozhodně táhne v nízkých otáčkách líp. Myslíte si, že by pomohlo přečipování ? Sportmotor ho nabízí za 5.000 Kč.
Tak jo, díky za radu.

To mitsi: Jaké svíčky a filtr teda doporučuješ, aby motor skvěle shell? 😉
Naprostý souhlas s andree_cz! Kup si pořádné svíčky a vzduchový filtr, prospěješ motoru, získáš "něco navíc" a ještě ušetříš za v daném případě naprosto nesmyslné čipování.
Probuh... . Cipovat motor bez preplnovani je fakt neefektivni a bez dalsich uprav skoro az zbytecne.
Nemám 2.0 ani Tdi, ale 1.4/50kW. Takže myslíš, že čip nemá cenu? Je mi jasné, že to není žádný závoďák, ani na to to auto nemám, ale říkám si že každý kW navíc je dobrý. Nebo je to za moc peněz - málo muziky? 😁
pokud nemas 2.0, nebo tdi, tak bych se na to vykaslal
To bys musel obalit každý kousek kabelu i všechny štekry. Koukni pod ty kryty na motoru a rychle pochopíš, že právě tohle vůbec nejde!
Jo, to taky zvažuju a možná i udělám. Vypadá to pěkně 195/50 R15, ale není to už přece jenom trochu moc? Leda že bych schrastil ještě 5 tis. na chip 😜
ricz73
No kdysi jsem čet v ábíčku, že si na kabelech pochutnávaj kuny a že nějaká firma vyrábí takový speciální pouzdra (vypadá to jak husí krky), který se na ty svazky nacvakaj a kuny maj slovíno. Zkus mrknout na net.
tak jsi rovnou do 6J x 15
Pro Tebe třeba... Budu kupovat celou sadu pneumatik + disky. To mi připadá jako dostatečný důvod si to ověřit, ne?
A neni to uplne zbytecna blbost?
Zdar všem. Dotaz: Můžu dát na Fabii disk 6Jx14 z Octavie? Díry i rozteče sedí, jen ET je u Fabky 43 a u Octavie 38. Takže gumy (185/60 R14) "vylezou víc z blatníku" (a to právě chci >😁 ) Nebude to někde "chytat"? Dík.
Jo a ještě to nejdůležitější: "MARDER STOP" ve žluté krabičce.
Já to kupuji v Rakousku u Forstringera. Balení 2x2 tablety za cca 16 EUR. Bohatě vystačí na rok až dva - podle toho, za jak dlouho v jakém autě "vysmrádne".
To s tou odpuzovací tabletou vypadá zajímavě - nevíte kde se taková věc dostane a ja se jmenuje ? Na webu jsem nic takového nenašel.

Jan
Existuje elektronický odpuzovač hlodavců, který se "pověsí" na alarm (jeho napájení se aktivuje spolu s aktivací alarmu). Pak existuje speciální "odpuzovací tableta" (vypadá jako kousek kulatého mýdla), která "se zavěsí" do motorového prostoru. Má však časově omezený účinek (max. několik měsíců), pak se musí vyměnit za novou.
Akce 1 rok leasingu zdarma platí pouze pro modely do r. 2004, ale horní hranice 320 000 už neplatí. Je možné jít výše. Taky nelze kombinovat akci 1 rok zdarma s jinými akcemi, např. klimatizace zdarma apod. Pokud netrváte na novém modelu 2005, dají se sehnat Fábie 1,2 HTP s velmi slušnou výbavou.

Paja
Mám Š-Fabia 1.4 16V, u které nedávno začal jít nepravidelně motor a rozsvěcovaly se všechny varovné kontrolky. V servisu zjistili překousání kabelů od myší. Máte s tím někdo zkušenosti a co s tím dělat (myslím prevenci) ?

Jan
To oktan: Určitě bych dokázal vysvětlit, proč by tomu mělo být právě naopak (tedy ve prospěch tříválce v DANÉ OBJEMOVÉ KATEGORII - to zdůrazňuji). Ale takhle? Opravdu nevím.
Neviete náhodou niekto vysvetliť skutočnosť, že trojvalec má principiálne vyššiu spotrebu ako štvorvalec? Napr. 1.4 HDI vs 1.4 TDI.
K tomu chiptuningu - TDI sa daju velmi pekne cipovat z toho dovodu, ze diesely maju nizku teplotu vyfukovych plynov, takze sa da to turbo nacasovat do vyssich otacok, cim sa krutak posunie hore. Jasne, ze tym vzrastie celkova teplota, no na nejaky kratky cas to samozrejme nevadi. Pri benzinakoch je ten problem, ze vyfukove plyny su dost horuce aj bez turba. Po naruseni tepelnej rovnovahy precasovanim turba sa moze neprijemne efekty dostavit ovela skor ako pri dieseli.

Takze zaver - benzinove turba sa daju chipovat podobne ako dieselove, ale z horsimi nasledkami..
Zaznamenal jsem že se tady vedla pestrá diskuse o tom co líp jezdí Favo, Felda, Fábka atd. Vzhledem k tomu, že jsem jezdil X km z různými Favority od 135 až po 136B, Felicií od 135B až po 1.6 100hp. a s Fábkou jak od 1.4 44kW po 1.4 16V 55kW tak si myslím, že můžu srovnávat. Pomíjím ostatní parametry jako komfort, dohlučnění, podozek atp !!! Ve zrychlení 0-100 km/h pořadí +/- podle kusu odpovídá tomu co uvádí výrobce t.j viz. tech. data. M.j. Felda 136M cca odpovídá Fábce 1.4 55kW. V rychlostech nad cca 100 km/h převyšuje už Fábie 44kW všechny 1.3 včetně 136M a to zejména v pružném zrychlení. O výdrži v kopcích ani nemluvě, tam je prostě 1.4 znát. Nad všechny zmíněné je Felda 1.6 ve všech parametrech. Tam je zase znát 1600ccm. No a upravená 1.6 už je mezi Oktávií a Fábií s motory 2.0.
A já bych řekl, že ještě mnohem lépe...
no, já bych řek, že TURBO-benzíňáky půjdou načipovat úplně stejně jako TURBO-dýzláky ...
Já tedy nejsem moc velký e😜ert, ale nebyl by lepší motor z eresa? Sice je to diesel, ale má jen o pár koníků míň než 1.8T a vyšší krouťák. A diesely se dají načipovat o víc procent než benzíňáky.
Me taky ne... ale kdybych to nevidel na vlastni oci tak to neprodavam, protoze bych tomu neveril...
"...Jde o to ze je koupena uplne nova ucelove, pokud vyuzijes vsemoznych slev co boleslav dava tak levneji kastlu nekoupis..."

- Přiznám se, že tohle by mne nenapadlo.
kdyz prodas novy motor 1.2 HTP do starsi potkane fabky, nejake ty narazniky, svetla, tak ti zbyde kastle. Jde o to ze je koupena uplne nova ucelove, pokud vyuzijes vsemoznych slev co boleslav dava tak levneji kastlu nekoupis >😁
Ok, ale co na tom autě vlastně z htp zbylo? 😁
Naopak!!! 1.2 HTP se kupuji na zavodeni...

Nazorny priklad (videno v jedne nejmenovane dilne mima vlastnima ocima)😒br />
Fabia 1.2 HTP...

1. odmaslit predni zadni naraznik

2. vyhodit sedacky

3 vyhodit elektro rozvody

4. vyhodit motor (podstatne)

5. shodit kola, brzdy

6. sundat tlumice

7. uprava blatniku (mirne vytazeni), nastrik (misto bile zluta racing metaliza), skla secur VIN+bezpecnostni tmave folie

8. komplet racing brzdy + hadice (uz si nepamatuju presne co)

9. snizene pruziny+ sportovni tvrde tlumice s vysokym vykonem

10. elektrony + poradne gumy

11. nova elektroinstalace s ponechanim prvku stavajici, muzika

12. sedadla sparco 4 bod.

13. motor z oktavky 1.8T + chip + sani

14. kapota se sanim, spojlery, kridla

15. cira optika vzadu + vepredu xenon

16. kosmeticke upravy interieru (podsviceni, nejake sracky jako tlak oleje a turba, sani

17. pry pokud to nebude stacit tak bomba nebo dve... (NoS)

Nechal si to delat sef jedne zname karosarske firmy...

ooopppssssssss >😁
Jezdil jsem s ní asi tři týdny, když jsem měl svoje auto po bouračce v servisu. Byl jsem z motoru hodně zklamaný. Ve městě jezdilo auto celkem svižně, ale mimo město a hlavně na dálnici to byl děs, v kopcích znatelně zpomalovalo. Měl jsem navíc kombíka a těch pár kilo navíc tam bylo taky znát. Ale co by měl člověk od takového motoru chtít, určitě si to nikdo nebude kupovat na závodění, ale kvůli ceně a spotřebě.
Ahoj,

jaké máte zkušenosti s FABII 1,2 HTP 40 KW.
No, to Ti nemůžu potvrdit takhle od monitoru, že jo 😉 ale zkusím to popsat, co to dělalo mě: Nejdřív při volnoběhu se to občas tak nějak nepřirozeně zachvělo (motor) a poklesly otáčky. Za jízdy to chvílema ztratilo výkon a změnil se zvuk motoru. Moc jsem si to ale "neužil", protože než jsem dojel do servisu (30 km) tak už to dělalo furt (netáhlo atd.). No a v servisu mi řekli, že to byl 4. vstřik, a že to mohlo nejdřív dělat jen občas (vlastně mi potvrdil, co jsem mu řekl), na počkání to vyměnili a finito. Kolik to může stát po záruce netuším, soráč.
Takže, když jedu a najednou mně spadnou otáčky a auto mi cukne dozadu, tak je to špatný vstřik? Auto už nemám v záruce - kolik to bude stát?
Potvrzuju co říká free.x. Já osobně mám Fabii sedan 1,4/50kW od 4/2002 (nová) a doteď najeto 43500 km. Jediná závada byla nefunkční vstřik na 4. válci (jela na tři, ale jela), což se stalo do měsíce od koupě -> výměna v záruce. Od té doby bez jakýchkoliv problémů (nepočítám žárovky a podobné 😉. Před ní jsem měl Favorita -> nelze v ničem srovnat, proti Fabii totální plečka. Ve firmě máme tři Fabie 1,4/44 kW a průběžně střídám všechny tři. Ani tady nemůžu srovnat s Favoritem, snad motorově s Feldou, ale ve zbytku (podvozek, komfort, spolehlivost, hospodárnost...) má navrch jednoznačně Fabka.
No nebudu se hádat ,ale když někdo tvrdí ,že Favorit jede jak z praku oproti Fabce tak není co dodat.

Favorit subjektivně jede lépe do stovky je s ním snadnější zahrabat,ale po překročení stovky a zařazené pětce je to čajíček.Mluvím z vlastní zkušenosti Favorita jsem měl dokonce 94rok ,ale jak z praku nejel.Jel jako ostatní a při táhlejších stoupáních to na pětku moc nejelo což Fabka zvládá podstatně lépe.

O zrychlení při zařazené pětce ve 130 se také nedalo hovořit.Hooodně pomalinku to přidávalo.

No nejspíš jste měl smůlu a kapl na nepodařený kus a zvlněné kotouče jsem měl naposled na tom Favoritu docela častá závada.Vibrace do volantu ...

A snad jen poslední dodatek ty Fabky co máme ve firmě lítají každej den střídají se na nich 12 lidí a když vidím jak se s nima zachází tak jsou to držáky.

Jen tak naokraj já Fábii nevlastním ,ale mám s ní možnost jezdit docela často.
To free.x:

Jo a ještě dodatek k té vaší Fabii pro manželku nesmíte věřit všemu co prodejce napíše leckdy auto nemá najeto 70000 ,ale třeba 15000 tisíc a pak se může dít lecos a spojku vám zničím i na tom Yarisu pokud budu chtít vše je to o tom jak se s autem jezdí..

Manželky auto mělo najeto skutečných 70tis.km, což deklaruje servisní knížka i faktury ze servisu které mám od původního majitele. Na fakturách i v servisní knížce jsou přesně vidět datumy a ujeté kilometry, které naprosto korespondují se skutečnými km. Navíc bylo auto v interiéru nejzachovalejší ze všech, co jsem zkušel a že jsem vybral asi až 20 auto, poněvadž ty ostatní byly většinou ještě výrazně horší. Také to byla jediná Fabie u které nebyly zvlněné kotouče. I tak ale jede tzv. na*** 😃

Dnesj v ní jel kámoš a žasl jak je líná. Jeho Fávo oproti ní prý jede jako z praku.
Nevim,z jakeho testu vychazis a jak je stary,ale v poslednim cisle Svet motoru je pruzkum mezi uzivateli aut v Nemecku a v Anglii,a v obou zemich vyhrala kategorii malych vozu Honda Jazz,druhy byl v obou Yaris,v Nemecku Fabia byla 5. a v Anglii dokonce 3.

Getz se ani v jedne zemi neumistil v prvni desitce.

Brazdic:diky za prispevek,definitivne vyrazuju Fabii ze seznamu
No ty hmotnosti jsou trochu jiné ,ale důležitý faktor je kroutíci moment a obsah.
matuS
no, ked ma jedno auto 50kw a 1000kg a druhe ma 50kw a 1300kg, tak nejako mi nejde do hlavy ze by to tazsie malo ist lepsie...
No já bych neřekl ,že Felda 1.3 50kw jede lépe než Fabka 1.4.V Naší firmě máme jak Felície i z roku 98 tak Fabie 1.4 50 KW a dost často se stávalo,že jely do Prahy z Brna dvě auta jedna Fabka a jedna Felície.Vždy Fábie měla navrh ať už to byla maximálka ,kde Felda jasně prohrávala,táhlé stoupání ,kde opět Fabka ujížděla a pružné zrychlení tj. např. jen na pětku 130 a přidat tam Felda na to neměla. Jedině ,kde to bylo tak nastejno bylo z 0-100 ,ale za touto hranicí nebylo co řešit.Jen uvádím ,že vlastníme 5 Fabii a 5 Felícii ,takže ať jela jakákoliv tak výsledek byl stejný.O komfortu jízdy ,hlučnosti,pohodlí a pocitu z jízdy ani nemluvě.Co se týče závad tak v celku bez problému jen u jedné se měnily tyčky stabilizátoru (záruční oprva).

Jo a ještě dodatek k té vaší Fabii pro manželku nesmíte věřit všemu co prodejce napíše leckdy auto nemá najeto 70000 ,ale třeba 15000 tisíc a pak se může dít lecos a spojku vám zničím i na tom Yarisu pokud budu chtít vše je to o tom jak se s autem jezdí..

Jen dodávám ,že na jedné z Fabii máme najeto 165000 a spojka neškube ...

Mějte se co nejlíp.
To mojin: Naši měli taky před 2 roky Feldu 1,3 50KW a oproti té 1.4 MPI to auto alespoň trochu jelo. Hlavně reagovalo na plyn tak jak má a né že si to dělá co chce. Pokud jde o podvozek, tak je ale Felda děsná. Tam zas má navrch Fabie. Co je to ale platné, když je to auto bez motoru.
Jsem tady na těch diskuzích nový. Co to tak čtu, tak musím říct, že uvažuju o něčem podobném jako Vormen, který vyměnil felinu 1,3 za fabii 1,2. Jsem ovšem zaměřený na kombíky. Vzhledem k tomu, že tady slyším rozporuplné názory, tak jsem se trochu zamyslel i nad jinými alternativami než fabie. Přicházela by do úvahy: peugeot 206 sw 1,1, kia rio 1,3 a fiat palio, pokud se to ještě dělá. Z tohoto výběru ale furt musím říct, že pořád ta fabie je mým favoritem. Jel jsem s ní párkrát služebku a oproti té felicii je to 1000% lepší. A to byla starší 1,4 50kw, kterou moc recenze nechválili. Může mi někdo říct nějaké doporučení či zkušenosti?

Jinak ten modelový rok 2005 s tou výbavou ambiente mi přijde jako dobrá nabídka, je tam ještě ta akce na 1 rok leas. zdarma, ale to bych se vešel jen bez klimy do těch 320000 kč. Tu klimu bych ale taky chtěl tak nevím jestli by se to dalo v salónu nějak skoulet, aby tam byla a měl jsem akci na leasing.
To palko76: Doporučuji cokoliv kromě Fabie. Před půl rokem jsem řešil problém, co koupit manželce na nákupy a vybíral jsem ze stejného seznamu, jaký si vypsal ty. Nakonce jsem skončil u Fabie Clasic 1.4 MPI, i když ze všech stran slyším jaká je to *** a to zejména s benzínovým motorem. Musím potvrdit že je to pravda. Auto mělo najeto asi 70.000km i dle servisní knížky, auto bylo trvale servisováno v Auto Jarov a i když na něm manželka najela za těch půl roku cca 1500km, tak nás již čeká výměna spojky, destiček, ale co je nejhorší, že začala kravit řídící jednotka a motor si dělá co chce :x Pořád jsem si říkal, že při kilometrech co ona najezdí, se jí na tom hned tak něco nevysere a opak je pravdou. Má teď roční havarijní pojistku, poněvadž je dost nevyježděná, ale za rok až jí skončí pojistka, tak jí koupím Yarise nebo Corolu. Nehodlám toho Škodováckýho sráče udržovat i když skoro nejezdí. Každá Škodovka se vždycky srala a je vidět, že se nic nezměnilo.
Nazdárek všem, mám Clasika r.v.2000, teď mi večer přestalo svítit vnitřní osvětlení, zřejmě žárovka. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost jak se mění, respektivě odendává kryt tohoto světla - jestli je to nějaký jednoduchý, tak mě nekamenujte, byla tam tma a moc jsem na to nekoukal. Jaký typ žárovky to je, respektive je v sadě náhradních žárovek co se prodává k fábii? Díky za odpověď. L.
Bohuzel Te musim zklamat. Kada zavada, ktera sama zmizela se zatim vzdycky vratila a vzdycky v naprosto nevhodnej okamzik. Tolik moje zivotni zkusenost.
Asi jsme to nejak zakrikli (doufam) , me od te doby taky vsechno maka tak jak ma, doufam ze to bude trvat "vecne" !!
To Rybiz: Seznam chybových hlášení nemám - v servisu byli skoupí na informace a do dílny jsem je jim musel doslova "vecpat" abych viděl co s autem dělají. Podle mě tomu ti mechanici moc nerozuměli. Teď klima už několik týdnů pracuje jak má, tak to zatím neřeším.
To by som bral aj ja.... v akých modeloch Fabie je to sériovo namontované?
Ja mám Fabiu 1,2 HTP 7 KW, ale zatiaľ som s ňou šiel max. 160 km/h. Je pravda, že som neskúšal, či to dá viac, ale nemám pocit, že by to vytlačila až na 180 km/h. Skúsim to.
Taký Getz, neviem či sa páči babám, ale nedávno bol v Nemecku vyhodnotený ako najspoľahlivejší automobil.
matuS
ked niesi najbohatsi, vykasli sa na nove auto a zober ojetinu.

taka 206 nieje ziaden zazrak, ale cena ojetin je dobra, diely drahe niesu a dokonca sa aj paci babam 😊
:roll: :😉 >😁 :shock:
Neco mi take vzadu bouchalo, vyresili to v zaruce, oblepili izolepou uchyty zadnich operadel, takova mala ucka. Je klid uz asi 30 tkm.
Tak to jsem rad ze alespon nekdo mi odpovi ! Nemas nahodou vypis tech chybovych hlaseni ? Kdyby jo, rad bych je porovnal s temi co to ukaze me. Pak by jsme mohli zacit neco resit, stejna zavada u dvou aut ?!

Jinak se to asi nejak docasne vyresilo, pres vikend jsem najel 600 km a klima i vsechno ostatni makalo jako lusk ! Kdyby jsi mel nejake nove poznatky dej mi prosim vedet , taky se ozvu kdyz zjistim neco zajimaveho (prinosneho).
Ten problém mám taky. Diagnostika v servisu ukázala zkraty na ovládacím servomotorku klimatizace, cena samotného motorku je 3800 Kč, bez práce. Protože do servisu elektroniky dělám tak teď přemýšlím, jestli se na to podívám sám nebo to nechám opravit. Podle mě nepůjde o čisté zkraty ale pouze o zvýšený odběr způsobený pravděpodobně nějakou mechanickou příčinou.
Tak už je to tady zase! Nesetkal jste se s tím někdo? Když zapnu klimu tak se mi někdy stane že normálně chladí, pak najednou začne topit a bez jekéhokoliv zásahu zase chladí . Nechápu kde je chyba, někdy se to stane dvakrát za hodinu a někdy se to nestane za tři dny ! Jo,aby toho nebylo málo tak už mi to třikrát na volnoběh chcíplo a někdy se stane že po vyřazení chvíli trvá než spadnou otáčky na normál. Drží tak kolem těch 1500, po pěti vteřinách spadnou na asi 800. To by bylo asi tak všecno,jestli někdo víte co se děje , v servise to nevědí, tak mi prosím poraďte co s tím. Ještě rok mám záruku a nerad bych bych to potom řešil "za svoje" !! 😢
Čau fšichni dneska jsem jel s fábkou 1,2 HTP/40kW mezi Brnem a Olmikem 180 a to uplně bez problému což jsem pěkně čučel pač jsem myslel že víc jak 160 to nepojede, ale nad 170 to nečekaně ožívá a není problém udělat i víc jak 180. Dřív jsem měl feldu a tam jsem taky jednou udělal 180 ale to už byla skoro vražda a to měla o válec a 10kW víc. Myslím že to je fakt konečně vpohdě motor ten HTP. 😄
A to máme Kryštofa 04
Dnes se má jet nějaký tajný závod! Kde je o tom něco?
Jak se to provádí a jaké je zapojení spínačů či tlačítek? Určitě je to po aktivaci otázka pár kabelů vypinačů a trocha práce!
pred chvilou som siel noovu sluzobnou fabiou a na pocudovanie uz aj fabie maju tripple blink - tuknete do blinkera a zablika 3x, da sa to nejak aktivovat v starsich fabkach? ved to musi byt len nejaka sw blbost 😊

podla mna inak velmi uzitocna funkcia
Ja mam 1.4 16v 55kw najeto 30 kkm a musim zaklepat olej mi to nezere vubec. Od vymeny do vymeny nedolevam ani kapku. Moje zavady: vymena tycek stabilizatoru, vymeny axialnich lozisek predni napravy (bouchani, brkani pruzin), teklo mi zadnima dverma do auta, tekl mi olej vinou praskleho silikonoveho tesneni pod vanou, vymeny zamku ve dverich ridice, klepani - praskani uprostred pristrojovky.
Zdar, zatim mam najeto asi 20 t. km a prozatimm jsem resil tyto zavady😒br />
Zateka do praveho predniho svetlometu (Dvakrat neuspesna oprava u Auto Jarov)

Klepani prave zadni sedacky (jedenkrat neuspesne opraveno tamtez)

Dotaz na vyzsi spotrebu oleje, (take tam) bylo mi odpovezeno ze je to normalni a ze se to srovna !? Dolevam asi jeden litr na 3 t. km.

Nevim jestli je to tim ze mam nejaky "nocni kus" ale jak vidim tak jsou asi vsechny vyrobene v noci !

Predchozi auto byla Felicie a prodal jsem ji po peti letech bez jedine zavady , tak jsem se naivne domnival ze Fabie bude jeste lepsi . Jenze to uz urcite nebude .
to smarty: po kolika km?
Jojo, uz jsem u sve 74kW 16V taky vymenil stiratka na ventilech (cca 6500,-) a nepomohlo nic... motor byl rozdelan a pistni krouzky OK. Zere mi to cca 1l na 2tis km pokud to trosku vic honim treba po dalnici... asi uz s tim nic nenadelam, smiril jsem se s tim 😜

jinak Lambda nova, stabilisator, rozperky stabilisatoru, lozisko, vrzani palubky, vstrikovaci ventil a kabel k nemu...
Mám Combi 1,2 thp a to auto docela jede a jde za plynem, chtěl bych nějakým způsobem v případě potřeby omezit rycglost na 130 a nebo na 60 km ve měst jak na to? Omezovač potáček tempomat?
Jak vidim - moc se nechytám.....Je lépe se obratit na konferu Panda.

RoMi >😁 >😁
thym> s tím "posilováním" se to týká motorizace 1,4 MPI. V TDičku je jiná převodovka a mnohem lepší posilovač brzd. Tom B.
To SDI z oktavky znam, mel ho kolega a neco jsem na nem odjezdil, otazka je jestli je ve Fabii to SDI stejne, ale asi jo! ze bych se za jizdy chtel vic nadrit se rict neda😄 no ale porad to ve me hloda, a nevim jak se rozhodnout jestli priplatit za oktavu nebo jit do fabky. No uvidime jeste mam cas do zari pak jde opel do sveta
thym: ve fabii kombi jsem v zivote nejel, zato mam celkem dost odjezdeno v hatchbacku 1.4MPI. Octavii v SDi(rv '9😄 jsem mel 3 roky (ted mam tdi 110k ). K veci teda... Octavii v SDi povazuji jako jedno z nejvydarenejsich aut kterym jsem kdy jezdil! Absolutne behem tri let bez poruchy! Zapnuta klima se na vykonu auta poznat neda -> jiz tak jsou hlavne prvni dva rychlostni stupne dost line, ale v porovnani se skodovackejma 1.3 je to porad nadhera. Co povazuji jako nejvetsi klad je spotreba, ktera je maximalne 5l/100km i pri zatezi. Jinak porovnavat Fabii a Octavii??? Fabie ma rozhodne agilnejsi podvozek a jizda s ni je rozhodne zabavnejsi, zato se v ni ridic vic "nadre" (tvrdy pedal brzdy a tuhy chod radici paky-pripomina to motokaru. Teda az na toceni volantem, ktere jde narozdil od octavie lehce)
Zdravim, chystam se prestoupit zpet na skodovku a jsem na vazkach jestli vzit starsi oktavku 99, nebo novejsi fabii combi 01, oktavku znam dobre, ale ve fabce jsem jel jenom parkrat. Ma nekdo zkusenosti s rozdilem urcite je to jina trida, ale i tak se to da aspon trosku srovnat. zajimaly by me i zavady u 1,9TDI 74Kw, predpokladam ze SDI je stejne jako v oktavce. kombi chci kvuli kufru jezdim predevsim dlouhe trasy a vetsinou ve dvou! a mate nekdo skusenosti s klimou v SDI??Jede to pak jeste?😄 Predem diky za zkusenosti
Ahoj.

Možná otravuju , ale nemůžu to na netu nikde najít...a nerad bych něco utrhl - odšrouboval a pak to vracel pracně zpátky.

Ptám se. Muže mi někdo poradit jak vytahnu z Fabie originální dvojšuplík ,který kryje konektor pro montáž autorádia? Nový + krycí lišty mám koupený. Dik Romi. Možno i na romi@cmail.cz
Díky, díky. Ale já spíš hledám někoho kdo mi to udělá 😄 Vím, že si na to určitě netroufám...
na yahoo je diskusna skupina o fabiach :

groups.yahoo.com/group/fabia

a tam nejaky manik doraba klimu resp. prenasa ju z havarovaneho auta pozri si prispevky : Re: Potrebujem fotku + pokracovanie montaze klimy

rep, podobne user tvarholak je to
Možná jsem se blbě vyjádřil... Máte někdo zkušenost s dodatečným doděláním klimy do Fabie, případně máte i kontakt?
Někdo tu před časem nabízel nějaké klimy navíc do Fabky. Je tu ještě ten člověk? Nebo i jinak nevíte někdo o nějaké klimě? Dík za jakékoliv info.
Něco podobného se mi dělo taky (1,4/50 kW). Nějakou dobu mi to občas vynechal👋poklesly otáčky při volnoběhu. V servisu mi řekli, že vynechával 4. válec a že vyměnili vstřik (záruka). Od té doby klid.
Prosím nevíte někdo co by to mohlo být? Mám najeto cca 47 000km. Pri teplem motoru na volnobeh klesnou najednou otacky o cca 400 a pak se zase vrati do normalu. pri jizde sem tam jako by motor vynechal. Na testu pry by to mohl byt magnet. ventil nebo lambda. Mam dojem jestli to neni palivovy filtr, ale pry se meni az pri 60 000,- km

Diky 😒 😞
mam presne ten isty problem a ako vidim bude sa to este stupnovat

9/2001 fabia kombi 16V/74kW do prvej prehliadky 15000 km v pohode, iba nepatrny ubytok

medzi 15000 - 30000 km na spodnej hranici rysky ale vydrzalo to

medzi 30000 - 45000 km dolieval som tak 2 litre

od 45000 km teraz mam najazdene 57000 km a dolieval som uz 3 litre. Na tejto konfere, ale bolo to uz davno som cital ze je problém sa volá "stírátka ventilů" ze zvyknu stvrdnut a potom vo vyssich rychlostiach to nestaci stierat olej.

aj som to chel menit ale vymena a cena prace by vysla viac ako cena oleja co zatial dolievam, no asi sa tomu nevyhnem... 😒

zrejme to bude asi rozsirenejsi problem u tychto motoroch takze by bolo mozne zautocit na to ako zavadu!!! aj ked je uz auto po zaruke ako kulanciu by to mohli zobrat, predsa len je to malo kilometrov najazdenych.... no ja som to zatial neskusal tak neviem

v servise aspon tu v Nitre sa s tym este nestretli

napis ako si pochodil...
Zajímaly by mě zkušenosti s Fábií combi na plyn - koupil jsem si ji tento týden a chci tam dát plyn (před tím jsem měl plyn 6 let ve Formanovi, bez problémů). Neztratí motor na výkonu? U Formana se to poznat nedalo, připadlo mi to stejné.
EnzoF1: ptal jsem se manzelky a ji to taky nevadi. Je to jeji auto, tak to tam asi zustane. Ze je to starsi auto jsem zduraznil, protoze jsem predpokladal, ze to museli honem rychle zmenit. Ja bych to teda do vyroby v zadnym pripade nepustil! Tak oni to porad delaj takhle? To cubrnim.
Ja som mal starú Fábiu a nemal som s tou pákou vôbec žiadny problém, ani som si neuvedomoval, že tam je, takže som ani nemal dôvod ju odstraňovať a na novej Fabii som si ani nevšimol, že by tá páka bola menšia......
ricz73
Mě tyhle věci spolehlivě rozleštili v servisu a ani za to nic nechtěli... 😄 ricz
Celej tejden ridim starou Fabii. Pod sedadlem je dloooouha paka na posouvani vpred/vzad. Pekne to boli do lejtka, kdyz pohnu nohou. Vypada to, ze mechanizmus bude plne funkcni i bez tyhle hruzy. Chci ze zeptat: Uz jste to nekdo rezal? Nezkopmlikovalo se tim neco? Nebo naopak nasel se nekdo, kdo si to v aute nechal? Mne to prijde jako vyloucena vec - to musi pryc!
Zdravim,

mam dotaz, na lakovanem narazniku sem rano nasel od nejakyho sikuly cerny smouhy. Nejdriv sem se bal ze sou to skrabance a byl sem dooost sprostej, ale je to "jeho" cerna hmota z narazniku. Asi 25*45cm proste to o mne otrel naprosto dokonale. Ta hmota je jako navarena (neco jako asfalt) nejde to dolu. Co s tim? abych nevzal i svuj lak. Prosim poradte.

Diky ROMan
ježiš
Právě jsem vyměnil Felicii 1,3 BMM 50kW za Fabii 1,2 HTP 40 kW je to rozdíl jak prase Fábka nemá chybu, motor je super jezdím kolem 6,5 l/100km. Vřele doporučuju!
Díky moc za informaci
Tak od tech radeji dal! Mel jsem je sveho casu v Mitsubishi Galantu: pocatecni dojem byl vic nez dobry (zklidneni volnobehu, lepsi zaber tzv. odspoda), ale uz po ujeti nejakych 1000 km zacal motor ve strednich otackach vynechavat a pak to slo velmi rychle, takze jsem (od momentu zacinajiciho vynechavani) neujel ani 50 km. Jeste stesti, ze jsem mel s sebou stare svicky. Na tech Briskach LGS se totiz zacal uplne rozpadavat keramicky izolator mezi obema stredovymi elektrodami! Svicky jsem reklamoval a po case dostal zpet penize, a to bez "mrknuti oka" - vyrobce o problemu asi vi...

PS: Kup si Denso Iridium Power IK 16 a mas pokoj - prakticky na furt. Tyto svicky totiz prave v tom Tvem motoru funguji nejlepe (overeno v praxi) a temer se neopotrebovavaji (minimalni ubytek materialu na elektrodach).
Jsou to presne ony

mam fabii 1.4 MPI / 44 kW
Jsou to ty "bezkontaktove" s centralnimi elektrodami ve tvaru kuzele?
Nemáte prosím někdo zkušenosti s těmito svíčkami ??

Děkuji
má někdo zkušenosti s tímto motorem.

Mám Fabii Combi 12/2000; 1,4 l 16V -74KW a teď mi nějak začala "žrát" olej ( cca 1l na 2 000 km) - najeto 72 000 km.

Díky za vaše reakce. 😜
Jo - vrzání palubky jsem měl taky a odstraněno v tomtéž servisu zdarma - opět šlo o chybu prvních sérií Fábií a bylo třeba to v tom servise trošku připomenout... 😉 Samozřejmě že to znali.....
1.4 MPI

Ty tyčky stabilizátoru jsem musel měnit taky, ale i když už bylo auto po záruce, tak si vzali v servise jen 200,- za práci. Trošku jsem jim připoměl, že to není moje chyba, ale obvyklá vada Fábií a kupodivu na to slyšeli.... 😉 Navíc pomohlo i to, že to byl servis kam jezdím každý rok na garančku - viz servisní knížka atd....

Dnes jsem byl měnit lambda sondu - skoro 5000,- 😒 Ale to se může stát u každého auta.....

Jinak spokojenost...
Taky se pridam 😲(

Fabia 1.4 MPi 3/2001

15 tis - Tesneni pod hlavou ( v zaruce ) - uz zase svini olej do vody, ale pecu na to !!!!

17 tis - Vymena cidla teploty vody ( po zaruce )

29 tis - Vadna LAMBDA sonda ( po zaruce )

Celkove naklady na opravy cca 8.500,-

Kazdy rok po zime mi vrzou pakny v zadnim kole 😲(

Po vymene sondy to auto nejede, je to jak chciple a rikaji, ze je to v norme. Vrzani palubni desky uprostred celorocne, sedacky vzadu take vrzou. Jinak zatim neregistruju zadne jine problemy. Priste uz si skodovku nekoupim - spis to auto otravuje zivot malickostma. Pred tim jsem mel 3x hyundai a byl to vetsi pozitek z jizdy a zande problemy jsem nemel. Soudim, ze i japonci budou vic pro pozitek.SKODA - never again !
Fabia Combi 1,4 vyr. 11/2002

Podobne ako píšu kolegovia.

15 tkm - tyčky stabilizátora (klepali - výmena)

22 tkm - tesnenie pod hlavou ( tieklo - výmena)

30 tkm - tesnenie pod hlavou (zdá sa, že znova tečie - uvidíme)

servo zatiaľ drží, ložiská v kolesách tiež.
fabia combi 2001 1.4mpi

5 tis - vymena kompletniho servo rizeni

30 tis- vymena tesneni pod hlavou

60 - tis - nejaky zasrany tycky v predni naprave co za ne chtej 6tisic - ja se z toho auta po**ru

jinak vrze predni palubka v zime, a zadni sedacky celorocne , ale to snad maji uz vychytany -
No Fábia je dosť háklivá na prednú nápravu, je tam nejaká tyč, neviem presne ako sa volá, ale museli mi ju meniť.... lebo auto hrkalo ako nejaká hrkalka. Urobili mi to ako záručnú opravu.....

V servise povedali, že to menia často.
Vie mi niekdo v kratkosti vymenovat najcastejsie poruchy na Fabkach 1,4MPI??

(nemyslim stierace a pod. ale napr servo, lambda...)
Mohl by mi někdo přiblížit tuto akci? Hlavně mě zajímá od čeho se odvíjí "bonus za Váš ojetý vůz až 40 000 Kč!".

Znamená to že při koupi "nejhorší" fabie mi odečtou 40tis od 225tis takže výsledná cena bude 185tis. ?
Ahoj,

tohle je taky velmí dobrý akční model,nejvíc se mě líbily Creatiom a Flash.U tohoto modelu je možné mít za příplatek sportovní paket a 15" kola Charme.Sportovní paket u předešlých akčních modelů nebyl.
Mám v plánu koupit Fabii JOY - co na ni říkáte ? Mrzí mě ale absence klimatizace. Už ji někdo máte ?

Díky za odpověď.
Hufe, už nějakou dobu sleduju Tvoje příspěvky a rozhodl jsem se, že Tě znám. 😉 Dnes jsem si toto tušení potvrdil.
Teda tady to žije... :roll: >😁 :roll: >😁
Ahoj! Prosím o radu, ztrácí se mi voda z nádobky ostřikovačů (za den jsou 2l. pryč). Jak se dostanu nejrychleji k nádobce, abych nemusel rozebrat půl auta? Díky :shock:
Ahojte, prosím Vás, aké máte skúsenosti s nosičom HAKR Brno ? Chcem potom naň držiaky na bicykle dať. Ďakujem.
Když se zaktivizuje tempomat jaká tlačítka se musí připojit a na jaké kontakty, Není přece nutné použít originál pářku s vypínačeme.

Stačí jen schéma zapojení a jak se to asktivizuje!
Ne dálnice jen 4 km!
[odkaz] To je on. Ten toč. moment jsem nějak neodhadl - reálně by ten 1.2Thtp mohl mít tak 175 Nm, což by ale na ten tříválec bylo asi stejně dost. Možná ale uvažují jen o soft turbu, což by zase nemělo smysl, protože by se to výkonově překrývalo s 1.4....
To je myšleno vážně a nebo jako vtip??? Je pravda, že VW už vyráběl (nebo ještě vyrábí?) 1.0 Turbo. Neprodávalo se to v Evropě a mělo to výkon asi 80 kW. Spotřebu nevím. Myslíte, že je tříválec 1.2 dimenzovaný na dvojnásobný toč. moment než má teď??? Mě se to nějak nezdá. Ale parametry: 1.2T , 90 kW, 220 Nm, 6,5l/100 nezní špatně - ještě přidat přímé vstřikování a může konkurovat 1.9 TDI ...............
hmm, prictam Fabii jedno dalsi +. Celkem 2 plusy - presny tachometr a presny PP
to upresneni ma byt k tomu, jak jsi psal, ze jsi najel 20 km po dalnici a 5 obcich s prumerem 96 km/h ?
JA mám krátku Fábiu a v zime jazdím na pneu Semperit 165 / 14
Osobně mi spotřeba dle PP a dle tankování vychází prakticky stejná.

Dle tankování mi vychází asi o 0.05 litru lepší.
Upřesnění!

3,3 km obce 3,3mim průmer 60 km/h

Zastavení

2 km 1,5 min průměr 80 Km/h

dálnice 4 km 1,65 min průměr145 km/h

Zbytek 6,05 min 10,7 km Průměr 106,11m/h
Jsem najel po Česku a celkem v poklidu s přestávkama a jídlem a obchodním jednáním!
Co by jste na to říkali? asi to příjde do výroby kvůli povinnému ručení!
Ta spotreba je podle PP nebo real podle nadrze ?
Osobně mám zimní spotřebu u Fabie Kombi 1.2 12v kolem 6.3-6.4 l.

Ale zase mám pneu 195/50 15 palců Polaris 2 co samozřejmě spotřebu o něco zvyšuje.Proti letní + 0.5 l.Pojíždky a dlouhé trasy tak na půl.
Takže už som späť. Mám za sebou KE - Praha - KE + nejaké tie 100 km po Prahe a nejaké tie km po KE.

Dohromady som prešiel 1690 km a tankoval som 105 l V-Power, takže priemerná spotreba mi vyšla 6,21 l / 100 km. Je pravda, že viac ako polovica km bola odjazdená vo veľmi zlých poveternostných podmienkach (ľad a sneh.... bočný vietor) so záťažou 4 dospelé osoby a plný kufor batožiny.

Priemerné rýchlosti neuvádzam, lebo v tom počasí, ktoré bolo sa nič extra zajazdiť ani nedalo.
mfilip> kdybys to kupoval jako ojete, tak asi jo ... a pokud bys obe kupoval jako nove, tak taky 😄
dcgsd
1.2 HTP dobra, potom to je jeste vetsi blbost protoze pricti jeste 2x1min za cervenou a rozjezd na tvou prumernou 150tku a potom by tech 11km muselo byt prumernou 261km/h protoze by si mel uz jenom 2,5 minuty casu na tech 11km.
1,2HTP: rikal si, ze kdyz clovek zvedne prumer o 20 km/h tak usetri cas na dovolenou. Ale aby sis usetril cas na dovolenou ty osobne, musis si zvednout svuj prumer o 20 km/h, tak nepis, ze nekdo ma rychlostni prumer 40, protoze tobe osobne ti tato informace casu na dovolenou neprida.
fija: takova uchylarna to neni, v realu jsem dal za 1.8T 140 tKc, protoze za 130 tKc sla Brava na sluzbu do sveta. Ale fakt si myslis, ze bych to vyhral s Fabii 1.4 TDI za nejakych 400 tKc bez vybavy ? Zrejme jsi zapomnel, ze 1.8T jsem kupoval jako ojetinu.
Tech 12 minut na PP bylo! To máš pravdu! Jo a ještě jsem 2x stál na červený!
dcgsd
no je to divne. Pokud jsi jel 20km prumernou 96km/h tak to jsi to jel 12minut. 4km po dalnici prumernou 160km/h (na tech 4km to rychlejsi asi nebude) ja asi 1,5minuty. 5 obci pocitam 5km prumernou 50km/h je 6minut a tech dalsich 11km jsi tedy musel jet prumernou 150km/h. To ti nepocitam zrychleni ci nutne pribrzdeni napriklad na sjezdu z dalnice. Jestli se ti jeste zdaji cisla realna tak nevim.
Takže průměrnou rychlos jde zvednout i o 50 Km/H mnoho lidí má průměr kolem 40km/h!

Jel jsem cca 20 km z toho 4km dálnice, 5 obcí kde jsem dodržel 50-60 km/h a průměr 96 km/h spotřeba 12,6 l/100km.

PS. To fórum je nějaké zmatečné a nelogické. Je to asi standartizovaný kauf, moc se nelíbí zatím.

Možná dobře spolupracuje s echelonem???
Já nemusim za každou cenu závodit a turbotraktorů i jiných vehiklů mě dnes a denně předlíždějí mraky. Když mě přitom nenatlačej do příkopu, je to jejich věc a radost z jízdy mi to nijak nekalí.
Pánové, až Vás někde po Moravě bude zezadu tlačit má holka(combi barva cihlová metalíza) s xenonama a za chvíli uvidíte jen čísla SPZ 90-37 to myslím na mém kufru,tak to jsem byl já se svou milou Tdi 😄
luf> ja bych to s tou vterinou nedramatizoval. Vterinu muzes mit turbodiru snad jen v pripade, kdy jedes kolem (nebo pod) 1300 otacek, plyn pustenej, brzdis motorem. Pak muze vterinu trvat, po pridani plynu, nez vyfukove plyny roztoci turbo natolik, aby tlacilo. Pri normalni jizde s pul plynem vsak turbodira snad ani neexistuje, mozna max 2 desetiny, pokud vubec ...
mfilip> s takovym prijmem si poridit jakykoliv auto, je docela uchylarna 😄 Ne tak jeste Octavii 1.8T 😃) Netusim, kolik najedes za rok, ale asi ne moc, a pak uz je jedno, jestli 1.8T, nebo 1.8 TDI - ty 3 tisicovky rozdilu v povinnym ruceni projedes v benzinu, tot se. To ses mel poohlizet po 1.4 TDI Fabii Combi, rodinne pozadavky by to snad splnilo, povinne ruceni by bylo stejne a spotreba polovicni 😄 Akorat toho adrenalinu by nebylo ... :-0. No ja kuprikladu zivim sebe, manzelku na materske a dve deti, na pivo nechodim, na chlupy zvirat jsem alergickej (takze psy nemam) a na barak taky nemam - staci mi byt. Radim - usetri na psech, manzelku zen do prace vydelavat, nechod na pivo a za dva-tri roky si muzes poridit vysneny TDIcko 😃)))) (to je samozrejme nadsazka)
Huf - odkedy som otcom 2 deti, slamastiku som s Cliom nezazil. Proste su veci v zivote, ktore maju zrazu vacsiu cenu ako ta trocha adrenalinu v krvi 😄 Ale to neni podstatne, podstatna je ta diera. Preto maju WRC ALS. Nikdy som RSom nesiel, iba z 81kW TDI mam pocit, ze je to auto na pohodu a prepiskunt to niekde na snehu alebo na mokre a potreboavt zabrat motorom by ma stalo 1s, za ktoru by som bol davno mimo cesty. BTW to, ze sa neodstavas do slamastiky znamena, ze stagnujes. Keby si pracoval na svojom jazdeckom umeni, tak by si pojem slamastika poznal doverne 😃)

PS nepis prosim "Tvého" s velkym T, mam z toho pocit, ze som este starsi ako prastary 😉
Asi jsem uchyl. Ale resim problem, jak s 12,5 tkc uzivit sebe, manzelku na studiich, 2 psy, barak a pritom si chci vozit autem * do prace a obcas si zajit na pivo. No a jedna z mala veci, jejichz vysi muzu ovlivnit, je spotreba😄. Proste takova je realita.
mfilip: Ty jses s tou spotrebou az uchylnej 😄

Ja jezdim za 11 l a jsem spokojenej 😄
Tak to neni tak spatne, kdyz k tomu prictu to, ze mam nejak v hlave zapsano, ze PP u TDI vic kecaji, tak tech 2-2.5 l rozdil je v pohode. Sakra, potreboval bych TDI pujcit aspon na tyden. Nebo na den. Mozna by stacila i 1 hodka.
S mým podvozkem je to těžko. Šlamastika je trochu v jiných dimenzích než třeba u Tvého Clia. Těžko popsat. Můžu jen říct, že jsem v zatáčkách hodně rychlý. Ono je to o kombinaci všech věcí ;o)

Jo, po čipu se turbodíra trochu zmenšila.
Smutné, je, když tě při tom turbotraktor předjede ;o)

Ale chápu, někomu se ten řev líbí a fakt je, že když to nejede a řve, tak má řidič pocit, že závodí i když nezávodí a to výrazně přispívá bezpečnosti silničního provozu ;o)
Která Fabka bude lepší?

Jaký je rozdíl třeba ve váze?
Hufe - ako riesis, ked potrebujes, aby ta motor vytiahol zo slamastiky? Ma RS nejaky vyrazny turbo lag alebo to ide uplne hned. Nerypem, iba ma to zaujima (neviem si v reali moc dobre predstavit tu situaciu, ked potrebujes zabrat a motor sa zobudi o pol sekundy) A toto by som videl ako hlavnu vyhodu vytoceneho benzinaku pri sportovej jazde 😄 A tiez to podradovanie a zvuk, mnam!
S automatem jsem párkrát jel a s výjimkou města to na mě velkej dojem neudělalo.
Ne, já nepotřebuju furt točit do 10.000, proto se mi taky líbil 1,8T. Za ideál považuji aby to😒br /> a) táhlo od spodu
b) točilo v případě potřeby
c) nemělo zvuk a celkovej projev jako traktor
Serpentiny si spíš užiju s lehce vytočenym benzínem, než s traktorem, jakkoli je silnej.
To je právě to, co nechápu. Tebe baví to auto držet pod krkem. Řev, vibrace, výkon nikde... Mně baví dát ve 100km/h plný plyn na IV. a jedu ;o) Sportovně si užívám spíš serpentíny. Ne zrychlování ;o)
tomcat> pak bych ti nepral auto s automatem - tam si totiz pravou rukou muzes leda pridrzovat volant 😄 Jestli teda rozumim tomu, co povazujes za "radost z jizdy" ... 😄
Nojo, každej to má jinak. Ty srovnáváš slabší benzín se silnějším dieselem, já naopak. Ale já jsem neměl na mysli ani tak rozdíl výkonu, jako spíš rozdíl traktor vs. auto. Třeba když jedu tátovou hondičkou, co má 1,4 benzín, tak je to oproti TDI radost, i když TDI jede víc.
to mfilip: 1,8T jsem měl necelý rok, žralo to v průměru tak asi 8,5 dle PP. TDI mám rok a půl, žere to v průměru 5,8 dle PP. Provoz většinou dálnice/město. S TDI jezdim asi trochu pomalejc, nějak to k závodění nesvádí.
mfilip> v tom TDIcku mas radost nejspis ze spotreby, v 1.8T nejspis z pocitu pri jizde. Suchy cisla rychlosti se zas tak dramaticky lisit nebudou (mozna +10% v 1.8T), ale hlavne to poznas, kdyz potrebujes razantne zrychlit. Pokud o to stojis. Pokud ti zalezi (jako mne) spis na penezich za projete palivo, tak se to zda lepsi v TDI. Jo a dalo se to i bez ASR, pritom jsem presvedcenej, ze hromada tech nabouranejch ho tam mela - zeby to fakt moc bezpecnosti nepridavalo ? 😃) Jo a perlicka na zaver - prej je statisticky dokazano, ze ridici Volva vic bouraji - maji pocit bezpecnosti, takze min dbaji na opatrnou jizdu ... mozna je to tak i s tim ASR ? 😄
Vidíš. Já teď porovnávám své TDI 124kW a Oktávku Laurina a můžu říct, že ten 20V turbo v oktávce moc nejede.

Původně jsme chtěli brát Superba 1.8T, ale jdeme do V6. 1.8T 110kW je dobrý tak do Fabky ;o)
tomcat: mno muzes k tomu rict neco vic ? Jako treba:jezdil jsem s obema motory asi rok a na stejne trase pri zhruba stejnem rychl. prumeru jsem mel s 1.8T 9.0 a s TDI mam ted 6.0 ?
to mfilip: No vidíš, já zase občas řešim, jestli nejít zpátky k 1,8T. Spotřeba je sice příznivá, špatně to nejezdí, ale ta radost, jako u 1,8T to neni.
"Na lehce vylepšeném Favoritu jsem (měl průměr) z francouzkého Cann k nám JEDNOU DOSÁHL I cca 160 km/h bez přestávky na jeden zátah, ale je to dávno!" PS: Píše se to "Cannes" - principy založené Pracovní skupinou OSN pro geografické názvosloví Ti asi moc neříkají, co...?
fija: to jsou hezke prumery i po pricteni 0,5-0,7 l ktere znamenaji odchylku PP od realu ... Mno, mozna jsem udelal chybu, mel jsem jit do TDI.
tomcat> s 1.2 HTP 47kW se dá jet. Je to takový vozítko do města. Podle otáček máš pocit ukrutnýho zrychlení.... ...do tý doby, než začneš sledovat tachometr. Ten motor se moc pěkně vytáčí, ale to je tak všechno. A v tom, co jsem jel, mi připadal tachometr silně optimostický - řekl bych tak +20 km/h proti reálu (při 80 km/h). Ale to je jen můj dojem. A ten motor má opravdu zvuk jak vysavač. 😄
O 20 to jde v pohodě! Ale blbý je dodržování předpisů!

Představ si, že za den (24 hod) se dá po evropě projet 14 států to je snad poslední rekord z GKR! A to byl průměr kolem 90!
Na lehce vylepšeném Favoritu jsem měl průměr z francouzkého Cann k nám cca 160 km/h bez přestávky na jeden zátah, ale je to dávno!
to Fija: To je v pohodě, když zvedne HTP průměr o 20 km, tak se zabije a bude pokoj. BTW: jeli jste někdy někto v tom 1.2 HTP? Dá se s tim jet? Jednou okolo mě prosvištěla Ibiza s vytočenym 1,2 HTP, zvuk někde mezi rozzuřenym vysavačem a sekačkou v klinický smrti, moc důvěry to nebudilo. Asi zrovna zvedal průměr.
c> starnu ... 😄 V pondeli odpoledne jsem jel z Brna pres Prahu, Plzen, Rozvadov do Nemecka. Vcera po obede jsem se odtamtud vracel. V tom snezeni v pondeli to bylo hodne drsne, dalnice byla plna takovych 1,2HTPcuraku a ti furt bourali, takze se nedalo moc jet. I tak povazuju svuj rychlostni prumer za tech 570 km (dle PP 92km/h vcetne hranic, zacp a dalsich radosti) za dost vysoky (pro mfilipa - prumerna spotreba 4,4).

Vcerejsi prumer zpatky - 5,0 spotreba, rychlost 107 km/h, vcetne rozmrazovani auta a shrabavani snehu, hranic, benzinky atd. Proto jsem ponekud mene shovivavy, nez jsem byval - protoze mne * serou cim dal vic.
fija: To ti ten skoročtvrteční HTP tak vadí 😄 Dyk je s ním sranda 😃) Nebuď takový suchar, nějak ti shází smysl pro humor 😄 Jak by napsal mfilip "jsi poslední dobou nějaký protivný"
vyhlasuji anketu: je vetsi pi*a 1.2HTP, nebo OCTAVIE, pokud jeste existuje ?
dcgsd
no kdyz vymenis motor 1.2 za neco lepsiho....
Tak to jsi borec, jeste mi rekni, v jakych podminkach se da zvysit prumer o 20 km/h
Já najížděl na třech autech tak po cca 60 000km za rok teď už asi méně!

Na tom mnoižství kilometrů se dá krásně ušetřit čas i na dovolenou kterou bych jinak jako podnikatel nikdy mít nemohl nebo ji vlastně ze zákona nemám!

Když zvednete průměr o takovejch 20 km/h tak si spočítejte, kolik vám to ušetří času za rok!
Achoj, já ročně najedu suma sumárum 80,000km a zajímalo by mě, zda-li jsem výjimka nebo je takových více 😄 Jak jste na tom Vy?
kdyz budes jezdit nerozumne, dostanes se i na 4.5/100
takze kdyz budu jezdit rozumne, tak se dostanu na 6l/100km
Dnes jsem je s 1,2 Htp průměr 158 km/h a spotřeba 14,7 l/100km!

Ale také jsem jel průměr 52 km/ za 5,2 l/100km!
kolik to tak prumerne zere?
"na funcki zootechnika to vliv nemá" 😄

jinak se spouští trojkombinací "snížení otáček větráku" + "snížit teplotu" + "ECON"
ako sa da spustit ten diagnosticky rezim? a na funkci to vliv nema? 😊)
F. Porshe bol Ceskoslovensky obcan, nemeckej narodnosti. Po vojne si odsedel niekolko rokov v Rakusku za spolupracu s SS. Myslim, ze mu obcianstvo po 1945-om nase organy odobrali...
Zadek z Octavie tam pasuje jen se trochu roztáhnou blatníky!
.... a super... tak facelift interieru, a kdy konecne udela skodovka facelift interieru motoru???? ...asi nikdy co -
1.2HoToPo> Lépe z Tatrovky. Můžeš tam pak pžihodit další nápravu.
STAVROS> U MB asi né, ale ani u Mazdy. To by byl krok zpět ;o)
Ferdinand Porsche byl Liberecak a dokonce sveho zivota mel (snad) dokonce i ceske obcanstvi.A myslim, ze i jeho syn zadal o ceske obcanstvi.
No jasně! Vždyť přece Ferdinand Porsche byl původem Čech (nebo snad jen "z Čech")...?
Při vývoji Favoritu vymýšleli lidé od Porsche třeba uložení motoru a jiné detaily. Na to že to bylo za komunistů je to co říct.
Průměrná spotřeba 13,7 l/100km!

Dle palubního pošítače!
Dřevotřísku Ta je levná!
Co to do ní dát z Octavie?
To Stavros: A to ty neznáš? Vždyť "System Porsche" stálo už kdysi na nějakém malém Seatu (ještě než ho převzal pod svá "koncernová křídla" VW! PS: Bylo to tehdy jedno z nejporuchovějších aut na trhu, za ním končily už jen Lady a Cryslery Voyager.
ja jsem slysel, ze se u Mercedesu tresou az s tim Skodovka vyrukuje. Jo a motory budou brat u Porsche.
Ano, ten facelift posune interiér Fabie na naprostou špičku dané třídy. Bude to takový Volvgolf v malém. Ostatní interiéry malých aut budou ve srovnání s Fábií působit jako směšné plastové hračky (snad jenom Polo bude částečně držet krok).
Originální.
Mam jedno doma, ma lehce praskly plastovy kryt, ale dalo by se to slepit. Dali mi ho v servisu

po oprave v ramci pojistne udalosti.

Vymenili cele. Pry se samotny kryt nedodava.

Zkus nabidnout co za nej, mozna se dohodnem.

Jerry
Ad tlumiče: Ford Focus kombi, najeto 25 tis. km, zadní tlumiče úplně v pr.... Ale nevím, zda to byla "klidná jízda" nebo kdo v tom co vozil (mám na mysli stavební materiál apod.).
Čao mám prosím dotaz.Jaké brzdová desky by jste mi doporučili použít, při použití originálních kotoučů.Diky moc!!!(prosím o přesné označení a o předběžnou cenu)
tlmič ,že môže odijť po 40 tis. klidne jazdy??? 😒((
Tak to je tiež poriadny grc od Škodovky, stydim se niekoho svist v aute a kdyz se ptá co to porad skrípe na prístrojovce.

Zase mam použit to stare známe WD-čko. Nie je to náhodou originálny prípravok Škodovky? 😃

Neni to nikde v popise obsluhy ze mam pouzit WD???

Poradte ako ti pazvuky odstranit???
Dela to obcas silentblok ulozeni motoru.Je to ten pravy z hledika ridice sediciho v aute.Melo by stacit nahoru do ulozeni striknout neco jakoWD 40 nebo podobne.Mam zkusenost,ze to funguje.(teda pokud to opravdu neni ten tlumic nebo naprava)
Viděl jsem ty návrhy a konečně se dá na Fabii koukat i zevnitř. Hlavně středová konzole je jiná a všechno je tam prý tak nějak ergonomičtější - hlavně ta hranatá konzole a i schránka před spolujezdcem už by neměla na jeho kolena útočit ostrou hranou. Na vnějšku se prý už nic měnit nebude - počká se až na nástupce.
Pokud jedu do Zlína (14km), najedu s vozem bez ABS a s ASR cca 7km (brzdím šmýkáním) nebo s vozidlem s ABS a bez ASR cca 48km, protože mám taky třívalec s vysokým točivým momentem 45NM za hodinu.
Pokud jede Tvá dvanáctistovka stabilně 250km/h na omezovač, jde jí to velmi k duhu. To, že přitom točí 12.000ot/min, ničemu nevadí, protože jede za M5kou na laně a každý správný řidič ví, že na vyřazený kvalt se nejezdí 😄)
ten tvuj stejne nikdy 180 km/h nevidel
Nastaven na 180 Km/h já myslel že ze zákona má být na 250km/h nebo u nás to je jinak?

Nevadí to motor když se jede déle na omezovač?
Te%d v zimě to příšerně klouže a kola se pořád protáčí hlavně u té 1,2 jel jsem na letních gumách na mísečky a najel jsem skoro dvakrát tolik!

Jak jste na tom vy?

Akorát pořád nechápu ty paka co si kupujou řetězy! To by se mělo zakázat!
Na letních to ve Tvém případě bude rozhodně horší. Navíc bude tepleji.
Huf:Takže s letníma pneu se ten čas dá zajet rychleji nebo pomaleji? Škoda, že Morava je ode mě trochu z ruky. Mohli jsme porovnat čípky, Cimbu proti Sportmotor. Leda bych navštívil bývalé kamarády.(Bydlel jsem nějakou dobu na Jižních svazích.)
Jo, sorry, už to vidím...
Vždyť píšu že základní, navíc mám pouze el. zrcátka, ale to asi nehraje velkou roli.
Velice zajímavá informace. Jakou tam máš výbavu?
To jsem psal já, 1296kg je váha vozu bez posádky s plnou nádrží (RS v základní výbavě) váženo 2x při Economy Run
huf> ne, auto mam stare. Fsak pisu o motorce, ne ? Sice jen mala, ale na auto by to stacit melo. Psanych 0-100 za 5,9s ... 😄 Na letisti to na 250m sprint natrela vsemu, co jsem tam testoval - A6 quattro 2,5TDI, A4 Avant 1.9 TDI petikvalt, Passat 1.9 TDI sestikvalt, VW Touran 1.6 FSI, VW Tuareg 3,2 V6, Superb 2,5 TDI.

Maximalku mam smesne nizkou, to je jasny, ale zrychleni 0-100 proti vetsine aut ujde 😄
dcgsd
je zarizeni ktere pocita ouradnice na Zemskem povrchu se slusnou presnosti(az 0,5m). K vyhodnoceni se provadi po prijmu casoveho signalu z mnoha druzic (az 12ti) na ruzne rozmistenich obeznych drahach. Zarizei gps potom vyhodnoti polarni souradnice, nadmorskou vysku rychlost a mnoho dalsiho. Pokud je schopno zarizeni zaroven zaznamenavat tak potom vyhodnocuje i ujetou vzdalenos, prumernou rychlost ci trasu z5. Dale se da pouzit k navigaci at uz jako kompas tak po "slicovani" s mapou ke graficke ci hlasove navigaci. Primac se da sehnat od 1500,-.
Rad bych upozornil na vznik noveho TUNING FORA, kde najdete - pro vas specialne virtual tuning fabii, tuning cluby, srazy, bazar, autobazary, vrakoviste, odkazy na tuning firmy a mnoho dalsiho. Pokud chcete mit u nas diskusi sveho tuning webu, neni problem 😄 [odkaz]
no a co ta GPS-ka k cemu se to da vyuzit?
A co udaje z climatronicu ? aspon nemusite resetovat kompl - samozrejme pro ty co ho maj a vi jak spustit diagnostickej rezim... na tatikove octa PD 96kW promeruje tacho o peknych skoro 15kmh, takze 200 neni 200 😊
Ty máš nové auto?
dcgsd
nemyslel jsem nepresnost pristroju ale hlavne chybu zpusobenou vlivem jineho rozmeru pneu. palubni pocitac se da porovnet podle kilometrovniku na dalnici (pri jizde v jednom pruhu). Potom se porovnaji ujete kilometry podle PP a skutecne. Skutecnou ujetou vzdalenost taky rekne GPS. Jen jsem to chtel upresnit.
to Huf: ja GPS nemam a ani s tim neumim. Jestli nekdo mate nejaky info k cemu se to hodi, jak se to pouziva atd., tak to muzete klidne napsat.
Huf: Mazdy maju posledne roky hnusne presne tachometre. Merali sme to s TomAntom stopkami na 1 kilometri (dialnicne patniky; viac merani, rozne rychlosti) a podla nich bolo tacho absolutne presne - cize realna odchylka bude minimalna 😉 Ma to nevyhody - je vacsia sanca na pokutu 😉)))))
ja totiz v desti na motorce jezdim desne vopatrne ... 😄
ty hufe, jak to tak sleduju, tak bys mne skoro udelal, na sprintu 0-100. Ja myslim, ze bych tam uz mozna musel soupnout trojku, ale do tech 100 km/h bych ti ujet mel. Takze az tam budes mit ty siroky valce, a pojedes kolem, dej vedet. Ale jen za hezkyho slunecnyho pocasi!
PP není vždy přesný. Nemáš možnost půjčit si GPSko?
Rychloměr má kladnou odchylku zcela záměrně. PP ji mít nemusí. Ten fígl s nulováním ale neplatí vždy.
Jasně že má. Jednak jsou o cca 3cm užší a jednak mají o 3mm menší poloměr. Jenže ty letní chcípliny Michelin Pilot Primacy nejsou taky plnohodnotné 205ky. Když ji postavím (zbyla mi taková rezerva) vedle zimní 205/45 Pirelli Snowsport, tak ta Pirellka je ve styku s vozovkou o minimálně 1cm širší ;o) Na druhé straně mé letní 215/40 CSC2 jsou o skoro 2 cm širší než ty Pirellky ;o) Mají v tom bordel ;o)

BTW, mám už objednané do zásoby pneu 225/40R16W. Mám široké ráfky, tak to testnu. Bude sranda.
aha no ale treba taky zadnou chybu nemaji, ne?
dcgsd
no pisete ze ukazuje pal. poc. stejne jako tachometr ale to vubec nevypovida o realne rychlosti. Obe zarizeni si berou udaje ze stejneho cidla a tim maji stejnou chybu.
to Huf: i ja to necham¨az bude teplejc, jinak kdyz jedu 100 km/h, tak palub. poc. ukazuje 99 km/h. Jinak se v tom stourat nebudu. Je jasny, ze Fabka jede o poznani lepe.
to Huf: má vliv na toto měření rozměr gum? Já tam mám teď na zimu 185/55/15 podle TP. Měření 0-160 a 0-200 nechám až po výměně na letní. Jinak zatím nejlepší čas 80-120km/h(IV.)je 5,2 s plnou nádrží a sám.
To není zlé. Škoda, že je to nepřesné o odchylku na tacháči. Už jsi to kalibroval?

BTW, zkus 0-160 a 0-200. To je zajímavý údaj ;o)
Sakra, sak to pocut jak na 10 rocnom starom aute. Niekde som pocul ze je problem s uchytenim motora, zatial mi to nikto nepotvrdil, zeby tlmice, nezda sa mi to. Ti skodovaci nevedia poriadne uchytit motor, do prcic co to je za firmu, kurňa. Najskôr olej v chladiacej, tesnenie hlavy valcov, ako sa to moze stat, sak to mali vymenit cele auta s peknou omluvou, paraž mizerna. Uz viacej žiadna škodovka. Pozrite sa na tie japončíky, šak to chodi samo...
to Huf: tak jsem meril tu moji Mazdu jak si rikal a mam tam

80-120km/h(III.)......5,5s

80-120km/h(IV.).......6,5s
Aj mne vrzga, hlavne teraz v zime a mam tiez pocit ze bud tlmice alebo silent bloky ale nezistoval som nic viac. Tiez mam r.v. 2000, najazdenych 62tis. km.
Huf: To je sice hezký, ale například tahle stará Chevelle ze 68. roku váží něco přes 1500 kg a je to trochu jinej kus auta, je tam osmiválec, jedno rameno na nápravě je tlustý asi tak třikrát jako u Fabie a přesto tam ta bezpečnost byla. Zmiňuju to proto, že jsem včera omylem koukal na Vanilkové Nebe a tam ji na férovku pošlou z mostu přes zábradlí. Dopadne do kamenný stěny dole (výška tak 8m + rychlost). To auto má naprosto neporušenou kabinu. Ještě ten odkaz😒br />
[odkaz]
mno uz jsem si zvykl jezdit bez nej, co mi zbyva... nechce se mi davat zase dalsich 5 tycek za novy 😞(
smarty> zkus Michala. Ovsem zalezi, jak na to spechas, asi dost, co ?
Cay. Nevite nekdo kde sehnat levne leve elektricke zrcatko na fabii? Nejaka * si ho ode me "vypujcila" takze mi z kary vysi pouze draty 😞(
Bezpečnost si vybírá krutou daň...
Huf: Ty woe, a to já si s bezmála pětimetrovým kupé myslím, co mám za těžkou krávu! 1320 kg vážilo moje první pořádný auto, Opel Monza 3.0E!
To bude tím KN Filtrem ;o)

BTW, nezměřil jsem to. Není čas. V TP mám 1320kg.
To Huf: Tak tobě to vychází skoro přesně. Když jsem vložil tvé naměřené hodnoty do tabulky pro přibližné určení výkonu (z [odkaz] tak ti vychází jednou 127kW a podruhé 126 kW. A podle Cimbu je to asi 124kW. Váhu auta jsem dal 1295kg. Někdo to tady psal. Kolik vlastně RS váží? Sliboval jsi jí kdysi zvážit.
Ještě jsem neudal teplotu. Bylo 18 stupňů a obsazení 2 osoby. Když pojedu sám a bude kolem nuly, budou samozřejmě časy lepší.
To Huf:Já mám teď čip od Sportmotor asi 122 kW a naměřil jsem dokonce 3,6s na III. stupeň 60-100km/h a 5,3s na IV. stupeň 80- 120km/h určitě to není nejpřesnější, ale měřil jsem to několikrát a tohle je průměr, tak nevím jestli je to vůbec reálný.
Já mám teď čip od Sportmotor asi 122 kW a naměřil jsem dokonce

3,6s na III. stupeň 60-100km/h a

5,3s na IV. stupeň 80- 120km/h

určitě to není nejpřesnější, ale měřil jsem to několikrát a tohle je průměr, tak nevím jestli je to vůbec reálný.
Chcem sa informovat, niekde som to pocul. Su problemy s uchytenim motoru na silent blokoch. Mam Fabku od r.2000 najetych 45tis. pri nerovnostiach sa mi zda ze bud tlmice alebo motor nejako divne vrže. Nestretol sa niekto z Vás s podobným problémom. Dakujem za kozde info.
Tzn. aby případný zájemce zaplatil celkem 250tis? Jako součet všech zbývajících splátek vč. pojištění + případné odstupné tak, aby to dohromady dalo 250tis? No, tak to nevím, spíš pochybuju. Zkus to, je to hrozně o náhodě, ale osobně tomu moc nevěřím, ta cena je hrozně blízko novým - kdo to chce, spíš vezme to úplně nové. Každopádně to bude chtít trpělivost a pevnější nervy. Už ses ptal leasingovky, kolik si řekne za ten převod, a co bude chtít od nového nájemce (no, od něj vlastně bude chtít doložit totéž, co chtěla od tebe). Hodně štěstí...
Že na tom prodělám, tak s tím už jsem se smířil. Spíš mě zajímá KOLIK na tom tak prodělám. Jsem ochotnej dát tak 50 000,- slevu oproti původní ceně. Je to reálný?
Upřímnou soustrast... Zkus najít někoho známého, co uvažuje o koupi takového auta, jestli to nepřevezme. Jinak obecně se takový zájemce hledá dost blbě - resp. takový, co to převezme za slušné peníze. Převod leasingu na někoho jiného znamená téměř vždy prodělek.
Ahoj Všichi,

kdo mi poradí s předáním leasingu? V červnu 2003 jsem si koupil novou Fabii 1,2 HTP na leasačku, teď jsem dosal firemní auto a Fabky se chci zbavit. Má nalítáno 20000km. Celková cena byla 302000,- bez leasingu. O kolik mám sundat cenu? Je o to zájem? Uvítám odkazy na stránky.

Díky, Codel
Je to takové optimum. Dobré je, že stíhá podvozek. Na letních je to vyloženě bezpečné auto, které jen tak do úzkých nedostaneš.

=> Mé požadavky splňuje skvěle. Ale pořád je to jen Fabka.
Přesně tak. Navíc, kdo ví, jak probíhá měření. Až budu mít doma M3, možná se doberu i k lepším číslům 😄))
to Huf: no ale i tak musim pochvalit, ze je ta Fabka rychla. Holt ten kroutak dela divy.
V pruznosti 80-120 (IV.) je M3 o cca 0.8s lepsie, na III. a II. ten rozdiel bude asi o dost vacsi (hlavne na II. -> tam bude BMW vo "svojich" otackach).
Na jistý kvalt asi jo. Však M3 točí skoro 9000otáček. Když se válí někde u 3, tak co po ní chceš ;o)

Možná mi blbě měří mobil. Zkus totéž u své mazdy a pak poreferuj. Může to být zajímavé.
ted nechapu Hufe, jak to tedy je? Je teda tvoje Fabie pruznejsi?
Jenže M3 to umí na II. a III.
BMW M3(252kW) ma 80-120(IV.) za 5,4.
BMW M3 ma 80-120km/h za 5,3s
60-100km/h (III.) ... 4,5s

60-100km/h (IV.) ... 6,8s

80-120km/h (III.) ... 4,7s

80-120km/h (IV.) ... 6,1s
Hufe kolik jsi naměřil zrychlení 60-100 na III. a kolik 80-120 na IV. s čípkem Cimbu?
Na to servo by na pravidelne prohlidce neprisli.
Koncom mesiaca sa chystám prejsť asi 1500 až 2000 km, tak tu potom zverejním info o spotrebe, bude tam aj diaľnica.
Ja by som to nevidel tak tragicky - zavolaj do servisu, ze mas servo v keli a ze ho potrebujes vymenit a popri tom ze chces urobit aj garancku. Pretiahnut interval o 2tis km vobec nevadi a myslim, ze im to bude jedno. Takto sa ti mozno podari ich presvedcit, ze na tvoje auto a tvoje servo este zaruka plati 😃)
Cus

Uz jste videli predelavku RS budiku do normalni fabie ?

[odkaz]
To je tak když někdo šetří na pravidelných prohlídkách. Po dobu záruky se určitě vyplatí jezdit do zn. sevisu. Teď si holt to servo budeš muset zacvakat.
Jo, já vím, už jsi to tu někdy psal. Já byl pouze na první prohlídce po 15tis. km. Teď už nechodím, otec je automechanik, ale u mazdy, tak že mám servis zdarma. Je to děs, auto je staré rok a půl, najeto mám 32tis. km. Dík.
Moze niekto povedat aku ma realnu spotrebu pri dlhsiom cestovani ( 500..km, prevazne dialnica). Nechcem v tom vozit rodinu ( 4 ludia a pes ) ale pokial by som sa mal rozhodnut medzi 1.2 alebo 1.4 16V/55kW co by ste mi poradili ?
Mně ho i rok po záruce měnili zdarma v rámci kulance. Poptej se na to.
Dnes ráno přijdu k autu a u LP kola kaluž oleje. Po nastartování nezhasla kontrolka řízení a točit volantem šlo asi jako v žigulíku. Servo v *, cena nového 20343,- Kc. AŤ ŽIJE KORNCERN VW!!!
Zdravim, muze mi nekdo prosim shrnout vyhody a nevyhody tohoto motoru %subj% oproti 1.4 MPI a soucasne 1.2ce? Jak je to s chipovatelnosti 16V. Pry ma i jinou prevodovku??? Mam moznost koupit garazovanou, nebouranou 2,5 roku starou s 30tis. a plnou vybavou asi za 250 000,-

Ma to cenu? Na co si dat u tohoto rocniku pozor?

Diky vsem ....
Ekvivalentní by muselo znamenat, že má tentýž zátah v používaných otáčkách jako já a to rozhodně nemá ani Civic Type-R. O to mi šlo.
"Kdybych to jel s atmosferákem, pojedu v reálu pomaleji, protože komu se chce pořád řadit." Kdybys to jel ekvivalentním atmosférákem pojedeš srovnatelně rychle a budeš řadit přibližně stejně.
newoctavia> Byla z té reklamy celkem solidní erekce. To víš, že jsem pak musel přehodnotit situaci ;o)
Zkus myslet, než něco napíšeš. Ostatním to evidentně takové problémy nedělá 😄
za cenu min. Subaru Impreza WRX
to NewOctavia: jo to se z toho urcite poserem.
to budete mrkat 😄 NewOctaviaRS - jestli teda bude,protože zatím hrozí nějakým počipovaným uhlákem TDI...

Mimochodem Hufnagl tu kdysi prohlašoval, že už naftu nechce, že by byla ta reklama na ADRENALIN a DIESEL tak účinná ? 😄))
c: 17" necpal Huf, ale STAVROS.
c> Huf chtel zrejme vyjadrit, ze ma na aute v zime originalni RSkova kola, v lete pak 16" OZ Racing. Ja to pochopil a ty asi ne ...
""Kola zimní originál RS, letní 16" (jenom) OZ Racing."" Navíc 215/45R17 jsou menší než 205/55R16.""

Tak ti nevím Hufe, kam jsi ty 17"" gumy nacpal, to je vozíš v hufru 😁)
pockej az tam nacpu druhy turbo, tri vejfuky a kola 265/25/R19, pak uvidis ty Hufnagle.
Kola zimní originál RS, letní 16" (jenom) OZ Racing.
Podvozek je HP Sporting přímo pro RSko + pružiny Eibach -30mm, brzdy jsou sériové. Jsou z oktávky 20V turbo (větší, než na jiných Oktávkách kromě RS a o dost větší než na Fabiích). Zatím stíhají, ale po opotřebení to OMP jistí.
Mně jen tak nepozlobíš ;o)

Jen bych rád připomněl, že Fabka RSko má nepochopitelně přesný rychloměr a já navíc měřil 0-100 na reálnou 100km/h. Měl by sis taky zkusit, jak na tom v reálu ta Mazda je. Navíc 215/45R17 jsou menší než 205/55R16. Jo, a čipovatelnost toho Tvého motoru na 99% nebude tak efektivní jako u TDI PD. To jen na okraj. Klidně to proveď, proměř a pochlub se.
ja na fotobunkach na letisti, s jednim spolujezdcem 😄 Teda s Passatem, u Mazdy ne, tam vychazim jen z dojmu
jinak tech devet sekund jsem meril se stopkama v ruce a podle tachace. Normalne na silnici.
to fija: to je jasny, ale chtel jsem pozlobit Hufa a ten je nekde v kelu. Jeste ho nech podusit.
stavros> jel jsem s tou silnejsi Mazdou 6 2.0 MZ-CD (100 kW) a ze by to melo 0-100 km/h za 9s, tomu neverim ani omylem. Podle mne s bidou pod 10s. Jinak se to chovalo velmi podobne jako Passat TDI-PD 96kW. Zivy auto, ale zadnej zazrak. Preci jen stejnej motor v o 200kg lehci Fabii RS je o necem jinem 😄 Suma sumarum - na ty hodnoty by ses asi nedostal, pul vteriny by chybelo.
marlin> no vis ... tenhle Renckovy diesel neni zadnej setrilek ani s sestikvaltem, se kterym se obvykle montuje. Ale neni to zas tak spatnej motor ... 120k. Jenze VW 1.9 TDI-PD je lepsi - uspornejsi a pritom zivejsi. Ovsem PDcko za kone a Nm navic plati vyssi spotrebou - predchozi primovstrikove VW TDI bez vysokotlakeho vstrikovani byly opravdu usporne a s tim jet za 8,5 myslim fakt skoro nejde.
huf> toz takhle na monitoru to vypada zajimave. Delals neco s podvozkem (myslim brzdy, pera, tlumice) ? Jistojiste ocekavam, ze kola nebudou originalky 😃))
Schadovka Fabia 0-100 km/h za 7,8s. No a ty streva u Subaru si myslej, ze nemaj buh vi co. Ja mam s Madou 6 kombi taky na ropu z 0-100 km/h za 9,0. Kdybych to nacipoval a dal tam ten filtr dostanu podobne hodnoty.
fija : s Lagunou.... ale jestli to nebude tim, ze se motor nestihne moc ohrat a trosku vic tomu slapu na krk 😄 jo, ted jsem mel cestou domu celou dobu okamzitou (4.😄 tak jesm to stahnul na 8.8L /100km
fija> Jo. RSko. Soukromé. 124kW, 352NM - pan Cimbu + KN filtr (box). 0-100 za 7,8s.
Mam jen svody, zbytek vyfuku pry uz moc neprinese..
a mas jen svody nebo udelany vyfuk az dozadu? uvazju o tom na favo s 1,5 mpi........
huf> a copak - stara uz byla ojeta ? Ze bys mel RSko ? 😄 Pochopitelne s chipem ? 😃) Toz to bych se nekdy svezl 😄
Mam - uz jsem to tu kdysi psal. Poznat to je celkem hodne (oproti pouze upravenem vacce, hlave, atp.). Vzroste kroutak v celem rozsahu otacek, uz neni treba podrazovat na >4 tis. ot. Take se pri shodnem stylu jizdy snizila spotreba - alespon muj dojem, spotrebu nijak pravidelne nesleduju ani nepocitam (pouze udaje z pp). Nevyhody - vyssi hlucnost pri plnem plynu, a taky jde ven katalyzator.
fija> Mám jinou. Novou. Žere míň a jede víc.
mate je? Ma to cenu - je to poznat?😄
je to takova blbost, ale zkus prostriknout WD-ckem ty cudliky, co jsou ve dverich, mohla tam natect voda a ty kontakty nejak blbnout, delal jsem to mame na Fieste.
Zdravím,

mám "problém" s nezhasínáním vnitřního osvětlení. Tuším, že to bude někde nějaký spínač, ale netuším kde sou uloženy. Prostě když je přepínač v poloze "zhasni když zavřu dveře", tak nezhasne a musím ho vypnout "natvdo" přepnutím do polohy O. Osvětlení má zpožďovač. Řešil jste to už někdo? Díky za radu, nechce se mi do service, byť je to eště v záruce 😞

Btts
marlin> ale Renaultem Master, ne ? 😃)
luf>nad 5. Je to velice usporny motor.
nechci z toho delat nejakej inzerat, ale je to Octavia Combi 1,9 TDI 66 kW, Elegance, r.v.01, najeto 65 tis., serv. kn., barva ta zelena Agave. , 1 majitel garazovana. Cena asi 385 tis., odber cca za 2 mes. az dobehne leasing.
Za kolik by byla ?Bylo by nějaké blžší info?
s tim TDI v oCtavce jde jezdit za malo, ale nesmis predjizdet, jezdit po meste, a vic jak 100 km/h je zapovezena hranice. Ono stejne kdyz jedes vic jak 100 km/h mas pocit, ze se ta Octavka vznese. Jo jinak je jedna uplne skvela 1,9 TDI na prodej - v kombiku.
Tak mne sa podarilo zatiaľ získať len takéto údaje😒br />
Fabia 1,2 HTP / 47 KW (len 5000 km) má len pár mesiacov😒br />
Priemerná spotreba (75 % mesto) je 6,45 l / 100 km.

Moja stará Fabia 1,4 MPI / 44 KW (asi 60 000 km) za 3 roky má údaje: priemer 6,63 l / 100 km, ale táto spotreba sa vyvíjale postupne. Po prvých 14 000 km bola spotreba 7,07 l / 100 km, potom bola spotreba po prejdení zhruba 29 000 km asi 6,87 l / 100 km, potom po 40 000 km klesla na 6,66 l / 100 km a po 54 000 km klesla na 6,49 l / 100 km. Som zvedavý, či aj na Fabii 1,2 HTP 47 KW mi bude postupom času klesať spotreba? Aké máte vy skúsenosti s vývojom spotreby?
Stejne nemate na me, ja jezdim s 1.9 dCi za 9L dle PP
fija - to akoze nad 5l sa nedostnaem alebo pod 5 sa nedostanem? V Clio rubrike je Ajvn, ktory jazdi za nechutne male peniaze na naftu, to je partner na debaty o spotrebe pre teba 😄. A netvrdim, ze to neni elementom medzi sedackou a volantom. Ja iba nechapem ludi, co dosiahli s TDI spotrebu 5l, to sa mne v zivote nepodari.
huf> jo, jenze tvoje chipnuta Fabia (mas ji jeste, ne ?) zere pri tomhle stylu o dost vic, nez nechipnuta (a to priznej, ze TDI-PD je proti TDI 66kW vochlasta - minimalne o 2-3 desetinky litru 😃) A ta cesta za tu dobu - to je jizda furt na max, co provoz a auto dovoli ... Ja bych to jel 2:14, ale pod 4 l 😃))))
luf> tak to bude tim elementem mezi sedackou a volantem 😃 Prece mi nechces tvrdit, ze pri stejnym stylu jizdy bude tvoje benzinove Clio uspornejsi nez TDIckova Octavia ... 😄 Vis co - zkus si pujcit aktualni Clio dCi 65k a uvidis, ze to jde pod 5 litru max 😄
1.4MPI/44kW, 32000km, ted v zime prumer 6,8. V lete 6. Rekord - Ostrava-Poprad-Ostrava, podle predpisu, dva lidi, plny kufr 5,2. Jezdim jen po okreskach, mesto minimalne. Nemam PP, spocitano od natankovani do vyjeti nadrze, jezdim na V-Power 95.
1.4 44kw, po 65000km dlhodobý priemer (výpočtom) 6,8l/100km, podľa PP 6,5l/100km, 90% mesto (Blava)...
U Fabie kombi 1.2 12 v mám letní průměr 5.8 zimní

o půl litru horší/nejezdím pomalu/pneu zimní i letní 195/15.
ja som mal dlhodoby priemer u fabie 1.4 44kW 7.8 l/100km
Má niekto pomerané nejaké údaje o spotrebe pre

Fabia 1,4 MPI 44 KW

Fabia 1,2 HTP 47 KW ?

Rád by som si ich porovnal s údajmi, ktoré som sám získal.
Huf - odkial beries tu istotu, ze takto jazdit neviem? 😄 S Maximou som mal rekord 16l/100 (z Brna od Esso benzinky pri vystavisku do Prahy na I.P. Pavlova za 1:20). BTW pekny vykon, teda predpokladam, ze tam nie je dialnica, cisto po okreskach mam rekordny priemer iba cca. 115 a to sa mi po prijazde dost triasli kolena 😃).
fija> Zdar chlape! To s těma spotřebama je hodně velká spekulace. Každé auto Tě nutí jet jiným stylem. Třeba já jel včera večer z Ostravy (Poruba) domu do Napajedel (152km) za 1:14 a spotřeba byla 7,8l/100km. Vím, že luf takto jezdit neumí, ale kdyby to zkusil, tak zjistí, že V6 pojede za poněkud jinou sumičku ;o)

Prostě pokud to měření spotřeby nemá nějakou přesnou metodiku, tak je to jen plácání. Kdybych to jel s atmosferákem, pojedu v reálu pomaleji, protože komu se chce pořád řadit.
BTW V6 moc nezerie na to, co poskytuje. Pri rychlej jazde stylom, ktory vacsina aut ani nie je schopna, zobrala 11l. To je velmi velmi slusne. Nebyt blbych podmienok na zakonnu poistku, tak si dalsie auto kupim V6.
Normalne jazdil. Ziadna divocina (s tym autom sa to ani neda), okresky okolo 130-140 a dialnica 150. Tak isto jazdim so vsetkymi autami. Jednu trasu jazdievam priblizne kazdy tyzden 2x, ma 200km a robim ju za 2 hodiny na kazdom aute so spotrebami, ako som napisal. BTW ja neviem jazdit usporne, ked som sa velmi snazil, urobil som ju na Cliu za 2h45min so spotrebou 6l, na Maxime som ju nikdy pod 8.5 neurobil (skorej som ju bol schopny spravit za 1:40 so spotrebou 12l 😄 ) Oktavku som mal iba kratko ako nahradne vozidlo, moc som s nou nemal cas e😜erimentovat.
to LUF: Hmm, s TDI za 7 tam, kde s V6 za 9...to jseš machr spíš Ty. S TDI jsem za 7 a víc s výjimkou krátkých pojížděk v hustý zácpě nejel NIKDY a to rozhodně nejsem specialista na nízkou spotřebu. To bych chtěl vidět, co jsi s tím prováděl (nebo spíš ani nechtěl).
Za kolik jste jeli s vozíkem a kolik? S Favoritem jsem jel s vozíkem jednou dle tacho 180 km/h!
Ste machri. Osobne som s Oktavkou TDI 81kW jazdil za cca. 7l, pri tych istych rychlostnych priemeroch co s inymy autami (napr. Maxima 3.0V6 mi brala 9l, Clio 6.5 atd)
to tesna: To je divný, na okreskách by to při rozumný jízdě (plynule do 100 km/h tacho) neměl bejt problém jet do 5 dle PP. 66 a 81 by měly žrát +/- stejně.
s nejplnejsim kotlem na dalnici (180km/h do tahleho kopce, plynovy pedal dela diru do podlahy) mi PP ukazuje okamzitou 11,2 a se stoupajici rychlosti to klesa (ve 160ti 12).

A to je spicka, kterou nikdy neudrzis, protoze porad musis brzdit za jinymi, a jakmile pustis plyn, jedes za nulu. Prumer 6,5 l/100km v normalnim provozu znamena na dalnici Pha-Brno rychlostni prumer cca 130 km/h (tj. kdyz se da, tak 170-180, jinak dle provozu). Octavku 81kW, ktera zere v prumeru 8,5 l bych rad ridil, jsem si na 99% jist, ze pri velice podobnem rychlostnim prumeru (rozdil dejme tomu 5 km/h) pojedu za 6,5 max ....
tomcat> pokud na jednicku pojedu 20km, dostanu se na prumer i 25, ale problem je v tom, ze to nevydrzim psychicky - vzdyt na jednicku se snad neda jet rychleji nez 35-40 km/h 😉))
mam chip a tacho jsem jel nejvic 205 (na 210 bych se asi taky dostal) - jenze to auto nema kotouce vzadu, brzdy ani podvozek nejsou na takovou rychlost dimenzovane a ja nejsem sebevrah. Tech 190 tacho je myslim maximalni unosna rychlost, kdy se da relativne srovnat nahly poryv bocniho vetru a dalsi necekane zalezitosti, ale kdyz jsem jel tech 205 tacho a 200-300 metru prede mnou se jala jedna Avie predjizdet druhou Avii (obe jely 80 km.h, +/- 2km/h), tak jsem tech 200-300m na tu osmdesatku brzdil i ocima .....
to tomcat: Bohužel jsem ještě nikdy nejel s Oktávkou 66kW, ale s 81kW jsem na trase Dráždany - Valmez jsem při obsazení 3 lidí a 100kg v kufru dosáhl níže zmiňované spotřeby 8,5l dle PP. Naopak pod nějakých 5,6 dle PP jsem se ani na okreskách nedostal nikdy. Pro zajímavost, kolega s čipnutou 81kW má rekord 9,2. Samozřejmě tyto "výkony" jsou dosaženy s plným kotlem na dálnici.
to bluedream: Je fakt, že když vidíš na papíře 90 koní a 1,3 tuny, dojdeš k přesvědčení, že s tím nepůjde jezdit. Když to toho sedneš, překvapivě dobře to jede.
to fija: Jo, vidíš to správně....i když včera jsem jel 1 km studenym autem po městě v zácpě do kopce do hospody a ukázato to průměr přes 13 😄
je pravda, tacho 190 to da v pohode, ked sa ponahlam a idem 160-180, tak je spotreba tak 6.8 Inak predtym som mal fabiu s hw tuningom od motorexcelu a dala tacho tiez 190, tak verim tomu, ze to malo 66kW. Inak meral niekto vykon tych 66kW octavii? subjektivne to ma vyssi vykon...
tomcat> mozna kdybys jeste priprahnul pultunovej vlek a na nej nalozil druhy auto (i kdyz Octavia smi teoreticky tahnout brzdenej vlek jen do 1300 kg) ale i s tim bys musel jezdit 130 a s vlekem se muze jen 80 ...

Proste 8,5 l/100km s TDI 66kW je IMHO nesmysl a 1.2HTP je magor, co si vymejsli.
TO: 1.2HTP Vrať se ke slintům o tom tvém 1.2 žihadle. Ty sem aspoň občas vnesou trochu vtipu. Octavii znáš evidentně hlavně ze zadních sedadel. Nechceš se vyjádřit k prostoru pro kolena? Že bys zase jednou napsal fundovaný příspěvek. Ale zkus se s ním trefit na fórum Octavie. Určitě si ho tam rádi přečtou...
Za 8,5 průměr se nedá jet ani na plnej kotel s naloženym autem a s rakví na střeše.
Pod 6,5 jsem se snad ani nedostal! 190 tachometrově jezdila normálně! Bylo to jedno z prvních aut a když jsem ho chtěl přečipovat tak mi řekli že to má jednotku z VW a deklarovaný výkon 85kW. A že ten čip nemá cenu dělat!?

Ne žže by pod 6 l nešlo jezdit! při jízdě podle předpisů to bylo kolem 5 l a méně
Tak sa z toho pekne vyzuli. Aby ti niekto preplatil vymenu skla, musi to nahlasit vinnik, ale ten to neurobi, pretoze by prisiel o bonus. A tak dalej ryzuju a nas seru ako na placate kamene.
Myslím, že oň prídeš. Preto je lepšie sa dohodnúť s nejakým šoférom firemného náklaďáku.
takovy prumer s Octavii TDI 66kW nelze udelat, pokud zrovna nejedes pouze po dalnici bez uzavirek a s relativne ridkym provozem. Tudiz je to udaj s informacni hodnotou na***. A za 8,5 l se snad neda jet ani stylem plynej knedlik/plna brzda, max. co jsem dosahl bylo 6,5 a to jsem jel v noci, po prazdny dalnici, za nejakym bavem, co se nechtel honit - ja taky ne, nechal jsem ho, at mi sviti a drzel se tak 100-200m za nim. Jeli jsme tacho furt 190, pokud jsme ovsem nemuseli zpomalovat kvuli jinejm autum - podotykam, ze mam chip, bez toho bych asi ani tech tacho 190 neudelal (real odhaduju na 175-180 ?)
Jezdím kolem 8,5 l/100km! Průměry podle předpisu mimo obec přes 90 km/h a dálnice přees 130 km/h. Nejvíc průměr 176 km/h.
Este by ma zaujimalo, ako je to s bonusom na zakonnej poistke, ked niekomu rozbijem sklo kamienkom. Pridem on?
Mitsi - to malo byt o talianoch, nie? Vo francuzku jazdia doooost pohodovo. 😄
1.2HTP: Plyn v poloze "zapnut👋vypnuto", to je styl jízdy většiny Francouzů - malé auto se slabým motorem (kvůli daním), ale velké (a hlavně neuspokojené) ambice řidiče! Mohu Tě ujistit, že kdybys měl "normální auto" (např. se slušným dvoulitrem), pak bys "za 20 a víc" určitě nejezdil - buď bys konečně dosáhl "žádaného uspokojení ambicí", nebo by ses brzy zabil...
Čau, mám chipnutou fabku tdi, nejezdím zrovna pomalu a jezdím průměr okolo 6,4 Jezdím sice většinou dlouhé štreky, ale průměrná rychlost okolo 75km/h, což si myslím, že není vůbec zlý.
dcgsd
no mam 15 let stare auto 2,0i a jezdim po meste za 9 a mimo mesto za 6, dalnice 130 6,5. Cesta Praha Elba (Italie) prumer 6l/100km.
Já mám 2,0l a jezdím mimo město za 7,4l a ve městě 10-11 l.
DanielD -> No, mozno sa mylim, ale takto ma informovala moja leasingovka 😞, ze by som to aj tak musel v prospech nej to poistenie vybavit. Mozno ma len obabrala - to neviem. Ale kazdopadne ked som sa informoval, rocne u leasingovky zaplatim menej o cca 5000,- sk, ako keby som si ho nexal inde zvlast poistit. Teda, samo, bez bonusov. Ale uz to neriesim, proste uz je to tak a ked bude problem, nebudem vahat si uplatnit havrijne poistenie. Ale aj tak by som to uz riesil inak (tentoraz to nevyslo, kvoli casu) - zobral by som si uver z banky a basta.
To je normální spotřeba akorát u 1?2 HTP jezdím někdy lehce pod 10l.

Nedovedu si představit za kolik bych jezdil s 2L nebo 1,8l asi za 20 a víc!

Ostatně stačilo by asi aby pro mne auto měli buď plný plyn a nebo nula! 😄
[odkaz]

To, co tady autor příspěvku píše si mi stalo také. Měl jsem další poruchy jako nefunkční zadní brzdové světlo, časem začala střechou zatékat voda. Moje Fabia měla abnormálně velkou spotřebu... řekl bych kolem 11 litrů, máte s tím někdo stejne zkušenosti?
To je síla!

Kresta na Hyundai 6.!
Tak to s tym poistenim sa mylis. Priatelka si kupovala nove auto na leasing a kedze robi v poistovni tak ma zamestnanecku zlavu na havarije poistenie 50%. Keby nechala poistenie na leasingovke, tak by o tuto zlavu samozrejme prisla. Takze si dala poistku na seba a jedine co musi kazdy rok urobit, je priniest do leasingovky doklad o zaplateni havarijneho na cely nasledujuci rok (samozrejme len pocas leasingu.) Ale za rozdiel 7.000,-Sk /rok sa to oplati 😄
NO ale jak je nalepit a neztratit záruku? Když se vyndá těleso přístrojů je přelepeno samolepkami a ty se nedají odlepit musí se přetrhnout a to znamená zánik záruky!
Hmm mna by zaujimalo, ako je to, ked je havarijne poistenie cez leasingovku. Tam je to asi fuk, prist o bonus, kedze ziaden nie je 😊. Cenovo je to vyhodnejsie (oproti nebonusu) - leasingovka ma zlavy a ja mam na celu dobu leasingu zarucene rovnake splatky za hav. poistenie, jedine spoluucast samozrejme ostava - 5%. Ono pri leasingu clovek ani nema inu moznost - nemoze si nexat poistit na seba auto - vzdy by to poistenie musel vinkulovat na poistovnu.
Premejslim o sportovnich pruzinach Benet nemate nekdo reference? Prej to pro Beneta dela Koni.

Jsou na www.vfpower.wz.cz a cena velice slusna.
Cau

tak jsem si objednal budiky RS (mimochodem na jejich strankach jsou uz dve varianty) do konce tydne snad dojdou. Ten alu. stit nevadi nema stim nic spolecne. Skus si zavolat na 603 597 551 tam sem to objednal.
Na parkovisku mi uz auto niekto nabural - prevalil predne aj zadne dvere. Nebol ziadny problem, opravy hradila poistovna, ale spoluucast som platil ja a o bonus som prisiel. Fakt je dolezite mat dve poistky. Z jednej sa vsetko plati a na druhej sa poistovne nabaluju. BTW ked je take nevyhodne prevadzakovat zakonne poistenie, preco sa vsetky poistovne isli pozabijat, aby mohli prevadzkovat povinne poistenie ked sa zrusil monopol?
Už som zase múdrejší, bol som v poisťovni, je to perfektne vymyslené. Ak z povinného ručenia, musím dotyčného nájsť a prinútiť aby to zahlásil. Ak z mojej havarijnej poistky, tak mínus spoluúčasť a 10% bonus. Dokonca mi ponúkli aj preplatenie opravy (cca 600.-Sk), ale mínus 10% bonus. Hlavne že človek platí dve poistky. Na tej dialnici som chvíľu aj išiel za tým autom, ale som sa bál, že zabudnem to číslo a kým som pohľadal papier a tužku, tak sa mi už stratil, za odbočkou na Malacky som ho už nevidel, mal senickú značku. Takže pôjdem lepiť a výmenu môžem zinscenovať potom inokedy, keď to bude aktuálne.
matuS
oktan> bohuzial, tak ako pise mfilip. Keby sa ti moc chcelo, tak nejako skontaktovat dotycneho vodica, a presvedcit ho aby sa on sam prihlasil.
Mne stretila do okna tatra815, predbehol som ho a zastavil a podarilo sa, hoci najprv sa vykrucal.

kolko stoji celne sklo na xsaru? ak ju mas havarijne poistenu, ajtak by som to cez to nerobil, lebo asi by si prisiel o bonus.
To ti nebude stacit. Pokud ti to sam nepodepise, je ti k nicemi misto, cas a SPZ. Takze na uhrazeni z povinneho ruceni zapomen. Je to to same, jako kdyz ti na parkovisti nekde podre auto.
Ten kameň som chytil na dialnici keď ma predbehol Seat Inca. (už nikdy nebudem jazdiť pomaly, ale viezol som mamu). Mám jeho evidenčné číslo, čas kedy sa to stalo a miesto. Poistený som havárijne v Generali. Chcel by som to likvidovať z jeho povinného ručenia. Len sa hrozím tých vybavovačiek a preto sa mi zdalo lepenie šikovnejšie. Vďaka za tipy.
Mám al. štít z www.martinek.auto.cz šlo by to doplnit, těmito polepy?
Pokud máš povinné ručení u Allianzu, Čeké pojišťovny či Generali s připojišťěním čelního skla, tak ani viníka nepotřebuješ a v servisu to většinou vyřídí sami aniž bys musel něco platit. Možná tohle připojišťění nabízejí i jiné pojištovny.
matuS
oktan> ak mas vinnika, okno vymen!
Odstranovat puklinky vedia celkom pekne (ty to ale vzdy uvidis), ale zalezi najme od typu praskliny. Ak je to pavucina, tak to nikdy neurobia pekne! Pekne vedia spravit len tie "dute"
Pri vymene je mala pravdepodobnost, ze by sklo zle nalepili, keby to vsak tieklo, normalne ficis cez zaruku a ti to zalepia znova. Len sa nachystaj na min 4hodiny, lebo tak dlho trva nez lepidlo uschne.
Cau

Mam Babii asi 2 mesice a tak se chci zeptat.

Na strankach [odkaz] jsem videl polepy na Fabii obyc ve stylu RS vyplati se to koupit za ty penize?

Dik Marik
Ja mam naopak skusenost nie moc priaznivu. Mal som dierku, nastastie nei moc vo vyhlase. A aj ked to vyzeralo, ze chlapci sa snazili, nie je to uplne perfektne. 1, v teij dierke, ked ju nedas spravit okamzite je spina, ktoru uz z nej nikdy nikto nevytiahne. 2, pavucina sa celkom nezaleje a lame sa na nej svetlo.
Nějakou dobu jsem dělal ve značkovým servisu a tak vím o co jde. Jedná se o to,že u některých motorů 44-50kw jsou utopené vložky válců. Na vymezení se používají orig.vymezovací podložky ve 3 rozměrech cca od 0,1 do 0,14mm v servise si to už změří a dosadí tu správnou,ale jde o to,že asi při té první výměně těsnění ty podložky nedali a měnilo se jen to tesnění a ta mezera tam zůstala,takže se dalo čekat,že se to objeví znovu.Tahle záležitost se ve Škodovce řešila někdy v roce 2001 a snad ještě začátkem 2002
Neni moc co doplnit. Stalo se mi to poprve a slo o to, ze jsem natocil plnou a dotahl jsem vicko jako obvykle. Nevim jak, ale asi ne nejak zpricilo a nepoustelo vzduch do nadrze. Cily, po vyjeti pulky nadrze a po svizne jizde po dalnici se motor zacal chovat, jako-by dochazel benzin. Po otevreni vicka vlitl vzduch do nadrze a bylo vse OK. Zatim jezdim v poho........ tak to nejspis tim bylo. Tak me napada - kde je vubec palivovy filtr a jak se meni ???? Dik za radu.
Ahoj. Dostal se mi do ruky návod, co dávají k teď e😜edovaným autům a docela se proti tomu co mám já změnil (proti MR2001). Jednak už je jako volitelná výbava display MaxiDOT (alespoň v návodu, které modely jej dneska můžou mít nevím - myslím že žádný), trochu se přeházely kontrolky (a přibyla nějaká na opěru zadních sedadel či co), počítá se už s baterií s magickým okem, přibyly informace o řazení pojistek ve víku baterie a pár drobností. Naopak ubyla volba nechat si automaticky po rozjezdu zamykat auto a snad ještě něco. Nevíte někdo víc? A taky opustili firemní zelenou, je to šedo červený.
Chlapci, vďaka za odpovede, pôjdem teda lepiť. Zima ešte potrvá a teda aj posyp na cestách a je dosť veľká pp, tak ako píše Ďábel, že ešte nejaký ten šuter chytím a stane sa mi to isté a potom môžem meniť. Sevas.
oktan: menit cele sklo kvoli takejte pavucinke je podla mna zbytocne. Mal som pavucinku na mojej strane, dost vo vyhlade, zalepili mi to (cca. 600SKK) a odvtedy vsetko OK, nebolo to ani poriadne vidiet. Asi 3 mesiace na to som ale dostal suter, co mi rozmlatil cele sklo a tak o dlhodobej skuske hovorit nemozem 😉 (a teraz mam zase jednu pavucinku od kamienku, takze budem zase lepit 😉)
Mohl by jste to pro poučení doplnit. Jak podtlak v nádrži, jaká chyba byla na odvzdušnění nádrže a co jste s tím musel konkrétně udělat. Děkuji Vám
Otec mel cca 5mm dirku a chtel to taky menit. Radil jsem mu, at to nedela, protoze obcas to zprasi a okno netesni a jestli neni lepsi to zalepit. Bylo to na miste spolujezdce a tudiz ne prilis podstatne. Nakonec to nechal zalepit a neni to skoro videt. Je tam flek, ale kdyz se sklo provozem zaspini, tak to nenajdes. Myslim, ze to lepidlo drzi dobre, ale otazkou je, jak to prekazi ve vyhledu - nezkouma jsem to.
Tak jsem na to prisel (pravdepodobne). Jednalo se o podtlak v nadrzi. Poradil mi to otec - i kdyz se mi to nehctelo verit, ale nacuclo to dost vzduchu. Svicky jsem vymenil i tak a je to v poho 😊
Mám prosbu, chytil som kameň do čelného skla. Je to v strede skla, taká pavučinka s rozmerom necelý 1 cm2. Mám dve možnosti, buď vymeniť sklo alebo zelepiť. Bol som sa informovať a dalo by sa to zalepiť. Otázka je, pretože sa mi nechce absolvovať okruh poisťovňa, servis a všetko čo s tým súvisí, či má niekto s lepením skla skúsenosť. Hlavne či je to časovo stabilné a pod. Vďaka.
Vyhřívaná sedadla za 300Kč jsou super mají je v každém supermarketu!

Ale přídavné topení nemají nikde!

Tak 400W by byl ideál!
??? čím to doložíš? Světlo navíc je světlo navíc! Jaká je svítivost xenonových světel? Když jsou xenony už senedá přidat přídavné světlo?
To jiri99: Tohle svickama urcite nebude - vyrobce tam dava docela slusny NKG a ty rozhodne vydrzi vic jak 40 tis. km! Zvyseni odtrhu na 1,1 mm morotu asi neublizi, ale muze s tim mit potize zapalovani, jehoz vykon na to uz nemusi stacit, a tak treba odejde vysokonapetova civka (jiskra proste preskoci v ni, nez by si hledala cestu pres vetsi odtrh...). Skodovky obecne maji se zapalovacimi civkami problem, ale rozhodne si nemyslim, ze pricinou je velky odtrh na svickach! Je to spise o kvalite komponentu dodavanych subdodavateli...
dcgsd
asi vim cim kde je problem....

Mezi sedackou a volantem
Zdar chlapi, u Fabie skubani motoru po 40 tis. - setkali jste se s tim? Motor trha a potom vystreli a pak zas a zas + nepravidelny volnobeh. Vite jake svicky tam dat, popr, date-li vetsi odtrh na elektrode 1,1 mm - uskodi to motoru ? Dik
Ta dírka bezpodmínečně nutná není, tedy pokud je termostat umístěn dostatečně blízko hlavy motoru (jeho tělo směřuje vždy ke zdroji tepla, tj. k hlavě motoru)! Prapůvodně vznikla v důsledku potřeby náležitého odvzdušnění chlad. systému po výměně chlad. kapaliny (bez dírky by se totiž chlad. kapalina u řady aut k termostatu vůbec nedostala (byl by tam jen "vzduchový pytel"), termostat by se tudíž ani při zahřátém motoru neotevřel a tím by ani neotevřel "velký chlad. okruh" mezi motorem a chladičem. Průtok chlad. kapaliny přes dírku do chladiče (tj. v rámci "velkého chlad. okruhu") je ale u studeného motoru se zavřeným termostatem zcela zanedbatelný. PS: Přečti si už konečně nějakou opravárenskou příručku a přestaň otravovat s banalitami!
Howard
to 1.2HTP: ad xenony vs. pridany par svetel - Vetsi blbost uz jsem dlouho neslysel, ale jako vtipna vlozka dobre.
Je třeba nějak zabezpečit cirkulaci kolem termostatu. Proto je v termostatech např. malá dírka.
1, Namísto xenonů je lepší přidat další pár světel, světlo navíc prostě jinak nenahradí

2, nevím kolik xenony ale přídavná světla se pořídí cca od 900 Kč do 6000 Kč

3, montáž přídavných světel by neměl být problém
xmysak: 3 dotazy😒br />

1.) ako hodnotis povodne svetla vs. xenony?

2.) kolko ta vysla vymena za xenony?

3.) aka tazka "operacia" je to?
1.2HTP> Jestli ono to tvoje klouzání a hrabání na sněhu a neschopnost se rozjet nebude něčím jiným, než obrovzkým výkonem tvého vozu.... 😜 (třeba rukama a nohama řidiče)
Mitsi> Ok, ja som len odpovedal na otazku a chcel som to podat co najjednoduchsie. V otazke islo o to, ci kym sa zohreje ci ide voda aj do chladica...

Inak mas pravdu ty si to podal dopodrobnosti... 😄
To koscj: Jestli mas na mysli fungovani chladiciho okruhu, tak presne takhle to neni! Cerpadlo chlad. kapaliny jede furt (pokud neni elektricke, ale to ma velmi malo aut) a zene chlad. kapalinu v tzv. "malem okruhu chlazeni", tj. mezi motorem a radiatorkem vytapeni interieru. Proto topeni zacina topit mnohem drive, nez se dostane ke slovu "velky okruh chlazeni", tj. ten ktery spojuje motor s chladicem pres termostat. Termostat rozhodne nespina cerpadlo, ale pouze reguluje prutokove pomery ve "velkem okruhu chlazeni", cimz udrzuje stalou teplotu motoru. U tepelne velmi ucinnych motoru (treba TDI od VW) bohuzel dochazi k tomu, ze i pri uplne zavrenem termostatu (a tedy "odpojenem velkem okruhu") staci "maly okruh/topeni" (napr. pri jizde s kopce) natolik ochladit motor, ze to ohrozuje jeho tepelnou bilanci. Proto se do maleho okruhu pridava pomocna elektricka topna spirala, ktera ma v prve rade udrzet provozni teplotu motoru a "lepsi topeni" je pouze jeji druhotny efekt!
Je to kluzák stačí lehce šlápnout na plyn a na sněhu hrabe snad na všechny kvalty. Při akceleraci sklouzává na všechny strany a k usměrnění někdy pomůže jen vyšlápnout spojku!

v sebemenším kopci je pakárna se rozjet. na rozdíl od jiných vozů se ale nezahrabe ale smíh pod sebou uklouzá. Pravda mám na tom tať mamísto 205 úzké sériové letní gumy. Myslíte že zimní budou lepší?
Oproti TDI je to obrovský rozdíl!

Také TDI mají přídavné el. topení. Jaký má výkon je někde dole u vzduchového filtru interiéru a příjde na 7000Kč! Proč je tak drahé?
Je to tak vo vsetkych autach, Proste kym sa nezohreje chladiaca kvapalina v motore tak sa nic nedeje. Ked sa zohraje na urcitu teplotu, tak termostat spusti cerpadlo, ktore zacne zohriatu kvapalinu tlacit do chladica a z chladica je vytlacana studena kvapalina do motora. Ak sa kvapalina schladi prilis, tak zase termostav to zastavi.... a potom to uz ide takto stale dookola.
Champion RC - 89 PYC, interval výmeny 60 tisíc km.
bojim se, ze ti stejne jako me, zacina odchazet servo 😒 mam uplne stejny problemy s tim, ze me to provazi jeste poblikavani komplet cele elektriky, potkavaci svetla, palubka, vse a s tim spojeny zesileni ucinku posilovace na max... jeste jsem to neresil v servisu, ale mam pocit, ze mi akorat reknou , ze je to KO... nevi nekdo co stoji nove SERVO ?
To je tak u všech vozů?
To universal: Denso Iridium Power IK16 (na shopu www.tuning.cz nyní za 535,- Kč/kus - nikoli sada!). S pozit. výsledky vyzkoušené na tomtéž typu vozu při proběhu několika desítek tis. km. Deklarovaná životnost 40 tis. km, vzhledem k neznatelnému opotřebení ale v praxi odhaduji na min. 100 tis. km.
kym sa nezohreje chladiaca kvapalina v motore, tak cez chladic neprejde ani mililiter.
Si namontujte naohýbanou 6 kulatinu a uchyťte uvnitř. To odradí a půjde jinam!
Nebylo by zajímavé dát el. topnou spirálu před chladič a nebo lépe přímo do vodního okruhu? Myslím, ale spirálu napájenou z palubní sítě ne externího zdroje!

Po nastartování by urychlila ohřev jak moc by to mohlo být znát? A jak silná spirála by se mohla použít 500W?

Může mít vliv na rychlejší ohřátí motoru clona před chladičem? Nemůže spíše dojít k přehřátí motoru? Kolik toho protéká chladičem než sepne termostat? Má to vliv? na ohřátí motoru?
To Asula: 1) Diagnostika: Byl to prostě papír s nějakými kódy (na rozdíl od toho technika mi to nic neříkalo) a dole bylo napsáno něco jako: "Řídící jednotka, historie, chybová hlášení, negativní." Netroufám si mluvit zasvěceně o chipování, jenom bych se bál, že v tom výpisu budou jakékoli zásahy poznat.

2) Symphony s C😱 Podle policie se jedná o nejkradenější rádio v Praze. V bazarech je po něm za pár šupů sháňka. Stačí vylomit dvě postranní lišty a zřejmě jde normálně vytáhnout, protože na palubce zůstalo jen pár vrypů. Zrovna tenhle model NEMÁ žádnou odnímatelnou část. A řečem o tom, že bez speciálního kódu nejde použít, už nevěřím. Mimochodem: týden po prvním vloupání se mi nějaká smažka pokusila ukrást i nové rádio Sony, AČKOLI NEMĚLO OVLÁDACÍ PANEL! Naštěstí ho nedokázal vytáhnout (na rozdíl od "zabudovaného" originálu).
Asula> z běžnýho výpisu diagnostiky toho moc nezjistíš. A co jsem já zatím viděl "odborníky" ve značkovým servisu, tak nic moc. Když jsem po nich chtěl právě ty podrobnější informace a možnosti nastavení, tak z tho byli mimo. Typ ŘJ by měl zůstat stejný, jen ty data jsou trochu jiný. Navenek ta jednotka vypadá úplně stejně.

Mě se taky 115 PS / 285 Nm zdálo dost. Ale 155 PS / 370 Nm je lepčích 😄
To Mravenec:Našel jsem ty stránky Cimbu a čtu tam: "Upravená řídící jednotka komunikuje s originální diagnostikou V.A.G., ATAL, VAS apod. jako sériová, je tak zjistitelná pouze jízdní zkouškou." !!Zajímavé!!!Jenomže při zvyšování výkonu vymění ŘJ. Není na ní nějaké číslo. Při poruše ŘJ by se to stejně profláklo. Uvidím. 74 kW a 240 Nm je super jízda i tak.
Mravence, jak je možné, že Ti to Radio Symphony ukradli. To musel úplně zdemolovat palubní desku. Bez řídící jednotky je jim to radio na dvě věci. Navíc to má myslím oddělávací čudlík regulace hlasitosti. To musela být mnohem horší ta škoda na rozbitém autě.
To:Mravenec: A co na tom výjezdu z diagnostiky je za údaje? Myslím, že parametry výkonu a krouťáku se určitě dají vyčíst z řídící jednotky. Možná se domnívám mylně, že řídící jednotka v autě je něco jako černá skříňka v letadle. Kdyby pak nastal problém a odečítali by chybová hlášení z řídící jednotky, lehce na to přijdou a mám velký průser ve své firmě.
jaké zapalovací svíčky byste mne doporučily na Fabii Combi 1.4 MPi 50kw r.v. 2001 diky Pavel
Nechci do toho moc zasahovat, sám chip nemám, ale "vrtání se v jednotce" patří mezi položky běžné servisní prohlídky. Zrovna včera jsem v servisu dostal výjezd z diagnostiky, ani jsem to nečekal.
Stavros> to je fakt, ale když to jede, tak se nemění celej motor, že... A zas takový odborníci to nejsou aby poznali zběžným projetím rozdíl nějakých 10-15 kW. Pokud by začli vrtat přímo v jednotce, tak možná, ale zas bych je tolik nepřeceňoval....
to TomB.: no ono s tim chipem staci prece to auto jenom projet, ne? Oni zas nejsou takovy debilci v tech servisech. KAzdej si radsi vyzkousi par veci, nez by mel platit celej motor. A ve skodovce tuplem.
Asula> 1.) na chip ti nikdo nepřijde, pokud to sám někde neřekneš. To je ten největší problém... 😄

A co se týká kol, 15" jsou určitě lepší a vzhledem ke kvalitě podvozku Fabie i bez problémů. Na 14" se taky dá, ale je to hodně o pneumatikách. Dá se s nima hodně pokazit i vylepšit. Originál Matador - katastrofa.... A navíc, 195/50 R15 jsou nejlevnější patnáctky a mnohdy levější než obdobný kolo ve 14".
Jinak hlavy valcu se daj generalkovat a srovnat, jsou na to firmy.
to jiri99: tak tohle je duvod proc Skodovku nekupovat. Stalo se mi tohle na Renaultu 25 dvoulitru rok vyroby 1984, mela najeto 474 000 a

praskli mi dva valcove vlozky. Olej v systemu chlazeni a vodni para z vyfuku. Motor koncil. U Tebe to bude ale spis pouze tesnenim. Vyfukuje se Ti to nejspis dusledkem nepresnosti dosedacich ploch hlavy valcu a bloku, tipoval bych hlavu. Nebo ta hlava je kriva. Urcite bych jim to hodil na hlavu a chtel bych bud novej motor nebo nove auto. Tohle je fakt humac.
To: Asula Ve Fabii (Attractive) hrálo to CD Symphony s 8 reprákama skvěle. Než mi ho ukradli. Rozhodně hrálo líp, než teď nové Sony C😱-MP40, které si původníma reprákama nějak moc nerozumí. Je fakt, že to Sony bylo o polovinu levnější... 😊
Nechci Asulovi kazit radost, kdyby mi zamestnavatel dal stejny pokyn, take bych ho nijak nerozporoval. Jen je mi proste lito dat do auta teto tridy 526k, ikdyz ve slusne vybave. Za ty penize se da koupit auto o tridu vyssi, kde je ta priplatkova vybava ve standardu.
Vazeni Fabiatici - rad bych se Vas zeptal, jakou mate zkusenost s olejem v nadobce pro chladici kapalinu. Musim rici, ze se mi tato vada objevila pri 15 tis a to menili tesneni pod hlavou v zaruce. Mam ted kolem 45tis a je to tu zas. Mam toho plny zuby, a chci se Vas zeptat, jak se to da odstranit - popr. jak tomu predejit. Co je ale zarazejici je fakt, ze jsem zkouknul 3 fabie a vsechny to mely. FUJ SKODA !!!! Jedna se o 44 a 50kw. Jsem zvedav, jestli mi udelaj ty veprovy hlavy slevu, kdyz je to "skoro" vyrobni vada. Jeste jsem neslysel, ze by skoda svolavala auta a neco menila. Holt jsme asi za hlupaky, kdyz si tohle dovoli........ Dik za Vase nazory
Ak by si mal moznost vybrat si ine auto za tu cenu?
Ty sedadla ze sportovního paketu nejsou jako v eReSu, mají mnohem menší boční vedení. 3 ramenný volant je pěkný, lepší než ten standartní 4 ramenný hnus. Máte někdo zkušenost, jak hraje to Radio CD Symphony s 8 repro. Zatím jsme to slyšel jenom v Superbu, tam ale mohou být jiné repráky. Přiznávám, že to celkem šlo.
ja bych bral sportovni paket.....
Mohou tam být kola Charme 6J x 15 s pneumatikami 195/50 R15 za 7500 Kč připlatku. Pak bych musel pustit malý sportovní paket (3 ramený sportovní kožený volant s airbagem, sportovní sedadla vpředu a výškově a sklonově seřiditelné opěrky hlavy)za 6500 Kč, abych se vešel do limitu. Na ten chip by přišli v servisu (domnívám se po připojení na diagnostiku) to mi za ten průser ve firmě nestojí. Takže co raději 15", nebo ten kožený paket. Ostrava je trošku něco jiného na ježdění, je to samá čtyřproudovka. Jiné podobné město v Čechách snad ani není. Co ty 15" dělají např. ve vyjetých kolejích? Jak se budou jevit ve srovnání se čtrnáctkami?
Pokud mi auto kupuje firma, je mi celkem buřt, že do toho hodlá nasypat tolik peněz. Pokud mám dáno "Fabia", "bílá" a "xxx" peněz, nemá smysl nad tím nějak moc hloubat... (nejlepší jsou v tom limitu ty tři stovky, jak k tomu došli?). Prostě, ať mám za ty prachy co nejlepší, když už v tom budu muset trávit hodně času, a je to. A pokud je to služební, ani bych příliš nehloubal nad tím, jestli tomu škodí časté starty. Ze zásady se chovám ke všem autům stejně slušně, ale nad častějšími starty služebáku bych opravdu nebrečel...
Mně je spíš upřímně líto, když chce nějaká firma nasypat do Fabie tolik peněz.
Já mám 185/60/14 a ve větších rychlostech cítím, že to není to pravé ořechové. Jel jsem i na 16.kách a nezdálo se mi to nějak tvrdé. Jestli máš možnost, zkus se svézt v RS a uvidíš.

Já jsem taky z Moravy-Ostrava, jezdím sice skoro pořád dálkové, ale i dost po městě.

O chipu nikdo nemusí vědět, jen Ty 😄 Nikdo to nepozná, nečoudí, doporučuju cimbu, mám ho taky. To popojíždění není sice opotimální, ale když to nebudeš studené vytáčet, tak není problém, záleží taky, jestli to auto využiješ i jinak, než jen z práce a do práce.

Xenony se dají i dokoupit, taky jsem je neměl od novoty.
Kamarád má na Fabii kola ocelová 15“ a říká, že to skáče jako těhotný klokan. Navíc můj region je Morava, to nejsou žádné cesty po dálnici, spíš naopak po okrskách různými kotáry. Časté startování a popojíždění. Parkování u obrubníků. Prý snad tomu TDi neprospívá časté startování a krátké cesty. Máš s tím nějakou zkušenost. Ty xenony by se mi taky líbili. Ale k tomuhle akčnímu modelu nejdou přiobjednat. Zato je tam to ESP. To doposud nebylo možné v běžné nabídce. Čipnout mě to samozřejmě ve firmě nikdo nenechá.
Ahoj, myslím, že budeš spokojenej, mám taky 1,9tdi combi,klima,4x el. okna,el. zrcatka,xenony... dá se říct taky služební, psal jsem tu už dříve, určitě jsi to četl. Mám chip od Cimbu. Jen by to chtělo větší kola, 14. jsou malé...
Čtyřramenej volant je pro tebe zkrátka airbagovej, já to chápu. Podobnej se dělal i do favoritů, i když ten byl vidět tak zřídka - jako by vůbec nebyl ..
Zdravím všechny. Dlouho jsem se prokousával celou rubrikou o Fabiích. Je tady spousta zajímavých informací a úvah. V lednu budu mít možnost jako zaměstnanec nadefinovat novou Fabii. Mám dáno několik podmínek. Musí to být Fabia, barva bílá Candy, finanční limit je 526300 Kč. Procházel jsem si informace na www.skoda-auto.cz a vybral jsem prozatím tuhle variantu: Fabia Combi Joy 1,9 TDi + klimatizace + ESP + sportovní paket. Pro informaci ještě uvádím, že akční model Joy má litá kola 14" Dent, malý kožený paket, spec. látku sedaček, ABS + MSR, vyhřívaná zrcátka, přední mlhovky, radio Symphony s CD přehrávačem a 8 repro, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, el. ovládání oken vpředu. Vychází z verze Clasic. Rád si vyslechnu názor někoho jiného. Co byste vybrali? Fabia RS se samozřejmě nedělá v bílé barvě. Díky předem.
jo to je přesný, on interiér Felicie byl docela povedenej a hezkej, ale ten jednoduchej volant byl fakt zbytečnej. S airbagovým volantem, to hned vypadalo úplne jinak, více hodnotněji a moderněji. By mě zajímalo jestli se dodával ten jednoduchej volant i do zemí EU, i když tam se asi bez airbagu auto nedodávalo asi vůbec.
No, alespon tam davali i jinej volant, za ten obycejnej by bylo treba nekoho zabit...
No to mi bylo jako uživateli fakt jedno jakou má hřídel... že jo 😄
Ten volant byl ale úplně jinej, u airbagu se liší hřídel, náboj, nedá se vzájemně zaměnit, bez airbagu se dělaly volanty dva: obyč. dvoušprušlovej a "delux čtyřšprušlovej", ten s airbagem jenom vypadá stejně.
to 1.2HTP: no to jo, je to levnejsi. Ale ver mi, nezavisle topeni ma taky neco do sebe. Neexistuje tzv. studeny start, kdyz motor i olej maj teplotu -15 nebo -20 stupnu. Tohle nejvic skodi motoru, olej je husty a ma zhorsene mazaci schopnosti.
😊))) tohle je fakt dobry!!! dik za vysvetleni, fakt jsem netusil vo co go...😊)
daytona: No airbagový volant bez airbagu byla specialita Felicii. Normálně v základu měla takovej ten ošklivej volat se dvěma loukotěma, jenom takovou tu příčku evolucí převzatou ještě z Favorita, když sis objednal airbag, tak jsi měl 4 ramenný volant normálního moderního vzhledu. No a tahle akční verze, měla sice ten pěkný 4ramenný volant, ale nebyl v něm airbag.
No a přímotop bude stát tak do 500 Kč! A 1kW může dávat po kratší dobu s přehledem.
to oddie: ja jsem to kupoval spolu s autem, ale koukal jsem na web a ten stejny typ stoji v prepoctu 25 tisic.
Dobrý den !

Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.

Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.

Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .

Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..

Předem děkuji za odpov+edi Radek
Dobrý den !

Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.

Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.

Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .

Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..

Předem děkuji Radek
Daytona: nač tě přišlo, to Webasto?
No to mas pravdu, je to draha vecicka...😞 bohuzel o primotopu nevim...
Díky za odpovědi. A hodně zdraví spokojenosti atd. v novém roce. Nezávislé topení nechci, v našich podmínkách je to asi zbytečné a zbytečně drahé stačí nějaký 12V přímotop který topí hned, na rozdíl od nezávislého topení.
Ja Ti muzu doporucit to Webasto, mam ho v aute a je to perfektni vecicka! Za nejvetsi mrazy 15 minut po jeho zapnuti mam teply motor (ohriva chladici kapalinu) a teply interier (vetraky automaticky spina do 1. polohy), rozmrazi se sklo a sedacky jsou teple. Da se to napojit i na pager.
Pro zajímavost-na jaře když u Oplu běžela akce

350 Aster za 350000 kč jsem se byl u Oplu ve Zlíně

i z manželkou informovat.Po předváděcí jízdě jsme

se snažily licitovat o nějakou případnou slevu.

Jasně nám bylo řečeno,že na tento akční typ ani korunu a vrchol všeho,že paní v prodejně nám začala vysvětlovat kde je ve Zlíně inspektorát kvůli SPZ.Náš dojem byl,že prostě o prodej akčního typu nemají zájem(prospekt v prodejně ani nebyl vystavený,dali nám jej po vyžádání).

Tím skončila moje story s Oplem,sám registr.nový vůz-perf.služby!

Jelikož zanedlouho vyšel akční typ Škoda Fabie Combi Creation taky jsme se šli informovat.Celkem jsme byli mile překvapeni-bez problémů jsme se domluvily na určitě slevě plus veškerou výbavu.

Regisraci vozu brali jako samozřejmost.

Záleží na konkrétních prodejcích ne na značce.
to 1.2HTP: mas na mysli nezavisle topeni do auta, ktere spaluje benzin?? nejvetsi vyrobci jsou Webasto a Ebersprecher. Mrkni na www.webasto.de...
to ace: co je to airbagovy volant bez airbagu???😊
Když jsem objednával v roce 1999 10 ks aut na firmu, tak jsem vybral dvě auta, ktera splňovala kritéria. Škoda Felicia a Opel Astra, už si nepamatuju jaká byla sleva u Opela, ale dealer Škodovky, nabízel maximálně 10% a to se kroutil jako had, radši nabízel zdarma rádio, nebo zabezpečení řád. páky. A to jsem objednával 10 aut, což je řekl bych celkem zajímavé množství pro jednotlivé dealerství. Nakonec to tedy jenom přeci vyhrála Škodovka, protože byla levnější a ještě tam byla nějaká fleetová cena za servisní práce. Opel byl v tý době jenom přeci dražší a Felicia byla zrovna v akční verzi Triumf, což byl na tu dobu a na to auto celkem nabušená verze v základu (metla, centrál, airbagový volant bez airbagu, celolakovaná karoserie, tonovaná skla a ty docela pěkný poklice, středová konsole) Tam Opel v základním provedení ztrácel. No to je jedno, chtěl jsem jenom napsat, že se u Škodovky na nějaké zajímavé ceny nelze dostat, spíše vám dají výbavu zdarma, než sníženou cenu a to i když se kupuje docela dost aut.
paluz: Tak tak 😊. Tiez som to skusal a nic moc. A to som s tym zabil 4 mesiace a nakoniec som skoncil s novym, na ktore bola dobra zlava 😄 - ale to bolo stigro - predajca v inom meste skraxoval, ci co a preslo par kusov hotovych aut k predajcovi do mojho mesta a ten sa ix xcel zbavit - tak dal vysoku zlavu - takze nebolo co riesit 😄. Ale mal som pocit, ze vzdy sa da nejaka zlava oproti cenniku dohodnut... 😊
Samozřejmě jde koupit dovezená havárka,ale to je dost problematické.
Pro zajímavost-kolik z Vás skutečně takové auto kupovalo-rozdíl je teorizovat pokud jsem takové auto přímo nekupoval(a nedával vlastní peníze) se všechno zdá být velice jednoduché. Osobně jsem to skoušel a není to vůbec nic jednoduchého.Oficiální prodejci Vám takovou slevu nedají,v bazarech většinou nejsou,samozřejmě pokud to prodává nějaký známý tak se to dá.Ale to můžete čekat do důchodu,zabavené leasingy jsou většinou v dost špatném stavu a taky ceny(jsou i na netu)většinou nic moc.

Sám jsem řešil koupí nověho auta a zatím nelituji.
Konkrétně škodovky se zase ojeté prodávají za takové ceny,že pokud má člověk peníze je lepší koupit novou.Cenový rozdíl je poměrně malý.
Nevíte kdo to dělá?
jasne, ze sa da zohnat 😉 ja som predal 2,5 rocnu fabiu, lebo som dostal sluzobne auto, bola ako nova, dost som do nej investoval, ale nemalo zmysel dalej platit leasing... takze kolega na ktoreho som previedol leasing moze byt spokojny 😄 inak prajem vam vsetko dobre do noveho roku.
Anndy: Neni to lehke, ale da se. Samozrejme ze kdyz

dnes (zitra, pozitri) potrebuji auto, tak se to

blbe shani. Ale kdyz clovek pocka (klidne pul roku),

tak se neco da sehnat. Pripadne jeste nejakou "vhodnou"

bouracku. Jednou jsem videl auto, ktere prodaval

nemec proto, ze se mu do kufru vyblil pes.

Skoro funglovka, velice malo najeto, nebourano...
bob: Hmm- ono to nie je take lahke. Zohnat pomerne mlade auto (1-2 roky) aj z leasingu za dobru cenu je zlozite. Zvacsa plati - dobre auto nikto nepredava (malokedy ma clovek stastie, ze majitel ho predava z roznych dovodov-potrebuje prachy, alebo dostal sluzobne, etc...)

A stale plati, nove - je nove - neda sa to definovat, ale proste ten pocit, ze je tvoje a bolo len tvoje, ze vies o nom vsetko - je to divne.... A imho - skodovky (aspon v SR) moc na cene nestracaju .... (nemam skodovku)
paluz, paulz... Snad to rozdychas 😄
paluz: Kupuji se jako zabavene leasingy.
Teorie stráty 30 a více procent za rok je pouze teorie.Kde se takové auta kupují?Teda kde jdou sehnat?

Jinak samozřejmě rok staré auto pokud to není nějaká nepodara by snad mělo být OK.Ale zdaleka jako u všech věcí které má člověk po někom to není ono.Pak ještě můžeš přemýšlet proč se ho někdo chtěl tak rychle zbavit.
OK... a jak se teda koukas na rok stare auto???
Marlin-tp byla odpověď pro J77 a tam se nemluvilo o rok starém autě!
matuS
tie stare retaze ale v zakrutach moc nepodrzia, ze?
to: J77 Ono taky hóóódně záleží na otvorech v disku a ty otvory v disku té 1000 MB byly na ten řemen uzpůsobený, páč jináč by se ti mohlo stát, že se ten řemen přeřízné o otvor v disku a prasknuvší řetěz ti rozšvihá všechno co se mu do cesty postaví 😄 Pokud se nepletu, tak už ani na 105-130 s 13" diskama to nešlo právě kvůli těm otvorům v disku. 😒 Ale ber ten můj přepředchozí příspěvek jako reakce na srandistu 1,2 HTP i v kontextu blížícího se SILVESTRA. Jupíííí
ladao: Toho jsem se obaval. Skoda, tenhle stary system je mi sympatictejsi nez moderni "pavouk", snaz se to nandava a dotahuje. Myslis ze bys mohl zmerit maximalni obvod (rozpeti) a ja bych posleze mrknul na my kolesa ?
to: J77 Na ty tvý kola by nepásly 😒 to by byly asi krátký řemeny 😒(( ale srandistovi 1,2 HTP na jeho 165/70-14 by určitě šly, je to ekvivalent 155/80-14 na tý Š 1000 MB
kostey: Obdivuju Te 😄 Fabie nema smysl resit. Pokud ma v sobe clovek aspon trochu citu a nechce tem, kteri si uz bohuzel tenhle vuz koupili, kazit naladu, jediny reseni je nepsat nic... BTW Neni nahodou, ze Fabka totalne propadla v MS Rallye a to diky atributu, na ktery Skodovkari tak neradi slysi (totalni nespolehlivost a "forovost" auta - je to lego 😊.
ladao: Hele jestli to s tema historickejma retezema myslis vazne a jestli by pasly na kolo 195 / 65 / 14, tak bychom se asi domluvili 😄 Laka me to i jako rarita, nehlede na fakt, ze svoji funkci to urcite splni 😄 Kdyztak mailni na j77@fordsierra.cz ale za hodinu odjizdim na hory, tak bychom se asi domluvili az po 4.1. Diky ! 😊
to: 1,2 HTP má doma v dílně ještě řetězy co se dávaly na 1000 MB, jednoduchý...jen takovej silnej řemen s řetězem...jednoduše se to protáhne diskem kolem gumy a utáhne řemen. Je to výborný a jednoduchý, dáš si na kolo jeden, dva, tři, čtyři,...kolik máš dír a řetězů tolik si jich tam dáš, já jich mám v dílně asi osum, chceš je všechny ??? S těma by jsi vyjel tu slezdovku i vedle lyžařů na vleku 😒)))))
To je slabý! To já jsem nedávno viděl lidi s řetězama na předních u zadokolky a naopak kdysi dávno (když ještě převažovaly zadokolky) předokolku s řetězama na zadních kolech!!! Z toho plyne poučení: "Když řetězy, tak na všechna kola!" Sicher ist sicher.
kostey
Kolik jste ujeli za den nejvíc ve Fabii? Viděl jsem jak z ní vystupujou kamarádi po asi 1450km/den a nebyli moc fit...
Predstavte si že jsem potkal lifi kteří měli na svách vozech řetězy!

Taková lumpárna!
No jo, dnes jsem videl mondeo stát na kotoučích... a nevypadalo, že by to byl záměr majitele... Zastřelit na místě a jen bez komentářů těla odklidit do nejbližší kafilérie.
Mít Škodovku je úplně na h.... Nemyslím teď kvalitu, ale kvantitu. A protože je těch aut tolik, je samozřejmě zájem o vše co na ně pasuje. A tak dnes již nějaký *, který si koupil plecháče na zimní pneu a šetřil na puklicích používá moje puklice. Takže člověče, ber to jako dárek k vánocům, ale jestli tě někdy zahlédnu i u jiného auta jak je bereš, pamatuj, že od toho auta už se nezvedneš jinak než v krvi.

Mne ten tvůj ježíšek stal 1500,-Kč (nejsem takový *, abych si puklice půjčoval z jiného auta).

A vy ostatní přátele škodovek se zamyslete až budete puklice či jiné díly kupovat levně na burze. A vy pánové co přemýšlíte o koupi nového auta, přemýšlejte, zda se vám může něco podobného stát třeba u Hunday či Hondy. Může, ale pravděpodobnost je o 99% nižší. Všem zlodějům přeji nešťastný nový rok a brzký pobyt ve věznici.
No, hele, jestlize si koupim auto, tak okamzite ztraci na cene nejakych 30% myslim nove, takze jestli ja budu kupovat, rekneme rok, dva stare auto, tak si nejak neuskodim....ten technicky vyvoj auto se za ten rok tak kupredu nepohne...
Pro-J77.Zlatý východ tam ojetiny od těch blbců ze západu směřují,asi nevědí oč přicházejí(ti blbci západní)!
mozna to je vyhoda, ze mas lehky predek...aspon to nezahrabes, ja treba Pazouta na poli nazahrabal.... a to diky tomu, ze ma lehky predek 😄 😊
Zlate ojetiny, tem se nic nevyrovna, jsou levne a bez problemu....
A tim se fakt loucim. Asi je zrejmy, ze zastavam nazor, ze v dnesni dobe, kdy kvalita neni nikde (a tim mene pak v automobilovem prumyslu), je koupe noveho auta vyhozenymi penezi a nabehem k tomu, aby se clovek jen vztekal, co vsechno musi u novyho autaku resit (v pripade Skodovek, Peugeotu, Renaultu a podobnych znacek, vic nez kde jinde).
Ale o tom jezdeni neni. Zvlast v CR maji muj obdiv lide, kteri umi jezdit pomalu a nemusi si za kazdou cenu neco dokazovat.
BTW Pokud tu svoji Fabku nemas dvoulitrovou v benzinu, nevim, komu bys v Sierre chtel co natirat 😄 DOHCcko v prumernym stavu by ti ujelo, ze bys se ani neotocil 😊
xmysak: Jinak mas pravdu, ze se jim povedl patrny posun kupredu co se podvozku tyka, opet ale zustava otazkou trvanlivost dilu a vubec trvanlivost karoserie, s niz to moc dobre nevypada.
xMysak: Nevim, co maji vsichni proti Fabiim 😊, ale muzu Ti rici, co proti nim mam treba ja a lide, ktere znam a kteri by si to auto nikdy nekoupili (tim nemyslim kluky ze Sierra - fora 😊.
Pominu design, ktery je skutecne diskutabilni, mne se napr. vzhledove docela zamlouva ten minisedanek, ktery ale kazdy, s kym jsem mluvil, hodnoti jako nejosklivejsi verzi. Takze to nema smysl rozebirat, co clovek to oko.
Pominu take "modely" typu Fabia Junior nebo jak se to jmenuje, ktere jsou vysmechem zakaznikovi - chybejici kastlik a tisic dalsich veci nemuze omluvit nizkou cenu.
Ale z objektivnich veci, ktere vadi mne - auto je male, a to i jako "kombik". Ma ukrutne nepohodlne a tvrde sedacky, pokud se chce clovek povozit, musi jezdit neustale s pedlem blizko podlahy, zabira to moc vysoko (mluvim o benzinech, diesly - nevim). Karoserie stale pokracuje v tradici, z niz se vymkly pouze Octavie - nekvalitni, mekke plechy, ktere zacinaji viditelne reznout uz v prvnim roce provozu (schvalne se podivej na svoje spoje prahu, minim tim ty svisle slisovane plochy ; u nas v ulici to hnije vsem Fabkam, a to nekterym neni ani ten rok). V aute je navzdory slusnemu odhlucneni hluku od vozovky aerodynamicky hluk, spousta detailu (plato vzadu atd.) je resena vylozene hloupe + jsou na ni drahe nahradni dily. A posledni vec - Skoda je znacka proslula nespolehlivosti a netrvanlivosti vyrabenych vozu, Fabie v rozumne vybave prijde na 350 - 400 tis. Kc a to je proste moc, za ty penize nedostavas vubec nic.
kostey
pava: jezdil jsi vůbec někdy v sieře?
Achoj, nevím co někteří máte proti fábiím, asi to bude fakt tím, že máte jiný auta a ty jsou samozřejmě nejlepší... Ale to je vaše věc, já jsem spokojený, jsem v autě denně asi 5-7 hodin. O motoru ani podvozku nebudu diskutovat. Jsem kapánek větší 191cm a můžu říct, že místa pro řidiče je tam habakuk 😄 Samozřejmě, že za mnou mají smůlu, ale většinou jezdím sám nebo s přítelkyní. Těším se, až zase nějaké zadýmené sieře natřu * a uvidím řidičovu protáhlou tvář, která se na mě ani nepodívá 😄 Zatím pa.
v supermarketech se prodávají vyhřívané dečky na sedadla osobních automobilů. jsou ve dvou provedeních obdélníková a oválná ta oválná pasují přesně na Fabii a je to super.

Ještě jsem někde zahlédl to přídavné 12V elektrické topení, ale zatím nevím kde ho koupit a za kolik?

Ještě zajímavější je přídavný teplotu udržující modul, který je ohříván teplem od motoru, a teplo sď dokáže udržet i několik desítek hodin po vypnutí motoru a pak o uvolnit do topné soustavy.
A díky dobrým klimatickým podmínkám anízké hmotnosti se dalo jezdit i po sjezdovce. kousek vedle se proháněl skůtr a opodál paraglide. Ten předek je fakt lehký asi to bude chtít závaží do přeního nárazníku a nebo zimní gumy.
... totiž psát o sieře do fóra o škodovkách, kde nejni ani noha ...
Hlavně že máš co dělat přes svátky ...
A tim bych to uzavrel, je to forum o Fabiich, tak at k tomu taky slouzi. Preju vsem majitelum hodne pohodovych kilometru a co nejmene duvodu k nespokojenosti. O ceskych ridicich se krome jinyho rika, ze kdyz mluvi o aute, je nejlepsi ze vsech to, co zrovna maji 😄 - i kdyby to byl nejvetsi kram na svete. Pamatujte na to, az se budete dohadovat s nekym, kdo jezdi v necem jinym.
Jinak momentalne mam - stejne jako kostey - tez Sirku, abych usestril ptani. Najezdeno bez par drobnych 40 000 za rok a mesic, auto me nenechalo jedinkrat stat, jezdi kazdej pracovni den dve az tri hodiny a krome veci, ktery proste plynou ze stari a neni je nutny resit (sem-tam nejaka ta vibrace, zadrnceni interieru na kostkach, volnejsi diferak, atd.), bych nehadal, ze ma na krku 200 000.
Narozdil od svych kolegu Skodovkaru (a nejen jich) jezdim v pohode a sam si vybriam, jestli pro jistotu vymenim to ci ono - ne aby to za me vybiralo auto stojici u krajnice s vsema ctyrma blinkrama a trojuhelnikem. Pokud tu nekdo Sirku nazval nespolehlivym autem, je to vul, kterej nevi, o cem mluvi, a je jen jestitnej na svoji (jinou) karu. Sierram se da vytknout leccos, ale nespolehlivost ne. Jezdil jsem v leccems, vim o cem mluvim.
A mimochodem, clovek, kterej si 80 000 rozhodi tak, ze za 40t. koupi Sirku 4x4 DOHC v kombiku, za 30t. necha udelat zgruntu kastli i s lakem a zbytek strci do pneu, svicek, radia, atd.(spotrebak) udela rozhodne lip, nez kdyby si koupil jakoukoliv Skodovku (za nepomerne vic penez).
q: Hele, nevim, jestli si majitel skodovky, ale brat si do ust slovo "pokrok" v pripade znacky, ktera uz drahna leta produkuje nedomysleny, ukrutne nespolehlivy auta, ktery maji za tri roky tolik poruch, co treba dve Sirry dohromady za sedm let, mi pripada opravdu mimo.
Ve firme mame sest Felicii a jednu Fabii, jezdi s tim slusni kluci - zadny sironi typu "je to sluzebni tak to muzu zmastit" a ty auta travi v servisu tolik casu, ze mi nad tim zustava rozum stat. A to nemluvim o poruchach typu upadly vyfuk, vytekla chladici kapalina, atd. - u aut, ktery by vzhledem ke svymu nizkymu stari a jak ty rikas "pokroku" mely jezdit a drzet krapet jinak...
kostey
jasně že tam má bejt laťku...
quaggar: ani nevim promiň už mizim.
Kostěji, tady nikdo nemůže za to, že pokrok se u tebe zastavil u sežraný siery za patnáct papírů. Nějak mi uniká, proč to ventiluješ u škodovek.
Mondeo z roku 94 ale i pozdejsi je hnus nejvetsi. Posledni dobry Ford je Scorpio, jak po designu tak i o pocitu z rizeni. Ford, uz neni auti, uz jsou pouze krabicky od sirek a radi se vedle bezdusich facek, felin a fabek. Jedina Fabka, ktera stoji za to je eReSo, a kdyby bla jeste v combajnu,mnam
taťku, nebo laťku? 😊
kostey
při svém představení posunula taťku o hodně výš...
kostey
ve fordu jsou dvě éry: před sierrou a po sieře. Sierra byla (a je) nejvychytanější model od fordu s motorem vpředu a náhonem vzadu...
podle je me je Sierra posledni z dobrejch Fordu, ostatni uz stoji za *, zvlast Moneo a Focus, Escort je taky na dve veci
kostey
někde jsem slyšel že sierra je označovaná jako cikánskej mercedes... 😄
Suzuki Ignis, je lepsi, lacnejsi a lepsie vybaveny.
Nic levnějšího snad už ani není, žigulíky došly...
To Kostey.. No jo Siera velký, nespolehlivý pekáč, který se už dává skoro zadarmo. U nás v ní jezdí jenom socky a cikáni.
Kup si Lagunu, ta je o dost lepsi nez Fabka, a o dost lepsi nez Fabka je 106-ka
kostey
jo jo lituju tě, tolik kilometrů v takovim autě, ale nezoufej si jsou vánoce. Každý nemůže jezdit v Sieře... 😊
matuS
uprimna sustrast, v takom aute 80tis za rok...
Zdravím, celkem dost jezdím a musím říct, že jsem maximálně spokojen. Vlastním dlouhou 1,9tdi (chipnutou) fabií a nedám na ni dopustit. Už jsem kde komu natřel * 😄

Můžu jen doporučit.

Zajímalo by mě, jestli s tímto motorem už má někdo víc najeto a jak je na tom.
Máte recht, chce to jenom vychytat mouchy. Zkusim tam místio nezavislýho topení připojit vysavač. Bez předního skla to sice bude kapku luftovat, ale ten vysavač to hned všechno odsaje a bude pohoda! Navíc ho můžu zapojit do spřaženýho soukolí s motorem a to by bylo, abych na rovince nevzal kdejakou Avii. A když budu mít v zásobě aspoň kilo duralových podložek, možná si troufnu i na souboj s 1.2HTP.

Taky hezký svátky a hlavně sjízdný silnice. Doufám, že se nám 1.2HPT s tim svym žihadlem někde nezabije, protože pak už by se tady člověk snad ani nezasmál... I když, oželel bych to. 😉
ja jsem to takhle mel u Corsy, bez zadniho a predniho okna a pri rychlostech vysich nez 50km to neprijemne foukalo 😲

Stastne a vesele vsem a hlavne se nekde na silnici nezabijte
Dovolil bych si upozornit, že je nutno přilepit nejlépe páskou sluchové orgány k hlavě, jinak tohoto součinitele nelze dosáhnout a také by mohlo dojít k opuchnutí tváří od neustálého fackování ušima, ke kterému by zcela jistě ve vyšších rychlostech docházelo. Druhá možnost je sedadlo aretovat do téměř horizontální polohy a k orientaci na vozovce používat periskopu. Jak na to? Myslím, že 1,2HorkoTěžkoPomalu to do konce tohoto kalendářního roku zdárně a hlavně ELEGANTNĚ vyřeší ke spokojenosti nás všech technických analfabetů. Přeji všem štastné a veselé a do nového roku mnoho štastných KM. Petr
To mě samozřejmě napadlo, ale lítalo mi na podzim listí do ksichtu. Ale stejně mě víc zajímá motorovej tuning. Hodlám dát nádrž na stzřechu, aby to palivo dostalo spádovej drajv. Četl jsem v ABC, že to v celym rozsahu otáček zvedne výkon až o 0,5 kW a kroutíci moment o 1-2 Nm. Dostal bych se tak na dobrých 12 kW a 33 Nm při 1800 ot. A pak bych si vyprosil mejl od 1.2HPT a dal si s nim sraza, abysme vyzkoušeli, komu to roštuje líp. Přidal bych třetí nápravu (215/45 R16) a určitě ho vezmu na míli aspoň o půl vteřiny.
vymontuj predni okno a zadni dvere a pak ti ten vzduch pujdu pres interier a budes mit neźnatelny aerodynamickej soucinitel
ja vim, ze takovahle skodovka litala, ale to musely myt nekde vyztuhy na pevnost karoserie,nebo ne?
No konečně rozumná diskuse. Poradil by mi někdo, jestli se dá ve fabce jezdit na kozí mlíko? A nebo když vymontuju pátý dveře by se tak nedal udělat aerodynamickej činitel pod 0,1? dik
to: marlin Tohle vymýšlet nemusíš, to už je vymyšlený, existuje prototyp Š 120 s motorem vepředu. Udělala ho Česana Mladá Boleslav a teď ho má jeden borec doma na dvoře a chce ho kompletně zrestaurovatm jelikož je to pjěkně shnilý, * kozu do vazu, zase vedle "kouzelníku"
ja jsem premyslel o tom, ze bych dal to 120 motor ze zezadu dopredu a udela bych si z toho Combika, ale nejiv jak to potom bude s tuhosti karoserie.
Si děláš * suprmotore 1,2 HTP, ale já na tom už přes rok pracuji. Myslím to úplně vážně, ale motor nebude za zadními sedačkami ale normálně pod kapotou, už se vymýšlí jak to uložit do pomocnýho rámu, a na převodovku se přidává na každou stranu pomocný převod aby se hřídele točily jak mají a ne naopak. A konstrukčně to bude o hodně jednodušší než ten motor za sedačkami. I takhle se o dost sníží převis motoru přes zadní nápravu a o hodně se tím zlepší jízdní vlastnosti.
petous
a co třeba ke stěračům?
To by byla zajímavá implementace. motor i spřevodovkou by byl schován za zadními sedadly a vůz by měl další zavazadlový prostor vzadu. To by byla rarita.

Ovšem proč nedávat agregát pod přední sedadla?
jak se odmontovává ta sklopná?

A co když se anténa smotá do klubíčka. U FM by to nemělo hrát přílš velkou roli u ostatních vln to bude asi problém.
To bude ideální řešení pro rozmrazování předního skla a rychlý náběh tepelné pohody ve voze!

Jen to chce omezit vyzařování tak aby topení příliš nežhnulo a nesvítilo.

Ideální by bylo aby se topení natáčelo buď na okno nebo do interiéru.
Podložkama jsem zvětšil rozchod o 4cm vzadu a O 3 cm vepředu. Jízdním vlastnostem to prospělo. Víc by to asi nebylo rozumné.

Zarazilo mne ale když jsem viděl to jako WRC do normálního provozu. Ono to mělo snad 8cm podložky na každém kole. Nedovedu si představit co to dělá s geometrií hlavně vepředu a jak jsou na tom pevnostně šrouby. ne ty co drží kolo ale např. ty čtyři co drží vzadu už přes fabrický podložky osy kol i s brzdama!? tam musely příšerně narůst síly.
To je jasné, ale tak nějak vnitřně nechápu, že někoho může tohle bavit dýl jak den ;o)
1,2HTP: a nechces si tam rovnout flaknou jiny napravy, co ti budou vycnivat pul metru na kazdou stranu, a pak na dat 20palcovy 305?? ja to mam na 106 a ta nadherne drzi. a taky to je jednadvojka, ale ma zase maximalku 50km/h 😞